Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
mio85

Odp: Mercato

Post autor: mio85 »

Motta odszedl, szkoda........honda jednak nie dla lazio
Dominho

Post autor: Dominho »

Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Koniec Nareszcie koniec, wszystko, co naprawdę znaczące, wydarzyło się w ostatnim dniu, bo wypożyczenia Jonathana i Coutinho czy zakup Juana ciężko mi za takie uznać.

Palombo i Guarin za Mottę i Muntariego, ale dokładniej byłoby napisać, że tylko za Mottę, bo Muntari od bardzo dawna w zasadzie nie był czynnym członkiem kadry. Ciężko mi oceniać taki krok, bo szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o Guarinie, jego grze i umiejętnościach. Palombo natomiast zapamiętałem jako walczaka z dużą jak na walczaków inteligencją boiskową i dobrym przeglądem pola - mimo już 30,5 lat na karku powinien się przydać na męczący finisz sezonu.

Nasz zarząd z kolei nieźle się już zapamiętał w tej oszczędnej polityce - już nie tylko nie szastają większymi kwotami, ale i... żadnymi nie szastają, nie licząc drobnych za wypożyczenia. Zarate, Poli, Guarin, Palombo - wszystko to wypożyczeńcy. Przykład tego pierwszego pokazuje, że zawodników, którzy nie dają gwarancji powodzenia, lepiej wypożyczać niż kupować - z drugiej strony bez wydawania pieniędzy można ściągnąć prawie tylko właśnie takich, którzy jej nie dają, i też tylko niektórych.

Nowym życzę powodzenia, a Muntarowi wiadomo czego.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 22:11 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Dominho

Post autor: Dominho »

Zauważyłem że bardzo dużo wypożyczeń jest, mało transferów (nie tylko u nas). Co do Guarina cieszę się z tego transferu, świetne wzmocnienie i myślę, że pierwszy skład jak będzie grał tak jak w Porto. Palombo? Wolałbym Montolivo. Ricardo jest bardziej kreatywny i młodszy, ale Angelo też się może przydać. Niezłe transfery, przydałby się jakiś napadzior jeszcze, ale poczekamy do lata..
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
and

Post autor: and »

Sam nie wiem czy to dobre mercato ... (?)
Szkoda Motty. Zwłaszcza kilka ostatnich meczy miał niezłych. Czy Guarin będzie lepszy ?? Zobaczymy.
Na pewno dobry ruch z tymi wypożyczeniami Cou i Jonathana - niech młodziaki grają, nabierają doświadczenia i wracają 100x lepsi!
Muntar niech spada na szczaw! Szkoda mi nawet o nim pisać.
Za to mam mieszane uczucia co do Palombo ... trochę zalatuje wczesnym emerytem :- )
Grande Inter !!!
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Przychodzę z pracy a tu masakra....

Muntari w Milanie ?  :lol:  :lol:  :lol:

Guarina się spodziewałem, wypożyczenie więc musi się pokazać z dobrej strony. A co do Jesusa...to może być z niego drugi Thiago Silva, albo drugi Rivas. Obstawiam to drugie, jakoś nie jestem optymistycznie nastawiony do niego.

A co do ostatniego transferu to duży plus. Palombo bardzo dobry piłkarz, strasznie mnie dziwi, że Sampdorie opuścił, a Sampa, że zgodziła się go oddać i to na wypożyczenie w dodatku. Ja bym nawet zaryzykował stwierdzenie, że w chwili obecnej Palombo>Cambiasso.

WIELKA SZKODA, ŻE NIKT NA ATAK NIE PRZYSZEDŁ
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
mio85

mimo wszystko mam nadzieje ze Palombo bedzie tylko uzupelnienim kadry, szkoda by bylo gdybysmy znow zasmiecali kadre podstarzalymi betonami kosztem mlodych i zdolnych: Poli, Obi, Faraoni...........jesli Poli ma spedzic rowniez druga czesc sezonu na lawce to ja sie pytam o chocby zdzblo logiki w tych transferach, tym bardziej ze Poli jak juz gra to pokazuje sie z dobrej strony......
miniu86

Post autor: miniu86 »

mio85 Inter i logika to temat na długie wypracowanie. Od odejścia Mourinho wykonano co najmniej kilkanaście jak nie więcej kompletnie nie logicznych ruchów.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Murarz
Kontakt:

Post autor: Murarz »

Montolivo w Milanie od Czerwca :((

Za darmo :((
pewny

Post autor: pewny »

nasz zespół wymaga przebudowy i każdy o tym wie, a bez kasy jest to niemożliwe, także aby brać aktywnie udział w pozyskiwaniu znaczących graczy, trzeba wykładać gotówkę na stół, a z tym u nas jest problem...

przykładem jest np. taki Manchester City, maja kasę, kupują młodych ale zarazem ogranych zawodników i efekty widać od razu... w przeciągu dwóch sezonów są już liderem jednej z najsilniejszych lig na świecie...
prawda boli, ale niestety szejki robią robotę...

przede wszystkim drużynę trzeba zacząć budować od dobrego trenera (managera)...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Damiano

Post autor: Damiano »

ad. 1 Nie ma sensu porównywac nas do City nie ta półka , prędzej United którzy często pozbywali sie gwiazd i jakoś dawali radę(Beckham,van nisterlooy,C.Ronaldo) dzięki mądrej polityce
ad 2. temu składowi nie pomógłby nawet Jose, popełniliśmy te błędy co Milan po zdobyciu LM i Włosi po MŚ, zamiast kupić świeżej krwi żeby była rywalizacja i ambicja pozwalamy dziadkom grać do emerytury
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wystarczyło od odejścia Jose co mercato kupować jednego klasowego zawodnika, a bylibyśmy o wiele dalej niż obecnie. Moratti woli eksperymenty i niepewne inwestycje, zasłania się FFP. Komentarz może byc jeden - chytry dwa razy traci.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
pewny

tak masz w pełni rację... City i my to nie ta półka, dlatego oni mają szejka, a my Morattiego...
podałem ten przykład po to, bo jak chcemy przeskoczyć na tą półkę wyżej to z Morattim tego nie zrobimy... szacunek dla niego za to co zrobił ale w transferach na ta chwilę on się nie liczy, no chyba że w sprzedaży to tak...

nasz zespół jest wyceniony średnio na 246.900.000, a City na 426.500.000... podana wycena dotyczy wartości piłkarzy według transfermarkt...
więc masz tutaj porównanie, co oznacza szejk...

chcemy mieć sukcesy i wyniki??? to potrzebujemy kasy na transfery i utrzymanie drużyny (pensje)...
Obrazek
Damiano

nie koniecznie musimy kupować jak City właśnie dlatego napisałem o united, czy nawet Dortmund. Mądra polityka co sezon klasowy 1 transfer i jesteśmy w europejskiej czołówce
pewny

Damiano pisze: nie koniecznie musimy kupować jak City właśnie dlatego napisałem o united, czy nawet Dortmund. Mądra polityka co sezon klasowy 1 transfer i jesteśmy w europejskiej czołówce
też racja... tylko że, nie z Morattim w tych czasach :/ i nie z Brancą w negocjacjach :/
Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

Nie ma co porównywam Interu do City, bo jesteśmy przy nich biednym klubem...

Teraz dominuje polityka FFP, a bez zdolnej młodzieży na której można zarobić (a takiej nie mamy) nie da się walczyć o wysokie cele. Kupować młodych i ogranych na wysokim poziomie to koszty po 10-15 milionów za gracza, a my w całe mercato nie wydajemy takich pieniędzy...

Po odejściu Wesa nie będzie już problem ze sprzedażą, bo nie będzie już kogo sprzedać, reszta klasowych graczy jest tak stara, że nikt za nich nie zapłaci jakiś pieniędzy, a Alvarez czy Poli to wątpliwa melodia przyszłość. Albo zmieni się polityka transferowa, albo jakoś kupowanej młodzieży nagle wzrośnie i będziemy klubem na poziomie Arsenalu... Jednak jeżeli nie będzie ani to, ani to, to będziemy średniakiem w średniej lidze, a to będzie kompromitacja...

I zanim zapiszą tutaj ludzie, że Inter kiedyś nie dominował i walczył o czub tabeli to pragnę przypomnieć, że w tamtym okresie liga włoska była potęgą w Europie, a obecnie liga włoska jest w odwrocie, a poziom z roku na rok jest coraz słabszy...
sampam

Post autor: sampam »

Nie wiem czy za "mlodych i zdolnych" mozna uznac Andree i Giampaolo, ale oni kosztowali Inter kilkadziesiat mln euro (trudno powiedziec konkretnie ile), a Alvarez ok. 12 mln, wiec to nie jest tak, ze Inter w ostatnie, czy przedostatnie mercato nie wydal sporej sumy.

