Premiership
-
Woo-cash
- Kontakt:
Premiership
heh...juz nie wiem co o tym transferze myslec wlasnie przeczytalem taka wiadomosc :
"Napastnik reprezentacji Polski, Emmanuel Olisadebe nie przejdzie do angielskiego Portsmouth. Menedżer tego klubu Harry Redknapp potwierdził, że klub nie podpisze kontraktu z zawodnikiem Panathinaikosu Ateny.
Głównym powodem takiej decyzji są ostatnie problemy zdrowotne zawodnika. "
wiec juz sam nie wiem co o tym myslec :?
"Napastnik reprezentacji Polski, Emmanuel Olisadebe nie przejdzie do angielskiego Portsmouth. Menedżer tego klubu Harry Redknapp potwierdził, że klub nie podpisze kontraktu z zawodnikiem Panathinaikosu Ateny.
Głównym powodem takiej decyzji są ostatnie problemy zdrowotne zawodnika. "
wiec juz sam nie wiem co o tym myslec :?
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Slepy
Premiership
Kiedys mu powiedzieli w jakims klubie, że ma taki bałagan w kolanach, że powinien przestac w piłke grac
. Zniszczył go surowy piłkarski klimat w grecji, szkoda - to dobry chłopak był 
-
Richy
Premiership
Oficjalna strona Portsmouth podaje iż Olisadebe dziś podpisał kontrakt...nic tylko sie cieszyć.
-
Imrahil
- Kontakt:
Premiership
Dobrze ze przechodzi bo chlopak tylko sie meczyl w grecji...
Jest dobry ale czy na tyle zeby wystepowac w pierwszej 11 Portsmouth??Wydaje mi sie ze tak ale obawiam sie sytuacji podobnej do Rasiaka.
Jest dobry ale czy na tyle zeby wystepowac w pierwszej 11 Portsmouth??Wydaje mi sie ze tak ale obawiam sie sytuacji podobnej do Rasiaka.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
EL_CHINO
Premiership
Bardzo dobry mecz miedzy Arsenalem a Manchesterem, szkoda tylko że brakowało bramki. Najlepiej oczywiście sprawowali się obrońcy, co widać po wyniku, mniej było widać napastników. Chyba najgorszy mecz w wykonaniu C. Ronaldo, wiele akcji zmarnował a przede wszystkim nie strzelił gola z bliskiej odległosći, no i te dośrodkowania... 
P.S. Oli do boju

P.S. Oli do boju
-
Xardas
Premiership
Tak mecz Arsenal-Manchester był bardzo ciekawy tylko brakowało bramek tak ogólnie to ja stawiam ,że chelsea będzie pierwsza ,a drugi będzie Liverpool.
EL CRACK TOTAL
-
Nasir
Premiership
ja po cichu licze na liverpool bo ile chelsea moze tak wszystkich ogrywac. to jush jest nudne,
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
-
EL_CHINO
Premiership
A znudziło by Ci się gdyby Inter, tak wszystkich ogrywał i co roku zdobywał największe trofea?Nasir pisze:ja po cichu licze na liverpool bo ile chelsea moze tak wszystkich ogrywac. to już jest nudne,
Niespodziewałbym się tego po Tobie, ani ze strony 'innych' użytkowników.
-
Maciek (interista)
Premiership
EL_CHINO pisze:ja po cichu licze na liverpool bo ile chelsea moze tak wszystkich ogrywac. to już jest nudne
A znudziło by Ci się gdyby Inter, tak wszystkich ogrywał i co roku zdobywał największe trofea?
Niespodziewałbym się tego po Tobie, ani ze strony 'innych' użytkowników.
