Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: MiRas. »

Na włoskich portalach coś grzmi, że w nadchodzących godzinach Lucio będzie piłkarzem juventusu. Wiadomo, że te informacje należy brać z lekkim przymrużeniem oka, niemniej jednak obawiam się, że takie coś może stać się faktem. I nie będę miał pretensji do Lucio, bo skoro tępaki z naszego zarządu 10 miesięcy temu podpisali z NIM nowy kontrakt do 2014 roku, a teraz nagle jakaś "mądra" głowa stwierdziła, że nie... trzeba ten kontrakt rozwiązać... to co facet miał zrobić? Czyżby w tym czasie sytuacja finansowa na tyle się pogorszyła, że trzeba ratować się takimi manewrami?! Rozumiem sprzedać Lucio za 2 mln € byłoby chociaż na gwiazdę światowego formatu - Mudingaya (  :hold:  ) i nie trzeba byłoby losować, który niemowlak z Primavery ma iść w rozliczeniu.

Obawiam się, że to będzie długie i ciężkie okienko transferowe, a jego efekty zobaczymy na boisku, szkoda tylko, że za ewentualne babole zrobione w trakcie mercato odpowie Bogu Ducha winny Stramaccioni, a nie pierdzipompka Branca.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

MiRas. pisze: Obawiam się, że to będzie długie i ciężkie okienko transferowe, a jego efekty zobaczymy na boisku, szkoda tylko, że za ewentualne babole zrobione w trakcie mercato odpowie Bogu Ducha winny Stramaccioni, a nie pierdzipompka Branca.
Amen.

Chociaż ja napisałbym: "a nie pierdzipompki: MM i Branca"....
Obrazek
Seba

Post autor: Seba »

MiRas. pisze: Na włoskich portalach coś grzmi, że w nadchodzących godzinach Lucio będzie piłkarzem juventusu. Wiadomo, że te informacje należy brać z lekkim przymrużeniem oka, niemniej jednak obawiam się, że takie coś może stać się faktem. I nie będę miał pretensji do Lucio, bo skoro tępaki z naszego zarządu 10 miesięcy temu podpisali z NIM nowy kontrakt do 2014 roku, a teraz nagle jakaś "mądra" głowa stwierdziła, że nie... trzeba ten kontrakt rozwiązać... to co facet miał zrobić?
Jeśli okaże się to prawdą, to także potrafię zrozumieć jego decyzję. Według mnie cała sprawa może wyglądać tak. Lucio chciał zostać, ale zarząd dał mu do zrozumienia, że jest niepotrzebny. Pomyślał więc sobie: "Kurde chcą mnie wywalić, a taki Dejan jest nie do ruszenia? Coś tu jest nie tak...". Teraz być może będzie chciał się odegrać.
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Seba. pisze: Jeśli okaże się to prawdą, to także potrafię zrozumieć jego decyzję. Według mnie cała sprawa może wyglądać tak. Lucio chciał zostać, ale zarząd dał mu do zrozumienia, że jest niepotrzebny. Pomyślał więc sobie: "Kurde chcą mnie wywalić, a taki Dejan jest nie do ruszenia? Coś tu jest nie tak...". Teraz być może będzie chciał się odegrać.
Dejana to nawet atom z tego klubu nie ruszy.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Mirek nie strasz :D błagam......
Obrazek
MatekBrando

Post autor: MatekBrando »

Lass Diarra podobno w Milanie;/ wiec transfery Milanu jesli chodzi o pomoc w tym okienku to za darmo Motolivio i jesli  to prawda Diarra , a my kupujemy z boloni jakis eksperyment za 2mln .
hardluck

Post autor: hardluck »

Panowie. Lucio to jest najemnik i mu obojętne do jakiego klubu pójdzie oby jeszcze miał tylko szanse pograć w LM. Taki drugi Zlatan.
Go nie interesuje niechęć Juventus-->Inter.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Michael Bradley o krok od przejścia do Romy,to może być strzał w dziesiątkę rzymian,Moratti ponoć nie chce Mudingayia,Isla i Asamoah już oficjalnie w Toruniu
sampam

