Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Żaka
Kontakt:

Odp: Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

Post autor: Żaka »

a sprzedać powinniśmy :
1.Cesar A.
2.Materazzi ( za te czerwone kartki w ważnych meczach i głupie faule oraz proste błędy no i wiek... ;/)
3.Olivier Dacourt
4.Stankovic
FC Internazionale Forever...
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Internazionalista pisze: dacourt - za malo kreatywny, taki bezplciowy pilkarz, raczej sie nie umywa do chuchu a trzeba nam pilkarzy na poziomie tych z pierwszej 11tki badz lepszych zeby ewentualnie walka o sklad wzrosla, przez co wysilek pilkarzy i umiejetnosci tez byly wysokie bo wkoncu kazdy chce grac ;)
solari odchodzi i tak,
stankovic - niby taka troche legenda Interu, ale po tym sezonie zal na niego patrzec i jak ma tak grac w nastepnym to bym mu podziekowal
crespo - jakos tak chaotycznie gra, dosc zadko trafial
burdisso - w zeszlym sezonie gral b dobrze a teraz no coz...papa
cesar - nie wiem co on wogole u nas robi
zastanowil bym sie nad wymiana vieiry na kogos ala diarra, badz kogos kreatywnego na ofensywnego pomocnika jakis diego vdv itp

a w poczekalni pozostawilbym:

figo - no coz wiekowy pilkarz, nie zagra na poziomie za duzo meczy
maxwell - rok temu nie do zatrzymania, teraz troche gorzej mu idzie i gra w kratke
cordoba - zawsze nasza podpora, w tym sezonie przed kontuzja, niewiarygodne kiksy i pomylki....
matrixa - coraz czesciej zawodzi, lapie karti + troche wiekowy juz
cruz - mieszane uczucia co do niego, uwielbiam jego spokoj, ale czesto gra bezbarwnie, stoi nic nie proboje grac, gdy koledzy sie staraja, a czasami z kolei gra biega stwarza okazje innym hmm
pozwole sobie skomentować:
Dacourt - mamy Pelego, jak najbardziej się zgadzam.
Solari - zgadzam się.
Stanko - odejdzie jak Mancio odejdzie.
Crespo - chaotycznie ? a ile on dostawał szans w tym sezonie ? Jeśli chce zostać ja bym nie robił problemów. Zawsze taki joker się przyda w kadrze.
Burdisso - zdecydowanie nie ! Jest słaby w chwili obecnej, grałsłabo ostatnie pół roku ale to jest kwestia raczej psychiki. Jak się podbuduje to znowu będzie solidną częścią naszej defensywy. Bo stać go na wiele.
Cesar - mimo ciekawej połówki sezonu pożegnałbym się znim = wiek + wahania formy.

poczekalnia:
Luis Figo - mimo lat nadal gdy wchodzi na boisku robi dużo zamieszania. Ze względu na sentement do jego osoby bym go zostawił.
Maxwell - zdecydowanie nie ! i co sprzedałbyś Maxwella, a w jego miejsce wstawił kogo ? Mamy w końcu solidnego obrońcę (po latach poszukiwań) na tą pozycję i mamy sie go pozbywać ? Na rynku jest bardzo mało dobrych lewych obrońców, wiec znalezienie odpowiedniego kandydata byłoby trudne.
Cordoba - nasza podpora od lat. Mówicie, że kiksu mu się zdarzały itd. ale po pierwsze to kiksy mniejsze czy wieksze mu sie zawsze zdarzały, drugie to to, że ten piłkarz jest po prostu stworzony do meczów o dużą stawkę i dlatego bym go zostawił (z LFC przechodził samego siebie).
Matrix - mimo słabej formy mówię NIE.
Cruz - tu bym sie zastanawiał. Dwóch jokerów w kadrze to chyba za dużo.

