Polska Ekstraklasa
-
Rustin
- Kontakt:
Odp: Polska Ekstraklasa
Wisła może nie ma napastnika, bo Genkov jeszcze nic nie pokazał a ostatnio nie oddał nawet strzału. Ale są przede wszystkim Małecki, Melikson w bardzo dobrej dyspozycji i pewny w bramce Pareiko. Jeśli Maaskant w końcu przejrzy na oczy i wymieni Sobolewskiego na Wilka, Widzew za dużo nie pogra w pomocy. Sam Dzalamidze meczu nie wygra, cały zespół musiałby zagrać jeszcze lepiej niż z Koroną. Kwestia właśnie tego, czy Widzew potrafi zagrać na wyjeździe choćby tak dobrze, jak u siebie. Nie lekceważę absolutnie łodzian, ale wątpię, aby Wiślacy drugi raz zlekceważyli rywala u siebie, tak jak to miało miejsce z Podbeskidziem.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
-
InterNH
Oglądałem przez ten weekend aż 4 mecze Polskiej Ekstraklasy (akurat miałem więcej czasu) I oto wnioski:
Wisła - W pierwszej połowie zaprezentowali się moim zdaniem dość przeciętnie i tylko wysokie umiejętnośći Małeckiego dały im prowadzenie.W drugiej wyglądało to już lepiej, ładna druga bramka, i świetna asysta na 3:1, ale Ruch też nie odpuszczał i wynik 2:1 byłby sprawiedliwszy
Jagiellonia - Widać brak Grosickiego, jednak wiadomo nie od dziś, że nie umieją grać na wyjazdach, a gdyby Franek wykrozystał swoją okazje mogli zwyciężyć, ale też mogli polec bo GKS miał swoje okazje.
Lech - Ta drużyna ma niesamowity potencjał, moim zdaniem największy w lidze, ale jak oglądam ich mecze w Ekstraklasie to mam wrażenie, że piłkarzom Kolejorza nie chce się grać.. Wygrali w końcówce pokazując właśnie co się dzieje gdy "chce im się grać"
Legia - To właśnie ta drużyna moim zdaniem zaprezentowała się najlepiej.W derbowym spotkaniu z wcale nie słabą Polonią, która w ostatnich derbach przecież rozniosła Legię 3:0.Tym razem zagrali naprawde dobrze, mecz oglądało się ciekawie, niezłe tempo, i składna gra Warszawiaków.Podobał mi się nowy napastnik Legi - Hubnik.
Wisła - W pierwszej połowie zaprezentowali się moim zdaniem dość przeciętnie i tylko wysokie umiejętnośći Małeckiego dały im prowadzenie.W drugiej wyglądało to już lepiej, ładna druga bramka, i świetna asysta na 3:1, ale Ruch też nie odpuszczał i wynik 2:1 byłby sprawiedliwszy
Jagiellonia - Widać brak Grosickiego, jednak wiadomo nie od dziś, że nie umieją grać na wyjazdach, a gdyby Franek wykrozystał swoją okazje mogli zwyciężyć, ale też mogli polec bo GKS miał swoje okazje.
Lech - Ta drużyna ma niesamowity potencjał, moim zdaniem największy w lidze, ale jak oglądam ich mecze w Ekstraklasie to mam wrażenie, że piłkarzom Kolejorza nie chce się grać.. Wygrali w końcówce pokazując właśnie co się dzieje gdy "chce im się grać"
Legia - To właśnie ta drużyna moim zdaniem zaprezentowała się najlepiej.W derbowym spotkaniu z wcale nie słabą Polonią, która w ostatnich derbach przecież rozniosła Legię 3:0.Tym razem zagrali naprawde dobrze, mecz oglądało się ciekawie, niezłe tempo, i składna gra Warszawiaków.Podobał mi się nowy napastnik Legi - Hubnik.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
adri92
GÓRNIK ZABRZE
) 5:1 , i wszystkio jasne
-
dodo_IM
Wisła w końcu zaczyna grać na poziomie, polski Internazionale to dla mnie faworyt do tytułu, choć Lech i Legia powalczą. Dobrze że Jagiellonia traci punkty, bo powiedzmy szczerze, co to by był za mistrz. Oczywiście w oczach kibiców Jagi najlepszy, ale dla pozostałych Polaków nie.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
glinek
Taki jak Zagłębie Lubin w sezonie 2006/2007 gdzie im wyszedł ten jeden sezondodo_IM pisze: Wisła w końcu zaczyna grać na poziomie, polski Internazionale to dla mnie faworyt do tytułu, choć Lech i Legia powalczą. Dobrze że Jagiellonia traci punkty, bo powiedzmy szczerze, co to by był za mistrz. Oczywiście w oczach kibiców Jagi najlepszy, ale dla pozostałych Polaków nie.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
FORZA WISŁA
-
Kubusa10
Oni przypadkiem tego sezonu nie kupili?
coś tak ostatnio czytałem jeśli się mylę to sorry
-
glinek
O ile się nie mylę to z Zagłębiem chodziło o to gdy grali w II lidze i za to mieli postawione zarzuty korupcyjne.. a jakby kupili tamten sezon to by przecież mieli odebrane mistrzostwo Polski a nie mają 
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
Zzzz
dodo_IM pisze:Dobrze że Jagiellonia traci punkty, bo powiedzmy szczerze, co to by był za mistrz. Oczywiście w oczach kibiców Jagi najlepszy, ale dla pozostałych Polaków nie.
-
hQ
- Kontakt:
Dla mnie to obojętnie kto ligi nie wygra to i tak nic nie zwojuje w pucharach. Kompletnie mi to zwisa.
-
anett
Z i hQ mają rację. Nasza liga jest beznadziejna... Lech może i ma potencjał, ale jeszcze im sporo brakuje do najlepszych. Co do Jagiellonii to patriotycznie będę jej bronić, chociaż początek wiosennych rozgrywek nie był udany w ich wykonaniu:/ Mogliby w końcu wrócić do dobrej passy.
-
Helton
Ja nie ogarniam tej Polskiej Ligi. Co kolejka to co najmniej dwa mecze to jakieś cuda. Dzisiaj Cracovia wygrała z Polonia 3-1 Slask zremisował z bytomiem 0-0. A Widzew 13 druzyna jak na razie prowadzi na wyjeździe z v-ce liderem 3-0. Miedzy 2 a 13 drużyna jest tylko 10 punktów różnicy. Najlepszy strzelec tej ligi ma 10 bramek a taki Sernas dzisiaj strzelil dwa gole i ma w sumie 9 goli a przedostatniego gola strzelił we wrzesniu. Wyobrażacie sobie jak jakiś pilkarz z serie a od wrzeżnia do maja nic by nie strzeli a i tak miałby tylko o jednego gola mniej niz najlepszy strzelec.
-
pewny
Widzew wygrał
Liga jest ciekawa pod względem niespodziewanych wyników... ale nie zmienia to faktu ze jest bardzo niskiego poziomu...
Liga jest ciekawa pod względem niespodziewanych wyników... ale nie zmienia to faktu ze jest bardzo niskiego poziomu...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
anett
Jaga dała wielkie D i to u siebie... 
-
Kubusa10
Cieszy zwycięstwo Widzewa no i mamy bramkę roku http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html
Po tym zwycięstwie jestem już pewien dwóch rzeczy:
*Widzew na pewno się utrzyma
*Jaga nie zostanie mistrzem Polski bo takie mecze jak z Widzewem powinni wygrać
-
pewny
nie ma dwoch zdan, bramka stadiony europy jak w komentarzuKubusa10 pisze: Cieszy zwycięstwo Widzewa no i mamy bramkę roku http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html
zwyciestwo cieszy, zreszta juz drugie z Jagiellonią w tym sezonie...
u siebie 4-1 do przodu, teraz 3-1 takze ładne wyniki
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
anett
Nie ma co... Krótko trwała ta dobra passa Jagi...;/ ostatnio wszystko przegrywają...
-
Helton
Tak na dobra sprawe gdyby widzew mial trochę więcej szczęścia to dzisiaj byłby na drugim miejscu. Może też gdyby miał napastnika z prawdziwego zdarzenia bo Sernas to bardziej jest cofnięty napastnik. Drugiemu z beniaminków Górnikowi też brakowało w kilku meczach szczęścia np. z Legia czy z Jagielonią. Jutro na trzecim miejscu może wylądować Bełchatów ,który z tym trenerem gra w tej rundzie bardzo słabiutko. I ja tej ligi nie rozumiem.
