Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
kulasiak

Odp: Inter 2011/2012

Post autor: kulasiak »

Klinsi64 pisze: nie takie cuda świat widział...Forlan umówmy się jest praktycznie piłkarzem Interu :) dalsze wzmocnienia są jak najbardziej możliwe,sam Branca bez kasy patrona ;) jednak guzik może(mam na myśli zakupy) :D
Od kiedy jest Forlan piłkarzem Interu? Obecny zarząd to i chyba ze sprowadzeniem Rasiaka miał by problem. Do kiedy nie będzie oficjalnego potwierdzenia to nie uwierzę w żaden transfer.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

od jutra ;)
Seba

Post autor: Seba »

Sky donosi, iż podobno Gasperini woli Palacio od Forlana, bo jak to powiedział bardziej pasuje do jego "taktyki" ;)
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Seba. pisze: Sky donosi, iż podobno Gasperini woli Palacio od Forlana, bo jak to powiedział bardziej pasuje do jego "taktyki" ;)
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że ten człowiek nie zdziwi mnie już niczym, ale obawiam się, że jego fantazja i wymysły znacznie bardziej przewyższają moją wyobraźnię... ;) Palacio > Forlan? Takie rzeczy tylko po Absinth'cie.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

za kilka lat sie okaze ze bylimy blisko pozyskania Teveza ale zrezygnowalismy bo nie pasowal do taktyki i kupilismy Palacio
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Ciekawe czy Messi albo Cristiano Ronaldo pasowaliby do taktyki Gaspersona.
Vancore

Post autor: Vancore »

Tevez ? Forlan ? Higuain ? Nie panowie prawdziwym crackiem jest dopiero Palacio! Czolwiek o niesamowitej randze w swiecie futbolu, ktory kazdy sezon konczy jako krol strzelcow lub tez niewiele mu do tego brakuje, fenomen, geniusz i gracz ponadczasowy a nie jak wyzej wymieniona trojka... kim oni sa ? gdzie oni graja ? co oni osiagneli w porownaniu do Palacio ? I w ogole nie lysieje! Gasperini ma zmysl taktyczny, wie czego nam trzeba fantastyczny fachowiec z niesamowita koncepcja taktyczna, ktory siega tylko po graczy wybitnych. Cale szczescie ze to on zostal naszym trenerem i zaden leszcz nie bedzie gral u nas w pierwszym skladzie i  zawalal 5 goli w przygotowaniach przedsezonowych z amatorami, potrafi tez przekonac wlasciciela do utrzymania w zespole najwiekszych gwiazd. Czym bylby dzisiejszy Inter bez Muntariego, Chivu, czy Pandeva ? To na pewno nie byllaby ta sama druzyna. Jestem pewny ze w skladzie z nimi i z naszym ubertaktykiem na lawce bedziemy bili sie o awans do europejskich pucharow!
Obrazek
Obrazek
cor72z

Post autor: cor72z »

Moratti tego mistrzostwa po prostu nie chce. Nie może chcieć, bo nie wierzę, że z transferami typu Palacio myśli, że je zdobędzie. Najwyższe cele niestety wymagają nazwisk. Nie zamierzam skreślać Rodrigo czy Kucki na starcie, ba, nawet jestem pewien, że będą się starać i może nawet grać na 150% swoich możliwości... ale nawet wtedy nie osiągną takiego poziomu, żeby nas przybliżyć do walki o te najwyższe cele.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

cor72z pisze: Najwyższe cele niestety wymagają nazwisk. Nie zamierzam skreślać Rodrigo czy Kucki na starcie, ba, nawet jestem pewien, że będą się starać i może nawet grać na 150% swoich możliwości... ale nawet wtedy nie osiągną takiego poziomu, żeby nas przybliżyć do walki o te najwyższe cele.
troche sie to mija z rzeczywistoscia,bo po potrojna korone siegneli tacy pilkarze jak muntari, chivu, pandev, motta czy santon i jakos nikt w 2009 by nie przypuszczal, ze ci zawodnicy grajac nawet na 300% osiagneliby taki sukces
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
cor72z

Post autor: cor72z »

