Mercato
-
Re: Mercato
Sprzedaz Kovacica niebjest az tak potrzebna dla finansow bo trzeba zobaczyc ze te transfery w tym roku wiele nas kosztowac n8e beda bo sa rozlozone w ratach. Prawdopodobnie Thohir liczy ze awansem i sukcesami zwiekszymy przychody fo poz2oli na splacanie zawodnikow. K9vacic za rok mniej wart nie bedzie wiec warto zeby zostal i pokazal z nowymi lepszymi kolegami na co go stac.
-
Zeby wyjsc na koniec okienka na zero potrzebujemy sprzedac caly szrot + Guarina za okolo 13mln. Jezeli chcemy dalej dzialac na rynku to sprzedaz Kovacicia jest nieunikniona. Chyba, ze Thohir wylozy z wlasnej kieszeni z 40mln a o FFP bedziemy sie martwili w przyszlym sezonie jesli zalapiemy sie do europejskich pucharow.
-
Kondogbia kupiony - Super
Tylko co jeśli kupimy jeszcze Imbule?
O co mi chodzi? Już tłumacze.
Większość sezonu z Mancio graliśmy 4-3-1-2, mając Imbule, Kondogbie i Medel mamy 3 na jedna pozycję. Średni pomysł tymbardziej że rzucamy duże kwoty. Coś mi tu pachnie 4-2-3-1, a dlaczego? Shakira i Poldi kupieni zostali w zimie jako skrzydlowi. Co pokazuje fakt że kiedy Mancini zdał sobie sprawę że nic z tego Shakira przestał grać. Interesujemy się Salahem , Cuadrado gdzie widzieliśmy ich przy 4-3-1-2? Brak poważnego zainteresowania Napastnikiem też o tym świadczy... No mając Icardiego Palacio Bone nie potrzebny nam aż tak kolejny jeśli chcemy grać 1 z przodu. Cała układanka bylaby idealna gdyby nie 1 fakt. Grając wspomniana taktyka używamy 2 Def pomocnikow. Co z całą reszta? Brozovic, Guarin, Kuzma i reszta? Podwieszonym pod napastnikiem może być tylko Kovacic i Hernanes.
Czeka nas ciekawe lato. A myślę że decyzja Mancio odnośnie Jovetica i Imbuli może być uzależniona od zakupu dobrego skrzydłowego. W przypadku braku takiego zostajemy przy 4-3-1-2 = tak dla Jovetica, nie dla Imbuli. Jak uda się takiego znalezc będzie odwrotnie. Czeka nas ciekawa końcówka Czerwca i początek lipca....
Forza!!!
Tylko co jeśli kupimy jeszcze Imbule?
O co mi chodzi? Już tłumacze.
Większość sezonu z Mancio graliśmy 4-3-1-2, mając Imbule, Kondogbie i Medel mamy 3 na jedna pozycję. Średni pomysł tymbardziej że rzucamy duże kwoty. Coś mi tu pachnie 4-2-3-1, a dlaczego? Shakira i Poldi kupieni zostali w zimie jako skrzydlowi. Co pokazuje fakt że kiedy Mancini zdał sobie sprawę że nic z tego Shakira przestał grać. Interesujemy się Salahem , Cuadrado gdzie widzieliśmy ich przy 4-3-1-2? Brak poważnego zainteresowania Napastnikiem też o tym świadczy... No mając Icardiego Palacio Bone nie potrzebny nam aż tak kolejny jeśli chcemy grać 1 z przodu. Cała układanka bylaby idealna gdyby nie 1 fakt. Grając wspomniana taktyka używamy 2 Def pomocnikow. Co z całą reszta? Brozovic, Guarin, Kuzma i reszta? Podwieszonym pod napastnikiem może być tylko Kovacic i Hernanes.
Czeka nas ciekawe lato. A myślę że decyzja Mancio odnośnie Jovetica i Imbuli może być uzależniona od zakupu dobrego skrzydłowego. W przypadku braku takiego zostajemy przy 4-3-1-2 = tak dla Jovetica, nie dla Imbuli. Jak uda się takiego znalezc będzie odwrotnie. Czeka nas ciekawa końcówka Czerwca i początek lipca....
Forza!!!
