Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
MarcinW

Odp: Inter 2009/2010

Post autor: MarcinW »

To że Ibra odejdzie jest pewne.
Czy takie pewne ? Jeśli Real kupi Ville, a Barcelona przedłuży kontrakt z Eto ewentualnie kupi innego napastnika to może zabraknąć chętnych na tego napastnika. Na Zlatanie świat się nie kończy.
Oczywiście trzeba pozbyć sie kilku niepotrzebnych graczy jak Vieira czy Obinna i zatrzymać Maicona.
Zaczynam się zastanawiać czy sprzedaż Maicona nie będzie korzystna dla Interu. Taki zabieg spowoduje przesuniecie Zanettiego do obrony i pozostawi wolne miejsce dla zawodnika o bardziej ofensywnej charakterystyce. A tego mi brakuje. Nie od dziś uważam naszego kapitana za najsłabsze ogniwo naszej pomocy, nie jest nawet w połowie tak skuteczny w defensywie jak Cambiasso , a w ofensywie jest jeszcze gorzej. Nasz kapitan odnotował w tym sezonie 0 asyst i 0 goli.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 15:30 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

sprzedać Maicona i przesunąć Zanettiego na obrone i w następnym sezonie zostaniemy bez prawego obrońcy. Zwłaszcza, że MAicon to nieprzeciętny zawodnik a poza Cambiasso nie ma u nas lepszego defensywnego
MarcinW

następnym sezonie zostaniemy bez prawego obrońcy.
A kim według Ciebie jest Santon jak nie prawym obrońcą ? Nie musisz odpowiadać, bo i tak niczego sensownego nie wyskrobiesz.
Cambiasso nie ma u nas lepszego defensywnego
Dlatego też napisałem, że nawet w połowie tak skuteczny jak ów zawodnik. Ponadto Cambiasso potrafi strzelić pare bramek czego o naszym kapitanie powiedzieć nie można.
santonik

Post autor: santonik »

Santon dobrze sobie radzi na boku, to nam styka. Maicon nie odejdzie. ;]
Inter fan

Post autor: Inter fan »

Pojawiła się informacja o tym,że real proponuje 50mln + Sneijder i Robben za Ibre i Maicona.Według mnie taka wymiana była by korzystna dla naszego klubu.Za te 50 mln  można by kupić napastnika np.Aguero,Banzeme a może Drogbę choć to ostatnie mało prawdopodobne a lukę po Maiconie na prawej stronie wypełnił by Santon a na lewą obronę wrócił by Maxwell.Myślę też iż Carvalho nie jest nam potrzebny ponieważ mamy 3 środkowych obrońców którzy mogli by grać w podstawowym składzie tj. Chivu,Samuel i Cordoba i do tego dochodzi Burdisso i Materazzi.
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

Inter fan - dokładnie, choć co do obrońcówe zapomniałeś o Matrixie, a jestem mimo wszystko za 4-3-3, zyskujemy rozgrywającego i skrzydłowego, mamy manciniego i quaresmę (jestem przekonany że któryś wróci do formy) do tego na szpicę Milito/Mario, i skład prawie gotowy. Plus tanim kosztem Elano/Deco na ławkę, w razie kontuzji holendra, i żeby miał jakąś konkurencję.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Robben to świetny piłkarz i zupełnie nie rozumiem działaczy realu którzy chcą go sie pozbyć. Jesli taka oferta od Realu jest prawdziwa to wydaje mi sie że powinniśmy ją zaakceptować. Dostajemy dwòch dobrych grajków i kupę kasy. Można dokupić Benzemę
i Cassano i by bylo super.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Nen

Post autor: Nen »

Jaszczu91 pisze: Robben to świetny piłkarz i zupełnie nie rozumiem działaczy realu którzy chcą go sie pozbyć. Jesli taka oferta od Realu jest prawdziwa to wydaje mi sie że powinniśmy ją zaakceptować. Dostajemy dwòch dobrych grajków i kupę kasy. Można dokupić Benzemę
Gdybyś w pomocy miał Kake Ronaldo i negocjował transfer Ribery'ego to też byś się pozbył szklanego Robbena.
God protect me
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Jaszczu91 pisze: Robben to świetny piłkarz i zupełnie nie rozumiem działaczy realu którzy chcą go sie pozbyć. Jesli taka oferta od Realu jest prawdziwa to wydaje mi sie że powinniśmy ją zaakceptować. Dostajemy dwòch dobrych grajków i kupę kasy. Można dokupić Benzemę
Aha, czyli w przyszłym sezonie mamy w ataku Milito, Cassano, Benzeme, Balotelliego, Napoliego oraz jako skrzydłowych Robbena, Quaresme, Obinne i Manciniego  :hold: Będą chyba co mecz inni zawodnicy grali.

