Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
s15

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: s15 »

http://fcinter.pl/news/8720-w-srode-poz ... rz-serie-a tu masz ;)
my gramy pierwszy mecz 30 sierpnia w poniedziałek ;)
s15

Post autor: s15 »

skąd info o Dirku ? :)
snuffy

Post autor: snuffy »

ja bym nie protestował :D
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
FCI_Knighter

Post autor: FCI_Knighter »

Aguero w Interze to moje marzenie!:) Mascherano+ Pastore:P
robson_a

Post autor: robson_a »

mascherano wraz z chuchu stworzyliby zapore nie do przejscia dla kazdego kto z nami by sie mierzyl, chetnie za balotelliego widzialbym u nas teveza bo jest to nieustepliwy pilkarz i tam gdzie gral to sie zawsze sprawdzal co do kuyjta to nie jestem przekonany dobry zawodnik ale moim zdaniem jest powolny jak na skrzydlowego, mam nadzieje rowniez ze zostanie z nami maicon gdyz po sprzedazy mario bedzie troche pieniedzy chociazby na transfer javiera m.,moratti powinien pomyslec o jakims perspektywicznym zawodniku na zmiane dla wesa np. ja zaryzykowal bym opsje z keisuke hondą mlody swietny technicznie i szybkosciowy mlody zawodnik potrafiacy takze bic swietnie rzuty wolne prawie jak sneijder
Klanies

Post autor: Klanies »

do "robson_a" - to chyba nie oglądałeś nocnego meczu z City, jak młodzi nasi sobie poczynali. Link dla zainteresowanych [Trzeba zobaczyć bramkę na 3:0 Biraghi'ego!]-> http://www.youtube.com/watch?v=bcRyFLjFFeU (Szkoda, że tylko bramki na filmiku, bo gra wyglądała naprawdę bajkowo, a teksty Beniteza o zdecydowanym pressingu to nie była żadna ściema, bo już w pierwszym spotkaniu było widać jakiś zalążek nowego stylu Interu. Oby tak dalej!). Coutinho spokojnie może zostać zastępcą Sneijdera, a stawiam, że w trakcie sezonu będzie walczył o skład (oczywiście nie z Wesem bo jego pozycja jest niepodważalna), ale np. z Pandevem, tylko, że Benitez będzie miał nie mały kłopot jak w jednej drużynie skomponować taktykę dla dwóch takich zawodników jak młodziutki Coutinho i doświadczony Sneijder. Serce się radowało widząc biorącego na swoje barki ciężar gry młodziutkiego Coutinho, który podobnie jak Sneijder gdy tylko miał piłkę szukał ekskluzywnych, prostopadłych podań uruchomiających od razu któregoś z ofensywnych graczy na czystą pozycję. I to markowanie podań, mniam :D Naprawdę zapowiada się nam nowa błyskotliwa perełka... W meczu z Man City wyróżniali się także Mariga, Obinna, Obi (w pierwszej połowie) i wspomniany Biraghi. Z wyjadaczy świetnie zagrali oczywiście Cuchu, Matrix i El Capitano, a także GO GO Goran.
[center]Dai Forza Inter Facci Un Gol, Solo Per Noi !
Obrazek
C'e Solo L'Inter... Magica Inter...
Obrazek
Matios

Post autor: Matios »

Mozna byc naprawde zadowolonym po pierwszym sparingu, no ale zobaczymy co bedzie dalej:)
mafiozo
Kontakt:

Post autor: mafiozo »

Pierwsza bramka Obiny i gol Biraghiego przedniej urody. Tak trzymać, mieć mocną rezerwę z młodymi wilczkami to ważna sprawa na długi sezon.
Seba

Post autor: Seba »

Jak dla mnie Obi zaprezentował się zdecydowanie lepiej od Coutinho. Przede wszystkim nie zanotował tylu strat co Brazylijczyk, który momentami przypominał Ryśka. Niby sie starał, ale nic z tego nie wynikało. Jeszcze sporo pracy przed nim. Ogólnie mecz na duży plus.
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Należałoby zwrócić uwagę, że Coutinho jest strasznie mizernej postury. Na boisku wyglądał jak chucherko, a jednak potrafił dryblować i prawie zaliczył asystę. W dodatku gra przeciwko twardo grającym angielskim obrońcom nigdy nie jest łatwo. (Nie Anglicy z narodowości, ale w sensie, że ostro grający). Pierwszy występ w nowej drużynie i w nowym otoczeniu. Jak dla mnie bardzo na plus. Mam nadzieję, że zagra również od początku w meczu z Grekami. Obi oczywiście też zostawił bardzo pozytywne wrażenie. Był pod grą i bez kompleksów radził sobie na boisku. Mariga wręcz jak profesor :P

