Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
KamilZ

Odp: Inter 2008/2009

Post autor: KamilZ »

Ja bym mimo wszystko zostawił Zanettiego na skrzydle. Jakoś nie wyobrażam sobie osamotnionego Ibrahimovica w ataku. On się zbyt często cofa do tyłu. W ataku powinniśmy grać dwójką, no chyba że Ibrahimovic nie gra :P.
Ewentualnie Zanetti zostaje w środku i Lampard na skrzydło, bo podobno potrafi tam grać ;). Po przyjściu Manciniego Chivu jest raczej pewniakiem na lewą obronę.
;]
Pablusso

Post autor: Pablusso »

klusek pisze: Po co te osobiste wycieczki? Sam próbowałeś ironizować w swoim pierwszym poście.
Po prostu nie lubie kiedy ktos wypowiada sie w ogolnej dyskusji w taki sposob, jakby byl najmadrzejsza osoba na swiecie. A z tego co widze, ty msz chyba o sobie takie mniemanie. Widze, tez ze Twoim wielkim idolem jest Mancio, kolejny pyszalek. Trafil swoj na swego :)
Odpowiem za lamę: tak, radzi sobie prawie doskonale, biorąc pod uwagę pozycję, na której gra. Mecze z Violą i Palermo potwierdzają to, że jest ważnym elementem drużyny.
Skoro tak uwazasz... To jest Twoje zdanie i ja nie mam zamiaru Cie od niego odwodzic.

@Chuchu. Calkiem fajne zestawienie, tyle ze ja wolalbym zeby Inter gral jednak z 2 napastnikami. No chyba, ze skrzydlowi mieliby pelnic takie role jak m.in. w Romie, gdzie bardzo czesto wlaczaja sie do zadan ofensywnych i tam maja wieksze pole do popisu, grajac "oszukanych napastnikow"...
Obrazek
sig by Orzeu
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Chuchu pisze: Maicona charakteryzuje właśnie to ze duzo drybluje i traci mało piłek ;) a co do tematu:

Julio Cesar

Maicon              Cordoba/Rivas          Samuel              Chivu

Zanetti                  Cambiasso

Figo/Quaresma                  Lampard/Jimenez                        Mancini

Ibrahimovic

Postawiłbym coś podobnego. Co do dylematu Cordoba/Rivas, to w pierwszym składzie widziałbym Cordobę, ponieważ Rivas mógłby nabyć troszkę (tylko troszkę) doświadczenia w mniejszych meczach, a z Cordoby trzeba korzystać, póki jeszcze gra na bardzo wysokim poziomie. Co do Figo i Jimeneza też się zgodzę. Ale zamiast Manciniego widziałbym Cruza lub Suazo (co do wyboru, to musiałbym wiedzieć, czy Suazo będzie miał formę lub czy Cruz ją zachowa) i oczywiście zmianę formacji w związku z tym - nie Balotelliego, bo, jak widać, nie radzi sobie jeszcze w meczach z gigantami tak fantastycznie jak z trochę słabszymi, ale to powinno przyjść w miarę szybko.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
andyvdm

Post autor: andyvdm »

J. Cesar

Maicon        Chivu      Samuel      Maxwell

Cambiasso
Zanetti                                      Mancini

Lampard

Ibrahimović        Adriano(Jeżeli w końcu zacznie grać jak potrafi)/Balotelli/Suazo
nutcracker
Kontakt:

Post autor: nutcracker »

Na dzien dzisiejszy z transferem tylko Manciniego, skład powinien wyglądać wg. mnie tak:

J. Cesar

Maicon  Chivu(Cordoba)  Samuel  Maxwell

Cambiasso

Zanetti          Vieira            Mancini

Ibrahimovic        Adriano(Balotelli)

Jako że Burdisso pewnie zostanie w Interze, to Rivasa, mimo że gra bardzo dobrze wysłałbym na roczne wypożyczenie gdzieś do dobrej drużyny pokroju Fiorentiny. Za rok prawdopodobnie Cordoba nie będzie już w stanie grać na wysokim poziomie dlatego też Rivas go zastąpi.

