Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Ocheck

Odp: Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

Post autor: Ocheck »

rzadko wypowiadam sie na temat transferów, kogo sprzeda kogo kupic ale teraz postanowilem napisac pare snow od siebie:
zaczniemy od bramkarzy:P

12. JULIO CESAR - tutaj chyba nic nie musze pisac....
1. Toldo - klasowy zmiennik, jak dla mnie obowiazkowo ma zostac:P
sprowadzic Viviano i cacy niech sie uczy od Cesara i Toldo....

Obrona:
2. Cordoba - ufff zawodzi mnie w tym sezonie, dosc niestabilna forma, troche baboli mial, jednak jak dla mnie klasowy zmiennik na przyszly sezon :)
25. SAMUEL - chyba obecnie nasz najlepszy def, komentarz zbedny
4. ZANETTI - jak wyżej komentarz zbedny:D
26. CHIVU - jak dla mnie na przyszly sezon niepodważalny partner Samuela na srodku
24. Rivas - oj panie Nelson:P baboliki byly rowniez, ja jednak lubie tego zawodnika i pozostawilbym go w klubie jako zmiennika
23. Materazzi - i tu mam problem:P ale cos czuje ze Marco moze zrobic nam pa pa :D
6. MAXWELL - mimo wszystko dla mnie pierwszy sklad na nowy sezon.....ale jesli zostanie to pewnie bedzie dzielim wystepy z Santonem
13. MAICON - ten gosc musi zostac za wszelka cene dlaczego? komentarz zbedny, pewnie jakies tuzy beda go chcialy kusic w lecie....
39. SANTON - mlody perspektywiczny gracz...tyle narazie zobaczymy jak bedzie dalej nie jarałbym sie zbytnio nim....poczekamy za rok dwa trzy....obowiazkowo zostac

POMOC.
19. CAMBIASSO - dla mnie mozg i lider drugiej linii, genialny zawodnik po co wiecej pisac
5. STANKOVIC - gra naprawde dobry sezon widac ze Jose pracuje nad nim czekam na kolejne efekty
7.Figo - panu mowie pa pa bez żadnego sentymentu
14. Vieira - hmm fakt kontuzje i to juz nie ten sam Pat co lata temu jednak mam sentyment do niego i wierze w niego - zostawilbym go :) - klasowy rezerowowy ktory bez problemu w razie potrzeby gra w pierwszej 11
20.MUNTARI - Essien Jose Murinhio :P  - dobry zawodnik, walczak - zostawic:P
33. Mancini - ech dla mnie zawod numer 1 :( - jednak dalbym mu jeszcze sezon u nas
77.Quaresma - bez komentarza, niepotrzebny transfer i zawsze tka twierdzilem, zegnam pana :P
11.Jimenez - ech tez zawod, ale z powodu braku szans na gre....

ATAK
8. IBRA - komentarz zbedny :)
10. ADRIANO - widac ze przy Jose cos tam zaczyna sie dziać i Massimo ma do niego slabosc, zapewne zostanie i dobrze:)
9. Cruz - no chyba jego czas juz minął....pewnie Jose mu podziekuje
18. Crespo - juz zapowiedzial ze robi nam bye:P
45. MARIO - nasza przyszlosc....oby
21. Obina - hmmm i coz z nim zrobic? ja bym go nie sprzedał, wyporzyczyłbym go

czyli tak dziekujemy : Materazziemu, Cruzowi, Quaresmie, Crespo, Dacourtowi, Figo,Jimenez,  Obina na wyporzyczenie.

Wiele plotek pojawia sie w prasie na temat naszych transferow, nic w tym dziwnego..moje skromne typy to

DIEGO - moze on rozwiaże problem drugiej linii..............jesli się nie uda zastanowiłbym się nad Elano mimo jego 30 lat,
HAMSIK - osobiscie moje ciche marzenie :)
EBOUE - mlody perspektywiczny zdolny
KUN - moze sie uda :P
Robert A (prawie polak:P:)  - chyba wroci po sezonie do Interu i atak w komplecie
w prasie pojawily sie plotki na temat Motty, D'Agostino i Palombo hmmm jakos nie wiem..nie sadze ze Interowi pomoga zawodnicy takiego pokroju choc z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo :)
tyle z mojej strony :)
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Chodzi ci o Elano z Brazylii? To jest rocznik 81. Dobry rocznik
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Nen

Post autor: Nen »

Ocheck zapomniałeś o Burdisso któremu również bym podziękował. Nie trzymałbym również Manciniego bo pożytku z niego mieć nie będziemy bo on poza skrzydłem nie umie grać. A można niezła kaskę za niego dostać. A jeżeli mamy sprowadzać Diego Hamsika i Aguero to trochę kasy trzeba.

wg mnie:

Burdosso, Cruz, Quaresma, Crespo, Dacourt, Figo,Jimenez,Vieira,Mancini, Suazo - sprzedać.

Obinna, Aquafresca, Bolzoni - wypożyczyć.

powinno to dać jakieś 40-50 baniek.

Dał bym też szanse młodzieży naszej mam tu na myśli Destro Napoli i Mei.
God protect me
Kudła

Post autor: Kudła »

Ja bym sprzedal: Vieira, Jimenez, Figo, Crespo, Cruz, Suazo, Obinna
Dalbym szanse na nastepny sezon: Mancini chociaz nie bylem za tym transferem, Quaresma powinien rowniez zostac.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

I gdzie Rysiek bedzie gral? Na skrzydle, jakim skrzydle? Takze mozemu mu podzekowac...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2009, 21:08 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Kudła

Wiem ze nie gramy juz skrzydlami poniewaz ta taktyka nie wypalila. Ale tylko z tego wzgledu ze nasi skrzydlowi nie byli w swojej optymalnej formie. Ale gdyby grali tak jak naprawde potrafia to uwazam ze ta taktyka byla by lepsza od obecnej zwlaszcza w LM. I dlatego uwazam ze powinni zostac chociaz na pol nastepnego sezonu a byc moze sie obudza i zaczna grac swoje. A jesli nie to wtedy sprzedac ich definitywnie.
Daro

Post autor: Daro »

Santos pisze: Ja bym sprzedal: Vieira, Jimenez, Figo, Crespo, Cruz, Suazo, Obinna
Dalbym szanse na nastepny sezon: Mancini chociaz nie bylem za tym transferem, Quaresma powinien rowniez zostac.
Crespo i Figo im juz sie konczy kontrakt wiec jak chcesz sprzedac zawodników bez kontraktu.Jak dla mnie tez Mancini i Quaresma zostaja
Kudła

Zle to ujalem. Mialo byc ze powinni odejsc:P
groch

Post autor: groch »

Od dawna mowiłem, że potrzebujemy jakiegoś ofensywnego rozgrywającego. Stankovic... Hmmm raczej nie jest typowym rozgrywajacym. Co nie znaczy, że nie ma podstawy... Odejsc powinien Suazo Crespo Figo Dacourt Obina... Jimenez hmmm nie dostawal za duzo szans w tym sezonie
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Na pewno sprzedać:
1. Rivas (nigdy nie byłem za nim przekonany, to gracz dla typowego średniaka, poza tym za dużo popełnia błędów ten stoper niestety)
2. Figo (on chyba na emeryturę się szykuje i bardzo dobrze !!)
3. Jimenez (też wiedziałem że jest za słaby na wielki zespół, średniakom mówimy nie !!)
4. Viera (gościu się wypalił niestety, sprzedać puki jeszcze w cenie)
5. Crespo (tego pana trzeba było się pozbyć latem albo zimą, latem mu kontrakt wygasa i nawet nic na nim nie zarobimy, a kasę przez cały sezon żarł)
6.Cruz (bardzo mi go szkoda ze względu na sentyment względem niego, ale jeśli ma Inter być wielki nie może trzymać takich graczy którzy nie grają już piłki na najwyższym poziomie, poza tym wygasa mu kontakt w tym roku i nie ma sensu go przedłużać)
7. Mancini (największe moim zdaniem rozczarowanie, facet który był przez 5 lat gwiazdą w Serie A w Romie nagle gra jak przeciętniak bez polotu, to coś jest nie tak, sprzedać go bo kupcy na pewno się znajdą)

Wahałbym się nad:
1. Burdisso (gracz od zawsze u nas rezerwowy i powinien zostać pełniąc nadal tą role, ponieważ z obronną zawsze są kłopoty)
2. Muntari (jakoś mnie nie przekonał, ja bym go sprzedał ale z drugiej strony dobry rezerwowy ale do Essiena mu sporo brakuje)

Zostawić po mimo wszystko:
1. Adriano (wreście po 3 latach odbudowuje formę, a może przyszłym sezonie zobaczymy powrót prawdziwego Imperatore)
2. Stankovic (latem dużo mówiono się o jego odejściu, ja byłem wtedy zaskoczony, że Jose go nie chciał, ale jak zawsze Stanko pokazał że jest niezwykle przydatnym zawodnikiem, który umie grać praktycznie na każdej pozycji w pomocy, zawodnik jak dla mnie bezcenny, którego darze wielkim szacunkiem i sentymentem, moim zdaniem nr.1 w pozostaniu na San Siro)
3. Balotelli (niesforny gościu ale ogromnym talentem, trzeba popracować tylko nad jego charakterem, a będziemy mogli czy się chwalić, pozytywy widać już teraz, Mario jest jak na razie 3 najlepszym naszym napastnikiem, a zimą nawet mówiono o jego wypożyczeniu a nawet transferze)
4. Quaresma (to gracz jedyny w swoim rodzaju, ale nie powiem jego transfer się nie sprawdził, ale trzeba mu dać szanse jeszcze raz, on potrafi robić niesamowite rzeczy co udowadniał w Porto będąc wtedy chyba przez 2 sezony najlepszym graczem tamtej ligi, poza tym po odejściu Figo potrzebny nam będzie skrzydłowy, ponadto szkoda tych 25 mln jak latem mamy go sprzedać za znacznie niższą cenę)
5. Maxwell (wspominano że ze względu na świetną grę Santona został zrzucony na drugi plan, a sam zawodnik nie jest z tego zadowolony, a władzę myślą czy go nie sprzedać, takie rozwiązanie było fatalne, ponieważ Maxwell to znakomity lewy obrońca, którego mogą nam tylko inne ekipy pozazdrościć, jak dla mnie pomimo wszystko nr. 1 na lewej obronie, chyba że Zanetti z lewej  ;P !! Ale oczywiście powinien zostać na jeszcze kilka sezonów) 
6. Materazzi (legenda klubu, mój ulubiony zresztą stoper Interu, swoim doświadczeniem oraz nadal przyzwoitym jak na ten wiek poziomem gry zasługuje na to żeby skończył karierę w Interze)
7. Cordoba (to totalne nie porozumienie, że niektórzy z was chcą żeby odszedł, zrobił bardzo wiele dla Interu, poza tym taki obrońca to skarp, prawda ze parę razy zdarzyło mu się popełnić błąd, ale nie raz ratował nam tyłki, zawodnik 30 letni ale dysponujący fantastycznymi warunkami fizycznymi szczególnie szybkością i wyskokiem oraz grą głową, Ivan jak najbardziej do końca swojej kariery w Interze)

Wypożyczyć:
1. Obinna (ten gracz ma to coś w sobie co kiedyś miał u nas Martins, którego większość z nas bardzo lubiła, tylko trzeba w Obinni obudzić to, a na grę u nas jak na razie nie ma co liczyć, dlatego najlepszym rozwiązaniem w jego przypadku by było wypożyczenie, a może wtedy poszedł w ślady Acquafresci !! i wyrobiłby sobie w ten sposób jakąś markę w Włoszech)
2. Bolzoni (przy tak zdominowanym środku przez defensywnych pomocników u nas Bolzoni nie ma co liczyć na wiele występów, a nie warto pozbywać się perspektywicznego wychowanka szczególnie że włochów u nas mało, wypożyczenie było by dla niego zbawienie, po 2 sezonach na pewno poprawiły by mu się morale oraz umiejętności i kto wie może byśmy mieli drugiego Gattuso)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2009, 23:15 przez SlimShady, łącznie zmieniany 1 raz.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ja pożegnał bym sie z: Vieirą( stary, kontuzjogenny, za duzo zarabia,nie gra nic do przodu) Dacourtem( podobnie jak wyżej, tylko mniej zarabia) Rivasem(piszecie że niby dobry ale mało gra, zagrał 3mecze i 2 zawalił) Crespo (juz przesądzone) Cruzem (dobry joker, nie te lata,
niech odstąpi miejsca młodszym) i Orlandonim( dwòch starych doświadczonych rezerwowych bramkarzy nam nie potrzeba,widzę tu Viviano) Skrzydłowym dałbym jeszcze szansę.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Nen

Jaszczu91 pisze: (...)  i Orlandonim( dwòch starych doświadczonych rezerwowych bramkarzy nam nie potrzeba,widzę tu Viviano) Skrzydłowym dałbym jeszcze szansę.
Orlandoni to wychowanek, których nam brakuje na listach do LM. A Viviano trzymać u nas szkoda, niech gdzieś gra bo jako trzeci bramkarz będzie tylko zapominał jak się broni.
God protect me
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Napewno odejsc powinni Crespo, Figo, Rivas, Vieira i Cruz
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Kamikaze pisze: Napewno odejsc powinni Crespo, Figo, Rivas, Vieira i Cruz
:brawo: Skreślać zawodnika po dwóch nieudanych spotkaniach, pomimo że wcześniej grał znakomicie. Czasy kiedy tak postępowaliśmy się chyba kilka lat temu skończyły :roll:
Daro

Post autor: Daro »

Jak wiadomo Figo i Crespo i tak odejda koniec kontraktu a co do Rivasa to lepszy taki rezerwowy niż zaden trzeba pamietac ze miał też dobre mecze.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2009, 21:58 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Daro1988 pisze:
Jak wiadomo Figo i Crespo i tak odejda koniec kontraktu a co do Rivasa to lepszy taki rezerwowy niż zaden trzeba pamietac ze miał też dobre mecze.
Szkoda, że zdażają mu się tak rzadko.

Ja papa powiedziałbym Jimenezowi (średniak, że bardziej do Chievo, niż Interu), Adriano (i tak czeka go los zmiennika, a zmiennikiem jest kosztownym), Suazo (kolejna pseudogiwazda) Crespo (niech ktoś mi powie na co on nam potrzebny)

Zostawiłbym Quaresmę i Manciniego (nie do końca się spisali, ale lepszych skrzydłowych na horyzoncie brakuje), Vieirę i Figo (obaj z tego samego powodo: doświadczenie, jakiego we Włoszech nie znajdziesz) Cruza (ekonomiczna wersja ławkoholika)
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Szkoda, że zdażają mu się tak rzadko
Szkoda, że tak często mu się zdarzają. Niektórzy dostali kompletnego zaćmienia przez te mecze z Manchesterem i Sampdorią, w których Rivas kompletnie sobie nie radził, zapominając co wcześniej pokazywał w naszych barwach.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
morgothbauglir

Nie patrzę tylko na te mecze, ale obrońców mamy na jego miejsce lepszych. Jesteśmy włoską drużyną, a to zobowiązuje do naprawdę dobrej defensywy
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Ale Rivas JEST naprawde dobry, tyle,ze jak wejdzie kilka razy w sezonie,to nie ma sie co dziwic,ze gra nierowno. treningi- ktos powie,wszyscy maja takie same i powinni byc przygotowani podobnie- nieprawda,bo w warunkach meczowych mozna zrobic karygodne bledy,kiedy jest sie nieogranym.a wszystko przez psychike i presje,jaka ciazy na zmienniku,ktory wreszcie dostaje szanse sie wykazac. Ja spotkania,jakie kolunmbijczyk w Interze zagral pamietam mu jako dobra monete, poza owymi nieszczesnymi wpadkami,ktore,co wyzej staram sie udowodnic sa uzasadnione. Duzo gorzej natomiast wspominam parodie pilkarskie,jakich nam dostarczal Burdisso (na marginesie,mial wzrosty formy,ale generalnie to zawodnik bez przyszlosci w tym klubie)
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

morgothbauglir pisze: Szkoda, że zdażają mu się tak rzadko. 

Ja papa powiedziałbym Jimenezowi (średniak, że bardziej do Chievo, niż Interu), Adriano (i tak czeka go los zmiennika, a zmiennikiem jest kosztownym), Suazo (kolejna pseudogiwazda) Crespo (niech ktoś mi powie na co on nam potrzebny)
Zostawiłbym Quaresmę i Manciniego (nie do końca się spisali, ale lepszych skrzydłowych na horyzoncie brakuje), Vieirę i Figo (obaj z tego samego powodo: doświadczenie, jakiego we Włoszech nie znajdziesz) Cruza (ekonomiczna wersja ławkoholika)
Suazo ? pseudo gwiazda ? Pseudo gwiazdą to można ewentualnie nazwać Rysia Quaresmę, a nie Suazo, który bądź co bądź nie zawiódł w Interze i który bądx co bądź byłby IMO lepszym wariantem niż Obinna.

Rivas ? 'tak rzadko mu się zdarzają dobre mecze' ? To podaj przyklad oprócz Sampy i ManU kiedy Nelson zawiódł ? Przecież w końcówce zeszłego sezonu to był nasz najlepszy stoper.

Sami fachowcy ostatnio na forum...
Obrazek
morgothbauglir

Kogo jak kogo, ale obrońców mamy lepszych, ale jeżeli według Ciebie to Rivas powinien grać w jedenastce, to nawet odpadnięcie z Manchesterem mnie nie dziwi

A Suazo to ile razy grał w tym sezonie w pierwszym składzie?? (nie pytam nawet ile razy wniósł coś realnego do drużyny)
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

morgothbauglir pisze: Kogo jak kogo, ale obrońców mamy lepszych, ale jeżeli według Ciebie to Rivas powinien grać w jedenastce, to nawet odpadnięcie z Manchesterem mnie nie dziwi
A Suazo to ile razy grał w tym sezonie w pierwszym składzie?? (nie pytam nawet ile razy wniósł coś realnego do drużyny)
Suazo ? wcale nie grał w 1-szym składzie... bo jest wypożyczony do Benfici  :lol3:

a jak grał w zeszłym sezonie to zawsze grał na przynajmniej przyzwoitym poziomie.

Co do Rivasa to Twoje czytanie ze zrozumieniem się kłania...
Rivas ? 'tak rzadko mu się zdarzają dobre mecze' ? To podaj przyklad oprócz Sampy i ManU kiedy Nelson zawiódł ? Przecież w końcówce zeszłego sezonu to był nasz najlepszy stoper.
w którym momencie napisałem, że powinien grać w 1-ej 11tce ? otóż tak się składa, że nic takiego nie napisałem. Rivas jeśli gra to zazwyczaj jest pewnym pktem zespołu i jako zmiennika cenię go bardziej od Burdisso.
Obrazek
Ocheck

Ktoremu obroncy w tym sezonie nie przytrafił się babol? Kazdy ma cos na sumieniu a wy czepiliscie sie biednego Rivasa. Jak gra to gra dobrze, jak zawala coz kazdemy sie zdarza..popatrz co wyrabia Cordoba i Burdisso w tym sezonie........jak Rivas ma byc caly czas w meczowym transie tak to nazwe jak treningi sa pozbawione tego meczowego napiecia...zagra raz na jakis czas i widac po nim ze daje z siebie wszystko...niektorym widze zabardzo naprawde managery we lbach zaswirowaly...taka niestety prawda.........i takie moje zdanie...

Teksty o ilosci wystepow Suazo w tym sezonie w pierwszej 11.....N/C AFK NA RESPIE........:p
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 22:17 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
morgothbauglir

Sorry za gafę z Benfiką, nie spojrzalem, pisząc, że nie jest niezbędny miałem na myśli zeszły sezon  :-D Sorry

Rivas nie gra w pdst więc nie jest znowu bardzo konieczny i niezastapiony. A zmienników jest dużo, więc nie powinno być problemów po jego odejściu

Ps. Nie ma powodu się kłócić bo i tak każdy ma swoje zdanie na temat gry danego piłkarza, co innego mu w nim imponuje, co innego mu się w nim nie podoba
Ocheck

no to kogo masz na zmiennika...Materaca? z ktorego schodzi powietrze?, daremnego Burdisso? popelniajacego coraz czesciej gafy Cordobe?.......a idać tokiem rozumowania nie gra w pierwszej 11 to jest niepotrzebny...to sprzedajmy wszystkich rezerwowych :D
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 22:29 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]Obrazek

[center]
Raffal

Post autor: Raffal »

Jak dla mnie to e naszej kadrze jest moze 8 piłkarzy którzy musza zostać
Cesar , Maicon , Samuel , Chivu , Santon , Cambiasso , Stankovic , Ibra
Zanetti( w tym miejscu odkładam sentyment a biore pod uwage tylko gre bo wiadomo ze nie wyobrazam sobie jego odejscia) ,Toldo, Matterazi ,Cordoba ,Muntari powinni zostać bo sa solini choć bez rewelacji
A tacy piłkarze jak Maxwell , Adriano , to jest dylemat bo nie mamy lepszych zawodnikow narazie ale zobaczymy kto wroci , Rivas powinien zostac .

Do odejscia zaliczylbym natomiast : Vieira, Figo , Crespo , Cruz, Obina(wyporzyczenie) , Suazo ,Mario(wyporzyczenie), Burdisso ( wieczny talent )

Najwieszkszy dylemat mam do dwojki Mancini , Quaresma bo mimo ze zawiedli to wiem ze potrafia i o ile za Manciniego ktos powienien z 15mln dac to za Quaresme raczej nie ... wydaje mi sie ze czas postawic sprawe jasno i uznac czy w gre wchodzi 4-3-3 bo jezeli nie to sa nam nie potrzebni a jezeli mamy grac 4-3-3 lub 4-4-2 to mozna ich zostawic ale to trzeba zdecydowac przed sezonem a nie krzywdzic piłkarzy w tym miejscu
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 23:15 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
Nen

Ze stoperów to pożegnałbym Burdiego i Matrixa(niestety). Rivasa bym nigdzie nie sprzedawał, bo pieniedzy za niego pokaźnych nie dostaniemy, a żeby sprowadzić zmiennika trzeba byłoby sięgać do portfela.

jeśli chodzi o środkowych Chivu; Samuel + jakiś solidny nowy gracz (chciałbym Kompanego) Cordoba Rivas jako zmiennicy.
God protect me
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

A mi się zdaje, że Burdisso zostanie. Co prawda w dwóch ostatnich latach bardziej zawodził, ale ja bym go jeszcze nie skreślał bo facet w kilku meczach pokazał, że w piłkę grać potrafi. To samo tyczy się Rivasa, jest młody, będą z niego ludzie. Ma za sobą fatalne dwa spotkania ale to po powrocie po kontuzji. Chłopak musi nabrać pewności siebie. Co do Quaresmy to nie wiem czy coś z niego będzie, w Chelsea też nie gra. Natomiast Mancini to jeszcze większa nie wiadoma. Wiadomo, że w Romie miał wahania formy, raz grał świetnie, a w następnym meczu do kitu. U nas jednak cały nie mal sezon gra słabo, a Mourinho nie będzie czekał wiecznie. Coś czuję, że któryś z nich odejdzie, jak nie obaj.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
kachol

Post autor: kachol »

z Obrońców pozbył bym się:
Materazzi - bo i tak to już jest przesądzone, a specjalnie potrzebny nam nie jest
Maxwell - Santon go wygryzł, a można na nim zarobić więc czemu nie, zmiennicy się znajdą w razie kłopotów Santona
Burdisso - przeciętniak,
Rivas (wypożyczenie) - on potrzebuje gry jeśli ma zostać, a raczej nie chciałbym żeby grał w Interze w taki sposób jaki gra obecnie

Figo - za stary, bardzo rzadko daje dobre zmiany i wnosi coś go gry
Jimenez - jakoś mnie ten gracz nie przekonuje, ale tutaj to postawiłbym du ży znak zapytania
Quaresma-  bo się nie sprawdził, jeśli chce go Chelsea to niech bierze, szansa, że będzie dobrze grał w Interze wydaje mi się bardzo znikoma
Muntari - naprawdę nie wiem co widzi wielu z was w tym zawodniku, jest bardzo średnim graczem i na pewno potrzeba kogoś innego na jego miejsce, a myślę, że można na nim zarobić niezłe pieniądze

Crespo, Cruz, Obinna -jeżeli mamy obecnie jednego dobrego napastnika to mam nadzieje, że za nich 3 znajdzie się drugi.

Sporo się tego znalazło, ale mam nadzieje, że przynajmniej kilku z nich odejdzie po sezonie, a za nich przyjdzie świeża krew która pociągnie nas w europejskich pucharach
morgothbauglir

Ależ oczywiście, że sprzedaż wszystkich rezerwowych jest rzeczą śmieszną. Ale nie potrzebujemy iż aż tylu

Cordoba
Chivu
Santon
Zanetti
Maicon
Maxwell
Materazzi
Burdisso
Samuel
Mei
i wreszcie Rivas.

Rozumiem, mocne zaplecze ale i tak... (a kasę się im płaci)
ODPOWIEDZ