Piter9702 pisze:Nasz polaczek w baja muniś. Niemcy załatwili sobie solidnego napastnika za darmo, a wielkie Internazionale z ciapatym i branką na czele ponoć sprowadza d amborsio. Nie chcę nic mówić, ale ławka rezerwowa bajernu muniś zjechała by nas jak barcelone. fajnie podkreślic, że bajern na dobrą sprawe nie ma ławki rezerwowych tylko fotele za grube miliony
Mega potęga się robi. Zajebiście zarządzany klub - w przeciwieństwie do makaroniarzy, Niemcy się na tym znają...
sampam pisze:Zalezy o ktorych Wlochach mowa i o ktorych Niemcach - nie ma co uogolniac:) Bayern wczesniej czy pozniej zejdzie z piedestalu, taka kolej rzeczy.
Zejść to zejdzie, ale żeby spaść do naszego poziomu potrzeba 10 lat suszy, tsunami, które zniszczy im stadion, a piłkarze muszą umrzeć w katastrofie lotniczej.
Sposób w jaki zarządzają pieniędzmi, kształcą i wprowadzają młodzież, sprawia iż nawet w gorszym okresie nie będą daleko od stawki... w przeciwieństwie do pewnego klubu, który w 2 lata od zwycięstwa w Lidze Mistrzów stał się europejskim ogórkiem i nawet beniaminek go leje w rodzimej lidze
Co do mercato: Chelsea podobno chce Balo, ciekawe czy Mou chce z powrotem pracować z piłkarzem, którego nazywał najmniej zdyscyplinowanym w drużynie.
sampam pisze:Zalezy o ktorych Wlochach mowa i o ktorych Niemcach - nie ma co uogolniac:) Bayern wczesniej czy pozniej zejdzie z piedestalu, taka kolej rzeczy.
Zejść to zejdzie, ale żeby spaść do naszego poziomu potrzeba 10 lat suszy, tsunami, które zniszczy im stadion, a piłkarze muszą umrzeć w katastrofie lotniczej.
Sposób w jaki zarządzają pieniędzmi, kształcą i wprowadzają młodzież, sprawia iż nawet w gorszym okresie nie będą daleko od stawki... w przeciwieństwie do pewnego klubu, który w 2 lata od zwycięstwa w Lidze Mistrzów stał się europejskim ogórkiem i nawet beniaminek go leje w rodzimej lidze
Co do mercato: Chelsea podobno chce Balo, ciekawe czy Mou chce z powrotem pracować z piłkarzem, którego nazywał najmniej zdyscyplinowanym w drużynie.
O zarzadaniu Interem powstala cala masa artykulow, z tym najbardziej reprezentatywnym pt.
"Latajacy cyrk Morattiego"...
Ufff....Człowiek budzi się i od razu musi się denerwować... AS ROMA oficjalnie potwierdziła zakup Nainngolana
"A.S Roma S.p.A. podaje do wiadomości, iż podpisała z Cagliari Calcio S.p.A. kontrakt tymczasowego nabycia praw sportowych Nainggolana, na pozostałą część sezonu, wobec wypłaty 3 mln euro. Umowa przewiduje także prawo do definitywnego zakupu z umową współwłasności, od sezonu 2014/2015, o wartości 6 mln euro.
Z piłkarzem, Radją Nainggolanem, podpisano kontrakt na występy sportowe wygasający 30 czerwca 2018 roku".
Cały transfer wyniesie mniej więcej 12-15mln Euro.
Teraz przyjrzyjmy się transferom ROMY w tym sezonie:
- Strootman 16,5mln (16 meczy w tym sezonie)
- Benatia 13,5mln ( 17 meczy)
- Ljajic 11mln ( 9 meczy)
- Maicon Darmo (15 meczy)
- De Sanctris 500 tyś (18 meczy)
- Nainngolan (jeśli roma wykupi drugie 50%) około 15mln (nowy nabytek)
- Gervinho 8 mln (12 meczy )
Daje to nam około 65 mln... ok sporo, ale przy sprzedaży Marquinhosa i Lameli wychodzą na + ... nie liczę odejścia innych graczy.
