Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Anonymous

Premiership

Post autor: Anonymous »

Maciek (interista) pisze: ....przecież nie mam pretensji do Chelsea o to że mają kasę bo to byłoby śmieszne.
To przepraszam... źle to odebrałem.
Andy pisze:Troche przesadziliście, że Rooney wypromował się na Mistrzostwach i nic już o nim nie wiadomo Ta kasa , te 27 mln na pewno się jeszcze zwróci
Hehe no zwroci sie napewno i temu nikt nie zaprzeczal, chodzilo o cos innego w naszej dyskusji. pozdro
Szycha

Premiership

Post autor: Szycha »

Henry zostaje w Londynie i będzie śrubował rekordy 8) Ale baty 7-0 :!: :!: -80- Liverpool 1-0 z rasiak team...odrobili do MU ...ale i tak mistrzostwo ma już Chelsea :|
Richy

Premiership

Post autor: Richy »

Michu pisze:Liverpool 1-0 z rasiak team.
Co lepsze bramke zdobyła dawna gwiazda Leeds... Kewell dzięki Benitezowi zaczął się odradzać i prezentuje bardzo dobrą grę. Jeśli tak dalej pójdzie to pomoc LFC Kewell-Gerrard-Alonso-Garcia będzie zaporą nie do przejścia... do tego na zmiane Sissoko, Zenden i przecież jest jeszcze Riise...oraz Le Tallec na wyporzyczeniu... Efekty Rafalucji widać gołym okiem, następny mecz przeciwko ManU pokaże czy faktycznie Kewell gra coraz lepiej...
Obrazek
Obrazek
"Jak jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy. Jak jesteś drugi, to jesteś zerem.'' - Bill Shankly"
Szycha

Premiership

Też właśnie zauważyłem iż od tego sezonu Kewell gra bardzo dobrze i już na stałe zagościł w 11 The Reds 8)
bobogol
Kontakt:

Premiership

Post autor: bobogol »

myśle ze ManU w aktualnej formie jest do ogrania bez Kewella :P bo nie dzieje sie tam dobrze.... mysle ze juz czas na Fergussona.
Obrazek
Nasir

Premiership

Post autor: Nasir »

niespodziewana porazka Arsenalu z Evertonem. Tottenham remisuje bezbramkowo z Aston Villa. Rasialdo gral ostatni kwadrans, mogl nawet strzelic gola, ale zostla zablokowany na 6 metrze. West bromich Tomka Kuszczaka przegrywa 1-0. jutro wielki mecz na Old Trafford. szkoda ze Dudek nie zagra.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Szuster

Premiership

Post autor: Szuster »

Man Utd pokonuje Liverpool 1:0 i widać , ze czerwone diabły są w dobrej formie, chociaż są w podobnej sytuacji jak Inter, do lidera tracą dużo punktów i chyba niezdołają dogonić Chelsea, a tak ogólnie o lidze angielskiej, to jest bardzo ciekawa i szybka, tylko denerwuje mnie w niej jedno, ze miliard klubów jest z jednego miasta,to jest tak troche głupio, bo jak ktoś mieszka w Londynie to zapewne wybierze ten najlepszy klub, czyli Arsenal albo Chelsea, a takie nizcze kluby jak np Fulham, ma o wiele mniej kibiców, i wogóle Anglia jest za mała na tyle zespołów
INTER
Richy

Premiership

Szuster pisze:takie nizcze kluby jak np Fulham, ma o wiele mniej kibiców
Ja wiem czy mniej... w samym Londynie nie powiedział bym.
to jest tak troche głupio, bo jak ktoś mieszka w Londynie to zapewne wybierze ten najlepszy klub, czyli Arsenal albo Chelsea,
No jak dla mnie to wybierze klub ze swojej okolicy/dzielnicy/rejonu.
Obrazek
Obrazek
"Jak jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy. Jak jesteś drugi, to jesteś zerem.'' - Bill Shankly"
Andy
Kontakt:

Premiership

Post autor: Andy »

Manchester zdołał pokonać odwiecznegog rywala The Reds 1-0, a zwycięskiego gola zdobyła podpora defensywy United - Rio Ferdinand :).Problemem jest to, że Manchester potrafi wygrywać z tymi najmocniejszymi, ale co z tego skoro potraci w głupi sposób kilka/naście punktów z tymi średniakami :!: Przerwali już passe - Arsenalowi, Chelsea i teraz Liverpoolowi, ale przyjdzie za tydzień taki mecz i United znowu zawiedzie.Trzeba by było także odnotować słabszą forme (a raczej wpadke) innych drużyn , które biją się o najwyższe lokaty, a mianowicie Arsenal poległ z Evertonem 1-0, a Londyńska Chelsea zaledwie zremisowała z Charltonem :!:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Szycha

Premiership

Chelsea remisuje 2 mecz z rzędu w lidze, a dwójka ją goniąca nic sobie z tego nie robi.... :| Już chyba pogodzili się z tym, że tytuł zostaje na Stamford Bridge ;(
Imrahil
Kontakt:

