Inter 2011/2012
-
robson_a
Odp: Inter 2010/2011
z całym uwielbieniem dla tej dwojki weteranów (Matrix , Cordoba) rzeczywiscie przydalaby sie nowa sila w defensywie i osobiscie juz w tym sezonie postaralbym sie aby mlody rannochia dolaczyl do ekipy beniteza a nie dopiero za rok...nareszcie nadeszla dlugo oczekiwana informacja ze sprzedany zostal Balotelli
nie mogłem sie doczekac... za ta gotowke trzeba powalczyc z barca o mascherano
-
Mora
- Kontakt:
Jeśli chodzi o środkowego obrońcę to podoba mi się gra Juana z Romy.Pewny siebie,nieustępliwy,twardy i skuteczny - taka nieco gorsza wersja Lucio.Oddać Burdisso odrobinę dopłacić i brać Brazylijczyka, bo wiek Materazziego i Cordoby jednak robi swoje...Zresztą na tej pozycji kontuzji i zwłaszcza kartek jest chyba najwięcej.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Pablusso
Pare plusow i minusow po TIM Trophy.
-Na pewno mamy bardzo solidnego zmiennika dla Julio. Castellazzi wczoraj pokazal, ze golkiperem jest klasowym.
-Brak doswiadczonych zmiennikow dla Lucio i Samuela. Bo Matrix i Cordoba to niestety juz nie sa zawodnicy na Serie A. W tej sytuacji nawet nie martwi mnie pozostanie Burdisso, bo zawodnik to przyzwoity.
-Nasz drugi garnitur wyglada bardzo mizernie w porownaniu z pierwszym. Mancini to cien zawodnika, Biabiany jest mlody i szybki ale bezmyslny. Nawet Coutinho, ktory ogolnie wywarl na mnie pozytywne wrazenie, musi sie jeszcze sporo nauczyc.
-Kompletny brak formy Milito. Widac to bylo w USA, widac bylo i wczoraj. Motoryka mu siadla kompletnie. Mam nadzieje, ze sie odbuduje.
-Mecz z Juve pokazal, ze mozemy grac szybka, przyjemna dla oka pilke. Widac w tym juz reke Beniteza.
-Sneider nie potrzebuje chyba okresu przygotowawczego. Pierwszy mecz i juz widac, ze forma jest. Tylko, czy nie przyszla za szybko?
-Na pewno mamy bardzo solidnego zmiennika dla Julio. Castellazzi wczoraj pokazal, ze golkiperem jest klasowym.
-Brak doswiadczonych zmiennikow dla Lucio i Samuela. Bo Matrix i Cordoba to niestety juz nie sa zawodnicy na Serie A. W tej sytuacji nawet nie martwi mnie pozostanie Burdisso, bo zawodnik to przyzwoity.
-Nasz drugi garnitur wyglada bardzo mizernie w porownaniu z pierwszym. Mancini to cien zawodnika, Biabiany jest mlody i szybki ale bezmyslny. Nawet Coutinho, ktory ogolnie wywarl na mnie pozytywne wrazenie, musi sie jeszcze sporo nauczyc.
-Kompletny brak formy Milito. Widac to bylo w USA, widac bylo i wczoraj. Motoryka mu siadla kompletnie. Mam nadzieje, ze sie odbuduje.
-Mecz z Juve pokazal, ze mozemy grac szybka, przyjemna dla oka pilke. Widac w tym juz reke Beniteza.
-Sneider nie potrzebuje chyba okresu przygotowawczego. Pierwszy mecz i juz widac, ze forma jest. Tylko, czy nie przyszla za szybko?

sig by Orzeu
-
dodo_IM
Fakt zmienników dla naszych boskich stoperów nie ma i Burdisso powinien zostać, zarząd powinien to widzieć. Co do Biabianiego to on jest na prawdę dobry, trochę gra zbyt egoistycznie ale z Milanem mi się podobał. Należy też wspomnieć Obiego i Nataliego którzy pokazali bardzo duży potencjał. Wierzę, że Ci młodzi już w tym sezonie pomogą drużynie, a największe nadzieje pokładam w Maridze, który w sparingach pokazał, że nie potrzebujemy Mascherano, ale to były tylko sparingi. Czas pokaże. Ten turniej pokazał mi przede wszystkim jedno: Milan i szczególnie Juve są daleko za nami.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
krystianeczek
u Sneijdera forma nie przyszła za szybko, ona po prostu cały czas trwa.
-
Seba
Guardiola zdementował jakoby Barcelona była bliska pozyskania Mascherano. Dodał nawet, iż nie myśli o tym, aby go pozyskać. Teraz niech nasi się spinają i jak najszybciej go kupują.

