Inter 2011/2012
-
Nen
Odp: Inter 2009/2010
Ja jestem za transferem Melo tylko nie rozumiem po co był ten Motta. Z drugiej strony odchodzi Dacourt Figo Jimenez prawdopodobnie Vieria nie wiadomo co z Mancinim Quaresma i Muntarim. Chciałbym aby Ibra został i grałw duecie z Millito a za ich plecami z 10 na plecach Cassano. Ponadto trzymam kciuki za powodzenie transferu B.Alvesa i w nim widziabym gracza do podstawowej 11 bo może Chivu przewyższa go umiejętnościami ale na pewno nie zdrowiem. Wtedy w Serie A bylibyśmy nie do zdarcia a i w LM może coś lepiej by poszło.
Julio Cesar-Santon,Alves,Samuel,Maicon-Melo,Cambiasso,Zanetti-Cassano-Ibrahimovic,Millito
Ławeczka: Toldo,Orlandoni-Maxwell,Chivu,Cordoba,Materazzi,Mei-Stankovic,Motta,Muntari,Mancini,Bolzoni-Balotelli,Arnautovic,Napoli/Destro
Wyszczuplona, odmłodzona i pozbawiona "łamag" kadra. 23+3
Julio Cesar-Santon,Alves,Samuel,Maicon-Melo,Cambiasso,Zanetti-Cassano-Ibrahimovic,Millito
Ławeczka: Toldo,Orlandoni-Maxwell,Chivu,Cordoba,Materazzi,Mei-Stankovic,Motta,Muntari,Mancini,Bolzoni-Balotelli,Arnautovic,Napoli/Destro
Wyszczuplona, odmłodzona i pozbawiona "łamag" kadra. 23+3
God protect me
-
Chuchu
- Kontakt:
Trzeba jeszcze pamiętać, że Mourinho bardzo mocno sprzeciwia się transferowi Zlatana i jeśli Moratti postanowi sprzedać Szweda to stosunki między Jose a Massimo mogą się mocno popsuć i za rok będziemy witać kolejnego, nowego trenera 
-
IlCapitano
Ten Bruno Alves to jest kabaret, za tak przecietnego obrońcę zażądać 30 mln to trzeba naprawdę mieć niezły tupet, no ale już raz zrobili nas w ..... z Rysiem z Porto więc nie ma się co dziwić :)
Otóż już Ci piszę :) Odchodzą Figo, Dacourt, Quaresma, Jimenez i (oby) Vieira. Zostajemy na środku ze Stankoviciem, Muntarim, Cambiasso, Zanettim i Bolzonim. Potrzeba zmienników, a Motta i Melo mogą z powodzeniem grać w wyjściowym składzie. Zresztą nawet Mourinho narzekał, że nie ma rezerw w pomocy i przez cały sezon grał tą samą czwórką w pomocy. Potem nie ma co się dziwić, że Burdisso wchodził do pomocy na ostatnie minuty...
Kolejna sprawa. Klasyczna '10'. Ja na tej pozycji widze Cassano lub ewentualnie Elano. Nie ma lepszych kandydatów.
Nen pisze: Ja jestem za transferem Melo tylko nie rozumiem po co był ten Motta.
Otóż już Ci piszę :) Odchodzą Figo, Dacourt, Quaresma, Jimenez i (oby) Vieira. Zostajemy na środku ze Stankoviciem, Muntarim, Cambiasso, Zanettim i Bolzonim. Potrzeba zmienników, a Motta i Melo mogą z powodzeniem grać w wyjściowym składzie. Zresztą nawet Mourinho narzekał, że nie ma rezerw w pomocy i przez cały sezon grał tą samą czwórką w pomocy. Potem nie ma co się dziwić, że Burdisso wchodził do pomocy na ostatnie minuty...
Kolejna sprawa. Klasyczna '10'. Ja na tej pozycji widze Cassano lub ewentualnie Elano. Nie ma lepszych kandydatów.
-
Raffal
Ten cienki Motta został uznany 2 pomocnikiem Serie A , chłopak grał w Barcelonie i grał 'przyzwoicie' gra w Genui gra b.dobrze wiec nie widze problemu.Nen pisze: Ja jestem za transferem Melo tylko nie rozumiem po co był ten Motta.
-
Chuchu
- Kontakt:
To nie Porto zażądało 30mln € tylko Bruno Alves ma taką klauzulę odejścia. Oznacza to, że jeśli ktoś złoży ofertę minimum za taką sumę, to klub nie może jej odrzucić.Il Capitano pisze: Ten Bruno Alves to jest kabaret, za tak przecietnego obrońcę zażądać 30 mln to trzeba naprawdę mieć niezły tupet, no ale już raz zrobili nas w ..... z Rysiem z Porto więc nie ma się co dziwić :)
-
IlCapitano
No tak, czyli nie sprzedadzą go za mniejsze pieniądze. Za niego odpowiednią ceną byłoby 10-15 mln a do tego pułapu na pewno nie zbijemy ceny.
