Mercato
-
Jankoś-Adi
Odp: Mercato
Ponoć mają być 2 transfery w ataku 2 w pomocy i jeden w obronie . Milito juz praktycznie są w interze , wiec mysle ze drogba moze donas dołonczyć , bo ze eto przyjdzie to nie wierze , duzo mówi sie o derossin , no i motta , do ego wróci q77 , w którego nadal wierze i pewnie carvalho , tak chyba wyglądają chybe najbardziej prawdopodobne transfery . bo na żadne wielkie gwiazdy nielicze , eto - barca go nie pusci , riberi - wybierze pewnie real diego - idzie do juve ... a gracze jakos wolą inne kluby niz inter
-
Minister
Jankoś jesteś wielki:D szkoda że nazw wlasnych nie umiesz pisac jak trzeba:P
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
luzak
Julio Cesar(Toldo)
Maicon Carvalho(Cordoba,Materazzi) Chivu(Samuel) Santon(Maxwell)
Cambiasso(Motta)
Zanetti(Quaresma) Muntari(Stankovic)
Deco(Mancini)
Milito(Balotelli) Ibrahimovic(Armautovicz,Cruz)
Wydaje mi się,że tak to widzi Jose na przyszły sezon.Militto,Motta kupienie,Armautovicz pewnie też,o 10 mówił że Deco jest świetny(bo ani Iniesta,Lampard,Gerrad,Kaka o których mówił że są jednymi z najlepszych na swoich pozycjach nie przyjdą tu),a o Carvalho też mówił że jest najlepszy z najlepszych-choć tu wydaje mi się,że trzeba szukać gdzieś indziej bo portugalczyk nie przyjdzie tu ani nigdzie indziej.Czy ten skład ma szanse zawojować Europę?
Jeszcze umieszczam taki skład-z 1 zmianą w porównaniu tym górnym-przychodzi Cassano/Quagiarella o którch Jose pochlebnie się wypowiadał i mówił,że pasowaliby do gry 3 napastników.Bardziej ofensywne ustawienie,jednak raczej pozostanie Jose przy 4-4-2 o czym mówił,że Militto stworzy atak z Ibrą,który przy tym ustawieniu musiałbybyć skrzydłowym.
Julio Cesar
Carvalho Chivu
Maicon Santon
Zanetti/Muntari Cambiasso
Deco
Cassano/Quagiarella Ibrahimovic
Milito
Co sądzicie o tych składach?
Maicon Carvalho(Cordoba,Materazzi) Chivu(Samuel) Santon(Maxwell)
Cambiasso(Motta)
Zanetti(Quaresma) Muntari(Stankovic)
Deco(Mancini)
Milito(Balotelli) Ibrahimovic(Armautovicz,Cruz)
Wydaje mi się,że tak to widzi Jose na przyszły sezon.Militto,Motta kupienie,Armautovicz pewnie też,o 10 mówił że Deco jest świetny(bo ani Iniesta,Lampard,Gerrad,Kaka o których mówił że są jednymi z najlepszych na swoich pozycjach nie przyjdą tu),a o Carvalho też mówił że jest najlepszy z najlepszych-choć tu wydaje mi się,że trzeba szukać gdzieś indziej bo portugalczyk nie przyjdzie tu ani nigdzie indziej.Czy ten skład ma szanse zawojować Europę?
Jeszcze umieszczam taki skład-z 1 zmianą w porównaniu tym górnym-przychodzi Cassano/Quagiarella o którch Jose pochlebnie się wypowiadał i mówił,że pasowaliby do gry 3 napastników.Bardziej ofensywne ustawienie,jednak raczej pozostanie Jose przy 4-4-2 o czym mówił,że Militto stworzy atak z Ibrą,który przy tym ustawieniu musiałbybyć skrzydłowym.
Julio Cesar
Carvalho Chivu
Maicon Santon
Zanetti/Muntari Cambiasso
Deco
Cassano/Quagiarella Ibrahimovic
Milito
Co sądzicie o tych składach?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 18:24 przez luzak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
proba1
Chivu za Samuela? <- masz poczucie humoru
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
Nen
Już trzeci raz piszesz "Ibrahimowicz". Pasowałoby najiększa gwiazdę druzyny pisać poprawnie - Ibrahimovic.