Pomijam to, że ta oferta Realu to pewnie bujda, aczkolwiek gdyby zamiast szklanki Robbena był tam Higuain to jest ona jak najbardziej do zaakceptowania. Wówczas powinni dokupić Cassano i mamy w ataku Milito(pewniak), Cassano(pewniak), Balotelli(rezerwowy), Higuain(rezerwowy) oraz młodego Napoliego.
Nie wiadomo jednak jakim ustawieniem ma zamiar grać Murynjo. Jeśli to będzie poronione 4-3-3 to nie mam pojęcia jak on ich poustawia, bo są jeszcze Quaresma i Mancini, no a jeśli ma to być 4-3-1-2 to taki atak w zupełności wystarczy. Tą '10' może być nawet ten niechciany Deco, bo Elano na pewno nie kupią. No a za rok przychodzi Coutinho, czyli tylko jeden sezon pomęczymy się z Deco.
Nen

Il Capitano pominąłeś Arnautovica. Choć on może grać na skrzydle z tego co o nim czytałem. Obinna na sto procent nie zabawi u nas na przyszły sezon.
God protect me
Raffal

Post autor: Raffal »

ten Coutinho jest az tak dobry?
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Raffal pisze: ten Coutinho jest az tak dobry?
Na youtubach wymiata  :P Jedynym minusem Deco jest wiek. Z drugiej strony jest to piłkarz ktory nigdy specjalnie nie imponował szybkoscią za to potrafił grać swietne piłki. Tak naprawde po odejsciu Figo nie mamy piłkarza ktory potrafiłby bez problemu na przyklad przerzucić piłke na drugą stronę boiska.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Gdyby Coutinho nie był dobry to pewnie by go nie kupowali. No i zagrał chyba w reklamie Nike  :ave:.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Grajas

Post autor: Grajas »

Nie żebym się czerpiał ale Quaresme też jakoś kupiliśmy.I w reklamach też grał :)
Co do składu na przyszły sezon to mam tylko nadzieję że nie ujrze w nim Zlatana.Za 70 mln euro do Realu i po kłopocie.
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

żeby sie tylko nei powtórzyła sytuacja jak z Ronaldo kiedy to śpiewaliśmy w 2002 roku grube miliony za niego, nawet coś koło 100 , byłą oferta carlos + makalele + miliony a w końcu oddaliśmy go za połowe tego co chcieliśmy
Raffal

Post autor: Raffal »

i tak dobrze na tym wyszlismy :)
Choć pamietam ze bolało :(
MarcinW

Gdyby Coutinho nie był dobry to pewnie by go nie kupowali.
Masło maślane, bo gdyby Vempeta nie był dobry to pewnie też byśmy go nie kupowali. Słowem, pierdolisz głupoty. Dzieciak gra dobrze, ale jest za młody na to aby wyrokować czy się zrealizuje.

// 4 dni bana by MiRas
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 10:07 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Il Capitano pisze:
Aha, czyli w przyszłym sezonie mamy w ataku Milito, Cassano, Benzeme, Balotelliego, Napoliego oraz jako skrzydłowych Robbena, Quaresme, Obinne i Manciniego  :hold: Będą chyba co mecz inni zawodnicy grali.

Pomijam to, że ta oferta Realu to pewnie bujda, aczkolwiek gdyby zamiast szklanki Robbena był tam Higuain to jest ona jak najbardziej do zaakceptowania. Wówczas powinni dokupić Cassano i mamy w ataku Milito(pewniak), Cassano(pewniak), Balotelli(rezerwowy), Higuain(rezerwowy) oraz młodego Napoliego.
Nie wiadomo jednak jakim ustawieniem ma zamiar grać Murynjo. Jeśli to będzie poronione 4-3-3 to nie mam pojęcia jak on ich poustawia, bo są jeszcze Quaresma i Mancini, no a jeśli ma to być 4-3-1-2 to taki atak w zupełności wystarczy. Tą '10' może być nawet ten niechciany Deco, bo Elano na pewno nie kupią. No a za rok przychodzi Coutinho, czyli tylko jeden sezon pomęczymy się z Deco.
Ja bym chciał mieć w przyszłym sezonie w napadzie Interu Cassano, Mario, Arnautovivia, Benzemę(jeśli sprzedamy Ibrę) Milito. Obinna napewno odejdzie Cruz i Crespo też a Acquafresce pewnie gdzieś oddamy.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
luzak

Post autor: luzak »

Nie wygląda to najgorzej.
Przyszli Motta i Milito,możliwe że przyjdzie Carvalho,Deco i Arnautovicz,zostanie Ibrahimovicz i Maicon.
Cóż cieszy tez że Moratti coś wspominał o Benzemie co wydaje się mało realne.Jednak tak pomyśleć to gdzie grałby Benzema gdyby przyszedł obok naszej fantastycznej piątki(duet z Genui,duet z Chelsea i Arnautovicz) i zostałby Ibra i Maicon.
Milito jest sprowadzony po to by grać,Ibra wiadomo-grać musi.Jedynie chyba przy taktyce 4-3-3 i Ibrą i Benzemą na skrzydle.
Biały

