Swoim czym? Oczywiście, że nie potrzeba nam rewolucji kadrowej ale zmiany trenera. I to takiego, który poustawia jakoś tę drużynę a nie będzie tak jak teraz, że mamy najlepszą kadrowo defensywę w Europie a w praktyce wygląda to tragicznie.Seba. pisze: Leonardo powiedział, że w Interze nie jest potrzebna rewolucja transferowa. Zgadzam się z nim w zupełności. Myślę, że swoim zmysłem taktycznym wypełni wszystkie braki w drużynie![]()
Inter 2011/2012
-
Chuchu
- Kontakt:
Odp: Inter 2010/2011
-
IlCapitano
Jako, że przed chwilą zakończył się ostatni ligowy mecz Interu w tym sezonie, chciałbym się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat zbliżającego się mercato. Rozbiłem kadrę na poszczególne formacje i po kolei przedstawię swoją wizję(tak wiem, zabrzmiało FM-owo) wzmocnień i sprzedaży.
Bramkarze:
Tutaj nie przewiduję żadnych zmian. W przyszłym sezonie zostaje wszystko na swoim miejscu. Orlandoni i Castellazzi mają w najbliższych dniach przedłużyć umowy, a MU chyba skupi się na pozyskaniu De Gei z Atletico, więc Julione zostaje u nas. Viviano ma się przenieść do Genoi na wypożyczenie i uważam, że to będzie bardzo dobre rozwiązanie jego sytuacji.
Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni. Myślę, że obsadę bramki mamy najmocniejszą w lidze i jedną z czołowych w Europie.
Obrońcy:
Dzisiaj Nagatomo zagrał na swojej nominalnej pozycji, zaliczył świetny występ a dodatkowo uwieńczył go bramką. Widać u niego braki taktyczne ale nadrabia to walecznością i szybkością. Całkowite przeciwieństwo znudzonego i wypalonego Maicona. Jeśli o mnie chodzi, ani chwili bym się nie zastanawiał i w przypadku sensownej oferty sprzedał Brazylijczyka. Popełniliśmy wielki błąd w poprzednim mercato, nie oddając go do Realu za te 25 milionów. Teraz możemy dostać za niego maksymalnie 15 baniek. W przypadku sprzedaży Maicona, na prawą obronę wędruje Nagatomo, a na lewej flance widziałbym Criscito z Genoi. Środek należy do Lucio i Samuela, a Ranocchia przez ten jeden sezon niech podpatruje i uczy się od mistrzów. Matrix oczywiście musi zostać, bo jest przywódcą w szatni. Do odejścia jak dla mnie są Cordoba i Chivu. Kolumbijczyka chce Atalanta i pewnie nas opuści, a co do Chivu to wątpię, że ktokolwiek będzie go chciał. Zakontraktowany podobno jest już Andreolli, wiec zmiennicy w postaci Ranocchi, Andreolliego i Matrixa to jak dla mnie wystarczające zabezpieczenie środka obrony. Nie wiadomo co będzie z Santonem.
Podsumowując: Criscito i Andreolli przychodzą, oraz wraca Santon, a żegnamy Maicona, Chivu i Cordobę. Liczę więc, że obrona będzie więc wyglądać tak: Lucio, Samuel, Ranocchia, Andreolli, Materazzi, Zanetti, Nagatomo, Criscito, Santon. Nazwiska imponujące, ale jak poukłada to nasz genialny Leonardo - nie wiadomo. U Mourinho byłaby to najlepsza obrona w Europie.
Pomocnicy:
No tutaj będzie nieco większe wietrzenie niż w obronie. Bez zastanowienia pożegnałbym Marigę i Muntariego, w żadnym wypadku nie wykupować Kharji. Wypożyczyć do któregoś ze słabszych klubów Coutinho, bo na grę u nas brakuje mu umiejętności. Niech się ogrywa i poznaje specyfikę Calcio w klubie typu Parma czy Udinese.
Na pewno sprowadzimy jakiegoś środkowego pomocnika, a możliwe, że nawet dwóch. Myślę, że najbardziej prawdopodobny duet to Fernando - Montolivo. Według mnie Fernando to dobra opcja, ale bardziej ucieszyłbym się z Lassa. Przekoleś, płuca ze stali i świetny odbiór. Dlaczego nasi nic nie działają w jego kierunku?
Co do Montolivo, również bym się z niego ucieszył, ale czy on nie zatrzymał się odrobinę w piłkarskim rozwoju? Mam nadzieję, że ewentualne odejście z Violi da mu pozytywny impuls. Gdyby mimo wszystko Montolivo pozostał we Florencji, sprowadzimy pewnie Poliego lub Banegę, albo co wcale nie takie nieprawdopodobne - Aquilaniego. Juventus go nie wykupi, a w Liverpoolu chyba też nie bardzo chcą go trzymać. Odkąd pamiętam, w każdym letnim okienku transferowym Inter czaił się na niego i wcale bym się nie zdziwił, gdybyśmy w końcu go sprowadzili.
