Mercato
-
- Kontakt:
Re: Mercato
To, co odwaliliśmy z Radją to jest absolutny TOP kompromitacji ostatnich 20 lat, pokaz głupoty. Stawiam tą akcję tuż za wymianą Cannavaro - Carini, a przed wymianą Pirlo-Brncic, czy też Seedorf - Coco. Już nie wiem jak to komentować.
-
Święte słowa. Niestety, ale muszę się z tym zgodzić... Co Wy zrobiliście....
-
- Kontakt:
Płacimy Cagliari ogromne pieniądze za Barellę i jeszcze oddajemy im Radję...Ej bez jaj, co tu jest grane?
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Ja myślę że z tym Cagliari to coś chcą coś ugrać na Barelli
-
Moim zdaniem motywacja Interu a raczej konkretnie Marotty jest więcej niż jasna. My nie ,,sprzedajemy" Radje tylko pozbywamy się balastu, kogoś kogo klub uznał ze względów dyscyplinarnych/ pozasportowych za problem, za zbędny element. Kogoś kto na rynku z ogromnej ilości powodów jest zwyczajnie nieatrakcyjny, ma 31 lat , jest po sezonie z największymi problemami zdrowotnymi w karierze, ma wysoką pensję, fatalną opinię jeśli chodzi o ,, prowadzenie się" oraz z powodu choroby żony nie może wyjechać poza włochy... Nie ma na świecie człowieka który byłby wstanie sprzedać Radje Nainggolana gdziekolwiek xD Więc skoro Radja jest u nas skończony z powodów pozasportowych i zarówno właściciele , zarząd jak i trener popierają wspólnie taką decyzję to nie było wyjścia i musieli Nainggolana wypchnąć za wszelką cenę. Nie było żądnych ofert poza chinami to nasi oddali go do Cagliari byle tylko pozbyć się gorącego kartofla. Tak to wygląda , takie są realia. Więc jak ktoś myśli, ze można było sprzedać Ninję za jakieś 20 mln czy cuś to raczej nie rozumie całego kontekstu zaistniałej sytuacji.
-
AmenKredence pisze: ↑2 sie 2019, 00:10Moim zdaniem motywacja Interu a raczej konkretnie Marotty jest więcej niż jasna. My nie ,,sprzedajemy" Radje tylko pozbywamy się balastu, kogoś kogo klub uznał ze względów dyscyplinarnych/ pozasportowych za problem, za zbędny element. Kogoś kto na rynku z ogromnej ilości powodów jest zwyczajnie nieatrakcyjny, ma 31 lat , jest po sezonie z największymi problemami zdrowotnymi w karierze, ma wysoką pensję, fatalną opinię jeśli chodzi o ,, prowadzenie się" oraz z powodu choroby żony nie może wyjechać poza włochy... Nie ma na świecie człowieka który byłby wstanie sprzedać Radje Nainggolana gdziekolwiek xD Więc skoro Radja jest u nas skończony z powodów pozasportowych i zarówno właściciele , zarząd jak i trener popierają wspólnie taką decyzję to nie było wyjścia i musieli Nainggolana wypchnąć za wszelką cenę. Nie było żądnych ofert poza chinami to nasi oddali go do Cagliari byle tylko pozbyć się gorącego kartofla. Tak to wygląda , takie są realia. Więc jak ktoś myśli, ze można było sprzedać Ninję za jakieś 20 mln czy cuś to raczej nie rozumie całego kontekstu zaistniałej sytuacji.