God protect me
-
luzak
możecie ocenić skład,czy z nim Inter coś ugra w europie,bo wydaje mi się bardzo realny(ten pierwszy,może tylko zamiast carvalho ktoś inny przyjdzie)
-
syn
Zaproponuj jeszcze więcej 30-latków, nie bądźmy gorsi od Milanu ;P
-
Nen
Milan jak wygrywał LM 3 lata temu większość ich graczy była w sile wieku i miała 30 latsyn pisze: Zaproponuj jeszcze więcej 30-latków, nie bądźmy gorsi od Milanu ;P
God protect me
-
Jankoś-Adi
co do składu luzaka , tez mi sie wydaje ze taki będzie skład na sezon 2009/2010 i powiem ze nie będe zły jeśli taki naprawde będzie tylko pozbył bym sie cruza i sprowadził jeszcze jednego klasowego napastnika ... na wieksze transfery nie mozemy liczyć , bo już Deco będzie niespodzianką . gwiazdy nie przychodzą do interu , jaką Inter ostatnio pozyskał gwiazde ??
-
proba1
Quaresme 
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
Kropasz
- Kontakt:
Chivu nie był gwiazdą jak do nas przychodził? A jeśli nie to na pewno gwiazdą (youtube'a) był Kłarezma. Nie wiem też co wy widzicie w tym Deco. 32 lata i on ma ciągnąć naszą ofensywę? Tu trzeba kogoś młodego, dynamicznego i przebojowego. Deco to już nie ten sam piłkarz co z czasów gry w Barcelonie. Carvalho też nie wiem po co nam. Chyba, że pozbędziemy się ze dwóch obrońców. Zresztą i tu wolałbym kogoś młodszego, żeby był inwestycją na lata (Kjaer?). Jeśli chodzi o atak to marzeniem ściętej głowy jest Tevez. I za wszelką cenę trzeba zatrzymać Acquafrescę. A jeśli zatrzymamy Cisowiankę to niepotrzebny nam Arnałtowicz. Dwóch młodych napastników wystarczy. Zróbmy tak jak Manchester United: trzech doświadczonych (Rooney, Tevez, Berbatow) i dwóch młodych (Macheda, Wellback, czy jak on się pisze ;p). U nas wyglądałoby to np. tak: doświadczeni Ibra, Milito, X(mój kandydat Cassano) + dwóch młodych Acquafresca i SuperMario. Balotelli i Cassano mogą grać na bokach w 4-3-3 (jestem pewien, że Mou będzie próbował tym grać). Ponadto gracz Sampdorii może zostać ustawiony za napastnikami.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
klusek
Trzeba brać pod uwagę to, że jedno miejsce w ataku praktycznie zawsze będzie zabierał Ibra (chyba, że będzie pauzował za kartki). Pięciu dobrych napastników chyba nie obdarujemy odpowiednim czasem gry. W razie czego można powoływać graczy z Primavery, młodzież z Man U też większość czasu spędza pewnie z rezerwami klubu. Jeśli chodzi o "dziesiątkę", to, biorąc pod uwagę wymagania Mourinho i plotki transferowe, wielkiego wyboru nie mamy - Deco, może ten Hernanes czy Hamsik, od biedy pewnie też Sneijder. Deco mi specjalnie wadził nie będzie, o ile oczywiście nie wydamy na niego fortuny. Za to pomysłu ze sprowadzaniem obrońcy nie bardzo rozumiem, ale skoro już Jose się na niego uparł, to niech to nie będzie Mexes.