Ale przecież Nasir miał na myśli Chelsea a nie Inter więc nie róbmy hałasu o nic
A dla postronnych widzów (czyli takich jak My rozumiem) liga angielska faktycznie zaczyna zalatywać nudą przy takiej dominacji jednej drużyny

-
Anonymous
Premiership
Akurat to porownanie bylo jak najbardziej na miejscu... bo gdyby nasi ciagle wygrywali to napewno nic bysmy nie mieli przeciw temuMaciek (interista) pisze:Ale przecież Nasir miał na myśli Chelsea a nie Inter więc nie róbmy hałasu o nic
A jak by Inter wszystko wygrywal to by nei bylo nudne? z jednej strony nie, bo przeciez kazdy fan Interu by tego chcial, ale z drugiej sytuacja bylaby podobna do tej Chelsea... zreszta Chelsea nie wszytsko wygrywa... zdarzja im sie pojedyncze wpadki, zreszta u nas w lidze akutalnie Juve wszytsko wygrywa... i nie widzialem zeby ktos wpsominal ze to nudne...Maciek (interista) pisze:A dla postronnych widzów (czyli takich jak My rozumiem) liga angielska faktycznie zaczyna zalatywać nudą przy takiej dominacji jednej drużyny
-
Kalisz
Premiership
Mi się zdaje że wcześniej czy później Chelsea będzie przypominac naszą Wisłe sprzed kilku sezonów,niezbyt chce mi się wierzyć że ta drużyna będzie potęgą na kilka nastepnych lat,chyba prędzej dla Romusia znudzi sie sponsorowanie tej drużyny i zobaczymy na co będzie stać Chelsea bez Romka..
A co do zwyciestw Interku..nie mam nic przeciwko temu,ale nie za długo,bo to będzie zbyt nudne
A co do zwyciestw Interku..nie mam nic przeciwko temu,ale nie za długo,bo to będzie zbyt nudne
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
Anonymous
Premiership
Nie wiem czy mu snie znudzi... wiem ze aktualnei Chelsea powoli zaczyna zarabiac sama na siebie... Romek musial wnich wlozyc tyle kasy tylko i wylacznie dlatego ze musial splacic ich dlugi i ze sredniaka chcial zrobic w 2 sezony europejskiego potentata... gdy Chelsea teraz bedzie wygrywala (tak jak do tej pory) to napewno tak jak i inne kluby bedzie przynosila zyski.Kalisz pisze:niezbyt chce mi się wierzyć że ta drużyna będzie potęgą na kilka nastepnych lat,chyba prędzej dla Romusia znudzi sie sponsorowanie tej drużyny i zobaczymy na co będzie stać Chelsea bez Romka..
-
Maciek (interista)
Premiership
Po prostu mi trochę żal, że mecz takich klubów jak MU i i Arsenal jest meczem o drugorzędnym znaczeniu, przpominam sobie jak pare lat temu te drużyny wspaniale walczyły do końca sezonu o tytuł, wtedy decydującym meczem był właśnie mecz bezpośredni tych drużyn (1-1 chyba padł wynik i byl świetnym widowiskiem). A teraz Arsenal 17 punktów straty po 15 meczach, MU 12 punktów
. A pozatym gdy oglądam mecz Chelsea w Premiership nawet z silnymi rywalami to widzę tylko bezradność ich kolejnych przeciwników. A co do Serie A to zupełnie inna sytuacja bo wiadomo utożsamiamy się z Interem i niezależnie od wszystkiego jest ona dla nas ciekawa, gdy rywle maja przewagę liczymy, że uda się ją odrobić, jak przewodzimy lidze (co niestety za często sie nie zdarza
) cieszymy się z wyników i jednocześnie martwimy się żeby nie roztwonić przewagi. Tym samym nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby zwyciestwa Interu mogły mi się znudzić.

-
Kalisz
Premiership
Nie stworzono jeszcze takiej drużyny aby wszystko cały czas wygrywała i napewno się tak nie stworzy..Chelsea napewno aktualnie zarabia na swoje konto i Romek tylko pewno zaciera rączki z takiego ładnego zarobku,no ale nie wiem czy zawsze ten klub będzie funkcjonował tak wzorowo jak obecnie,niewiadomo jak to wszystko się potoczy.Znajdą się napewno osoby próbujący zniszczyć ten klub,no ale ciekawe jak tym wszystkim zajmą się ludzie sponsora :twisted: Ten klub napewno będzie górował w tabeli jeszcze przez jakiś czas,bo czołowym klubom premiership niezbyt się powodzi.Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać za jakiś czas..Może odbuduje się jakoś Manchster i Arsenal,bo te klubu powinne także toczyć zaciety bój o fotel lidera,ale tak się nie dzieje..niestety
Noi niech Liverpool mógłby pokazać na co go stać w lidze(miejmy nadzieje że z Dudkiem w bramce) Wtedy dopiero byśmy zobaczyli całe piekno ligi angielskiej...
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
Anonymous
Premiership
A gdzie jest napisane ze zawsze te kluby mialy rzadzic i dzielic w Premiership... ich czas minal i tak sie sklada ze Chelsea ma znacznie lepszy sklad od tych dwoch zespolow... Zreszat te kluby sa same sobie winne ze maja taka strate do Chelsea... tak samo jak Inter jest sam sobie winny ze traci tyle punktow do Juve...Maciek (interista) pisze:Po prostu mi trochę żal, że mecz takich klubów jak MU i i Arsenal jest meczem o drugorzędnym znaczeniu,
Nie mozesz tak rozliczac ze w Anglii jest zle bo Chelsea jest najlepsza, a we Wloszech ci to nie przeszkadza bo Inter tu gra... i Juve i Chelsea maja podobna sytuacje, zdecydowanie przewazaja w swoich ligach i nie uwazam by mozna bylo ich rozliczac w 2 rozne sposoby skoro ich sytuacja jest taka sama...A pozatym gdy oglądam mecz Chelsea w Premiership nawet z silnymi rywalami to widzę tylko bezradność ich kolejnych przeciwników.
A co do Serie A to zupełnie inna sytuacja bo wiadomo utożsamiamy się z Interem i niezależnie od wszystkiego jest ona dla nas ciekawa, gdy rywle maja przewagę liczymy, że uda się ją odrobić, jak przewodzimy lidze (co niestety za często sie nie zdarza) cieszymy się z wyników i jednocześnie martwimy się żeby nie roztwonić przewagi. Tym samym nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby zwyciestwa Interu mogły mi się znudzić.
-
Maciek (interista)
Premiership
Chodziło mi o to,że kiedyś była jakaś rywalizacja, a teraz jest Chelsea i długo, długo nic. A czy rywalem miałby być Arsenal, Tottenham czy jakiś inny klub to nie ma tak naprawdę dla mnie większej różnicy....ShadY_FCI pisze:A gdzie jest napisane ze zawsze te kluby mialy rzadzic i dzielic w Premiership... ich czas minal i tak sie sklada ze Chelsea ma znacznie lepszy sklad od tych dwoch zespolow... Zreszat te kluby sa same sobie winne ze maja taka strate do Chelsea... tak samo jak Inter jest sam sobie winny ze traci tyle punktow do Juve...
Może i ich sytuacja jest taka sama, ale odczuwam ją inaczej bo Juve uważam za rywala i Serie A jest jedyną ligą, która mnie naprawdę pasjonuje, a Premiership śledzę jako chłodny i obiektywny obserwator...Nie mozesz tak rozliczac ze w Anglii jest zle bo Chelsea jest najlepsza, a we Wloszech ci to nie przeszkadza bo Inter tu gra... i Juve i Chelsea maja podobna sytuacje, zdecydowanie przewazaja w swoich ligach i nie uwazam by mozna bylo ich rozliczac w 2 rozne sposoby skoro ich sytuacja jest taka sama...

-
Anonymous
Premiership
Nie wiem czy byla taka rywalizacja... chocby 2 lata temu jak Arsenal w sezonie nie przegral ani jednego meczu... tez zapewnili sobie mistrzostwo dlugo przed koncem sezonu.Maciek (interista) pisze: Chodziło mi o to,że kiedyś była jakaś rywalizacja, a teraz jest Chelsea i długo, długo nic. A czy rywalem miałby być Arsenal, Tottenham czy jakiś inny klub to nie ma tak naprawdę dla mnie większej różnicy....
-
jacobsson78
Premiership
Co prawda to prawda.priemiership stała się nudna.Gorzeje tylko walka o drugie miejsce.Chelsea deklasuje rywali,ale co tu się dziwić gdy się ma taki skład.
