Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
morgothbauglir

Odp: Inter 2008/2009

Post autor: morgothbauglir »

Dobre pomysły na transfery, ale niestety zbyt ubogie aby być pewnym swego w LM. Uzupełnianie luki w pomocy i wzmocnienie ataku może być niewystarczające. Dołożyłym jeszcze jakiegoś skrzydłowego, bo ich nam brakuje. Ale ogólnie pomysł ciekawy
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Chciałbym przedstawić moja wizję Interu na przyszły sezon:

Bramkarze:

Tutaj bez zmian, czyli Julio Cesar, Toldo, Orlandoni, ewentualnie mamy jeszcze Alfonso na wypożyczeniu i zdaje się Beleca w Primaverze

Obrona:

W obronie bym nic nie zmieniał bo Jose naprawdę ma w kim wybierać w tej formacji. Na prawej stronie Maicon i Santon, z lewej Maxwell i ewentualnie znowu Santon, a środek Samuel, Chivu, Cordoba, Materazzi, Burdisso i Rivas.

Nie byłem przekonany co do Ivana jednak w tym sezonie pokazał, że jest naprawdę klasowym obrońcą. Burdisso pomimo fatalnego występu z Anorthosisem zaliczył dość dobry sezon. Matrix natomiast pewnie zakończy w Interze karierę.

Pomoc:

Oj nasza słynna pomoc...patrząc indywidualnie na umiejętności naszych graczy to jest naprawdę dobrze, jednak jak się spojrzy na to grupowo, to wychodzi na to, że mamy po prostu ultra-defensywną formację :roll: Ofensywnymi graczami są Mancini bez formy, stary Figo, kaleka Jimenez i Stankovic, który nie jest typowo ofensywnym graczem jednak pełni tą rolę z konieczności.

Trzeba kogoś kupić, super byłoby sprowadzić Diego. Ten jednak chce iść do Juventusu. Walczymy jeszcze o Ribery'ego. Jeśli nie kupimy kogoś z nich to naprawdę nie wiem kogo zamierza nasz zarząd kupić :roll:

Cambiasso, Zanetti, Muntari, Stankovic, Mancini, Ribery/Diego,

Atak:

Na 100% odejdzie Crespo i pewnie też Cruz. Adriano to już praktycznie nie jest nasz zawodnik. Dlatego też trzeba kupić jednego lub dwóch NAPRAWDĘ dobrych napastników. Inter jest bliski porozumienia z Genoą w sprawie Milito. Ten zawodnik jednak nie wystarczy. Trzeba kogoś dynamicznego, przebojowego kto strzela sporo bramek. Milito dużo strzela, jednak nie ogra on dwóch rywali w jednej akcji :roll: Tutaj widziałbym Mauro Zarate. Zawodnik naprawdę świetny i byłby stosunkowo tani. Ewentualnie można powalczyć o Aguero. Wyciągnięcie go z Atletico będzie trudne, ale na pewno możliwe do zrealizowania.

Ibrahimović, Balotelli, Milito, Zarate, Acquafresca, Destro/Napoli

zapomniałem o Acquafresce :P
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, 21:45 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Przeczytałem cały Twój post Chuchu i od razu rzuciło mi się w oczy Twoje zestawienie napastników. Są tam tylko dwaj obecni snajperzy Ibra i Balotelli. W sumie faktycznie mogą zostać tylko oni bo reszta by by. Suazo nie chce wracać, zresztą Inter też go nie chce. Mamy jeszcze Obinne ale on za pewne zostanie wypożyczony co chciano zrobić z resztą już latem ale był nie wypał z Anglią. Jednego najwyższej klasy napadziora na pewno trzeba kupić, tylko czy taki Milito na pewno wystarczy? Na bank Inter musi kupić jeszcze ofensywnego środkowego pomocnika. 
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
devil162

Post autor: devil162 »

Co do twojego postu Chuchu to można jak najbardziej się zgodzić :)

Bramkarze - tak jak powiedziałeś "bez zmian"

Obrońcy - według mnie powinni kupić jakiegoś zmiennika dla Maxwella aby było 2 nominalnych lewych obrońców :) Santon niech zostanie na prawej stronie

Pomoc - sami praktycznie defensywni gracze tak jak powiedziales jedyni of. to już starszy Figo i bez formy Jimenez, ale co do Dekiego to raczej bym się nie zgodził :) według mnie to jest ofensywny pomocnik :) Przydał by się jakiś gracz który by pokierował tą grą taki jak np. Lucho Gonzalez

Atak - Crespo i Cruz na wylocie, Obinna na wypożyczenie do jakiegoś słabszego klubu w którym będzie regularnie grać. Mam nadzieje że Adriano jednak opamięta się i wróci do klubu. Ibra i Mario i do tego 1 lub 2 nowych napastników :) Popieram opcje z Mauro Zarate (młody , szybki , zwinny , techniczny) ale Milito już chyba nie bo ten gracz ma już coś koło 30 lat długo na wysokim poziomie nie pogra
morgothbauglir

Wszyscy odnoszą się do Twojego postu, Chuchu, więc i ja nie omieszkam tego zrobić:) Widać, że jesteś bardzo opiniotwórczy.

Bramka: Nowy nie potrzebny, póki Julio Cesar się spisuje. Toldo tak na wszelki wypadek, a Orlandoni to tak bo każdy ma trzech bramkarzy
Obrona: Wzmocniłbym nieco środek obrony, przez co byłoby ładne trio z Samuelem i Chivu
Pomoc: Także nabyłbym Diego, a jakby starczyło pieniędzy to jakiegoś ładnego prawego pomocnika
Atak: Nic dodać, nic ująć do Twojej opinii
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Czytam wasze posty i jeszcze nikt nie wpadl na to, ze w pewnym sensie Acquafresca jest nasz. Oprocz niego jeden nowy napastnik i atak powinien byc z glowy. Najgorzej bedzie z pomoca. Quaresma i Mancini mieli byc wielkim wzmocnieniem a jak jest to wiemy... Wszystko zalezy od trenera i tego czy jeszcze raz sprobuje z 4-3-3. Ale on juz pewnie wie jak ma wygladac Inter w sezonie 2009/2010 i mala liste transferowa juz sporzadzil. Mi to jest obojetne kto do nas dolaczy. Oby tylko nie byl kolejnym niewypalem.
morgothbauglir

Tego nie da się przewidzieć, czy dany piłkarz da sobie radę. Ale rzeczywiście Mou pewnie wie, przez co odpadł z LM, ma przygotowanie wzmocnienia. Oby tylko nie wydał milionów na średniaków
Chuchu
Kontakt:

Co byście powiedzieli na ustawienie takie jak w meczu z Juve, czyli 4-1-4-1?? Mi się podoba taka opcja, bardzo zagęszczony środek boiska i jest to bardzo płynna formacja, gdyż łatwo można z niej przechodzić w kilka innych :) Oczywiście to tylko teoria ;)
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Mi się bardzo podoba taka formacja. Nasi sobie bardzo dobrze w niej radzili. Szybkie podania w środkowej strefie, podania z klepki, perfekcja. Gdyby jeszcze był tam taki prawdziwy playmaker w stylu Verona to byłoby fantastycznie.
morgothbauglir

Ciekawa formacja, ale nie podoba mi się w niej ten defensywny pomocnik. Znajdując się miedzy 4 pomocnikami a obroną może po prostu nie móc znaleźć się na boisku. A ponieważ na defensywnej zwykle gra Cambiasso, to szkoda marnować taki potencjał. Bardziej podobałoby mi się ustawienie 4-4-1-1. Ofensywny pomocnik byłby głównym Rozgrywającym, dwóch z tyłu by go wspierało
Bodzek

Post autor: Bodzek »

morgothbauglir pisze: Ciekawa formacja, ale nie podoba mi się w niej ten defensywny pomocnik. Znajdując się miedzy 4 pomocnikami a obroną może po prostu nie móc znaleźć się na boisku. A ponieważ na defensywnej zwykle gra Cambiasso, to szkoda marnować taki potencjał. Bardziej podobałoby mi się ustawienie 4-4-1-1. Ofensywny pomocnik byłby głównym Rozgrywającym, dwóch z tyłu by go wspierało
Piszesz, że może się nie móc tam znaleźć (czego swoją drogą nie bardzo rozumiem), a sam widziałeś jak dobrze to wyglądało w meczu. Ponadto mówimy tu o Cambiasso, a on DM jest jednym z najlepszych. Oprócz tego 4-1-4-1 daje więcej możliwości i patrząc na obecny skład bardziej pasuje do tego Interu.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Bardzo mi się podoba takowa formacja.
W meczu z Juventusem przynajmniej przed 3/4 spotkania spełniała ona swoje zadanie.
Widziałbym to tak:

Cesar
                                Maicon-Cordoba-Samuel-Santon/Chivu
                                                    Cambiasso
                                  Zanetti/Mancini-Stankovic-Muntari-Balotelii
                                                    Ibrahimovic
Oczywiście wszystko zależy od Mourinho ,ale to naprawdę może wypalić.
Do czerwca i wiążącym  się z nim okienkiem transferowym szło by tak grać ,a potem kto wie co się wydarzy.
Balotelliego widzę w pomocy ponieważ jest szybki ,agresywni i wspaniale wyszkolony technicznie.
Esteban Cambiasso jako łącznik,który wykorzystując swoje doświadczenie pomagałby zarówno w ofensywnie jak i w defensywie.
Oczywiście za Muntariego w środku chyba każdy widziałby Jimeneza ,ale Chilijczyk już nas przyzwyczaił do kontuzji więc ta alternatywa raczej nie wchodzi w grę.
Zobaczymy co się wydarzy w czerwcu przecież Inter ma zamiar pozyskać kreatywnego pomocnika formatu Riberego czy Diego ,oraz napastnika formatu Villi ,a do zespołu prawdopodobnie powróci Quaresma więc formacje pewnie nieraz ulegną zmianie .
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
morgothbauglir

Ma(R)co_Polo pisze:
                                                     Cesar
                                 Maicon-Cordoba-Samuel-Santon/Chivu
                                                    Cambiasso
                                  Zanetti/Mancini-Stankovic-Muntari-Balotelii
                                                    Ibrahimovic
Oczywiście za Muntariego w środku chyba każdy widziałby Jimeneza ,ale Chilijczyk już nas przyzwyczaił do kontuzji więc ta alternatywa raczej nie wchodzi w grę.
Jeśli mamy do wyboru albo Muntariego albo Jimeneza, to już grajmy tym 4-4-2. Poza tym Balloteli na skrzydle to eksperyment- w meczu z Juve szło mu dobrze, ale może mieć braki w niektórych umiejętnościach niezbędnych na tą pozycję. No i 1 snajper, bez wsparcia w środku pola? Przecież Ibrę, jak gra sam, zawsze pokrywają co do milimetra (mecz z Juve, mecz z ManU). Szwedowi dałbym wsparcie ze strony dobrego rozgrywającego-ofensywnego pomocnika pokroju Diego
Minister

Post autor: Minister »

Tak czytam sobie tenn raport Interu http://seriea.pl/index.php?strona=news& ... 39191  i zastanawiam sie dlaczego nie ma wzmianki o wzmocnieniach srodkowej strefy?A jak dla mnie bez klasowego środkowego pomocnika ,,GÓWNO'' zrobimy w LM i dalej będziemy ,,Panami własnego podwórka''.Z całym szacunkiem ale Cambiasso nie nalezy do  rozgrywających ale za to zajebiście odbiera dlatego ten nasz ,,klasowy'' środkowy pomocnik nie musiałby się martwić o defensywe tak jak to jest w Barcelonie gdzie Xavi i Iniesta mają za sobą Yaya lub Keite.Napastnik napastnikiem ale dla mnie podstawą jest Srodek pola!!!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
dodo_IM

Forza_Michal, myślę że Inler z Udinese mógłby cały Inter zadowolić. Oglądałem jego grę z uwagą w ostatnim meczu Udine z Fiorentiną i zrobił na mnie na prawdę wielkie wrażenie. Jest na prawdę dobrym rozgrywającym. Myślę, że to by był świetny transfer dla Interu.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Gidi

Post autor: Gidi »

Ja to bym wam polecał Valdesa na bramkę, Hajte na obronę,ewentualnie Rasiaka na atak i byście zawojowali całą Serie C
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Tak jak Juve obecnie wojuje Serie A i Europę.
Nen

Post autor: Nen »

Gidi pisze: Ja to bym wam polecał Valdesa na bramkę, Hajte na obronę,ewentualnie Rasiaka na atak i byście zawojowali całą Serie C
Pokazałeś jaja. Nie zapomnij jutro w przedszkolu żółwika z kumplem przybić...
God protect me
morgothbauglir

Gidi pisze: Ja to bym wam polecał Valdesa na bramkę, Hajte na obronę,ewentualnie Rasiaka na atak i byście zawojowali całą Serie C
Nie ma to jak wrodzona inteligencja użytkownika

Odnosząc się do Inlera- nawet, jeśli w ostatnich meczach grał dość dobrze, to jeszcze nie powód, żeby brać go do Interu a już na pewno nie w roli głównego playmakera. Na tej pozycji niestety nie wolno nam oszczędzać- to musi być naprawdę pożądny piłkarz
Globus

Post autor: Globus »

Ja bym Ci polecał mojego penisa  :-D Nie zapomniałbyś go do końca życia.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
dodo_IM

morgothbauglir pisze:
Nie ma to jak wrodzona inteligencja użytkownika

Odnosząc się do Inlera- nawet, jeśli w ostatnich meczach grał dość dobrze, to jeszcze nie powód, żeby brać go do Interu a już na pewno nie w roli głównego playmakera. Na tej pozycji niestety nie wolno nam oszczędzać- to musi być naprawdę pożądny piłkarz
Inler cały sezon gra bardzo dobrze. Na Euro grał świetnie w reprezentacji Szwajcarii. Potrafi uderzyć z dystansu, jest silny no i świetnie rozgrywa. Ja bym go brał, kiedyś tam był news że Inter się nim interesuje, więc nadzieja jest. To on powinien być alternatywą nieudanego transferu Lamparda, a nie Muntari.
Chuchu
Kontakt:

Inler? Oczywiście duże TAK! :) ale za rozsądną cenę bo trochę kasy musi zostać na inne zakupy, między innymi napastnika
Minister

No Chuchu bo Udine sobie lubi tak zarabiać ,,troszkę'':D dla mnie kandydatami są: Van Der Vaart i Snejder.inych lepszych typu Xavi,Iniesta,Lampard,Gerrard nie da rady ruszyć z ich klubów więc stąd moje typy:)
a geje do obozów pracy!"
morgothbauglir

Holendrów będzie można pozyskać, jeśli Perez wyrzuci ich na margines. Żadnego z nich nie zadowoli siedzenie na ławce, a potencjalny prezes Królewskich odgraża się, że sprowadzi Kakę i Fabregasa. Jeśli tak by się stało, możnaby ich zakontraktować, szczególnie RvdV- mam wrażenie, że on ciągle nie pokazał wszystkiego na co go stać
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Obawiam się, że prędzej czy później Platini w końcu wprowadzi w życie swój plan 6+5 i żeby uniknąć masowego zakupu Włochów za kilka lat (a wiadomo, że hieny będą podbijały stawki wiedząc w jakiej sytuacji będziemy się znajdować), lepiej byłoby tego lata postawić na takowych graczy.

Uzdolnionych makaroniarzy nie brakuje, jakby nie patrzeć Włosi są mistrzami świata...
Nen

O to się nie musimy martwić mamy bardzo zdolną młodzież. No ale musi grać Cruz i Figo...
God protect me
Omen

Post autor: Omen »

Z przykrością muszę stwierdzić że w naszej grze nie widać żadnego postępu...Gramy dokładnie tak samo jak pięć,sześć,siedem lat temu gdzie mieliśmy ciężko zakwalifikować się do Ligi Mistrzów!!To że po raz czwarty walczymy o scudetto nie świadczy o naszej sile...lecz o słabości Ligi Włoskiej.Przykro to pisać ale to niestety fakt.W czasie gdy Milan wojował w Europie nie mieliśmy nawet najmniejszych szans na zdobycie mistrzostwa...Trzeba to zmienić!!Mourinho wciąż obiecuje wciąż dużo mówi a mało czyni!Nie winie go za te błędy bo problem tkwi chyba w czymś innym skoro tacy trenerzy jak Lippi,Trapattoni czy Cuper nie potrafili zrobić nic!Przecież gołym okiem widać że pomocników z prawdziwego zdarzenia brakuje jak wody!Nawet takie wieści transferowe że ma dołączyć ...Motta nic nie zmienią!Tu trzeba prawdziwego autorytetu!!!Podobnie z napastnikiem.Z całym szacunkiem do Balotelliego ale on uważa że cały świat należy do niego.Nie tędy droga...Przydało by się odmłodzić tą drużynę także rewolucje są potrzebne bo następny sezon widzę blado...Jednak wniosków nie wyciągnął nikt!.W tym pewnie jeszcze się uda fuksem...Ale w następnym nie koniecznie...
:szal:
Nen

Zbierając ploty transferowe łączące dziesiątki graczy z Naszym Interem postanowiłem stworzyć własną supersłitaśną jedenastkę na przyszły sezon :P

Julio Cesar                         

Maicon    Samuel    Bruno Alves    Santon   

Zanetti    Cambiasso
                                                    Sneijder
                                      Cassano              Tevez
                                                 Ibrahimovic

Bramka - tutaj komentarz zbędny.

Obrona - Maicon, geniusz mam nadzieje że zostanie,Samuel to nasz najlepszy stoper; interesujemy się Alvesem wielu wypomina mu błąd w meczu ManU ale to dobry, szybki stoper z niebanalną techniką i to jego widziałbym (o ile przyjdzie) w parze z Walterem, bo o ile talentu i piłkarskiej jakości Chivu odmówić nie można o tyle patrząc na jego skłonność do kontuzji można wątpić w to, iż będzie spełniał role podstawowego obrońcy. Trzeba nam stałej pary stoperów, a nie jak w tym sezonie w kazdym meczu inna dwójka na środku. Na lewą stronę delegowałbym Santona, który w przyszłym sezonie będzie po protu lepszy od Maxwella jezeli będzie robił postępy w tym tempie.

Pomoc - Zanetti i Cambiasso według mnie najlepszy duet który może zajmować się destrukcją w naszej drugiej linii; starzy wyjadacze dobrze się znający i rozumiejący, przy czym umiejętność przechwytów Cuchu i utrzymywania się przy piłce kapitana są bezcenne. Na rozegranie zaskakująco ale Sneijder. Jeden z trójki błyskotliwych Holendrów Realu do nas trafi mówi się o wszystkich chyba najbardziej o VdV ale ja uważam Sneijdera na najbardziej solidnego, i kreatywnego. Dodatkowo ma świetne uderzenie z dystansu i nie boi się z niego korzystać, więc oszczędziłby nam przykrych obrazków kiedy to piłka wędruje równolegle do bramki rywala na 20 metrze i nikt nie odważa się strzelać.

Atak - założyłem ustawienie 4-3-3 przechodzące w 4-5-1. Napastników łączonych z Interem jest w mediach multum. Priorytetem wydaje się zatrzymanie Szweda. Wprowadzamy Cassano i zyskujemy inteligentnego  gracza, który równie dobrze może zejść do drugiej linii i tam przytrzymać piłkę i mądrze ją dograć na nos pozostałych atakujących. Uważam Antonio za najlepsza drogę do rozwiązania naszej impotencji ofensywnej. Wprowadzamy Teveza i zyskujemy zadziornego silnego i odważnego piłkarza. Kogoś kto przy "autobusie" rywala nie będzie bał się wjechać w pole karne, kogoś kto znacznie podniesie poziom pressingu w przodzie.

Teraz kwestie finansowe nie wygląda to aż tak strasznie:

Bruno Alves - Trzeba spróbować oddać Porto Quaresme w zamian za stopera. Byłby to świetny krok, oszczędzilibyśmy pieniędzy i kłopotu.

Cassano - Klauzura odejścia 15 mln Euro. Za gracza tej klasy kwota śmieszna. Dodatkowo można by spróbować do transakcji dołączyć kogoś z grupy Crespo Jimenez Suazo Obinna czy wyporzyczenie młodzieży. Warto zaznaczyć dobry stosunek Antonio i Mou.

Sneijder - Wymiana na linii Sneijder - Mancini nie została potwierdzona, jednk należy pamiętać, że Królewscy już od jakiegoś czasu mają chrapkę na Amantino, a w tej chwili pragną rewolucji i im więcej uda im się wymienić tym, w ich przekonaniu, lepiej.

Tevez - tutaj największy problem jeśli chodzi o kasę. Sam Tevez w przeszłości ciepło wypowiadał się i Interze. ManU chyba nie będzie chciało wykupywać jego karty. 20 mln funtów to dużo, jednak możemy chociaż część pieniędzy pokryć za sprzedaż obiboków. Ponadto miejmy nadzieję, że pomoże nam w tym transferze Diego Maradona.

Należy zaznaczyć też to, że miałby wreszcie kto strzelać u nas wolne, (Bruno Alves i Sneijder) bo petardy Ibry wchodza z czestotliwością 1 na 20... Zaś Mario lepiej dogrywa niż strzela.

Skład wydaje się dobry a jeżeli Branca i spółka zadziałają na piątkę może nas kosztować 30 - 35 milionów Euro, więc przystępną stawkę, którą chcemy wejść w poker jakim jest Liga Mistrzów.

Taki jest mój pomysł a jak wiadomo ile głów tyle pomysłów oby Jose miał dobry pomysł.

:)

Ostatnio zmieniony 2 maja 2009, 14:55 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
Minister

Oj taki skład byłby naprawdę piekny:D.Tylko z tego wszystkiego szkoda  by było Mario.Bo chłopak naprawdę  jest w formie w takim składzie byłby tylko zmiennikiem (Ale  można go wypożyczyć żeby sie ogrywal).Jedyny problem to to że Cassano i Tevez to typowi napastnicy no może tylko Tevez i nie koniecznie ich gra z boku by coś przynosiła.Ale patrząc na Barce efekty takie ustawienie napastników przynoszą:)   
a geje do obozów pracy!"
morgothbauglir

Skład piękny ale czy wykonalny? Działaczom Królewskich podobał się Mancini z Romy. Tego dzisiejszego za Sneijdera nie wymienią, bo Holender jest jedym z ich najlepszych zawodników. Tevez to kłopot finansowy rzędu 20 mln euro a w ManU nie łapie się do jedenastki. A Bruno Alves...nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. Mamy ofensywne usbosobionego Maicona, Santon też lubi pobiegać pod cudze pole karne...obawiam się, że w tyle zostanie Cesar, ewentualnie z Samuelem
ODPOWIEDZ