-
luzak
Takie są realia,że odmładzanie Interu polega na sprowadzeniu 27 letniego Motty i 29 letniego Milito a oddaniu 3 młodych graczy Genoi.Zaproponuj jeszcze więcej 30-latków, nie bądźmy gorsi od Milanu ;P
Co do Deco to ja też uważam,że przydałby się ktoś młodszy.Ale spójrzmy prawdzie w oczy-jaka 10 z wielkiego klubu mogłaby tu przyjśc? Silva tu nie przyjdzie,a Sneijder nie chce-chyba że będzie zmuszony przez Pereza,choć zobaczymy czy Mou go chce.Warto zauważyć,że Jose bardzo ceni portugalczyka
Co do Carvalho to niemal napewno nieprzyjdzie tu.Jose go chce o czym mówi w wywiadze,ale Carvalho mówi,że chce zostać.Poza tym jedynym powodem dla którego Chelsea mogłaby go sprzedać są jego urazy,ale w następnym sezonie ma już wrócić na 100 procent.Jednak Interowi przydałby się dobry stoper.
Co myślicie o tej mojej 2 taktyce,bo jak Interowi nie uda kupić się Arnautovicza to kto wie czy Quagiarella albo Cassano by tu nie przyszli.Ta taktyka wydaje mi się bardzo fajna,ale Ibra na skrzydle to nie wiem jakby funkcjonowało.
-
Grajas
Ale o co Wam chodzi z tym "odmładzaniem" składu? Przecież Motta przychodzi w miejsce Vieiry ,a Milito wzamian za naszych argentyńczyków z ataku.To jest odmładzanie składu.
Za tydzień mam nadzieję ujrze oficjalne potwierdzenie transferów Motty i Milito.
Za tydzień mam nadzieję ujrze oficjalne potwierdzenie transferów Motty i Milito.
-
Jankoś-Adi
Ale musimy sobie odpowiedzieć na pytanie , chcemy młodych graczy którzy rozwiną sie za 2 lata , czy graczy którzy wygrają dla nas następną lige mistrzów...
-
syn
A rok temu i teraz gdzie są?Nen pisze: Milan jak wygrywał LM 3 lata temu większość ich graczy była w sile wieku i miała 30 lat![]()
Nie mówię, że jestem za pozyskiwaniem zdolnych ale jeszcze za słabych przedszkolaków, jak to robi Arsenal, ale kupowanie graczy na 2 lata też nie jest najlepszym pomysłem. Chyba że naprawdę, naprawdę żaden porządny gracz z przedziału 23-28 lat nie będzie chciał do nas przyjść.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 15:59 przez syn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rafek91
z ,, 10 " Snejder to najlepsza opcja imo , deco mi niepasi do Seria A , a o VdV juz nie wspomne.
Cassano tez był by ok , ale za niego podobno 25 mln ++ wiec troche w sumie duzo , a niewiadomo jak by sie sprawdzil w duzym klubie( patrz Real).
Co do obrony dobrze by bylo zakontraktowac jakiegos mlodego np . z Palermo wspomiany , lub Santacroce czy jak mu tam .
Cassano tez był by ok , ale za niego podobno 25 mln ++ wiec troche w sumie duzo , a niewiadomo jak by sie sprawdzil w duzym klubie( patrz Real).
Co do obrony dobrze by bylo zakontraktowac jakiegos mlodego np . z Palermo wspomiany , lub Santacroce czy jak mu tam .
Pierwszy raz koszulke Interu zalozylem majac 6 lat
Do tego czasu jestem in wierny ;]
-
luzak
przyjdzie Arnautovicz,stoper i typowa 10,ale być może ktoś jeszcze skoro RQ odchodzi to może jeszcze jakiś ciekawy transfer będzie np. wszechstronnego Quagiarelli albo Cassano?
-
Mora
- Kontakt:
My tu sobie gdybamy o Mottach i kolesiach na "A" z przezajebiście mocnej ligi holenderskiej (gościu naprawdę jest dla mnie anonimowy),a tymczasem Juventus oficjalnie zakontraktował Diego z Werderu Brema:
http://www.pilka.pl/oficjalne-diego-zaw ... -juventusu
Jak dla mnie bardzo dobry ruch działaczy Juve.Diego to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.Juve potrzebowało rozgrywającego (tak samo jak my) i już go ma ,a Inter za wszelką cenę chce kupić Mottę,który klasą nijak nie dorównuje Diego.