-
Nen
Napisałem gdzieś, że jest cienki?Raffal pisze:Ten cienki Motta został uznany 2 pomocnikiem Serie A , chłopak grał w Barcelonie i grał 'przyzwoicie' gra w Genui gra b.dobrze wiec nie widze problemu.Nen pisze: Ja jestem za transferem Melo tylko nie rozumiem po co był ten Motta.
God protect me
-
Minister
Rafal tak się składa że Motta w Barcelonie był przesłaby!!Dopiero w tym sezonie sie odrodził i jak twierdzi wiele fachowców i on sam zagrał sezon życia!!Lepszy jest transfer MOtty i Milito niż brak jakiegokolwiek transferu.JA jestem jakoś spokojny myśle,że jeszcze konkretny zawodnik wpadnie nam w ręce:)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
chidehu
nie rozumiem skąd ten śmiech, ja przyznam szczerze tez z chęcią posadziłbym Zanettiego na ławce ;] Przez tyle lat juz ten zawodnik juz mi sie przejadłforzaragazzi pisze:Brawopietrasowy pisze: hm, mam dziwne przeczucie ze pożegnamy się z ibrą, w takim wypadku brałbym tylko pieniądze, żadnego eto'o i spróbowałbym nieco karkołomnej rzeczy, i dosyć nierealnej - pozbywamy się viery i innych cruzów, i próbujemy jeszcze raz 4-3-3.
Julio Cesar - Maicon Samuel Chivu Santon - Muntari Cambiasso ...(jakiś sensowny rozgrywający, np Sneijder,albo Elano) - .... (może Robben?) Milito/Mario naprawiony Quaresma
do tego na ławce Toldo Materazzi Burdisso Maxwell Motta Zanetti Stankovic Mancini Arnautovic, co wy na to?:PIl Capitano na ławce
Jeszcze jakieś pomysły? Zanetti grać musi choćby z tego względu że znakomicie uzupełnia się Maiconem. Co do Quaresmy to ja wnim nie widzę potencjału aby grał zdecydowanie lepiej. (w przeciwieństwie do np Manciniego)
-
Minister
Wy obaj chyba nie oglądacie meczów?Zanetti na ławce?Ludzie trochę szacunku!!Koleś ma wszystko co kochaja kibice(no może poza techniką).Walczy za 3,jest dobrym duchem druzyny co wiecej jest naszym kapitanem i nie wyobrażam sobie składu bez niego.Już wolałbym chyba Zlatana za darmo oddać niż posadzić Il Capitano na ławce!!:p
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Nen
Wiem, że gloryfikowanie Zanettiego to niezły lans na stronie, ale powiedzmy sobie szczerze, w tym sezonie Javier zagrał słabiej niż w poprzednim i myślę, że powoli trzeba będzie przygotowywać się na zastąpienie jego ogromnych umiejętności. Oczywiście wydaje się, że w przyszłym sezonie jeszcze będzie grał na 100% ale dalej może być różnie. Capitano nie jest wieczny i chyba Maldiniemu nie dorówna.
God protect me
-
RoB
Nie dorówna? Według mnie może grać dłużej niż Maldini. Nasz Capitano jest nieziszczalny, czego o Paolo raczej nie można było powiedzieć.
-
kibix
obaj byli/są legendami swojego klubu, fantastycznymi zawodnikami. uważam, że Javier powinien pociągnąć ze 2 sezony jeszcze.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
Jaszczu91
Zanetti gra na innej pozycji od Maldiniego. Od niego wymaga się więcej. Maldini mógł truchtać przez pół meczu i było dobrze. Il Capitano oczywiście ma kondycję i serducho, ale do gry na tej pozycji, na której gra trzeba zapiepszać cały czas.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Minister
Ja mam tylko nadzieję że news na stronie o ,,Trezegecie'' to głupi żart.Dwoma rękoma podpisze się pod tym żeby do nas nie przyszedł!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Kamil_on.