Imrahil Hitokiri pisze:
cor72z pisze: Najwyższe cele niestety wymagają nazwisk. Nie zamierzam skreślać Rodrigo czy Kucki na starcie, ba, nawet jestem pewien, że będą się starać i może nawet grać na 150% swoich możliwości... ale nawet wtedy nie osiągną takiego poziomu, żeby nas przybliżyć do walki o te najwyższe cele.
troche sie to mija z rzeczywistoscia,bo po potrojna korone siegneli tacy pilkarze jak muntari, chivu, pandev, motta czy santon i jakos nikt w 2009 by nie przypuszczal, ze ci zawodnicy grajac nawet na 300% osiagneliby taki sukces
No, Santon i Muntari to faktycznie się mocno przyczynili do tego sukcesu. Zawdzięczamy go przede wszystkim wielkim piłkarzom, jak Sneijder, Eto'o, Milito i Lucio, którzy w świecie piłki nożnej anonimami nie byli i swoje kosztowali.
TestoForza

Post autor: TestoForza »

nie przesadzaj Imarhili
E tamtym pamietnym sezonie:
Motta to jest swietny zawodnik byly pilkarz Barcelony,mial ciezkie kontuzje mimo to nadal gra,w sezonie z tripletta byl najlepszym zawodnikiem na boisku w meczach z Chelsea i 1 z Barca w ogole 2 czesc sezonu swietna.
A Muntari czy Chivu to tylko rezerwowi jak wiemy Chivu zagral w finale z powodu czerwonej kartki Motty a w 2 meczu z Barca z powodu kontuzji Pandeva
Santon to on w ogole gral z 10 minut chociaz wtedy?
Pandev to takze swietny zawodnik z czasow Lazio jeden z najlepszych napastnikow w Serie A wtedy blyszczal w Lazio jego wystep z Realem w barwach Lazio kiedys byl magiczny,Bayern chcial go przeciez kupic za ponad 20 mln 20-30 tylko Lazio go nie chcialo sprzedac przez to sie przeciez poklocil przez co zostal zerwany kontrakt i trafil do nas swietnie sie wkomponowal do druzny i stworzyl z Eto i Milito atak nie do powstrzymania w Europie
Wroce jeszcze do Chivu swojego czasu byl takze jednym z najlepszych obroncow na swiecie ten jego spadek formy to po tej kontuzji glowy sie stal...
To ze ostatni sezon mieli zupelnie nie udany nie oznacza ze zawsze byli slabymi zawodnikami
I wlasnie wtedy przed tamtym sezonem mozna bylo twierdzic ze Ci pilkarze sa w stanie to zrobic,teraz po tym slabszym sezonie mozna twierdzic ze moze sie juz skonczyli i tak mysle w sprawie Pandeva Muntara(nigdy nie byl dobry:D) i Chivu,Motta mysle ze jeszcze pokaze Leo go na zlej pozycji ustawial...
Takim tokiem myslenia to mozna powiedziec ze Ronaldo,Ronalidinho sa slabi Maradona to w ogole bo sie nacpal na koniec a Cambiasso to szrot bo tez nic nie gral jak super taktyk Leo go jako  jakiegos ofenswnego pomocnika czy co to bylo ustawial a Motta obstawial tyly:D chyba powinno byc odwrotnie tak jak to Jose ustawial
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

No i Inter 2011/2012 już bez Santona... Co prawda argumentów sportowych nie było za wiele na jego obronę, ale jakoś zawsze gdy odchodzi zawodnik wyszkolony w klubie to nasuwają się pytania czy warto, czy dobrze się stało? Tym bardziej, że wychowanków w pierwszej drużynie  delikatnie mówiąc nie ma zbyt wielu...
 Moim zdaniem można było go jeszcze gdzieś wypożyczyć albo oddać do jakiegoś klubu na zasadzie współwłasności, a tak, no cóż... czas pokaże czy to była słuszna decyzja...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 21:51 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Szkoda, że Santona sprzedajemy. Według mnie lepszą opcją było by wypożyczenie.  Miał być nowym Fachettim i nic z tego nie wyszło.   
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Od półfinału z Barcą minęło jakieś 15 miesięcy. Byliśmy od nich w dwumeczu minimalnie lepsi no ale można zaokrąglić że byliśmy na tym samym poziomie (aczkolwiek przy innym stylu gry). Co się wydarzyło w obu obozach?
Barca
- zakupy (znaczące) Villa, Mascherano, Sanchez, Fabregas, Adriano
- sprzedaż (znaczące) niepasujący do nich Ibra
Nikt nie stracił formy. Są coraz lepsi. wygrywają na inaugurację 5-0