-
- Kontakt:
trudno uwierzyć, że komuś trzeba to tłumaczyć.Kredence pisze: ↑2 sie 2019, 00:10 Moim zdaniem motywacja Interu a raczej konkretnie Marotty jest więcej niż jasna. My nie ,,sprzedajemy" Radje tylko pozbywamy się balastu, kogoś kogo klub uznał ze względów dyscyplinarnych/ pozasportowych za problem, za zbędny element. Kogoś kto na rynku z ogromnej ilości powodów jest zwyczajnie nieatrakcyjny, ma 31 lat , jest po sezonie z największymi problemami zdrowotnymi w karierze, ma wysoką pensję, fatalną opinię jeśli chodzi o ,, prowadzenie się" oraz z powodu choroby żony nie może wyjechać poza włochy... Nie ma na świecie człowieka który byłby wstanie sprzedać Radje Nainggolana gdziekolwiek xD Więc skoro Radja jest u nas skończony z powodów pozasportowych i zarówno właściciele , zarząd jak i trener popierają wspólnie taką decyzję to nie było wyjścia i musieli Nainggolana wypchnąć za wszelką cenę. Nie było żądnych ofert poza chinami to nasi oddali go do Cagliari byle tylko pozbyć się gorącego kartofla. Tak to wygląda , takie są realia. Więc jak ktoś myśli, ze można było sprzedać Ninję za jakieś 20 mln czy cuś to raczej nie rozumie całego kontekstu zaistniałej sytuacji.
odnoszę wrażenie, że większość emocji z tego powodu to jednak kwestia tego, że za tego niesprzedawalnego Radję daliśmy 30 milionów i zbierającego świetne recenzje Zaniolo. transakcja ta była zaś poprzedzona wieloletnim waleniem gruchy pod Belga niczym pod jakiegoś Lavezziego, raczej wiedzieliśmy jak się prowadzi. do tego robimy to (to jest absurdalnie pozamerytoryczny argument ale jednak no po ludzku mam go w orbicie) w koszmarnej sytuacji życiowej dla całej jego rodziny. aż chce się zacytować klasyga: oddałbyś życie za taki Inter?

-
Z Icardim pewnie będzie tak samo i pójdzie za pół darmo. Ja rozumiem, że sztab kogoś nie chce w drużynie i chce się kilku zawodnikow pozbyc, cos normalnego, ale pozbywanie się zawodników za pół darmo, normalne nie jest. Można było to rozwiązać znacznie korzystniej z punktu finansowego dla klubu. Przecież mamy w klubie fachowców ponoć, a dzieje się takie coś.
-
Całe rozczarowanie tym ruchem jest w głównej mierze spowodowane dość powolnymi ruchami Interu w obecnej fazie mercato i to jest całkowicie zrozumiałe.
Podzielam zdanie kolegi, że w obecnej sytuacji Radja jest "niesprzedawalny", to jest na prawdę spora kupka kłopotów i bagażu spraw osobistych do przełknięcia.
Wygląda to tym gorzej, że przyszedł rok temu, no ale to był transfer pod trenera Spallettiego i to też jest zrozumiałe. Niestety w obecnej chwili Radja to już nie jest ten zawodnik, o którego walczyłem, gdy przechodził z Cagliari do Romy. Wszystko oczywiście za późno, jak to w Interze.
Za Zaniolo zaś płakać nie zamierzam.
Podzielam zdanie kolegi, że w obecnej sytuacji Radja jest "niesprzedawalny", to jest na prawdę spora kupka kłopotów i bagażu spraw osobistych do przełknięcia.
Wygląda to tym gorzej, że przyszedł rok temu, no ale to był transfer pod trenera Spallettiego i to też jest zrozumiałe. Niestety w obecnej chwili Radja to już nie jest ten zawodnik, o którego walczyłem, gdy przechodził z Cagliari do Romy. Wszystko oczywiście za późno, jak to w Interze.
Za Zaniolo zaś płakać nie zamierzam.
-
Kolejna sprawa, trzeba było więcej w mediach się panoszyc i mówić, że Radja nie jest w projekcie. Z automatu odstrasza się poważnych klientów i nikt nie zapłaci dobrej gotówki, dokładnie taka sama sytuacja ma miejsce teraz z Icardim. Dla dobra klubu, niektórych rzeczy wszystkim mówić nie warto.