Premiership

Post autor: Imrahil »

Jesli Manchester bedzie w pierwszej 3 to tylko dzieki szczesciu.Aresenal w plecy,Liverpool remis,a oni sami dostaja po dupie od kogo popadnie :/ tym dziwniejsze jest to ze odpadli z europejskich pucharow i powinni wszystki sily koncentrowac na lidze. Przeszkoda moga byc kontuzje(ktore etc. trapia ich od 3 sezonow... fizjoterapeuci do zmiany??).Ostatnio wyczytalem ze Rio ma grac na pomocy... :lol:
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Szycha

Premiership

Nie wiem czy to prawda, ale już we wczorajszym meczu grał w pomocy :lol: Brakuje im chyba bardzo tego Roya....coś mi się wydaje, że mogą za nim płakać tak jak real za Makalele...odszedł i się wszystko posypało. Dobrze, że nasz Cuchu nigdzie się nie wybiera :mrgreen:
Nasir

Premiership

Post autor: Nasir »

I wez tu czlowieku obstawiaj sobie lige angielska. Man Utd potrafi wygrac z takimi firmami jak Chelsea czy Liverpool, a przegrywa z City czy Blackburn. o Aesenalu to nawet nie wspomne. taki sklad a graja jakby chcieli a nie mogli.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Andy
Kontakt:

Premiership

Post autor: Andy »

Nie da się ukryć, że Manchester w tym sezonie płata wyjątkowe figle :D.Jak już wcześniej wypisywali forumowicze drużyna Sir Alexa Fergusona potrafi wygrać z takimi markami jak Arsenal, Liverpool czy Chelsea, ale co z tego skoro potrafią zaprzepaścić wszystko przegrywając z Blackburn.Trzeba dodać, że to właśnie z tą drużyną przegrali w lidze i nie wiodło im się najlepiej ani w lidze z nimi, ani także w jakimkolwiek pucharze.

Co do składu i kontuzji - to nie da się ukryć, że Manchester w tym sezonie ma pecha, najpierw kontuzje przechodziła cała obrona, teraz tyczy się to pomocy i Rio już grywał na tej pozycji :wink: (wkońcu był kiedyś także napastnikiem :D).Trzeba jedynie pochwalić naszych lekarzy za odwalony kawał dobrej roboty :smile:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Richy

Premiership

To tak jak LFC sezon temu... w pewnym momencie 5 podstawowych piłkarzy było kontuzjowanych...Nie wspominając o kontuzji Cisse...Na szczęście klinika Anfield zmieniła siedzibę :)
Obrazek
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Premiership

Post autor: Woo-cash »

No Dudek dostal wreszcie szanse gry w Liverpoolu ale nie ma chyba za bardzo sie z tego cieszyc bo jak Reinie skonczy sie przymusowa przerwa to pewnie wroci z powrotm miedzy slupki Liverpoolu a Dudek bedzie dalej grzal lawa :| Szkoda ze podczas tego okna nie zmienil barw klubowych przesiedzi caly sezon na lawie i nic z tego nie bedzie a tu MŚ zblizaja sie wielkimi krokami a pierwszy bramkarz reprezentacji zamiast grac regularnie grzeje lawe :(
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Anonymous

Premiership

Master Snake pisze:a tu MŚ zblizaja sie wielkimi krokami a pierwszy bramkarz reprezentacji zamiast grac regularnie grzeje lawe :(
Aktualnie pierwszy bramkarz reprezentacji Polski regularnie wystepuje w pierwszym skladzie swojej druzyny - Boruc.
andre

Premiership

Post autor: andre »

czy Dudi jest pierwszym bramkarzem reprezentacji to był nie powiedział, napewno nim był no ale skoro nie gra sie przez tyle czasu to forme można stracić:/moim zdaniem pierwszym bramkarzem to jest Boruc, jednak z całego serca wieże że Dudi w tych 3 meczach pokaże wielką klase i wygryzie Reine z podstawowego składu
Slepy

Premiership

Post autor: Slepy »

Rasiok zmienił klub, moze w koncu zacznie grać troche dłuzej. Jego kariera w premiership wielką nie była :roll: błyszczał tylko w rezerwach, co chyba wielkim wyczynem nie jest. Teraz bedzie grał w "polskim" klubie Southampton, juz sie smieja... akcja Kosowski - Rasiak --> Kosodrzewina :lol:
bobogol
Kontakt:

Premiership

Post autor: bobogol »

Kosodrzewina ma również zapewnione fajki bez banderolek od Hajty :D ktory w debiucie w 3 minucie na boisku strzelil bramke! bramkarz nie mial nic do powiedzenia.... swietny wymierzonny strzał... bramka marzenie!

...szkoda ze samobójcza :D
Obrazek
sAinT

Premiership

Post autor: sAinT »

No nic Rasiak to stary temat więc nawet go nie ruszam.. :wink:

Ale co do Dudka to szkoda tych dwóch bramek, karnego oczywiście nie było sędzia gwizdnął z powietrza ale miałem nadzieje ze obroni tą jedenastke...

