AmenAlfa pisze: ↑26 lip 2019, 13:03panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dniPiekarz pisze: ↑26 lip 2019, 12:55Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
Mercato
-
Re: Mercato
-
Trochę to przypomina casus Arsenalu. Zdrowe finanse, stadion, duże zyski i co z tego wynika jak nawet do LM nie potrafią się zakwalifikować. Jak się chce mieć zespol z topu o jakim właściciele rozmawiają to trzeba zainwestować, bo wszystko wskazuje na to że nowy sezon zaczniemy z Dalbertem, Asamoahem Candreva i Lazaro na wahadlach a z takimi wyborami to 10 chińskich dodatkowych sponsorów nie pomoże.Alfa pisze: ↑26 lip 2019, 13:03panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dniPiekarz pisze: ↑26 lip 2019, 12:55Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
-
A ile tam mamy tego długu teraz? Jakieś info gdzieś było ostatnio?Alfa pisze: ↑26 lip 2019, 13:03panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dniPiekarz pisze: ↑26 lip 2019, 12:55Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
-
No fajnie Alfa tylko nikt nie mówi o wykładaniu miliarda, a o nietargowaniu się o milion czy nawet pięć, jeśli efektem tego targowania jest sezon przygotowawczy bez ani jednego napastnika w kadrze. Subtelna różnica. I ja wiem że Zhangi chcą spokojnie zmierzać w stronę niezależności finansowej, to jest bardzo spoko, tylko w ten sposób nie zostaniemy klubem z topu wcześniej niż za 20 lat w obecnych realiach, a bardzo możliwe że nie zostaniemy nim w ogóle. W tym sporcie albo się zarabia albo wygrywa.
-
candreve kwadwo i lazzaro chce conte wiec jak chce to niech ma, dalbert do odstrzalu ale zastanawiam sie czy conte czasem nie mysli by go zostawic po ostatnich 'niezlych' wystepach no i niekompetencji perisraka na ow pozycjiandyvdm pisze: ↑26 lip 2019, 13:59Trochę to przypomina casus Arsenalu. Zdrowe finanse, stadion, duże zyski i co z tego wynika jak nawet do LM nie potrafią się zakwalifikować. Jak się chce mieć zespol z topu o jakim właściciele rozmawiają to trzeba zainwestować, bo wszystko wskazuje na to że nowy sezon zaczniemy z Dalbertem, Asamoahem Candreva i Lazaro na wahadlach a z takimi wyborami to 10 chińskich dodatkowych sponsorów nie pomoże.Alfa pisze: ↑26 lip 2019, 13:03panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dniPiekarz pisze: ↑26 lip 2019, 12:55Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
@furewer, ciezko powiedziec przy przejeciu klubu bylo info ze niby sunning troche splacil, inne zrodla podawaly ze nie splacil, ale co gdzie jak to niewiadomo jak jest oficjalnie
no wiesz jesli chcemy wzmocnic 3-4 pozycje to te 5 mln z kazdej tranzakcji i robi sie 20mln, dla topowych klubow to gowno nie pieniadz a dla nas jednak sporo, wiec nie wiem czy to zle ze sie targujemy, szczegolnie ze nie chcemy przeplacac za grajka po srednim sezonie ktory jest na wylocie z klubu tylko i wylacznie dlatego ze junajted ma żądania oderwane od rzeczywistosci.Piekarz pisze: ↑26 lip 2019, 14:00 No fajnie Alfa tylko nikt nie mówi o wykładaniu miliarda, a o nietargowaniu się o milion czy nawet pięć, jeśli efektem tego targowania jest sezon przygotowawczy bez ani jednego napastnika w kadrze. Subtelna różnica. I ja wiem że Zhangi chcą spokojnie zmierzać w stronę niezależności finansowej, to jest bardzo spoko, tylko w ten sposób nie zostaniemy klubem z topu wcześniej niż za 20 lat w obecnych realiach, a bardzo możliwe że nie zostaniemy nim w ogóle. W tym sporcie albo się zarabia albo wygrywa.
ja Ciebie doskonale rozumiem i tez chcialbym zeby to przyspieszyc no ale widocznie z jakis powodow nie mozemy od tak wywalic 85 mln na lukaku, podejrzewam ze w klubie tez by chcieli no ale jednak nie moga badz nie chca
-
Barcelona i Real notują straty ? Bayern, rok w rok wygrywa i ma największe przychody. Ogólnie, rozumiem, o co Ci chodzi, że w europejskiej piłce klubowej są dwa nurty, ale połączenie obu, choć skądinąd bardzo trudne, nie jest niemożliwe.
-
Generalnie to po zdjęciu FFP to póki co mercato jest żenujące.
-
-
Czyli tak jakby nic się nie zmieni?
-
nie wiem czy podczas gdy mielismy FFP na karku musielismy wyjsc calkowicie na 0 a teraz np mozemy miec -30mln, tak czy siak nadal musimy pilnowac by nie wydawac wiecej niz zarabiamy, a ze zarobki jednak ida do gory to i bedziemy z czasem wiecej wydawac, poki co wg TM sprzedalismy za 40mln a kupilismy za 85mln
-
No i Miranda oficjalnie z Suning
-
-
Tak z ciekawości bo już któryś komentarz widzę w takim tonie , jaka kwota byłaby odpowiednia za 35 letniego zawodnika po swoim najsłabszym sezonie na przestrzeni ostatnich 10 lat , z rocznym kontraktem i ewidentnym zjazdem w dół?
-
Jakby ich rajcowalo 5 mln to by sobie przelali z konta na konto.
-
00:26
Sky - Juventus włącza się do walki o Romelu Lukaku. Propozycja Bianconerich to wymiana za Paulo Dybalę.
Sky - Juventus włącza się do walki o Romelu Lukaku. Propozycja Bianconerich to wymiana za Paulo Dybalę.
-
Chociażby głupie 5 mln euro a nie rozwiązanie kontraktu i oddanie go za darmo do Jiangsu xD
-
Według calcio finanse otrzymaliśmy 6.5 mln więc czeski film
-
-
Handanović-Danilo,De Vrij/Godin,Skriniar-Candreva/Lazaro,Barella/Sensi,Brozović,Asamoah/Dalbert-Oscar-Lautaro/Perisić,Lukaku.
Byłoby w miarę, co?
Byłoby w miarę, co?

-
Miranda ma 34 lata,ego większe niż dupsko Lukaku i zarabia 3,5 mln,czekalibyśmy do końca mercato,aż ktoś by go wziął o ile tak by się stało,a tak pozbyliśmy się problemu,te 5 mln nic by nam nie dało,bo nie o nie rozbijają się negocjacje z Romą i MU...
-
- Kontakt:
Fake news moim zdaniem. Inna sprawa, że nasi zabierają się do tego transferu jak pies do jeża.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Inter rozwiązał kontrakt z Miranda dzięki czemu zanotował oszczędność 6,5 mln które może użyć na rynku.
-
To niech je w końcu użyje, bo rzygać mi się już chce.
-
Stachoo czy ja napisałem że źle? Chodzi mi i to że pisali że za free A jest wpływ 6.5 ale już jasne. Koba wyjaśnił
-
-
-
-
Przyjmę to do wiadomości za 4 dni, na razie jestem na etapie czytania postu Odeta na 178 stronie