Przedłużenie umowy z Mou też nie jest rewelacyjnym rozwiązaniem.Jeżeli za rok czy dwa Portugalczyk nie osiągnie nic znaczącego z Interem ,to Moratti się wnerwi i zwolni Mou,wypłacając pokaźne odszkodowanie...
http://www.pilka.pl/oficjalne-diego-zaw ... -juventusu
Jak dla mnie bardzo dobry ruch działaczy Juve.Diego to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.Juve potrzebowało rozgrywającego (tak samo jak my) i już go ma ,a Inter za wszelką cenę chce kupić Mottę,który klasą nijak nie dorównuje Diego.
Przedłużenie umowy z Mou też nie jest rewelacyjnym rozwiązaniem.Jeżeli za rok czy dwa Portugalczyk nie osiągnie nic znaczącego z Interem ,to Moratti się wnerwi i zwolni Mou,wypłacając pokaźne odszkodowanie...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Minister
I niestety stało się!Nasi działacze przegapili Diego.No może źle to ujołem pewnie go odpuścili.To teraz nie wiem gdzie oni znajdą tak klasowego rozgrywającego za taką cenę i którego uda się wyciągnąć z klubu za przyzwoitą cenę.Dotychczasowe nasze wzmocnienia moga nam wystarczyć tylko na nasze podwórko a co z wymarzona LM?Liczę że Luka Modrić do nas dołączy:)
"Gdy padnie tolerancji mur
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
miniu86
Nic tam trzeba czekać na to kogo Moratti i Mourinho sprowadzą na pozycję rozgrywającego. Mam nadzieje, że nie będzie to jakiś ofensywno/defensywny zawodnik tylko wybitnie ofensywny, i że nie będziemy na to czekać do ostatniego dnie mercato, bo potem nie będzie czasu na zgranie.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
syn
Kto mógłby być naszym rozgrywającym?
Lucho González, João Moutinho, VdV, Alberto Aquilani, Fabio Quagliarella, Luka Modric
Piłkarze niby w naszym zasięgu, ale czy wystarczająco dobrzy?
Gdyby to było możliwe, pozyskałbym Gourcuffa (ale już widzę jak go Milan do nas puszcza ^^) lub Cassano.
Lucho González, João Moutinho, VdV, Alberto Aquilani, Fabio Quagliarella, Luka Modric
Gdyby to było możliwe, pozyskałbym Gourcuffa (ale już widzę jak go Milan do nas puszcza ^^) lub Cassano.
-
Biały
Cassano i Quagliarella to nie są rozgrywający tylko napastnicy:) Aquilani właśnie przedłużył kontrakt z Romą, VdV szklany i jak się okazuje za słąby nawet na przecietny teraz Real a co do reszty to żaden z nich nie jest piłkarzem z "najwyższej półki". Ciężko będzie kogoś znaleźc na tą pozycję. Coś czuję, że Deco będzie tą naszą "10".
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
-
Meti
Może poza Modricem i Aquilanim (który właśnie przedłużył kontrakt z Romą) ci piłkarze nie rzucają na kolana. VdV jest za słaby moim zdaniem i bardzo kontuzjogenny. Portugalczycy też u nas jakiejś zawrotnej kariery ostatnimi czasy nie robili (wyłączając Figo, ale to zawodnik z innej półki).syn pisze: Kto mógłby być naszym rozgrywającym?
Ewentualnie można do tego grona dołączyć Hamsika. W Serie A już ograny i bardzo bramkostrzelny - 9 bramek w tym sezonie i jest pierwszym strzelcem Napoli. Do tego młody - rocznik '87. Ciekawe tylko jak poradziłby sobie w LM w starciach przeciwko gigantom pokroju MU czy Barcelony?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 20:13 przez Meti, łącznie zmieniany 1 raz.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
-
syn
Są uniwersalni, mogą grać też na pomocy.bialy19 pisze: Cassano i Quagliarella to nie są rozgrywający tylko napastnicy:)
Też mi się tak wydaje. ;/bialy19 pisze: Coś czuję, że Deco będzie tą naszą "10".