Cambiasso nadal pozostaje pewniakiem, Sneijder oczywiście nietykalny bo inaczej za siebie nie ręczę. Deki z racji wieku musi powoli sposobić się do roli zmiennika, Thiago Motta jak dla mnie również powinien zostać.
Podsumowując: do pomocy powinniśmy sprowadzić Lassa i Banegę a pożegnać się z Marigą, Muntarim, Kharją i wypożyczyć Coutinho. Druga linia w składzie Sneijder, Stanković, Motta, Lass, Cambiasso, Obi i Banega jak dla mnie wygląda bardzo dobrze.
Napastnicy:
Nietykalni rzecz jasna są Eto'o i Pazzini. Pewniak do odejścia to Pandev i ja także uważam, że powinien odejść. Zakontraktowany jest Castaignos. Nie wiadomo co z Milito. Albo zostanie i będzie zmiennikiem Pazziniego, albo wróci do Genoi. Ja wolałbym żeby Il Principe pozostał u nas. To jest bohater poprzedniego sezonu, ikona i wciąż świetny snajper, któremu sezon zniszczyły kontuzje. Takich zawodników się nie pozbywa(patrz Raul).
Przywitamy zapewne Sancheza lub Teveza i obojętnie którego z nich kupimy, zamiana Pandeva na kogoś z dwójki Sanchez - Tevez to będzie niesamowity skok jakościowy.
Podsumowanie: Żegnamy Pandeva, witamy Sancheza/Teveza i Castaignosa. Pazzini, Eto'o, Milito, Sanchez/Tevez i Castaignos, pięknie.
Bramkarze:
Tutaj nie przewiduję żadnych zmian. W przyszłym sezonie zostaje wszystko na swoim miejscu. Orlandoni i Castellazzi mają w najbliższych dniach przedłużyć umowy, a MU chyba skupi się na pozyskaniu De Gei z Atletico, więc Julione zostaje u nas. Viviano ma się przenieść do Genoi na wypożyczenie i uważam, że to będzie bardzo dobre rozwiązanie jego sytuacji.
Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni. Myślę, że obsadę bramki mamy najmocniejszą w lidze i jedną z czołowych w Europie.
Obrońcy:
Dzisiaj Nagatomo zagrał na swojej nominalnej pozycji, zaliczył świetny występ a dodatkowo uwieńczył go bramką. Widać u niego braki taktyczne ale nadrabia to walecznością i szybkością. Całkowite przeciwieństwo znudzonego i wypalonego Maicona. Jeśli o mnie chodzi, ani chwili bym się nie zastanawiał i w przypadku sensownej oferty sprzedał Brazylijczyka. Popełniliśmy wielki błąd w poprzednim mercato, nie oddając go do Realu za te 25 milionów. Teraz możemy dostać za niego maksymalnie 15 baniek. W przypadku sprzedaży Maicona, na prawą obronę wędruje Nagatomo, a na lewej flance widziałbym Criscito z Genoi. Środek należy do Lucio i Samuela, a Ranocchia przez ten jeden sezon niech podpatruje i uczy się od mistrzów. Matrix oczywiście musi zostać, bo jest przywódcą w szatni. Do odejścia jak dla mnie są Cordoba i Chivu. Kolumbijczyka chce Atalanta i pewnie nas opuści, a co do Chivu to wątpię, że ktokolwiek będzie go chciał. Zakontraktowany podobno jest już Andreolli, wiec zmiennicy w postaci Ranocchi, Andreolliego i Matrixa to jak dla mnie wystarczające zabezpieczenie środka obrony. Nie wiadomo co będzie z Santonem.
Podsumowując: Criscito i Andreolli przychodzą, oraz wraca Santon, a żegnamy Maicona, Chivu i Cordobę. Liczę więc, że obrona będzie więc wyglądać tak: Lucio, Samuel, Ranocchia, Andreolli, Materazzi, Zanetti, Nagatomo, Criscito, Santon. Nazwiska imponujące, ale jak poukłada to nasz genialny Leonardo - nie wiadomo. U Mourinho byłaby to najlepsza obrona w Europie.
Pomocnicy:
No tutaj będzie nieco większe wietrzenie niż w obronie. Bez zastanowienia pożegnałbym Marigę i Muntariego, w żadnym wypadku nie wykupować Kharji. Wypożyczyć do któregoś ze słabszych klubów Coutinho, bo na grę u nas brakuje mu umiejętności. Niech się ogrywa i poznaje specyfikę Calcio w klubie typu Parma czy Udinese.
Na pewno sprowadzimy jakiegoś środkowego pomocnika, a możliwe, że nawet dwóch. Myślę, że najbardziej prawdopodobny duet to Fernando - Montolivo. Według mnie Fernando to dobra opcja, ale bardziej ucieszyłbym się z Lassa. Przekoleś, płuca ze stali i świetny odbiór. Dlaczego nasi nic nie działają w jego kierunku?