No i nie jestem przekonany, czy dobrze byc klubem na poziomie Arsenalu albo BVB, ktore dostalo omlot od Grekow i Francuzow;) Co z tego, ze City wydalo olbrzymie sumy, jak bryluje w rodzimej lidze, no i walczy o puchar 2 kategorii? To juz przyklad Napoli pokazal, ze pieniadze nie odgrywaja az tak kluczowej roli. Coz, Fergie i Szwajcarzy tez cos wiedza na ten temat;) No i wisienka na torcie - Real i jego horrendalne transfery...
Swietny trener to podstawa, no i cierpliwy zarzad... Polecam nabrac wiekszego dystansu do pilki noznej :pijaki:
Ostatnio zmieniony 7 lut 2012, 16:02 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Damiano

akurat Napoli cienko idzie w lidze a za Inlera który gra słabo dali prawie 20 baniek, idąc Twoim tokiem myślenia nikt nie ma dobrej polityki transferowej:) mi nie o to chodzi, żeby wygrywac LM co roku tylko, żeby na krajowym podwórku być potentatem i trzymać fason na arenie europejskiej.Na szczęscie nie mam kłopotów z dystansem do piłki jak kilka lat temu :P
sampam

Post autor: sampam »

To zrozumiale, ze zawsze znajdzie sie jakis niewypal transferowy, ale o tym w Interze chyba nie trzeba przypominac:) Z ocena Napoli tez trzeba poczekac, zreszta tak sie zastanawiam, czy Inter poradzilby sobie w konfrontacji z City, ale to juz tylko takie gdybanie.
  Przy obecnej konkurencji, tak naprawde kazdy moze wygrac z kazdym. Liczacych sie klubow mamy caly zastep, choc niektorzy wszystko splycaja do Barcelony i Realu, calkiem slusznie.
  My to sobie mozemy podyskutowac w waskim gronie, ale przeciez to oczywiste, ze jestesmy mniej wiecej miliard razy mniej obyci w futbolu niz wlodarze klubu :P
Ostatnio zmieniony 7 lut 2012, 16:26 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
mio85

Xherdana Shaqiri w Bayernie........no ale Brance to nazwisko pewnie nic nie mowi........
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

mio85 pisze: Xherdana Shaqiri w Bayernie........no ale Brance to nazwisko pewnie nic nie mowi........
My już jednego takiego "młodego i utalentowanego" mieliśmy, zwał się Arnautović.
Obrazek
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Shaqiri był PONOĆ bardzo blisko Interu za kadencji Beniteza,ale nie dotrwał bidulek do zimowego okienka :)
co do Arnautovica to ma on bardziej nasrane w głowie niż Balotelli
Ostatnio zmieniony 9 lut 2012, 15:09 przez Klinsi64, łącznie zmieniany 1 raz.
Kubusa10

Post autor: Kubusa10 »

Co prawda to prawda,zresztą wydaje mi się że u nas dużej kariery by nie zrobił a mamy teraz Caste.Przez ostatnie 4 lata zastrzelcie mnie ale nikt poza Santonem(który miał również chwile słabości a później kontuzje) wielkiej rewolucji w składzie za młodu nie zrobił.A i każdy kto przychodził nie był super gwiazdą w swojej drużynie.Z tego co pamiętam to Arna przychodził do nas jako zdolny chłopak z  Twente a jeżeli myślało się poważnie o tym że miał się rozegrać a później wskoczyć do 1 składu to nie widziałem innej opcji jak by miał do nas przychodzić ze statusem gwiazdy z Enschede.A chyba każdy wie co się z nim teraz dzieje,w tym wieku powinien już z tym swoim wielkim talentem grać przynajmniej to co Balloteli a jest szarakiem z Werderu.
Serpente

Post autor: Serpente »

Myślę że nie potrzeba zakładać niepotrzebnego tematu a temu zmienić nazwę na "Mercato" i będzie git :)

Podobno Lavezzi jedną nogą u nas, wszystko ma być dogadane po finale CI  :-D Oprócz tego podobno interesujemy się Destro  :o
Obrazek
Balon

Post autor: Balon »

Heh, właśnie chciałem zaproponować, by założyć jeden, wspólny temat o transferach.

