Mercato
-
Klinsi64
Re: Mercato
Grecja z Manolasem dostała wpierdol z Wyspami Owczymi ciekawe czy go już Roma na listę transferową wystawiła?to odnośnie przekreślania Murillo po meczu z Wenezuelą
niby mamy gówno w obronie,a gdy przychodzi do zmian to znowu się nie podoba,bo oczywiście w Interze nikt się nie sprawdza i tak już będzie zawsze...brak słów
-
Nen
Meczu z Brazylią nie oglądałem, ale podobno Murillo tyrał snajperów Brazylii równo. Wiadomo, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale umówmy się, że Kolumbijczyk ma potencjał, ma młody wiek i nie kosztuje krocie.
Co do zestawienia statystycznego stoperów - nie jest to wymierne zbytnio, bowiem system zero-jedynkowy nie oddaje sytuacji boiskowych. "Stracona piłka" może skutkować niczym, a może skutkować wjazdem napastnika rywali w pole karne. Nie zmienia to faktu, że od przyjścia Mancio i przejścia na 4 obrońców Vidic grał co najmniej dobrze i jeżeli poziom ten utrzyma, a zdrowie dopisze ja nie widzę problemu, by obok Murillo i (oby) Mirandy stanowił o sile naszej defensywy.
Co do zestawienia statystycznego stoperów - nie jest to wymierne zbytnio, bowiem system zero-jedynkowy nie oddaje sytuacji boiskowych. "Stracona piłka" może skutkować niczym, a może skutkować wjazdem napastnika rywali w pole karne. Nie zmienia to faktu, że od przyjścia Mancio i przejścia na 4 obrońców Vidic grał co najmniej dobrze i jeżeli poziom ten utrzyma, a zdrowie dopisze ja nie widzę problemu, by obok Murillo i (oby) Mirandy stanowił o sile naszej defensywy.
-
Piekarz
A chociaż jedna osoba go przekreśliła?klinsi pisze:Grecja z Manolasem dostała wpierdol z Wyspami Owczymi ciekawe czy go już Roma na listę transferową wystawiła?to odnośnie przekreślania Murillo po meczu z Wenezuelą
-
Stachoo
Na czacie około 60% wypowiadających się - nie wiem dlaczego.Piekarz pisze:A chociaż jedna osoba go przekreśliła?klinsi pisze:Grecja z Manolasem dostała wpierdol z Wyspami Owczymi ciekawe czy go już Roma na listę transferową wystawiła?to odnośnie przekreślania Murillo po meczu z Wenezuelą
-
Jaszczu91
Miranda już prawie oficjalnie graczem Interu. Jak dla mnie to świetna wiadomość bo to znakomity stoper, grający nawet w reprezentacji Brazylii, który powinien wnieść pewność i spokój do naszej obrony. Jego doświadczenie nam się przyda. Z tym transferem szanse Rano na pierwszy skład jeszcze maleją więc nic tylko się cieszyć. Murillo wczoraj także pokazał się z dobrej strony i zaczyna mnie powoli do siebie przekonywać. Gdyby miał lepszą technikę to było by super. Ale jest silny fizycznie i cały czas młody więc może się rozwinie. Nawet na weszło piszą że Inter zrobił niezły interes pozyskując go, to chyba coś w nim jest.
Dla mnie to piłkarz o charakterystyce bardzo zbliżonej do Jesusa, ale końcówka sezonu pokazała, że Mancini będzie korzystał z Juana na boku, więc Murillo sie przyda. Jeszcze tylko pozyskać Darmiana i nasza obrona mi się podoba.
-
Berki
Panowie, ja jak pewnie mało kto tutaj wiem jak to jest żyć rozczarowaniami przez kilka sezonów, gdyż mój ukochany polski klub co roku walczy o awans do ekstraklasy przeważnie przez 5 pierwszych kolejek, a później jest oczekiwanie na kolejny sezon 
Dlatego radziłbym nie spinać się póki co że jest słabo na rynku transferowym, nie patrzeć, że Milan oferuje za Martineza czy innych furę pieniędzy, bo jak widać sytuacja ich weryfikuje i też wcale nie są jakimś wielkim magnesem dla zawodników.
Dajmy popracować działaczom odpowiedzialnym za transfery, przecież to wszystko i tak nie zależy od nas.
Inna sprawa, że jak to zwykle bywa ruchy kadrowe innych zespołów mogą spowodować, że będzie szansa wyciągnąć jakiegoś kozaka pod koniec lipca czy nawet sierpnia w promocyjnej cenie.
Będzie lepiej, bo gorzej już być nie może
Gdybym mógł wybrać tych trzech piłkarzy to byliby to Darmian, Salah i Jovetić jeśli chodzi o tych przymierzanych do nas.
Dlatego radziłbym nie spinać się póki co że jest słabo na rynku transferowym, nie patrzeć, że Milan oferuje za Martineza czy innych furę pieniędzy, bo jak widać sytuacja ich weryfikuje i też wcale nie są jakimś wielkim magnesem dla zawodników.
Dajmy popracować działaczom odpowiedzialnym za transfery, przecież to wszystko i tak nie zależy od nas.
Inna sprawa, że jak to zwykle bywa ruchy kadrowe innych zespołów mogą spowodować, że będzie szansa wyciągnąć jakiegoś kozaka pod koniec lipca czy nawet sierpnia w promocyjnej cenie.
Będzie lepiej, bo gorzej już być nie może
Gdybym mógł wybrać tych trzech piłkarzy to byliby to Darmian, Salah i Jovetić jeśli chodzi o tych przymierzanych do nas.
-
TomikoPTB
Darmian - jak się uda go sprowadzić to mega sukces.
Salah - całkiem spoko
Jovetic - szklany za bardzo
Salah - całkiem spoko
Jovetic - szklany za bardzo
-
Sinolog
Miranda i Imbula na 99% w Interze, z tego co mówi zarząd Kovacic też nigdzie się nie wybiera - okienko zapowiada się więcej niż pozytywnie.
Z tego co czytałem Mancio sceptycznie podchodzi do transferu Jojo, choc on sam bardzo chętnie dołączyłby do Interu. Ponoc na pierwszym miejscu na liście Roberto widnieje Salah, Stevan jest alternatywą w wypadku niepowodzenia.
Jeszcze wypadałoby pozyskac jakiegoś bocznego obrońcę, bo powracający Pereira to może zbawic, ale chyba Primavere.
Z tego co czytałem Mancio sceptycznie podchodzi do transferu Jojo, choc on sam bardzo chętnie dołączyłby do Interu. Ponoc na pierwszym miejscu na liście Roberto widnieje Salah, Stevan jest alternatywą w wypadku niepowodzenia.
Jeszcze wypadałoby pozyskac jakiegoś bocznego obrońcę, bo powracający Pereira to może zbawic, ale chyba Primavere.
-
Mora
- Kontakt:
Media podają, że Inter podpisał kontrakt z Kondogbią. Kwota transferu to podobno 35 mln euro + 3 mln ewentualnych bonusów. Sam piłkarz podpisze 5-letnią umowę, za rok gry otrzyma 4 mln euro. Cała operacja zamknie się więc w kwocie około 58 mln euro. Thohir głęboko sięgnął do kieszeni, ostatni tak drogi transfer Interu to bodajże Crespo...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
fafibra
Transfer Kondogbi za taką kwotę... WOW. Czyżby FFP przestało istnieć?
-
Kebo
Moim zdaniem jak się odkuwać i iść po LM to właśnie w takim stylu. Mancini nie daje sobie wciskać szrotu jasno mówi kto go interesuje i to mi się podoba. Co do finansów Thohir nie jest głupi, na pewno jakoś to rozplanował i wie co robi.
-
sampam
Nie wiem, no chyba wypada sie cieszyc:) Przy czym nie wiem czy akurat tego gracza najbadziej nam bylo trzeba.
-
MiRas.
- Kontakt:
Chyba oszaleliśmy, 35 mln € +3 mln € bonusów za defensywnego pomocnika?! My?! Inter?! Ba, jeszcze możliwe, że pozyskamy Imbulę za 19,5 mln €?! ... coś mi tutaj nie gra, to do nas wybitnie niepodobne
Wstyd się przyznać, ale jeszcze miesiąc temu nie wiedziałem kto to jest.
Nie wiem czy to była wojna z Milanem na ambicje, czy wojna Thohira z Mr Bee, na to kto ma i da więcej, czy Thohir chciał pokazać miejsce w szeregu, czy jak, czy naprawdę tak bardzo go chcieliśmy... Mimo wszystko, zaczyna się robić INTEResująco... Murillo, Miranda, Kondogbia, Imbula(??)... Kto następny?

Nie wiem czy to była wojna z Milanem na ambicje, czy wojna Thohira z Mr Bee, na to kto ma i da więcej, czy Thohir chciał pokazać miejsce w szeregu, czy jak, czy naprawdę tak bardzo go chcieliśmy... Mimo wszystko, zaczyna się robić INTEResująco... Murillo, Miranda, Kondogbia, Imbula(??)... Kto następny?

-
mediolan
dalismy tyle hajsu za goscia o ktorym uslyszalem pierwszy raz tydzien temu :O ale ktos z dwojki icar kova poleci na pewno mysle ze za icara dostalibysmy duzo duzo wiecej bo ponoc real benka na niego poluje a wiadomo jak real sypie kasa... jesli mancio zatrzyma ta dwojke przy takim okienu to bd majstersztyk w jego wykonaniu a jak z tego thohir wybrnie to ja juz nie mam pojecia 
-
Stachoo
no to jesteście słabymi znawcami piłki europejskiej, jeśli w ogóle o nim nie słyszeliście
-
Klinsi64
dla postronnych kibiców tak samo nieznany,a nawet bardziej jest bożek Interu Mateo Kovacic kopiący na peryferiach wielkiej piłkiStachoo pisze:no to jesteście słabymi znawcami piłki europejskiej, jeśli w ogóle o nim nie słyszeliście
-
Yascarr
Dziwne, bo swego czasu nawet była spora saga transferowa o jego przejściu do... Interu. O ile pamiętam był to 2013r, tyle że wtedy w Hiszpanii miał klauzule odejścia 20mln.
-
Odet
nie było mnie tydzień i świat oszalał 
zupełnie nie rozumiem tych (plotek) transferów Imbuli i Kondogbi. Owszem uważam że właśnie ta pozycja (łącznik pomocy z obroną) wymaga natychmiastowej naprawy, ale skąd nagle "Filipińczyk" wyciągnie takie pieniądze?
przecież on po to zatrudnił Amerykanów żeby zarabiać !!
jeśli za Kondogbie wybuli 35mln to za ile go potem sprzeda?
czy Mancio będzie grać 4-2-3-1 ? i po co w takim razie zimą przychodził Brozovic, co będzie z Guarinem?
czy kasa na zakupy z Francji nie będzie pochodziła czasem z transferów Icardiego (podobno Gruby chce go w Realu) i Kovacica?
Osobiście to nie jestem za oddaniem Mateusza, bo wreszcie znaleziono mu pozycję na boisku, gra coraz lepiej i pewniej (w pierwszym sezonie, nawet jak był faulowany to sędziowie gwizdali przeciw niemu, w tym nawet gdy nie jest to potrafi się umiejętnie podłożyć i gwizdek dla nas), zna ligę i Inter.
Jeśli Real chce Miętusa to ciągnąć nawet 70mln
Transferu (plotki) Mirandy też nie rozumiem, za te pieniądze wolałbym Glika, który zna język, zachowania napastników z Serie A i całą ligę.
Valdifiori w Neapolu za 5,5mln
Pozdr.
zupełnie nie rozumiem tych (plotek) transferów Imbuli i Kondogbi. Owszem uważam że właśnie ta pozycja (łącznik pomocy z obroną) wymaga natychmiastowej naprawy, ale skąd nagle "Filipińczyk" wyciągnie takie pieniądze?
czy Mancio będzie grać 4-2-3-1 ? i po co w takim razie zimą przychodził Brozovic, co będzie z Guarinem?
czy kasa na zakupy z Francji nie będzie pochodziła czasem z transferów Icardiego (podobno Gruby chce go w Realu) i Kovacica?
Osobiście to nie jestem za oddaniem Mateusza, bo wreszcie znaleziono mu pozycję na boisku, gra coraz lepiej i pewniej (w pierwszym sezonie, nawet jak był faulowany to sędziowie gwizdali przeciw niemu, w tym nawet gdy nie jest to potrafi się umiejętnie podłożyć i gwizdek dla nas), zna ligę i Inter.
Transferu (plotki) Mirandy też nie rozumiem, za te pieniądze wolałbym Glika, który zna język, zachowania napastników z Serie A i całą ligę.
Pozdr.
-
Klinsi64
bardzo dużo nie rozumiesz,ale może to dobrze,czasem lepiej wiedzieć mniejOdet pisze:nie było mnie tydzień i świat oszalał
Pozdr.
-
Kujon
- Kontakt:
Imbula
https://www.youtube.com/watch?v=6EuZGUUsFSk
Wiem, że na filmikach to Kerlon wyglądał na Boga piłki, ale jak na Ligue1 to naprawdę spoko, i umie kiwnąć i się zastawić i nie podaje do tyłu, wielkie tak dla tego Pana u Nas.
https://www.youtube.com/watch?v=6EuZGUUsFSk
Wiem, że na filmikach to Kerlon wyglądał na Boga piłki, ale jak na Ligue1 to naprawdę spoko, i umie kiwnąć i się zastawić i nie podaje do tyłu, wielkie tak dla tego Pana u Nas.
-
mediolan
stachoo pokaz mi choc jeden post gdzie nazwalem sie znawca pilki europejskiej ... i ze co niby ty przypisujesz sobie takie miano bo o nim slyszales?
europejska pilka nie interesuje sie juz od kilku lat bo Inter sie w niej nie liczy i tkwie po uszy w tym bagnie razem z Interem
kiedys bylem w stanie wymienic 11 i lawke rezerwowa wiekszosci duzych klubow w europie ale to nie te czasy skonczylo sie obstawianie sledzenie lig wynikow druzyn ... moze zacznie mnie interesowac kto to taki decyduje o sile monaco i kto wgl ich trenuje jak przyjdzie Interowi z nimi zagrac powazny mecz w powaznych rozgrywkach ... a teraz? po cholere mi to
-
Odet
klinsi pisze:bardzo dużo nie rozumiesz,ale może to dobrze,czasem lepiej wiedzieć mniejOdet pisze:nie było mnie tydzień i świat oszalał
Pozdr.Glik?Valdifiori?
i kto to napisał...
Wątek na którym napisałem dotyczy całego Mercato, stąd moja wzmianka o Valdifiorim... ogarniasz czy dalej nie?
pozdr.
-
Klinsi64
odebrałem tego Valdifioriego jako "patrzcie a Napoli za 5,5 mln takiego koksa ściągnęło"
tak czy inaczej podtrzymuję swoje zdanie 
-
Odet
ja też...klinsi pisze:tak czy inaczej podtrzymuję swoje zdanie
klinsi pisze:O jakim Wy Shaqirim piszecie?Myślicie że Bayern będzie czekał,aż gołodupcy z Mediolanu zbiorą kasę jaką kluby takie jak Wolfsburg wyłożą ot tak sobie?Spróbować z Konoplianką,Ayewem czy Ibarbo oni też są mało realni,ale nie tak jak Szwajcar.
-
Koziolek
Nie mogę wyjść ze zdumienia. 35mln za Kondogbię, kto wie, czy nie 20mln za Imbulę, do tego niemal pewni też dwaj obrońcy. Potrzebne, choć bardzo ryzykowne transfery, szczególnie młodych francuzów. A mamy jeszcze niezapłaconych Shaqiriego, Medela, Brozovicia, Santona, niewykluczone, że zostały do opłacenia jeszcze raty za Hernanesa.
Zaczęło się dziać od oficjalnej informacji, że Sampdoria jednak zagra w Lidze Europejskiej. Mam wrażenie, że przez to, że teraz w Europie nie zagramy, zarząd stawia wszystko na jedną kartę. Wydać teraz, stworzyć zespół, a słabnącym w swoim znaczeniu Finansowym Fair Play martwić się później.
Napewno na sprzedaże w tym okienku przyjdzie czas, ale oby to nie była sprzedaż Icardiego czy Kovacicia. Mamy szeroką kardę, dużo piłkarzy, którzy nie są nam potrzebni przy walcę tylko na krajowym podwórku. Sprzedajmy Nagatomo, Kuzmanovicia, Obiego, Taidera, Alvareza, Pereirę a nawet Hernanesa, Guarina czy Handanovicia, ale nie ruszajmy ludzi, których wartość napewno nie zmaleje.
Zaczęło się dziać od oficjalnej informacji, że Sampdoria jednak zagra w Lidze Europejskiej. Mam wrażenie, że przez to, że teraz w Europie nie zagramy, zarząd stawia wszystko na jedną kartę. Wydać teraz, stworzyć zespół, a słabnącym w swoim znaczeniu Finansowym Fair Play martwić się później.
Napewno na sprzedaże w tym okienku przyjdzie czas, ale oby to nie była sprzedaż Icardiego czy Kovacicia. Mamy szeroką kardę, dużo piłkarzy, którzy nie są nam potrzebni przy walcę tylko na krajowym podwórku. Sprzedajmy Nagatomo, Kuzmanovicia, Obiego, Taidera, Alvareza, Pereirę a nawet Hernanesa, Guarina czy Handanovicia, ale nie ruszajmy ludzi, których wartość napewno nie zmaleje.
-
Klinsi64
no i co chciałeś tym dowieść ? to że nie wierzyłem w Shaqiriego w Interze? w Kondogbię do piątku też nie wierzyłem,tak samo jak w wielkie transfery MilanuOdet pisze:ja też...klinsi pisze:tak czy inaczej podtrzymuję swoje zdanie
klinsi pisze:O jakim Wy Shaqirim piszecie?Myślicie że Bayern będzie czekał,aż gołodupcy z Mediolanu zbiorą kasę jaką kluby takie jak Wolfsburg wyłożą ot tak sobie?Spróbować z Konoplianką,Ayewem czy Ibarbo oni też są mało realni,ale nie tak jak Szwajcar.
-
Kebo
Dobra panowie moim zdaniem nie ma co panikować i się martwić finansami. Thohir nie jest głupi. Z pewnością wszystko rozplanował, a doradzali mu ogarnięci ludzie. Przecież naściągał do nas masę ludzi od finansów, zarządzania itd. Co do transferów to chyba nikt się takiej ofensywy i takich kwot. Teraz dopiąć wszystko na ostatni guzik i skupić się na Salahu/bocznym obrońcy (Darmian byłby majstersztykiem), no i oczywiście na sprzedaży szrotu.
-
yoda79
W sposób oczywisty lepiej wyrażać swoje zdanie jak Klinsi i się mylić, niż czaić się na stronie i wytykać potem "błędy". To akurat Odeta nie dotyczy, ale paru kmiotów z sb na pewno.
Co do mercato, Indor zaczął ogarniac, natomiast poczekajmy do końca; zobaczymy jaka kadra będzie za 2 miesiące.
Wciąż w drużynie pełno szrotu i martwych dusz, z drugiej strony to Inter i te afrofrancuzy mogą zwyczajnie się nie sprawdzić i będzie płacz.
Na bokach obrony syf (para Miranda - Murillo na SO wydaje się pewna i może będzie ok), w ataku chimeryczny Icardi, emeryt Palacio i młodziki.
Fanom milanisty Santona przypomina, że gość robił tylko wrażenie, nic w ofensywie nie wnosił konstruktywnego.
Reasumując - za dwa miesiące będzie można oceniac, na razie jest nieźle.
Co do mercato, Indor zaczął ogarniac, natomiast poczekajmy do końca; zobaczymy jaka kadra będzie za 2 miesiące.
Wciąż w drużynie pełno szrotu i martwych dusz, z drugiej strony to Inter i te afrofrancuzy mogą zwyczajnie się nie sprawdzić i będzie płacz.
Na bokach obrony syf (para Miranda - Murillo na SO wydaje się pewna i może będzie ok), w ataku chimeryczny Icardi, emeryt Palacio i młodziki.
Fanom milanisty Santona przypomina, że gość robił tylko wrażenie, nic w ofensywie nie wnosił konstruktywnego.
Reasumując - za dwa miesiące będzie można oceniac, na razie jest nieźle.
-
Dzyl
Cieszy mnie to, że nie robimy tak jak za czasów Morattiego czyli "musimy najpierw kogoś sprzedać, żeby kogoś kupić" a zanim kogoś sprzedamy minie prawie całe mercato i nie będzie już kogo kupić. Murillo, Miranda, Imbula, Kondogbia bardzo dobre transfery ale bardzo kosztowne, szczególnie Kondogbia, który został moim zdaniem przepłacony. Skoro on jest wart 35-40mln to jeżeli mamy sprzedać Kovacica ( czego chyba nikt nie chce ) to powinniśmy żądać około 30-40mln. Thorir zaszalał, ale myślę, że facet wie co robi. Ze sprzedaży takich orłów jak Nagatomo, Alvarez, Taider, Schelotto, Kuzmanovic, Obi, Pereira powinno zwrócić się sporo kasy, tylko najpierw trzeba znaleźć na nich kupców.
Teraz powinniśmy zakupić jeszcze porządnego PO i skrzydłowego/napastnika.
Teraz powinniśmy zakupić jeszcze porządnego PO i skrzydłowego/napastnika.
-
Yascarr
Dlaczego za Kovacica wołać tyle co za Kondogbie? Przecież Francuz jest tylko rok młodszy, a już teraz sportowo przewyższa o klasę Chorwata. Równie dobrze można by pisać że Brozovic jest wart 30mln.