Inter
- zakupy - Pazzini, Forlan (zagadka)....  i to wszytko tak naprawdę
- sprzedaż - Mourinho (najlepszy trener) Etoo (najlepszy napastnik)
W międzyczasie najsilniejsze postacie straciły swój blask - Milito, Maicon, Cesar, Motta itp
Wniosek? Strach się bać pierwszej kolejki...
TestoForza

Niestety ale dobrze mowisz...
Moze Cie tu pojada ze porownujesz Inter do Barcy ale wszystkie kluby od czasu naszego zwyciestwa w LM sie wzmacniaja takze w naszej lidze Milan zrobil kilka lepszych transferow i juz ma Scudetto znowu sie wzmocnili,Juve,Roma,Lazio itd takze,inne europejskie kluby Barca,Real,Chelsea,Man Utd  a my praktycznie stoimy.Lubie podawac Man Utd bo oni od lat nie wykonuja wyskich transferow a mimo to nadal sa na szczycie z drozszych to pamietam Rooney:37mln(2004r) Ferdinand 45mln 2002r Berbatov38mln 2007r i tyle my tez swoje kiedys mielismy Crespo,Vieri,Ronaldo itd ,a przytocze takich zawodnikow od 2005r do obecnego okienka  jak:Evra 8mln,Park7mln,Vidic 10mln,Van der Sar 4mln,,Nani25mln,Tevez 12mln,Valencia 18mln,Hernandez 7mln,Young 18mln mysle ze kazdy z nas widzial by ich w kadrze Interu i jakos mozna kupic naprawde swietnych graczy za niezbyt duze pieniadze ale po co dac 7mln na Herandeza lepiej na Marige a po co Young swietny skrzydlowy za 18 lepszy bedzie Palacio za 10,szukamy lewego obroncy od lat a wtedy 2006 transfer Evry Panie po co Evra bierz Grosso.I ta sama historia od lat.
Takie wieksze nasze zakupy na poziomie to raczej tylko Pazzini wlasnie,no i moze Forlan(wlasnie tylko ze to zagadka jest;/) chociaz za darmo czy tam 5mln to jednak pilkarz klasowy no i mozna tu wepchnac Ranocchie jeszcze ale po ostatnich wystepach zaczynam w to watpic...
Dzisiaj ostatni dzien okienka moze jeszcze cos ruszy!
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 02:20 przez TestoForza, łącznie zmieniany 1 raz.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Pamietam jak Mou zaczął grać swoim 433 ale nie miał do tego tak naprawdę zawodników i powrocił do starego sprawdzonego diamentu Manciniego. Myślę że te teraz po odejściu Etoo i Pandeva powrócić do tego ustawienia.
              Cesar
Maicon Lucio Samuel Nagatomo
  Zanetti Cambiasso Motta (?)
              Sneijder
      Forlan        Pazzini
Ławka: Castelazzz, Ranocchia, Cordoba, Jonathan, Poli, Coutinho, Alvarez, Obi, Milito

Gambit

Post autor: Gambit »

Ja rownież śadze ze Gasperini powinnien wrocic do ustawienia 4-3-1-2 czy jak je tam nazwiemy.Wedlug mnie nasza obecna kadra jest optymalna do wlasnie takiego rozwiazania.
Cesar(Castellazzi)-Maicon(Jonathan),Ranocchia?(Cordoba),Lucio(Samuel),Nagatomo(Chivu)-Zanetti(Stankovic),Cambiasso(Poli),Alvarez?(Motta)(Obi)-Sneijder(Coutinho)-Pazzini(Milito),Forlan(Castaignos)

Wiem ze nie jest to np optymalne ustawienie Alvareza ale mozna go tam sprobowac.Zreszta nasi gracze grali juz nie raz w takim ustawieniu i wygladalo to niezle.Natomiast system Gasperiniego 3-4-3 moglby sie sprawdzic tyle ze nie mamy dla niego odpowiednich wykonawcow.Dlatego nie sadze by stosowanie go na sile dalo dobre skutki.
Wojtala

