Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Jaszczu91

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: Jaszczu91 »

Wcale nasza liga nie jest tragiczna. Z ekstraklasą jest trochę jak z disco polo. Niby każdy się tym brzydzi a prawie każdy w domu słucha. Dla mnie liga jest ciekawa i z roku na rok będzie z nią coraz lepiej. Myślę że za trzy cztery lata ekstraklasa będzie dobrą ligą europejską. 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Minister

Post autor: Minister »

Jeżdżę co 2 tygodnie przez pół Polski(za Lechią) i jakoś nie zapowiada się żeby było tak wspaniale..A zapewniam,że nie liczę podczas tych wyjazdów na dobry mecz..
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Czarson

Post autor: Czarson »

Ja co dwa tyg. na Widzew na domówki i emocje + doping to coś wspaniałego . Myślę , że gdy polskie kluby nie będą tak skąpiły pieniędzy na transfery to liga zrobi milowy krok do przodu . Wystarczy żeby taki Lech wyda połowę tego co zarobi ze sprzedaży piłkarzy to już będzie postęp .
Jaszczu91

Ja chodzę co dwa tygodnie na mecze Korony Kielce i mi ta liga się podoba. Jeśli bedzie więcej takich obiektów jak w Kielcach, Lubinie to atrakcyjność ligi wzrośnie. Atmosfera na Arenie Kielc jest super. Na innych stadionach nie bywam więc nie wiem. Telewizyjny przekaz a mecz na żywo to zupełnie co innego.
FORZA INTER!
Minister

Jaszczu  proszę Cię,nie mów,że stadion Korony jest fajny..Ogromne niedociągnięcia budowlane,tony betonu i moja ulubiona ochrona na sektor gości..:/ normalnie cud,miód i orzeszki.Nie no oczywiście trochę przesadzam,bo zgodzę się,że lepiej taki stadion niż te co mamy obecnie Bytom,Gdańsk itd.

Fajny to mają na Łazienkowskiej!!Dla Warszawiaków należą się duże brawa bo na prawdę nie miałem się do czego doczepić!

W Lubinie też fajnie to wygląda w środku...na zewnątrz jest dramat.Stadion stoi gdzieś w czarnej dupie,parking to wielkie pole na którym z 3 razy wpieprzyłem się w kałuże po kostki i mnóstwo błota.

Powiem Ci,że nawet stadion w Poznaniu mnie lekko zdegustował,bo poza fajnymi wrażeniami wizualnymi w środku,nic specjalnego..

Ja już się przyzwyczaiłem,że u nas nic nie robi się dobrze tylko na odpier*ol..W tym sezonie parę stadionów odwiedziłem i tylko obiekt Legii zasługuje na uznanie..
a geje do obozów pracy!"
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Minister pisze: Jaszczu  proszę Cię,nie mów,że stadion Korony jest fajny..Ogromne niedociągnięcia budowlane,tony betonu i moja ulubiona ochrona na sektor gości..:/ normalnie cud,miód i orzeszki.Nie no oczywiście trochę przesadzam,bo zgodzę się,że lepiej taki stadion niż te co mamy obecnie Bytom,Gdańsk itd.
Stadion Korony to jeszcze nic.Pseudoarchitekci mistrzowsko spieprzyli nowy stadion Arki i Bałtyku w Gdyni,gdzie słupy podtrzymujące dach zasłaniają widok na plac gry około 20% widowni.Poza tym stadion wewnątrz ładny.

Obrazek
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Mora pisze:
Minister pisze: Jaszczu  proszę Cię,nie mów,że stadion Korony jest fajny..Ogromne niedociągnięcia budowlane,tony betonu i moja ulubiona ochrona na sektor gości..:/ normalnie cud,miód i orzeszki.Nie no oczywiście trochę przesadzam,bo zgodzę się,że lepiej taki stadion niż te co mamy obecnie Bytom,Gdańsk itd.
Stadion Korony to jeszcze nic.Pseudoarchitekci mistrzowsko spieprzyli nowy stadion Arki i Bałtyku w Gdyni,gdzie słupy podtrzymujące dach zasłaniają widok na plac gry około 20% widowni.Poza tym stadion wewnątrz ładny.