Teraz kilka naszych ostatnich transferów
- Belfodil (Nainngolana liczyłem jako 100% karty więc tu zrobie to samo) ok. 15 mln ( 1 mecz w pierwszej 11!!!!! 7 razy z ławki)
- Icardi ok. 15mln (kontuzja... usprawiedliwiam wszystko)
- Pereira 12mln (4 mecze, 3 razy wchodził z ławki)
- Kovacic 12 mln (6 meczy, 11 razy wchodził z ławki!!!!!!!!!!!)
- Guarin 12mln (18 meczy)
- Kuzmanovic 2mln (2 mecze, 2 z ławki)
- Taider 12 mln ( 11 meczy, 5 z ławki)
Małe porównanie ... Piłkarze zakupieni przez Rome to piłkarze 1 składu i kupieni aby pomóc drużynie... Każdy z nich odgrywa wielką rolę w nowym sezonie... Benatia jeden z najlepszych obrońców w tej chwili w Serie A, Gervinho... tym co byli na Inter - Roma nie muszę przypominać co z nami robił, Maicon podstawowy, solidny obrońca, Nainngolan podejrzewam, że wejdzie w 1 skład w ciągu kilku tygodni. Strootman gra dużo, mnóstwo asyst, kilka bramek.
Teraz nasz "team"
W podstawowym składzie z powyżej wspomnianych zawodników nie gra NIKT! Obiecujący Kovacic czy Belfodil grzeją ławę... No ten pierwszy dostaje 30 minut zawsze... (Zobaczcie jak grał Alvarez jak dostawał po 15-30 minut a jak gra w tym sezonie gdy dostał zaufanie trenera). O Kuzmanovicu czy Pereirze wypowiadał się nie będę bo szkoda nerwów. Taider hmm sam nie wiem co o nim sądzić, nie gra źle chociaż 11 meczy 1 asysta 1 gol to nie jest powalające osiągnięcie. W porównaniu do Nainggolana który według Whoscored posiada notę 7,3 (2 bramki, 0 asyst) nasz Taider wypada 6,6 czyli nota podobna do tej którą osiąga w Parmie pożal się Boże AMAURI...
Hmmm co tu myśleć. Albo ktoś nie potrafi poznać talentu piłkarza i kupuje wszystko co jest do "wyciągnięcia" z innych drużyn...
Albo ktoś ma w d. to co potrzebuje trener...
Albo nasi trenerzy od czasów Beniteza ćpają i chcą piłkarzy których później nie wykorzystują ...
Niemniej porównuję tylko INTER oraz ROMĘ (czyli zespoły które nie grają w Europejskich Pucharach)... Nie wspominam już o transferach Napoli czy Juventusu.
Najgorsze jest to, że widzę to ja... Rano... godzinę przed pracą... z nudów! A nie widzi tego zarząd czy ktokolwiek władny, kto może zwolnić pana B.
Świetny post Grochu. Pojąć nie mogę logiki naszego zarządu. Przecież to nie mogło się udać! Tyle kasy na tak ch***we transfery przy czym sprzedaż kluczowych piłkarzy za tak marne grosze... każdy kibic by lepiej rozporządził tymi finansami, serio. Nie rozumiem i nie zrozumiem działań tych pajaców.
Trochę Cię poniosło, bo za połowę karty Taidera daliśmy 5,5 - 6 milionów euro, za połowę Icardiego 6. A to już jest 15 mln. Poza tym taki Nainggolan, Ljajić, Strootman czy Maicon na pewno zarabiają więcej niż Icardi czy Taider.
Nie zrozum mnie źle, wcale nie usprawiedliwiam naszych żałosnych transferów. To co się dzieje w tym klubie to jest tragiedia i nawet nie mam ochoty się rozpisywać...
Jak by na to nie spojrzeć to ewidentnie widać, że transfery Interu w ostatnich latach to głównie wielkie niewypały. Jakie to ma znaczenie że Taider i Icardi zarabiają mniej od Maicna? Liczy się to co zawodnik daje zespołowi. Gdyby Icardi zarabiał 3mln ale na koncie miał by 10 goli to nikt nie patrzył by na zarobki... A wracając do Maicona to my go oddaliśmy do City bo był stary i za drogi... Teraz jest jeszcze starszy a zarabia mniej i śmiga aż miło popatrzeć...
