Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
miniu86

Odp: Inter 2011/2012

Post autor: miniu86 »

Cóż z kadry, która zdobywała LM nie ma już Eto'o, SuperMario, Pandeva, Toldo, Materazzi'ego, Marigi, Muntari'ego i Motty. Najbardziej szkoda mi Eto'o i Motty, zawodników którzy podnosili JAKOŚĆ naszej gry. Oddanie ich to błąd.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Hanys

Post autor: Hanys »

SuperMario też troche szkoda bo naprawde talent ma jedynie to że nie da sie go poskromić.
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

jak mozna bylo Motte oddac? Dobrze ze chociaz Muntar polecial
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Hahaha ale patrzcie, to jest piękne, pozbywamy sie Motty, sprowadzamy kontuzjowanego Guarina, pozbywamy sie Coutinho, a Wes i Alvarez doznają kontuzji - klasyczny Inter. No esencja. Zostaje Poli który coś tam kuma w rozgrywaniu, ale nim jutro odpowiednio zajmie się Ranieri. Obłęd.
Ostatnio zmieniony 3 lut 2012, 15:30 przez miniu86, łącznie zmieniany 1 raz.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

miniu86 pisze: Hahaha ale patrzcie, to jest piękne, pozbywamy sie Motty, sprowadzamy kontuzjowanego Guarina, pozbywamy sie Coutinho, a Wes i Alvarez doznają kontuzji - klasyczny Inter. No esencja. Zostaje Poli który coś tam kuma w rozgrywaniu, ale nim jutro odpowiednio zajmie się Ranieri. Obłęd.
na szczęście mecz odwołany ;)
Obrazek
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Orzeu pisze:
miniu86 pisze: Hahaha ale patrzcie, to jest piękne, pozbywamy sie Motty, sprowadzamy kontuzjowanego Guarina, pozbywamy sie Coutinho, a Wes i Alvarez doznają kontuzji - klasyczny Inter. No esencja. Zostaje Poli który coś tam kuma w rozgrywaniu, ale nim jutro odpowiednio zajmie się Ranieri. Obłęd.
na szczęście mecz odwołany ;)
Mecz się odbędzie. W niedzielę o 15:00.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Powiem szczerze- jak tak patrze na nasze ruch transferowe to widzę,że nasi decydenci posługują się klasycznym, błędnym (po mojemu) przykładem: "dwa kroki do tyłu, jeden do przodu".
Muntari jaki jest, każdy widzi.. poza tym,że gościa za jego nieestetyczną,ciężką harówę się nieco nie docenia, to uważam,że jest wartościowym piłkarzem.
Kontrowersyjnie,owszem- ale kwestia dyskusji niech zejdzie na dalszy plan.
Motta- Oddajemy gościa za w miarę niezłe (jak na ostatnie nasze transfery wychodzące) pieniądze, tracimy jednak zawodnika dobrego w destrukcji i niezłego w ofensywie.

A kogo, pytam się, KOGO?! sprowadzamy do zespołu? Palombo? Guarin? Czy to są wzmocnienia,czy osłabienia? Wyciągnąwszy średnią, to wydaje mi się,że dajemy pupki za grosze,a kupujemy słabszych.

Takie FFP to ja mam "w poważaniu" przy "obtarciu" po śniadaniu. Czekam co się latem wydarzy, na stronie mowa o rewolucji, ciekawe ile z tego można uznać za wiarygodne.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

kcp_wwa pisze: Powiem szczerze- jak tak patrze na nasze ruch transferowe to widzę,że nasi decydenci posługują się klasycznym, błędnym (po mojemu) przykładem: "dwa kroki do tyłu, jeden do przodu".
Muntari jaki jest, każdy widzi.. poza tym,że gościa za jego nieestetyczną,ciężką harówę się nieco nie docenia, to uważam,że jest wartościowym piłkarzem.
Motta- Oddajemy gościa za w miarę niezłe (jak na ostatnie nasze transfery wychodzące) pieniądze, tracimy jednak zawodnika dobrego w destrukcji i niezłego w ofensywie.