Tak więc: Cruz/Crespo, Solari, Cesar, Dacourt,
Obrazek
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Rzadko sie udzielam na forum ale tym razem zrobie wyjatek :-)
Generalnie uwazam ze powinny nastapic spore zmiany ale nie rewolucja kadrowa (czytaj - zmiana szkieletu druzyny)
Odejsc powinni:
1. Crespo - czuje do tego grajka spory sentyment ale jego czas w Interze dobiegł konca. Cenie u niego jego profesjonalizm. Jednak szale goryczy przelała u mnie jego niewykorzystana sytuacja w meczu z Milanem. Ibra, Balou, Cruz, Suazo, Adi - 5 napadziorów.
2. Solari - w ilu on meczach wystapił? Kompletnie nieprzydatny.
3. Maniche - myslałem ze okaze sie sporym wzmocnieniem. Pamietam z jego wystepów z Porto jak ładnie rozprowadzał piłe. Za 6 baniek ( bodaj za tyle go mozan wykupic) mozna kupic kogos rownie dobrego ale za to młodego. No chyba ze przyjdzie mourinho i bedzie w stanie wykrzesac z niego to co najlepsze.
4. Figo - coz jezeli ma sie tyle latek na koncie to nic dziwnego ze sie łapie tyle kontuzji i ma sie problem z wytrzymaniem 90 minut...
5. Cesar - powiem szczerze ze poptrzebny nam gracz z jego charakterystyka. Pamietam jego dobre wysteoy z poczatku sezonu (Roma  :-D) Czy to był tylko chwilowy spadek formy czy moze stała obnizka dyspozycji? trudno powiedziec. Na chwila obecna OUT
6 Materac - Jak dla mnie winien zakonczyc kariere. Zakonczyc bo to symbol klubu i nie wyobrazam sobuie jego w innych barwach. W takim klubie jak Inter nie mozna grac za zasługi. Kiedy wychodzi na boisko to nie wiem czego sie spodziewac  - czerwonej kartki, zablokowania strzału rywala, brutalnego wejscia. Mysle za na srodek powinien zostac pozyskany wtedy 1 dobry włoski obronca (barzagli :yes2:) zeby Cordoba badz samuel mieli konkurencje.

Nie powinni odchodzic/ wacham sie:
Maxwell - Nei mozan go sprzedac za zadna cene - przeciez to nominalnie piłkarz rezerwowy i do tego naprawde dobry.
Stanko - powinien zostac ale tylko pod jednym warunkiem - nie mozna go ciagle faworyzowac! Mysle ze drugiego tak złego sezonu nie bedzie miec. Jeszcze nie jest stary. W kazdym badz razie trzeba i tak sprowadzic ofensywnego gracza (hleb?) do tego stanko moze dublowac pozycje praktycznei wszystkich piłkarzy w pomocy.
Burdi - tak jak wyzej. Przecietniak ale dobrze gra ze słabymi druzynami a nie sadze zeby znowu Cordoba i Samuel mieli naraz kontuzje. 3 rezerwowy (Samuel,Cordoba,Rivas,Materac plus Chivu - ale on to nominalnie lewa flanka)
Orlandini - powiem tak: 3 bramkarz i wychowanek - na LM w sam raz zeby wypełnic limity  :P
Dacourt - bardzo przydatny zmiennik. Bez wyrazu? Mało kreatywny? Taki ma byc! to DM :-) Jedynym jego minusem jest wiek ale poki kondyche ma w normie wszystko jest OK
Cruz - idealny na role 1-2 zmiennika plus gracz na puchary. Odchodzi Crespo wiec bedzie nam jeszcze potrzebny.
edit Vieira - zapomniałem o nim. Kiedy gra jest jednym z najlepszych pomocnikow na swiecie i nie mam pojecia dlaczego sie tak na niego uwzieliscie. Jego jedynym problemem sa kontuzje, ale ostatnio grał przynajmniej dobrze. Oczywiscie nei licze tego kiksu z milane bo wtedy cała druzyna zagrała bardzo zle
.
Transfery - jak wspomniałem srodkowy obronca, ofensywny pomocnik, plus jakis srodkowy pomocnik na rezerwe.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 21:08 przez forzaragazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

Post autor: RoB »

Orzeu pisze: Cruz - tu bym sie zastanawiał. Dwóch jokerów w kadrze to chyba za dużo.
Hmm… Cruz – 19 bramek, Crespo – 7.

Cruz jest naszym najlepszym strzelcem w tym sezonie, a tu co druga osoba by go sprzedała. Bardzo ciekawie.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

chodziło mi bardziej o kogoś z dwójki Crespo/Cruz. Do Cruza nigdy nie byłem na 100% przekonany, bo cały czas uważam, że kolejny sezon może już nie być tak dobry jak ostatni... na szczęście jak narazie zawsze się myle :p, ale tak czy siak Crespo uważam za piłkarza lepszego.
Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Orzeu pisze: chodziło mi bardziej o kogoś z dwójki Crespo/Cruz. Do Cruza nigdy nie byłem na 100% przekonany, bo cały czas uważam, że kolejny sezon może już nie być tak dobry jak ostatni... na szczęście jak narazie zawsze się myle :p, ale tak czy siak Crespo uważam za piłkarza lepszego.