Obrazek
Miałem już przyjemność być na tym stadionie podczas dni otwartych.Pierwsze wrażenie,przy wchodzeniu na trybunę przyjemne.Gdy zajmie się miejsce w sektorze to tragedia.Słupy rażą w oczy,dach nie chroniący przed deszczem,telebim zasłaniający widok na boisko,masa nie potrzebnych barierek i jeszcze wiele mniejszych niedociągnieć .Sporo tego, jak  na nie otwarty jeszcze obiekt.Już nie wspomnę o akcjach zmiany koloru krzesełek podczas budowy stadionu.Jak widać, tak ma wyglądać MIEJSKI stadion w Gdyni.
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Jaszczu91

Minister pisze: Jaszczu  proszę Cię,nie mów,że stadion Korony jest fajny..Ogromne niedociągnięcia budowlane,tony betonu i moja ulubiona ochrona na sektor gości..:/ normalnie cud,miód i orzeszki.Nie no oczywiście trochę przesadzam,bo zgodzę się,że lepiej taki stadion niż te co mamy obecnie Bytom,Gdańsk itd.

Fajny to mają na Łazienkowskiej!!Dla Warszawiaków należą się duże brawa bo na prawdę nie miałem się do czego doczepić!

W Lubinie też fajnie to wygląda w środku...na zewnątrz jest dramat.Stadion stoi gdzieś w czarnej dupie,parking to wielkie pole na którym z 3 razy wpieprzyłem się w kałuże po kostki i mnóstwo błota.

Powiem Ci,że nawet stadion w Poznaniu mnie lekko zdegustował,bo poza fajnymi wrażeniami wizualnymi w środku,nic specjalnego..

Ja już się przyzwyczaiłem,że u nas nic nie robi się dobrze tylko na odpier*ol..W tym sezonie parę stadionów odwiedziłem i tylko obiekt Legii zasługuje na uznanie..
Zgadzam się z Tobą, że stadion na Łazienkowskiej jest poza konkurencją. Wszystko tam wygląda perfekcyjnie, zarówno za zewnątrz jak i wewnątrz obiektu. Choć to tylko moja opinia na podstawie oglądanych zdjęć bo na stadionie jeszcze nie byłem. Podobnie jak Ty jestem rozczarowany stadionem Lecha. Chodzi mi a łączenia trybun.

Jeśli chodzi o stadion w Kielcach to dalej będę się upierał że jest ładny. Może to przez mój lokalny patriotyzm. :) Stadion nie prezentuje się okazale z zewnątrz ale w środku jest zdecydowanie lepiej.
FORZA INTER!
mafiozo
Kontakt:

Post autor: mafiozo »

Podzielam opinie Ministra na temat stadionu w Kielcach, ale trzeba przyznać że jest to chyba pierwszy stadion który można nazwać profesjonalnym. Jeśli chodzi o stadion Lecha to jestem ciekaw czy na euro organizatorzy usuną pleśń, którą już się znajduje się na filarach od zewnątrz bo wygląda to tragicznie.
Paru

Post autor: Paru »

Stadion Korony jest tragiczny. Goły beton i nic więcej. Lepiej by się z pewnością prezentował, gdyby krzesełka były w żółto-czerwone barwy.
Stadion Legii jest niewątpliwie perełką wśród stadionów. Wg mnie najlepiej zrobiony stadion w Polsce.
Stadion Lecha nie jest aż tak zły, jak myślałem. Byłem przed skończeniem go i po(teraz na Juve) i jednak robi wrażenie ten ogrom. Fakt łączenia trybun i ogólnie zabudowa wokoło stadionowa tragedia.
Stadion w Lubinie, miałem okazję gościć tam kilka razy i podtrzymuję zdanie cały czas wewnątrz fajnie zrobione. Jednak zewnątrz dramat... Ten parking i droga dojazdowa to tragedia.
A co powiecie o najlepiej wykończonym stadionie do 15000 miejsc, czyli o stadionie Cracovii. To akurat piszę obiektywnie, nie jako Pasiak.
Stadion Arki skopany na maksa z tymi słupami i ni w pizde ni w oko-dachem.
Po oglądnięciu nowych zdjęć coraz bardziej podoba mi się stadion Lechii. Z tym, że tu bardziej z zewnątrz będzie świetnie wyglądał.
krakus