A kogo, pytam się, KOGO?! sprowadzamy do zespołu? Palombo? Guarin? Czy to są wzmocnienia,czy osłabienia? Wyciągnąwszy średnią, to wydaje mi się,że dajemy pupki za grosze,a kupujemy słabszych.

Takie FFP to ja mam "w poważaniu" przy "obtarciu" po śniadaniu. Czekam co się latem wydarzy, na stronie mowa o rewolucji, ciekawe ile z tego można uznać za wiarygodne.
Jeżeli chcesz się przekonać o wartości Muntariego to przypomnij sobie mecz Inter-Barca na jesieni 2009. Wyglądało to tak jakby wybiegło 21 świetnych piłkarzy i jeden amator. Do tego pamiętny mecz z Catanią po którym dowiedziałem się za co można otrzymać ocenę 1 w GDS.

Co do Motty to rzeczywiście bardzo dobry piłkarz ale tylko jeżeli mu się akurat chce. Jeżeli piłkarz nie ma motywacji za kilka milionów euro rocznie grać w klubie to żegnam go bez żadnego żalu.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja w sumie rozumiem chęć odejścia Motty z zespołu i wymachiwanie rękoma Sneijdera. Obaj to zawodnicy ambitni. Motta zauważył, że z Interem jest jak jest i pewnie będzie - tfu tfu- jeszcze gorzej, więc uciekł. Sneijder chce coś zrobić na tym boisku, ale ma partnerów jakich ma więc się wkurza. Dla mnie ta dwójka powinna zostać, a wypaleni powinni odejść.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

forzaragazzi pisze:
kcp_wwa pisze: Powiem szczerze- jak tak patrze na nasze ruch transferowe to widzę,że nasi decydenci posługują się klasycznym, błędnym (po mojemu) przykładem: "dwa kroki do tyłu, jeden do przodu".

Jeżeli chcesz się przekonać o wartości Muntariego to przypomnij sobie mecz Inter-Barca na jesieni 2009. Wyglądało to tak jakby wybiegło 21 świetnych piłkarzy i jeden amator. Do tego pamiętny mecz z Catanią po którym dowiedziałem się za co można otrzymać ocenę 1 w GDS.

Co do Motty to rzeczywiście bardzo dobry piłkarz ale tylko jeżeli mu się akurat chce. Jeżeli piłkarz nie ma motywacji za kilka milionów euro rocznie grać w klubie to żegnam go bez żadnego żalu.
Nie chciałem się rozwijać za bardzo o nim, ale widzę,że na temat Muntariego masz zdanie jak liczne grono osób- oceniacie go po "wybrykach", ale pożyteczności, ciężkiej walki na drugim planie już nie widzisz.. Temat rzeka, w odpowiednim miejscu moglibyśmy się jeszcze policytować, ale mleko się rozlało i nie ma już co nad nim płakać :)

Pozdro!
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ja to widzę tak: w bramce wszystko jedno czy Cesar czy Viviano. Obrona - Zanetti i Cordoba powinni odejść na emeryturkę, opaskę kapitana przejmuje Samuel, dokupujemy mu partnera na ŚO, pozbywamy się Lucio, nie przedłużamy kontraktu z Chivu. Na lewą Armero lub Kolarov, na prawej zostaje Maicon. Pomoc - Stankovic i Cambiasso permanentna ława lub trybuny, do pierwszego składu obowiązkowo wskakuje Poli, liczymy na wystrzał formy Guarina. Odejście Sneijdera moim zdaniem niemalże pewne więc jego już nie wliczam do kadry na przyszły sezon. Przychodzą Isla i Dżagojew. Do tego Casemiro, który się wybiera do Interu już od półtora roku ale coś dotrzeć nie może. Do ataku Rossi, Tevez, na trybuny Pazzini, którego najlepiej byłoby sprzedać ale nikt go od nas nie kupi. Forlan to w ogóle jakaś porażka jest, półtora roku temu był najlepszym piłkarzem MŚ teraz zrównał się poziomem z naszymi miszczami.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Chuchu pisze: Ja to widzę tak: w bramce wszystko jedno czy Cesar czy Viviano. Obrona - Zanetti i Cordoba powinni odejść na emeryturkę, opaskę kapitana przejmuje Samuel, dokupujemy mu partnera na ŚO, pozbywamy się Lucio, nie przedłużamy kontraktu z Chivu. Na lewą Armero lub Kolarov, na prawej zostaje Maicon. Pomoc - Stankovic i Cambiasso permanentna ława lub trybuny, do pierwszego składu obowiązkowo wskakuje Poli, liczymy na wystrzał formy Guarina. Odejście Sneijdera moim zdaniem niemalże pewne więc jego już nie wliczam do kadry na przyszły sezon. Przychodzą Isla i Dżagojew. Do tego Casemiro, który się wybiera do Interu już od półtora roku ale coś dotrzeć nie może. Do ataku Rossi, Tevez, na trybuny Pazzini, którego najlepiej byłoby sprzedać ale nikt go od nas nie kupi. Forlan to w ogóle jakaś porażka jest, półtora roku temu był najlepszym piłkarzem MŚ teraz zrównał się poziomem z naszymi miszczami.
Bardzo ciekawy wariant , ale od Casemiro wolałbym kogoś młodego i ogranego w serie A np. Naingolan z Cagliari.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
pewny