Crespo jeżeli jest w formie to jest duzo lepszy od Cruza. Pamietacie końcówke zeszłego sezonu gdzie strzelał mase goli? W jednym meczu pucharowym juz nie pamietam z kim 4 gole sieknał. Przyszła kontuzja w meczu w reprezentacji Argentyny i forma zniknęła tak szybko jak sie pojawiła. Problem w tym ze Cruz cały czas jest solidnym piłkazem na 6-7 Crespo ma wachania pomiedzy 4 a 10. Cieżki orzech do zgryzienia dla zarządu.

:lol3:  Atak Cruz-Crespo na finał CI i kto wiecej strzeli zostanie  :lol3:
Ostatnio zmieniony 20 maja 2008, 15:18 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Ja tylko powiem tyle :p Cordoba musi zostać . Fakt że ma swój wiek to jedno a gdzie my znajdziemy drugiego tak zaj*** szybkiego obrońce ??
Obrazek
dudu
Kontakt:

Post autor: dudu »

Nen pisze: :lol3:  Atak Cruz-Crespo na finał CI i kto wiecej strzeli zostanie  :lol3:
ciezko bedzie z tym atakiem z racji ze Cruz dostal bana na mecz za udezenie ktoregos z lazio wiec mozesz zapomniec ;]
IO SONO INTERISTA
"Po podaniu ręki "milaniście", myję ją. Po podaniu ręki "juventino", liczę swoje palce." - Peppino Prisco
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
intertiamo

Post autor: intertiamo »

Według mnie potrzebujemy przede wszystkim wzmocnić skrzydła i\idealnie gdyby przyszedł Hleb i zawodnik pokroju Joe Cola, np. Malouda albo Silva z Valencii czy Quaresma z Porto. POwoli żegnałbym sie z Matrixem za coraz głuopsze bledy wiek i renome za która dostaje czerwien czesciej niz inni vide mecz z Liv. Dacourt, Solari, Cesar, Maniche out.
unw1908

Post autor: unw1908 »

zdecydowanie solari powinien odejsc ,a fajnie by byo jakby przyszli Drogba i Kaka
Uniejowiacy1908
CSMAN

Post autor: CSMAN »

Cordoba to najlepszy obronca w Interze...Samuel tez jest niezły ich nam brakuje
Nen

Cordoba przedłużył kontrakt wiec chyba nie ma wątpliwości czy zostanie.
God protect me
Karpik

Post autor: Karpik »

Maniche powinien zostać, zagrął chyba 4 mecze i dobrze sie zaprezentowal (patrz. mecz z Juve) wg. mnie Dacourt, Crespo, Solari, Cesar, wyjazd a zapraszamy: Quaresme, Lamparda, Hleba i Aguero ;)
Obrazek

By Kropasz
marcinho

Post autor: marcinho »

A moim zdaniem Maniche grał piach,pozatym jest już trochę podstarzały,nie róbmy z Interu drugiego Milanu,gdzie kupuję się emerytów-szkoda tych kilku mln. euro. Dacourt jemu także trzeba podziękować w trakcie tych dwóch sezonów pożtyku z niego nie wiele,a kase bierze i to pewnie nie małą. Odesłałbym także Solariego,mało efektywny zawodnik,gra bardzo przeciętnie. Zawodnik dobry na takie Palermo.
[blue]FC INTERNAZIONALE[/blue]
Obrazek
Obrazek
1910,1920,1930,1938,1940,1953,1954,1963,1965,1966,1971,1980,1989,2006,2007,2008,2009
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Dacourt jemu także trzeba podziękować w trakcie tych dwóch sezonów pożtyku z niego nie wiele,a kase bierze i to pewnie nie małą.

Nie mow ze nie bylo z niego wielkiego pozytku bo poprzedni sezon mial bardzo dobry -zwlaszcza pierwsze pol roku prezentowal sie swietnie co oddawaly statystyki pewnej wloskiej gazety,juz nie pamietam jakiej - chyba Corriel dello Sport. Naprawde gral dobrze,zreszta w tym sezonie tez prezentowal sie niezle - gdyby nie doznal kontuzji pewnie nikt nie chcialby go wyrzucic. Poza tym trzech,czterech wiekowych pilkarzy w zespole nie oznaza ze jestesmy drugim Milanem. Kazdy zespol ma  wlasnie takich trzech,czterech bardzo doswiadczonych pilkarzy ktorzy sa po prostu potrzebni w kazdym zespole
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
koliopp

Post autor: koliopp »

Quaresma to ciota efektowny ale nic pozytku Hleb Malouda Drogba Etoo Lampard i by miazga byla Jose ich pociagnie ze soba:)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wg mnie trzeba troche przewietrzyc skład, sprzedac należy Solariego, bo gdzieś moze jeszcze pogra a w Interze już raczej nic nie wywalczy, Crespo chce zostac, ale jeśli wróci Adriano to także nie widze większego sensu w dalszej grze Argentyńczyka w Interze.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jeremy

miniu86 pisze: Wg mnie trzeba troche przewietrzyc skład, sprzedac należy Solariego
Solari juz sam odchodzi wiec nie ma szans go sprzedac i na nim zarobic bo konczy mu sie kontrakt w czerwcu tego roku
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
tyka2

Post autor: tyka2 »

ja bym sprzedał jeszcze materazziego, crespo, stankovicia. crespo poniewaz wraca adriano, stankovicia bo trzeba troszke dac pograc mlodszym pilkarzom, a co do materazziego to nie wiem nie lubie go i jego stylu gry  :hold:INTER  :ave: :love:
Jeremy

tyka2 pisze: stankovicia bo trzeba troszke dac pograc mlodszym pilkarzom :
No to wynika ze powinnismy wyrzucic wszystkich starszych graczy,zresztą Deki nie jest taki stary. Zanetti czy Dacourt sa starsi i ich bym na twoim miejscu wyrzucil
Obrazek    
tyka2

no moze dekiego bym zostawil ale przyznaj ze z calo reszta sie zgodzisz a co do zanettiego to nie mam nic ale chetnie na pozycji skrzydlowego bym widzial quaresme zamiast niego i w srodku narsiego zamiast dacura  :hold: INTER  :szal: FORZA INTER
Jeremy

tyka2 pisze:   w srodku narsiego zamiast dacura 

Jak Nasri moze zastapic Dacourta jak przeciez Francuz jest defensywnym pomocnikiem a Nasri ofensywnym wiec jesli mialby go zastapic to musielibysmy zmienic ustawienie bo jak wiesz gramy ustawieniem 4-3-1-2 z jednym ofensywnym pomocnikiem. A poza tym Dacourt jest rezerwowym. Ale poczekajmy do czasu az sie dowiemy kto bedzie naszym trenerem bo watpie aby Mourinho chcial Nasriego. A tak wogole to mu blizej do Arsenalu niz do nas.
Obrazek    
tyka2

Wiem jakim gramy ustawieniem, ale dokladnie poczekajmy jaki bedzie trener na najblizyszy sezon mam taka cicha nadzieje ze murinho ale zobaczymy
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

tyka2 pisze: no moze dekiego bym zostawil ale przyznaj ze z calo reszta sie zgodzisz a co do zanettiego to nie mam nic ale chetnie na pozycji skrzydlowego bym widzial quaresme zamiast niego i w srodku narsiego zamiast dacura  :hold: INTER  :szal: FORZA INTER
Jaasny gwint... człowieku, czy Ty wiesz, gdzie w Interze gra Zanetti? A czy Ty wiesz, gdzie w ogóle gra Quaresma, idąc Twim rozumowaniem zastępujemy Dacourta Nasri'm... pomijam fakt, ze to dwa zupełnie różni pomocnicy, ale... Dacourt zazwyczaj siedział na ławce więc na ławce za Dacourta Nasri? Kibicujesz Interowi od tygodnia, czy może od dwóch? Skoro piszesz, że zamiast ZANETTIEGO chciałbyś Kłarezmiaka... zero, totalne zero pojęcia o tym jak gra Inter, kim gra Inter...

A tak w ogóle przytoczę coś, co napisałeś: Maj 17, 2008, 04:41:26
tyka2 pisze: a quaresma nie jest za bardzo potrzebny interowi bo i tak Inter nie gra za bardzo skrzydlami  :love:
... więc jak nie trzeba nam Kłarezmiaka, czy go nam potrzeba, bo już sam nie wiem?! Teraz piszesz, że gramy skrzydłami, wcześniej pisałeś, że nimi nie gramy, baaa... mało tego:
tyka2 pisze: Wiem jakim gramy ustawieniem
Szczerze, bardzo wątpię w to, ze wiesz jak gra Inter. Piszesz takie pierdoły, że głowa mała. To nie jest śmieszne, to jest po prostu tragizm.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 10:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