Jeśli miał bym się zastanowić nad trzema transferami, które były udane w ostatnich latach to miał bym problem. Jesus? Alvarez? Kovacić? Ale to tak na wyrost. Za to nie wypałów jest dużo: Ranocchia, Belfodil, Rocchi, Schelotto, Kuzmanović, Coutinho o Quaresmie nie wspominając. Mając takiego speca od transferów jak Marco Branca ciężko zbudować dobry zespół.
groch pisze:
Teraz kilka naszych ostatnich transferów
- Belfodil (Nainngolana liczyłem jako 100% karty więc tu zrobie to samo) ok. 15 mln ( 1 mecz w pierwszej 11!!!!! 7 razy z ławki)
- Icardi ok. 15mln (kontuzja... usprawiedliwiam wszystko)
- Pereira 12mln (4 mecze, 3 razy wchodził z ławki)
- Kovacic 12 mln (6 meczy, 11 razy wchodził z ławki!!!!!!!!!!!)
- Guarin 12mln (18 meczy)
- Kuzmanovic 2mln (2 mecze, 2 z ławki)
- Taider 12 mln ( 11 meczy, 5 z ławki)
Teraz nasz "team"
W podstawowym składzie z powyżej wspomnianych zawodników nie gra NIKT!
Bitch please. Co ty ćpasz ? Nikt ? Guarin jest nikim ? Taider też jest zawodnikiem pierwszej jedenastki. Napisałem to tylko dlatego , że przessadzacie z krytyką. Czasami krytykujecie tylko żeby krytykować
Ostatni mecz z Lazio sprawił , że ja ( niepoprawny optymista ) stracił nadzieję w ten klub. Najgorsze spotkanie w tym sezonie. Zespół wyglądał jak za Stramaccioniego. Zero pomysłu , chęci , współpracy. JEDNO WIELKIE GÓWNO. Wzmocnien też pewnie się nie doczekamy. Jak widzę , że polujemy na nieosiągalnego Mate , Lavezziego czy Lamele to robi mi się słabo.Dzisiaj kolejną wspaniała wiadomościa jest to , że nasz niekwestionowany lider M.Branca zarzucił sieci na Jovetica. Normalnei zaraz się zesram... czy Ci ludzie nie widzą , że całe mercato marnujemy próbując ściągać zawodników będących poza naszym zasiegiem?! Jeśli ten klub będzie dalej tak działał to niestety do LM prędko nie wrócimy... jeśli kiedykolwiek się uda.
Fakt jest taki, że przez to, że nie potrafimy dobrze i mądrze wydawać pieniędzy (dokonywać trafionych wzmocnień) to jesteśmy właśnie na takim a nie innym etapie. Owszem można zmieniać kolejnego trenera tylko jakoś mam wrażenie, że niewiele to zmieni. Okazuje się, że wydajemy całkiem sporo, ale kupujemy zwyczajny szrot za dużą kase, dodatkowo naszego "szrotu" nie potrafimy sprzedać, tułają się gdzies po wypożyczeniach, wymianach ... zupełnie bezsensu! Rozumiem, że na pięc transferów wszystkie pięć nie będzie hitem, że wtopy są częścią rynku transferowego. Nie rozumiem tylko dlaczego u nas jest odwrotnie i jeden na pięć, siedem, dziesięć transferów to transfer trafiony ... wnioski nasuwają się same. Dopóki ktoś (Thohir?) nie ogarnie tego burdelu i nie posadzi kompetentnych ludzi, którym będzie wiadomo za co się płaci dopóty nie mamy co liczyć na poprawę sytuacji.
Za co ten bosy ciul bierze pieniądze w Interze to nie mam pojęcia... Skoro nie potrafi sprowadzić byle jakiego przeciętnego grajka, któremu za pół roku kończy się kontrakt, to aż nie wiadomo co o tym nieudaczniku napisać.