-
Dzyl
Zauważcie że jak narazie to nie poczyniliśmy żadnego kroku w sprawie sprzedaży zbędnych piłkarzy. Okienko transferowe niedługo dobiegnie końca, a wciąż mamy w klubie takich piłkarzy jak Mancini, Rivas, Suazo czy Obinna. Powinniśmy się ich jak najszybciej pozbyć, bo jeszcze będzie tak że nie sprzedamy nikogo z nich i nie kupimy nikogo wartościowego.
-
Hanys
Możliwe że Mascherano pójdzie do kataloni bo im brakuje defen. pomoc. a szkoda!!
a moim zdaniem fajnie jakby Obinna został no ale zobaczymy co wymyśli zarząd!!
a moim zdaniem fajnie jakby Obinna został no ale zobaczymy co wymyśli zarząd!!
-
Gambit
Co do sprzedaży zawodnikow to kazdy mowi ze powinnismy sie ich szybko pozbyc i po co zarzad ich trzyma.A nikt nie bierze pod uwage ze tych zawodnikow po prostu nikt nie chce kupic.Gdyby bylo inaczej to napewno nasi dzialacze nie trzymaliby tego szrotu.Wiec zamiast psioczyc na dzialaczy trzeba sie modlic zeby znalazl sie na nich jakis chetny.
-
Seba
Mascherano został zmieniony 12 minut przed końcem meczu (wyglądało to na specjalny gest Hodgsona, aby piłkarz został pożegnany przez kibiców). Dostał owacje na stojąco, a komentator powiedział "au revoir". Jeśli Guardiola nie kłamie i to prawda, że nie interesują się Javierem, to jestem pewien, że lada dzień dołączy do Interu 

-
Dzyl
Gambit, przecież było kilka klubów które interesowały się Obinną ( np, Stoke ) Rivasem ( chyba kilka drużyn z Grecji ) i Suazo też jakieś kluby się tam interesowały, było wiele newsów na ten temat wcześniej. A co do Mascherano to Barca może prowadzić taką "gierkę" że niby go nie chcą kupić a za kilka dni się okażę że Mascherano oficjalnie piłkarzem Barcelony.
-
Seba
Kurza mać jednak Mascherano odniósł jakiś uraz i stąd ta zmiana, a ja myślałem, że to było specjalne aby kibice go pożegnali. Nadal jednak liczę, że Massimo się postara i zrobi prezent kibicom na zakończenie mercato.

-
hQ
- Kontakt:
A ja zmieniłem zdanie co do Mascherano. Myślę, że jest nam zbędny. Bez niego więcej okazji do grania miałby Mariga, a myślę, że chłopak ma super potencjał i przyjście Javiera blokowałoby jego rozwój. Teraz po sprzedaży Balona powinniśmy się zaopatrzyć w jakiegoś zawodnika o podobnych predyspozycjach co Eto'o czy Pandev np. Forlan.
-
and1
- Kontakt:
A dla mnie Ci pilkarze co wymieniles sa o calkowicie odmiennych predyspozycjach...Jedyny plus w Scullim to taki, ze to Wloch
Nic wiecej za nim nie przemawia. Strasznie dziwny ten transfer. Idziemy w slady milanu...