-
wszystko sie zgadza tylko Bona idzie do Sampdorii
-
miałem to samo pisać:)Nasir pisze:wszystko sie zgadza tylko Bona idzie do Sampdorii
-
Jeżeli będziemy grać 4-2-3-1, to pewnie Imbula i Kondogbia jako defensywni pomocnicy i Kova jako ofensywny. Na rezerwie Medel, Guarin, Brozovic, Hernanes. Kuzma i Obi na sprzedaż. Jest jeszcze dodatkowo w obwodzie młody Gnoukhouri czy jakoś tak
Jeden skrzydłowy potrzebny i środkowy napastnik jako zmiennik Icardiego, chyba, że Palacio ma być jego zmiennikiem, wtedy potrzebnych dwóch skrzydłowych. Jest jeszcze Puscas, któremu zawsze można dać szansę jako zmiennik Mauro.

-
W tym sezonie widzę, że najpierw kupujemy, a później będziemy sprzedawać. W sumie dobra taktyka jeżeli zarząd planuje spieniężyć Kovacica. W odwrotnej kolejności tifosi zrobiliby im Wielką Jesień Średniowiecza. A tak będzie jedynie Jesień Średniowiecza.
-
Wydaje się, że Mancio chce grać 4-2-3-1 gdzie przed obroną wyglądać może to tak:
Kondogbia-Kovacic
Shaqiri-Hernanes-Salah/Cuadrado/Drimic
Icardi
Kondogbia-Kovacic
Icardi
-
- Kontakt:
w to miejsce raczej Medel / ImbulaNen pisze:Wydaje się, że Mancio chce grać 4-2-3-1 gdzie przed obroną wyglądać może to tak:
Kondogbia-Kovacic
Icardi
-
Już pojawiają się ploty że Inter odpuści Imbule. W sumie, dla mnie to normalne, był tylko alternatywą. No ale jeśli zamiast Imbuli przyszedłby taki Melo to byłbym troche zły.
-
- Kontakt:
Orzeu, właśnie myślę, że Kova świetnie by się sprawdził jako łącznik między defensywą a ofensywą.
-
Niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy jak się ma sprawa z FFP i nami. Parę dni wstecz rzucił mi się w oczy jakiś komentarz, że te zasady obowiązują tylko drużyny, które w danym sezonie występują w pucharach - prawda to? Czy jednak mimo braku startu w LM/LE też musimy się stosować to tego świetnego wynalazku?
-
UEFA wprowadzając FFP chciała wyrównać poziom sportowy klubów i sprawić żeby nie miały one zadłużeń. Po kilku latach okazuje się że bogaci coraz bardziej się bogacą i mogą więcej a mniejsi zostają w tyle. No i teraz UEFA stopniowo wycofuje się ze swoich planów i koryguje wcześniejsze zasady działania FFP. Teraz Taki klub jak Inter może sobie pozwolić na transfer Kondogbii jeśli tylko przedstawi racjonalny plan sfinansowania transferu. Widocznie Ausilio załatwił formalności Thohir dorzucił trochę grosza z własnej kieszeni i wreszcie mamy fajny transfer.
Co do formacji ro też uważam że Mancio szykuje się pod 4-2-3-1 ewentualnie 4-3-3. W roli defensywnych pomocników Kondogbia i Medel a przed nimi Kovacić lub Hernanes. Na ławie Brozović i Guarin a reszta do sprzedania. Na skrzydle Shakiri i być może Salah a na szpicy Icardi. W rezerwie mamy Palacio i Puszka.
Co do formacji ro też uważam że Mancio szykuje się pod 4-2-3-1 ewentualnie 4-3-3. W roli defensywnych pomocników Kondogbia i Medel a przed nimi Kovacić lub Hernanes. Na ławie Brozović i Guarin a reszta do sprzedania. Na skrzydle Shakiri i być może Salah a na szpicy Icardi. W rezerwie mamy Palacio i Puszka.
-
Przeca on idzie tam z klauzura odkupu, wiec wszystko jest dobrze. Nasi nie sprzedali go definitywnie.Stachoo pisze:miałem to samo pisać:)Nasir pisze:wszystko sie zgadza tylko Bona idzie do Sampdorii
-
Ale to nie zmienia faktu, że nie będzie do naszej dyspozycjiCzarson pisze:Przeca on idzie tam z klauzura odkupu, wiec wszystko jest dobrze. Nasi nie sprzedali go definitywnie.Stachoo pisze:miałem to samo pisać:)Nasir pisze:wszystko sie zgadza tylko Bona idzie do Sampdorii
-
Widzę, że wywiązała się niezła dyskusja... Na prawdę z tego posta wylapaliscie tylko błąd o Bona?
Wracając do tematu, media podaja , że odpuszczamy Imbule i kończymy rozmowy s Salahem. Z jednej strony szkoda Imbuli z drugiej 20 mln... mamy Medel i Kondka więc 15 mln można przekazać na bocznego obrońcę a za resztę sprowadzić kogoś do uzupełnienia ławki na pozycję DMC.

Wracając do tematu, media podaja , że odpuszczamy Imbule i kończymy rozmowy s Salahem. Z jednej strony szkoda Imbuli z drugiej 20 mln... mamy Medel i Kondka więc 15 mln można przekazać na bocznego obrońcę a za resztę sprowadzić kogoś do uzupełnienia ławki na pozycję DMC.
-
Zawsze wielu narzeka, że nie mamy porządnych zawodników na rezerwie i z ławki wchodzą same patałachy, a pamiętajcie, że musimy mieć na rezerwie solidnych zmienników i sprzedaż takich graczy jak np, Guarin, Hernanes, D'Ambrosio, Juan Jesus nie powinna wchodzić w grę. Pomoc mamy niemal kompletną jeżeli chodzi o wzmocnienia, wystarczy jeszcze sprzedać zbędny balast typu Kuzma, Obi, Botta, Schelotto, Alvarez. Powinniśmy się skupić teraz na wzmocnieniu ataku i mam nadzieję, że te pogłoski o Salahu okażą się prawdą, bo ktoś taki by się nam przydał, jeżeli mamy zagrać 4-2-3-1.
-
- Kontakt:
Osobiście z dużym dystansem podchodzę do tych pogłosek, będę zaskoczony jeśli rzeczywiście Salah wybierze nas, a nie Viole.Dzyl pisze:Powinniśmy się skupić teraz na wzmocnieniu ataku i mam nadzieję, że te pogłoski o Salahu okażą się prawdą, bo ktoś taki by się nam przydał, jeżeli mamy zagrać 4-2-3-1.
Powodów jest kilka - Fiorentina miała w umowie możliwość przedłużenia wypożyczenia za opłatą miliona euro i skorzystała z tego prawa, zatem pozostaje dogadać się z samym Salahem, który dzisiaj ma spotkać się z działaczami i nowym trenerem. Viola planuje dać mu podwyżkę o 700 tysięcy euro na rok. Dodatkowo warto pamiętać, że Viola będzie grała w Lidze Europy.
Zakładając, że zawodnik nie dogada się z Fiołkami w obwodzie pozostaje jeszcze przejawiający coraz większe zainteresowanie Salahem Juventus.
-
Fakt, ale my mamy MANCINIEGO, który nie wiem w jaki sposób potrafi przekonać dobrych zawodników do gry u mas 

-
W 99 przypadkach na 100 zawodnik wybierze grę w Interze bez pucharów zamiast gry z Fiorą w LE 

-
Chyba dał janso do zrozumienia;) witamy na pokladzie czarnuszku!!
http://m.fangol.pl/view/104662/gianneli ... Redirect=t
-
FakeMinister pisze:Chyba dał janso do zrozumienia;) witamy na pokladzie czarnuszku!!
-
Starego misia na sztuczny miód, ehhh
-
Sassuolo właścicielem Berardiego w 100%
może Mancio przejrzy na oczy i zacznie działąć, zamiast np Salaha
pozdr.
może Mancio przejrzy na oczy i zacznie działąć, zamiast np Salaha
pozdr.
-
Juventus ma klauzule wykupu po sezonie za 18 mln, więc Sassuolo nie może go sprzedać bez wiedzy Turynu nikomu (tym bardziej nam), więc trzeba zapomnieć o tym graczu akurat.
-
Potwierdzone info.Masterus88 pisze:Juventus ma klauzule wykupu po sezonie za 18 mln, więc Sassuolo nie może go sprzedać bez wiedzy Turynu nikomu (tym bardziej nam), więc trzeba zapomnieć o tym graczu akurat.
-
No to w drugi dzień Mercato mamy trzech Panów "M" do defensywy (Murillo,Miranda,Montoya) oraz człowieka, który ma również odpowiadać za rozbijanie ataków przeciwnika - Kondogbie. Ciekawe czy to już koniec wzmocnień defensywy czy doczekamy się jeszcze jednego bocznego obrońcy i def. pomocnika ?
Czas chyba wzmocnić ofensywę. Pytanie jak ostatecznie zakończy się sprawa z Salahem (do dziś nie ma oficjalnej informacji.) Ponadto przewija się ostatnio nazwisko Cuardado i Mertensa. Myślę, że piłkarz Napoli mógłby być dobrym wyborem.
Na plus również to, że nie ma z nami już Johnatana,Campagniaro (koniec kontraktów) i Kuzmanovica - poszedł do Basel. Prawdopodobnie również Obi na wylocie. Pozostaje jeszcze Dodo, Nagatomo i pytanie co z Guarinem i Jesusem?
Dziwią mnie plotki mówiące o odejściu Shaqiriego i Santona. Uważam, że należy dać im szansę i powinni zostać, aby udowodnić swoją przydatność.
Póki co okienko wygląda dobrze, ale nie można popadać w hurraoptymizm. Oby udało się skompletować skład przed okresem przygotowawczym. Ewentualnie wyzbywać się niechcianych piłkarzy.
Czas chyba wzmocnić ofensywę. Pytanie jak ostatecznie zakończy się sprawa z Salahem (do dziś nie ma oficjalnej informacji.) Ponadto przewija się ostatnio nazwisko Cuardado i Mertensa. Myślę, że piłkarz Napoli mógłby być dobrym wyborem.
Na plus również to, że nie ma z nami już Johnatana,Campagniaro (koniec kontraktów) i Kuzmanovica - poszedł do Basel. Prawdopodobnie również Obi na wylocie. Pozostaje jeszcze Dodo, Nagatomo i pytanie co z Guarinem i Jesusem?
Dziwią mnie plotki mówiące o odejściu Shaqiriego i Santona. Uważam, że należy dać im szansę i powinni zostać, aby udowodnić swoją przydatność.
Póki co okienko wygląda dobrze, ale nie można popadać w hurraoptymizm. Oby udało się skompletować skład przed okresem przygotowawczym. Ewentualnie wyzbywać się niechcianych piłkarzy.
-
- Kontakt:
Z tym Shaqirim to przypomina mi się sytuacja po ostatnim meczu z Milanem. W telewizji pewnie nie było to pokazane, ale ewidentnie było widać, że coś nie gra między nim i Mancio, a może nawet między nim i całą drużyną. Kiedy zespół dziękował kibicom za doping, Shaqiri dosłownie sprintem pobiegł do szatni, przebiegając obok Mancio jakby nie istniał. Co ciekawe, jak sobie pewnie przypominacie jego wejście mocno podkręciło tempo gry, więc tym bardziej dziwi, że pod koniec sezonu tak rzadko otrzymywał szansę. Mam wrażenie, że Mancini Szwajcara wyjątkowo nie lubi i za wszelką cenę Inter będzie próbował się go pozbyć. Wielka szkoda, bo tak uniwersalny zawodnik to skarb - zagrać może na boku i w środku pomocy, jako trequartista lub jako skrzydłowy.
Dzisiaj jakby na potwierdzenie moich słów czytamy:
Dzisiaj jakby na potwierdzenie moich słów czytamy:
Super wymiana...Francuskie media informują, że Inter złożył PSG ofertę wymiany Shaqiri - Lavezzi. Francuzi odrzucili jednak tę propozycję.
-
Osobiście, nie doszukiwałbym się konfliktu na linii Mancini- Shaqiri. Wydaje mi się, że Shaq nie grał, bo w gre wchodzily jakieś klauzule dotyczące występów (przy transferze były informacje nt liczby oficjalnych spotkań itp). Może Mancini powiedział "trenuj, poznawaj Serie A, a w przyszlym sezonie wzmocnimy druzyne i będziesz grał pierwsze skrzypce". 

-
I dlatego też teraz wydaje się że chcą go opchnąć byle komu? Gdyby Mancini mu tak powiedział to myśle że blokowałby ten jego transfer, a klub jednak zaakceptował ofertę Stoke. No i nie słyszałem nigdy żeby Mancio mówił, że chce mieć dalej Shaqiriego, że widzi go w projekcie. Takiego Icardiego i Kovacica to podkreśla w każdym wywiadzie że zostaną i są ważni.