Post autor: pewny »

Chuchu na razie to sprawa piłkarzy stanie w miejscu :/

ale wariant wygląda ciekawie... bynajmniej na piśmie...

myślę ze będzie teraz trochę zamieszania z trenerem i tutaj staje dużo znaków zapytania...
Mówi się o Baresim... pojęcie ma, z Interem związany od dawna... wszystko się wyjaśni po środowym meczu...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
hQ
Kontakt:

Nainggolan coś tam się raz źle wypowiadał na temat Interu i nie wiem czy bym go chciał. Propozycje Chuchu są dla mnie bardzo dobre, ale czy realne? Viviano, Armero, Kolarov to zawodnicy, których z miłą chęcią bym widział w koszulce Interu. Isla również. Rossi i Tevez to świetne nazwiska, ale nie wiem czy na tyle realne aby mieć ich obu w zespole, co najwyżej jeden z nich mógłby przyjść. Dzagoyev świetny grajek, ale osobiście wolałbym Seydou Doumbię :).
Dzonyy

hQ pisze: Nainggolan coś tam się raz źle wypowiadał na temat Interu i nie wiem czy bym go chciał. Propozycje Chuchu są dla mnie bardzo dobre, ale czy realne? Viviano, Armero, Kolarov to zawodnicy, których z miłą chęcią bym widział w koszulce Interu. Isla również. Rossi i Tevez to świetne nazwiska, ale nie wiem czy na tyle realne aby mieć ich obu w zespole, co najwyżej jeden z nich mógłby przyjść. Dzagoyev świetny grajek, ale osobiście wolałbym Seydou Doumbię :).
Z tym że Doumbia to napadzior a Dżagoev pomocnik :P
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Didier Drogba, Daniele De Rossi, Montolivo, Dymitar Berbatov, Tomas Rosicky czy Farffan. To krótka lista piłkarzy, którym latem kończą się kontrakty i będą do wzięcia za darmo. Z tego grona można zrobić całkiem ciekawą ofensywę. Jeśli Inter miałby dobrego speca od transferów to mógłby wzmocnić się nawet bez wydawania jednego euro! No ale kogoś takiego na chwilę obecną w Interze nie ma!  
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
hQ
Kontakt:

De Rossi ostatnio kontraktu nie przedłużył przypadkiem?
Dzonyy

De Rossi przedłuży kontrakt z Romą. Droga dziadek , Berbatov słaby to samo Rosicky. Jedynym zawodnikiem , którego z chęcią bym powitał w Interze jest Farfan.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ja nie mówię że wszystkich wymienionych przeze mnie piłkarzy chciałbym w Interze. Chodziło mi o to, że nawet za darmo można pozyskać ciekawych graczy, tylko trzeba chcieć i mieć kompetentnych działaczy. Inter potrzebuje rewolucji i każdy kibic to wie. Tacy zawodnicy jak Castelazzi, Orlandoni, Cordoba, Zanetti (z całym szacunkiem dla niego) Chivu, Stanković, Forlan czy nawet Milito nie powinni znaleźć miejsc w kadrze zespołu na przyszły sezon. A wiadomo że ktoś musi ich zastąpić.  Tylko że na to potrzeba trochę kasy...   
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