Materazzi chciałbym aby zakończył karierę. Jest już dość stary. Jeśli zamierza kontynuować swoją grę dalej jak w ubiegłym sezonie to lepiej by odszedł zanim straci swoją reputację i przestanie być naszą małą legendą.
wtksoplica

Post autor: wtksoplica »

nutcracker - w miejsce Vieiry dałbym Jimeneza. Pamiętałbym również o Pele i Balotallim, bo to nasza przyszłośc...
nutcracker
Kontakt:

Post autor: nutcracker »

Tia. Niech se pograją w lidze z gorszymi drużynami, ale Pele to jeszcze nie pierwszy skład.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ja bym dał Pele poważna szansę. W poprzednim sezonie nie grał zbyt duzo ale i tak pokazał swoje możliwości. Głównie w pucharze Włoch rozgrywał świetne zawody. W meczu z Juventusem u siebie byl najlepszy na boisku. Z Lazio tez świetnie grał. Według mnie nie jest za mody. Ma juz chyba 21 rlat!  W pierwszej 11 wiedzę go w miejsce Vieiry.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Jaszczu91 pisze: Ja bym dał Pele poważna szansę. W poprzednim sezonie nie grał zbyt duzo ale i tak pokazał swoje możliwości. Głównie w pucharze Włoch rozgrywał świetne zawody. W meczu z Juventusem u siebie byl najlepszy na boisku. Z Lazio tez świetnie grał. Według mnie nie jest za mody. Ma juz chyba 21 rlat!  W pierwszej 11 wiedzę go w miejsce Vieiry.
Tak tylko co z Cuchu i Il Capitano?Mieliby zasiąść na ławce?Pele jest bardzo dobrym pilkarzem ale nie tak klasowym jak obaj Argentyńczycy.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Jaszczu91

Zgadza sie.:-) Cambiasso umieścił bym z Pele jako tych dwòch defensywnych pomocników za mam nadzieje Lampardem. A Capitano mógłby grać na lewej obronie za Maxwella
a Chivu przesunął bym do środka obrony.
FORZA INTER!
Slepy

Post autor: Slepy »

Tylko Pele nie nadaje się do gry jako typowy defensywny pomocnik i zwyczajnie nim nie jest. Kuleje odbiór i przewidywanie sytuacji, z resztą, straciłby na tej pozycji dużą gamę swoich niezłych walorów. Pele to w moich oczach zwykly, srodkowy pomocnik, a juz predzej boxtobox, niz klasyczny DMC.

Ja mysle, ze Mourinho bedzie chcial nas poustawiac podobnie jak Chelsea, z resztą, zawodnikow mamy o podobnych mozliwosciach i charakterze. Tak w miejsce Makalele Cambiasso, Essiena Vieira, Lamparda Deki lub sam Anglik, a trzech napasniktow czy skrzydlowych tez sobie u nas znajdzie.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Moim zdaniem Pele jeszcze się na pierwszy skład nie nadaje.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Inter_destination

Post autor: Inter_destination »

Pele to taki zawodnik który sprawdza sie w meczach w których nie ma wielkiej presji i nie jest on sam w zespole jako junior ( czyli np w PW gdzie grało do tej pory jeszcze kilku młodziezowców) w serie a było (bedzie) inaczej bo raczej Mou nie wystawi 2-3 juniorów... a sama mysl ze Pele gra z samymi seniorami moze mu nogi plątać... zycze mu wielu sukcesów!!
Ostatnio zmieniony 18 lip 2008, 23:25 przez Inter_destination, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=29488&L=en Czemu JA nie mogę palić ONI mogą wóde chlać, co to da  i tak buraki dalej będą fete ćpać!!! Ganja sensibila...
Jaszczu91

Nie nazywajmy Pele juniorem. Ma juz 21 lat. Ja bym mu częściej dawał szansę.
FORZA INTER!
kibix

Post autor: kibix »

nom Pele powinien częściej grać. może u Mourinho tak będzie?tak samo Jimenez. uważam że spokojnie mógłby grać w pierwszym składzie
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
FcDavids

Post autor: FcDavids »

To jak będziemy grali w przyszłym sezonie chyba każdego z nas zastanawia.
Mou chce grać 4-3-3 - taktyka jest idealna... dla naszych napastników ale nie pomocników(Mou mówił o 3 napastnikach, a nie jednym napastniku i 2 skrzydłowych w koło niego.
J
ak by to wyglądało na ten czas: Opcja ze ścisłym środkiem

Cesar- Maicon, Samuel, Cordoba, Zanetti- Cambiasso, Vieira, Stankovic- Adriano, Ibra, Cruz - cierpi Chivu bo w/g on nie może być na środku z Samuelem bo obaj grają podobnie i obaj nie są zbyt szybcy dlatego jest szybki Cordoba z twardym Samuelem. Maxwell- bo przecież Zanetti musi grać. Mancini- bo nie nadaje się na środkowego pomocnika, ewentualnie może grać przed dwoma deffensywnimi  i za napastnikami.

Opcja z jednym środkowym i 2 skrzydłowymi

Cesar-Maicon, Samuel, Cordoba, Chivu- Mancini, Cambiasso, Zanetti- Adriano, Ibra, Cruz - tutaj ucierpi Vieira, Stankovic i Maxwell( jednak bardziej odpowiada mi Chivu bo jest lepszym obrońcą). Ja mimo że dałem Zanettiego na pomoc bardziej widział bym na tej pozycji Maicona, a Zanettiego na obronie.

Sytuacja komplikuje się gdy przyjdą nowi zawodnicy- uwzględnię środkowego pomocnika( np. Lampart) , skrzydłowego ( np. Quaresma ) i napastnika ( np. Eto )

Cesar- Maicon,Samuel,Cordoba,Zanetti- Cambiasso,Lampart,Vieira- Adriano,Eto,Ibra- takie ustawienie jest chyba najmniej możliwe po bo co wtedy byliby sprowadzeni Mancini i drugi skrzydłowy? Poza tym na ławce Stankovic, Chivu, Maxwell.

Opcja z jednym środkowym i 2 skrzydłowymi

Cesar- Maicon, Samuel, Cordoba, Zanetti- Quaresma, Lampart, Mancini- Adriano, Eto, Ibra- ustawienie również nie realne bo mega offensywne - łącznie 8 zawodników atakujących( 3 pomocników, 3 napastników i boczni obrońcy). Takie ustawienie powoduje że na ławce mamy: Cambiasso, Vieira, Stankoviv, Chivu, Maxwell i żeby lepiej to wyglądało do tej listy dodamy: Jimenez, Pele, Dacourt

Jak widać trudno zgadnąć jak wyglądałaby nasza 11-stka w ustawieniu 4-3-3. Najbardziej ucierpień na tym ustawieniu i ewentualnych wzmocnieniach mogą Jimenez, Pele, Maxwell.

Z chęcią przeczytam co Wy o tym myślicie i ewentualne wasze ustawienia co do ustawienia 4-3-3 :)
korcia29

Post autor: korcia29 »

Ja chciałbym żeby przyszedł Quaresma, Lampard i Aguero
;-) Piotro :D
Jaszczu91

Żaden QUARESMA nie jest nam teraz potrzebny.        Przydał by sie Ferrari bo teraz mamy spory problem z środkiem obrony. W dodatku jest wolnym zawodnikiem i nie trzeba bedzie za niego płacić odstępnego. Grał kiedyś u nas i jest reprezentantem Włoch, których jest u nas jak na lekarstwo. Nic tylko go brać!
FORZA INTER!
ferii

Post autor: ferii »

i najprawdopodobniej Ferari do ans dołaczy :D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
syn

Post autor: syn »

Zgadzam się z wami. Niepotrzebne nam już żadne Quaresmy i inne wynalazki, już i tak w kadrze jest 10 pomocników.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

korcia29 pisze: Ja chciałbym żeby przyszedł Quaresma, Lampard i Aguero
Ta i ciekawe gdzie ich pomieścimy. Chyba, że zmienimy taktykę na 2-6-3. Wtedy będzie super. Tak katalońsko, i na TVP będą mówić, że gramy bajeczny futbol. Szkoda tylko, że w każdym meczu będziemy tracić po 5 bramek...
Ludzie pomyślcie czasem co piszecie, bo aż żal czytać, a ten koleś, co umieściłem jego wypowiedź to chyba nie widział naszej kadry na oczy.
Osobiście uważam, że okno transferowe dla Interu jest już zamknięte. Owszem, sytuacja na środku obrony jest tragiczna. Mamy tam tylko Rivasa, Mei i Burdisso. Jednak nie uważam, ze należy sprowadzać stopera. Tym bardziej 29-letniego Matteo Ferrariego, który wcale nie jest lepszy od Rivasa czy Burdisso. Zamiast kupować kolejnego defensora, który w najlepszym wypadku zagrałby 5 meczy w sezonie, to lepiej dać szansę naszym wychowankom- Andrea Mei czy temu Esposito z Primavery(zapomniałem jak ma na imię  :lol:). Ewentualnie może tam zagrać Bolzoni. Cambiasso raczej się nie nadaje na obrońcę co pokazało Trofeo TIM.
Należy również pamietać, że ktoś musi opuścić naszą drużynę. Wg. mnie największe szansę na wylot ma Crespo. Ewentualnie wypożyczyć gdzieś Pele.
Jeremy

Pierwszym celem naszych dzialaczy powinno byc zakontraktowanie jak najszybciej srodkowego obroncy.Ja jestem za Ferrarim.Jest za nim duzo atutow - jest Wlochem,ma duze doswadczenie jesli chodzi o Serie A,jest niezlej klasy obronca,jest za darmo no i przyzwyczail sie do roli zmiennika bo taka go pewnie czeka w Interze :P.Po drugie musimy sie pozbyc jak najszybciej paru graczy z obecnej kadry zeby zostal wpojony w zycie plan Mourinho z iloscia graczy w kadrze.Dacourt( albo Pele ),Crespo,Suazo wydaje mi sie ze na pewno polecą.Po trzecie chcialbym aby sprowadzono Quaresme bo w dalszym ciągu nie mamy zbyt wielu skrzydlowych.I tyle jesli chodzi o ruchy transferowe podczas tego mercato.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
groch

Post autor: groch »

Hmmm do taktyki 4-3-3 kogo widzielibyscie w ataku? Balotelli z Ibra na boku a Adriano w srodku? Bo Adi do boku sie nienadaje
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Jaszczu91

Mi sie wydaje ze bedzie grało tylko dwòch nominalnych napastników a trzeciego bedzie grał Mancini. Widzę to tak: najbardziej wysunięty Ibra po prawej stronie wspomniany Mancini i troche z lewej strony Adriano. Mou w Chelsea tez nie grał trzema prawdziwymi napastnikami, bo J. Cola tak nie mozna nazwać. Takim ustawieniem graliśmy w Trofeo Tim z tym ze za Ibre grał Mario.
FORZA INTER!
Jeremy

W Chelsea Jose na skrzydlach ataku zazwyczaj wystawial ofensywnych skrzydlowych ( Malouda,J.Cole,Robben,Duff) choc zdarzaly sie wyjatki takie jak Gudjonhsen,ktory jest nominalnym srodkowym napastnkiem.
Teraz mysle ze jesli przyszedly do klubu Quaresma byloby podobnie.Mancini - Quaresma po bokach,Ibra z przodu.No ale tę chwilę:Mancini i Adri po bokach,wysuniety Ibrahimovic
Obrazek    
Paliuka

Post autor: Paliuka »

No a mi sie wydaje ze wysuniety bedzie grał Cruz z Ibrą ( o ile sie wyleczy ) a po bokach bedzie ganiał jak opetany Mancini :P Adri zmiennikiem Cruza, Balotelli Ibry Suazo albo Figo Manciniego. Wiec miejsca dla Quaresmy jednak nie ma przynajmniej nie w tym sezonie.
Gorzej bedzie z pomoca. Jest dwoch pewnieakow Cuchu i Zanetti, ale Muntari to sie bedzie musiał postarac bo jak na razie tylko widac ze lubi grac ostro. Cos mi sie wdaje ze ten transfer to bedzie zwykly niewypal jakich byo wielu.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

no powoli ta jedenastka zaczyna nam sie zarysowywac. w okresie przygotowawczym kilku pilkarzy pokazało naprawde dobrą forme. Na pierwszy plan wychodzi oczywiscie Burdisso który jeszcze niecały miesiąc temu miał byc głębokim rezerwowym a teraz jest głównym kandydatem do pierwszej jedenastki. Coraz lepiej spisuje sie Adriano, który strzelił bardzo ładną bramke i zagrał naprawde niezłą pierwszą polowe. W drugiej po zejsciu Ibry malo widoczny. Jimenez tez chyba jest w planach Jose. Oczywiscie na 100% grac bedą Zanetti, Ibra, Maicon i Cambiasso. Muntari juz jako tako zaczyna sobie pogrywać. Mamy jednak problem ze skrzydłowymi - Figo i Mancinim. Nie prezentują tego poziomu co powinni niestety. Ciekawi mnie kto bedzie grał na lewej obronie. Chivu narazie nie rozegrał ani jednego sparingu w okresie przygotowawczym.
Jaszczu91

Bedzie wielką rywalizacja o ten wyjściowy skład.
Chuchu do  grona pewniaków dodał bym Julio Cezara. Toldo dobrze sie prezentuje ale bramka jest zarezerwowana. Podobał nie sie wczoraj Jimenez i chciałbym go częściej oglądać. Suazo dostał chyba 20 minut, według mnie pożegnalnych.
Fajnie tez układała sie gra Adriano z ibrahiomoviciem. Mysle ze jak zagrają jeszcze troche razem to mogą stworzyć atak marzeń.:-)
FORZA INTER!
Stefan999

Post autor: Stefan999 »

chcialbym zeby w interze zagral quaresma i lampard
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Stefan999 pisze: chcialbym zeby w interze zagral quaresma i lampard
A może frytki do tego?  :lol2:
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
ODPOWIEDZ