Co do Montolivo, również bym się z niego ucieszył, ale czy on nie zatrzymał się odrobinę w piłkarskim rozwoju? Mam nadzieję, że ewentualne odejście z Violi da mu pozytywny impuls. Gdyby mimo wszystko Montolivo pozostał we Florencji, sprowadzimy pewnie Poliego lub Banegę, albo co wcale nie takie nieprawdopodobne - Aquilaniego. Juventus go nie wykupi, a w Liverpoolu chyba też nie bardzo chcą go trzymać. Odkąd pamiętam, w każdym letnim okienku transferowym Inter czaił się na niego i wcale bym się nie zdziwił, gdybyśmy w końcu go sprowadzili.
Cambiasso nadal pozostaje pewniakiem, Sneijder oczywiście nietykalny bo inaczej za siebie nie ręczę. Deki z racji wieku musi powoli sposobić się do roli zmiennika, Thiago Motta jak dla mnie również powinien zostać.
Podsumowując: do pomocy powinniśmy sprowadzić Lassa i Banegę a pożegnać się z Marigą, Muntarim, Kharją i wypożyczyć Coutinho. Druga linia w składzie Sneijder, Stanković, Motta, Lass, Cambiasso, Obi i Banega jak dla mnie wygląda bardzo dobrze.
Napastnicy:
Nietykalni rzecz jasna są Eto'o i Pazzini. Pewniak do odejścia to Pandev i ja także uważam, że powinien odejść. Zakontraktowany jest Castaignos. Nie wiadomo co z Milito. Albo zostanie i będzie zmiennikiem Pazziniego, albo wróci do Genoi. Ja wolałbym żeby Il Principe pozostał u nas. To jest bohater poprzedniego sezonu, ikona i wciąż świetny snajper, któremu sezon zniszczyły kontuzje. Takich zawodników się nie pozbywa(patrz Raul).
Przywitamy zapewne Sancheza lub Teveza i obojętnie którego z nich kupimy, zamiana Pandeva na kogoś z dwójki Sanchez - Tevez to będzie niesamowity skok jakościowy.
Podsumowanie: Żegnamy Pandeva, witamy Sancheza/Teveza i Castaignosa. Pazzini, Eto'o, Milito, Sanchez/Tevez i Castaignos, pięknie.
-
Kermitt
Wydaję mi się że na nic się te wszystkie zmiany zdadzą jeśli Leonardo dalej zostanie na swoim stołku. Nie mam pomysłu kim moglibyśmy go zastąpić, ale to nie jest ten format. Potrzebny nam ktoś z myślą, pomysłem i może w końcu ktoś na dłużej. Carlo odchodzi po sezonie z CFC, ale wątpię żeby zgodził się przejąć Inter, Boas świetnie radzi sobie w Porto i chyba też póki co tam zostanie. Wolni są jeszcze ludzie tacy jak Van Gaal, czy nawet Benitez, ale myślę że wszyscy mamy już dość dyktatorów w szatni. Stąd, dalej ciężko mi znaleźć kogoś sensownego.
I jeszcze nawiązując do postu Il Capitano, pozwól że się nie zgodzę.
. Raul od dziecka wychowywał się u Królewskich, przez KILKANAŚCIE lat gwarantował sukcesy, wygrywał puchary. Diego w Interze wyszedł jeden sezon. Owszem, dał nam w tamtym roku baaardzo wiele radości, tu nawet nie ma co dyskutować. Ale do Raula mu jeszcze bardzo daleko.
I jeszcze nawiązując do postu Il Capitano, pozwól że się nie zgodzę.
Wiem może jak to zabrzmi, ale porównanie Milito do Raula to prawie jak profanacjaTakich zawodników się nie pozbywa(patrz Raul)
-
IlCapitano
Bardziej mi chodziło o to, że podobnie jak kibice Realu zawdzięczają sporo Raulowi, tak samo my zawdzięczamy potrójną koronę Milito, oraz o to, że Diego nadal stać na świetną grę. Raul odszedł z Realu i dalej zachwyca swoją grą i strzela gole. Z Milito byłoby podobnie więc wolę żeby został u nas i w spokoju przygotował się do kolejnego sezonu, w którym miejmy nadzieję ominą go kontuzje.
Takich zawodników nie można się pozbywać, nie jesteśmy śmiesznym Realem Pereza.