Zauważyłem, że nasi grali bardzo szeroko, od jednej linii końcowej do drugiej. Ma ktoś może jakieś szersze pojęcie jaką taktyką nasi grali :?: Czy to był wariant ze skrzydłowymi czy jednak boczni obrońcy się podłączali :?:  
Obrazek
Czubinho

Post autor: Czubinho »

Pierwsza połowa Interu to bardzo fajne granie na małej powierzchni, podania z 1 piłki, Wysoki pressing. W drugiej się trochę pogubiłem bo za dużo zmian :D. Bramka Biraghi'ego przednia ^^
robson_a

meczu nie ogladalem teraz zobaczylem bramki i zgadzam sie ze 2 gole przedniej urody, zgadzam sie ze mamy mlodych utalentowanych zawodnikow ale uwazam ze gora 2 dolaczy do pierwszej druzyny na nowy sezon poniewaz trzeba ich spokojnie wprowadzic do druzyny i zgrac z reszta mamy solidny kregoslup w naszym Interze ale wzmocnienie tego kregoslupa przede wszystkim mascherano (chcialbym rowniez aby gral u nas tevez) nie jest chyba zlym pomyslem i kazdy powinien sie w tej kwestii ze mna zgodzic. Obinna mimo dobrego spotkania nie ma szans na przebicie sie do skladu z obecna sila ataku jaka posiadamy.
Raffal

Post autor: Raffal »

ja proponuje informacje na stronie głownej o tym ze nie ma szans na Teveza bo niektorzy chyba tego nie kumaja,

Ja osobisce jestem zdania ze Maszerano jest nam nie potrzebny, wogole wg mnie pomocnik nie jest nam potrzebny - do kadry dolacza Coutinho i Obi i to wystarczy. Cambiasso , Deki ,Snejider , Mariga , Motta , Obi , Coutinho .... wg mnie styknie :)
Jedyny transfer jaki jest potrzebny to zawodnik w miejsce Mario i Maicona(w tym przypadku lewy obronca)
Reszta kadry bez zmian :)
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Balotelli i Maicon odpowiednio odejdą na 99% i 90%. Obrońca lewy by się przydał, ale kto to miałby być? Kolarov w City, Evra bez szans więc ja nie mam pojęcia. Co do następcy Mario to najrealniejszy wydaje się być Kuyt czy Sculli, bo na sprowadzenie wielkiego nazwiska nie ma co liczyć jak przyjdzie Mascherano. Moratti nie wyda dwa razy wielkiej kwoty na piłkarza, bo w kółko powtarza coś o ekonomicznych aspektach.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Dzyl

Post autor: Dzyl »

W razie odejścia Maicona jako następcę możemy sprowadzić Bastosa, również włącza się do akcji ofensywnych i gra na wysokim poziomie, lecz to i tak nie to samo co Maicon...Contreao też byłby dobry, młody jest i talent ma. Co do Balotelliego to dobrym następcą może być Rossi, również jest młody i jest Włochem. Ma na pewno lepiej poukładane w głowie niż Mario. Oby tylko Benitez nie sprowadził do nas Kuyta...Jest za stary, mamy zastępować 20 letniego gracza, 30 letnim ? Ten Sculli jakoś mnie nie przekonuje, to zwykły przeciętniak, za słaby na Inter.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2010, 22:21 przez Dzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Seba

Dzyl pisze: W razie odejścia Maicona jako następcę możemy sprowadzić Bastosa
Bastos podobnie jak Tevez nie posiada paszportu UE i nie ma możliwości pozyskania tego gracza.
Obrazek
robson_a

zgadzam sie ze za mario rownie znakomitym transferem bylby giuseppe rossi mlody swietnie wyszkolony technicznie pilkarz no i przede wszystkim wloch :) chcialem powiedziec rowniez ze najwiekszym transferem Interu bedzie zatrzymanie w druzynie Maicona najlepszego prawego obroncy na swiecie
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Drugi sparing, pierwsza porażka. Nie było mi dane oglądać niestety meczu z Manchesterem City (forza PKP) ale mimo to chciałbym napisać co nieco o tym co zobaczyłem kosztem nocki.

