Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
asfaltSH

Odp: Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

Post autor: asfaltSH »

zobaczymy czy Cruz w następnym sezonie będzie taki wielki  :brawo:

Mora, a ty niby jesteś takim wielkim znawcą ?
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

asfaltSH pisze: zobaczymy czy Cruz w następnym sezonie będzie taki wielki 
Nie widzę podstaw ,żeby w to wątpić.Jednak Ty ,nie wiedzieć czemu ,takie podstawy widzisz:
asfaltSH pisze: Cruz też już ma trochę na karku i z miesiąca na miesiąc może to sie zacząć odbijać na drużynie, bo chyba każdy wie że jak sie jest coraz starszym to już sie nie ma tyle sił co kiedyś
Cruz nie jest typem sprintera ,który bazuje na szybkości ,więc Jego obecność w składzie gwarantuje kilka/kilkanaście bramek w sezonie.Sprzedawanie takiego zawodnika byłoby głupotą.
asfaltSH pisze: Mora, a ty niby jesteś takim wielkim znawcą ?
Owszem, z Morattim jestem na "Ty" ,Oriali i Branca ze mną konsultują się w sprawach ewentualnych transferów ,a z Mancinim kilka razy wódkę piłem.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Mówiąc o wieku napastnik chciałbym tutaj przytoczyć jednego grajka... Henrik Larsson... też miał dużo na karku a jak grał... Cruz to zawodnik, który ma coś, co zawodnikowi w miarę upływu lat nie odchodzi, to jest instynkt strzelecki...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
FcDavids

Post autor: FcDavids »

Tylko ten jego instynkt często go zawodzi. Ma 10 bramek ale z okazji które miał to tych bramek powinno być z 20. Strzela bramki ważne, w trudnych sytuacjach ale jak ma niby łatwą pozycję to często zawodzi co przyprawia mnie o gorączkę ze złości. Uważam że 2 połowa sezonu będzie dla niego grą o być albo nie być podstawowym napastnikiem- o ile Ibra może sobie pozwolić na nie strzelanie bramek ( bo często asystuje albo wyprowadza akcje bramkowe) o tyle Cruz będzie musiał wykorzystać max sytuacji jakie mu się nadarzą bo pewnie wie że w kolejnym sezonie Adriano i Suazo będą się ubiegali o jego miejsce.
klusek

Post autor: klusek »

Ja w ogóle nie rozumiem, jakim cudem w tym temacie znalazł się gość, który strzela bramkę co 106 minut. Będzie przydatny nawet, jeżeli w przyszłym sezonie zdobędzie połowę tego, co obecnie.
Nen

Post autor: Nen »

Krwawy_eM pisze: Mówiąc o wieku napastnik chciałbym tutaj przytoczyć jednego grajka... Henrik Larsson... też miał dużo na karku a jak grał... Cruz to zawodnik, który ma coś, co zawodnikowi w miarę upływu lat nie odchodzi, to jest instynkt strzelecki...
Słusznie poruszyłeś temat Larssona. Nie pamietam zeby wyszedł w podstawowej 11 Barcy. A wszyscy którzy ogladali finał LM Barcelona-Arsenal widzieli jak w 10 minut Larsson wygrał swojej dróżynie mecz. (2 świetne asysty) Cruz za rok moze tez wykorzystać swoje dosiadczenie i spryt w polu karnym w jakimś ważnym meczu. Wiek ma ok niech gra w podst 11 Ibra i ktoś młody ( Benezema :P) ale pamietajcie o jednym nie wszyscy piłkarze bez wontów siądą na ławie. Cruz to profesjonalista i z tym by nie było problemów. Pamietacie jak zachowywał sie Adriano gdy przyszedł czas grzania ławy ??
God protect me
Slepy

Post autor: Slepy »

klusek pisze: Ja w ogóle nie rozumiem, jakim cudem w tym temacie znalazł się gość, który strzela bramkę co 106 minut.
dodałbym jeszcze:
- podpisał z nami pół roku temu nowy kontrakt, chyba nie po to, zeby teraz odchodzic
- Cruz, został wybrany do jedenastki jesieni, czy na pewno mowimy o odejsciu tego samego piłkarza?
- Julio strzelil bramki Juventusowi (nie jedną;)), Romie, Milanowi, Fiorentinie...ustanowił tez rekord tego sezonu, strzelając gola w sześciu kolejnych meczach  w lidze. Fenomenalny wynik.
FcDavids pisze: Tylko ten jego instynkt często go zawodzi. Ma 10 bramek ale z okazji które miał to tych bramek powinno być z 20.
Brak szybkości, czasami brak zaangażowania, mała dynamika..ok, wszystko moznaby od biedy przypisać Cruzowi, ale na pewno nie brak instynktu strzeleckiego! Z resztą, jak dla mnie to ten gosciu ma najzimniejszą krew ze wszystkich zawodników w Europie.