-
Seba
Nie można patrzeć w ten sposób, że Raul strzela i Real zrobił źle, że go oddał. Racja Raul gra i strzela gole, tylko że w Schalke. W Realu siedziałby cały sezon na ławce, bo są tam już lepsi od niego i nie miałby kiedy strzelać tych bramek. Tak samo Amauri zaczął strzelać, gdy poszedł do Parmy. Nagle go olśniło ? Nie. Po prostu poszedł do słabszej drużyny, gdzie są zupełnie inne oczekiwania, mniejsza presja, rywalizacja itp. i jakoś mu idzie. Jeśli zarząd chce zostawić Milito, to ok, ale broń Boże wpychać go do pierwszego składu. Ławka i nic więcej. Kontuzje kontuzjami, ale jeśli nie trafia się w bramkę z najbliższej odległości (jak chociażby dzisiaj z Catanią), to już nie można zwalać ciągle na urazy. Diego po prostu już się kończy i trzeba się z tym pogodzić. Wzniósł się na wyżyny sezon temu i już tego nie powtórzy. Na ławce niech sobie siedzi, ale jeśli Leo na siłę będzie wpychał go do wyjściowej 11 kosztem lepszych zawodników, to już nie będzie wesoło.Il Capitano pisze: Bardziej mi chodziło o to, że podobnie jak kibice Realu zawdzięczają sporo Raulowi, tak samo my zawdzięczamy potrójną koronę Milito, oraz o to, że Diego nadal stać na świetną grę. Raul odszedł z Realu i dalej zachwyca swoją grą i strzela gole. Z Milito byłoby podobnie więc wolę żeby został u nas i w spokoju przygotował się do kolejnego sezonu, w którym miejmy nadzieję ominą go kontuzje.

-
Chuchu
- Kontakt:
Tak się wymienia tych kandydatów do zastąpienia Leosia to i może ja coś dorzucę - Hector Cuper wcale nie był złym pomysłem
Kiedy nas trenował miał skład...taki sobie a zaszedł do półfinału Ligi Mistrzów. Wiem, że prezentuje bardzo defensywny styl gry no ale wolę dużo bardziej to niż "4-2-fantazja", które prezentujemy obecnie. Sam Argentyńczyk kiedyś stwierdził, że oferty powrotu do Interu by nie odrzucił.
-
IlCapitano
Leonardo zostanie w Interze przynajmniej do 2012 roku i nie ma co się łudzić, niestety.
A co do Cupera... Nie powiedziałbym, że ówczesny pierwszy skład Interu: Toldo - Zanetti, Cannavaro, Materazzi, Cordoba - Conceicao, C. Zanetti, Di Biagio, Dalmat - Vieri, Crespo, był "taki sobie"
Zgadza się, pomoc mogłaby być nieco lepsza, ale do stylu gry Cupera była według mnie idealna. Cuper to po prostu bardzo pechowy trener był i tyle :) Gość w ciągu trzech lat przegrał dwa finały Ligi Mistrzów(Valencia) i mistrzostwo Włoch w ostatniej kolejce, a na dokładkę w czwartym sezonie odpadł w półfinale LM po dwóch remisach. Drugiego takiego ciężko byłoby znaleźć.
A co do Cupera... Nie powiedziałbym, że ówczesny pierwszy skład Interu: Toldo - Zanetti, Cannavaro, Materazzi, Cordoba - Conceicao, C. Zanetti, Di Biagio, Dalmat - Vieri, Crespo, był "taki sobie"
Zgadza się, pomoc mogłaby być nieco lepsza, ale do stylu gry Cupera była według mnie idealna. Cuper to po prostu bardzo pechowy trener był i tyle :) Gość w ciągu trzech lat przegrał dwa finały Ligi Mistrzów(Valencia) i mistrzostwo Włoch w ostatniej kolejce, a na dokładkę w czwartym sezonie odpadł w półfinale LM po dwóch remisach. Drugiego takiego ciężko byłoby znaleźć.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 22:56 przez IlCapitano, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piekarz
Ja się tam dalej łudzę. Z Mancinim było podobnie, dopiero po zagraniu ostatniej kolejki i finału CI dowiedział się, że wylatuje. Mam nadzieję, że takie samo afterparty szykuje się dla Leonardo. Jeśli w następnym tygodniu nie zostanie zwolniony, to będzie można już tylko ślepo zakrzyknąć "Forza Leo" i liczyć, że z silną kadrą nawet on będzie w stanie wygrać ligę. Najważniejsze, żeby za rok pewien dżentelmen z Polski tudzież Ukrainy wrócił nie do Anglii, a prosto do Mediolanu. Na pocieszenie powiem, że ze średnią zdobytych punktów na mecz Leo, podstawioną do całego sezonu, skończylibyśmy na pierwszym miejscu.
Finał, finał, finał, a potem wracamy i męczymy w tym temacie.
Finał, finał, finał, a potem wracamy i męczymy w tym temacie.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Serpente
Jednak Cuper to jest/był jeden z lepszych trenerów na świecie,ciekawe jak teraz by mu poszło ; ) I chętnie bym go zobaczył bo jak mam znów oglądać Leonardo na ławce to dostaje palpitacji serca...