Berbatow broń Boże nie jest słaby; to znakomity napastnik, jeden z najlepszych techników na świecie. Tyle, że nie ma co liczyć na bieg z jego strony; w sumie ciekawe jakby się sprawdził w Serie A. Rosicky? Jeśli Inter proponuje rozgrywającego dreptającego w miejscu - brać. Ale raczej nie.
Kusy

Post autor: Kusy »

pierwszyyeti pisze: Berbatow broń Boże nie jest słaby; to znakomity napastnik, jeden z najlepszych techników na świecie. Tyle, że nie ma co liczyć na bieg z jego strony; w sumie ciekawe jakby się sprawdził w Serie A. Rosicky? Jeśli Inter proponuje rozgrywającego dreptającego w miejscu - brać. Ale raczej nie.
Wydaje mi się, że taki typ napastnika jak Berbatov nie jest nam potrzebny...
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
magneto86

Post autor: magneto86 »

Najbardziej z wymienianych tutaj piłkarzy to by się przydali wg mnie Montolivo i Farfan. Zresztą co tu dużo pisać kadrę mamy dobrą i mamy wielu utalentowanych graczy tylko jak oni mają się pokazać skoro cały czas siedzą na ławie albo leczą kontuzje czy są wypożyczani, bo przecież nasza kadra jest zbyt szeroka.....
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 22:26 przez magneto86, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
groch

Post autor: groch »

W meczu z Napoli średnia wieku naszych piłkarzy to 31,5 ... Tylko dlatego, że grał Faraoni, gdyby Maicon był zdrowy ~32... Z takim składem nie da się nic zrobić. Pomoc: Stankovic 34 Cambiasso 32 Zanetti 39 Sneijder 28... Co nam daje ~33 lata... MM musi coś z tym zrobić. Bo za rok dojdzie każdemu kolejna 1 i za 2-3 lata będziemy mieli średnią wieku 36 lat... Trzeba rewolucji w środku pola. M'villa, guarin, Cou, Alvarez to tylko kilka możliwości... Rynek kwitnie w świetnych piłkarzy, ale każdego transferu nie da się załatwić dając 3mln+Muntaś
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Długo byłem zwolennikiem Ranieriego, broniłem go, uważałem, że wie co robi i nie obwiniałem go za te porażki. Ale od kiedy wystawia beznadziejnego Stankovicia i wszyscy widzą, że ten zawodnik gra wielkie gówno i dalej go nie zmienia, to już coś z tym Ranierim jest nie tak. Inter kadrowo się skończył, przebudowanie zespołu trzeba zacząć od zaraz, powywalać starych graczy, bo obecnie są naszym przekleństwem. Na lato trzeba zatrudnić jakiegoś fachowca. Pozbyć się wypalonych, z ogromnym kontraktami zawodników, ściągnąć mu kilku graczy i dać mu szanse, rok-dwa, niech próbuje, bo ja rozumiem, że teraz z tego dołka nie da się wyjść, ot tak i znów Inter zacznie wygrywać. Nadchodzą suche lata, trzeba teraz cierpliwości, rozsądku i mądrości przyszłego trenera i zarządu.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 14:14 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
all in the game, yo, all in the game
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Już się nie mogę doczekać dymisji Siwego i wraz z jego dymisją powinien zabrać ze sobą tych kilku swoich ulubionych nieudaczników którzy dzięki niemu nabijają sobie statyki w ilości rozegranych meczy. A wprowadzić kilku wyróżniających się grajków z Primavery choć jak wiemy tam również szału nie ma. I dokończyć ten sezon młodzikami którzy będą mieli okazję się ograć trochę na pierwszoligowych boiskach i potwierdzić czy też nie swoją przydatność do pierwszego składu. Bo czy chcemy czy nie chcemy to potrafimy oszlifować jakiś diament (Balotelli). Np. chciałbym zobaczyć tego Alborno jakby prezentował się w pierwszej drużynie.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
lukasz165

Post autor: lukasz165 »

Ja nic nowego w dyskusji nie wniosę, bo każdy widzi jak to wygląda i każdy z nas wie co należy zrobić. Tylko dziwnym trafem nasz zarząd z prezesem na czele tego nie widzi i nadal trzyma na stanowisku trenera tego nieudacznika oraz nie planuje jakieś wiekszej rewolucji. Moim zdaniem trzeba w następnym sezonie postawić na młodych graczy plus kilku doświadczonych graczy. Nawet gdyby to nie przyniosło efektu w postaci mistrzostwa to bym się nie załamywał tylko cierpliwie czekał.

To jest moja subiektywna lista zawodników którzy powinni odejść i zasilić Inter:

Lucio,Maicon,Chivu, Chuchu, Stanko, Pazzo, Millito,  to zawodnicy którym trzeba podziekować

Marvin, Farfan, van der Wiel, n Villa, Bastos, Vertonghen , Afellay plus jakiś napastnik typu Tevez.

I uważam, żę odrazu Inter zyskałby kilku piłkarzy kreatywnych i nasza gra wyglądałaby odrazu zupełnie inaczej
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Nawet z tym składem co mamy możemy wrócić do wygrywania, tylko że trzeba to dobrze poukładać a nie wystawiać na boisku takich wirtuozów jak Chivu, Stanković czy Cambiasso.
Powinniśmy wrócić do ustawienia 4-2-3-1 i wtedy widział bym skład tak:
Julio - Zanetti,Samuel,Lucio,Maicon - Poli,Guarin -  Alvarez, Sneijder, Forlan -  Milito.
Tylko wystarczy poczekać na powrót Guarina. Ale nasz super trenejro nigdy takim składem nie zagra bo nie ma w pomocy tartaku w postaci Stankovicia, Cambiasso i Zanettiego.
Latem pozbyć się Chivu, Cordoby, zakupić jakiegoś solidnego obrońcę, np Vortonghena.
Do tego jakiegoś dobrego pomocnika, kreatywnego a nie drewno. Chętnie widział bym u nas Sandro. No i dokupić 1 wysokiej klasy napastnika i mamy dobrą ekipę i znowu można by walczyć z najlepszymi.
mio85

Post autor: mio85 »

wyglada na to, ze moratti nie wyrzucil jeszcze ranieriego bo latem ma dla nas mega niespodzianke......i w sumie nie jestesmy w zlej sytuacji skoro nasz zespol obejmie albo guardiola albo villas boas, a komentatorzy hiszpanscy i portugalscy niemalze z pewnoscia stwierdzaja ze: jesli guardiola nie przedluzy kontraktu z barcelona to bedzie trenowal Inter, natomiast jesli abramowicz zatrudni bielse to portugalczyk jakoby z miejsca trafi na meazza.......chociaz z drugiej strony caly czas nie wiadomo czy guardiola rzeczywiscie jest az tak dobrym trenerem......
mio85

Post autor: mio85 »

no i wszystko uklada sie w logiczna calosc...juz wiemy czemu Moratti czekal z wywaleniem Ranieriego - po prostu bylo jasne ze z taka gra predzej czy pozniej AVB wyleci z chelsea, no i prezes sie doczekal.....kwestia czy dolaczy do naszej ekipy w lecie czy Ranieri nadal bedzie srubowal rekord i po prostu trzeba bedzie go wywalic............dam sobie reke uciac, ze tak wlasnie bedzie bo jesli nie, to Moratti jest zwyczajnym frajerem.......
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Bardzo możliwe. Nie twierdzę, że jak przyjdzie Boas to nagle wygramy Ligę Mistrzów i załapiemy się na podium w lidze ale jest to młody trener na długie lata, znający już nasz klub od środka, potrzeba mu jednak transferów a o te od Massimo ostatnimi czasy ciężko.
ODPOWIEDZ