-
dodo_IM
Sculli to typowy piłkarz na ławkę, ale będzie z niego zdecydowanie większy pożytek niż z Manciniego czy Obinny, bo jak wszędzie podają to zapierdzielacz, coś w stylu Stankovica. Nie będzie z siebie robił gwiazdora, a dla drużyny da od siebie jak najwięcej. Myślę że będziemy mieli z niego więcej pociechy niż z problematycznego Balotellego. Co ciekawe Sculli to wychowanek Juventusu 
Co do Mascherano, też mimo jego klasy, uważam że nam nie jest potrzebny.
Co do Mascherano, też mimo jego klasy, uważam że nam nie jest potrzebny.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Andy
- Kontakt:
Ja tam się ciesze z przyjścia Sculliego...nie wiem jak to wyjaśnić, ale na pewno nie jest to piłkarz, który miałby zastąpić Mario Balotellego
. Duży plus za sprowadzenie Włocha do naszej drużyny (wiadomo, że ostatnio z nimi u nas jest krucho
).. co do Mascherano - hmm...według mnie mamy Cambiasso...mamy także Marige więc przyjście Argentyńczyka uważam za zbyteczne.. może i jest waleczny ale także bardzo dużo łapie niepotrzebnych kartek (czyt.dość często wdaje się w dyskusje z arbitrami itp..).
Dzisiaj pojawiła się informacja, że Marco Branca dostał zielone światło na sprowadzenie Dos Santosa...jeżeli mnie pamięć nie myli to tego, który kiedyś grał w Barcelonie..hmm..za 6 mln € ?!? Ja jestem na tak..nie stracimy na nim zbyt wiele, a w przyszłości może stać się bardzo przydatnym piłkarzem
.
Dzisiaj pojawiła się informacja, że Marco Branca dostał zielone światło na sprowadzenie Dos Santosa...jeżeli mnie pamięć nie myli to tego, który kiedyś grał w Barcelonie..hmm..za 6 mln € ?!? Ja jestem na tak..nie stracimy na nim zbyt wiele, a w przyszłości może stać się bardzo przydatnym piłkarzem
-
Bart
Sculli: wychowanek Juventusu, kiedyś zawieszony na 8 miesięcy za handel meczami, wnuk bossa kalabryjskiej mafii.
Słabo to wygląda, będzie musiał się mocno napracować, żeby zdobyć uznanie
Słabo to wygląda, będzie musiał się mocno napracować, żeby zdobyć uznanie
-
kibix
przeraża mnie tylko to, że jest wychowankiem Juve. wątpie, aby był wyróżniającym się graczem, mało się po nim spodziewam
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
pietrasowy
wolałbym Rossiego. mam nadzieję że za rok-dwa trafi do nas, tym bardziej że włoch, i wtedy bedzie w swoich najlepszych latach jako zawodnik.
-
Jaszczu91
Coś mi się wydaje że ciężko będzie pozyskać w tym okienku jakiegoś wartościowego piłkarza typu Masze czy Ozil. Stać nas będzie jedynie na jakieś uzupełnienie kadry jak np Sculli.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
s15
jak dla mnie nie potrzebny żadne transfery jeżeli zostanie Maicon a jak odejdzie to przydatny będzie jeden wartosciowy obrońca ;P
-
s15
cieszy to że inwestujemy w Odmładzanie powoli obrony bo za 2 3 lata trzeba będzie kimś zastąpić Samuela,Lucio,Cordobe,Materaziego 
-
Dzyl
Cordobe i Materazziego to już teraz trzeba kimś zastąpić.
Jest możliwe że nie dojdzie do zakupu Sculiiego, ponoć odwołano spotkanie z przedstawicielami Genoi. Nawet był news o tym na naszej stronie. A Sculli normalnie trenuje jeszcze z Genoą.
Jeżeli to prawda, to mam nadzieję że kupią kogoś o wiele młodszego i lepszego niż Sculli. Kuyt jest mało możliwy, Liverpool go nie sprzeda, a sam zawodnik mówił że woli zostać w Liverpoolu. Potrzebny jest jakiś pomocnik dobry, bo Motta ma kontuzje a Stankovic nie prezentuje zbyt wysokiej formy. Może jednak uda się kupić Mascherano albo chociaż tego Meksykanina Dos Santosa.
Jest możliwe że nie dojdzie do zakupu Sculiiego, ponoć odwołano spotkanie z przedstawicielami Genoi. Nawet był news o tym na naszej stronie. A Sculli normalnie trenuje jeszcze z Genoą.
Jeżeli to prawda, to mam nadzieję że kupią kogoś o wiele młodszego i lepszego niż Sculli. Kuyt jest mało możliwy, Liverpool go nie sprzeda, a sam zawodnik mówił że woli zostać w Liverpoolu. Potrzebny jest jakiś pomocnik dobry, bo Motta ma kontuzje a Stankovic nie prezentuje zbyt wysokiej formy. Może jednak uda się kupić Mascherano albo chociaż tego Meksykanina Dos Santosa.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2010, 13:55 przez Dzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Seba
Zważając na cenę Dos Santosa najlepiej jakby kupili obydwóchDzyl pisze: Może jednak uda się kupić Mascherano albo chociaż tego Meksykanina Dos Santosa.

-
Andy
- Kontakt:
Tyle że Dos Santos wystąpił we wczorajszym meczu Tottenhamu kwalifikacji do Champions League..Seba. pisze:Zważając na cenę Dos Santosa najlepiej jakby kupili obydwóchDzyl pisze: Może jednak uda się kupić Mascherano albo chociaż tego Meksykanina Dos Santosa.![]()
-
vieri32
A moze Neymar lub Elia lub Guardado? ja bym bardzo chętnie ich przyjął ale pewnie sa za drodzy dla naszego zarządu. Co o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony 18 sie 2010, 18:57 przez vieri32, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hQ
- Kontakt:
Nie nie nie
. Jakoś żaden z nich mi nie pasuje do Interu. Co do Dos Santosa, jak dla mnie koleś jest mega przereklamowany. W meczu z YB grał beznadziejnie (chociaż tak jak pół Tottenhamu), ale po co nam rezerwowy z 4 zespołu PL?
-
Pablusso
Jak dla mnie Neymar to jeden z najwiekszych talentow na swiecie. Zawodnik niesamowicie szybki, z technika uzytkowa Ronaldo (tego prawdziwego) za najlepszych czasow. Ale po pierwsze nie ma paszportu UE, po drugie juz na niego parol zagiela Chelsea. Te 25 mln, ktore londynczycy maja dac za Brazylijczyka to jest kwota, ktora na kolana nie rzuca. Do tego Neymar jest prywatnie przyjacielem Coutinho, wiec mielibysmy ciekawy duecik. Niestety nieosiagalny.
Dos Santos wedlug mnie niczym sie od Obinny nie rozni. Wiec i sprowadzanie go troche mija sie z celem.
Dos Santos wedlug mnie niczym sie od Obinny nie rozni. Wiec i sprowadzanie go troche mija sie z celem.

sig by Orzeu
-
Hanys
Obinna wypożyczony do West Ham UTD na rok
-
mio85
no to pieknie zakonczylismy mercato, be zadnych wzmocnien, nie mowie zeby kupowac masowo graczy, ale widzimy ze brakuje napastnika.....moratti zachowal sie jak nie moratti, moze odklada na stadion