Post autor: krakus »

Nowo powstała strona o historii Wisły Kraków:

http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... 2%C3%B3wna
Paru

krakus pisze: Nowo powstała strona o historii Wisły Kraków:

http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... 2%C3%B3wna

Buhahahaha :) Design skopiowany z : www.wikipasy.pl . Do tego stek kłamstw, którego nie będę tutaj komentował, bo to nie odpowiednie miejsce do tego :)
Helton

Post autor: Helton »

Dajcie spokoj z tym bo jak to widze to mi sie niedobrze robi. Tak samo jak ktos mowi cos o widzewie ze to sa zydzi.
Czarson

Post autor: Czarson »

Prędzej o ŁKS mówi się żydki , ale tutaj możemy oszczędzić sobie tej nienawiści i agresji w postach.
Helton

No dokladnie  oba kluby sa z lodzi a jak wiadomo to tam bylo najwieksze skupisko zydow. No ale jakis durny kibic powie ze zydki to tylko widzew. No ,ale ja tam do żydków nic nie mam
Minister

Paru trochę luzu Ci się przyda..
Nie podoba się?Proste,nie wchodź nie czytaj nie komentuj..akurat kto,jak kto ale Wisła nic od Was kopiować nie musi!!Nie przesadzaj..każdy poważny kibic w Polsce zna Wasze i ich miejsce w szeregu..

Co do sytuacji w Łodzi to niektórzy mało doinformowani są..poczytać,popytać kolegów a potem się wypowiadać :) pzdr
a geje do obozów pracy!"
Paru

Minister, nie będę wdawał się w polemikę na tym forum. Tylko proszę o jedno, przejrzyj na oczy, a dopiero potem komentuj, bo zaraz mi powiesz, że Resovia jest najstarszym klubem w Polsce ;)
Minister

Słuchaj mam gdzieś Resovie..to ich sprawa co oni na swój temat mówią!Możecie sobie być najstarsi,najpiękniejsi i najmądrzejsi..Kogo to interesuje?

Prawda jest taka,że nie ma żadnej prawdy!Wy macie swoją rację oni mają swoją.Komentując Wisłę popatrz na Arkę!
a geje do obozów pracy!"
InterNH

Post autor: InterNH »

Minister pisze: Paru trochę luzu Ci się przyda..
Nie podoba się?Proste,nie wchodź nie czytaj nie komentuj..akurat kto,jak kto ale Wisła nic od Was kopiować nie musi!!Nie przesadzaj..każdy poważny kibic w Polsce zna Wasze i ich miejsce w szeregu..

Co do sytuacji w Łodzi to niektórzy mało doinformowani są..poczytać,popytać kolegów a potem się wypowiadać :) pzdr
Miejsce Wisły na Polskiej scenie kibicowskiej jest na marginesie.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Minister

Zależy w jakiej dziedzinie się wypowiadasz.
a geje do obozów pracy!"
Rustin
Kontakt:

Post autor: Rustin »

InterNH pisze:
Minister pisze: Paru trochę luzu Ci się przyda..

Miejsce Wisły na Polskiej scenie kibicowskiej jest na marginesie.

Buahahahaha, kończ waść, wstydu oszczędź. Ja nawet nie pytam, gdzie jest Hutnik w takim wypadku, bo to chyba dno i dwa metry mułu. Wisła i Lech, wg mnie czołówka sceny kibicowskiej.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
Paru

Minister pisze: Zależy w jakiej dziedzinie się wypowiadasz.
Ultras :)
Jeżeli chodzi o doping to niewątpliwie, dzięki dobrej trybunie są w czołówce. Tuż za Lechem, Legią i Widzewem.
Ale jeżeli chodzi o oprawy to dno i 2 metry mułu.
Minister

Ooooo i na tym kończę polemikę bo widzę,że nie warto.
PZDR
a geje do obozów pracy!"
Rufus

Post autor: Rufus »

Panowie wyluzujcie trochę. To nie jest dobre miejsce na kłótnie dotyczące naszych rodzimych klubów. Już wystarczy, że pod każdą wiadomością o ekstraklasie w internecie zaczynają się wyzywanie, poniżanie itp. innych klubów. Przynajmniej tutaj tego nie róbmy ;) pozdro
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
Helton

widze ze ten link z wisla wywolal burzeee :D
InterNH

Post autor: InterNH »

Wielu z was pisze z perspektywy własnego miasta i NIGDY nie miała do czynienia z kibicami Wisły.Ja się naturalnie zgadzam, że w aspekcie Ultras jest to jedna z lepszych w Polsce ekip, ale jak ktoś się orientuje to nie ultrasi rządzą ruchem kibicowskim w danej ekipie.A Ci którzy rządzą na Wiśle biegają z maczetami i już nie jeden znajomy został pocięty za nieodpowiedni szalik.Dla mnie miejsce takiej ekipy jest na marginesie i tyle podobnie jak Cracovii.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Rustin
Kontakt:

Jeśli o mnie chodzi, to do czynienia z kibicami Wisły mam bardzo często, chodzi mi o tych normalnych, również Ultrasów. Spotykam też fanów innych klubów, Cracovii raczej nie i obraz o nich mam jedynie z transmisji telewizyjnych, krótko mówiąc sądzę, że ten klub powinien nazywać się AntyWisła, tak jak ich reprezentatywna ekipa biegająca po ulicach nocą. Jeśli chodzi o chuliganów, to nie chcę tutaj za dużo pisać, bo to dla mnie margines społeczny, bez względu na to, który klub "reprezentują". Chyba każdy lub prawie każdy ma znajomych, którzy oberwali od tego czegoś, co biega z nożami i innymi akcesoriami. Ale to temat na osobny wątek, ten nazywa się Polska Ekstraklasa i może tego Panowie się trzymajmy.
Paru

Rustin pisze: Jeśli o mnie chodzi, to do czynienia z kibicami Wisły mam bardzo często, chodzi mi o tych normalnych, również Ultrasów. Spotykam też fanów innych klubów, Cracovii raczej nie i obraz o nich mam jedynie z transmisji telewizyjnych, krótko mówiąc sądzę, że ten klub powinien nazywać się AntyWisła, tak jak ich reprezentatywna ekipa biegająca po ulicach nocą. Jeśli chodzi o chuliganów, to nie chcę tutaj za dużo pisać, bo to dla mnie margines społeczny, bez względu na to, który klub "reprezentują". Chyba każdy lub prawie każdy ma znajomych, którzy oberwali od tego czegoś, co biega z nożami i innymi akcesoriami. Ale to temat na osobny wątek, ten nazywa się Polska Ekstraklasa i może tego Panowie się trzymajmy.
dziękuję, do widzenia, koniec imprezy:)
Jak wierzysz w to co piszą/mówią w mediach to ja nie wdaję się w polemikę.
Rustin
Kontakt:

Dobrze, że nie wdajesz się w polemikę, bo najwyraźniej nie potrafisz czytać. Obraz o Cracovii z transmisji telewizyjnych, czyli ciągłe bluzgi w kierunku Wisły i praktycznie zero dopingu dla własnego zespołu. Nie wiem skąd wniosek, że wierzę w to, co pojawia się w mediach. Trudno o inny obraz, skoro zamiast dopingować swój zespół tamtejsi kibice wolą cały mecz krzyczeć hasła o rywalce zza Błoń i to w momencie, gdy mecz ogląda cała Polska. Czytanie ze zrozumieniem to podstawa, jak kraj ma się rozwijać gdy nawet podstaw niektórzy nie mają.
Paru

Akurat jestem kibicem Cracovii i mój pogląd jest całkowicie inny. To, że na Derbach są bluzgi to jest normą. Nie tylko u Nas, na Wiśle też tak jest i będzie zawsze. Twój ideologiczny obraz kibola to pewnie rodem z Anglii i zapewne oczekujesz tego w Polsce. Dla mnie też Anglicy są przykładem, lecz Ci z epoki przed Margaret Thatcher. To co przedstawiają w mediach w większości jest wyłapywane z kontekstu i jest nieprawdą. Jeżeli nie jesteś kibolem, z którymi nie jesteśmy w dobrych stosunkach, to zapraszam na Kałuży 1, zobaczysz jak jest na prawdę. Pozdrawiam i bez odbioru.
ODPOWIEDZ