Druga bramka, masakra, między nogami... podobno go obrońcy zasłonili czy coś... ale zeby zaraz siate dostawać to... Myślałem ze będzie lepiej ten mecz wyglądał, szkoda Dudka.

Ale na reprezentacje chyba pojedzie, czytałem w Przeglądzie ze pojedzie Dudek, Kuszczak i Boruc. Boruc jako pierwszy :wink:
------------BAggIO------------
---------------------------------
------------forEver-------------
Anonymous

Premiership

sAinT pisze: Druga bramka, masakra, między nogami... podobno go obrońcy zasłonili czy coś... ale zeby zaraz siate dostawać to... Myślałem ze będzie lepiej ten mecz wyglądał, szkoda Dudka.
Co do tej siaty to wcale nie bylo tak tragicznie... coprawda mogl to obronic... ale byl zasloniety i mial ulamek sekundy na rekacje... a to ze siata? Zdarza sie... jakby stal 40cm w lewo i pilka by przeleciala kolo jego nogi a nie miedzy nogami to bylo by ok bo nie bylo siaty? Jak dla mnie pomimo ze popelnil blad... nie mozna go jakos tam winic za to czy wysmiewac... bo obroncy w tej akcji takze dali ciala... a pozatym, on nie gral od 9 miesiecy wiec niczego wielkogo po nim sie jak narazie spodziewac nie mozna...
Kujon
Kontakt:

Premiership

Post autor: Kujon »

sAinT pisze: Ale na reprezentacje chyba pojedzie, czytałem w Przeglądzie ze pojedzie Dudek, Kuszczak i Boruc. Boruc jako pierwszy :wink:
Zamiast Dudka wolałbym zdecydowanie Kowalewskiego, którzy świetnie broni w Rosji....wogóle, mamy w tej chwili 3-4 bardzo dobrych bramkarzy, więc z obsadą tej pozycji, chyba trener Janas będzie miał problem...
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
sAinT

Premiership

ShadY_FCI pisze: jakby stal 40cm w lewo i pilka by przeleciala kolo jego nogi a nie miedzy nogami to bylo by ok bo nie bylo siaty?
Nie o to chodzi bramka bramką ale jak piłkarz dostaje siate a zwłaszcza bramkarz i jeszcze pada bramka to dla samego piłkarza jest to jak potwarz.

Grasz moze w piłke? chociaz pół-amatorsko? jesli grasz to wiesz co się czuje jak sie dostaje siatke. :wink:
Anonymous

Premiership

sAinT pisze: Grasz moze w piłke? chociaz pół-amatorsko? jesli grasz to wiesz co się czuje jak sie dostaje siatke. :wink:
Heheh gram.... jako bramkarz... i wiem doskonale co sie czuje gdy ktos komus zalozy siate (z reguly po takim czyms z moich ust leci kilka dosadnych slow na mnie samego :P)... ale chodzi mi o to ze w niektorych przypadkach "siatke" mozna w jakims tam stopniu usprawiedliwic...
sAinT

Premiership

ShadY_FCI pisze: Heheh gram.... jako bramkarz...
Skrzydło pozdrawia bramke :smile:

No nareszcie świetny występ Dudka :wink: Ależ ten Hyppia się rozstrzelał...

Ktoś wie czy kontuzja Kuszczaka poważna ?
Richy

Premiership

sAinT pisze:Ależ ten Hyppia się rozstrzelał...
Że co? Rozstrzelał się? To ile on twoim zdaniem zdobył goli w sezonie? Bo z tego co wiem to była jego pierwsza bramka w obecnym...

Niespodzianką kolejki był mecz Middlesbrough z Chelsea... i to dla całego piłkarskiego świata albowiem goście przegrali 0 do 3... chociaż w ż. kartkach wygrali odwrotnym wynikiem :smile:
Obrazek
Obrazek
sAinT

Premiership

Richy pisze:
sAinT pisze:Ależ ten Hyppia się rozstrzelał...
Że co? Rozstrzelał się? To ile on twoim zdaniem zdobył goli w sezonie? Bo z tego co wiem to była jego pierwsza bramka w obecnym...
Widzisz Richy jest coś takiego jak ironiczne zabarwienie wypowiedzi...
W mojej chodzilo o to ze Hyppia po strzeleniu bramki dla siebie chciał wyrównać :mrgreen: i gdyby nie Dudek to wbił by swojaka. :wink:
Richy

Premiership

Okej okej... rozumiem... urodziny mialem wczoraj więc na sensowne wypowiedzi tamtego dnia bym nie liczył... Fakt faktem Dudek rozegrał bardzo dobre spotkanie.
Obrazek
Obrazek
Pieklo

Premiership

Post autor: Pieklo »

a ja się nie mogę nadziwić jak Midelsborough pokonało Chelsea :) i to 3:0
Pieklo
ODPOWIEDZ