-
- Kontakt:
Krótko. Cała historia z Nainggolanem to wtopa zarządu. Dlaczego? Bo on sam nie chciał dla nas grać, umierać za Inter. Na siłę, bez entuzjazmu, został do nas wepchany. Dlatego też, on nigdy nie osiągnie tak wysokiego levela jak w Romie. A my tu wielka podnieta, że w końcu przyszedł do nas pomocnik z topu ligi. Przykre ale prawdziwe, pamiętacie te filmiki amatorskie świeżo po transferze? Facet miał typową minę "ale z was naiwne barany" i jeszcze zamiana kapitana z Tottiego na instagramowego miętusa prowadzonego przez klacz... to nie miało prawo się udać. Może w trakcie sezonu jego nastawienie się zmieniało ku lepszemu, może dopiero teraz do niego dociera, że są rzeczy ważne i ważniejsze, ale nie chce mi się do końca wierzyć, że ot-tak Conte się go z automatu pozbywa. Radja ma coś przeskrobane.
-
Zastanawia mnie jedno, skoro od początku ery Conte chcieliśmy pozbyć się Radji, a Cagliari jako jeden z nielicznych klubów wyrażało nim zainteresowanie to nie można go było włączyć w transfer Barelli? Zaoszczędzilibyśmy parę baniek, które można by przeznaczyć teraz na napastnika. Swoją drogą myślałem, że po powrocie z Azji sprawa wzmocnienia ataku ruszy i na Tottenham będziemy mieli przynajmniej 1 nowego napastnika. Tymczasem pewnie znowu zagra para Perisic-Esposito, bo Lautaro dopiero co wznowił treningi..
-
Można nawet powiedzieć, że Inter z Radją popełnił błąd ale sprowadzając go rok temu. Teraz jakoś tego problemu stara się pozbyć. Niestety jest to kosztowny błąd ale jak uczy nas historia nie pierwszy i pewnie nie ostatni.
Wszyscy są niezadowoleni bo pamiętają kwoty jakie nas ta wymiana kosztowała. W dodatku Radja ma charakter walczaka, który podoba się kibicowi. Niestety ma też wybryki poza boiskiem i z tego powodu Inter się go pozbywa. Choroba jego żony to jeszcze jedno zmartwienie... Chyba niektórzy pamiętają co się stalo z Adriano po śmierci jego ojca? Radji źle nie życzę ale nie chcę nawet myśleć co mógłby odjebać Radja w podobnej sytuacji.
Wszyscy są niezadowoleni bo pamiętają kwoty jakie nas ta wymiana kosztowała. W dodatku Radja ma charakter walczaka, który podoba się kibicowi. Niestety ma też wybryki poza boiskiem i z tego powodu Inter się go pozbywa. Choroba jego żony to jeszcze jedno zmartwienie... Chyba niektórzy pamiętają co się stalo z Adriano po śmierci jego ojca? Radji źle nie życzę ale nie chcę nawet myśleć co mógłby odjebać Radja w podobnej sytuacji.
-
I na to pytanie mam nadzieję Marotta odpowie kibicom. Na ten moment ten ruch jest tak nielogiczny, niezrozumiały, że zwolennicy teorii spiskowych będą mieli używanie.
-
Ja myślę, że plan był taki, że Spall dostaje Radka, ma się nim zajmować, a jak odejdzie ot Radek robi out do Chin. Niestety, sytuacja z chorobą żony skomplikowała to. Ogólnie, mamy dużo pecha.
