Mercato

To co każdy kibic lubi...
Orzeu
Kontakt:

Re: Mercato

Post autor: Orzeu »

No ciężki wybór z jednej strony strzelający dużo David (23 bramki w tym sezonie ale w tym 9 z karnych), 25 lat i gruby kontrakt, z drugiej strony mniej strzelający, ale ograny w Serie A, 5 lat młodszy Castro, który zarabiałby dużo mniej, ale za to za niego trzeba pewnie niecałe 30 mln euro wydać.
Speaker

Post autor: Speaker »

No właśnie, największą bolączką tego klubu jest brak stabilnego wlaściciela i sponsora. Przecież my bijemy poziomem sportowym wiele klubów z którymi nie możemy się równać finansowo.

Tutaj w wyżej wspomnianej dyskusji darmowy David i perspektywiczny ligowy Castro powinni być zaklepani na przyszły sezon już dawno. Obaj!
Czytam dziś, że ma przyjść jakiś Dalbert 2.0 na wahadło. W normalnym klubie , obecnym i przyszłym miejmy nadzieję Mistrzu Italii to ligowy Ndoye powinien być już w tym klubie w tym sezonie. Ehh. Miło by było gdyby takie rzeczy w tym klubie się jeszcze zmieniły, bo sportowo ten klub swoją postawą i działacze zasługują na to. Forza Inter!!
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Też nie rozumiem po co ktoś wymyślił jakiegoś Henrique z OM. Przecież wiemy jak spisują się w Interze zawodnicy z ligi francuskiej. Kondogbia czy Dalbert to najlepsze przykłady. Dzisiaj czytam, że Inter jest skłanny zapłacić za tego Brazola 24+4 mln i zastanawiam się czy to dobry ruch. Wolał bym kogoś ogranego w Serie A, jak choćby Bellanove czy Dodo.
Speaker

Bramkarz: Donnaruma,Martinez
Obrona:Pavard,Bijol,Bastoni,Bisseck?(możliwy transfer ponoć),Solet,Acerbi(jeśli by chciał jeszcze z rok pograć)
Wahadła: Denzel,Luis Henrique,Carlos A,Ndoye
Pomocnicy: Barella,Hakan,Arda Guller,Sucić,Freuler,Nico Paz,Zieliński
Napastnicy: Lautaro,Thuram,David,Castro,Dimarco

Tak bym to widział na przyszły sezon.
Piotrek85

Post autor: Piotrek85 »

Powiem tak. To nierealne.
Piotrek85

Dimarco w napastnikach ? Co to za głupoty.
Speaker

Piotrek85 pisze: 4 maja 2025, 09:57 Dimarco w napastnikach ? Co to za głupoty.
Pozycja w zespole DIMY jest niepodważalna, jest to rodowity Interista. Ale po tym sezonie trzeba tak pomyśleć , że lewe wahadło potrzebuje wzmocnienia z uwagi na kontuzje i pewne deficyty w obronie Fede , zatem przesunąłbym go jako 5 napastnika.

Nierealny to jest Donnaruma raczej, ale chciałem podjąć dyskusje na temat nowego bramkarza Interu i wpisałem go bo po tym sezonie idealnie by mi pasował.
Piotrek85

Mój skład chyba bardziej realny. Bramkarze- Martinez, Sommer. Obroncy- Pavard, Bisseck ,SOLET (chociaż wolałbym kogoś lepszego, może TAH), De Vrij, Bastoni ,Carlos A. Wahadlowi- Dumfries, VANDERSON, Dimarco ,Zalewski. Pomocnicy- Barella,Hakan,SUSIC, RICCI (ale nie za 40.mln ) lub ANGUISSA, Zieliński , Mkhitaryan Napastnicy- Lautaro,Thuram, DAVID, Pio ESPOSITO. Jestem pewnien,że nie zrobimy 10.transferow i to jeszcze za taką gotówkę bo Paz ,Guler , Castro będą sporo kosztować jak to napisał Speaker.
Speaker

Piotrek85 pisze: 4 maja 2025, 10:08 Mój skład chyba bardziej realny. Bramkarze- Martinez, Sommer. Obroncy- Pavard, Bisseck ,SOLET (chociaż wolałbym kogoś lepszego, może TAH), De Vrij, Bastoni ,Carlos A. Wahadlowi- Dumfries, VANDERSON, Dimarco ,Zalewski. Pomocnicy- Barella,Hakan,SUSIC, RICCI (ale nie za 40.mln ) lub ANGUISSA, Zieliński , Mkhitaryan Napastnicy- Lautaro,Thuram, DAVID, Pio ESPOSITO. Jestem pewnien,że nie zrobimy 10.transferow i to jeszcze za taką gotówkę bo Paz ,Guler , Castro będą sporo kosztować jak to napisał Speaker.
Guller i Nico Paz to piłkarze Realu. Jednak oni nie będą tam grać. Oni (Real) podobno chcą Bissecka, więc wypożyczyć ich z opcją wykupu. A ci co z Realu u nas przewaznie dobrze wypadają.
Piotrek85

No nie wiem. Dla mnie to nierealne pozyskanie Paza, Gulera, Castro ,Ndoye czy Louisa Henrique w jednym okienku
Torres21

Post autor: Torres21 »

Bramkarz: Sommer(ostatni rok kontraktu), Martinez

Obrona:
Pavard, Darmian (ostatni rok kontraktu), Nicola Bertola (Spezia 10 mln - odrazu wypożyczyć)
Mosquera (Valencia 30 mln), De Vrij(ostatni rok kontraktu)
Bastoni, Acerbi (ostatni rok kontraktu) i na 7 Ismajlii (Empoli za free)

Wahadła:
Denzel Dunfries, Givario Readd (Feyenoord 20 mln)
Dimarco, Carlos Augusto i Zalewski ( 5 mln )

Pomocnicy: Barella, Zieliński Hakan, Sucic(14 mln), Cherki (Lyon 30 mln) Mkhitarian (ostatni rok kontraktu), Fazzini ( Empoli 15 mln - odrazu wypożyczyć) Gustavo Sa (Famalicao 20 mln - odrazu wypożyczyć)

Napastnicy: Lautaro, Rashford( wyp - 5 mln) Thuram, Pio Esposito (free)

Wydatki: 150 mln

Dochody sprzedaż: Bisseck, Frattesi, Asllani, Taremi, Carboni, Santriano, Esposito, Buchanan Palacios około 100 mln
jaszczomb

Post autor: jaszczomb »

Torres21 pisze: 5 maja 2025, 12:49 Bramkarz: Sommer(ostatni rok kontraktu), Martinez

Obrona:
Pavard, Darmian (ostatni rok kontraktu), Nicola Bertola (Spezia 10 mln - odrazu wypożyczyć)
Mosquera (Valencia 30 mln), De Vrij(ostatni rok kontraktu)
Bastoni, Acerbi (ostatni rok kontraktu) i na 7 Ismajlii (Empoli za free)

Wahadła:
Denzel Dunfries, Givario Readd (Feyenoord 20 mln)
Dimarco, Carlos Augusto i Zalewski ( 5 mln )

Pomocnicy: Barella, Zieliński Hakan, Sucic(14 mln), Cherki (Lyon 30 mln) Mkhitarian (ostatni rok kontraktu), Fazzini ( Empoli 15 mln - odrazu wypożyczyć) Gustavo Sa (Famalicao 20 mln - odrazu wypożyczyć)

Napastnicy: Lautaro, Rashford( wyp - 5 mln) Thuram, Pio Esposito (free)

Wydatki: 150 mln

Dochody sprzedaż: Bisseck, Frattesi, Asllani, Taremi, Carboni, Santriano, Esposito, Buchanan Palacios około 100 mln
xD
zoniek

Post autor: zoniek »

Zaorać i zasiać od nowa, innej opcji nie ma.
Tom_Hardy

Post autor: Tom_Hardy »

Nie rozumiem jak można z drużyny wypychać Frattesiego, który jest mega Jokerem, a podejrzewam, że przy lepszym prowadzeniu dałby więcej w podstawie. Przecież on bije na głowę Arnautoviców, Corełe i innych 33+ bo przede wszystkim ma wiek i pole do rozwoju. Musi dostać prawdziwe szanse. Wiele osób pisze o młodych w PSG, 19 i 23 latek nas zlali, ale ktoś na nich zaczął stawiać kosztem wypalonych dziadów. Jak można lekką ręką pozbywać się takiego zawodnika to ja nie mam pytań. I kogo w jego miejsce? Kolejny emeryt. Narzekanie na brak stawiania na młodych, a tu wielu chce sie go pozbyć. Żadnej logiki tu nie widzę
Jaszczu91

Ten przegrany finał powinien być sygnałem do rewolucji kadrowej w tej drużynie. Dzisiaj trudno rozpisywać się o nazwiskach bo nie wiadomo kto będzie trenerem w następnym sezonie. Na chwilę obecną mamy kontrakt z Inzaghim a klub zaraz potwierdzi 2 nowe transfery. Petar Sucić i Luis Henrique. Pierwszy w mojej opinii powinien zastąpić Mkhitaryana, a drugi Darmiana. Obaj to młodzi piłkarze z dużą szansą na rozwój. Polityka ściągania takich zawodników przez Oaktree mi się podoba. Sucić podstawowy zawodnik reprezentacji Chorwacji i najlepszy piłkarz Dinamo Zagrzeb po powrocie po kontuzji. Już ograny w LM i na arenie międzynarodowej. Henrique może nieco większa zagadka, bo ma tylko jeden pełny sezon w Marsylii, ale we wszystkich rozgrywkach zrobił wynik 9 goli i 10 asyst. Ma coś czego brakuje Dumfriesowi, czyli przebojowość i drybling. Też może dodać sporo opcji do ataku. Coś w stylu Zalewskiego, tyle, że po drugiej stronie boiska.

Teraz uzupełnić obronę i atak. Zakładając, że dalej będziemy grać 3-5-2 to potrzebujemy dwóch nowych obrońców i dwóch napastników. Do ataku jeden transfer wydaje się być oczywisty. To Pio Esposito. Mam nadzieje, że klub pójdzie po rozum do głowy i postawi na chłopaka bo ewidentnie ma potencjał na duże granie. Pół europy pewnie chciało by mieć takiego zawodnika. Zobaczymy, czy Inter będzie w stanie go dobrze wykorzystać.
Speaker

Zmiany powinny iść w kierunku drużyny gotowej na ogromne przeciążenia fizyczne. Tu oczywiście potrzeba większych finansów, ale trzeba spojrzeć na średnią wieku ekip, z którymi przegraliśmy 2 ostatnie finały LM.

Ostatnie lata to ciągle szukanie tanich okazji, a tu chodzi by wybierać zawodników z Ligi włoskiej, którzy się z sezonu na sezon wybijają. Przykładem takich transferów byli chociażby Skriniar, Bastoni, Barella,Frattesi.
Teraz taki Ndoye powinien być od razu naturalną opcją wzmocnienia ofensywy. Inaczej Inzaghi (oby! Bo zaden inny trener by naszym skladem 2. finalow LM w 3. sezony nie zrobił) będzie dalej na finiszu dostawał bęcki i nie dowoził , bo sezon piłkarski obecnie to maraton i sorry ale z 37- latkami w składzie nie dajemy rady z ekipami, gdzie brylują 17-19 latkowie.
Jaszczu91

Martinez, Bastoni, Pavard, Bisseck, Augusto, Dumfries, Dimarco, Zalewski, Barella, Frattesi, Asllani, Hakan, Zieliński, Thuram, Lautaro.
+ Sucić, Luis Henrique, Pio Esposito, A. Stanković

Z piłkarzy +30 do zostawienia Sommer na jeszcze rok. Reszcie starej gwardii Acerbi, De Vrij, Darmian, Mkhitaryan, Arnautović, Correa, Taremi ładnie podziękować.

Wzmocnić obronę o 2 nazwiska. Trzeba celować w nazwiska typu Scalvini, Gila, Beukema, Comuzzo, Solet. Jak pisze kolega wyżej. Wyróżniający się ligowcy z mniejszych klubów. W ataku mamy mocny duet i młodego Esposito, ale też tutaj potrzeba wzmocnień. Bardzo podoba mi się opcja wypożyczenia Zirkzee. Bony z Parmy też wydaje się być ciekawym wzmocnieniem. Potencjał ma. Jeśli Oaktree chce odłodzić i wzmocnić kadrę i zmniejszyć pensje, to powinni iść w takim kierunku.
Piotrek85

Jaszczu ,ja że starej gwardii zostawionym DeVrija. Jest z nich najmłodszy ,trzyma poziom i wątpię że ściągniemy 2 stoperów. Dla mnie do wywalenia jest Asllani. To nie poziom Interu. Może szansa dla Stankovica?
Piotrek85

Zostawilbym
Domino

Post autor: Domino »

Teraz najwięcej zależy od tego kto będzie trenerem i jakim ustawieniem i taktyką będzie chciał grać. Od tego zależy jakich piłkarzy będziemy potrzebować. A przy obecnym skąpym właścicielu nie ma co marzyć o rewolucji kadrowej, która by się przydała.
Najprawdopodobniej zarząd będzie więc chciał żeby nowy trener kontynuował 3-5-2 lub podobne ustawienie, bo nas po prostu nie stać na kupno 4 wysokiej klasy ofensywnych skrzydłowych.
Speaker

Ciekawe czy nasze Mercato już zakończone czy jak,hmm.

