Mercato
-
tomiko85
Re: Mercato
Tommaso Rocchi w Interze? Czy to nie smutny żart?
-
Piekarz
Smutne to jest na pewno, ale żartem raczej nie.
-
IlCapitano
Sięgamy dna panowie. I pomyśleć, że ja marudziłem na Borriello czy Pinillę, a oni przy 35-letnim "snajperze wyborowym" z Lazio wyglądają jak wirtuozi.
-
Piekarz
A mówiłem, że Borriello jak na nas nie jest zły i można brać, bo lepiej już nie będzie. :<
-
Seba
Nie mogą przecież sprowadzić napastnika, który wygryzłby Milito ze składu. To byłoby niezgodne z kodeksem miszczuf...
-
Piekarz
Mogliby chociaż takiego, który powalczyłby z Livają o ławkę...
-
IlCapitano
Śmiesznie teraz wyglądają te cyrki ze Sneijderem w sprawie obniżenia pensji, skoro taki pionek jak Rocchi ma dostawać 1,5 miliona euro rocznie 
Moratti&Branca Corporation i wszystko jasne, to już nie jest Inter tylko cyrk. W takim tempie osłabiania przez nich zespołu to niedługo będziemy się bić z Parmą czy inną Atalantą o pierwszą dziesiątkę.
Moratti&Branca Corporation i wszystko jasne, to już nie jest Inter tylko cyrk. W takim tempie osłabiania przez nich zespołu to niedługo będziemy się bić z Parmą czy inną Atalantą o pierwszą dziesiątkę.
-
Seba
Mówi się, że Livaja zostanie wypożyczony, więc konkurent automatycznie odpadnie;)Piekarz pisze:Mogliby chociaż takiego, który powalczyłby z Livają o ławkę...
Ja mimo wszystko czekam na wypowiedzi Stramy i piłkarzy (jeśli faktycznie dojdzie do transferu) jaki to mistrz przychodzi i jak wiele wniesie do zespołu
Ostatnio zmieniony 30 gru 2012, 00:16 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomiko85
Rossi ma dostac 800 tyś podobno ale po co nam on? rozegrał chyba z 4 mecze w Serie A, agonia. Oddajmy Wesa za jakieś 15 mln i bez żartów - Luis Suarez - Inter czeka
-
Pablusso
To jeszcze tylko powiedz skąd wziąć na Suareza 40 mln? A nawet jeśli jakimś cudem pieniądze na transfer by się znalazły znajdź kolejne, z których będzie dostawał pensje. Trzeba przywyknąć, że dopóki klub nie dostanie zastrzyku finansowego mamy sie bić o miejsce w pucharach. I chyba takie jest założenie biorąc pod uwagę spokój w szeregach i ściąganie emerytów na zastępstwo emerytów.tomiko85 pisze:Rossi ma dostac 800 tyś podobno ale po co nam on? rozegrał chyba z 4 mecze w Serie A, agonia. Oddajmy Wesa za jakieś 15 mln i bez żartów - Luis Suarez - Inter czeka
Oglądając dzisiaj Arsenal, doszedłem do wniosku, że nasi działacze w ogóle nie patrzą w kierunku wysp szukając wzmocnień. Demba Ba z Newcastle jest świetnym napastnikiem z klauzulą odstępnego 7,5 mln funtów. Myślę, że jeszcze aż tak nisko nie upadliśmy i chętnie by przeszedł do Włoch.