Okienko transferowe zapowiada się bardzo emocjonująco. Kaka przeszedł do Realu, Zlatan zapewne przejdzie do
Barcelony, a Maicon podobnie jak Szwed jest przygotowany na ewentualne odejście (wszystko zależy od postawy Morattiego). Obecniej jest już pewne, że po tegorocznym okienku transferowym prestiż Serie A pójdzie w dół. Z drugiej jednak strony jestem bardzo szczęśliwy, że "mój" Juventus będzie w stanie przewyższyć AC Milan i Inter Mediolan w zbliżającym się sezonie. Znakomite transfery Diego i Fabio Cannavaro, a także objęcie tronu przez Ferrarę sprawiły, że Bianconeri będą w stanie skutecznie walczyć o mistrzostwo. Nie ukrywajmy, Inter bez Maicona, a przede wszystkim Ibrahimovicia - nie istnieje. Wprawdzie do waszego klubu zawita Diego Milito, ale na 99% nie będzie miał on aż tak wielkiego wpływu na grę całej drużyny. Eto'o na dzień dzisiejszy jest zagadką. Podobnie będzie w Milanie, który pozbył się swojego najlepszego kopacza za ogromną sumę ok. 65 mln euro. Dodatkowo Silvio Berlusconi posadził na ławce trenerskiego laika - Leonardo, któremu pomagać ma Mauro Tassotti. Na marginesie dodam, że moim zdaniem zatrudnienie Brazylijczyjka było na rękę Berlusconiemu, który będzie chciał ingerować w pracę nowego szkoleniowca. Dyktatura jak się patrzy
W przypadku obu ekip z Mediolanu sytuacja może się zmienić, ale do tego potrzebne są świetne transfery, które załatają puste miejsca po odchodzących "wirtuozach futbolu". 
-
Kropasz
- Kontakt:
Na litość boską, przecież oni meczu jeszcze nie zagrali dla was. Kłarezma też miał wymiatać.Kamil_on. pisze: Znakomite transfery Diego i Fabio Cannavaro, a także objęcie tronu przez Ferrarę sprawiły, że Bianconeri będą w stanie skutecznie walczyć o mistrzostwo.
Tu określasz trenerskim laikiem Leonardo, a powiedz mi, kogo trenował Ferrara? Jakie ma doświadczenie w wielkim futbolu? II trener reprezentacji Włoch nie brzmi przekonująco (przynajmniej mnie nie przekonuje).Kamil_on. pisze: Dodatkowo Silvio Berlusconi posadził na ławce trenerskiego laika - Leonardo,
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
Kamil_on.
Dlaczego nazwałem Leonardo laikiem? Ponieważ Brazylijczyk nigdy nie miał do czynienia z trenerką na żadnej płaszczyźnie. W Milanie pełnił rolę osoby odpowiedzialnej za transfery. Równie dobrze Juventus mógłby posadzić na łwace Alessio SeccoKropasz pisze:Tu określasz trenerskim laikiem Leonardo, a powiedz mi, kogo trenował Ferrara? Jakie ma doświadczenie w wielkim futbolu? II trener reprezentacji Włoch nie brzmi przekonująco (przynajmniej mnie nie przekonuje).Kamil_on. pisze: Dodatkowo Silvio Berlusconi posadził na ławce trenerskiego laika - Leonardo,
-
Nen
-
Kropasz
- Kontakt:
Nadal uważam, że Ferrara nic wam nie da, bo zwyczajnie macie za słaby skład. Obronę zwłaszcza, a sam Cannavaro nic nie zdziała (choć i tak uważam, że to już nie ten sam Fabio).
गांजा
Koniec świata
Koniec świata
Four little goblins, trapped by the sea.
-
Kamil_on.
Jeśli uważasz, że nie jestem obiektywny, to przejrzyj wszystkie moje posty.Nen pisze: Kibice Juve jak zwykle nie patrzą na siebie tylko na innych...
Wszystko wyjdzie w praniuKropasz pisze: Nadal uważam, że Ferrara nic wam nie da, bo zwyczajnie macie za słaby skład.
Z tym się zgadzam. Mimo to mam nadzieję na ostrą rywalizację pomiedzy Juventusem, Milanem i Interem o tytuł Mistrza Włoch.Kropasz pisze: macie za słaby skład. Obronę zwłaszcza, a sam Cannavaro nic nie zdziała (choć i tak uważam, że to już nie ten sam Fabio).
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 17:04 przez Kamil_on., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chuchu
- Kontakt:
Dziewczyny, nie sądzicie, że zeszłyście troszkę z tematu?? 
