Polska Ekstraklasa
-
s15
Odp: Polska Ekstraklasa
2 Piękne bramki
Jedna Rybusa ze Sląskiem i Druga tego bramka Bartaczaka bodajrze z Zagłębia
-
Jaszczu91
Robert Maaskant został trenerem Wisły Kraków. Holender, który do wczoraj prowadził zespół holenderskiej Eredivisie NAC Breda, podpisał z Białą Gwiazdą dwuletnią umowę. Nowy szkoleniowiec zostanie zaprezentowany w poniedziałek o godzinie 12:00. Tego samego dnia poprowadzi pierwszy trening z drużyną Wisły - poinformowała Wisła Kraków.
Wydaje mi się że to dobry ruch działaczy Wisły. Zagraniczny trener spowoduje że nasze gwiazdeczki krakowskie będą musiały ruszyć D... Może Maaskant nie jest tak znany jak inni trenerzy o których się mówiło, ale z pewnością będzie lepszy od Starego Heńka.
Wydaje mi się że to dobry ruch działaczy Wisły. Zagraniczny trener spowoduje że nasze gwiazdeczki krakowskie będą musiały ruszyć D... Może Maaskant nie jest tak znany jak inni trenerzy o których się mówiło, ale z pewnością będzie lepszy od Starego Heńka.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Hanys
a moim zdaniem musiał by sie stać cud żeby Wisła wygrała w tym roku !
Z całym szacunkiem ale wydaje mi się że nowy trenejro Białej Gwiazdy nie opanuje nowych graczy zby szybko!
Ale z Drugiej strony patrząc to kto ma wygrać lige...? Może będzie Polonia ale coś mam dziwne przeczucia że jednak nie dojadą do końca z formą itp... ale czas pokaże
Z całym szacunkiem ale wydaje mi się że nowy trenejro Białej Gwiazdy nie opanuje nowych graczy zby szybko!
Ale z Drugiej strony patrząc to kto ma wygrać lige...? Może będzie Polonia ale coś mam dziwne przeczucia że jednak nie dojadą do końca z formą itp... ale czas pokaże
-
Mora
- Kontakt:
Akurat w triumf Wisły nie wypada wątpić.Polska liga jest tak słaba,że może ją wygrać nawet kulawo grająca Wisła czy budowana "na hurrra" Polonia Warszawa.Skoro w zeszłym sezonie średni Ruch zdołał zająć 3 miejsce,to mnie w tej lidze już nic nie zdziwi.Ciekawi mnie natomiast gra Widzewa,który uzyskał cenny remis z Lechem,a i Wiśle w Łodzi łatwo nie było...Zespół z miasta włókniarzy wniósł sporo ożywienia do naszej ekstraklasy,warto było czekać 2 lata na ich powrót do elity.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
dodo_IM
Wisła ma szanse na tytuł i to bardzo duże, a zatrudnienie Holendra na stanowisku trenera tylko Krakowianom pomoże. Polonia będzie groźna ale myślę że wymiękną, a mistrzem zostanie ktoś z dwójki Wisła - Lech. Oby to była Wisła 
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
InterNH
Ja już wolę, żeby Lech był mistrzem, a Wisła zajęła miejsce jak najdalsze od wszystkich europejskich pucharów.Co prawda Poznaniakom nie udało się awansować do Ligi Mistrzów, ale chociaż w Lidze Europy zagra i nabije trochę punktów.Mam dość patrzenia na Karabachy,Valarengi,Dynamo Tibilisi,Vitorie Guimares czy Levadie Talin, które z uśmiechem na twarzy ośmieszają polską drużynę.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Jaszczu91