-
Kusy
nasza liga to bardzo dzwna liga, każdy może wygrać z każdym ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
anett
Dziwna? Beznadziejna... nie ma na co patrzeć 
-
hQ
- Kontakt:
Nasza liga jest tak gówniana, że nie ma znaczenia kto awansuje kto spadnie, poziom będzie ten sam, a w pucharach się skompromitujemy. Dopóki kluby zamiast wychowywać swoich zawodników, będą ściągać szrot do ligi (najnowszy przykład: Cracovia testuje 'napastnika' co w 58 meczach strzelił 5 goli [sory, ale ja strzeliłem w pomorskiej lidze więcej]).
Jednak jest światełko w tunelu. Po Euro wbija kurator, rozpiździa i zawiesza tą/tę pseudoligę, prezesem zostaje Boniek lub Greń, ludzie mający coś w tych głowach, inteligentni i mający znajomości, a nie dziady, darmozjady nieumiejące podstaw języka angielskiego (już nie mówiąc o polskim). Polska liga zaczęła upadać gdy w zadach ligowych liczba obcokrajowców z bodajże 5 zwiększyła się chyba do 17. Wcześniej kluby musiały stawiać na Polaków, zza granicy ściągali zawodników coś wnoszących. Teraz jest myśl: 'zagraniczne = lepsze'.
Jednak jest światełko w tunelu. Po Euro wbija kurator, rozpiździa i zawiesza tą/tę pseudoligę, prezesem zostaje Boniek lub Greń, ludzie mający coś w tych głowach, inteligentni i mający znajomości, a nie dziady, darmozjady nieumiejące podstaw języka angielskiego (już nie mówiąc o polskim). Polska liga zaczęła upadać gdy w zadach ligowych liczba obcokrajowców z bodajże 5 zwiększyła się chyba do 17. Wcześniej kluby musiały stawiać na Polaków, zza granicy ściągali zawodników coś wnoszących. Teraz jest myśl: 'zagraniczne = lepsze'.
-
anett
Świetne podsumowanie 
-
glinek
Liga jest jaka jest... ale mnie interesować będzie cały czas..hQ pisze: Wcześniej kluby musiały stawiać na Polaków, zza granicy ściągali zawodników coś wnoszących. Teraz jest myśl: 'zagraniczne = lepsze'.
taaa... kluby może i musiały stawiać na Polaków.. ale teraz jak niektóre drużyny sobie zażyczą sumę 1 mln euro np. za takiego Sobiecha to jak dla mnie jest to przesada, bo chłop zagrał jeden dobry sezon i to wszystko.. a większość klubów woli wydać mniejszy chaj na zagranicznego zawodnika.. i szczerze to się im nie dziwię...
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
hQ
- Kontakt:
No tak, ale moim zdaniem lepiej dawać szanse młodym. Naprawdę, w ME roi się od utalentowanych grajków. Zobaczcie, Legia kupuje Mezengi, i inne pseudotwory, wchodzi Kucharczyk i bardzo ładnie się rozwija. Kurde, widziałem filmik Wisła ME - Arka ME (tam gra mój kolega, więc z ciekawości obejrzałem skrót) i normalnie goście są bardzo dobrze wyszkoleni technicznie. Wisła szczególnie świetnie grała piłką po ziemi, dużo ruchu, celnych podań, fajnie to wyglądało. A tak to oglądamy na boiskach Ekstraklasy piłkarzy z 4 ligi brazylijskiej, 2 tureckiej, maltańskiej itp.
-
Rufus
Małe sprostowanie, Bełchatów co najwyżej może awansować jutro na 5-miejsce ;p.Helton pisze: Tak na dobra sprawe gdyby widzew mial trochę więcej szczęścia to dzisiaj byłby na drugim miejscu. Może też gdyby miał napastnika z prawdziwego zdarzenia bo Sernas to bardziej jest cofnięty napastnik. Drugiemu z beniaminków Górnikowi też brakowało w kilku meczach szczęścia np. z Legia czy z Jagielonią. Jutro na trzecim miejscu może wylądować Bełchatów ,który z tym trenerem gra w tej rundzie bardzo słabiutko. I ja tej ligi nie rozumiem.