A mówienie, ze warto by "sprzedać juz go teraz" dla mnie też jest błędem. Oczywiscie, jest tu jakaś logika, ale stosowanie jej w przypadku zawodnika, tworzącego absolutny trzon druzyny jest szaleństwem. Tak mozna potraktowac jakiegoś rezerwowego, zeby nie oddawać go za bezcen po roku czy dwóch., nie osłabiając przy tym zespołu. Inter ma druzynę komlpetną, mamy wygrywać teraz, a zawodnicy klasy Cruza, mogą nam to zagwarantować.
Lyngar1992

Post autor: Lyngar1992 »

Według mnie INTER powinien sprzedać Patricka Vieira ten skurczybyk jak tylko oglądam mecz spierdziela akcje zawsze gdy tylko dotknie piłkę, zresztą  tak samo było gdy grał w JUVE, niech wraca do tego angielskiego Arsenalu!!!  :(( :inter:javascript:void(0);
I love Inter
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Lyngar1992 pisze: Według mnie INTER powinien sprzedać Patricka Vieira ten skurczybyk jak tylko oglądam mecz spierdziela akcje zawsze gdy tylko dotknie piłkę, zresztą  tak samo było gdy grał w JUVE, niech wraca do tego angielskiego Arsenalu!!!  :(( :inter:javascript:void(0);
I love Inter
Według mnie Viera jest pożytecznym zawodnikiem jak gra(chodź rzadko  mu się to zdarza :P) Widać jego doświadczenie i spokój na boisku.Mam wrażenie że gdy Viera pojawia się na boisku Inter gra pewniej.Chodź jego charakter nie jest ciekawy,co pokazał m.in w meczu z Empoli :/
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Kmieciu

Post autor: Kmieciu »

Moaj wczesniejsza wypowiedz wzbudziła wiele kontrowersji szczególnie o Cruzie i Samuelu
Kmieciu pisze: - Cruz - strzela bramki,ale nigdy nie wiadomo co bedzie w nastepnym sezonie,a lat mu nie ubywa.Mozna by go sprzedac za nie małe pieniadze,w koncu kazda druzyna bedzie chciała kupic dobrego strzelca.
- Samuel - na mnie nie zrobił wielkiego wrazenia :/ i nigdy jakos nie przepadałem za nim.Wiekszosci siedzi na lawce lub ma kontuzje.Sam z reszta nie pamietam kiedy grał.
Wybaczcie ze tak pózno,no ale juz tłumacze.
Samuel pewnie dlatego bym sie pozbył,jak sami widzicie,bo go jakos nie trawie i nie zwracam na niego uwagi.Ostatni mecz jaki pamietam z nim to było w lidze mistrzów,bo strzelił wtedy gola.No wybaczcie jesli kogos uraziłem ta wypowiedzia.Juz poczytałem co sadzicie o nim,no moze macie racje (a raczej na pewno).No z tym siedzeniem sie wygłupiłem,no ale kontuzje ma.

Jesli chodzi o Cruza to napisałem ze mozna by na nim zarobic duze pieniadze bo jest dobrym strzelcem. No ale własnie albo duze pieniadze albo strzelanie goli.

No sorry,mogłem sie wygłupic,ale juz sie napisało :P

Tak samo było kiedys z Ronaldo mimo ze dobrze grał,jakos go nie lubiałem i nie chciałem zeby był w naszej druzynie,potem dopadła go kontuzja i siedział u nas i sie leczył,a kiedy sie wyleczył przeszedł do Realu.
Obrazek
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Duże pieniądze na 34-letnim piłkarzu?
Ibanez

Post autor: Ibanez »

No wlasnie na pilkarzach w takim wieku raczej nie da sie zarobic. Mozna jedynie wynegocjowac jakas korzystna cene, ale napewno nie zarobic - to moje zdanie. No chyba ze Cruz zaczalby strzelac po dwie bramki na mecz i Chelsea by dala za niego kupe kasy, zeby pogral tam polo roku hehe :)
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Nen

Post autor: Nen »

Bradziej od Cruza pozbyłbym sie Crespo .. mam ogromny szacunek do niego ale naprawde to chyba najsłabszy sezon w jego świetnej karierze. :neutral:
God protect me
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Wogole jak mozna wytypowac najlepszego strzelca/jokera do tego tematu,i raz gdzies tam sie nawet Walter "The Wall" Samuel nawinol.. :lol2:
Crespo fakt,nie ma najlepszego sezonu,ale w LM z calej naszej paczki ma najwieksze doswiadczenie,i na jeszcze jeden sezon bym go zostawil.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

Cruz powinien zostac!:), jest moim zdaniem troche nie doceniany ale gra naprawde dorbze, poza tym zdobywa bramki, i czesto ratuje nas z opałów, poza tym zawsze jak gramy z Juve na 99% Cruz zdobywa bramke:)) tak jak swojego czasu Recoba z Roma:P...