wraz z niemal pewnym juz przyjsciem do Interu Mourinho napewno pozegnamy sie z kilkoma zawodnikami. Pierwszym do odstrzału bedzie chyba Cesar Aparecido który co prawda rozegrał kilka dobrych meczy w minionym sezonie, ale to napewno nie wystarczy zeby przekonac "The Special One" aby zatrzymał Go jeszcze na troche. Poza tym napewno odejdzie ktoś z dwujki Cruz/Crespo. Stawiałbym na tego pierwszego bo Mourinho pracował juz z Crespo w Chelsea. Stankovic tez moze odejsc. Ale co do tego nie jestem przekonany. Zalezec to bedzie napewno od transferu Lamparda do Interu. Jesli Lamps przyjdzie to Stanko bedzie mógł się pakować bo nie sądze zeby odszedł Jimenez, którego Inter wykupił za 10 mln euro. Bo chyba nie po to wykupuje sie wypożyczonego zawodnika zeby sprzedac go 2 miesiące później. Obrona raczej zostanie taka jaka jest bo mamy naprawde bardzo dobrych defensorów. Najbardziej ciekawi mnie jednak jak bedzie wyglądała pomoc Interu. Napewno zostanie Zanetti (który po nastepnym sezonie chyba juz zakonczy kariere) i Cambiasso. Vieira juz nie jest taki pewny.

a i jeszcze zapomniałem ze na 99% odejdzie Maniche
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 13:37 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

Post autor: RoB »

Stawiałbym na tego pierwszego bo Mourinho pracował juz z Crespo w Chelsea
I pewnie pamiętasz z jakim skutkiem?
Stankovic tez moze odejsc.
Bo zagrał jeden słabszy sezon kiedy prawie cały czas mu coś dolegało?
Jimenez, którego Inter wykupił za 10 mln euro
Nie przypominam sobie oficjalniej informacji na ten temat. Na razie kupiły go gazety a nie Inter.
Napewno zostanie Zanetti (który po nastepnym sezonie chyba juz zakonczy kariere)
Już powinien zakończyć, przecież jest stary i niedołężny.
Ulis

Post autor: Ulis »

tyka2 pisze: no moze dekiego bym zostawil ale przyznaj ze z calo reszta sie zgodzisz a co do zanettiego to nie mam nic ale chetnie na pozycji skrzydlowego bym widzial quaresme zamiast niego i w srodku narsiego zamiast dacura  :hold: INTER  :szal: FORZA INTER

hehehehehehe padłem z tego postu :D Ajjjj te żarciki :D
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
kulfonfci

Post autor: kulfonfci »

Więc tak. Stankovicia bym nie ruszał. Waleczny jest i dwa lata młodszy od Vieiry (to aluzja do jego starości). Dla mnie do odejścia są: Cesar, Solari, Rivas, Maniche, Dacourt, reszta uzależniona jest od tego kto przyjdzie. Jeżeli dojdzie Drogba, no to ktoś napastników musi oddejść (Suazo np), itp. Crespo to nie to samo, ale piąte koło u wozu i tak się przydać może. Adriano i tak zostaje wielką niewiadomą...
Mess with the best, die like the rest!
Nen

kulfonfci pisze: Więc tak. Stankovicia bym nie ruszał. Waleczny jest i dwa lata młodszy od Vieiry (to aluzja do jego starości). Dla mnie do odejścia są: Cesar, Solari, Rivas, Maniche, Dacourt, reszta uzależniona jest od tego kto przyjdzie. Jeżeli dojdzie Drogba, no to ktoś napastników musi oddejść (Suazo np), itp. Crespo to nie to samo, ale piąte koło u wozu i tak się przydać może. Adriano i tak zostaje wielką niewiadomą...
Rivas? Dlaczego Rivas grał bardzo dobrze po co wyrzucać dobrego stopera i tracic kase na nowego który moze nie być lepszy. Weźcie nie piszcia takich bzdur które wam slina na .. palce przyniesie :P ponadto Marco jest 10 lat starszy ( to aluzja do jego "młodości") :P
God protect me
cooba

Post autor: cooba »

Solari out już na pewno - nie będzie przecież przedłużał kontraktu. Maniche kończy sie wypożyczenie, więc także nie będzie grał u Nas. Ja bym się większej ilości piłkarzy nie pozbywał. Jeśli chcemy walczyć na kilku frontach, musimy dysponować kadrą 25 - 30 piłkarzy. Wiadomo, kartki, kontuzje - nie wolno dopuścić do sytuacji, kiedy trener nie będzie miał kogo wstawić do obrony czy pomocy, jak to bywał w tym sezonie.
INTER PER SEMPRE! FORZA INTER!!!
ODPOWIEDZ