Ja trzymam kciuki za Polonię. Kupili najlepszych polskich zawodników jacy byli dostępni na rynku. Jeśli udało by się zakontraktować Golańskiego to w Poloni jedenastka będzie składać się z samych reprezentatow kraju. Prezes Wojciechowski już teraz zapowiedział że przed eliminacjami wzmocni zespół klasowymi zawodnikami a nie sprzeda nikogo. Wydaje mi się że jego będzie stać na takie coś. Jedynym minusem Poloni jest stadion ale już podobno Wojciechowski myśli o Stadionie Narodowym.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Jaszczu91
Ja trzymam kciuki za Polonię. Kupili najlepszych polskich zawodników jacy byli dostępni na rynku. Jeśli udało by się zakontraktować Golańskiego to w Poloni jedenastka będzie składać się z samych reprezentatow kraju. Prezes Wojciechowski już teraz zapowiedział że przed eliminacjami wzmocni zespół klasowymi zawodnikami a nie sprzeda nikogo. Wydaje mi się że jego będzie stać na takie coś. Jedynym minusem Poloni jest stadion ale już podobno Wojciechowski myśli o Stadionie Narodowym.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Mora
- Kontakt:
Trochę ten pomysł komiczny,moim zdaniem.Śmiesznie będzie wyglądać na 55-tysięcznym stadionie grupka 5 tysięcy kibiców Polonii.Tragikomedia.Jaszczu91 pisze: Jedynym minusem Poloni jest stadion ale już podobno Wojciechowski myśli o Stadionie Narodowym.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
hbk
- Kontakt:
Skoro Warszawa miala kase na stadion dla Legii, to powinna rowniez Polonii zafudndowac lub mocno w projekcie takiego stadionu partycypowac. Zapelnienie ich stadionu? Beda sukcesy, bedzie ladna gra, to i pewnie kibice sie znajda, to Warszawa, a nie Koscian lub Wolsztyn:)
Na tronie chcialbym zobaczyc oczywiscie Lecha, ale jesli patrzec z punktu widzenia LM, to Polonia bedzie lepszym wyborem. Widac, ze Wojciechowski ma kase i robi to co decyduje o dobrej grze w pucharach, to znaczy: sciaga on najlepszych zawodnikow ligii. Nie robi tego co Lech, czyli nie sprzedaje najlepszego napastnika (pod ktorego ulozona jest gra) i w zastepstwie kupje trzech napastnikow, kazdy o klase (jak nie dwie) gorszy, ale moze ktorys wypali, bo my miliona euro nie bedziemy wydawac. Szkoda, ze nasze kluby najpierw chca zarobic, a dopiero potem wejsc do LM. Na pilce trudno jest zarobic.
Na tronie chcialbym zobaczyc oczywiscie Lecha, ale jesli patrzec z punktu widzenia LM, to Polonia bedzie lepszym wyborem. Widac, ze Wojciechowski ma kase i robi to co decyduje o dobrej grze w pucharach, to znaczy: sciaga on najlepszych zawodnikow ligii. Nie robi tego co Lech, czyli nie sprzedaje najlepszego napastnika (pod ktorego ulozona jest gra) i w zastepstwie kupje trzech napastnikow, kazdy o klase (jak nie dwie) gorszy, ale moze ktorys wypali, bo my miliona euro nie bedziemy wydawac. Szkoda, ze nasze kluby najpierw chca zarobic, a dopiero potem wejsc do LM. Na pilce trudno jest zarobic.
-
snuffy
CO do Polonii Warszawa:) "Mało że właściciel Polonii zażąda od Bakero, by nie wystawiał Andreu, to wspólnie z dyrektorem sportowym Pawłem Janasem ma mu przedstawić skład i taktykę na kolejne spotkania. - Przekażemy mu z panem Janasem, jakiego ustawienia oczekujemy. Oczywiście trener może się nie podporządkować, ale wtedy jego kariera w Polonii będzie bardzo krótka. Po coś w końcu trzymam Janasa - mówi Wojciechowski."
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
-
hbk
- Kontakt:
snuffy--> No wlasnie to jest to co moze zniszczyc Polonie (zanim tak naprawde powstanie), mianowicie wtracanie sie w taktyke, zwalnianie trenerow lub dwuwladza. Kiedys Jose Mourinho ladnie powiedzial co by bylo, gdyby on prowadzil biznes Abramowicza, a Rusek ustalal taktyke na mecz:P
-
snuffy
Jemu słoma z butów wystaje , no ale niektórzy powiedzą że to jego kasa jego klub więc robi co chce. Kasy ma jak lodu więc czuje się królem wystarczy poczytać z nim wywiady albo porozmawiać z ludzmi z branży i każdy będzie miał jego obraz. Może wprowadzić Polonie do LM jak również po roku się nią znudzić. Napewno barwna postać o której będzie jeszcze długo głośno:)
-
hbk
- Kontakt:
Przynajmniej cos sie dzieje w tej lidze dzieki temu panu. Patrzac na bezbarwna (a wrecz momentami zalosna) Wisle, Legie i Lecha, to przynajmniej ktos umilal nam okno tranferowe, a takze moze urozmaicic nam lige.
-
snuffy
To na pewno urozmaici:) Ciekawa jest klasyfikacja strzelców, widać stara gwardia nadal lepsza od młodych 
-
Tomek8990
Dokładnie, Niedzielan, Frankowski, Żewłakow, wszystko w czubie jeśli chodzi o klasyfikację strzelców. Jagiellonia mnie zadziwia, szkoda że Arisu nie wyeliminowali, zasłużyli co najmniej na jeszcze jedną rundę kwalifikacji LE, a może i na fazę grupową... Legia natomiast piach niesamowity...
Forza Inter:)
-
WTF
Zapewne już wiecie, ale jeśli ktoś jeszcze nie czytał to zamieszczam:
W sumie słuszna decyzja bo jak patrzyłem na wczorajszy mecz Lecha do nawet mi było szkoda piłkarzy, że w takich warunkach muszą grać.
-Ekstraklasa SAW związku z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi, po konsultacji z klubami oraz stacjami telewizyjnymi posiadającymi prawa do transmisji meczów Ekstraklasy, Departament Logistyki Rozgrywek podjął decyzję o przełożeniu 16. kolejki Ekstraklasy na wiosnę 2011 roku.
W sumie słuszna decyzja bo jak patrzyłem na wczorajszy mecz Lecha do nawet mi było szkoda piłkarzy, że w takich warunkach muszą grać.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
mafiozo
- Kontakt:
Mi ich nie byłoby szkoda. Trzepią taką kabone, że gdyby pobiegali przez 90 min bo mrozie to nic by im nie było, ale jeśli chodzi o samą grę to rzeczywiście dobra (jedna z niewielu) decyzja Ekstraklasy.
-
Helton
ja nie rozumiem po co na sile rozgrywa sie 1 mecze rundy rewanzowej w zime??Czemu kiedys liga konczyla sie w polowie czerwca a dzisiaj nie moze. Tak po za tym to chyba powinno wydluzyc sie liczbe kolejek. 30 to za malo na takich kopaczy
-
pabloos6
- Kontakt:
Nie chce tu bronić ekstraklasy ale właśnie jest na odwrót, założenie było takie, że jeśli będą warunki pogodowe to I kolejkę rundy wiosennej rozegra się jeszcze jesienią, jeśli nie to w normalnym trybie, czyli na wiosnę, więc decyzja jak najbardziej słuszna.Helton pisze: ja nie rozumiem po co na sile rozgrywa sie 1 mecze rundy rewanzowej w zime??Czemu kiedys liga konczyla sie w polowie czerwca a dzisiaj nie moze. Tak po za tym to chyba powinno wydluzyc sie liczbe kolejek. 30 to za malo na takich kopaczy

-
bart_d
A odpowiedz mi na pytanie: jaki jest sens grania w piłkę gdzie umiejętności piłkarzy są ograniczone do przypadku za sprawą lodu, śniegu i prawie zerowej widoczności?mafiozo pisze: Mi ich nie byłoby szkoda. Trzepią taką kabone, że gdyby pobiegali przez 90 min bo mrozie to nic by im nie było
Dwukrotny wzrost prawdopodobieństwa kontuzji - to też pewnie świadczy za tym żeby grać w takich warunkach
"Perce siamo i fratelli del mondo"
-
mafiozo
- Kontakt:
Przeczytaj sobie jeszcze raz całą moją wypowiedź i wysnuj wnioski...bart_d pisze:A odpowiedz mi na pytanie: jaki jest sens grania w piłkę gdzie umiejętności piłkarzy są ograniczone do przypadku za sprawą lodu, śniegu i prawie zerowej widoczności?mafiozo pisze: Mi ich nie byłoby szkoda. Trzepią taką kabone, że gdyby pobiegali przez 90 min bo mrozie to nic by im nie było
Dwukrotny wzrost prawdopodobieństwa kontuzji - to też pewnie świadczy za tym żeby grać w takich warunkach
-
bart_d
Dalej nic.mafiozo pisze:Przeczytaj sobie jeszcze raz całą moją wypowiedź i wysnuj wnioski...bart_d pisze:A odpowiedz mi na pytanie: jaki jest sens grania w piłkę gdzie umiejętności piłkarzy są ograniczone do przypadku za sprawą lodu, śniegu i prawie zerowej widoczności?mafiozo pisze: Mi ich nie byłoby szkoda. Trzepią taką kabone, że gdyby pobiegali przez 90 min bo mrozie to nic by im nie było
Nadal upieram się przy swoim.
-
WTF
Jak tak czasem patrze na ekstraklase to mi się nasuwa taka myśl, że nie tylko za sprawą lodu umiejętności wielu ograniczone są do przypadku, no ale cóż poradzić jakby nie było to zawsze NASZA ekstraklasa.bart_d pisze: A odpowiedz mi na pytanie: jaki jest sens grania w piłkę gdzie umiejętności piłkarzy są ograniczone do przypadku za sprawą lodu, śniegu i prawie zerowej widoczności?
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
-
Helton
Dzisiaj Wojciechowski dal ciekawy wywiad. W wywiadzie mowil cos ze pilkarzy oceniala jakas iza koprowniak ten facet naprawde odlecial najpierw Klub Kokosa teraz to.Szkoda mi Polonii bo gdyby ten wojciechowski siedzial cicho i dawal kasa tak jak teraz a nie sie wtracal to mysle ze Polonia miala by spokojnie mistrza a tak jest posmiewiskiem
-
bart_d
A to druga strona medaluWTF pisze: Jak tak czasem patrze na ekstraklase to mi się nasuwa taka myśl, że nie tylko za sprawą lodu umiejętności wielu ograniczone są do przypadku, no ale cóż poradzić jakby nie było to zawsze NASZA ekstraklasa.
-
Minister
A mi jej nie szkoda..Nie ma kibiców,obrzydliwy stadion,debilnego prezesa i ogólnie jest pośmiewiskiem od wielu lat na scenie kibicowskiej..Helton pisze: Dzisiaj Wojciechowski dal ciekawy wywiad. W wywiadzie mowil cos ze pilkarzy oceniala jakas iza koprowniak ten facet naprawde odlecial najpierw Klub Kokosa teraz to.Szkoda mi Polonii bo gdyby ten wojciechowski siedzial cicho i dawal kasa tak jak teraz a nie sie wtracal to mysle ze Polonia miala by spokojnie mistrza a tak jest posmiewiskiem
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Helton
Co do kibicow to fakt maja zlych stadion tez syf ale ja liczylem ze wreszcie ktos na wzor pawelca kiedys i widzewa wprowadzi polski zespol do LM. Wtedy widzew kupowal najlepszych pilkarzy wystepujacych w lidze polskiej. Wojciechowski tez idzie ta droga najpierw rozebral belchatow i jage (bruno) teraz ruch chorzow.
-
Minister
Z gówna bata nie ulepisz..Polscy piłkarze nadają się do pchania opóźnionych pociągów PKP,samo nazywanie ich piłkarzami wygląda tak jak sypanie pieprzu na gówno w celu poprawienia smaku!
"Gdy padnie tolerancji mur
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
dodo_IM
Liga polska jest tragiczna, ale przepaść jaka ją dzieli do włoskiej regularnie spada. Kto wie jak będzie za 10 lat.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho