Mercato

To co każdy kibic lubi...
VVujek

Re: Mercato

Post autor: VVujek »

A czy normalni sympatycy zmieniają nazwę tematu LM na LE?

Potem Inter gra w finale CL
Kebo pisze: 26 sie 2022, 10:59 Śmiało można zmieniać tytuł tematu na Liga Europy 22/23
Gościu można sobie chcieć bogatego Araba za właściciela i z pewnością kibic każdego klubu by tego chciał dla swojej drużyny, ale ciągły płacz to już jakąś choroba psychiczna.

Oczywiście, że zyski wprowadzają klub na prostą tylko to jest proces, a nie tak jak ty byś chciał natychmiast jak dziecko.

Nie kompromituj się już lepiej.
speaker

Post autor: speaker »

Kebo pisze: 19 cze 2023, 23:34

Normalni sympatycy chcą by ich klub zaliczał progres i szedł naprzód. Chcą porównywać się sportowo i finansowo do mocniejszych drużyn, nie do Lazio czy Romy.
A mnie muszę przyznać bardzo spodobało się określenie użyte przez Kebo. Teraz tylko zdefiniować dobrze co to jest i wcielać w życie! :) Forza Inter!
VVujek

Post autor: VVujek »

Speaker pisze: 20 cze 2023, 09:36

Normalni sympatycy chcą by ich klub zaliczał progres i szedł naprzód. Chcą porównywać się sportowo i finansowo do mocniejszych drużyn, nie do Lazio czy Romy.
A mnie muszę przyznać bardzo spodobało się określenie użyte przez Kebo. Teraz tylko zdefiniować dobrze co to jest i wcielać w życie! :) Forza Inter!
No przecież Kebo już dał przykład "normalnego sympatyka"
Kebo pisze: 26 sie 2022, 10:59 Śmiało można zmieniać tytuł tematu na Liga Europy 22/23
speaker

VVujek pisze: 20 cze 2023, 09:40
Speaker pisze: 20 cze 2023, 09:36

No przecież Kebo już dał przykład "normalnego sympatyka"
ehh... Jak to się mówi Co było ,a nie jest nie pisze się w rejestr. 🙂 Ta nowa droga "normalnej sympatii" , to jest bardzo dobry pomysł i ta droga powinna być pod nowy sezon wytyczana przez każdego z nas -kibiców.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Tonali blisko Newcastle, mają ruszać po Frattesiego....

Frattesi - 35(1) spotkań - 7 bramek - 0 asyst - średnia 6.8 - 24 lata
Siergiej - 34(2) spotkań - 9 bramek - 8 asyst - średnia 7.24 - 28 lat

Osobiście wybieram SMSa, cena podobna, myślę że da Nam więcej niż Włoch od razu, szczególnie asysty w środku pola no i chce go Inzaghi - na dwóch nie ma co liczyć, nawet po sprzedaży Brozo.

Coś z tym atakiem przycichło, ciekawe kogo wymyśli Nam Marotta
miniu86

Post autor: miniu86 »

Idealny moment na pożegnanie z Dzeko.
Jako transfer Edin w 100% się obronił i dawał z siebie wszystko przez te 2 sezony. Brawa i podziękowania dla niego.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Coraz mniej optymistycznie brzmią te wszystkie plotki odnośnie mercato. Wydawało się, że finał ligi mistrzów da finansowy oddech i spowoduje rozwój klubu. Jednak niestety przed nami kolejne samofinansujące się okienko, czyli obniżenie wartości zespołu. Jeszcze na domiar złego do Europy na zakupy wybierają się Saudyjczycy i psują rynek.

Ciekawi gracze do wyjęcia za darmo już podpisali umowy albo w Arabii albo w Pl albo w Romie... a my żebrzemy Sassuolo o darmowe wypożyczenie na 2 lata Frattesiego...
SETE

Post autor: SETE »

SETE pisze: 11 cze 2023, 17:57 Pavard za Skrinara - tutaj nie ma siły , daliśmy ciała ze Skrinarem i trzeba sięgnąć do kieszeni, akurat moment na taki wydatek jest idealny bo jesteśmy zarobieni po LM.