-
IlCapitano
Ale to jest nienormalne i robione od dupy strony(jak zwykle zresztą). Jak dla mnie, klub który nie ma pieniędzy na klasowych piłkarzy powinien stawiać na wychowanków, lub sprowadzać jakichś utalentowanych zawodników z zagranicy dzięki rozbudowanej siatce wyszukiwaczy talentów(ponoć takową mamy - nie wiadomo po co). A co się robi u nas? Sprowadza się 35-letniego Rocchiego i daje się mu 1,5 miliona rocznie. Po jaką cholerę? Co to nam daje? Ja już bym wolał sprowadzić z wypożyczenia Longo i dawać więcej szans Livaji, który jakby poczuł w jakimś meczu o stawkę piłkę przy nodze to może by nie marnował setek z metra.Pablusso pisze:To jeszcze tylko powiedz skąd wziąć na Suareza 40 mln? A nawet jeśli jakimś cudem pieniądze na transfer by się znalazły znajdź kolejne, z których będzie dostawał pensje. Trzeba przywyknąć, że dopóki klub nie dostanie zastrzyku finansowego mamy sie bić o miejsce w pucharach. I chyba takie jest założenie biorąc pod uwagę spokój w szeregach i ściąganie emerytów na zastępstwo emerytów.tomiko85 pisze:Rossi ma dostac 800 tyś podobno ale po co nam on? rozegrał chyba z 4 mecze w Serie A, agonia. Oddajmy Wesa za jakieś 15 mln i bez żartów - Luis Suarez - Inter czeka
Ten klub to jedna, wielka komedia, z największym klaunem czyli Marco Brancą na czele.
-
Pablusso
Zgadzam się. Też wolałbym żeby grali młodzi, którym nie trzeba dodatkowo płacić. Już od jakiegoś czasu głośno mówię, że "projekt Strama" jest jednym wielkim oszustwem i mydleniem, nam kibiców, oczu. Przyjście Rocchiego i możliwe wypożyczenie Livaji jest tylko fantastycznym przykładem, że nasz Zarząd nie wybrał trenera z myślą o tworzeniu przyszłości, zmiany pokoleniowej. Wybrał go dlatego, że można nim sterować jak lalką i spod maski młodego zdolnego Stramy wystają uszy Massimo.Il Capitano pisze:Ale to jest nienormalne i robione od dupy strony(jak zwykle zresztą). Jak dla mnie, klub który nie ma pieniędzy na klasowych piłkarzy powinien stawiać na wychowanków, lub sprowadzać jakichś utalentowanych zawodników z zagranicy dzięki rozbudowanej siatce wyszukiwaczy talentów(ponoć takową mamy - nie wiadomo po co). A co się robi u nas? Sprowadza się 35-letniego Rocchiego i daje się mu 1,5 miliona rocznie. Po jaką cholerę? Co to nam daje? Ja już bym wolał sprowadzić z wypożyczenia Longo i dawać więcej szans Livaji, który jakby poczuł w jakimś meczu o stawkę piłkę przy nodze to może by nie marnował setek z metra.Pablusso pisze:To jeszcze tylko powiedz skąd wziąć na Suareza 40 mln? A nawet jeśli jakimś cudem pieniądze na transfer by się znalazły znajdź kolejne, z których będzie dostawał pensje. Trzeba przywyknąć, że dopóki klub nie dostanie zastrzyku finansowego mamy sie bić o miejsce w pucharach. I chyba takie jest założenie biorąc pod uwagę spokój w szeregach i ściąganie emerytów na zastępstwo emerytów.tomiko85 pisze:Rossi ma dostac 800 tyś podobno ale po co nam on? rozegrał chyba z 4 mecze w Serie A, agonia. Oddajmy Wesa za jakieś 15 mln i bez żartów - Luis Suarez - Inter czeka
Ten klub to jedna, wielka komedia, z największym klaunem czyli Marco Brancą na czele.
-
Chuchu
- Kontakt:
Nie. Wybrał go dlatego, ze mało zarabia i na to nie narzeka. Każdy lepszy trener domaga się wysokich zarobków, a Moraś nie lubi fachowców z nieco wyższymi zarobkami.Pablusso pisze:Zgadzam się. Też wolałbym żeby grali młodzi, którym nie trzeba dodatkowo płacić. Już od jakiegoś czasu głośno mówię, że "projekt Strama" jest jednym wielkim oszustwem i mydleniem, nam kibiców, oczu. Przyjście Rocchiego i możliwe wypożyczenie Livaji jest tylko fantastycznym przykładem, że nasz Zarząd nie wybrał trenera z myślą o tworzeniu przyszłości, zmiany pokoleniowej. Wybrał go dlatego, że można nim sterować jak lalką i spod maski młodego zdolnego Stramy wystają uszy Massimo.