Ta, to zobacz co się dzieje w temacie 'Mecze reprezentacji Polski'
//Kropasz
Ta, to zobacz co się dzieje w temacie 'Mecze reprezentacji Polski'
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 17:19 przez Kropasz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nen
Nie odnosiłem sie tylko do Ciebie. Irytuje mnie jak Kibice jUve na seriea.pl pilka.pl itp promienieją ze szczęscia pod newsami, że odchodzi Kaka, że Pirlo w Chelsea, że Ibra w Barcie, że Ancelotti chce Pato, że Melo jedną nogą w Realu, że Maicon jest niezadowolony... Rozumiem, że głód mistrzostwa ale mnie osobiście smuci gdy Milan i Juve słabną...Kamil_on. pisze:Jeśli uważasz, że nie jestem obiektywny, to przejrzyj wszystkie moje posty.Nen pisze: Kibice Juve jak zwykle nie patrzą na siebie tylko na innych...
God protect me
-
Chuchu
- Kontakt:
Do wyciągnięcia za 10-15 mln jest Elano, za 15-17 Cassano ale nasi wolą ściągać Deco i Carvalho
Trochę mnie to wkurza, bo miały być wielkie transfery a jak narazie nie kupiliśmy żadnej gwiazdy w wysokiej formie. Można powiedzieć, że Milito ale nie o takie gwiazdy chodziło chyba kibicom 
-
IlCapitano
Co do pierwszego zdania zgadzam się w zupełności, bo albo nasi są tak ślepi i nie widzą młodszych i lepszych zawodników od Carvalho i Deco w postaci Cassano oraz Elano, albo zdają się całkowicie podporządkowywać Mourinho w kwestii transferów, co już raz wyszło nam bokiem...Chuchu pisze: Do wyciągnięcia za 10-15 mln jest Elano, za 15-17 Cassano ale nasi wolą ściągać Deco i CarvalhoTrochę mnie to wkurza, bo miały być wielkie transfery a jak narazie nie kupiliśmy żadnej gwiazdy w wysokiej formie. Można powiedzieć, że Milito ale nie o takie gwiazdy chodziło chyba kibicom
![]()
Co do Milito to mi własnie o taki transfer chodziło. Ibra potrzebuje właśnie takiego partnera do ataku. Wolę Milito o stokroć bardziej niż Eto'o. Kibice to najchętniej zobaczyli by kolejną gwiazdeczkę pokroju Kłarezmy żeby zrobić mu gorące powitanie na Linate albo Malpensa, a potem wygwizdywać go podczas meczu kiedy mu nie idzie.
-
miniu86
Dzisiaj poszła plotka, że Elano miałby przejść do Juve za Trezegueta. Wiadomo to tylko plotka, ale pokazuje jak my jesteśmy bierni. Najbardziej Inter potrzebuje nie obrońców czy napastników a rozgrywającego i należało by sie pośpieszyć z wyborem, żebyśmy 30 sierpnia nie zostali z ręką w nocniku i nie kupowali na ostatnią chwilę takich wynalazków jak Quaresma.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
groch
Elano do juve? Watpie bo maja Diego. A tak w ogóle musimy postarać się o jakiegoś dobrego ofensywnego pomocnika... Tu jest dość duży wybór... VdV? nie wiadomo w sumie jak będzie grał w Interze bo w Realu szału nie robi. Sneijder?
tu możnaby powalczyć skoro Real ma Kake to do śrdoka pewnie ktoś z defensywnych będzie grał, pewnie Las Diarra. Elano hmmm no fajnie by było
-
Nen
Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał nasz atak w przyszłym sezonie bo okazało się, że sprawa z Robertem nie jest wyjaśniona. Co do tego, że Ibra odejdzie nie mam już wątpliwości. W jego miejsce trzeba pozyskać jakaś gwiazdę z polotem Benzeme Cassano albo nawet tego Aguero. Tylko problem w tym, że tego nie zrobimy tylko ściągniemy Eto. Nasi ciągle celują w napastników a to pomoc wymaga największych wzmocnień...
Na chwile obecna mamy: Mario Ibre Obine Suazo Millito Aquafresce
I interesujemy się: Eto Aguero Benzemą Cassano (już pomijam takie niesmaczne żarty jak Toni czy Trezeguet)
Jeżeli znowu będziemy grać 4-3-3 to do tego ustawienia mamy jeszcze 3 kolejnych graczy: Manciniego Jimeneza i Quaresme
Może wreszcie Mourinho powiedziałby łaskawie iloma i jakimi napastnikami chce grać w przyszłym sezonie.
Na chwile obecna mamy: Mario Ibre Obine Suazo Millito Aquafresce
I interesujemy się: Eto Aguero Benzemą Cassano (już pomijam takie niesmaczne żarty jak Toni czy Trezeguet)
Jeżeli znowu będziemy grać 4-3-3 to do tego ustawienia mamy jeszcze 3 kolejnych graczy: Manciniego Jimeneza i Quaresme
Może wreszcie Mourinho powiedziałby łaskawie iloma i jakimi napastnikami chce grać w przyszłym sezonie.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 11:49 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
-
luzak
Jose Mourinho przyznał, że chętnie widziałby w szeregach prowadzonego przez siebie Interu Mediolan niechcianego w Chelsea Londyn pomocnika Deco.