Tak sobie teraz pomyślałem, że takim wymarzonym transferem i wcale nie jakimś tak bardzo nierealnym byłby Rodrygo. Kurcze, gość jest naprawdę dobry! Tylko nie aż tak medialny. Słyszy się już ostatnio o jego niezadowoleniu i chęci zmiany klubu. On w ataku z Lautaro lub z Thuramem mógłby rozwalić Serie A, to na pewno. Szkoda, że my idziemy tylko ,przeważnie, po piłkarzy, którzy nieźle rokowali ale gdzieś okazali się niewypałem. Hojlund to jest napastnik taki noo... na Ligę Europy moim skromnym zdaniem.
Co jeszcze istotne -Czy Thuram albo Lautaro zostanie sprzedany :?:
Jakoś myślę, że to bardzo prawdopodobne. Który z nich prędzej byłby do przebolenia? Lautaro to fizycznie koń, a Thuram jest lepszym piłkarzem, jest szybki, dużo więcej pola na boisku jest w jego zasięgu i trudniej go będzie zastąpić ALE jest zdecydowanie bardziej szklany. Natomiast z Lautaro to chyba ostatni dzwonek by go wytransferować za około 80 mln.
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Speaker pisze: 7 cze 2025, 13:06 Ciekawe czy nasze Mercato już zakończone czy jak,hmm.

Tak sobie teraz pomyślałem, że takim wymarzonym transferem i wcale nie jakimś tak bardzo nierealnym byłby Rodrygo. Kurcze, gość jest naprawdę dobry! Tylko nie aż tak medialny. .

Coś mi się zdaje że jednak bardzo nierealnym
Piotrek85

No właśnie nierealnym.
Piotrek85

On zarabia chyba 8czy 9 mln euro netto więc odpada.
Speaker

Oczywiście to jest transfer życzeniowy i myślę tutaj pod warunkiem odejścia kogoś z dwójki ThuLa. No ale tego bym się spodziewał po finaliscie LM, takiego transferu. To by był jasny sygnał i impuls dla kibiców, ale i naszych zawodników ,że absolutnie GRAMY DALEJ! Póki co to sygnały są takie , że nasi z Italią zostali zamiecieni przez Norwegię. 😊 Wcale to nie dziwi, ponieważ myślę, że my kibice też czujemy się zdezorientowani i zastanawiamy nad najbliższą przyszłością klubu. Tak, macie rację, że może to wobec ostatnich działań klubu się wydaje nierealne, ale to nie jest normalne nawet jak patrzę na historię tego klubu. Za Morasia to było naturalne, dlatego smuci, że teraz po 2. finałach LM w trzy lata takie ruchy na rynku transferowym wydają się mission impossible dla Interu Mediolan!? :( :(
mio85

Post autor: mio85 »

Co uważacie o transferach Milanu? Na razie obrali ścieżkę zupełnie odmienną od naszej. Kiedy my się odmładzamy oni stawiają znów na senatorów. Najpierw Modric, teraz łączony jest z nimi Xhaka. Plus stara włoska szkoła trenerska. Na sezon bez pucharów wydaje się to niezłe rozwiązanie na już, jednak trochę mało perspektywiczne. Niestety mają indywidualności i pewnie zarobią krocie - tracąc tylko 3 zawodników (Reijnders, Hernandez, bramkarz lub Leao). Jesli chodzi o nas, to ja mimo wszystko zostawiłbym na jeszcze jeden sezon w Serie A Acerbiego i Darmiana. Obaj zresztą mają umowy jeszcze przez rok, a De Vrijowi wygasa. Zaletą Darmiana jest możliwość gry na dwóch pozycjach. Może Augusto spieniężyć? Bo na lewym wahadle mamy w sumie 2 zmienników dla Dimarco. Chyba, że Brazylijczyka będziemy rozpatrywać jako zastępstwo dla Bastoniego (módlmy się o pozostanie Włocha w klubie).
Minister

Post autor: Minister »

Speaker
Dziwię się, że ty się dziwisz ;)

- byliśmy na skraju bankructwa
- dalej jesteśmy finansowo w czarnej dupie
- nadal nie jesteśmy (mimo dwóch finałów LM) dla takich zawodników klubem topowym
- Oaktre jako fundusz nie zainwestuje wiekszych pieniędzy, moim zdaniem do czasu ogłoszenia (może za naszego życia) stadionu i wbicia przysłowiowej łopaty, wtedy zapewne nas sprzedadzą
- parę sezonów temu padło jasne ustalenie, b słuszne: zero kominów płacowych