-
Dzonyy
Nie wiem czemu tak strasznie wam się nie podoba Leo. Musicie przyznać że ten chłop uratował nam sezon. Przypomnijcie sobie gdzie byliśmy w momencie jego przyjścia, i może nie ma pojęcia o taktyce ale drużyna gra 21354897987465465 razy lepiej niż ta dowodzona przez genialnego taktyka Rafę B. Jeśli chodzi o mnie to Leo powinien zostać , niech przepracuje z drużyną okres przygotowawczy , do tego dojdą transfery i liczę na mistrza.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Seba
Ja nadal uważam, że to nie przyjście Leo, a odejście Beniteza (atmosfera w drużynie automatycznie się poprawiła) uratowało sezon. Inter zaczął wygrywać, bo piłkarze odzyskali radość z gry i robili co do nich należało. To jaki wkład miał Brazylijczyk w zwycięstwa pokazały mecze z Juve, Milanem i Schalke. Z kelnerami gdzie nie trzeba nie wiadomo jakiej taktyki wystarczyło wystawić skład i piłkarze robili swoje. Tam gdzie jednak już trzeba było ułożyć zespół zaliczył same wpadki. Zeszłoroczne blamaże w Derbach i w LM z Manchesterem także nie były przypadkiem. Warto także spojrzeć jakie bramki tracił Inter. Gra defensywna kompletnie nie funkcjonuje. Oczywiście mogę się mylić, ale uważam, że Inter Leonardo to "samograj", gdzie trener tylko wystawia skład i na tym kończy się jego rola. Jeśli Brazylijczyk zostanie na przyszły sezon, to jak najbardziej jesteśmy w stanie zdobyć Scudetto, ale pod warunkiem, że Moratti dokona kilku bardzo mocnych wzmocnień. Na słabą Serie A to wystarczy.Jestem hardkorem pisze: Nie wiem czemu tak strasznie wam się nie podoba Leo. Musicie przyznać że ten chłop uratował nam sezon.

-
Pablusso
Czy byl pechowy to nie wiem. Moim zdaniem przegrywal na wlasne zyczenie. Jesli zespol taki jak Inter ma za zadanie strzelic 1 bramke w meczu i nie stracic nic, to zawsze istnieje ogromne ryzyko, ze plan sie nie powiedzie. Jaki to "swietny" trener dowiodl pozniej staczajac sie coraz nizej w hierarchii. Fakt, ze mecze tamtego Interu sie pamieta, bo emocje w nich byly nieziemskie. Mecz z Valencia i bodajze w 4 min Vieri strzelil bramke. Pozostale 86 minut bronilismy wyniku niczym obroncy Czestochowy. Szczesliwie dla nas przegralismy 2:1 czyli tyle na ile moglismy sobie pozwolic. Gorzej tylko chyba wspomina ten mecz Di Biagio, ktorego Toldo o maly wlos nie udusil. Mozna sie bronic, mozna ustawiac zespol defensywnie, ale czasy takich trenerow jak Cuper dawno minely i oby nie wrocily.Il Capitano pisze: A co do Cupera... Nie powiedziałbym, że ówczesny pierwszy skład Interu: Toldo - Zanetti, Cannavaro, Materazzi, Cordoba - Conceicao, C. Zanetti, Di Biagio, Dalmat - Vieri, Crespo, był "taki sobie"
Zgadza się, pomoc mogłaby być nieco lepsza, ale do stylu gry Cupera była według mnie idealna. Cuper to po prostu bardzo pechowy trener był i tyleGość w ciągu trzech lat przegrał dwa finały Ligi Mistrzów(Valencia) i mistrzostwo Włoch w ostatniej kolejce, a na dokładkę w czwartym sezonie odpadł w półfinale LM po dwóch remisach. Drugiego takiego ciężko byłoby znaleźć.

sig by Orzeu
-
zidek
A co myślicie o Lassana Diarra, koleś dobry w grze defensywnej i potrafi grać do przodu. Przyjście Sahina przekreśla chyba jego miejsce w Realu, więc myśle że powinien być do wzięcia za małą kase. Cambiasso Diarra Sneijder ---> "madrycki" środek pola jak się patrzy!!
-
dodo_IM
Też o nim myślałem, uważam że u nas by sobie świetnie poradził i jak najbardziej jest do wyjęcia, pytanie tylko za ile? Na pewno więcej niż Montolivo i Benega więc chyba możemy o nim pomarzyć, mimo że jest lepszy od nich obydwu.zidek pisze: A co myślicie o Lassana Diarra, koleś dobry w grze defensywnej i potrafi grać do przodu. Przyjście Sahina przekreśla chyba jego miejsce w Realu, więc myśle że powinien być do wzięcia za małą kase. Cambiasso Diarra Sneijder ---> "madrycki" środek pola jak się patrzy!!
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
FReeFonix
Uwaga, bo Moratti czyta nasze forumzidek pisze: A co myślicie o Lassana Diarra, koleś dobry w grze defensywnej i potrafi grać do przodu. Przyjście Sahina przekreśla chyba jego miejsce w Realu, więc myśle że powinien być do wzięcia za małą kase. Cambiasso Diarra Sneijder ---> "madrycki" środek pola jak się patrzy!!
Jest to prawda, jednak...Jestem hardkorem pisze: Nie wiem czemu tak strasznie wam się nie podoba Leo. Musicie przyznać że ten chłop uratował nam sezon.