Sam piłkarz kilkukrotnie ostatnio wyraził swoją chęć dołączenia do Interu Mediolan i wygląda, że to zainteresowanie jest obopólne. Jose Mourinho pracował już z Deco w FC Porto i wygląda na to, że ponownie będzie miał na to okazję, tym razem w Serie A.
Byłbym bardzo zadowolony z faktu ponownej możliwości pracy z Deco. Pamiętam jak dobre chwile wspólnie przeżyliśmy, jak dobrą wykonaliśmy pracę i jakie przeżyliśmy zwycięstwa- powiedział trener Interu.
Chciałbym pomóc Deco wyciągając go z trudnej sytuacji. Każdy trener chciałby pracować z takim piłkarzem. Jeśli jest możliwość, aby dołączył do Interu, wspólna praca byłaby dla mnie przyjemnością - ciągnie Mourinho.
Deco pomógł mi się sięgnąć po Mistrzostwo Europy a ja pomogłem Deco w sięgnięciu po tytuł Piłkarza Roku Europy - kończy Portugalczyk..
---------------------------------
Czyli wiadomo już jakich trzech piłkarzy na każda pozycje widzi Mourinho: Arnautovicz,Deco i Carvalho.Moratti po tonie wywiadów wydaje mi się szastać kasą nie będzie a na tą trójką z kolei aż tak wiele nie wyda.
Wielki zawodnik do Interu przyjdzie tylko wtedy jak odejdzie Ibrahimovicz i boję się że może nim być Cassano.Uważam,że jeżeli kupilibyśmy Benzeme czy Aguerro to nie byłoby tak fatalnie,bo są to gracze znacznie młodsi od Ibry za którego za 2-3 lata dostaniemy nie wiele.
Cóż zobaczymy co też z Maiconem.
Sam piłkarz kilkukrotnie ostatnio wyraził swoją chęć dołączenia do Interu Mediolan i wygląda, że to zainteresowanie jest obopólne. Jose Mourinho pracował już z Deco w FC Porto i wygląda na to, że ponownie będzie miał na to okazję, tym razem w Serie A.
Byłbym bardzo zadowolony z faktu ponownej możliwości pracy z Deco. Pamiętam jak dobre chwile wspólnie przeżyliśmy, jak dobrą wykonaliśmy pracę i jakie przeżyliśmy zwycięstwa- powiedział trener Interu.
Chciałbym pomóc Deco wyciągając go z trudnej sytuacji. Każdy trener chciałby pracować z takim piłkarzem. Jeśli jest możliwość, aby dołączył do Interu, wspólna praca byłaby dla mnie przyjemnością - ciągnie Mourinho.
Deco pomógł mi się sięgnąć po Mistrzostwo Europy a ja pomogłem Deco w sięgnięciu po tytuł Piłkarza Roku Europy - kończy Portugalczyk..
---------------------------------
Czyli wiadomo już jakich trzech piłkarzy na każda pozycje widzi Mourinho: Arnautovicz,Deco i Carvalho.Moratti po tonie wywiadów wydaje mi się szastać kasą nie będzie a na tą trójką z kolei aż tak wiele nie wyda.
Wielki zawodnik do Interu przyjdzie tylko wtedy jak odejdzie Ibrahimovicz i boję się że może nim być Cassano.Uważam,że jeżeli kupilibyśmy Benzeme czy Aguerro to nie byłoby tak fatalnie,bo są to gracze znacznie młodsi od Ibry za którego za 2-3 lata dostaniemy nie wiele.
Cóż zobaczymy co też z Maiconem.
-
Jaszczu91
To że Ibra odejdzie jest pewne. W jego miejsce chętnie widziałbym Benzemę i Cassano. Do tego pewnie pozyskamy Deco, Arnautovicia i Carvalho i bedzie super. Najważniejsze jest żeby za Ibre wyciągnąć możliwie jak najwięcej kasy.
Eto jest nam nie potrzebny. Niech sobie idzie do Milanu.
Oczywiście trzeba pozbyć sie kilku niepotrzebnych graczy jak Vieira czy Obinna i zatrzymać Maicona.
Eto jest nam nie potrzebny. Niech sobie idzie do Milanu.
Oczywiście trzeba pozbyć sie kilku niepotrzebnych graczy jak Vieira czy Obinna i zatrzymać Maicona.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!