-
Seba
Nic dodać, nic ująć. Gdyby Strama miał coś do powiedzenia, a plan rewolucji kadrowej, o którym tak dużo mówiono miał miejsce, to nie bylibyśmy świadkami takiej sytuacji. Rocky dalej siedziałby w Lazio, a Livaja z Longo walczyliby o skład (pomijając już, czy są gotowi na grę w Interze). Ciekaw jestem także kto wypadnie ze składu po powrocie Dekiego. Obstawiam Gargano...Pablusso pisze:Zgadzam się. Też wolałbym żeby grali młodzi, którym nie trzeba dodatkowo płacić. Już od jakiegoś czasu głośno mówię, że "projekt Strama" jest jednym wielkim oszustwem i mydleniem, nam kibiców, oczu. Przyjście Rocchiego i możliwe wypożyczenie Livaji jest tylko fantastycznym przykładem, że nasz Zarząd nie wybrał trenera z myślą o tworzeniu przyszłości, zmiany pokoleniowej. Wybrał go dlatego, że można nim sterować jak lalką i spod maski młodego zdolnego Stramy wystają uszy Massimo.Il Capitano pisze:Ale to jest nienormalne i robione od dupy strony(jak zwykle zresztą). Jak dla mnie, klub który nie ma pieniędzy na klasowych piłkarzy powinien stawiać na wychowanków, lub sprowadzać jakichś utalentowanych zawodników z zagranicy dzięki rozbudowanej siatce wyszukiwaczy talentów(ponoć takową mamy - nie wiadomo po co). A co się robi u nas? Sprowadza się 35-letniego Rocchiego i daje się mu 1,5 miliona rocznie. Po jaką cholerę? Co to nam daje? Ja już bym wolał sprowadzić z wypożyczenia Longo i dawać więcej szans Livaji, który jakby poczuł w jakimś meczu o stawkę piłkę przy nodze to może by nie marnował setek z metra.Pablusso pisze:To jeszcze tylko powiedz skąd wziąć na Suareza 40 mln? A nawet jeśli jakimś cudem pieniądze na transfer by się znalazły znajdź kolejne, z których będzie dostawał pensje. Trzeba przywyknąć, że dopóki klub nie dostanie zastrzyku finansowego mamy sie bić o miejsce w pucharach. I chyba takie jest założenie biorąc pod uwagę spokój w szeregach i ściąganie emerytów na zastępstwo emerytów.tomiko85 pisze:Rossi ma dostac 800 tyś podobno ale po co nam on? rozegrał chyba z 4 mecze w Serie A, agonia. Oddajmy Wesa za jakieś 15 mln i bez żartów - Luis Suarez - Inter czeka
-
sampam
To jest cos niebywalego, ja chyba snie. Rocchi zapewne nie bylby celem transferowym nawet Pescary, a tu taka niespodzianka! Nie wierze w ten transfer, szczegolnie, ze ostatnia transakcja z Lazio (Zarate) nie wyszla nam na dobre,
-
marcinek91081
Po huuj ten transfrer ,,Rochiego'' coraz mniej wierzę w ten Inter!!!!!! Kurwa eehh niech tylko wspomnę czasy Special One!!!!
-
MarcelloLombardo
Wolałbym żebyśmy nie dokonywali żadnych transferów niż kupowali Rocchiego (i dawali mu 1,5 mln pensji) czy Capmagaro. Rocchi już raczej zaklepany, ale mam nadzieję, że ten drugi transfer to plotki, bo byłby to prawdziwy koszmar. Sprzedaż Sneijdera za 10 czy 15 mln euro także jest głupotą, jak mają tyle za niego dostać to lepiej niech gra u nas dalej. Smutne też jest to, że o Paulinho coraz mniej słychać. Właściwie wszystkie transfery, gdzie z kimś konkurowaliśmy to nie doszły do skutku (Lavezzi, Lucas), więc obawiam się, że z Paulinho też tak będzie.