Post autor: Biały »

ustawieniem 4-3-3 to my będziemy grac już chyba tylko wtedy, jak będziemy musieli gonic wynik :) a co do Ibry to już sam nie wiem co myślec o jego transferze...z jednej strony gdyby odszedł, to nasza gra siła rzeczy stałaby się bardziej urozmaicona i nie kręciła się wokól jednego zawodnika. Ale z drugiej strony puszczac takiego piłkarza to grzech;p i nie ma żadnych gwarancji, że jego następca będzie równie pożyteczny...no cóż zobaczymy co się wydarzy. Jedno jest pewne, powinni to wyjaśnic przed rozpoczęciem przygotowań do nowego sezonu.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Grajas pisze: Nie żebym się czerpiał ale Quaresme też jakoś kupiliśmy.I w reklamach też grał :)
Toż przecież specjalnie tam taką buźkę dałem :).
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Nen

Ciężko stworzyć będzie 4-3-3 z Ibra i Millito. Millito na skrzydło się nie nadaje a Ibra nie może być przyklejony do lini. Myślę, że jak (daj Boże Amen) przyjdzie Karim to on i Mario będą grać na skrzydłach a w środku Ibra. Wyglądałoby to ciekawie bo genialnego Ibre dwaj młodzi szybcy silni i bardzo bardzo zadziorni gracze znacznie by odciążyli co dałoby nam dużo możliwości w ataku, do tego z tyłu Deco który bądź co bądź rozrzucać grę z jednej strony na drugą potrafi świetnie i jest git.

Ale to taktyka na leszczy żeby nas oczy nie bolały :P Mecze z poważnymi rywalami możemy grać 4-3-1-2 z Ibra i Millito w napadzie.

Tak, że od przybytku głowa nie boli ;)
God protect me
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Nen pisze: Ale to taktyka na leszczy żeby nas oczy nie bolały :P Mecze z poważnymi rywalami możemy grać 4-3-1-2 z Ibra i Millito w napadzie.
Czyli na Chievo,Catanię i innych kelnerów delegujemy Ibrę (króla strzelców Serie A),Balotelliego (największy talent we Włoszech) i Benzemę (wartego 40 mln euro),a na Manchester,Barcelonę i Liverpool wystawiamy Ibrę (który z potentatem i tak nic nie strzeli) oraz Milito (nieco lepszego piłkarza od Suazo) :?:

Rezygnujemy z Benzemy,nie kupujemy śmiesznego Milito,za to stajemy na głowie,żeby sprowadzić Cassano - tak bym to widział.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Biały

"śmiesznego Milito"? Twoja wypowiedź jest raczej śmieszna;p
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

sopel19888

Post autor: sopel19888 »

Dokladnie,Milito to nie jest słaby kopacz :) swoje udowodnił w Serie A czy La Liga. Mnie martwi nadal brak typowej 10
I.F.C na zawsze!!! :)
Mora
Kontakt:

A wiesz dlaczego Milito strzela tak dużo bramek :?: Ponieważ jest typem egzekutora,który tylko czeka na piłki ,a sam raczej niewiele wypracuje.Kogo Ci taki piłkarz przypomina :?: Mi Cruza bądź Crespo.Inter potrzebuje zawodnika ,który wypracuje pozycję strzelecką sobie/partnerom.Chodzi o piłkarza podobnego do Ibry.Chodzi o kogoś,kto ma kilkanaście asyst w sezonie.Kandydatem może być Cassano.Jasne :?:
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Taaa w tej Genoi to samych klasowych rozgrywających miał ten Milito :roll:
Biały

no niech ma kilkanaście asyst, ale musi chyba piłkę do kogoś dogrywac nie? sam napisałeś, że Crespo i Cruz odeszli, więc siłą rzeczy potrzebny jest typowy egzekutor, przynajmniej jeden czyli Milito.

M. ;**

IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Doprawdy? Ja sądzę, że Interowi właśnie brakuje typowego egzekutora... z Manchesterem na OT mieliśmy 4 doskonałe okazje i jeśli choć jedną z nich miałby Milito to padła by bramka. To samo z Liverpoolem rok temu na Giuseppe Meazza. Już przed przerwą mogło być 2-0 ale nasz genialny Zlatan musiał zmaścić dwie doskonałe okazje. Ibrahimović i Milito to atak kompletny. Do tego dodać klasyczną 10 (niech już nawet jest ten Deco) i może być ciekawie.

EDIT.
Crespo już dawno jest w Genoi.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 19:14 przez IlCapitano, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Chuchu pisze: Taaa w tej Genoi to samych klasowych rozgrywających miał ten Milito :roll:
No chyba nie powiesz mi,że Milito jest bardziej wszechstronnym piłkarzem niż Cassano :?:
bialy19 pisze: sam napisałeś, że Crespo i Cruz odeszli, więc siłą rzeczy potrzebny jest typowy egzekutor, przynajmniej jeden czyli Milito.
Cruz i Crespo póki co nie odeszli.Egzekutorem może być bez problemu Ibra (25 goli w lidze) czy nawet Balotelli.Szwed często podczas spotkań był na szpicy i narzekał na brak podań,rozkładał ręce.Kto ma mu dogrywać :?: Cassano czy Milito :?:
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
ODPOWIEDZ