Z tego co czytałem to dzisiaj ma być potwierdzenie wypożyczenia Osvaldo z opcja wykupienia za 15mln euro. Podobno wszystko już dopięte. Walczyliśmy o niego z Violą.
Rocchi i Rivaldo jest to wzięcia - myślę, że jakbyśmy się spięli to jeszcze Bebeto by karierę wznowił.
Ja nie wierze w znaczące transfery w tym okienku.
Powiem tak. Jeżeli Thohir i nasz nowy zarząd czekali jeszcze na jakieś bodźce odnośnie ruszenia z transferami to welcome. Teraz jest już pewne, że bez wzmocnień o LM nie ma co śnić tak więc na koniec stycznia będziemy chociaż wiedzieć, czy nowemu prezesowi zależy na podium czy też ma jakieś inne plany.
miniu86 pisze:Powiem tak. Jeżeli Thohir i nasz nowy zarząd czekali jeszcze na jakieś bodźce odnośnie ruszenia z transferami to welcome. Teraz jest już pewne, że bez wzmocnień o LM nie ma co śnić tak więc na koniec stycznia będziemy chociaż wiedzieć, czy nowemu prezesowi zależy na podium czy też ma jakieś inne plany.
Przecież to już widać, że nic się nie zmieniło, a jak już to na gorsze. Już lepiej by było jakby Moratti został bo on jest kibicem i jakby miał kasę to na pewno by coś na transfery dał. A tak to prawie połowa stycznia. Nasze "cele transferowe" albo już są w nowych klubach albo na dniach w nich będą, a o LM to my sobie pomarzyć możemy. Kadrowo to my w obecnej formie jak Hellas czy Parma wyglądamy co wróży, że na wiosnę możemy zamienić się z Milanem miejscami.
Moratti nawet w ostatnich latach dawal kase na Inter, tylko co z tego, jak Branca ja przejadal? Przedluzenie kontraktu z Chivu, z Lucio (by po paru miesiacach go wyrzucic), Rokki, Skelotto, Pereira, Wallec (wypozyczenie i pensja kosztuja), zabawy z Kharja, Palumbo, Belfodil, Silestre, Mariga (ile ten kolo musi zarabiac, ze nikt go nie chce, a on tu se siedzi), Murzyngaj. Podliczyc pensje tych kolesi,i dodając do tego, że (często) nawet za wypożyczenie się płaci, wyjdzie nam ładna kwota. Nie dziwie się, że nawet Thohir nie da grosza Brance.
Do tego jak słyszę nasze plany na mercato, chcemy napastnika, a Mazzarri gra tylko Palacio. Co Belfodil to pies? To niech już uczy drużynę grać dwoma napastnikami, w meczu z Udine, widzieliśmy jak wygląda u Mazzarriego wspópraca Palacio - milito.
hbk pisze:Moratti nawet w ostatnich latach dawal kase na Inter, tylko co z tego, jak Branca ja przejadal? Przedluzenie kontraktu z Chivu, z Lucio (by po paru miesiacach go wyrzucic), Rokki, Skelotto, Pereira, Wallec (wypozyczenie i pensja kosztuja), zabawy z Kharja, Palumbo, Belfodil, Silestre, Mariga (ile ten kolo musi zarabiac, ze nikt go nie chce, a on tu se siedzi), Murzyngaj. Podliczyc pensje tych kolesi,i dodając do tego, że (często) nawet za wypożyczenie się płaci, wyjdzie nam ładna kwota. Nie dziwie się, że nawet Thohir nie da grosza Brance.
No to skoro niby boi się dać pieniądze Brance to czemu go po prostu nie wywali? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Włoch ma jakąś kosmiczną odprawę przy zerwaniu z nim przez klub umowy.
