Mercato
-
Czarson
Re: Mercato
Dybala nie jest Polakiem, ma paszport ale to tyle. Gdyby we Włoszech nie było tylko 2 miejsc non-eu w sezonie to nawet jego by nie miał.
-
Klinsi64
do tych 4 nazwisk dodałbym jeszcze Leivę,nie są to być może nazwiska urywające dupę,ale jak na poziom obecnej Serie A solidne wzmocnienia i zawodnicy którzy nawet w juve i Romie mieliby szansę pograć...o Dybali można zapomniećJaszczu91 pisze:Podolski, Salah, Nastasić i Paulinho to w obecnej sytuacji Interu mercato, które oceniłbym 11/10.
-
Dzonyy
Jak jeden z tych wymienianych przyjdzie to będzie cud. Już widzę jak Paulinho rzuca Tottenham i idzie do Interu, który z roku na rok staje się coraz słabszy.
-
Jaszczu91
Bardziej miałem na myśli Podolskiego pisząc o Polaku w InterzeCzarson pisze:Dybala nie jest Polakiem, ma paszport ale to tyle. Gdyby we Włoszech nie było tylko 2 miejsc non-eu w sezonie to nawet jego by nie miał.
-
Kubus
Dzonyy pisze:Jak jeden z tych wymienianych przyjdzie to będzie cud. Już widzę jak Paulinho rzuca Tottenham i idzie do Interu, który z roku na rok staje się coraz słabszy.
Paulinho w tym sezonie w premier league zagrał caluśkie 110 minut.
A tutaj kilka wyciętych komentarzy fanów kogutów o Paulinho

Dlatego śmiem twierdzić, że Paulinho jest kolejnym szitem którym się interesujemy.
-
Czarson
Śmiem twierdzić, że w Tottenhamie większość graczy gnije. Kazdy kto tam idzie zawsze ma po pewnym czasem albo nawet odrazu pod górke z gra, forma i ze wszystkim.
-
Kebo
Moim zdaniem Paulinho byłby świetny w Interze, nie wiem czemu, ale mam takie przeczucie. Ciekawe też jak będzie z Lassem, ponoć przeszedł testy medyczne.
-
Dzyl
Lass może przyjść w przeciwieństwie do Paulinho za darmo, a aktualnie oboje są zagadką, także myślę że jednak sprowadzimy Lassa.
-
Wannabe
Wielkie NIE dla Paulinho. Już jak chcieliśmy go z Brazylii ściągnąć to byłem przeciwny bo moim zdaniem jest to bardzo przereklamowany gracz.
-
miniu86
Jakbym miał wybierać Cerci czy Podolski to wybrałbym tego pierwszego, dlatego żałuje, że ostatecznie idzie do rywala zza miedzy. Galliani po raz kolejny namieszał nam w planach. Zdaje się, że Mancini też wolał Alessio.
Trochę szkoda bo jeśli na koniec okaże się, że Milan ma Cerciego, a my Podolskiego to tak naprawdę nie wzmocnimy się wzglądem naszych sąsiadów i chyba głównych konkurentów w lidze.
Póki co jednak należy się uzbroić w cierpliwość i mieć nadzieję, że zarząd Interu ogarnie temat wzmocnienia drużyny.
Trochę szkoda bo jeśli na koniec okaże się, że Milan ma Cerciego, a my Podolskiego to tak naprawdę nie wzmocnimy się wzglądem naszych sąsiadów i chyba głównych konkurentów w lidze.
Póki co jednak należy się uzbroić w cierpliwość i mieć nadzieję, że zarząd Interu ogarnie temat wzmocnienia drużyny.
-
Wannabe
Podolskiego zawsze lubiłem i ceniłem, ale 8 mln? Trochę za dużo biorąc pod uwagę wiek i ostatnią formę. Niemniej jednak liczę, że przez 2-3 lata będzie u nas grał na odpowiednim poziomie.
-
eKubaL
- Kontakt:
Nie wiem co ćpią panowie z Atletico, ale jakakolwiek wymiana, której walutą jest "1 Torres" jest dla nich bez sensu. Nie potrzebują Cerciego to powinni pomyśleć o jego sprzedaży, a nie wymianie na największe pośmiewisko piłkarskie Europy.
Ani Cerci ani Podolski w tym sezonie nie zachwycają, więc nie ma się co spinać, że się milan jakoś wzmocnił. Patrzmy na siebie, bo z mądrymi wzmocnieniami mamy szansę odrobić tych 6 punktów do trzeciego miejsca.
Kadrę musimy poszerzyć bardziej wartościowymi zawodnikami niż MBaye czy Vidic, bo widać, że Mancini nie boi się eksperymentować z ustawieniem, a do tego potrzeba zróżnicowanych wykonawców.
Ani Cerci ani Podolski w tym sezonie nie zachwycają, więc nie ma się co spinać, że się milan jakoś wzmocnił. Patrzmy na siebie, bo z mądrymi wzmocnieniami mamy szansę odrobić tych 6 punktów do trzeciego miejsca.