Mecz zaczął się ospale, niestety po pierwszych 30 minutach "Koniczynki" prowadziły 2:0. Duża w tym zasługa naszych defensorów, którzy niespecjalnie przeszkodzili Cisse w zdobyciu obu bramek. Przy pierwszej akcji Francuz był totalnie niepokryty, Orlandoni miał na ręku "save of the match", ale nie doskoczył do zbitej przez siebie piłki, nie można mieć do niego pretensji. W drugiej akcji Cisse zauważył dużą przestrzeń przed polem karnym i huknął... no nie powiem "nie do obrony" bo bym skłamał. No ale nie wymagajmy kosmosów od Orlandoniego. W Interze imponował mi szczególnie Cambiasso, ale wyjątkowo w poczynaniach ofensywnych. Starał się więcej niż Balotelli przez cały zeszły sezon. Piłka do bramki wpaść nie chciała. Dopiero akcja Obinny, dośrodkowanie, bilard w polu karnym i lis Eto'o strzelił bramkę kontaktową. Niewiele później było już 3:1. Nagle Leto znalazł się niemal sam na sam z bramkarzem i nie miał specjalnych problemów z pokonaniem naszego piłkołapacza.

Po przerwie Benitez dokonał wielu zmian, wprowadził o ile pamiętam Manciniego, Stankovica, Obioraha, Alibeca, Burdisso, Biraghiego, Biabianego i Coutinho. Chivu przesunął się z lewej strony na środek obrony i wyglądała para stoperów o niebo lepiej niż dramatyczny duet Cordoba-Materazzi. Bramka na 2:3 nie chciała wpaść, ale Panathinaikosu nie zastaliśmy tak naprawdę pod naszą bramką przez całe drugie 45 minut. Atakowaliśmy z pasją, ale irytowała niecelność ze strzałów z dystansu. Mancini bił 2 groźne wolne, ale oba wprost w Tzorvasa, który uparł się we wczorajszym meczu piąstkować wszystkie piłki. w 28 minucie drugiej połowy dokonało się kilka kluczowych zmian. Pojawienie się Lucio, Samuela, Maicona, Santona, Muntariego i Milito poprawiło jakość gry i oglądaliśmy zupełnie inny Inter. Lucio zdążył się poindyczyć z Cisse, Samuel - skała, Santon odważne rajdy i dobre przygotowanie, Muntari wiadomo żółtko, Milito szalenie nieskuteczny i nieporadny (na głowie miał meczówkę na 3:3, potwornie zmaścił). Najlepsze zostawiłem sobie na koniec. Maicon pokazał ile jest wart dla tej drużyny. Przez ten kwadrans każdy kto zna się choć trochę na piłce nożnej potrafił dostrzec, że to jest gracz czyniący różnicę. Absolutna czołówka światowa, pomijam asystę do Coutinho (de facto piękna bramka) i powinno-być-asystę do Milito, ale też te ruchy, przedzieranie się, podania na jeden kontakt, drybling, polot... długo by wyliczać zalety przyszłego gracza Realu Madryt.

Nie żałuję jednak oglądania tego meczu. Zawsze szalenie miło się ogląda Inter, bez względu na godzinę. Sądzę, że w sparingach lepiej poznajemy drużynę, pamiętajmy, że nie tylko szlifuje się forma w takich meczach, ale tworzy się mentalność. Podobała mi się pasja z jaką dążyli do wyrównania - ta drużyna ma charakter Mourinho i mam nadzieję, że Rafael Benitez nie spieprzy tak naoliwionej maszyny.

Pozdrawiam fantastyczne grono na SB  :-)
gromek
Kontakt:

Post autor: gromek »

Co do transferów to mam nadzieje że że Macion zostanie a baloteli odejdzie.A co do meczów o superpuchary to mam nadzieje że inter zagra w nich tak samo jak w meczu z manchesterem city gdzie grali fantastycznie w obronie a także pieknie w ataku i co najważniejsze by była 100% skuteczność.Coutinho to fantastyczny piłkarz i oby w tym sezonie grał fenomenalnie a serca wszystkich kibiców będą uradowane.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Jeśli transfer Mascherano do Interu ostatecznie nie dojdzie do skutku to tragedii nie będzie bo mamy Marigę :) Nie widziałem jak grał w sparingach ale wszyscy mówili za każdym razem, że był najlepszy na boisku więc chyba będą z niego ludzie :)

Jak na razie nie zapowiada się, żaden wielki transfer do Interu, bo z tym Mascherano to już nie wiadomo jak to jest a o nikim innym znanym nie słychać :roll: A szkoda bo jeśli mamy coś zrobić takiego to teraz, po wygraniu potrójnej korony.
snuffy

Po wygraniu LM widac podejście MM bardzo się zmieniło, każda drużyna potrzebuje świeżej krwii i uważam, że powinien dołączyć do każdej formacji nowy zawodnik. Niestety to chyba tylko moje marzenia i w tym sezonie możemy mieć mniej okazji do radości :( Szkoda bo do tej pory drużyny po wygraniu LM raczej się wzmacniały a My się chyba "osłabiamy" ( bo jesli wyjściowa 11 będzie identyczna jak rok temu tylko o rok starsza to jesteśmy słabsi ).

