Inter 2011/2012
-
WTF
Odp: Inter 2009/2010
Ledesma w mojej ocenie jest dobrym graczem i chętnie widziałbym go w naszej drużynie, ale nie jest jeszcze graczem Interu więc pozostaje liczyć na zdrowie, dobrą formę i opanowanie innych pomocników
jeśli to wszystko się spełni to mamy dużą szanse przerwania dominacji drużyn z Anglii w LM. Livpool sam się wyeliminował teraz czas na Chel$ea, ManU zapewne polegnie w meczu z Milanem, oni potrafią coś co nam się nie udaje
nawet mając problemy Milan wychodzi na mecz LM i go wygrywa
wkurza mnie to ale tak niestety jest. Jednak nie mam nic przeciwko kolejnym derbom w LM to by pokazało, że Włosi wcale nie muszą odpadać w 1/8
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 19:48 przez WTF, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
Robertho
hmm ..a w mojej ocenie niezłym nabytkiem byłby ...alberto zapater...z genoii, istnieje spore prawdopodobieństwo, że to może być drugi xavi alonso ....co o tym sądzicie?...wątek zapatera już chyba był wspominany przez naszych działaczy...
Forza LaBeneamata!!!
-
Nazurri
Robertho pisze: xavi alonso
-
pietrasowy
Teraz i tak nikogo kto byłby prawdziwym wzmocnieniem nie ściągniemy. Skrzydłowi po niewypałach z El Rysiem i Mansinim to zdecydowanie zły pomysł. Powinniśmy pozbyć się obu, a latem w ich miejsce postarać się o kogoś kreatywnego - najlepiej Fabregas/Gerrard. Poza tym któryś ze starszych stoperów niestety powinien odejść, a w jego miejsce kogoś młodego - niech sie uczy od Lucio, Samuela i Chivu, bo za parę lat nasza defensywa może przypominać tą zza miedzy...
-
Chuchu
- Kontakt:
Po meczach z Milanem aż na usta ciśnie się pytanie - czy nie można tak zawsze?! 11 na 11 wygrywamy 4-0, grając 3/4 spotkania 10 na 11 wygrywamy pewnie 2-0. Dlaczego z każdą drużyną nie możemy wyjść tak samo ofensywnie nastawieni jak na mecze z Milanem? Bo bronienie remisu w meczu z Bari to była tragedia
Mam nadzieję, że Jose przygotuje naszych tak do każdego meczu, a szczególnie w Lidze Mistrzów
[nie wiedziałem gdzie tego posta napisać i może to nie dotyczy transferów ale temat brzmi "Inter 2009/2010" więc uznałem, że to jest odpowiednie miejsce
]
[nie wiedziałem gdzie tego posta napisać i może to nie dotyczy transferów ale temat brzmi "Inter 2009/2010" więc uznałem, że to jest odpowiednie miejsce
-
Bart
Nie orientuję się w nowych zasadach UEFA: czy w przypadku transferu Ledesmy, zarówno jego, jak i Pandeva będzie można zgłosić do Ligi Mistrzów?
-
klusek
Obaj będą mogli grać w LM, bo nie byli zgłoszeni do rozgrywek pucharowych. Teoretycznie będzie mógł dojść do nas również jeden piłkarz, który grał w tym sezonie w Lidze Europy (np. Kolarov).
-
NeroBlu
- Kontakt:
Ledesma nie zagra w Interze niestety
ale Pandev będzie mógł grać w LM
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
-
asfaltos
na razie może pogra ten zawodnik:
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=163373
nigdy nie widziałem jak gra...
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=163373
nigdy nie widziałem jak gra...
-
WTF
"Ten zawodnik" to Manuel Fernandes całkiem spoko piłkarz widziałem kilka jego występów w barwach nietoperzy w poprzednich sezonach. Wszystko ok tylko te jego kontuzje mnie martwią. Jeśli jednak będzie zdrowy to powinien dać rade w Mediolanie
.
-
yoda79
A grał w pierwszej 11 w Valencii?
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
WTF
"Przygoda Manuela z hiszpańskim klubem nie trwała długo. Sprowadzony jesienią 2007 roku holenderski szkoleniowiec Ronald Koeman, od początku nie krył antypatii do Portugalczyka i już w styczniu 2008 roku Fernandes opuścił Valencię – drugi raz w karierze trafił do Evertonu, dokąd wypożyczono go do czerwca 2008 roku. Fernandes uczestniczył w przygotowaniach Valencii do sezonu 2008/2009 i choć z początku był wymieniany jako jeden z piłkarzy z czarnej listy Unaia Emery’ego, ostatecznie zdołał przekonać do siebie młodego szkoleniowca." więcej na: http://vcf.pl/
Dokładnie czy grał w pierwszej 11 to nie wiem bo aż tak La Liga nie jest mi znana
Dokładnie czy grał w pierwszej 11 to nie wiem bo aż tak La Liga nie jest mi znana
-
Nazurri
W tym sezonie prawie wcale nie grał,w poprzednim zaliczył parę ładnych występów,ogólnie bardzo dobrze zapowiadający się pomocnik,ma świetny strzał z dystansu,szybki,dynamiczny - ogólnie to taka kopia Sneijdera tylko tego zawodnika trzeba nauczyć MYŚLEĆ na boisku bo widać u niego spore braki koncentracji (2-3 zagraniami może spartolić cały meczyoda79 pisze: A grał w pierwszej 11 w Valencii?
-
yoda79
Czyli bierzemy głębokiego rezerwowego. Ciekawe kto wpadł na ten pomysł. Dziwny pomysł.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
NeroBlu
- Kontakt:
Ja proponuje poczekać. Wszystkiego się dowiemy gdy wyjdzie na boisko. Nie lubię mówić z góry 'to świetny transfer' lub 'kogo sprowadzilismy'.
Na wszystko potrzeba czasu, on też musi sie zaaklimatyzować. Nie mieliśmy dużo czasu na sprowadzenie znakomitego zawodnika. Potrzebujemy zmiennika dla Sneijdera a nie zawodnika do I składu. Wbrew pozorom potrafimy dobrze zagrać w pomocy. W obliczu kontuzji nie uważam ten transfer za zły, nie kupiliśmy go przecież.
Dystansu do transferow nabrałem po kupnie Quaresmy i Manciniego. Wszyscy spodziewali się, że na nich oprzemy swoją grę i będziemy grali jak Chelsea Mourinho.
Na wszystko potrzeba czasu, on też musi sie zaaklimatyzować. Nie mieliśmy dużo czasu na sprowadzenie znakomitego zawodnika. Potrzebujemy zmiennika dla Sneijdera a nie zawodnika do I składu. Wbrew pozorom potrafimy dobrze zagrać w pomocy. W obliczu kontuzji nie uważam ten transfer za zły, nie kupiliśmy go przecież.
Dystansu do transferow nabrałem po kupnie Quaresmy i Manciniego. Wszyscy spodziewali się, że na nich oprzemy swoją grę i będziemy grali jak Chelsea Mourinho.
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
-
DiegoMilito22
Skoro sam Mou gada że ten piłkarz tu pasuje to chyba wie lepiej że to dobry pomysł ;P Tym bardziej że ma to być tylko wypozyczenie
-
Mora
- Kontakt:
Fernandesa zapamiętałem jako solidnego piłkarza jeszcze w Benfice i kilku meczach reprezentajci Portugalii.W Valencii nie śledziłem jego poczynań ,bo nudzi mnie liga hiszpańska i jej nie oglądam.Tak czy owak dużo nie ryzykujemy jego sprowadzeniem,bo to tylko półroczne wypożyczenie,albo nam się spodoba ,albo wróci do Valencii.
Zresztą należy poczekać na oficjalne potwierdzenie transferu
Zresztą należy poczekać na oficjalne potwierdzenie transferu
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Minister
Muntari też przychodził do nas jako zawodnik,który wyróżniał się mocnym strzałem a efektu tego strzału na razie nie ujrzałem.No może poza meczem z Rubinem.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Tkrauze
Powiedzcie mi jak oceniacie szanse zakupu w letnim mercato kolegi W.Snejdera Raffaela Van der Vaarta ? Nie jest młodym zawodnikiem,ale jest ograny na swiatowych boiskach,bajecznie gra lewa nogą,duzo widzi,potrafi genialnie podac.Wydaje mi sie ze wraz z Wesem stworzyliby bardzo dobry duet.
przedstawię swieżą kompilacje http://www.youtube.com/watch?v=wgZod9t8RV4
przedstawię swieżą kompilacje http://www.youtube.com/watch?v=wgZod9t8RV4
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
-
dodo_IM
Jest niezły, ale w Interze pewnie by był zmiennikiem Sneijdera, bo Jose który lubi grę defensywną i dla którego nie liczy się styl tylko wygrana (ja mam tak samo), nie odważyłby się wystawić dwóch ofensywnie usposobionych pomocników w pierwszej "11". No chyba, że gralibyśmy z jakimiś Cataniami albo Sienami, gdzie grać będzie 9 obrońców w wyjściowym składzie. Sam Raffael chyba nie zamieniłby ławki królewskiej na ławkę czarno-niebieską.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Tkrauze
Oczywiscie masz racje,ale i Snejder i VdV maja usposobienie zarowno ofensywne i defensywne.Wiadomo Makalele z nich nie jest ale mysle ze dalby sobie rade.A co do zmiany otoczenia, to o ile dobrze sobie przypominam przed przyjsciem Wesa to wlasnie VdV byl brany pod uwagę.Nie jestem fanem Realu i nie wiem jak sobie tam radzi.

Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
-
Dzyl
VdV nadał by się do Interu. Dobrze zna Sneijdera i myślę że dobrze by się rozumieli na boisku. Nawet jeśli miałby być tylko jego zmiennikiem to i tak wolę jego niż Motte czy Muntariego.
-
Chuchu
- Kontakt:
Wiem, że do lata jeszcze daleko ale warto wymienić kilka przemyśleń na temat najbliższego okna transferowego. Otóż celem nr 1 z pewnością będzie Gerrard. Chyba z tych wszystkich klasowych środkowych pomocników to chyba właśnie Anglik jest najbardziej prawdopodobną opcją chociaż szanse na sprowadzenie go nie są duże. Fabregas albo zostanie w Arsenalu albo pójdzie do Barcy. Może o Gourcuffa się nasi postarają.
Poza tym dużo się mówi o nowym lewym obrońcy. Podobno media włoskie dużo spekulują na temat Ashleya Cole'a. Mi się wydaje jednak, że bardziej prawdopodobne jest to, że kupimy Kolarova (o ile Lotito nie będzie wkurzony o sprawę z Pandevem na nas).
Obawiam się jednak, że kupno Gerrarda będzie się wiązać ze sprzedażą jednego z bardziej wartościowych z naszych zawodników a może nim okazać się Maicon...wiadomo, że ten sezon nie był w jego wykonaniu zbyt udany i można go zastąpić Santonem ewentualnie Capitano, no ale Maicon to zawsze Maicon
Poza tym dużo się mówi o nowym lewym obrońcy. Podobno media włoskie dużo spekulują na temat Ashleya Cole'a. Mi się wydaje jednak, że bardziej prawdopodobne jest to, że kupimy Kolarova (o ile Lotito nie będzie wkurzony o sprawę z Pandevem na nas).