... kogo bym sprzedal jakbym mial wybierac...? Burdisso..szanuje go , lubie ale ma hustawke....2 mecze zajebiste 3 do dupy;/... ALE TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
klusek

Post autor: klusek »

W przypadku Burdisso nałożyło się na siebie kilka czynników - kontuzja, świetna gra Samuela; poza tym, jak już grał w pierwszej jedenastce, to nie raz na boku obrony. Z braku gry wynikały błędy, takie, jak w meczu z Juve. Ale chłopak w poprzednim sezonie udowodnił, że potrafi grać na wysokim poziomie, więc możemy mieć nadzieję, że w tym roku jeszcze pokaże swoje możliwości.
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Cruz musi zostać ale tylko jako zmiennik jak występuje od pierwszej minuty (Udinese) coś mu nie idzie (miał 2-3 sto procentowe) a jak jako zmiennik lepiej mu idzie nawet potrafi w 15 minut Juve dwie bramki wpakować ;)
Obrazek
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Burdisso też niech zostanie . Po co zmieniać coś co dobrze funkcjonuje ?? mówie tu o lini obrony przecież tracimy mało bramek :)
Obrazek
Firer

Post autor: Firer »

Moim zdaniem to Solari powinien nas opuścic...chyba nie zagrał meczu na WYSOKIM poziomie w Interze,  jeżeli się mylę proszę wyprostowac :), Cesara nigdy nie lubiłem aczkolwiek na początku grał solidnie...po nim bym też nie płakał :P A z innej beczki mógłby Rivas więcej szans dostawac ;)
Minister

Post autor: Minister »

co do Solariego to sie zgodze..ale jak wiemy Dejan ma nie malo kontuzji jak i inni na jego pozycji wiec moze jednak nie tak szybko z tym skresleniem Solariego?
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Interista_opole

Post autor: Interista_opole »

Ja uważam że sprzedany powinien być : Vieira i  Solari. Wieksze szanse natomiast powini dostawać : Pele, Rivas, Balotelli, Cesar,a Jimenez obowiązkowo w podstawowym, bo godnie zastepuje kontuzjowanego Figo :))
syn

Post autor: syn »

Po sobotnim meczu Burdisso po raz kolejny udowodnił, że nie zasługuje na obecność takim klubie jak Inter.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

A ja zmieniłem zdanie co do Viery więc jeżeli nie będzie miał kontuzji to chciałbym żeby został.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Biały

Post autor: Biały »

moim zdaniem po tym sezonie powinien odejsc Burdisso, który pomijajc juz mecz z juventusem nigdy nie gral na jakims wysokim poziomie, bardziej solidnie wyglada juz rivas. Poza tym powinni troche ''przewietrzyc'' kadre i pozbyc sie tez cesara, dacourta, solariego. Nie wiem tez czy warto stawiac dalej na maxwella, ktory jak na obronce jest za delikatny. no i pozmieniac troche w ataku, bo mancini wyglada na to ze powoli rezygnuje z Crespo, nie wiadomo co dalej z Adriano, a suazo powiedzmy sobie szczerze nie byl zbyt udanym transferem i mozna bylo te 14 mln euro lepiej zagospodarowac:)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Raffal

Post autor: Raffal »

Wszystko zalezy od nowego trenera....Jezeli taki bedzie :) oby

Jezeli chodzi o mnie to nieplakalbym za:

Burdisso( mial sporo czasu zeby przekonac a poza PW nic nie pokazuje )
Dacurt( mimo ze jest solidny to jest najmniej potrzebny z 4 def pomocnikow , tzn wymienic na ofensywszy model :P )
Solari ( szkoda bo liczylem na ten transfer no ale nie udalo sie )
Figo ( Tak jak z Dacurtem wymienic na mlodszy model
Cesar ( Boje sie ze przy nowym trenerze nie pogra raczej )
Crespo ( Jest u nas zbedny , szkoda )
Recoba ( tu uronie łze :P )
Lucib11

Post autor: Lucib11 »

Obrona: tutaj raczej bez zmian. Nawet jeżeli chodzi o Burdisso to myślę ze jednak w roli solidnego zmiennika sprawdziłby sie. No możnaby już pomyslec o Materazzim, szkoda mi go bo jest jednym z symboli Interu ale lata najwyraźniej robią swoje... Ale nawet jeżeli odejdzie to poradzimy sobie bez zakupów gdyż wg. mnie wiecej szans powinien dostawać Rivas.