Kolejny obrońca za Dambrosio - nie mam żadnego aktualnie typu ale to zapewne ktoś za free lub jakieś wypożyczenie

Pereyra - za Gaglirdiniego , niewątpliwie progres i jestem pewien ze to byłoby solidne uzupełnienie rotacji w pomocy

Retegui - za Corree lub Dzeko do ataku. Kwota wykupu Ok 18 mln , plus pewnie niska pensja i dekret podatkowy. Na dłuższa metę tańszy w utrzymaniu niż ci dwaj, których chciałbym pożegnać w tym roku.

Takie szybkie przemyślenia na dzisiaj o informacjach dochodzących z rynku. Moja wizja wzmocnień , które opisałem jakiś czas temu miałem wrażenie z duża doza realizmu mogą się jednak okazać nadmiernym optymizmem.

Za Skrinara chyba na Pavarda szans nie będzie stad zmieniam typ i wpisuje ze może to być Demiral skłócony z Gasperini. Nie narzekam, dla mnie Turek jest Ok ale wiadomo to nie Pavard :)

Kolejny obrońca za DD - to może być ten młody Bisseck

Pereyra za Gagliardiniego - tutaj podtrzymuje, to się może wydarzyć

Dzeko zwolnił miejsce w ataku , zwolnił tez 10 mln brutto na liście płac. Priorytetem jest wiadomo kwestia Akuku ale może powalczą o retegeja na jakieś wypo z obowiązkiem

Rozumiem, ze aby spróbować wzmocnić drużynę to musza nastąpić sprzedaże. Nie ulegało to dla mnie wątpliwości ale nie chciałbym odejścia takich graczy jak : Barella , Lautaro , Onana , Bastoni, Hakan , Brozo , Dimarco ( kolejność tez nie przypadkowa ). Jesli oni zostaną to spokojnie zrozumiem lepienie ubytków w składzie graczami za free lub jakimiś wypożyczeniami.
Odet

Post autor: Odet »

Zgadzam się z SETE. Dla mnie też najważniejsze jest utrzymanie trzonu, czyli klasowych piłkarzy.

Wydawało się, że po finale LM będzie skok jakościowy Interu i plany na przyszłość, tymczasem zapowiadają się tylko marzenia.

Cieszę się że nie ma tematu Kessie i umarła sprawa z Koulibalym.
Cieszy odejście Dzeko, teraz tylko czekam na wypad Lukaku.
Vicario w Spurs oznacza, że Onana musi zostać u nas, co oczywiście cieszy.

Chcę pozostania Brozo, ale jeśli przy jego odejściu jest szansa na SMS czy Frattesiego to bym Chorwata poświęcił.

Demirala nie chcę. Nie udało mu się w Toruniu i Bergamo, nie stać nas płacić aż 25mln żeby sprawdzić czy uda mu się u nas.
Szkoda (jak pisałem wcześniej) że nie mamy szans na Pavarda czy takiego Firmino do pary dla Panicza.

Bieda, aż piszczy.

Pozdr.
speaker

Najprawdopodobniej Brozo,Gosens,Onana out.

Frattesi,Carlos Augusto i Marmoladashvili in?
Pozostaje jeszcze jedno wolne miejsce dla pomocnika, o którego zabiega Inzaghi...

Atak jest najważniejszą i najciekawszą zagadką. Ja osobiście najbardziej czekam na Floriana Baloguna.
jaszczomb

Post autor: jaszczomb »

Speaker pisze: 23 cze 2023, 07:44 Najprawdopodobniej Brozo,Gosens,Onana out.

Frattesi,Carlos Augusto i Marmoladashvili in?
Pozostaje jeszcze jedno wolne miejsce dla pomocnika, o którego zabiega Inzaghi...

Atak jest najważniejszą i najciekawszą zagadką. Ja osobiście najbardziej czekam na Floriana Baloguna.
To sobie możesz poczekać gdyż Arsenal chce 40 mln.
speaker

Marcus Thuram w Interze!