Post autor: sampam »

Hachima Mastour w Milanie, jakis mlokos, ponoc wielki talent...
Reprezentant Francji U 21 Ishak Belfodil w Parmie, podobnie jak niejaki...Amauri:D
Cosima

Post autor: Cosima »

Przede wszystkim w końcu w tym klubie coś się ruszyło i zarząd poszedł z rozumem do tego mercato. Kto spodziewał się, że uda nam się sprzedać Lucio i Forlana nie ma większego pojęcia o piłce. Dobrze ze sprzedajemy Maicona, lepiej pozno niz wcale. Jezeli sprzedamy jeszcze Julio Cesara i Pazziniego, a do klubu przyjdą:

- za Cesara - Handanovic
- za Maicona - Debuchy lub Kolarov a najlepiej baj
- za Forlana - Van Der Vaart
- za Pazziniego - Destro
- za Lucio - Silvestre
- Poli

To zarząd zrobi bardzo dobry interes bo pozbędzie się 4 wypalonych zawodników i jednego drewniaka. Nie dość że zaoszczędzimy to dodatkowo nie odejdzie od nas kluczowy Sneijder i Milito
fudalik1995

Post autor: fudalik1995 »

tylko najpierw Oni muszą przyjść !
Moim zdaniem sciągnąć z Ukrainy na skrzydle grał Konopianka(jakoś tak) ;)
Obrazek
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

van der vart to juz chyba dziadek jest ??? po co nam ktos taki?agonia
sampam

Post autor: sampam »

Leali w Juve za ok. 4 mln euro. Bardzo utalentowany bramkarz.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

tomiko85 pisze: van der vart to juz chyba dziadek jest ??? po co nam ktos taki?agonia
Ma 29 lat. Akurat jego bym przywitał z otwartymi ramionami. W miejsce Alvareza, który mimo wszystko trochę zawiódł w poprzednim sezonie.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Niedługo napiszecie, że piłkarz mający 25 lat, to już przeżytek. To nie Primavera! Puknijcie się co niektórzy w czoło...
Obrazek
dani7

Post autor: dani7 »

sampam pisze: Leali w Juve za ok. 4 mln euro. Bardzo utalentowany bramkarz.
Piszesz tak, bo widziałeś go na własne oczy, czy tak postrzegają go media?
rzuwf

Post autor: rzuwf »

Tak czytam i czytam i tych plotek i ploteczek, domysłów i bezsensownych nowinek jest tyle wszędzie że niewiadomo co jest nawet w części prawdą z tych transferów.

Prawdą jest natomiast że nasz skład jest w połowie do wymiany. Rozumiem tych którzy wolą aby zasłużeni piłkarze zostali choćby na ławce - ale pytam po co "for money?" czy dla własnych upodobań ? Moim zdaniem nie ma co patrzyć na sentymenty tylko zacząć działać.

I tak:

Bramkarze:
Cesar - out
Handanovic lub Viviano powinni dołaczyć

Obrona boki:
Maicon - out
Koralov, Debuchy lub Piszczek - in

Obrona środek:
Mamy Samuel, Juan i Ranocchia no i Chivu (o zgrozo).
Powinien dojść Silvestre i tutaj to by było na tyle.

Pomoc środek:
Tu już mamy sporo grajków ale Stanko powinien wylecieć tak jak Lucio, poza tym zostaje Sneijder, Cou, Alvarez, Guarin, Obi, Cambiasso i ja bym się pokusił o sprowadzenie Bradleya z Chievo.

Pomoc boki:
Istna kaplica, brak u nas nominalnych skrzydłowych no chyba że za takiego uznać Luca, Alvareza czy Cou albo nasz najnowszy nabytek Palacio.
Na ta pozycję postarałbym się o Affelaya i ucieszyłbym sie niezmiernie Shurrle z Leverkusen.

Napastnicy:
Milito, Palacio i na chwile obecną Pazzini.
Ściągną bym jeszcze Destro lub jednego z Ayewów z Marsyli Jordana albo Andre.

