A ja przedstawie swoja analizę
OBECNY SKŁAD INTERU
Bramkarze:
Samir Handanovič w razie dobrych ofert mozna go sprzedac nie jest niedostąpienia szczeze duzo wiecej po nim oczekiwałem powinismy poki mozemy wykorzystac jego europejska renome i sprzedac za godne pieniadze
Luca Castellazzi jak chce moze zostac nadal 3 bramkarzem chociaz ja bluze 3 bramkarza powierzyłbym Belecowi
Juan Pablo Carrizo nadaje sie na solidnego zmiennika i niech tak zostanie
Obrońcy:
Jonathan zdecydowanie musi odejsci jego gra to porażka po każdym wzgledem, nawet niezły poczatek sezonu nie jest w stanie tego zakamuflowac niech szuka szczescia gdzie indziej
Javier Zanetti jest juz w taki wieku ze powinien myslec nad posadka w klubie a nie przedłuzeniu kontraktu
J
uan Jesus prawdopodobnie jesli dalej sie bedzie dobrze rozwijajał to niedługo stanie sie ostoja nie tylko Interu ale także reprezentacji swojego kraju, nadal popełniała wiel prostych błedów w obronie czesto gubi krycie ale widac w nim zadatki na swietnego zawodnika
Marco Andreolli jesli ma nadal byc 6 zawodnikiem na swojej pozycji to moze zostac jakby nie patrzec to wychowanek chociaz wolałbym zebysmy mlodszych promowali np Doncora
Hugo Campagnaro jego doswiadczenie bardzo sie przyda na ławace powienien byc pierwszym zmiennikiem srodkowych obrońców
Andrea Ranocchia niestety ale nasz wielki talent mimo naprawde niezłych umiejetnosci nadal spala sie psychicznie i zamiast zostac długo letnim liderem druzyny bedzie musiał szukac nowego klubu
Walter Samuel Argentyna to dobre miejsce na koniec kariery nadal jest świetnym srodkowym ale zdrowie juz nie to i 10 meczów w seznie to troche mało
Cristian Chivu on musi odejsc tyle mojego komentarza:D
Danilo D'Ambrosio jeszcze nie dostał okazji do pokazania ale mimo tego widze w nim solidnego obronce
Rolando koniecznie musimy wykupic klauzula wypozyczenia wynosiła chyba 5 mln wiec nie jest az taki dobry ale wrocił do formy z przed 2 lat kiedy wymiatał w obronie Porto
Yuto Nagatomo statystyki za nim przemawiają ale mimo tego gra kompletny piach najlepiej go sprzedac za niezła kase poki budzi duze zainteresowanie w europie i sciagnac jakis taniszych zmiennikow
Wallace nic nie pokazał a poza tym i tak nie mielismy prawa wykupu niech wraca do Anglii
Pomocnicy:
Mateo Kovačić nasz diamencik niestety ale nic nie pokazuje w tym sezonie nie wiem czy to wina psychiki czy niskiego poziomu kolegów w druzynie. Powinien wziac sie za siebie dajmy mu jeszcze dwa sezony w następnym nawet jakies wypozyczenie np do Udinese nie ch sie ogrywa
Ricky Álvarez świetny poczatek ale po kontuzji cos siadło mówi sie o zainteresowani kilku duzych klubów z Europy za dobre pieniadze mozna by go sprzedac, brakuje mu czegos tego zeby liderowac zespolowi
Fredy Guarín umiejetości są ale czegos brakuje i jeszcze ten transfer do juve. jesli pojawia sie oferty w granicach 18 mln mozna myslec nad sprzedażą
Gaby Mudingayi WTF? piłkarz kontuzja którego wykupilismy przed sezonem kopletnie niezrozumiały transfer jak by nie patrzec nie ostatni dobrze ze kontrakt mu sie kończy
Zdravko Kuzmanović nasz rozgrywający... czemu on gra w naszym zespole rozumiem zeby raz kiedys niech wejdzi ale az tyle? jak przychodził to miał byc zmiennikiem a teraz nagle pierwszy skład? piłkarza który prosto nie poda? nie dziekuje
Esteban Cambiasso tu nie wiem co napisac jak gra to ponizej pewnego poziomu nie schodzi ale tak wysoki kontrakt.. jesli ma zostac to tylko jako zmiennik z obnizka pensji do max 2 mln rocznie
Rubén Botta wierze wniego ma fajne umiejetnosci do wszechstronny zobaczymy co pokaze po całym okresie przygotowawczym i po zgraniu z zespołem
Saphir Taïder miał byc następcom Chuchu ale narazie średnio mu idzie mało daje w ofensywie w obronie tez wiele błedów ale dałbym mu jeszcze sezon moze akurat wypali
McDonald Mariga kontuzje, kontuzje niestety ale prze wikeszosci czasu w klubie był połamany co niestety zastopowało jego kariere konczy mu sie kontrakt raczej przyszłosci w innym klubie bedzie szukał
Hernanes chyba najwieksza gwiazda neszego zespołu w dwóch meczach jakie zagrał widać że bedzie piłkarzem wokolo którego przez najbliższe 3,4 lata bedzie budowany zespół
Napastnicy:
Diego Milito sławetny napastnik którego czas juz minął należy mu się pełen szacunek za to co zrobił dla nas aleto juz czas zeby odszedł wraz z swoja wielka pensja
Rodrigo Palacio w tym sezonie zaprzegniety jak wół do wozu, bardzo ruchliwy i przydatny zawodnik niestety widac juz trudy sezonu i tak wiek... jeszcze przez najbilzsze dwa lata zawsze moze cos wniesc do zespołu
Mauro Icardi w niego wierze mimo ze jest drewniany jak mało kto ale ma zmysł zabójcy czyli to czego potrzebujemy, mie jest kims kto bedzie kreował ale napewno bedzie wazny dla zespołu, musi jednak dorosnac i uważać przy ruchaniu żeby nie pojawiła sie kolejna seria kontuzji
Diego Milito –wolny, McDonald Mariga – wolny, Zdravko Kuzmanović - 5 mln, Esteban Cambiasso –wolny, Gaby Mudingayi – wolny, Fredy Guarín 18 mln ?, Ricky Álvarez - 17mln?, Wallace –wraca do Czelsi, Yuto Nagatomo -14 mln?, Andrea Ranocchia – 17 mln, Walter Samuel –wolny, Cristian Chivu – wolny, Jonathan -7,5 mln, Javier Zanetti – emerytura i do zarządu

, Marco Andreolli – 4 mln, Samir Handanovič -25mln?, Luca Castellazzi – wolny
Na tych transferach można zarobić w granicach od 30 mln do nawet 100 mln

Znaki zapytania oznaczają ze przy tych zawodnikach bym się jeszcze zastanowił.
No i z piłkarzy na wpozyceniach tez powinno kilku odejść Marko Livaja sprzedać druga polowke i tak nic nie będzie z niego, Longo również powinniśmy podziekować. Dalej Szelotto Obi i Silvestre powinni już szukac nowych klubów. No na pozbyciu tego szrotu może z 10 mln by wpadło.
Wyceny z
http://www.transfermarkt.de/ nie są to moje wymysły