Pierwsze półoficjalne transfery już są
- wykupimy Guarina
- sprzedamy Lucio
- kupujemy Destro (ale jeszcze nie ma nic pewnego)

Niedługo ściagniemy jakiegoś bramkarza (albo Di Genaro awansuje do 1 zespołu), bo potrzebny jest 3 bramkarz.

Za Lavezziego PSG zaproponowało 25 mln. Czy Moratti tyle da? Najwięcej odegra chęć pozostania Lavezziego we włoszech (oby nie taka jak Sancheza), choć jak eksperci zapowiadali, PSG jest bardziej prawdopodobną opcją el Pocho.

Jak narazie zapowiada się ciekawe Marceto. Oby pomyślne.

Ps. Żegnalismy Ivana, a o Paolo nawet newsa nie było. Oj brzydko!
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Za Guarina brawa dla zarządu. Media podają albo 11 albo 12,5 mln (1.5 w styczniu daliśmy i teraz 11)

Co do Destro - fakt oddaliśmy go, ale talent wystrzelił i teraz wraca. Jakby został u Nas to by nie grał i by dalej kisił w primaverze, a tak mamy w miarę ukształtowanego gracza, który już może wskoczyć do 1 składu, bo strzelać to on potrafi.

Cieszy mnie bardzo odejście Lucio, wypalił się u Nas, dziękuje mu bardzo za wszystko co zrobił, ale skład trzeba odmładzać, oby tylko ktoś przyszedł.

Czekam na pożegnanie Maicona (mimo jego gry z przodu, to w obronie jest cienki jak przysłowiowa dupa węża) oraz Wesa (wiem wiem, robi różnicę, ale jak mamy mieć zawodnika, który pół sezonu jeździ po szpitalach to podziękuję), no i wiadomo Stankovica, Chivu, Forlana i Pazziniego.

I najważniejsze - Massimo ! Bierz się ostro za Lavezziego !
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
groch

Post autor: groch »

Boże.... Kupujemy Destro, ok fajnie. Ale nie rozumie opcji 10 mln + Longo... Za 2 lata znów będziemy chcieli kupić Longo za 10 mln+... itd.. itd..
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Mercato się może dla nas skończyć, zanim jeszcze otworzą okienko transferowe. Wykupiliśmy Guarina i pewnie niedługo wykupimy Polego, więc z wzmocnieniami w pomocy koniec. Na trzeciego bramkarza weźmiemy pewnie Di Gennaro. Jeśli przyjdzie Destro, to nawet jeśli uda nam się pozbyć urugwajskiego balastu, nikt już więcej nie przyjdzie. Jeśli genialny Forlan nie da się wykopać, to już na pewno nie. W dodatku może wrócić Pandev. Lavezziego radzę wybić sobie z głowy, jest dla nas za drogi. Jedynie do obrony będą chyba zmuszeni kogoś ściągnąć, jeśli naraz odejdą Chivu, Lucio i Cordoba. Zostajemy z czterema bocznymi (jeśli wziąć za takich Zanettiego i Faraoniego) i trzema środkowymi obrońcami... przyjścia jakichś wirtuozów bym się jednak nie spodziewał, obawiam się, że nasza obrona będzie wyglądać jeszcze gorzej niż w tym sezonie.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
mio85

jesli myslimy o solidnych wzmocnieniach to ja bym sie znow sklonil w strone madrytu........w realu robia czystke rezerwowych i do wyciagniecia pewnie za nieduze pieniadze beda tacy zawodnicy, jak:

srodek obrony - Carvalho (idealny za Lucio mozna z nim podpisac na rok, a gwarantuje wysoki poziom), Albiol

pomoc: Sahin, Lass Diarra

atak: Higuain

przypominam, ze transfery skreslonych w madrycie, ale chcacych przez to cos udowodnic byly naszymi strzalami w dziesiatke......
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Carvalho? I my niby mamy odmładzac skład? No bez przesady ale nie róbmy z siebie Milanu sprzed kilku lat kiedy w takim wieku zawodników sporwadzali...
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
ODPOWIEDZ