Thohir zwyczajnie skąpi i tyle w temacie. Robił to już w poprzednich drużynach, których był lub jest właścicielem lecz miałem nadzieję, że przy takiej dużej marce jak Inter zmieni to. Widocznie się myliłem jak pewnie wielu tutaj i czekają nas chude lata, brak perspektyw na poprawę bo mimo tego skąpienia to nie robi się nic by chociaż znaleźć tańszą alternatywę w postaci zdolnej młodzieży ze szkółki(która w Interze to mit bo poza paroma graczami to mało kto się wybił na poważnie, a takie przypadki są nawet w słabych klubach), a ściąga się dziadów co ani nie są ani dobrzy w defensywie, ani w ataku.
Mi sie wydaje ze Thohir tak jak mowil poprostu najpierw chce uzdrowic klub w kwestii organizacynej,finansowej,wypromowac marke w azji jak to tylko mozliwe(nie zapominajmy ze on tez sie dopiero uczy bycia wlascicielem tak wielkiej marki i wiele bledow popelni na bank),a narazie wyniki sa na drugim planie i nie to jest jego priorytetem w tej chwili,prawdziwą zabawe zacznie za jakies dwa sezony i wtedy zobaczymy jak to bedzie wygladalo(o ile wczesniej kibicow krew nie zaleje!!!),ale pomijajac to wszystko to po pierwsze i tak nie rozumie jak branca i jemu podobni moga dalej byc w tym klubie skoro jest tak zle(jakim cudem nikt nie ponosi konsekwencji???),a po drugie skoro niema ze strony Thohira jakiejs wiekszej presji na LM(tak sadze obserwuac jego dzialania $) na Mazzariego to ten wystawia do gry zawodnikow typu mudyngai,andreolli,kuzma,perreira,samuel,milito(choc ci dwaj ostatni to inny temat niz reszta)a utalentowana mlodziez jak olsen,belfdodil,capello(nawet kova i taider czasami) grzeje lawe lub gra na wypozyczeniu(duncan,mbaye,benassi) zamiast byc w klubie jako pierwsi do gry z lawki lub ogrywac sie w pucharze.Moim zdaniem powinno byc tak ze,albo wykladamy kase na zawodnikow klasowych ktorych mozna wytargac z czolowych klubow jak np. dzeko,vermalen,song,kagawa,lamela,mata,naingoallan i jedziemy z tym gownem,albo mowimy wprost ze stawiamy na mlodziez(i prosimy kibicow o wielką...WIELKĄ! cierpliwosc) a Mazzari dostaje pewne wskazowki i jedziemy skladem np:
handa(bardi)
hugo(mbaye)-rolando(zouma)-jesus(donkor)
jonathan(wallace)-kova(guarin)-cuchu(duncan)-taider(olsen)-montoya(nagatomo)
alvarez(coutinho!!!)
icardi(capello)
Moim zdaniem tak wyglada sytuacja obecnie i sa to dwa nalepsze sposoby zeby nie byc posmiewiskiem,tylko klubem z jakims planem na przyszlosc.FORZA INTER!
A moim zdaniem sama taktyka 3-5-1-1 jest pośmiewiskiem. Co najlepsze we wczorajszym meczu do 60 minuty atakowaliśmy 2 piłkarzami a broniło się 2-3. Reszta stoi i czeka ...
Mnie zastanawia tylko jedno - czemu oni się tak uparli na piłkarzy którzy grają w SerieA, bądź grali i chcą wydać/wydali na nich kokosy (Osvaldo, Icardi, Belfodil, Taider). Bo powąchali trochę gry w Italii? Przecież i tak nie kupujemy Włochów więc jak dla mnie takie zamknięte myślenie Branki wkur** najbardziej. We Francji/Holandii czy nawet Hiszpanii za podobne pieniądze idzie kupić piłkarza który naprawdę zrobi różnice (Callejon czy Strootman)
Mercato trwa więc czekamy na super wzmocnienia, zapowiadają się na razie 2 zmiany, które miażdżą system:
Nawet tym składem który mamy obecnie byśmy mieli szansę na LM gdybyśmy grali po prostu innym ustawieniem, bo w 3-5-1-1 nie wykorzystujemy w pełni naszego potencjału w ofensywie. Powinniśmy grać najlepiej 4-3-3, a nie drewnianym ustawieniem Mazzariego. Taktykę dobiera się pod zawodników a nie odwrotnie. Jeżeli chcemy nawiązać jakiś kontakt z czołówką potrzebujemy kilku wzmocnień. Jak już mamy grać tym 3-5-1-1 to powinniśmy kupić jakiegoś konkretnego skrzydłowego, i do tego napastnika, typową "9" i grać 2 napastnikami. D'Ambrosio to się jedynie nadaje na głęboką rezerwę. Osvaldo myślę że byłby wzmocnieniem i mógłby grać razem z Palacio w ataku.
Mam nadzieję że pozbędziemy się Kuzmy i Mudingaya a w ich miejsce kupimy jakiegoś solidnego pomocnika i latem wróci do nas Duncan, który powinien dostawać szansę gry a nie gramy jakimiś drewnami jak Mudingay. Również Olsen powinien dostawać więcej możliwości gry zamiast takiego Kuzmanovicia.
Zarząd pracuje w pocie czoła dlatego jesteśmy właśnie świadkami telenoweli pod tytułem "pozbyć się muslima". Potrwa ona jeszcze z 10-11 dni jak to na Inter przystało. Po tym czasie dopłacimy do tego biznesu.
Efekt będzie taki, że w porównaniu z zeszłym sezonem nic się nie zmieni oprócz tego, że oddaliśmy za darmo Cassano,
Dzyl pisze:Nawet tym składem który mamy obecnie byśmy mieli szansę na LM
Tylko jakas niebywala katastrofa naszych rywali dalaby szanse druzynie Waltera w boju o LM. Mowiac szczerze to Nerazzurri absolutnie nie zasluguja na europejskie puchary.
A propos skladu, to kto obecnie prezentuje swiatowy poziom? Czyby Palacio? Reszta graczy przypomina zbieranine polamatorow, pozbawionych serca do gry.
Przyjmijmy, ze jakims cudem Interowi uda sie zajac 3 mejsce w lidze (dla mnie to kompletne science fiction) i co dalej? Co z klubem w ktoym niedlugo zacznie obowiazywac zalosny salary cap? Jak zwal, tak zwal, ale niezwykle trudno bedzie zbudowac dobra druzyne, z dobrymi zawodnikami, ktorzy zgodza sie zarabiac max. 2-2,5 mln euro. Do diabla, to jakies harakiri chyba
Według mnie nasze transfery blokuja wysokie kontrakty takich Mistrzów jak Chivu, Milito, Samuel. Zawodnicy, którzy teraz grają najlepiej ( jeśli tak to można ująć ) zarabiają dużo mniej niż Ci, którzy nie grają bądz nie wnoszą nic do zespołu i to jest patologiczna sytuacja. Bo w ich miejsce mogli by przyjsc zawodnicy pokroju Maty ( ok. 4-5 mln) ale niestety musimy poczekac do lata, aby nasz budżet odciązyć.
Moratti >Thohir.
Moratti już nie był w stanie utrzymywać Interu na najwyższym poziomie i sprzedał klub by mu pomoc. Wygląda na to że nie trafił zbyt dobrze.... Massimo chociaż był kibicem Interu i mimo że nie miał kasy to taki transfer jak D'Ambrosio był dla niego piernieciem. Eric nie ma nawet 2 milionów... jak ktokolwiek może jeszcze marzyć o transferach?
Transfer Belfodila do WHU to będzie ewenement na skalę światową. Kupić 50% grajka za 7,5 mln €, oddać praktycznie jednego z trzech pełnowartościowych piłkarzy w kadrze za gracza, który praktycznie był noł nejmem, a teraz te 50% oddać do Anglii za 5,5 mln €. Po prostu jeśli jakiś biznesmen chce sobie ostro poruchać to wystarczy wpaść do Mediolanu, tutaj czekają dwie córy Koryntu w postaci branki i ausilio i rżnięcie gwarantowane. Jakie to jest smutne... najdurniej zarządzany klub ever, Klub, który kiedyś miał klasę, pozycję, pieniądze, piłkarzy. Teraz ten klub ma tylko historię i kibiców, którzy są jedynymi osobami, którym zależy na Interze.