Francuz wybrał Inter! ⚫🔵
Romano potwierdza, że na ostatniej prostej Inter wyprzedził Milan w walce o podpis napastnika!

https://youtu.be/UJ1Fhz_OntQ
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Jeśli tego Thurama faktycznie udało się klepnąć, to się cieszę. Może sporo będzie zarabiał i nie powala statami, ale jak na kluby w których grał to są wcale niezłe, jest młody, jest za darmo i nawet jak nie odpali jakoś turbo mocno, to pewnie uda się na nim coś zarobić. Upokorzenie Milanu to też fajny bonus. Oby tylko nie skończyło się na Lautaro+Thuram+Korea+jakiś nikt. Gdyby udało się zatrzymać Lukaku, to atak robi się śliczny. Thuram jako zastępstwo za Lukaku - no niezbyt.

Azpilicueta pachnie mi Godinem i Vidiciem - kiedyś topowy obrońca, który nigdy nie grał w Serie A i przychodzi tu trochę na emeryturę. Ale z drugiej strony - jak Acerbi ogarnął, to czemu nie on, no i Hiszpanie się generalnie dość dobrze starzeją na boisku.
speaker

Po co i kto?! włączył temat Marcusa w mercato? Bezsens totalny.
Gość zaraz przyjdzie i jak będziemy chcieli o piłkarzu popisać ,to co będziemy nowy temat robić?
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Piekarz pisze: 23 cze 2023, 23:53 Oby tylko nie skończyło się na Lautaro+Thuram+Korea+jakiś nikt. Gdyby udało się zatrzymać Lukaku, to atak robi się śliczny. Thuram jako zastępstwo za Lukaku - no niezbyt.
Nasi idiotami nie są ;) w zeszłym sezonie mieliśmy trzech "ekskluzywnych"napastników(mimo wieku można za takiego uznać Dzeko) i w nadchodzącym będzie podobnie,jak jeszcze uda się Correę wymienić na jakieś zdrowe nic to będzie idealnie :-D
pablo77

Post autor: pablo77 »

Chyba nasz skład zaczyna się klarować na przyszły sezon. Pozostaje jeszcze parę znaków zapytania, ale powoli się to wszystko zaczyna układać. Jeżeli chodzi o obronę to tu jest mniej więcej wszystko jasne i nie spodziewałbym się już żadnego dużego nazwiska typu Pavard, Scalvini czy Demiral. Wydaje mi się, że dołączy jeszcze jeden wahadłowy raczej niż środkowy obrońca a Darmian zostanie na środku. Jeżeli przyszedłby jednak ŚO to Darmian pewnie powędrowałby na wahadło ale raczej wydaje mi się, że nowym wahadłowym zostanie ten Buchanan o którym się mówiło. Z pomocy raczej odejdzie niestety Brozović a w jego miejsce pewnie będzie grany Frattesi. Zaakceptowałbym taki ruch gdyby udało się jeszcze wyciągnąć Kessiego. Nie wiem czy sfinansowałby to sam transfer Marcelo czy jeszcze musiałby odejść Gosens a za niego jakaś budżetowa opcja, ale to wydaje się rozsądne. Ostatnia zagadka jest w linii ataku i pytanie czy uda się dogadać z Chelsea i wyciągnąć Lukaku jeśli tak to on uzupełni linie ataku i będzie można zamknąć okienko. Jeżeli nie uda się opcja z Belgiem, to na jego miejsce, rozsądne wydaje się pozyskanie z wolnego kontraktu Roberto Firmino. Podsumowując skład na przyszły sezon mógłby wyglądać w następujący sposób:
Bramkarze: Onana, (?), Cordaz
Obrońcy: Darmian/Azpilicueta, Acerbi/De vrij, Bastoni/Bisseck
Wahadłowi: Dumfries/Buchanan, Dimarco/Gosens(?Augusto?)
Pomocnicy: Barella/Frattesi, Hakan/Asllani, Kessie/Mkhitaryan
Napastnicy: Lautaro/Correa, Thuram/(Lukaku/Firmino)
Piekarz

Potrafi mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi w sprawie transferu Brozovicia? Jakim chujem, jeżeli to nie Chorwat naciska na przenosiny do Arabii żeby kosić bajońskie sumy, jesteśmy skłonni a wręcz bardzo chcemy sprzedać go za te śmieszne pieniądze? Typ ma 30 lat, nie 40 i nie 35 tylko 30, nie kończy kontraktu za rok tylko za trzy, zarabia niemało ale nie potwornie dużo, ma za sobą średni sezon przez kontuzję ale z bardzo dobrą końcówką, jest jednym z fundamentów jednej z najlepszych reprezentacji świata, jest jednym z najlepszych piłkarzy, nie tylko pomocników, całej Serie A, ma jeden z najdłuższych stażów w kadrze i jest z nią zgrany idealnie, nic nie zapowiada, żeby nie mógł przez najbliższe 2-3 lata grać na bardzo wysokim poziomie.

O co tu kurwa chodzi? To brzmi jak najgłupszy deal sprzedażowy w tym klubie od pogonienia Eto'o w jego życiowej formie do Anży Machaczkała za grosze.
jaszczomb

Piekarz pisze: 26 cze 2023, 23:35 Potrafi mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi w sprawie transferu Brozovicia? Jakim chujem, jeżeli to nie Chorwat naciska na przenosiny do Arabii żeby kosić bajońskie sumy, jesteśmy skłonni a wręcz bardzo chcemy sprzedać go za te śmieszne pieniądze? Typ ma 30 lat, nie 40 i nie 35 tylko 30, nie kończy kontraktu za rok tylko za trzy, zarabia niemało ale nie potwornie dużo, ma za sobą średni sezon przez kontuzję ale z bardzo dobrą końcówką, jest jednym z fundamentów jednej z najlepszych reprezentacji świata, jest jednym z najlepszych piłkarzy, nie tylko pomocników, całej Serie A, ma jeden z najdłuższych stażów w kadrze i jest z nią zgrany idealnie, nic nie zapowiada, żeby nie mógł przez najbliższe 2-3 lata grać na bardzo wysokim poziomie.

O co tu kurwa chodzi? To brzmi jak najgłupszy deal sprzedażowy w tym klubie od pogonienia Eto'o w jego życiowej formie do Anży Machaczkała za grosze.
Dokładnie, typ ma 30 lat i to ostatni moment aby zarobić na nim cokolwiek. Jest topowym pomocnikiem to prawda, ale jednocześnie Hakan pokazał, ze bez większych problemów wskakuje w buty registy i poziom na tej pozycji nie spada. Jest szansa przeprowadzić transfer "kolejnego" Barelli czyli zawodnika który zapierdziela po boisku od bramki do bramki przez 90 minut jednak aby to zrobić trzeba zdobyć fundusze. Jako, że Brozo jest tutaj już bardzo długo przyniesie największy zysk kapitałowy w księgach co pozwoli odblokować najwięcej funduszy (Hakan również by był czystym zyskiem ale jest młodszy od Brozo). Co do Eto to przypuszczam, że nasz zawodnik widział w jaka otchłań zaraz się stoczy klub a wtedy pojawiła się Anzy która zwielkorotniła jego pensje, gość wygrał wszystko co było do wygrania w Europie to poszedł na emeryture. Proste
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Piekarz pisze: 26 cze 2023, 23:35 Potrafi mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi w sprawie transferu Brozovicia? Jakim chujem, jeżeli to nie Chorwat naciska na przenosiny do Arabii żeby kosić bajońskie sumy, jesteśmy skłonni a wręcz bardzo chcemy sprzedać go za te śmieszne pieniądze? Typ ma 30 lat, nie 40 i nie 35 tylko 30, nie kończy kontraktu za rok tylko za trzy, zarabia niemało ale nie potwornie dużo, ma za sobą średni sezon przez kontuzję ale z bardzo dobrą końcówką, jest jednym z fundamentów jednej z najlepszych reprezentacji świata, jest jednym z najlepszych piłkarzy, nie tylko pomocników, całej Serie A, ma jeden z najdłuższych stażów w kadrze i jest z nią zgrany idealnie, nic nie zapowiada, żeby nie mógł przez najbliższe 2-3 lata grać na bardzo wysokim poziomie.
dużo się zgadza, ale np.
- zarobki nie potwornie duże? A no właśnie, że potwornie duże, bo Brozo zarabia najwięcej w Interze,
- ma 30 lat i coraz częstsze problemy zdrowotne,
- w zakończonym niedawno sezonie rozegrał tylko 50% minut, gdzie w latach wcześniejszych grał wszystko od deski do deski.

Nie jestem zwolennikiem sprzedaży Brozo, no ale... jest to sensowne jeśli dostaniemy za niego te 23 mln euro i zwolnimy duże środki w budżecie płacowym. Bo równie dobrze może być tak, że on przez najbliższe 2-3 lata będzie wymiatał, ale może i okazać się, że te kontuzje z zeszłego sezonu to nie przypadek... i wtedy zostaniemy z niesprzedawalnym trzydziestokilkulatkiem na najwyższym kontrakcie w drużynie.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ja wszystko obserwuje na spokojnie. Nie ma co zaprzątać sobie głowy plotkami. Jak na razie podziękowaliśmy Dzeko. W jego miejsce pozyskujemy Thurama, w którego pozyskanie straciłem już wiarę. Jakościowy, ,młodszy, dynamiczny, tańszy w utrzymaniu. Teoretycznie wszystko na plus. Zobaczymy czy będzie tak profesjonalny jak Dzeko i nie będzie łapał kontuzji. Jeśli tak będzie to da nam dużo radości. Choć ja jakoś super optymistycznie nastawiony do tego transferu nie jestem. Największy plus jest taki, że przychodzi za darmo, nie licząc prowizji.
D'Ambrosio zamieniamy na młodego dorodnego murzyna z młodzieżówki niemieckiej. Transfer przyszłościowy. Chcemy skopiować wyczyn Maldiniego z Kalulu. Oby nasz strzał wypalił. Na filmikach na yt Bisseck wygląda świetnie z piłką przy nodze. U Inzaghiego to niezbędna cecha dla obrońcy.

Co do reszty transferów to zobaczymy co nam wymyśli nach Mister. Nie jestem zwolennikiem oddawania Brozo za drobne Arabom, no ale z ekonomicznego punktu widzenia ten ruch rozumiem. Pod warunkiem, że do nas przyjdzie Frattesi.
Piekarz

Dobra, jak tam sobie chcecie. Żeby tylko ten Frattesi, co to jeszcze z gównianego Sassuolo nie wyszedł, a już myśli o innych ligach, nie okazał się plackiem pospolitym.
Tom_Hardy

Post autor: Tom_Hardy »

Piekarz pisze: 27 cze 2023, 19:56 Dobra, jak tam sobie chcecie. Żeby tylko ten Frattesi, co to jeszcze z gównianego Sassuolo nie wyszedł, a już myśli o innych ligach, nie okazał się plackiem pospolitym.
Speaker mówi, że kozak, że Barella może mu buty czyścić i w ogóle to sprzedać Barelle jak ma być Frattesi także musisz wierzyć.
Towarzysz

Post autor: Towarzysz »

Tom_Hardy pisze: 27 cze 2023, 23:01
Piekarz pisze: 27 cze 2023, 19:56 Dobra, jak tam sobie chcecie. Żeby tylko ten Frattesi, co to jeszcze z gównianego Sassuolo nie wyszedł, a już myśli o innych ligach, nie okazał się plackiem pospolitym.
Speaker mówi, że kozak, że Barella może mu buty czyścić i w ogóle to sprzedać Barelle jak ma być Frattesi także musisz wierzyć.
Wystarczy oglądać inne mecze serie A poza Interem, żeby wiedzieć, że Frattesi to kozak i potencjał na top. On jest pewniakiem i jeśli będzie się odpowiednio rozwijał to spokojnie z Barella będą najlepszymi włoskimi pomocnikami.

Nie musisz mi wierzyć, ale również nie musisz czepiać się innych za posiadanie opinii. Ciesz się, że nie ma drugiego takiego Toma, który by Ciebie krytykował za wszystko
jaszczomb

Towarzysz pisze: 28 cze 2023, 11:34
Wystarczy oglądać inne mecze serie A poza Interem, żeby wiedzieć, że Frattesi to kozak i potencjał na top. On jest pewniakiem i jeśli będzie się odpowiednio rozwijał to spokojnie z Barella będą najlepszymi włoskimi pomocnikami.

Nie musisz mi wierzyć, ale również nie musisz czepiać się innych za posiadanie opinii. Ciesz się, że nie ma drugiego takiego Toma, który by Ciebie krytykował za wszystko
Za wszystko to nie ale za oczywiste debilizmy już tak.
speaker

Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło? -chlopak w końcu dostał szansę w kadrze od Manciniego, na którą zasluguwał i godnie zastąpił Nico w meczu LN z Holandia, a to już nie tylko poziom Sassuolo. Pozdro dla sceptyków i dla @ jaszczomba też pozdro.
Kredence

Post autor: Kredence »

Speaker pisze: 29 cze 2023, 08:20 Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło? -chlopak w końcu dostał szansę w kadrze od Manciniego, na którą zasluguwał i godnie zastąpił Nico w meczu LN z Holandia, a to już nie tylko poziom Sassuolo. Pozdro dla sceptyków i dla @ jaszczomba też pozdro.
Bo Frattesi to dobry pilkarz, który może stać się jeszcze lepszy. Ale Ty chciałeś/ chcesz zastąpić nim Barelle, co jest pomysłem fatalnym.
Odet

Post autor: Odet »

Speaker pisze: 29 cze 2023, 08:20 Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło?
Nikt się nie śmieje z tego, że chcesz w Interze Frattesiego.
Śmiejemy się z tego, że chcesz pozbyć się z klubu Barelli.
Pozdr.
speaker

Odet pisze: 29 cze 2023, 17:59
Speaker pisze: 29 cze 2023, 08:20 Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło?
Pozdr.
ee ,pozbył? Za mocne słowo.
speaker

Kredence pisze: 29 cze 2023, 17:11
Speaker pisze: 29 cze 2023, 08:20 Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło? -chlopak w końcu dostał szansę w kadrze od Manciniego, na którą zasluguwał i godnie zastąpił Nico w meczu LN z Holandia, a to już nie tylko poziom Sassuolo. Pozdro dla sceptyków i dla @ jaszczomba też pozdro.
Bo Frattesi to dobry pilkarz, który może stać się jeszcze lepszy. Ale Ty chciałeś/ chcesz zastąpić nim Barelle, co jest pomysłem fatalnym.
Niektóre rzeczy wydają się pomysłem fatalnym ,póki tego nie zrobimy.
Italia np. dużo lepiej wyglądała z Holandią, gdy Fratta zagrał na pozycji Barelli , niż z Hiszpanią. Zobaczymy jak przyjdzie ,jak to będzie wyglądało.
Barela to zawodnik którego trochę ciężko posadzić na ławce, a Inter podobał mi się parę razy kiedy go nie było. Uważam ,że trochę idealizuje się jego wpływ na grę.
Tom_Hardy

Post autor: Tom_Hardy »

Towarzysz pisze: 28 cze 2023, 11:34

autor: Speaker » 29 cze 2023 16:46

Odet pisze: ↑
Speaker pisze: ↑Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło?
Pozdr.
ee ,pozbył? Za mocne słowo.

Speaker
Re: Nicolo Barella
Post 20 mar 2023 20:03

Niesamowity frustrat, uważam że czas się pożegnać. 60 mln+Naby Keita i deal z Lfc byłby idealny. Od razu 35-40 mln z tego przerzucić na Fratesiego i jeszcze 20 mln by było na obrońcę.

Oczywisty debilizm. Z kogo wy chcecie zrobić idiote? Z siebie czy ze mnie? Bo już sie pogubiłem.
ODPOWIEDZ