Ewentualne braki w trakcie sezony można by uzupelnic o grajków z Primavery - w końcu tyle wygrali w zeszłym sezonie o czymś to musi świadczyć.

I to by było na tyle, na przyszły sezon skład mógłby wyglądać tak:
Handanovic, Castelazzi, Belec
Samuel, Ranocchia, Juan, Silvestre, Chivu
Koralov, Debuchy(Piszczek), Nagatomo, Zanetti
Cambiasso, Alvarez, Sneijder, Cou, Bradley, Guarin, Obi
Affelay, Shurrle
Milito, Palacio, Ayew, Luc

Myślę że z tym składem moglibyśmy coś zdziałać, zawodnicy w miarę młodzi głodni sukcesów o ile by grali często lub nawet w podstawowym składzie napewno przełożyło by się to na choć jeden sukces w następnym sezonie.

I na koniec 11 którą ja bym wytypował z tych powyżej:
Handanovic
Koralov, Samuel, Silvestre, Debuchy(piszczek)
Guarin, Alvarez
Affelay, Sneijder, Shurrle
Milito.
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
★Intero★
Kontakt:

Post autor: ★Intero★ »

rzuwf pisze: [...]
Handanovic
Guarin, Alvarez
Milito.
A teraz odpal FM'a i zacznij działać. =)
Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Muszę przyznać że zaczynam widzieć jakiś sens w naszych działaniach transferowych. Wiadomo, że czasy transferów typu Vieri, Ronaldo już się dawno skończyły i teraz Inter jest zmuszony najpierw sprzedać żeby potem kupić. Pozbywamy się graczy wiekowych i totalnie wypalonych, a w zamian pozyskujemy, może nie młodych, ale młodszych. W miejsce Lucio (34 lata) przychodzi Silvestre (28 lat). Za Cezara ( 33 lata) przychodzi Handanović ( 28 lat) za Maicona (32 lata) postaramy się o Debuchy'ego ( 26 lat) jest spora szansa że w miejsce Forlana (33 lata) i Castaignosa przyjdzie Destro ( 21 lat i nasz wychowanek). Gdyby udało się pozbyć jeszcze Stankovicia to byłoby naprawdę świetnie. Jedyne co może irytować to czas i niepewność, że ktoś może nam podkupić potencjalnych nowych graczy( Isla) Dla niektórych niezrozumiała jest sprzedaż Castaignosa. Dla mnie też to jest trochę dziwne, ale być może nie wiemy wszystkiego. Może spodziewano się po nim więcej? Przecież gdyby był taki dobry to dostawałby więcej szans. Jeśli ja miałbym wybrać Castaignos- Destro to wybieram tego drugiego. Podsumowując:
Cezar - Handanović
Maicon - Debuchy
Lucio - Silvestre
Forlan, Castaignos - Destro
Stanković ?
Pod względem sportowym, każdy zawodnik, którego Inter chce się pozbyć może grać tylko gorzej, zaś wszyscy którzy mogą przyjść mogą się rozwinąć. Pod względem ekonomicznym klub też na pewno zyska, bo znacząco obniży kontrakty.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Jaszczu91 pisze: Dla niektórych niezrozumiała jest sprzedaż Castaignosa. Dla mnie też to jest trochę dziwne, ale być może nie wiemy wszystkiego
Ciekawe jak to naprawdę było....niby gość nie zgadza się na wypożyczenie do klubu serieA, tylko chce gdzieś poza granice. Jeśli to prawda to bardzo dziwne zachowanie młodego holendra, przecież logiczne jest, że powinien się ogrywać na boiskach Italii, a nie w lidze holenderskiej, w której zresztą kiedyś tam błyszczał.