-
Angelo
Premiership
Bez przesady...Chelsea jak dla mnie nie ma tak mocnego składu, owszem ma kilku znakomitych zawodników ale czy tacy gracze jak Duff, Drogba, Del Horno albo Gudhjonsen to tacy znakomici zawodnicy?Mają długą i mocna ławke, znakomitego trenera; który wspaniale dobrał sobie zawodników pod swój preferowny styl i właśnie w tym widziałbym główną przyczynę takich wyników, a nie w tym że mają jakiś niesamowity skład... (dla mnie mocną drużyne to swego czasu miały Roma i Real Madryt)gdy się ma taki skład.
-
Anonymous
Premiership
Hehe... dla Ciebie Drogba nie jest znakomitym graczem? Heh... przpomnij co orbil przed przyjsciem do Chelsea... za ile zostal kupiony, takze teraz gdy gra w CFC to bardzo dobrze mu idzie, a strzela troche mniej bramek bo styl gry Chelsea jest taki, ze tam strzela bramki wielu pilkarzy, na kazda bramke robi caly zespol i nie ma jednego napastnika na ktorego ciagle sie gra... Duff wcale taki slaby nie jest, tak samo Del Horno. Gudi to fakt, troche dostaje od umiejetnosci pozostalych graczy The Blues....Michael Angelo pisze: Bez przesady...Chelsea jak dla mnie nie ma tak mocnego składu, owszem ma kilku znakomitych zawodników ale czy tacy gracze jak Duff, Drogba, Del Horno albo Gudhjonsen to tacy znakomici zawodnicy?Mają długą i mocna ławke, znakomitego trenera; który wspaniale dobrał sobie zawodników pod swój preferowny styl i właśnie w tym widziałbym główną przyczynę takich wyników, a nie w tym że mają jakiś niesamowity skład... (dla mnie mocną drużyne to swego czasu miały Roma i Real Madryt)
Zreszta mowisz ze nie maja takiego znakomitego skladu? Czyli weldug ciebie chocby tacy gracze jak... Cech, Terry, Carvahlo, Gallas, Cole, RObben, Lampadr, Makelele, Essien, Wright-Philips, wczesniej wspomniany Drogba to nie sa znakomici gracze? Czyli kto wedlug ciebie jest wspanialym graczem? Ronaldo, Zidane, Beckham itp?
Faktem jest ze Chelsea ma jeden z najsilniejszych skladow na swiecie, a do tego ma takze bardzo mocna lawke rezerwowych oraz doskonalego trenera ktory to wszytko potrafi poukladac...
-
Maciek (interista)
Premiership
Dokładnie tak jak mówi Michael Angelo Chelsea bytuje dzięki kasie Abramowicza ale twórcą ich sukcesów jest dla mnie Mourinho. I to właśnie on może decydować o końcu zwycięstw Chelsea jeśli jego ambicje trenerskie w Anglii zostaną spełnione... a tak wybitnego następcę nawet mimo całej swojej kasy Abramowicz może nie znaleźć...

-
Angelo
Premiership
A co on takiego robił??To że został nalepszym graczem ligi francuskiej, a może to że strzelił 38 goli w 80 meczach w lidze? A może gole w Pucharze Uefa?Żurawski też tam sporo strzelał...No fakt to są osiągnięcia które pozwalają na wycenienie go na około 30 milionów funtówprzpomnij co orbil przed przyjsciem
Z tego co wymieniłeś to tylko Terry, Cole i Lampard no i może Cech...Cech, Terry, Carvahlo, Gallas, Cole, RObben, Lampadr, Makelele, Essien, Wright-Philips
Ronaldo, Zidane, Beckham
A co do cen to Chelsea napewno płaci godne sumy za swoich graczy vide Phillips, Essien. Faktem jest iż Zidane i Ronaldo byli lepszymi piłkarzami od jakiegokolwiek piłkarza w "Wielkiej" Chelsea...za ile zostal kupiony
Nieprawda! Drużyna która ma 12 znakomitych piłkarzyFaktem jest ze Chelsea ma jeden z najsilniejszych skladow na swiecie
-
Anonymous
Premiership
Pokaz mi znaczacy sie klub w europie ktory nie wydaje ogromnych sum na pilkarzy, ich pensje itp...Maciek (interista) pisze:Dokładnie tak jak mówi Michael Angelo Chelsea bytuje dzięki kasie Abramowicza ale twórcą ich sukcesów jest dla mnie Mourinho. I to właśnie on może decydować o końcu zwycięstw Chelsea jeśli jego ambicje trenerskie w Anglii zostaną spełnione... a tak wybitnego następcę nawet mimo całej swojej kasy Abramowicz może nie znaleźć...