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
Seba

Także coraz bardziej martwi mnie to okienko. Już sezon temu było widać, że Inter ma sporo braków. Nie wierze, że po raz kolejny będziemy mieli takie szczęście, że w kluczowych momentach sezonu nikt nie złapie kontuzji i nikt nie wykluczy się kartkami (od spotkań z Chelsea cała obrona była zagrożona i chyba każdy się domyśla, co by było gdyby przynajmniej jeden obrońca nam wyleciał). Ledesma jako alternatywa dla Javiera jest niezbyt smacznym żartem. Jednak jeśli faktycznie zrezygnowaliby z Mascherano, to przydałoby się chociaż kupić solidnego rezerwowego obrońcę lub kogoś na prawdę mocnego do linii ataku. Na chwilę obecną widzę ten sam zespół ze słabą ławką rezerwowych. Odejście Mourinho także nas osłabiło. Póki co nie widzę powodów, aby pozytywnie patrzeć na zbliżające się rozgrywki. Zapowiada się cholernie ciężki sezon.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ledesma? To juz po stokroć wolę, żeby w podstawowej 11 grał Mariga. No chyba, że Ledesma miałby na ławkę powędrować to wtedy tak.
snuffy

No i został poruszony temat ławki rezerwowej... mieliśmy chyba najsłabsza ławkę z drużyn sięgających po puchar mistrzów w ostatnich latach. Kto wchodził w końcówkach ?? Muntar Mario ?? Po nich można było sie wszystkiego spodziewać:/ A obecnie na ławce chyba nie mamy obrony :) Matrix i Ivan juz chyba są zasłabi nawet na lige włoska.

Dzyl

Post autor: Dzyl »

MM powinien kupić jakiegoś środkowego obrońcę, bo Matrix się do gry nie nadaje już a Cordoba również nie gra za dobrze. Za rok przyjdzie Ranocchia, ale w tym sezonie nie mamy żadnego dobrego środkowego obrońcy na rezerwie.
Raffal

Lucio , Samuel , Chivu , Matrix , Cordoba , Cambiasso , Burdisso

wtf ?
Seba

Raffal pisze: Lucio , Samuel , Chivu , Matrix , Cordoba , Cambiasso , Burdisso

wtf ?
Chivu ze względu na swój uraz chyba nie będzie brany pod uwagę jako środkowy obrońca. Burdisso może nas opuścić. Matrix i Cordoba nadają się obecnie co najwyżej na średniaka Serie A. Pokazali już w USA ile są warci. Wypada Lucio bądź Samuel na trudnego przeciwnika i leżym i kwiczym.
Obrazek
snuffy

Raffal pisze: Lucio , Samuel , Chivu , Matrix , Cordoba , Cambiasso , Burdisso

wtf ?
Chivu , Matrix , Cordoba lepsi juz nie będą a jak napisałem wczesniej Matrix i Cordoba mimo, że ich uwielbiam nie nadają sie juz nawet na nasza ławke ( jesli chodzi o gre ) Burdisso nie chce u nas grać i duża szansa ze odejdzie co do Cambiasso to ciężko to komentowac bo mimo ze tam może wystepować to raczej kompromitacja jesli ma być naszym 3 "najlepszym" srodkowym obrońcą i jesli przed rozpoczęciem sezonu jest brany pod uwage :)

Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

To brutalna prawda,jesli nasze dwie najznamienitsze filary defensywy Lucio i Samuel wypadna z gry to katastrofa.Jest jeszcze Santon ale to boczny obronca.Potrzebujemy srodkowego obrońce.Napiszmy petycje do Jego Magnificencji Massimo Morattiego by kupił ŚO :) :]
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Raffal

mimo ze Matrix i Cordoba prochu nie wymyśla to przed zakupem zawodnika trzeba ta pozycje odchudzic. Ilość zawodników na tą pozycje już jest za duża i przed ewentualnym kupnem trzeba sprzedać zawodnika. Chivu na srodku obrony jest bardzo dobry a jak na rezerwowego to juz swietny...
ODPOWIEDZ