Z tym beznadziejnym poziomem naszej Ekstraklasy nie jest tak źle jak piszecie, owszem w pucharach europejskich najczęściej się kompromitujemy, choć zauważyłem że co 2 - lata od 2004 roku mamy klub w fazie grupowej PU/LE. Wiem, że to nie dużo, ale jak na nasze realia to nie jest tak beznadziejnie. Ten sezon pokazuje, że nasze eksportowe drużyny (Legia, Wisła i Lech) zostały w miejscu, za to drużyny ze środka tabeli (Jaga, Bełchatów czy Lechia) bardzo rozwinęły się i dzięki temu mamy bardzo wyrównaną i co za tym idzie atrakcyjną ligę. Za chwilę cała Ekstraklasa będzie miała nowoczesne stadiony, i tylko teraz trzeba czekać aż poziom naszej ligi będzie wyższy, na miarę naszych stadionów. Ten sezon jest ogólnie bardzo dziwny, bo Legia, grająca bardzo słabo, jednak mająca w prawie każdym meczu optyczną przewagę nad rywalem, przegrywa 11 spotkań. I co najgorsze ma jeszcze iluzoryczne szansę na mistrzostwo...o ile oczywiście Wisła nie otrząśnie się po tej złej serii...Podsumowując nie ważne jaka drużyna zdobędzie mistrzostwo, to nie możemy być pewni czy znów nie skompromituje nas w europejskich pucharach, do czego Legia niestety zdążyła nas przywykła robić od 2002 roku...
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
-
Rustin
- Kontakt:
Kibicuję Wiśle, to też oglądam każdy skrót z meczów chłopaków z Młodej Ekstraklasy. Nie ma czym się zachwycać, poziom tam jest naprawdę niski, obrońcy popełniają takie błędy, po których ja grając za małolata bym się na boisku niedaleko domu więcej nie pokazał. Popieram Twoje zdanie, że warto dawać szanse młodym, ale nie oszukujmy się, talenty trafiają się naprawdę rzadko. Nie widzę w Młodej Ekstraklasie chłopaka, który mógłby zastąpić w obronie słabo grającego Jaliensa czy też wejść do ataku gdy Genkow jest kontuzjowany. Legia ma Kucharczyka i podobno niejakiego Żyro, może coś z nich będzie, czas pokaże.hQ pisze: No tak, ale moim zdaniem lepiej dawać szanse młodym. Naprawdę, w ME roi się od utalentowanych grajków. Zobaczcie, Legia kupuje Mezengi, i inne pseudotwory, wchodzi Kucharczyk i bardzo ładnie się rozwija. Kurde, widziałem filmik Wisła ME - Arka ME (tam gra mój kolega, więc z ciekawości obejrzałem skrót) i normalnie goście są bardzo dobrze wyszkoleni technicznie. Wisła szczególnie świetnie grała piłką po ziemi, dużo ruchu, celnych podań, fajnie to wyglądało. A tak to oglądamy na boiskach Ekstraklasy piłkarzy z 4 ligi brazylijskiej, 2 tureckiej, maltańskiej itp.
Co do Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej, to nie widzę szans tam dla żadnego polskiego zespołu na chwilę obecną. Jak nie dziurawa obrona, to fatalny atak lub pomocnicy, którzy nawet dośrodkować nie potrafią. Często oczy bolą od oglądania popisów naszych ligowców.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
-
Kusy
do LM to nam daleko i jeszcze dalej.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Jaszczu91
Poziom ligi jest słaby ale czasem zdarzają się dobre mecze. Ostatnio chociażby Korona- Wisła 2:2 czy z ostatniej kolejki Cracovia- Polonia 3:1. W tym ostatnim meczu bramka z serii stadiony świata Suworowa. Naprawdę warto to zobaczyć. Gdyby to strzelił Messi to byłaby to bramka kandydatka na gola roku.anett pisze: Dziwna? Beznadziejna... nie ma na co patrzeć![]()
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
InterNH
No i Wisła raczej zostanie mistrzem Polski.Wystarczyło kilka przebłysków, żeby wskoczyć na 1 miejsce, co tylko świadczy o słabości tej ligi.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Matios
Brameczka z polowy to swiatowa klasa, rewelacja:D