W waznych meczach prawie zawsze nie radzi sobie, przyklad? Milan 3-0 Inter oraz Inter 2-5 Schalke. W zeszlym sezonie MU 4-0 Milan, Milan 0-4 Inter ... itd
Dla mnie Lełoś jest cieniasem. Gdy trenerem byl The Special One to nasza druzyna zywiolowo poruszala sie po boisku, teraz brakuje tej dynamiki, ktora pamietamy z zeszlego sezonu. Mam nadzieje, ze Moratti wylozy wreszcie pieniadze i zalatwi kilku dobrych graczy...

"Zesraj się, a nie daj się!"
-
dodo_IM
Kogo Moratti nie sprowadzi póki trenerem będzie Leo nic znaczącego nie wygramy. Oczywiście chciałbym się mylić...
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
hQ
- Kontakt:
Za Leo jednego można być pewnym - nie wygramy u siebie w LM 
-
Serpente
Leo nie ma kompletnie zielonego pojęcia o defensywie,jak można stracić tyle bramek z (może i wypalonym ale jeszcze do wyciśnięcia) Maiconem,Lucio,Zanettim czy nawet Ranocchią,poza tym klubom z Włoch nie przystoi w obronie grać jak cioty,a tak właśnie graliśmy w tym sezonie,mam nadzieję że Leo wyleci jak najprędzej bo im dłużej tu jest tym mam większą pewność że idziemy coraz niżej w dół (w sumie i tak idziemy bo zespół potrzebuje gruntownej przebudowy a o transferach ani widu ani słychu,Moratti heeeeloołłłł...). Czuję że będziemy Milanem 2006-2010 który żył przeszłością,och jacy my byliśmy wspaniali jak nas Mourinho prowadził,Chelsea miała nas zmiażdżyć tymczasem było zupełnie na odwrót,a Barca ? Pamiętasz jak i pocisnęliśmy 3-1,to było coś. Trza będzie dostawać ostro po dupsku aby ktoś z góry w końcu zobaczył że potrzeba wzmocnień !

-
glinek
Raz sobie poradził z Bayernem i to w bardzo ważnym meczuFReeFonix pisze:Jest to prawda, jednak...Jestem hardkorem pisze: Nie wiem czemu tak strasznie wam się nie podoba Leo. Musicie przyznać że ten chłop uratował nam sezon.
W waznych meczach prawie zawsze nie radzi sobie, przyklad? Milan 3-0 Inter oraz Inter 2-5 Schalke. W zeszlym sezonie MU 4-0 Milan, Milan 0-4 Inter ... itd
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
FORZA WISŁA
-
Nen
A kto w jego miejsce? Tylko nie wyskakujcie z Portugalczykami, bo żaden z nich nie przyjdzie.
God protect me
-
IlCapitano
Podoba mi się opcja z Palombo. Rzeźnik, w dodatku z dynamitem w nodze. Nie wiadomo jednak czy będzie gotowy opuścić Samp jako jej kapitan. Niemniej opcja z Cuchu i Palombo w środku wygląda kapitalnie. Wtedy tyły będą należycie zabezpieczone i nasz geniusz trenerki może próbować swoją fantasię z Sanchezem, Sneijderem/Pastore, Eto'o i Pazzinim w przodzie...
-
pawlittoo
Wiecej mozemy zyskac z Lassem w duecie z Cuchu. Palombo to jak powiedzial poprzednik rzeznik ale do gry do przodu slabo sie nadaje. Lass wie jak bronic i w ataku moze pomuc.
Ja czekam na Banege i Lassa. Palombo jak przyjdzie to dramatu nie bedzie. Montolivo mnie nie przekonuje.
Ja czekam na Banege i Lassa. Palombo jak przyjdzie to dramatu nie bedzie. Montolivo mnie nie przekonuje.
-
Serpente
Łał,grande Leo,rozwalił Bayern który po pierwszej połowie na Allianz Arena powinien prowadzić przynajmniej 5-0,to że wygraliśmy to żadna w tym zasługa Leo.glinek pisze:
Raz sobie poradził z Bayernem i to w bardzo ważnym meczujak Leonardo wygra puchar Włoch to niech zostanie, a jak przegra to powinien odejść.

-
zidek
Leonardo zostaje to jest pewne. On swoimi umiejętnościami trenerskimi nie przekonał żadnego kibica Interu, ale ma poparcie piłkarzy i Morattiego ;/. Co do wzmocnień, codziennie pojawiają się nowi piłkarze, którzy mieli by zasilić Inter, więc zapowiada się emocjonujące okienko transferowe. Niestety żeby kogoś kupić musimy najpierw sprzedać. Milito zapowiedział, że zostanie i tego też chce Leonardo. Pandev również chce zostać --> ciężko będzie się go pozbyć. Zenit chce Motte za bardzo dobrą kasę(inna sprawa że sam Thiago się nie wypowiedział czy chce przenosin). Chivu nie widze go w Interze, ale też wszystko wskazuje na to że zostanie. Wychodzi na to że najlepiej się pozbyć młodych Coutinho, Marige, J.Obi, Santon. Sanchez daje nam sygnały że chce do nas przyjść, ale zanim my sprzedamy naszych grajków może być już za późno i ktoś nam go sprzątnie. Naprawdę
jest wielu ciekawych piłkarzy na rynku transferowym nasi działacze muszą ciężko pracować i dokonać kilku wzmocnień, bo trzon drużyny mamy bardzo dobry potrzeba jednego klasowego pomocnika i trochę świeżej krwi.
jest wielu ciekawych piłkarzy na rynku transferowym nasi działacze muszą ciężko pracować i dokonać kilku wzmocnień, bo trzon drużyny mamy bardzo dobry potrzeba jednego klasowego pomocnika i trochę świeżej krwi.