Zapomniałem dodać Słowaka do tej listy. Aczkolwiek nie słychać, żeby w ostatnim czasie czarował w lidze. I nie jest ograny na arenie międzynarodowej.Meti pisze: Ewentualnie można do tego grona dołączyć Hamsika. W Serie A już ograny i bardzo bramkostrzelny - 9 bramek w tym sezonie i jest pierwszym strzelcem Napoli. Do tego młody - rocznik '87. Ciekawe tylko jak poradziłby sobie w LM w starciach przeciwko gigantom pokroju MU czy Barcelony?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 20:21 przez syn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dodo_IM
Hamsik to była by dobra inwestycja na przyszłość ale Inter poszukuje zawodników którzy już za rok pomogą mu wygrać LM. Tak po transferach Jose myślę, że żaden typowy playmaker do nas nie trafi. Muntari bądź Motta będą pełnić tą rolę. Jose lubi grać defensywnymi piłkarzami w środku pomocy.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Nen
Podobno interesujemy się jeszcze De Rossim i Felipe Melo. Obaj są znakomitymi pomocnikami tyle, że ... defensywnymi. 3 defensywnych pomocników o ile maja dobre umiejętności w grze do przodu to nie tragedia. Jednak Trzech powinien by jednak ten gracz za napastnikami. Nie będę się rozpisywał o Riquelme bo i tak go nie kupimy. Z wymienianych przez raczy ofensorów albo Sneijder albo Hamsik.
God protect me
-
miniu86
Quagliarella może i jest uniwersalny, ale nie przesadzajmy już. Nie takiego rozgrywającego nam trzeba, nie przerabianego z napastnika. Już prędzej Cassano do którego to mam większe zaufanie. Na tą pozycje idealnym kandydatem wydawał mi się Diego, którego to część tutaj nazywa pokemonem. Ja jestem pewien, że on świetnie spisze się w Juve. Nasi działacze jednak najwidoczniej mają inny pomysł, jestem ciekaw jaki.
Hamsik, Sneijder, VDV, kto jeszcze? Ja więcej pomysłów nie mam, powiem tylko, że żaden z nich mnie nie przekonuje. Pierwszy gra w słabiutkim Napoli i za dużo go nie widziałem, natomiast pozostała dwójka to holenderska zastawa stołowa - bardzo krucha.
Hamsik, Sneijder, VDV, kto jeszcze? Ja więcej pomysłów nie mam, powiem tylko, że żaden z nich mnie nie przekonuje. Pierwszy gra w słabiutkim Napoli i za dużo go nie widziałem, natomiast pozostała dwójka to holenderska zastawa stołowa - bardzo krucha.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
hutnik2
Nie bede oryginalny, tez jestem fanem talentu RIQUELME... Gdyby tylko nawiazal dobry kontakt z trenerem wierze, ze napewno by sie doskonale sprawdzil. Drybling, technika, strzal, przeglad pola, genialne podania, swietne rzuty wolne. Roman wciagnal Villareal za uszy do 1/4 LM.Ale nie ma co gadac, transfer totalnie nierealny i tyle.
DIEGO byl idealny, ale nam go Juve sprzatnelo sprzed nosa. Wierze, ze sie tam doskonale sprawdzi. Kto zostal? SNEIJDER mnie nie przekonuje, tak samo VdV. Chyba juz wolalbym DECO, moze stary ale tani i doskonale sie rozumie z Mou. Tyle, ze to playmaker na 2,3 lata...
DIEGO byl idealny, ale nam go Juve sprzatnelo sprzed nosa. Wierze, ze sie tam doskonale sprawdzi. Kto zostal? SNEIJDER mnie nie przekonuje, tak samo VdV. Chyba juz wolalbym DECO, moze stary ale tani i doskonale sie rozumie z Mou. Tyle, ze to playmaker na 2,3 lata...
-
pietrasowy
Jestem przeciwko riquelme. Jest konfliktowy, ma zrytą psychike i predzej by popsuł atmosferę w drużynie niż dał nam sukcesy w europie. Najrozsądniejszym posunięciem wydaje się ściągnięcie Cassano, tym bardziej ze ma chyba dobre stosunki z Mou. Ewentualnie Sneijder, choć jest nieco szklany. Marzeniem byłby Fabregas, ale wątpliwe że chciałby przejść do nas
VdV-szklanka, poza tym nie lubi się z Ibrą. hamsik i quagliarella to nie ten poziom.