Obawiam się jednak, że kupno Gerrarda będzie się wiązać ze sprzedażą jednego z bardziej wartościowych z naszych zawodników a może nim okazać się Maicon...wiadomo, że ten sezon nie był w jego wykonaniu zbyt udany i można go zastąpić Santonem ewentualnie Capitano, no ale Maicon to zawsze Maicon
-
Minister
Chuchu szanse na kupno Gerrarda wzrosną znacznie jeśli Liverpool nie uzyska pozycji premiowanej awansem do LM.Francuza natomiast ciężko będzie ściągnąć do nas bo nie od dziś wiadomo,że biją się o niego praktycznie wszystkie klasowe zespoły.Zostaje jeszcze Hamsik jednak tren podpisał/podpisze nowy kontrakt,który moi zdaniem przekreśli jego odejście nie tylko do nas ale i nawet Chelsea,która nie da za niego tych 30 baniek.Dla mnie się wydaję,że Steven pozostaje najpewniejszą opcją.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Dzyl
Mam nadzieję że Maicon zostanie w Interze, ostatnio jego forma się poprawiła i gra coraz lepiej. Dobrze by było gdyby wyleciał Motta, a za niego doszedł jakiś dobry pomocnik. Gerrard może być, Liverpool nie wejdzie pewnie do LM więc Gerrard może przejdzie do Nerazurrich. Fabregas raczej opada bo z pewnością pójdzie do Barcy jak już ktoś wspomniał. Dołączenie do nas Gourcuffa było by świetnym wzmocnieniem linii pomocy, jest on młody i utalentowany. Obrony nie ma co modyfikować, jest dobra. No chyba że miałby dołączyć Cole to wtedy można by się kogoś pozbyć, ale kogoś rezerwy i nie koniecznie obrońcę. Najlepiej to sprzedać Quaresme bo i tak nic nie gra. Było by też dobrze gdyby kupili jakiegoś młodego i utalentowanego napastnika, a pozbyć się można Arnautovicia lub Eto'o. Z młodych napastników dobrzy są np. Aguero, Hulk, Dzeko, Benzema i któryś z nich byłby dużym wzmocnieniem dla Interu. Eto'o u nas to padaka, a Arnautovic wieczny rezerwowy.
-
Minister
Dzyl jak dla mnie to piszesz lekko mówiąc bzdury
Napastnik w żadnym stopniu nie jest nam potrzebny.A jesli nawet mielibyśmy kogoś ściągnąć to na pewno nie jakiegoś Hulka czy Dzeko.Szanujmy się i pamietajmy o swojej wartości.Chcesz,żeby potem znowu były jęki rozczarowania jak w przypadku Motty?To jest Inter mamy miec klasowych zawodników
I właśnie sprawa Motty,najpierw to zwolniłbym Muntariego potem Q77 i po drodze jeszcze Manciniego a dopiero Motte.Na prawdę niektórzy nie wiedzą,że w piłce nożnej nie liczą się tylko piękne zagania i efektowne dryblingi.Ktoś musi zapierniczać żeby inny mógł spokojnie się przesuwać.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Dzyl
Może i nie potrzeba ale mamy zbędnego Arnautovica którego można wymienić na kogoś lepszego kto by się przydał.
A np, taki Hulk z Porto gra znakomicie i ma chłopak talent, ale podałem go tylko jako przykład. Jest jeszcze wielu innych utalentowanych napastników.
A np, taki Hulk z Porto gra znakomicie i ma chłopak talent, ale podałem go tylko jako przykład. Jest jeszcze wielu innych utalentowanych napastników.
Ostatnio zmieniony 6 mar 2010, 22:49 przez Dzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pietrasowy
właśnie z tego co napisałeś wynika że Motta powinien być w kolejce do wylotu przed Muntarim. jeśli uważasz że jest inaczej to spójrz jak padła bramka dla chelsea, i to nie był 1 mecz gdzie motta sobie spaceruje.
Arnautovic? młody jest, wypożyczyć niech się ogrywa.nie jesteśmy luksusowym szpitalem, po coś go leczyliśmy i myślę ze jeszcze się przyda, zarząd i trener muszą coś w nim widzieć.
Arnautovic? młody jest, wypożyczyć niech się ogrywa.nie jesteśmy luksusowym szpitalem, po coś go leczyliśmy i myślę ze jeszcze się przyda, zarząd i trener muszą coś w nim widzieć.
-
Minister
Motta spaceruje?
A prawie 8 km przebiegnięte do zejścia?Porównywalny do niego byl tylko Ballack.Mota musi przede wszystkim poprawić swój odbiór bo bez sensu fauluje ale nie zapominajcie też,że gość gra na pozycji,która nie jest dla niego nominalna.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
dodo_IM
Fakt do czasu gdy Mottę zmieniono w meczu z Chelsea miał najwięcej km przebiegnięte. Jest nie widoczny to prawda, ale zarzucić mu że spaceruje to przesada. Choć przy golu Kalou zawinił, bo nie zatrzymał szarżującego Ivanovica, ale bał się wejścia bo miał żółtą na koncie. W obecnym sezonie w moich oczach lepszy jest Motta od Muntariego.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho