Mercato

To co każdy kibic lubi...
Stryjek

Re: Mercato

Post autor: Stryjek »

Alfa pisze: 26 lip 2019, 13:03
Piekarz pisze: 26 lip 2019, 12:55
andyvdm pisze: 26 lip 2019, 12:20 Beka z tych chińskich niby bogaczy co to jak nie mieli sypnąć hajsami jak już FFP nie grozi.Targuja się od miesiąca o każdego centa za Dzeko i jedyne co mogą zaoferować to wypożyczenia na 3 lata z 5 ratami bez pierwszej wpłaty.
Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dni
Amen
andyvdm

Post autor: andyvdm »

andyvdm pisze: 26 lip 2019, 12:20 Beka z tych chińskich niby bogaczy co to jak nie mieli sypnąć hajsami jak już FFP nie grozi.Targuja się od miesiąca o każdego centa za Dzeko i jedyne co mogą zaoferować to wypożyczenia na 3 lata z 5 ratami bez pierwszej wpłaty.
Niestety myślę podobnie. Zhangi przyniosły do Interu coś w rodzaju profesjonalnego zarządzania klubem (chociaż od początku aż do dziś z wieloma niedociągnięciami), natomiast przestaję się już łudzić, że pod ich kuratelą będziemy kiedyś klubem z topu. Do tego potrzeba w dzisiejszej piłce forsy, a oni liczą każde euro. Możliwość trenowania z chociaż jednym poważnym zawodnikiem przez cały lipiec byłaby dla nas dużo więcej warta niż to, co stargują z Romą.
panowie, nie badzcie tacy krotkowzroczni. juz zapomnieliscie ze jeszcze nie tak dawno mielismy ponad 300mln dlugu ktory rok w rok sie powiekszal bo marketingowo lezelismy w gownie. Wiadomo gdyby byl szejk ktory z miejsca wylozylby miliard to by z miejsca wszystko wrocilo do topu, no ale sunning stety niestety takie nie jest. Krok po kroku konsekwentnie isc do przodu do niezaleznosci finansowej i akurat pod tym wzgledem widac ze idziemy ku lepszemu, no ale to nie jest proces trwajacy 5 dni
Trochę to przypomina casus Arsenalu. Zdrowe finanse, stadion, duże zyski i co z tego wynika jak nawet do LM nie potrafią się zakwalifikować. Jak się chce mieć zespol z topu o jakim właściciele rozmawiają to trzeba zainwestować, bo wszystko wskazuje na to że nowy sezon zaczniemy z Dalbertem, Asamoahem Candreva i Lazaro na wahadlach a z takimi wyborami to 10 chińskich dodatkowych sponsorów nie pomoże.
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

A ile tam mamy tego długu teraz? Jakieś info gdzieś było ostatnio?
Piekarz

Post autor: Piekarz »

No fajnie Alfa tylko nikt nie mówi o wykładaniu miliarda, a o nietargowaniu się o milion czy nawet pięć, jeśli efektem tego targowania jest sezon przygotowawczy bez ani jednego napastnika w kadrze. Subtelna różnica. I ja wiem że Zhangi chcą spokojnie zmierzać w stronę niezależności finansowej, to jest bardzo spoko, tylko w ten sposób nie zostaniemy klubem z topu wcześniej niż za 20 lat w obecnych realiach, a bardzo możliwe że nie zostaniemy nim w ogóle. W tym sporcie albo się zarabia albo wygrywa.
Alfa

Post autor: Alfa »

andyvdm pisze: 26 lip 2019, 13:59
Trochę to przypomina casus Arsenalu. Zdrowe finanse, stadion, duże zyski i co z tego wynika jak nawet do LM nie potrafią się zakwalifikować. Jak się chce mieć zespol z topu o jakim właściciele rozmawiają to trzeba zainwestować, bo wszystko wskazuje na to że nowy sezon zaczniemy z Dalbertem, Asamoahem Candreva i Lazaro na wahadlach a z takimi wyborami to 10 chińskich dodatkowych sponsorów nie pomoże.
candreve kwadwo i lazzaro chce conte wiec jak chce to niech ma, dalbert do odstrzalu ale zastanawiam sie czy conte czasem nie mysli by go zostawic po ostatnich 'niezlych' wystepach no i niekompetencji perisraka na ow pozycji

@furewer, ciezko powiedziec przy przejeciu klubu bylo info ze niby sunning troche splacil, inne zrodla podawaly ze nie splacil, ale co gdzie jak to niewiadomo jak jest oficjalnie
Piekarz pisze: 26 lip 2019, 14:00 No fajnie Alfa tylko nikt nie mówi o wykładaniu miliarda, a o nietargowaniu się o milion czy nawet pięć, jeśli efektem tego targowania jest sezon przygotowawczy bez ani jednego napastnika w kadrze. Subtelna różnica. I ja wiem że Zhangi chcą spokojnie zmierzać w stronę niezależności finansowej, to jest bardzo spoko, tylko w ten sposób nie zostaniemy klubem z topu wcześniej niż za 20 lat w obecnych realiach, a bardzo możliwe że nie zostaniemy nim w ogóle. W tym sporcie albo się zarabia albo wygrywa.
no wiesz jesli chcemy wzmocnic 3-4 pozycje to te 5 mln z kazdej tranzakcji i robi sie 20mln, dla topowych klubow to gowno nie pieniadz a dla nas jednak sporo, wiec nie wiem czy to zle ze sie targujemy, szczegolnie ze nie chcemy przeplacac za grajka po srednim sezonie ktory jest na wylocie z klubu tylko i wylacznie dlatego ze junajted ma żądania oderwane od rzeczywistosci.

ja Ciebie doskonale rozumiem i tez chcialbym zeby to przyspieszyc no ale widocznie z jakis powodow nie mozemy od tak wywalic 85 mln na lukaku, podejrzewam ze w klubie tez by chcieli no ale jednak nie moga badz nie chca
KoBa

Post autor: KoBa »

Piekarz pisze: 26 lip 2019, 14:00 W tym sporcie albo się zarabia albo wygrywa.
Barcelona i Real notują straty ? Bayern, rok w rok wygrywa i ma największe przychody. Ogólnie, rozumiem, o co Ci chodzi, że w europejskiej piłce klubowej są dwa nurty, ale połączenie obu, choć skądinąd bardzo trudne, nie jest niemożliwe.
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Generalnie to po zdjęciu FFP to póki co mercato jest żenujące.
Alfa

TomHardy pisze: 26 lip 2019, 15:07 Generalnie to po zdjęciu FFP to póki co mercato jest żenujące.
bo kazdy myslal ze jak ffp sie odwali to nagle wywalimy 300mln, a po prostu po odejsciu FFP nie mamy nad glowa kata ktory grozi sankcjami
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Czyli tak jakby nic się nie zmieni?
Alfa

Adriano_forever pisze: 26 lip 2019, 15:38 Czyli tak jakby nic się nie zmieni?
nie wiem czy podczas gdy mielismy FFP na karku musielismy wyjsc calkowicie na 0 a teraz np mozemy miec -30mln, tak czy siak nadal musimy pilnowac by nie wydawac wiecej niz zarabiamy, a ze zarobki jednak ida do gory to i bedziemy z czasem wiecej wydawac, poki co wg TM sprzedalismy za 40mln a kupilismy za 85mln
maniekfci

Post autor: maniekfci »

No i Miranda oficjalnie z Suning
TomHardy

maniekfci pisze: 26 lip 2019, 17:33 No i Miranda oficjalnie z Suning
No i to za free xD majstersztyk, powiększamy zyski kapitałowe, obrót milard euro itp. itd. xD
Kredence

Post autor: Kredence »

TomHardy pisze: 26 lip 2019, 22:14
No i to za free xD majstersztyk, powiększamy zyski kapitałowe, obrót milard euro itp. itd. xD
Tak z ciekawości bo już któryś komentarz widzę w takim tonie , jaka kwota byłaby odpowiednia za 35 letniego zawodnika po swoim najsłabszym sezonie na przestrzeni ostatnich 10 lat , z rocznym kontraktem i ewidentnym zjazdem w dół?
Kondzik

Post autor: Kondzik »

Jakby ich rajcowalo 5 mln to by sobie przelali z konta na konto.
Kusy

Post autor: Kusy »

00:26

Sky - Juventus włącza się do walki o Romelu Lukaku. Propozycja Bianconerich to wymiana za Paulo Dybalę.
TomHardy

Kredence pisze: 26 lip 2019, 22:39
TomHardy pisze: 26 lip 2019, 22:14
Tak z ciekawości bo już któryś komentarz widzę w takim tonie , jaka kwota byłaby odpowiednia za 35 letniego zawodnika po swoim najsłabszym sezonie na przestrzeni ostatnich 10 lat , z rocznym kontraktem i ewidentnym zjazdem w dół?
Chociażby głupie 5 mln euro a nie rozwiązanie kontraktu i oddanie go za darmo do Jiangsu xD
Kondzik

Według calcio finanse otrzymaliśmy 6.5 mln więc czeski film
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Kondzik pisze: 27 lip 2019, 08:25 Według calcio finanse otrzymaliśmy 6.5 mln więc czeski film
Ale to źle? Nikt więcej by za niego nie dał.
speaker

Post autor: speaker »

Handanović-Danilo,De Vrij/Godin,Skriniar-Candreva/Lazaro,Barella/Sensi,Brozović,Asamoah/Dalbert-Oscar-Lautaro/Perisić,Lukaku.
Byłoby w miarę, co? :)
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Miranda ma 34 lata,ego większe niż dupsko Lukaku i zarabia 3,5 mln,czekalibyśmy do końca mercato,aż ktoś by go wziął o ile tak by się stało,a tak pozbyliśmy się problemu,te 5 mln nic by nam nie dało,bo nie o nie rozbijają się negocjacje z Romą i MU...
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

kusy pisze: 27 lip 2019, 06:03Sky - Juventus włącza się do walki o Romelu Lukaku. Propozycja Bianconerich to wymiana za Paulo Dybalę.
Fake news moim zdaniem. Inna sprawa, że nasi zabierają się do tego transferu jak pies do jeża.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
KoBa

Post autor: KoBa »

Inter rozwiązał kontrakt z Miranda dzięki czemu zanotował oszczędność 6,5 mln które może użyć na rynku.
Piekarz

To niech je w końcu użyje, bo rzygać mi się już chce.
Kondzik

Stachoo czy ja napisałem że źle? Chodzi mi i to że pisali że za free A jest wpływ 6.5 ale już jasne. Koba wyjaśnił
Stachoo

Kondzik pisze: 27 lip 2019, 14:07 Stachoo czy ja napisałem że źle? Chodzi mi i to że pisali że za free A jest wpływ 6.5 ale już jasne. Koba wyjaśnił
Źle zrozumiałem Twój post :)
Piekarz

Zaraz koniec lipca
Piter

Post autor: Piter »

Piekarz pisze: 28 lip 2019, 09:48 Zaraz koniec lipca
zacznij żyć życiem realnym, jeszcze 4 dni (28, 29, 30, 31) , a nie tym co będzie zaraz itp itd
Stachoo

Serio? 99,9 % użytkowników tej strony o tym nie wiedziało.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Stachoo pisze: 28 lip 2019, 10:17
w tym 0,1% na pewno znajduje się maniekfci
maniekfci

Post autor: maniekfci »

Klinsi64 pisze: 28 lip 2019, 10:25
Stachoo pisze: 28 lip 2019, 10:17
w tym 0,1% na pewno znajduje się maniekfci

Przyjmę to do wiadomości za 4 dni, na razie jestem na etapie czytania postu Odeta na 178 stronie
ODPOWIEDZ