Dobrze, że wymieniają tych miszczófffff, na tańszych, młodszych, którym powinno zależeć. Wielkie tak dla zamiany:

Cesar - Handanović
Maicon - Debuchy
Lucio - Silvestre
Forlan - Destro

Dorzuciłbym jeszcze Stankovica, Cambiasso, Japońca i Pacziniego, ale to dopiero początek mercato :)
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
hardluck

Post autor: hardluck »

Lucio oficjalnie w Juve. http://www.juventus.com/juve/media/mult ... er+vincere

Jeden z najlepszych obrońcow ostatniej dekady. Fakt, że ma 34 lata, ale do rotacji składu dla Juve Lucio będzie idealny, a nowe wyzwania mogą pozwolić mu odbudować formę z przed lat. Nie żebym był tu złośliwy, ale czemu Inter go za darmo oddaje?
Nie lepiej było wam wyjebać Chivu i zostawić Lucio jeszcze na rok?
rzuwf

★ Intero ★ pisze:
rzuwf pisze: [...]
Handanovic
Guarin, Alvarez
Milito.
A teraz odpal FM'a i zacznij działać. =)
Śmiesznie dzieciaku mówisz, skoro moją wypowiedź podsumowujesz grą w FM'a. Kiedyś w prawdzie się grało ale na chwile obecną mam lepsze rzeczy do roboty. Pisałem to z myślą przedstawienia swojej opinii a nie gry dla co niektórych ... nieważne. Ale jak wspomniałem skoro osądzasz moją wypowiedź w ten sposób, to może sam się zastanów nad swą logiką.
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
★Intero★
Kontakt:

rzuwf pisze: Śmiesznie dzieciaku mówisz, skoro moją wypowiedź podsumowujesz grą w FM'a. Kiedyś w prawdzie się grało [...]
I tyle mi wystarczy. :) Dziękuje za miłe słowa.
Obrazek
rzuwf

★ Intero ★ pisze:
rzuwf pisze: Śmiesznie dzieciaku mówisz, skoro moją wypowiedź podsumowujesz grą w FM'a. Kiedyś w prawdzie się grało [...]
I tyle mi wystarczy. :) Dziękuje za miłe słowa.
nie wiem czy mnie zrozumiałeś i nie wiem czy wiesz o co mi chodzi mówiąc "kiedyś", ale jeśli wystarcza ci osądzenie mnie po wyrwanym z kontekstu zdaniu to gratuluje obiektywności. Z drugie strony widocznie nie trafiłem w twój gust z moim wyborem transferów w świecie rzeczywistym
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
★Intero★
Kontakt:

W świecie rzeczywistym Inter na twoje wybory transferowe nie ma zwyczajnie pieniędzy, taki był mój przekaz.
Obrazek
rzuwf

I tu wychodzi kwestia czytania ze zrozumieniem mianowicie pisałem że to jest "moje zdanie" i "moja opinia" i że "byłbym uradowany jakby udało się kogoś ściągnąć do Interu" a to nie ze względu na grę a z moich obserwacji i sympatii do poszczególnych graczy. Więc w przyszłości zastanów się dwa razy zanim kogoś skrytykujesz żeby nie wyjść na ............... :D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
Piter9703

Post autor: Piter9703 »

Dobra po co tutaj spam, Lucio przerzut nie powinien tak zrobić, widocznie chce być w klubie który jest obecnie mistrzem, albo chodzi mu zwyczajnie o kasę. Nie podoba mi się to i powinni mu kolejne auto skroić ( dla dobrych z pamięcią każdy wie co stało się z jego x6)
Seba

Nieoficjalnie Verratti w PSG. Transfer ma opiewać na kwotę 14 mln. Jak widać kasa płynie tam strumieniami, skoro odważyli się dać kilkanaście milionów za młokosa, który ledwo co opuścił Serie B.
Obrazek
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

już widzę jak on tam grał będzie,ławka go czeka na bank :) co raz więcej zawodników opuszcza Serie A,Astori-Spartak,Veloso-Dynamo,Granqvist-prawdopodobnie Zenit :)
Seba

Klinsi64 pisze: już widzę jak on tam grał będzie,ławka go czeka na bank :) co raz więcej zawodników opuszcza Serie A,Astori-Spartak,Veloso-Dynamo,Granqvist-prawdopodobnie Zenit :)
Zapewne poleciał za kasą. Zresztą jak cała reszta, którą wymieniłeś.
Obrazek
ODPOWIEDZ