Post autor: Wojtala »

Imrahil Hitokiri pisze: troche sie to mija z rzeczywistoscia,bo po potrojna korone siegneli tacy pilkarze jak muntari, chivu, pandev, motta czy santon i jakos nikt w 2009 by nie przypuszczal, ze ci zawodnicy grajac nawet na 300% osiagneliby taki sukces
Spadłem z krzesła jak to przeczytałem :)
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
piotrek7

forzaragazzi pisze: Od półfinału z Barcą minęło jakieś 15 miesięcy. Byliśmy od nich w dwumeczu minimalnie lepsi no ale można zaokrąglić że byliśmy na tym samym poziomie (aczkolwiek przy innym stylu gry). Co się wydarzyło w obu obozach?
Barca
- zakupy (znaczące) Villa, Mascherano, Sanchez, Fabregas, Adriano
- sprzedaż (znaczące) niepasujący do nich Ibra
Nikt nie stracił formy. Są coraz lepsi. wygrywają na inaugurację 5-0

Inter
- zakupy - Pazzini, Forlan (zagadka)....  i to wszytko tak naprawdę
- sprzedaż - Mourinho (najlepszy trener) Etoo (najlepszy napastnik)
W międzyczasie najsilniejsze postacie straciły swój blask - Milito, Maicon, Cesar, Motta itp
Wniosek? Strach się bać pierwszej kolejki...
Zwyczajnie dostosowujemy się do średniego poziomu SerieA...
A jakkolwiek dziwnie to zabrzmi po sukcesie w 2010 roku Moratti uznał, że takie kluby jak Barcelona, Real, Man Untd - są całkowicie poza naszym zasięgiem i teraz wyznacznikami stają się zespoły typu Milan i Juventus...
piotrek7

Został ogłoszony skład Interu na fazę grupową LM. Co się rzuca w oczy to brak miejsca dla Poliego, Castaignosa i Cordoby.
A pierwszym składzie takie tuzy jak Crisetig, Caldirola, Faraoni... wiem, wiem drakońskie przepisy UEFA dotyczące wychowanków :lol:
Już pomijam fakt, że taka sytuacja jest absurdalna... ale jest jeszcze jeden problem o imieniu Davide Santon.
Z tego co się orientuje gdyby został to nie musiałby być zgłaszany bo: urodził się po 1 stycznia 1990 i zagrał 2 pełne sezony dla Interu (chyba, że ktoś mi udowodni, że się myle...).
Ale do czego zmierzam: gdyby nie transakcja (dla mnie wymiana) Jonathan - Santon to mielibyśmy jedno dodatkowe miejsce dla kogoś z trójki: Poli, Castaignos, Cordoba...
Dla mnie zatrudnienie Jonathana w tej sytuacji jest nielogiczne.
Nie dość, że zajmuje (jako na 99% rezerwowy) praktycznie 2 miejsca to jeszcze jego poziom piłkarski jest niewiadomą, a wg. mnie max. średni.

Z ostatniej chwili:
Kabaret z Forlanem, który jednak nie będzie mógł zagrać w fazie grupowej LM (mimo, że pierwotnie został zgłoszony).Oczywiście  przepisy UEFY często są co najmniej dziwne, ale żeby prawnicy zarząd, tych zasad nie znali?  
Swoją drogą sytuacja mogła być podobna w przypadku Santona...
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2011, 16:22 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
mio85

Post autor: mio85 »

znow widze w przewidywanych skladach Zanettiego w srodku pola............na boga! przeciez przez to gramy w 10 bo z przodu kapitan zupelnie nic nie wnosi...........wcale nie jestem oredownikiem jego szybkiego zakonczenia kariery bo fizycznie prezentuje sie wysmienicie, ale jedyna pozycja na ktorej bedzie on efektywny dla tego klubu to lewa obrona...........drugi swietny news - Inter juz nie chce Castaignosa - ludzie !!!!!!! co za amatorzy pracuja w naszym sztabie??????? walczymy o taki talent pol roku z innymi klubami tylko po to by oddac go lekka reka bez zadnego sprawdzenia umiejetnosci.........takie sytuacje sie zdarzaja - ale nie w profesjonalnych klubach............dziwi to tym bardziej, gdyz sam wysoko cenie umiejetnosci Luca i stawiam ze w przyszlosci wiele osiagnie.......szkoda tylko ze nie w Mediolanie.......
piotrek7

mio85 pisze: drugi swietny news - Inter juz nie chce Castaignosa - ludzie !!!!!!! co za amatorzy pracuja w naszym sztabie??????? walczymy o taki talent pol roku z innymi klubami tylko po to by oddac go lekka reka bez zadnego sprawdzenia umiejetnosci.........takie sytuacje sie zdarzaja - ale nie w profesjonalnych klubach............dziwi to tym bardziej, gdyz sam wysoko cenie umiejetnosci Luca i stawiam ze w przyszlosci wiele osiagnie.......szkoda tylko ze nie w Mediolanie.......
A to wynika z faktu, że w Interze są trenerzy, tylko trenerzy, a powinni być menedżerowie, którzy jasno określają wizję drużyny i wręcz wymuszają konkretne  transfery na konkretne pozycje. Ale do tego potrzeba fachowca, który wierzy w to co robi oraz cierpliwości ze strony zarządu.
mio85

Post autor: mio85 »

dla mnie zmiana trenera była kwestia najbliższych tygodni........dobrze ze MM dalej tego nie ciagnal bo mielibysmy pozamiatane juz na starcie sezonu.........martwi mnie jednak co dalej........zmiana trenera to nie wymiana klocków hamulcowych.........tak wiec nie oczekiwalbym szybkich pozytywnych rezultatow nawet jesli bedzie to dobry trener.............ostatnie decyzje naszego sztabu sklaniaja raczej ku temu ze nasz sztab bedzie dalej eksperymentowal(Figo, Rossi).........nie wierze w Ranierrego, to bezplciowy trener jego przyjscie moim zdaniem nic nie da..........Moratti zrobil brzydka kupe, niestety skutki jak zwykle odczujemy my...........na ten sezon zalecam kibicom cierpliwosc i twarde stapanie po ziemi 
miniu86

Post autor: miniu86 »

Delio Rossi, Ranieri, Zenga, Van Gaal. Nie mam zielonego pojęcia kto lepszy. Na kartce papieru Van Gaal, wiadomo. Ale czy Holender ogarnie ten burdel bez chwili czasu? Bez żadnego okresu przygotowawczego? To człowiek z zewnątrz Włoch i ciężko mu będzie nagle się przestawić. Przypomnijcie sobie jaką on wyznaje filozofie gry. Po prostu nie wyobrażam sobie by to skończyło się dobrze. Pewien jestem tylko tego by nie zatrudniać Quiqe Sanchez Floresa. Hiszpan z doświadczeniem w tamtejszej lidze. Więcej wiedzieć nie muszę.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
TestoForza

Dla kazdego zwolnienienie Gaspa przed sezonem bylo chyba kwestia czasu(ja dawalem czas do pazdziernika)jednak nie myslalem ze bedzie az tak zle jak teraz.
Z wymienianych trenerow najlepszy jest Ranieri poniewaz ma doswiadczenie w wielkiej pilce w wielkich klubach(Chelsea,Roma,Juve tez Napoli Valencia czy Atletico) bylby w stanie chyba to ogarnac wiadomo ze szczyt marzen trenerskich to nie jest ale jezeli rozpatrujemy kandydature Ranieriego Floresa i Delio Rossiego to napewno Claudio najlepszy.
Delio Rossi dla mnie to trener jak Gasp 0 doswiadczenia w wielkim futbolu a troche juz trenuje skonczylo by sie jak z Gaspem
Flores jest to ciekawa postac ale martwi jego konflikt z Forlanem,nasz klub napewno potrzebuje poprawy atmosferow a nie kolejnych,nowych problemow
Van Gaal jest to trener powiedzemy sredni ale bardziej martwia jego metody treningowe on rozwalil i sklocil kazda druzyne jaka trenowal(byl w pewnym momencie zupelnie odsuniety od wielkiej pilki lata 05-09 to trenowanie AZ chyba niezbyt wielkiego klubu pozniej szansa w Bayernie sezon nawet niezly pierwszy a pozniej w swoim stylu sie poklocil ze wszystkimi.Dodam jeszcze raz nasz klub nie potrzebuje takiej osoby potrzebuje poprawy atmosfery
Zenga przemawia za nim to ze jest Interista a jako trener to chyba nawet gorszy od Gaspa jego kariera trenerska trwa juz 10 lat a kluby trenowane slabiutkie+ nie wykorzystana szansa w Palermo-napewno nie on.
Zwroce jeszcze uwage na Figo i Baggio wielcy pilkarze napewno maja szacunek zawodnikow,zawsze byli fajnymi pogodnym ludzmi pewnie poprawili by atmosfere w druzynie.Moze bylo by jak z Guardiola,ale to raczej nie jest czas na eksperymenty i lepiej postawic na kogos z wiekszym doswiadczeniem.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