Zamiast szalonego Interu będzie zrozpaczony Inter
Zamiast szalonego Interu będzie zrozpaczony Inter
-
mio85
Branca, czy tez moze jednak bardziej Moratti siegneli "szczytu dna".....napastnika musimy kupic predzej czy pozniej z racji na wiek i forme Milito, a tu taki numer - z taka polityka bedziemy przypominac lks albo pogon sczecin - przyjezdzac do nas bedzie rocznie ok 30 zawodnikow z ktorymi bedziemy podpisywac polroczne kontrakty, a z racji tego ze nikt sie w tym czasie nie sprawdzi, kolejnego roku przyjmiemy kolejny sort........co czytam dzis - Debuchy za 6 mln euro w newcastle - my mozemy sie pochwalic pereira za 11 mln, ze nie wspomne o mozliwosci wymiany maicona na kolarova.....co czytam dalej - Sneijder odejedzie za okolo 10 mln euro - no jesli to sie sprawdzi to chyba Moratti bedzie glupcem, jak nie zmieni polityki transferowej wraz ze sztabem ktory za nia odpowiada.....milan pewnie zdecyduje sie na carvalho, o ktorym pisalem juz w lecie - idealna opcja dla nas, ale nasi woleli silvestra, jest teraz do wziecia Lugano, ale ja po prostu w nasza ekipe nie wierze...........skonczy sie tak ze puscimy Sneijdera za kwote mniejsza niz 15 mln euro, nie uzupelnimy luki po playmakerze, zostanie bezuzyteczny alvarez, zatrudnimy rochchiego i za silvestrea przyjdzie kolejny przecietniak......tak widze projekt Branci
-
berniol21
Trzeba przyznać ,że sytuacja jest fatalna. Ja także nie wierzę w transfery ,które mogłyby zalepić dziury po Milito i Wesie. Nie ma co nawet czytać wiadomości o rzekomym pozyskaniu jakiegoś głośnego nazwiska bo i tak nic z tego nie będzie. Nie wiem co ten MM wyrabia ,wygląda to tak jakby kupił "na firmę" nowego FM i powiedział bawcie się.
-
miniu86
Zamieszanie ze Sneijderem - przez które każdy potencjalny zainteresowany wie, że chcemy go wypchnąć i wie, że nie musi wykładać wiele - to majstersztyk naszego zarządu. Po prostu kurw... ręce opadają. Co za jebane debile tam siedzą i za co biorą pieniądze. Co za daremność.
To, że chcemy Rocchiego pokazuje zaś jakim zespołem się staliśmy. Już mnie nie dziwi remis z Genuą. Już nie będę narzekał. Pomyśleć, że w 2010 roku byliśmy na szczycie...
To, że chcemy Rocchiego pokazuje zaś jakim zespołem się staliśmy. Już mnie nie dziwi remis z Genuą. Już nie będę narzekał. Pomyśleć, że w 2010 roku byliśmy na szczycie...
-
IlCapitano
Branca i Moratti po prostu weszli na jeszcze wyższy poziom debilizmu. Ja myślałem, że bardziej skurwić się już nie można, ale jak widać dla naszego zarządu nie ma rzeczy niemożliwych. Jak weźmiemy za Sneijdera te 10 milionów to będzie cud. Kompletna kompromitacja, ten klub to cyrk na kółkach. Nie mam słów aby wyrazić swoje zażenowanie.miniu86 pisze:Zamieszanie ze Sneijderem - przez które każdy potencjalny zainteresowany wie, że chcemy go wypchnąć i wie, że nie musi wykładać wiele - to majstersztyk naszego zarządu. Po prostu kurw... ręce opadają. Co za jebane debile tam siedzą i za co biorą pieniądze. Co za daremność.
-
FReeFonix
To, że Moratti jest debilem było wiadome już od dawna, a gadanie, że Moratti = Inter to jeszcze większy debilizm. Angelo Moratti = Inter, ale nie Massimo...
-
yoda79
Wes za 10,a Alvareza np. kupilismy za kilkanaście; cyrk nie klub.
Jeszcze ten Rocchi, na kiego on nam? Nie piszcie, że poł roku, że tylko na zmiany, bo to transfer tak idiotyczny, że aż śmieszny.
Jeszcze ten Rocchi, na kiego on nam? Nie piszcie, że poł roku, że tylko na zmiany, bo to transfer tak idiotyczny, że aż śmieszny.