Pomoc: Na pewno Dacourt z racji wieku i podatności na kontuzje, oczywiście Figo, Cesar, Solari. Oczywiscie trzeba koniecznie wykupić Jimeneza!! Nie wiem co myśleć o Vieirze?? Niby jak gra to prezentuje bardzo dobry poziom, no ale właśnie z tą jego częstą grą różnie bywa... A no i oczywiście mam nadzieje, że z Mancinim wspólnie odejdzie Stanko bo przecież bez siebie żyć nie mogą...

Napastnicy: Tutaj śmiało puściłbym Crespo i Cruza z racji tego, że nie przepadam za zawodnikami, którzy strzelają tylko wtedy jak im ktoś coś wypracuje. Głównie po to aby zrobili miejsce Balotelliemu i mam nadzieję powracającemu Adriano!!

Tak więc jest duże pole do popisu zwłaszcza w pomocy :-D
Ostatnio zmieniony 24 mar 2008, 18:15 przez Lucib11, łącznie zmieniany 1 raz.
...Che tanto e sempre la stessa storia...
FcDavids

Post autor: FcDavids »

Burdisso- liczyłem że będzie z niego drugi Samuel ale nic z tego nie wyszło. Strzela bramki po rożnych ale w obronie gra słabiutko.
Materazzi- mimo że to jakiś taki symbol to już nie ma na co czekać bo w tym sezonie gra słabo, a apogeum było w sobotę...
Dacourt- poprostu można lepszego i młodszego zawodnika na tę pozycję kupić albo z primavery zabrać.
Solari- szkoda żeby się u nas marnował
Cesar- miał udany początek ale jest już stary i nie będzie śmigał na skrzydle tak jak za czasów gry w Lazio
Stanko- ostatnie dwa sezony ma słabe, od zawodnika na tej pozycji wymaga się o wiele więcej niż to co pokazuje Stanko.
Cruz- to nie jest zawodnik na pierwszą 11-stkę. Początek miał udany a teraz gra tylko za ten udany początek.

Cesar- Maicon,Samuel,Cordoba,Chivu- Cambiasso,Vieira,Zanetti,- Ibra - Suazo , Adriano
4-3-1-2
Tak chciałbym żeby wyglądała 11-stka nie uwzględniając ewentualnych wzmocnień.
Ewentualnie 4-4-2 z Ibra i Adriano w ataku i Maiconem na prawej pomocy. 
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Zbliza sie koniec sezonu wiec mozna do tego tematu wrocic. Zdecydowanie wolalbym aby jednak zostal chociazby Stanko bo nie zgadzam sie z poprzednia wypowiedzia ze ostatnie dwa sezony ma slabe. Przeciez w poprzednich rozgrywkach gral naprawde dobrze wiec dziwie sie takiej opinii. Poza tym zostawilbym jeszcze w naszym klubie takich graczy jak chocby Dacourt i Cesar. Jesli chodzi o graczy mogacych opuscic San Siro to na pewno bedzie to Solar. Nic nie gra,nie jest nam potrzebny a jak juz gra to zawodzi. Najlepszy sezon w jego wykonaniu to sezon 2005 - 2006 ale to bylo bardzo dawno wiec to jest juz pewne na 100% ze odejdzie.Wydaje sie ze odejdzie Cruz albo Crespo ale ja osobiscie wbym zostawil ich obu. Ale jeli mialbym wybierac ktory z nich odejdzie to ostawilbym na Crespo
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Stankovic poprzedni sezon miał świetny ale w tym to jest katastrofa poprostu. rozegrał 2 przyzwoite spotkania (z Regginą i Fiorentiną) a w innych to grał poprostu jak kaleka. szczególnie w ostatnim z Cagliari. Mysle ze mogłby odejsc razem z Mancinim który faworyzuje go niesamowicie. Poza tym Solari nie ma juz czego u nas szukac. Maniche'a tez chyba nie wykupią bo grał malo i na srednim poziomie. Mam nadzieje ze Moratti wylozy te 10 mln euro i wykupi Jimeneza bo ten jak gra t gra naprawde super ale wiadomo - musi grać Stanko bo to ulubieniec trenera :( Poza tym Dacourt juz chyba niepotrzebny nam jest. Mylse ze Crespo albo Cruz odejdzie. raczej stawiam na tego pierwszego.
IbrahimovicInter

Post autor: IbrahimovicInter »

Według mnie z klubu powinni odejść Solari i Dacourt.
Tak jak napisał Chuchu przydałoby się wykupić Jimeneza.
Stankovic i Crespo powinni zostać po stać ich na wiele i mogą się przydać.
ODPOWIEDZ