Kadrę musimy poszerzyć bardziej wartościowymi zawodnikami niż MBaye czy Vidic, bo widać, że Mancini nie boi się eksperymentować z ustawieniem, a do tego potrzeba zróżnicowanych wykonawców.
-
Kebo
Pomijając już te wszystkie wzmocnienia z przodu to ja wciąż nie wiem na co oni liczą na bokach obrony. Przecież to co robią piłkarze odpowiedzialni za ta pozycję to są jakieś kpiny. Wiadomo, że zimą nie ma co liczyć na rewolucję, ale o ile Mancini zostanie na kolejny sezon (oby) to musi coś z tym zrobić. No i kolejna sprawa ciekaw jestem czy kogoś się teraz pozbędziemy, z pewnością by się przydało kilku amatorów pożegnać.
-
Odet
miniu86 pisze:Jakbym miał wybierać Cerci czy Podolski to wybrałbym tego pierwszego, dlatego żałuje, że ostatecznie idzie do rywala zza miedzy. Galliani po raz kolejny namieszał nam w planach. Zdaje się, że Mancini też wolał Alessio.
mam tak samo. Wolę Cerciego.
Dla mnie Podolski to zagadka. Facet najlepiej grywał w kadrze, w lepszych klubach grał słabo (Bayern) lub średnio (Arsenal) .
Niestety mamy takie czasy, że zagadkowy Poldi może być wzmocnieniem.
Pozdr.
-
Klinsi64
na szczęście Inter to gorszy klub więc Podolski powinien sprostać...na prawej obronie może zagrać Diarra
-
sampam
Cerci w 2 sezonach Torino pokazal swoje nieprzecietne umiejetnosci, ale Podolski w Arsenalu tez nie proznowal. Za Wlochem przemawia znajomosc realiow wloskiej ligi, a za Niemcem niezwykle bogate doswiadczenie. Wedlug mediow to i tak Galliani sprzatnie Wlocha, wiec nam zostanie przyszywany rodak. BYC MOZE.
-
Kubus
Jeśli chodzi o same umiejętności, moim zdaniem lepszy jest Podolski, za Cercim zaś przemawia wiek, jest dwa lata młodszy. Myślę, że obaj sprawdzą się w swoich klubach jeśli transfery dojdą do skutku.
-
Dzyl
Póki co to chcemy brać zawodników jedynie na wypożyczenia, ale pytanie kogo w ogóle latem wykupimy ? Osvaldo, Dodo, Mvila są wypożyczeni, Podolski też ma przyjśc na wypożyczenie, są jeszcze pogłoski, że chcemy wypożyczyć Salaha. Więc skąd weźmiemy pieniądze na wykupienie tych piłkarzy ?
-
Klinsi64
Sprzedamy Icardiego,Nagatomo,Guarina,Mbaye i kogoś tam jeszcze...Dzyl pisze:Póki co to chcemy brać zawodników jedynie na wypożyczenia, ale pytanie kogo w ogóle latem wykupimy ? Osvaldo, Dodo, Mvila są wypożyczeni, Podolski też ma przyjśc na wypożyczenie, są jeszcze pogłoski, że chcemy wypożyczyć Salaha. Więc skąd weźmiemy pieniądze na wykupienie tych piłkarzy ?
-
sampam
Watpliwe, bysmy wykupili wspmonianych pilkarzy i to w 1 okienku transferowym. Jeszcze mniej prawdopoodbne jest to, ze kazdy z nich sprawdzi sie. Zreszta mowiac szczerze to wsrod wymienionych kopaczy juz teraz paru bym sie pozbyl...Więc skąd weźmiemy pieniądze na wykupienie tych piłkarzy ?
Bardziej optymistyczna wersja zaklada, ze wlasciciel klubu sypnie groszem. To tak w ramach zyczen noworocznych
-
yoda79
Wiem, że niektórzy są zadowoleni po doniesieniach odnośnie mercato, z kolei ja po tychże doniesieniach proponuję rozwiązać klub, jesteśmy skończeni.
Jakiś przeplacony kmiot Lavezzi (latem), afrokmiot Balo, pionek Podolski, ławkowicz ciapaty z Chelsea, pół roku nie grający Rolando czy Diarra, kolejny piłkarski odpad.
Albo Indor zacznie ogarniać, albo proponuję rozwiązać ten klub.
Jakiś przeplacony kmiot Lavezzi (latem), afrokmiot Balo, pionek Podolski, ławkowicz ciapaty z Chelsea, pół roku nie grający Rolando czy Diarra, kolejny piłkarski odpad.
-
Klinsi64
hmm...kontrowersyjna opiniayoda79 pisze:Wiem, że niektórzy są zadowoleni po doniesieniach odnośnie mercato, z kolei ja po tychże doniesieniach proponuję rozwiązać klub, jesteśmy skończeni.