-
Jaszczu91
Zupełnie nie rozumiem czym kieruje się zarząd pozyskując takiego wraka jak Rocchi. Ani nie jest piłkarzem który może odciążyć Milito, ani nie jest już w stanie grać na wysokim poziomie przez 90, ani nie jest młodzieniaszkiem. Skoro ma grać tylko ogony i do tego zarabiać 1,5 mln euro to jest to zupełnie bez sensu. Wiele więcej byłby w stanie zaoferować Logo czy Livaja.
-
Czorny87
Rocchiego to sobie może kupić Podbeskidzie na wzór ''gwiazdora Irusia''
Tak wlaśnie on nam jest potrzebny .. Chyba nigdy nie dowiemy sie calej prawdy m.in. o tych transferach ...
Miałem przyjemność zawsze wysyłać kumplowi z AC Milan piosenke P.Markowskiej z refrenem ''tam na dnie zostal Twój ślad, glęboko tak'' Dzisiaj z mocną ironią sam sobie mogę jej posłuchać ...
Miałem przyjemność zawsze wysyłać kumplowi z AC Milan piosenke P.Markowskiej z refrenem ''tam na dnie zostal Twój ślad, glęboko tak'' Dzisiaj z mocną ironią sam sobie mogę jej posłuchać ...
Godny fanpage dot. piłki nożnej i tego jak ją postrzegaliśmy w młodości.
https://www.facebook.com/pages/Tu-gra%C ... 825?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Tu-gra%C ... 825?ref=hl
-
magneto86
Mam tylko nadzieję, że max pół roku, bo inaczej tego nie zdzierżę........
-
groch
Czytajac info o Rossim nie wytrzymalem.
Porownajmy prace Orialiego a Branci.
Fakt nie dysponujemy taka kasa jak kiedys ale...
Jezeli chodzi o niewypaly Orialiego to chyba z powazniejszych Mancini oraz Quaresma... Na obydwu naciskali Mancino oraz Mou...
Co natomiast zrobil Branca?
W sumie z wypalow chyba tylko Guarin ...
Natomiast co na -?
Alvarez- dokladajac kilka mln mysle ze moglibysmy miec Moutinho badz np Kranjcara.
Pazzini- No ok ... powiedzmy ze w Sampie gral ok.
Pereira- Jak dla mnie nieporozumienie. Debuchy mimo ze gra po drugiej stronie kosztowal 2x mniej.
Rocchi... Zabezpieczamy sie na pol roku ok... ale za 8 mln Atletic poscilby Llorente!
Wiecej "grzechow" nie pamietam...
Porownajmy prace Orialiego a Branci.
Fakt nie dysponujemy taka kasa jak kiedys ale...
Jezeli chodzi o niewypaly Orialiego to chyba z powazniejszych Mancini oraz Quaresma... Na obydwu naciskali Mancino oraz Mou...
Co natomiast zrobil Branca?
W sumie z wypalow chyba tylko Guarin ...
Natomiast co na -?
Alvarez- dokladajac kilka mln mysle ze moglibysmy miec Moutinho badz np Kranjcara.
Pazzini- No ok ... powiedzmy ze w Sampie gral ok.
Pereira- Jak dla mnie nieporozumienie. Debuchy mimo ze gra po drugiej stronie kosztowal 2x mniej.
Rocchi... Zabezpieczamy sie na pol roku ok... ale za 8 mln Atletic poscilby Llorente!
Wiecej "grzechow" nie pamietam...
-
Klinsi64
jak to się wszystko łatwo pisze
dołożyć "parę"milionów i kupić kogoś innego,Pereirą się każdy zachwycał przed transferem że to mega kot i żeby nasi nie żydzili kasy na niego,za 8mln Llorente dostępny,za 7,5 mln funtów Demba Ba,połamany Rossi za "tylko" 11 mln,Debuchy za 6 mln,wszystko ładnie i pięknie,tylko że czymś trzeba tych zawodników skusić...
-
groch
Traktowaniem piłkarzy jak śmieci czytaj JC, Sneijder ... na pewno nie