-
glinek
Widzę, że nie zauważyłeś w tym ironii, ale spoko..Nerazurro_ pisze:Łał,grande Leo,rozwalił Bayern który po pierwszej połowie na Allianz Arena powinien prowadzić przynajmniej 5-0,to że wygraliśmy to żadna w tym zasługa Leo.glinek pisze:
Raz sobie poradził z Bayernem i to w bardzo ważnym meczujak Leonardo wygra puchar Włoch to niech zostanie, a jak przegra to powinien odejść.
Jakimś tam zwolennikiem Leo nie jestem... ale nawet go lubię, a w lidze to za jego kadencji u siebie wygraliśmy wszystkie mecze
No, ale fakt Leo taktykiem jest mizernym..
a tak swoją drogą to kogo byś zaproponował na ławkę Interu? Del Neri
Ostatnio zmieniony 1 cze 2011, 12:55 przez glinek, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
kolus
Sezon sredni mocno byl w tym roku, zawsze moglo byc gorzej. Miejmy nadzieje ze pprzyszly sezon bedzie lepszy. Co do transferow to niech sie Moratti obudzi i sprzeda tych po 30 poki jeszcze jakies niezle pieniadze mozna za nich wziac. A tu ciagle plotki o odejsciu mlodszych pilkarzy. Trzeab sciagac mlodych wilczkow ktorzy beda walczyc i biegac za trzech.
-
forzaragazzi
Jak dla mnie:
OUT: Muntari, Materazzi, Chivu, Motta, Kjarha, Pandev, Milito, Coutinho (wypozyczenie)
IN: Criscito/Bastos, Hummels, Lass Diarra, Sanchez, Tevez/Rossi, Castagnois i oczywiście Yuto
W razie odejścia Maicona Chivu powinien pozostać. Sneijder nietykalny.
11 na przyszły sezon:
Cesar
Zanetti Lucio Samuel Bastos/Cristico/Yuto
Cambiasso Diarra
Sanchez Sneijder Etoo ew.Tevez
Pazzini ew.Etoo
To że jednego bocznego obronce i kogoś z 3 Tevez/Rossi/Sanchez sprowadzimy to jestem niemal pewny. Diarra to moje małe marzenie. No i wielka niewiadoma wzgledem Maicona. Nie chciałbym żeby nas opuścił.
OUT: Muntari, Materazzi, Chivu, Motta, Kjarha, Pandev, Milito, Coutinho (wypozyczenie)
IN: Criscito/Bastos, Hummels, Lass Diarra, Sanchez, Tevez/Rossi, Castagnois i oczywiście Yuto
11 na przyszły sezon:
Cesar
Cambiasso Diarra
Pazzini ew.Etoo
To że jednego bocznego obronce i kogoś z 3 Tevez/Rossi/Sanchez sprowadzimy to jestem niemal pewny. Diarra to moje małe marzenie. No i wielka niewiadoma wzgledem Maicona. Nie chciałbym żeby nas opuścił.
-
pewny
hmm... sklad wyglądal by ciekawie... tylko czy uda sie kupic az tylu zawodników (Tevez,Sanchez,Diarra itd), to watpliwa sprawa ze względów finansowych, bo Moratti dba teraz o równowage finansowa klubu, no chyba ze wyprzedaz pojdzie gładko i prezes Moratti szybko podziekuje kilku zawodnikom to szansa na powazne wzmocnienia jest...forzaragazzi pisze: Jak dla mnie:
11 na przyszły sezon:
Cesar
Cambiasso Diarra
Pazzini ew.Etoo
podsumowując zeby kupic dwóch, trzech wartosciowych piłkarzy, trzeba czym prędzej sprzedac słabe punkty (Pandev, Muntari, Materazzi, itp. co by sie nie powtarzac)
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
dorquo66
teraz moja wizja:
Bramkarze: Julione zostaje, jest przywiązany do Interu, napewno ma dobry kontakt z resztą piłkarzy. Nie widzę tego Viviano w Interze. Drugim goalkeeperem rzecz jasna L.Castelazzi.
Obroncy: tu jest cięzki orzech do zgryzienia. Podstawową parą stoperów w naszej ekipie są Lucio i Samuel. Są jeszcze Ranochia, Cordoba, Materazzi, i Chivu który może tam grać. W razie kontuzji podstawowego stopera wchodzi Rano. Wniosek: jeden za dużo. Materazzi albo Cordoba powinni odejść, ze wskazaniem na tego drugiego, Materazzi jest Włochem motywuje swoich kolegów i nie łapie kontuzji tak jak Cordoba. Boki obrony to wg mnie Maicon i Yuto. Criscito zostal wybrany do najgorszej 11 serie A, ktoś tak na stronce pisał wiec on ma grac w Interze?. Sprowadzić do domu Santona, będzie grał ogony.
Pomoc: Sniejder zostaje, bez niego to nie to samo, jedyny który swietnie rozciaga gre po bokach, dobre crossy, niekonwencjonalne zagrania i asysty. Cambiasso i Zanetti na DM. Stankovic ma dożywocie w Interze wiec rezerwowy. Obi niestety sprzedaż, Cou wypożyczenie, Mariga wg mnie powinien zostać, Leo pare razy go wpuscil wiecej niz Cou.
Napad. Sprowadzić koniecznie Sancheza na skrzydło, na drugim skrzydle bedzie gral E2( swietnie sobie tam radzi, gral tam nie raz) w srodku Pazzini, jego zmiennik to Milito. Pandev odejdzie.
1 skłąd wg mnie: ustawienie: 1-4-2-3-1
BR. Julio Cesar
PO. Maicon ŚO. Lucio ŚO. Samuel LO. Yuto
DM. Zanetti DM. Cambiasso
PS. Sanchez ŚPO. Snejider LS. E2
ŚN. Pazzini
reszta składu: BR. Castelazzi, Orlandoni(chyba ze ktos z Primavery)
OB. Ranochia, Materazzi, Chivu(taaak, na zmiennika nie jest zły), Santon
POM. Kharja(gdyby nie nasz trener to pewnie był by tu Cou), Motta, Stankovic, Mariga.
NAP. Milito, Castaignos, ktoś z Primavery.
To tylko moja opinia, prosze nie mieszać mnie z błotem. Mistrzowie "cientej" riposty też niech sobie darują
FORZA!
Bramkarze: Julione zostaje, jest przywiązany do Interu, napewno ma dobry kontakt z resztą piłkarzy. Nie widzę tego Viviano w Interze. Drugim goalkeeperem rzecz jasna L.Castelazzi.
Obroncy: tu jest cięzki orzech do zgryzienia. Podstawową parą stoperów w naszej ekipie są Lucio i Samuel. Są jeszcze Ranochia, Cordoba, Materazzi, i Chivu który może tam grać. W razie kontuzji podstawowego stopera wchodzi Rano. Wniosek: jeden za dużo. Materazzi albo Cordoba powinni odejść, ze wskazaniem na tego drugiego, Materazzi jest Włochem motywuje swoich kolegów i nie łapie kontuzji tak jak Cordoba. Boki obrony to wg mnie Maicon i Yuto. Criscito zostal wybrany do najgorszej 11 serie A, ktoś tak na stronce pisał wiec on ma grac w Interze?. Sprowadzić do domu Santona, będzie grał ogony.
Pomoc: Sniejder zostaje, bez niego to nie to samo, jedyny który swietnie rozciaga gre po bokach, dobre crossy, niekonwencjonalne zagrania i asysty. Cambiasso i Zanetti na DM. Stankovic ma dożywocie w Interze wiec rezerwowy. Obi niestety sprzedaż, Cou wypożyczenie, Mariga wg mnie powinien zostać, Leo pare razy go wpuscil wiecej niz Cou.
Napad. Sprowadzić koniecznie Sancheza na skrzydło, na drugim skrzydle bedzie gral E2( swietnie sobie tam radzi, gral tam nie raz) w srodku Pazzini, jego zmiennik to Milito. Pandev odejdzie.
1 skłąd wg mnie: ustawienie: 1-4-2-3-1
BR. Julio Cesar
PO. Maicon ŚO. Lucio ŚO. Samuel LO. Yuto
DM. Zanetti DM. Cambiasso
PS. Sanchez ŚPO. Snejider LS. E2
ŚN. Pazzini
reszta składu: BR. Castelazzi, Orlandoni(chyba ze ktos z Primavery)
OB. Ranochia, Materazzi, Chivu(taaak, na zmiennika nie jest zły), Santon
POM. Kharja(gdyby nie nasz trener to pewnie był by tu Cou), Motta, Stankovic, Mariga.
NAP. Milito, Castaignos, ktoś z Primavery.
To tylko moja opinia, prosze nie mieszać mnie z błotem. Mistrzowie "cientej" riposty też niech sobie darują
FORZA!
-
FReeFonix
Sprawa z Sanchezem sie komplikuje. Man City sklonny jest wystawic za mlodego gracza 38,5mln euro. Jest tez wielka szansa ze odejdzie Maicon, na jego miejsce postawil bym Van der Viela. Trzeba tez zatrzymac Sneijdera.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, 15:21 przez FReeFonix, łącznie zmieniany 1 raz.

"Zesraj się, a nie daj się!"