Zejdźmy na ziemię i oczekujmy wzmocnień pod SerieA, bo mieliśmy wszystkie narzędzia żeby stać się poniekąd hegemonem ligi robiąc ze dwa solidne transfery, a obecnie po katastrofie z końcówki sezonu zaczynamy drżeć o LM w przyszłym sezonie. Aczkolwiek osobiście nie jestem aż takim pesymistą i myślę, że jak mądrze to rozegramy ze wzmocnieniem kadry zawodnikami pod SerieA to spokojnie powalczymy o mistrzostwo, jednak konkurencja w tym sezonie będzie zdecydowanie mocniejsza.

Ps. mio85 bez jaj, Augusto jest nietykalny. Nie możemy pozbywać się zawodników, którzy z takim powodzeniem obskoczą dwie pozycje, a którzy nie są na tyle medialni żeby zarobić na nich chociażby na godne zastępstwo…
Speaker

1.Sommer
2.Martinez

3.Pavard
4.Darmian
5.Leoni
6.Lucumi
7.Bastonii
8.Augusto

9.Dumfries
10.Nowy Dalbercik
11.Zalewski
12.Dimarco
13.Buchanan

14.Barella
15.Hakan
16.Frattesi
16.Zieliński
17.Sucić
18. Nico Paz

19.Lautaro
20.Thuram
21. Andre Yohan Bonny
22. PIO Esposito
23. Sebastiano Espossito

Trener: Christian Chivu, Walter Samuel.

Bardzo fajny ten nowy Inter. Trzymam kciuki aby tak to wyglądało na mecz z Torino. Forza Inter!!
Piotrek85

Za Lucumiego wolałbym Masquerę z Valencii.
Torres21

Post autor: Torres21 »

3.Pavard
4.Darmian
5.Leoni
6.Lucumi
7.Bastonii
8.Augusto

Pavard Bastoni Augusto, i Darmian raczej na pewno zostaną na przyszły sezon. De Vrij pewnie przedłuży jeszcze kontrakt na rok jakby ktoś z dwójki Acerbi, Bissack odszedł plus przyjdzie jeden nowy stoper, najlepiej ktoś z tej dwójki: Mosqeura albo Lucimi najlepiej:) Leoniego warto wykupić i odrazu wypożyczyć bo za rok skończą sie kontrakty Darmianowi De Vrij oraz jeżeli zostanie na ten sezon Acerbiemu. No i coś zrobić trzeba jeszcze z Palaciosem :D

9.Dumfries
10.Nowy Dalbercik
11.Zalewski
12.Dimarco
13.Buchanan

Buchanana to nie ma co niepotrzebnie trzymać bo raczej nie pogra przy tych skrzydłach

14.Barella
15.Hakan
16.Frattesi
16.Zieliński
17.Sucić
18. Nico Paz

Barella i Hakan potrzebują trzeciego do środka najlepiej bardziej usposobionego ofensywnie asystenta i pewnie nie będzie to Nico Paz. Ich zmiennikami będą Zielu, Sucic i Mkhitaryan. Przydałoby się pozyskać na siódmego do środka młodego Fazziniego z Empoli bo Zielu może mieć znowu kontuzjogenny sezon :) Do sprzedania Asllani i Fratessi bo jak nikt z nich nie odejdzie to nie będzie transferu do środka

19.Lautaro
20.Thuram
21. Andre Yohan Bonny
22. PIO Esposito
23. Sebastiano Espossito

tutaj w przypadku pozyskania Bonnyego i pozostaniu Taremiego, nie będzie miejsca dla braci Esposito i pewnie młodszy Pio pójdzie na wypożyczenie do klubu serie A (może właśnie Parma) oraz jak znajdzie się chętny na spieniężenie za gotówkę Sebastiano to go też pewnie puszczą w świat :)

podsumowując po pozyskaniu Sucicia, Henrique oraz pewnie w najbliższym czasie Zalewskiego jedyną zagadką pozostaje obsadzenie pozycji trzeciego napastnika. Jeżeli na KMŚ któryś z braci wpadnie w oko Chivu to pewnie będzie pełnił taką rolę w najbliższym sezonie serie A, a jeżeli tak się nie stanie to wypożyczą lub kupią kogoś innego. Na inne pozycje potrzebne są odejścia, żeby kogoś pozyskać
ODPOWIEDZ