-
yoda79
Jeśli ta droga da nam LM pierwszy odszczekam swoje slowa i posypię głowę popiołem.
Według mnie odpady, ławkowicze i przygłupy nie dadzą nam LM, nawet w tej żalosnej lidze.
Według mnie odpady, ławkowicze i przygłupy nie dadzą nam LM, nawet w tej żalosnej lidze.
-
Adriano_forever
No na innych ciężko liczyć w tych czasach. Nie masz 40 mln to nie masz dobrego zawodnika z formą na chwilę obecną
-
Piekarz
Zgadzam się z yodą, może nie co do każdego piłkarza z osobna, ale co do ogólnej konkluzji jak najbardziej. Te transfery to kosmetyka i żywienie się padliną takie samo jak w lecie i prawdopodobieństwo, że podniosą stan kadry na tyle, że z jedenastego miejsca zrobi się trzecie, jest malusieńkie. Powtórzę po raz setny: bez sporej kasy albo sporych, wręcz genialnych umiejętności decyzyjnych i negocjacyjnych kadry kierowniczej (które są na poziomie Zagłębia Sosnowiec), nic nie ruszy do przodu. Może zresztą nawet duża kasa nie wystarczy, jeśli dalej za transfery będą odpowiedzialni ludzie którzy wymieniają Rolando na Vidicia, a wymiana ludzi od transferów nie wystarczy, jeśli Thohir wciąż będzie mylił oszczędzanie z inwestowaniem.
-
sampam
Ja bym powiedzial, ze priorytetem jest stabilizacja w klubie, wytyczenie klarowych i mozliwych do zrealizowania celow. Podjecie dlugofalowych decyzji w kwestii wprowadzania mlodziezy do 1 skladu itd. Tak, jest to myslenie zyczeniowe i ciut odrealnione, ale kto mi zabroni? Absolutnie nie wierze w 3 miejsce w lidze, no chyba ze Benitez to skonczony idiota, a Viola zlapie kilkukolejkowy dolek formy:)
Nie ma co krecic nosem na wiesc o naszych celach transferowych, a czego tu sie spodziewac? Ech, jakby byl Walter to by Lavezziego latwiej przekonal

Nie ma co krecic nosem na wiesc o naszych celach transferowych, a czego tu sie spodziewac? Ech, jakby byl Walter to by Lavezziego latwiej przekonal
-
Klinsi64
przecież ściąganie odpadów z innych drużyn stosuje też juve i Roma różnica jest taka że te kluby nie mają aż tylu martwych dusz w składzie co Inter,bo i nie zostały tak zrujnowane kadrowo jak my,do tego stać ich też od czasu do czasu na wyciągnięcie jakiegoś świetnego piłkarza za konkretną sumę...najpierw wróćmy do czołówki Serie A,powalczmy realnie o te 3 miejsce,pojawią się na horyzoncie pieniądze to wtedy łatwiej będzie o lepszych piłkarzy,póki co cieszmy się że jeszcze ktoś nasze oferty w ogóle rozważaPiekarz pisze:Zgadzam się z yodą, może nie co do każdego piłkarza z osobna, ale co do ogólnej konkluzji jak najbardziej. Te transfery to kosmetyka i żywienie się padliną takie samo jak w lecie i prawdopodobieństwo, że podniosą stan kadry na tyle, że z jedenastego miejsca zrobi się trzecie, jest malusieńkie. Powtórzę po raz setny: bez sporej kasy albo sporych, wręcz genialnych umiejętności decyzyjnych i negocjacyjnych kadry kierowniczej (które są na poziomie Zagłębia Sosnowiec), nic nie ruszy do przodu. Może zresztą nawet duża kasa nie wystarczy, jeśli dalej za transfery będą odpowiedzialni ludzie którzy wymieniają Rolando na Vidicia, a wymiana ludzi od transferów nie wystarczy, jeśli Thohir wciąż będzie mylił oszczędzanie z inwestowaniem.
-
andyvdm
No fajnie fajnie ze coś tam działamy przed rozpoczęciem okienka i staramy się wyciągnac jak najmniej znoszone spodnie z kontenera PCK ale póki co słyszy się głównie o ataku i pomocy a to nie są pozycję które wymagają natychmiastowej naprawy. W pierwszej kolejności powinniśmy szukać bocznych obrońców na obie strony oraz jednego środkowego bo to pozycje zapelnione samym gownem i bez naprawy tego problemu Salahy, Podolskie i reszta trybuniarzy niewiele zmieni. A w to że przeprowadzimy więcej niż 2-3 transfery nie wierzę.
-
sempre_fci
Za tyle to kupuje sie mega wymiatacza a nie dobrego graczaAdriano_forever pisze:No na innych ciężko liczyć w tych czasach. Nie masz 40 mln to nie masz dobrego zawodnika z formą na chwilę obecną
Cerci jednak w Milanie... Chyba jednak lepsza to byla opcja niz Podolski...
-
sampam
Wenger oferte ws. Podolskiego nazwal "zartem"...