-
Wybrane transfery Marotty z czasów Juventusu:
Bonucci - 15,5mln (Bari)
Barzagli - 300tys (Wolfsburg)
Vidal - 12,5mln (Bayer)
Pogba - 0 (M.United)
Tevez - 9mln (M.City)
Llorente - 0 (Bilbao)
K. Coman - 0 (PSG)
Dybala - 40mln (Palermo)
Mandzukic - 21mln (A.Madryt)
A.Sandro - 26mln (Porto)
Pjanic - 32mln (Roma)
Higuain - 90mln (Napoli)
Szczęsny - 12,5mln (Arsenal)
i inne, o których już nie pisałem (na SB przekonali mnie, że transferu CR7 nie chciał i nad nim nie pracował).
Jak to wygląda w Interze, nie pytam.
Wygląda na to, że trzeba zawierzyć naszemu Dyrektorowi...
Pozdr.
Bonucci - 15,5mln (Bari)
Barzagli - 300tys (Wolfsburg)
Vidal - 12,5mln (Bayer)
Pogba - 0 (M.United)
Tevez - 9mln (M.City)
Llorente - 0 (Bilbao)
K. Coman - 0 (PSG)
Dybala - 40mln (Palermo)
Mandzukic - 21mln (A.Madryt)
A.Sandro - 26mln (Porto)
Pjanic - 32mln (Roma)
Higuain - 90mln (Napoli)
Szczęsny - 12,5mln (Arsenal)
i inne, o których już nie pisałem (na SB przekonali mnie, że transferu CR7 nie chciał i nad nim nie pracował).
Jak to wygląda w Interze, nie pytam.
Wygląda na to, że trzeba zawierzyć naszemu Dyrektorowi...
Pozdr.
-
Przynajmniej przy czesci transferow Juve mialo sporo lepsza pozycje negocjacyjna niz obecnie Inter. Po pierwsze pozycja klubu, po drugie sklad, po trzecie cele itd.
Co do Ninjy to przeciez ostatni sezon w Romie juz mial slabszy, a jego zachowanie tez pozostawalo do zyczenia. Po prostu historia sie powtorzyla.
Co do Ninjy to przeciez ostatni sezon w Romie juz mial slabszy, a jego zachowanie tez pozostawalo do zyczenia. Po prostu historia sie powtorzyla.
-
Po czwarte finanse klubu, po piąte wrogie działania Juve i Romy. Może to i teoria spiskowa, ale mam wrażenie, że szczególnie Juve miesza nam szyki w tym okienku. Roma, przyzwyczajona do kończenia sezonów nad nami też nie będzie nam miła. Będą trzymać Dzeko choćby i do ostatniego dnia mercato. Sami również mamy trochę za uszami bo sprawa Icardiego również mocno trzyma nas za jaja.
-
Powtórzę tylko, że ja z zakupów Barelli, Sensiego i Godina jestem b.zadowolony (a to przecież też zasługa nowego Dyr).
Martwi to, że ciągle w klubie jest Joao Mario, Valero czy Perisic. Warunki odejścia Ninjy są zabawne.
Mercato trwa.
Pozdr.
Martwi to, że ciągle w klubie jest Joao Mario, Valero czy Perisic. Warunki odejścia Ninjy są zabawne.
Mercato trwa.
Pozdr.
-
- Kontakt:
-
-
-
-
Choragiewko
to samo powiem o gosciach co roku opowiadajaychc sie za nie sprzedawaniem Icardiego, a teraz puszczajacych go za marne grosze doo najwiekszego rywala. Marny prowokator. Tak zaszufladkowac moge 90 procent tego forum.

-
- Kontakt:
-
Z nas dwoch ty sie tym przejmujesz. A ja mam to w dupie
-
Marotta najpierw krzyczy ze Icardi wiecej u nas nie zagra a teraz krzyczy ze chce za niego 75mln. Kto go uczyl robic interesy?
-
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina
-
ja tam nie slyszalem zadnej wypowiedzi marotty przed kamerami czy nawet do jakiegos pismaka zeby 'krzyczal ze icardi wiecej tutaj nie zagra'
-
umyj uszy to uslyszysz, niektorym plujesz w gebe to mowia ze to nic ze tylko deszcz pada