ForzaInter1g pisze:
Van Gaal jest to trener powiedzemy sredni
Jak kogoś z takimi osiągnięciami można nazywać średnim trenerem ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Potrzeba kogoś, kto osiągnie przynajmniej 2 miejsce w Serie A(bezpośredni awans do LM), ćwierćfinał Ligi Mistrzów i powalczy w Coppa Italia. Ranieri spełnia te kryteria, bo z nim jako wiecznie drugim niczego nie wygramy. Przykre jest to, że ktoś, z kogo jeszcze rok temu cisnęliśmy bekę, teraz ma być naszym wybawcą. To tylko świadczy o tym, jak nisko upadł ten klub.
Kusy

Post autor: Kusy »

Ranieri potrafił wyciągnąć Romę z kryzysu jaki niewątpliwie mieli, mam nadzieje że Inter też wyciągnie z kryzysu, przy odrobinie szczęścia może nie będzie już wiecznie drugi;)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 17:24 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Serpente

Post autor: Serpente »

Ja cały czas mam nadzieję na....Dungę,sądzę że Brazylijczyk idealnie wpasowałby się do Interu !
Obrazek
TestoForza

Jestem hardkorem pisze:
ForzaInter1g pisze:
Van Gaal jest to trener powiedzemy sredni
Jak kogoś z takimi osiągnięciami można nazywać średnim trenerem ?
Proste trener sredni poniewaz
1.Obecnie bez pracy wyrzucony z Bayernu co dalo wielka ulge pilkarzy Ribery nawet sie wypowiadal ze dopiero teraz pilka zaczyna cos znaczyc dla niego(tak sie robi z trenerem z sukcesami?)
2.Wlasnie te ciagle klotnie on vs pilkarze w kazdym klubie
3.Jego wielkie czasy byly tylko w Ajaxie wiele lat temu dzisiaj mamy rok 2011 udalo mu sie to tylko dzieki swietnej generacji holenderskich pilkarzy tamtych lat 91-97
4.Dzieki swietnym wynikom w Ajaxie trafil do Barcy gdzie nawet zagral niezly pierwszy sezon ale pozniej kompletnie zawalil chociaz takze w 1 odpadl w fazie grupowej LM.W ostatnim sezonie fani drużyny na każdym meczu na Camp Nou witali go gwizdami, a żegnali białymi chusteczkami.97-2000
5.Totalna katastorofa w rep Holandii totalnie sklocil druzyne przez co HOLENDRZY nie odstali sie na mundial 2002 2000-2002
6.Powrot do Barcelony i totalna klapa trenowal tylko 6 miesiecy 2002 odpadl z pucharu a takze zostawil barce na 12 miejscu w tabeli 2002
7.Nikt nie chce juz van gaala obejmuje posade dyrektora w ajaxie 2003-2004 i tak go zwalniaja
8.Pozniej pojawia sie AZ zapomniany Van Gaal obejmuje slaby holenderski zespol,jednak w sredniej lidze(takim tez jest trenerem) czuje sie najlepiej i w latach 05-09 tworzy fajny zespol w AZ
9.Przez co dostaje oferte z Bayernu ma bardzo dobry 1 sezon,jednak drugi tragiczny w swoim stylu poklocil druzyne,odpadl ze wszystkiego a pozostawil bayern gdzies ok 6-7 miejsca.
Tak wyglada kariera Van Gaala jego sukcesy byly bardzo dawno temu reszta kariery to praktycznie same niepowodzenia przez co nazywam go trenerem srednim.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 18:58 przez TestoForza, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