Cena moze i byla przesadzona.. ale nie porownuj Zurawskiego i Drogby... bo to zupelnie inne "poziomy"...Michael Angelo pisze: A co on takiego robił??To że został nalepszym graczem ligi francuskiej, a może to że strzelił 38 goli w 80 meczach w lidze? A może gole w Pucharze Uefa?Żurawski też tam sporo strzelał...No fakt to są osiągnięcia które pozwalają na wycenienie go na około 30 milionów funtów![]()
Zreszta cena Drogby to nie jedyna cena przesadzona w futbolu... bo co takiego zrobil Rooney ze kupiono go za 25mln Ł? W sumie to wszysly mu jedynie mistrzostwa Europy, na ktorych sie wypromowal...
Carvahlo swietnie gral w Porto i wygral LM, Essien i Wright-Philips byli jednymi z lepszych graczy w swoich ligach w poprzednich sezonach... Robben mial swietny poczatek sezonu, ale potem dalsza gre kontuzja mu uniemozliwila... Makalele wedlug ciebie dobry nie jest? To jest jeden z bardziej wartosciowych graczy, swieteni odbiera pilki i "pracuje" na caly zespol, a to ze o takich graczach sie amlo mowi i ich nei zauwazy to nie od dzisiaj wiadomo... teraz powoli jego role przejmuje Essien, ktory ma jedna z najwyzszych srednich w Premiership w odbiorze pilki...]Z tego co wymieniłeś to tylko Terry, Cole i Lampard no i może Cech...
Nikogo nei chcialem znizac do kogos tam poziomu, bo nie o to chodzi na forum. Nie wiem takze skad wytrzasnoles to ze podniecam sie cenami zawodnikow, bo dla mnie placenie za pilkarzy chocby kilka milonow euro czy dawanie im pensji po 100tys Ł na tydzien to jest nieporozumienie...Widze że chciałeś mnie zniżyć do poziomu gości ktorzy podniecają się nazwiskami i tym ile się o nich pisze:lol: A widze że ty sam podniecasz się cenami jakie sa płacone za zawodników...
Byli... ale zwroc tez uwage ze taki Philips czy Essien pomimo swojego mlodego wieku juz teraz sa znakomitymi graczami i napewno swoje umiejestnosci jeszcze podniosa... Pozatym uwazasz ze Chelsea jest slaba? Bo tak moge wnioskowac po tych cudzyslowiach...Faktem jest iż Zidane i Ronaldo byli lepszymi piłkarzami od jakiegokolwiek piłkarza w "Wielkiej" Chelsea...
ps. Ty masz zamiar dyskutowac na tym forum czy szydzic? bo jak narazie to jak z kims sie nie zgadzasz to go wysmiewasz...
-
Angelo
Premiership
Chelsea ma w większości dobrych piłkarzy przecież ja nigdzie nie napisałem że to są gówniani zawodnicy...ale dla mnie między znakomitym a dobrym piłkarzem jest duża różnica...rzecz jasna że Makalele był znakomitym piłkarzem i jak sam napisałeś powoli zastępuje go Essien ale dla mnie ghanijczyk nie jest wart ponad 30 milionów.Makalele wedlug ciebie dobry nie jest
Rzeczywiście ta suma była przesadzona, ale zauważ że Rooney miał wtedy z 20 lat, a nie jak Drogba 27Rooney ze kupiono go za 25mln
Stąd że próbowałeś mnie przekonać sumą transferu do tego iż Drogba jest znakomitym piłkarzem:Nie wiem takze skad wytrzasnoles to ze podniecam sie cenami
przpomnij co orbil przed przyjsciem do Chelsea... za ile zostal kupiony
Oj coś mi się wydaje że jednak chciałeś inaczej byś nie wymienił akurat tych nazwiskNikogo nei chcialem znizac do kogos tam poziomu
Broń Boże nieuważam Chelsea za kiepski zespół, ba są znakomitą drużyną tylko nie zgadzam sie z tym ,że mają jakiś niesamowitych zawodników.
P.S Jeśli ostatnie zdanie z mojego poprzedniego postu uznałeś za szydzenie to przepraszam, nie było to moim zamiarem...
-
Nasir
Premiership
mamy pierwsza niespodzianke. w derbach manchesteru nieoczekiwanie wygrali pelniacy obowiazki gospodarza pilkarze City 3-1. United grali jak by od niechcenia, a najwiekszym klaunem byl Ronaldo, ktory uwiecznil sie tym ze dostal czerwona kartke.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
-
Maciek (interista)
Premiership
Ale co ma piernik do wiatraka...ShadY_FCI pisze:Pokaz mi znaczacy sie klub w europie ktory nie wydaje ogromnych sum na pilkarzy, ich pensje itp...Dokładnie tak jak mówi Michael Angelo Chelsea bytuje dzięki kasie Abramowicza ale twórcą ich sukcesów jest dla mnie Mourinho. I to właśnie on może decydować o końcu zwycięstw Chelsea jeśli jego ambicje trenerskie w Anglii zostaną spełnione... a tak wybitnego następcę nawet mimo całej swojej kasy Abramowicz może nie znaleźć...

-
Anonymous
Premiership
Napisales ze Chelsea istnieje tylko dzieki kasie Abramowicza... wiec wymien mi klub znaczacy sie w Europie bez wielkich nakladow finansowych...Maciek (interista) pisze: Ale co ma piernik do wiatraka...
-
Maciek (interista)
Premiership
Po pierwsze nie napisałem, że Chelsea istnieje dzięki kasie Abramowicz bo to nie prawda. Chelsea istnieje od 1905 roku więc jak można pisać, że istnieje dzięki Abramowiczowi.. Ale wiadomo, że bez niego nie byłoby stać ich na te wszystkie transfery więc Mourinho nie mógłby sobie tak dobierać składu jak to robi obecnie. A poza tym nie wiem dalej czemu mam wymieniać te klubyShadY_FCI pisze:Napisales ze Chelsea istnieje tylko dzieki kasie Abramowicza... wiec wymien mi klub znaczacy sie w Europie bez wielkich nakladow finansowych...

-
Andy
- Kontakt:
Premiership
Troche przesadziliście, że Rooney wypromował się na Mistrzostwach i nic już o nim nie wiadomo
Ta kasa , te 27 mln na pewno się jeszcze zwróci :> , choćby dlatego , że młody Anglik ma jeszcze sporo czasu na pokazanie swoich umiejętności, a to , że nie strzela w każdym meczu nie oznacza, że już mu nic nie wychodzi
Wkońcu Adriano także sobie przystopował i co
.Rooney jest świetnym piłkarzem 
Co do spotkań Premiership - niespodziewałem się takiego łomotu Manchesteru United -80- , Ronaldo może i ostatnio troche świruje, ale tak to już bywa, choć co do czerwonego kartonika (to sędzia) jeżeli można Go tak nazwać popełnił karygodny błąd
Reszta spotkań bez niespodzianek - tylko jedna skromna , Arsenal się rostrzelał : 7-0 robi wrażenie, a Henry chyba udowadnia niedowiarkom , że nie ma zamiaru odchodzić z Highbury 
Co do spotkań Premiership - niespodziewałem się takiego łomotu Manchesteru United -80- , Ronaldo może i ostatnio troche świruje, ale tak to już bywa, choć co do czerwonego kartonika (to sędzia) jeżeli można Go tak nazwać popełnił karygodny błąd