Mercato

To co każdy kibic lubi...
kachol

Re: Mercato

Post autor: kachol »

Kebo pisze:Takie myślenie to na pewno nas daleko zaprowadzi, to może oddajmy Kove za 10 baniek i za parę lat jeszcze jakiś obiecujących młodych piłkarzy?...
A jaki jest sens w trzymaniu młodego perspektywicznego zawodnika, który ani nie ma tendencji do rozbłyśnięcia, ani nie łapie się w wizje trenera. Na zasadzie, bo kiedyś będzie wielki to go nie puszczamy, mimo, że u nas i tak będzie miernotą.

Kovacic dla mnie jest pierwszy do sprzedania jak tylko znajdzie się chętny za duże pieniądze to Inter nie powinien się zastanawiać ani przez chwilę. Sorry, ale nie sprawdza się jako lider, a jeszcze rok - dwa i wszyscy o nim zapomną i pójdzie na wypożyczenie, albo za pół darmo gdzieś odejdzie.

Poza tym jeszcze jest szansa, że wróci wielki Alvarez, niedoszła gwiazda, aka nie łapie się do składu w Sunderlandzie... on też musi gdzieś znaleźć miejsce dla siebie
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Kebo pisze:Takie myślenie to na pewno nas daleko zaprowadzi, to może oddajmy Kove za 10 baniek i za parę lat jeszcze jakiś obiecujących młodych piłkarzy?...
za to takie myślenie jakie Ty prezentujesz zaprowadzi nas do LM...za 20 lat...kiedyś Moratti sprzedał nam króla strzelców MŚ Ronaldo i Inter przetrwał,sprzedał Ibrę który dał nam scudetto i Inter przetrwał,czemu nie możemy sprzedać Kovacica który póki co nic nam nie dał? ;)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Teraz Juve oprócz pieniędzy odzyskało prestiż. Latem wzmocnią skład lepszymi zawodnikami i dalej będą orać Serie A.
Raffal

Post autor: Raffal »

klinsi pisze:
za to takie myślenie jakie Ty prezentujesz zaprowadzi nas do LM...za 20 lat...kiedyś Moratti sprzedał nam króla strzelców MŚ Ronaldo i Inter przetrwał,sprzedał Ibrę który dał nam scudetto i Inter przetrwał,czemu nie możemy sprzedać Kovacica który póki co nic nam nie dał? ;)
A po co sprzedzedawac jednego z lepszych naszych zawodnikow ?
Zacznijmy sprzedaz od miernot a nie mlodych zdolnych. Gdyby był wychowankiem to nie byloby oczekiwan ze zostanie liderem juz teraz itd... niech gra i sie rozwija bo poki co to mamy kuzmy, joele czy nawet medele do odstrzalu

Nie oczekujcie ze bedzie liderem a ze bdzie dobrze grał.
kachol

Post autor: kachol »

Raffal pisze:
klinsi pisze:
A po co sprzedzedawac jednego z lepszych naszych zawodnikow ?
Zacznijmy sprzedaz od miernot a nie mlodych zdolnych. Gdyby był wychowankiem to nie byloby oczekiwan ze zostanie liderem juz teraz itd... niech gra i sie rozwija bo poki co to mamy kuzmy, joele czy nawet medele do odstrzalu

Nie oczekujcie ze bedzie liderem a ze bdzie dobrze grał.
Żeby się wzmocnić musimy na czymś zarobić, bo klub generuje za mały dochód, żeby bez sprzedaży się wzmacniać, a nic nie wskazuje na to, że możemy jak PSG czy City mieć gdzieś FFP. A za wyprzedaż szrotu nic nie zarobimy bo ich nikt nie chce, albo więc pójdą na wypożyczenie, albo jakaś nędzną wymianę szrotu na szrot. Tak to działa, więc na pewno ktoś będzie musiał odejść z graczy teoretycznie coś wartych. A z dwójki Icardi Kovacic na pewno pozbycie się Kovacica jest sensowniejsze.
Raffal

Post autor: Raffal »

i rozwiązaniem jest sprzedaz jednego kovacica za 30mlnE żeby kupic 3 zawodników po 10 ?

a czym sie bedzie roznil zawodnik za 10mlnE od kuzmanovica, obiego , medela itd ?

I to ma nas wyciągnąć ze sredniactwa ?
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Zapoznaj się najpierw z panującymi zasadami FFP, a potem udzielaj w temacie ;)

Wolę zdecydowanie zostawić Icardiego niż Kovacića.
miniu86

Ciekawe jakie będzie zbliżające się mercato?

Tyle zapowiedzi działaczy, trenera, zawodników o tym że potrzebni są klasowi piłkarze.
Które z nazwisk podawanych nam w ostatnich tygodniach są na prawdę realne?
Czy brak pucharów wpłynie na ich decyzje?

No i klasyczne: czy weźmiemy się za to na poważnie już teraz czy czeka nas kilka telenowel aż po ostatnie dni sierpnia.
Odet

Post autor: Odet »

co myślicie o Defrelu z Ceseny?

chciałbym, żeby nasi by się nim zainteresowali.

Pozdr.
Nen

Post autor: Nen »

Odet pisze: co myślicie o Defrelu z Ceseny?
35 meczów 9 goli 5 asyst. Staty identyczne jak u Edera, którym się interesujemy. (Eder grał jednak 30 razy, ale nie w ostatniej tabeli Cesenie) do tego wiek - 24 lata wydaje się atutem. Obaj grają jako cofnięci napastnicy, Francuz chyba nawet głębiej, wiele meczów nie widziałem z jego udziałem (2).

Defrel > Eder > Biabiany, ale chciałbym jeszcze więcej.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Defrel i Eder powinni skutecznie pomóc w podtrzymaniu obecnego poziomu. Biabiany powinien go jeszcze obniżyć.
Piter

Post autor: Piter »

Nie ważne kogo kupimy i tak nie zmieni się w tym zespole nic. Pozdrawiam.
Odet

Defrel jak mówi, lubi też grać po prawej stronie, czyli do taktyki Mancio (jeśli zagra skrzydłami) by pasował.

Piekarz, co mówiłeś jak interesowaliśmy Icardim?

ja liczę że Defrel mógłby stać się kimś podobnym.

Pozdr.
Piekarz

Odet pisze: Piekarz, co mówiłeś jak interesowaliśmy Icardim?
Z tego co pamiętam, byłem gdzieś pomiędzy obojętnością a byciem na tak. A co, na jaki to niby poziom wzniósł nas Icardi?
Odet

Piekarz pisze:
Odet pisze: Piekarz, co mówiłeś jak interesowaliśmy Icardim?
Z tego co pamiętam, byłem gdzieś pomiędzy obojętnością a byciem na tak. A co, na jaki to niby poziom wzniósł nas Icardi?

to tak jak ja,
Icar może poziomu znacząco nie podniósł, ale może podnieść klub finansowo, jeśli prawdą jest to że są chętni do kupna (za 30mln euro).

Jak się nie ma pucharów, jak się nie ma stadionu, to trzeba tanio kupić, drogo sprzedać.

Pozdr.
miniu86

31 sierpnia 2015. Na stronie fcinter.pl pojawia się news: "Toure blisko Interu. Mancini jest w kontakcie telefonicznym z zawodnikiem."
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

miniu86 pisze:31 sierpnia 2015. Na stronie fcinter.pl pojawia się news: "Toure blisko Interu. Mancini jest w kontakcie telefonicznym z zawodnikiem."
A po godzinie. Toure odmówił Manciniemu, Ausilio po Kucke :P
yoda79

Post autor: yoda79 »

yoda79 pisze:Wiem, że niektórzy są zadowoleni po doniesieniach odnośnie mercato, z kolei ja po tychże doniesieniach proponuję rozwiązać klub, jesteśmy skończeni.
Jakiś przeplacony kmiot Lavezzi (latem), afrokmiot Balo, pionek Podolski, ławkowicz ciapaty z Chelsea, pół roku nie grający Rolando czy Diarra, kolejny piłkarski odpad.
Albo Indor zacznie ogarniać, albo proponuję rozwiązać ten klub.
Minęło pół roku (kolejne) i dalej tkwimy w megagównie.
Ten kmiot Indor może mydlić oczy róznego rodzaju lamusom, ale nie wszystkim, to nie jest pieprzone nba żeby jarac się samą obecnością w lidze.
Redaktorzy wybaczcie, ale muszę - kurwa co za cep sprzedaje Kovę a myśli o spacerowiczu (Motta) czy przychlaście (Melo), wiadomo, że Kova sam nas nie zbawi i tak się nie stało, ale bez jaj. Zostaje prowincjonalny piłkarzyna Brozovic a być może odejdzie lepszy Kovacic (też żadna supergwiazda).
Ponadto doniesienia o jakiś Perisiciach czy Allanach, no nie mogę, Indor ogarnij się, bo nie mogę na to spokojniue patrzeć.
Na szczęście mercato jeszcze się nie zaczęło, ale krótko - Indor ogarniaj.
mediolan

Post autor: mediolan »

yoda krótko indor nie czyta twoich postów ;)
miniu86

Imbula odrzuca propozycje Interu dokładając Thohirowi prosto w pysk, że nasz projekt wygląda niestabilnie :brawo:

Ten PROJEKT to już legenda.

Przed działaczami nie lada wyzwanie skoro jakiś byle kmiot jedzie po Interze jak po burej suce.
W sumie nie ma mu się co dziwić. Tyle, że zamiast "niestabilny" użyłbym słowa "niewiarygodny".

I jeszcze słówko o tym, że mamy dopiero czerwiec. Mancini chce mieć gotową drużynę na 3 lipca. Podejrzewam, że to data rozpoczęcia obozu przygotowawczego. Widać, że RM nie ma pojęcia o realiach Interu.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

miniu86 pisze:Imbula odrzuca propozycje Interu dokładając Thohirowi prosto w pysk, że nasz projekt wygląda niestabilnie :brawo:

Ten PROJEKT to już legenda.

Przed działaczami nie lada wyzwanie skoro jakiś byle kmiot jedzie po Interze jak po burej suce.
W sumie nie ma mu się co dziwić. Tyle, że zamiast "niestabilny" użyłbym słowa "niewiarygodny".

Willy Ndangi ojciec i agent Imbuli "Mio figlio può andare all'Inter, farebbe resuscitare la squadra." no ale ważne że obrzuciłeś gównem Inter +10 do zajebistości ;)
ekspert

Post autor: ekspert »

yoda79 pisze: Minęło pół roku (kolejne) i dalej tkwimy w megagównie.
Ten kmiot Indor może mydlić oczy róznego rodzaju lamusom, ale nie wszystkim, to nie jest pieprzone nba żeby jarac się samą obecnością w lidze.
Redaktorzy wybaczcie, ale muszę - kurwa co za cep sprzedaje Kovę a myśli o spacerowiczu (Motta) czy przychlaście (Melo), wiadomo, że Kova sam nas nie zbawi i tak się nie stało, ale bez jaj. Zostaje prowincjonalny piłkarzyna Brozovic a być może odejdzie lepszy Kovacic (też żadna supergwiazda).
Ponadto doniesienia o jakiś Perisiciach czy Allanach, no nie mogę, Indor ogarnij się, bo nie mogę na to spokojniue patrzeć.
Na szczęście mercato jeszcze się nie zaczęło, ale krótko - Indor ogarniaj.
Perisić i Allan byliby dla nas wzmocnieniami teraz realnie patrząc. Co do Allana to gość robi na mnie spore wrażenie i nie rozumiem jak można na niego narzekać.
miniu86

klinsi posiłkowałem się włoskim portalem dzisiaj rano, być może coś się w tej kwestii zmieniło. Nie brałbym jednak tego za pewnik. Faktem jednak jest, że padły słowa o "niestabilności projektu" Interu co w kontekście nabożnego podejścia do tego działaczy Interu, było przezabawne. Przynajmniej dla mnie.

Co do Perisica się nie wypowiadam gdyż nie oglądam ani ligi niemieckiej ani Chorwacji.

Allan z kolei byłby dla Interu wzmocnieniem. Co jednak wtedy z Medelem, który też trochę kosztował?
ekspert

Post autor: ekspert »

miniu86 pisze: Allan z kolei byłby dla Interu wzmocnieniem. Co jednak wtedy z Medelem, który też trochę kosztował?
Allan może grać jako przecinak, ale nie musi. Równie dobrze sprawdziłby się jako zwykły ŚP.
groch

Post autor: groch »

Okno transferowe się jeszcze nie zaczęło a każdy się powoli wzmacnia. Fenomenalny ruch Juve że sięgaja po Khedire.... WoW. Milan już chyba jest pewniak po Martinez. Super, że Serie A się wzmacnia... No ale... To miał być rok przełomowy. A tutaj wymieniamy nazwiska takie jak Carillo, Allan, Imbula? Oglądałem tylko Allana i nie jest to poziom Khediry, Carillo wątpię żeby choć w połowie strzelił tyle bramek co J. Martinez. Jeżeli nie zrobimy czegoś przelomowego będzie znowu problem. Największym problemem nie jest pomoc, atak. Do araju potrzebujemy 1 zawodnika, pomoc jest w dobrym stanie aczkolwiek klasowy zawodnik mógłby dać duzo. Problemem jest natomiast obrona. Chyba nikt z Nas nie chce oglądać Kapitana? Vidica? O ile ten drugi jeszcze "ujdzie" to zastąpienie Rano jest podstawa. Murillo? Nie znam typa... D'ambrosio byłby dobry jako zmienNIK ale potrzebujemy prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Lewa stronę mamy w miarę ogarnięty. Jest JJ, Santon.
Teraz coś na temat FFP. Rozumiem, że nie możemy szaleć na rynku ale do .... Mamy kilka darmozjadów zarabiających trochę $ i wcale nie musimy pozbywać się Icardiego czy Kovy. Powiem wiecej ... Nie możemy!
Taider, Schelotto, Kuzma, Nagatomo, Obi, Alvarez chyba nikt nie sądzi, że będą stanowili o sile Interu 2015/2016.
Mamy także Benassiego o którego ciągle zabiega Torino. Sprzedając ten szrot zyskujemy czysto 25 mln + duże oszczędności z racji kontraktów. Obyśmy tylko nie robili błędu jak wtedy gdy sprowadzalismy ten chłam do klubu. O ile szczerze powiedziawszy chcąc grać 4-3-3 zostawilbym Alvareza to nie kupujmy Carillo itd!
Koziolek

Post autor: Koziolek »

Zapowiada się bardzo ciekawe okno transferowe, przyklepaliśmy Murillo, bardzo prawdopodobne jest przyjście Mirandy. Dobrze, że działamy już teraz, bo jak ktoś trafnie zauważył we wcześniejszych postach: w Serie A wystarczy jedno naprawdę dobre mercato, żeby wrócić do poważnego grania.

Odpaliłem z ciekawości porównanie statystyczne naszych obrońców z naszymi potencjalnymi wzmocnieniami. Szczerze mówiąc, nie wygląda to szczególnie optymistycznie. Wiem, że statystyki nie grają, wiem, że Miranda prawdopodobnie miał o wiele mniej pracy niż nasza Trójka Wspaniałych, głównie z racji ogromnej różnicy w stylu gry zespołu, jednak fakt, że Vidić bije w porównaniu wszystkich o głowę jest zastanawiający.

Obrazek
Piekarz

Nie ma się co łudzić, że ci dwaj zbawią naszą obronę. Miranda nigdy nie był nie wiadomo kim i już za późno żeby się stał, a Atletico, bardzo delikatnie mówiąc, zdaje się nie ronić po nim choćby jednej łzy. Murillo widziałem tylko w jednym meczu (w którym niestety przypominał stylem gry Jesusa), ale fakt, że grając w Hiszpanii przez całe dwa lata nie zwrócił na siebie uwagi no może nie Barcelony i Realu, ale nawet Atletico, Sevilli czy Valencii, tylko został zgarnięty przez Inter, nie świadczy najlepiej o jego potencjale. No i byłoby spoko, zwłaszcza Miranda, bo nie musimy mieć na razie jakichś geniuszy, ale trzeba brać poprawkę na to, że po przyjściu do Interu prawie wszyscy piłkarze grają słabiej niż w poprzednich klubach. Może to wypali w miarę, ale chyba nikt nie będzie zszokowany, jak żaden nie załapie się do pierwszego składu (choć mamy tak dramatycznie słaby skład, że jak Miranda siądzie na ławce, to się lekko zdziwię; w przypadku Murillo natomiast nawet twarda rezerwa mnie nie zdziwi).

Na pewno Miranda to najsensowniej wyglądający transfer na środku obrony od dawna, to już coś. O ile w ogóle dojdzie do skutku. Ale jak wzmocnienia środka na tym się skończą, to stoimy w dalszym ciągu na fatalnie niepewnym gruncie, jeśli chodzi o ten element zespołu.
Hanys

Post autor: Hanys »

https://en.wikipedia.org/wiki/Miranda_(footballer)

piszą że aktualny klub to Inter a w Polskiej wersji jeszcze Atletico więc chyba już 100% u nas.
Piekarz

hanys%%% pisze:https://en.wikipedia.org/wiki/Miranda_(footballer)

piszą że aktualny klub to Inter a w Polskiej wersji jeszcze Atletico więc chyba już 100% u nas.
xD
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Murillo strzelił jedyną bramkę i ogólnie piłkarz meczu Brazylia-Kolumbia.

Cena za Mirande trochę razi, bo jak na 30 latka to trochę sporo - ale cieszy, że ktoś widzi problem w obronie i stara się ją wzmocnić, teraz czekamy na prawą stronę, marzy mi się Darmian jak każdemu chyba
ODPOWIEDZ