Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
pewny

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: pewny »

Widzew ładny mecz rozegrał w stolicy... od razu był spisywany na straty przed pierwszym gwizdkiem, ale charakter pokazali i wywieźli 3 pkt  :brawo:

bramkę w debiucie strzelił świeżo pozyskany Mehdi Ben Dhifallah  :yes2:
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Andi10p

Post autor: Andi10p »

Też oglądałem ten mecz i muszę powiedzieć że po ostatnim słabym meczu z Podbeskidziem dzisiaj Widzew bardzo dobrze taktycznie. No i oczywiście dobry debiut Big Bena:D W tym momencie kocioł w górnej połowie tabeli.
Kusy

Post autor: Kusy »

Widzew świetne spotkanie dzisiaj rozegrał, mam wielką nadzieje, że więcej takich spotkań w tej rundzie rozegra Widzew :-) Brawo!
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
militomen

Post autor: militomen »

Jutro hit Ślązk  - Legia w Polacie sport/ekstra/futbol

Za kim w tym starciu jesteście :D
anett

Post autor: anett »

Ślą_S_k * :P
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

W sumie lepiej by było gdyby to Legia zdobyła mistrzostwo bo Śląsk raczej w eliminacjach do LM wiele nie zdziała a Legia pokazała, że w pucharach potrafi dużo zdziałać.
88mj

Post autor: 88mj »

kusy pisze:
Klinsi64 pisze: MC-Blackburn 1,Polonia-Widzew 1, Palacio strzeli,Van Bommel dostanie kartkę...za 10 - 120 do wygrania :D
jak Palacio strzeli to kupon powinien wejść :-)

kusy po meczu:

Widzew świetne spotkanie dzisiaj rozegrał, mam wielką nadzieje, że więcej takich spotkań w tej rundzie rozegra Widzew smiley Brawo!

No to pokazales, kusy, wiare w Widzew, nie ma co. A ty Chuchu nie badz taki pewien warszawki. Wole Slask na mistrza niz ległą, ktora to 2 dni temu pokazala jak sie gra w pucharach :lol2: Szczerze mysle, ze Slask z Lenczykiem na czele lepiej by sobie poradzili.
Kusy

U buka wiara nie pomaga:P tylko że jak Śląsk będzie mistrzem to ma słabiutki współczynnik i nie będzie rozstawiony.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 01:40 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
88mj

Polonia z łksem zagrala kaszane, zreszta z nimi wygrac to nie problem. Dzisiaj ogromnym wzmocnieniem byl "Ben2", ktory mogl zagrac, wiec nie rozumiem czemu Czarne Koszule mialyby byc murowanym faworytem. Ja bylem pewien na 90%, ze Widzew tego meczu nie przegra. Spodziewalem sie bramkowego remisu 1:1, wygrali 2:1. Polonia strzelila honorowa bramke dzieki pomocy sedziego, ktory przedluzyl mecz o 9minut, co jest skandalem.
VirusT

Post autor: VirusT »

88mj pisze: Wole Slask na mistrza niz ległą, ktora to 2 dni temu pokazala jak sie gra w pucharach :lol2:
Licze ze wstydzew kiedys bedzie mogl pokazać wkoncu cos wiecej aniezeli 0:9 z Eintrachtem :lol2:
88mj

Siusiaczku, Widzew jest ost polska druzyna, ktora zaszla najdalej w Lidze Mistrzow. A poza tym naucz sie ortografii.
VirusT

88mj pisze: Siusiaczku, Widzew jest ost polska druzyna, ktora zaszla najdalej w Lidze Mistrzow. A poza tym naucz sie ortografii.
Siusiaczku, wstydzew nawet w grupy nie wyszedł, zajał ostatnie miejsce. 4! :lol2: i ty cos bredzisz o "najdalszym zajsciu"? :lol2:
Szczerze mysle, ze Slask z Lenczykiem na czele lepiej by sobie poradzili.
lenczyk pokazał swoj kunszt w dwumeczu z rapidem. Sztycha nawet jego slunsk nie zrobił :lol2:
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 02:11 przez VirusT, łącznie zmieniany 1 raz.
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

VirusT pisze:
88mj pisze: Wole Slask na mistrza niz ległą, ktora to 2 dni temu pokazala jak sie gra w pucharach :lol2:
Licze ze wstydzew kiedys bedzie mogl pokazać wkoncu cos wiecej aniezeli 0:9 z Eintrachtem :lol2:
Virus takie to sportowe życie . A jak Ty się czułeś po 0:6 z Milanem gdzie Inter grał w roli gospodarza ? Widzew zapisał piękną kartę w pucharach  ale i był też ból takiej to porażki jak ta we Frankfurcie. Kto przeżył wiele takich bolejących porażek inaczej podchodzi do takiego triumfu jak ten w 2010 roku Interu w LM czy do tego,  że  mój  Śląsk teraz jest liderem i ma szanse na Mistrza a wcześniej zmagał się w III lidze z  takimi "potęgami" jak Swornica Czarnowąsy.
Obrazek
VirusT

pabloos6 pisze:
VirusT pisze:
Virus takie to sportowe życie . A jak Ty się czułeś po 0:6 z Milanem gdzie Inter grał w roli gospodarza ? Widzew zapisał piękną kartę w pucharach  ale i był też ból takiej to porażki jak ta we Frankfurcie. Kto przeżył wiele takich bolejących porażek inaczej podchodzi do takiego triumfu jak ten w 2010 roku Interu w LM czy do tego,  że  mój  Śląsk teraz jest liderem i ma szanse na Mistrza a wcześniej zmagał się w III lidze z  takimi "potęgami" jak Swornica Czarnowąsy.
Zrozum, ja nie mam ochoty nikomu nic wytykac. Dzis wygra lepszy, jezeli Slask wygra ok i niech gra w tej LM. Ale wkurwia mnie gadanie takie jak pejsiatego ze Legia "pokazała" jak sie gra. Sory kibic wstydzewa powienien byc ostatnim ktory wytyka cokolwiek Legii. Nie urwali chocby punkta Legii od 10 lat, a jak zwykle maja najwiecej do powiedzenia w temacie Legii i ich kibiców i ich wyników. Mysle ze gdyby oni tak daleko zaszli jak Legia w tym roku w LE to by srali tak ze głowa mała. Zero obiektywizmu. ;) Zycze zeby Widzew wkoncu zagrał w LE(nie zanosi sie) i pokazał małej Legii jak gra wielki Widzew. Zeby sie nie skonczyło ze odpadną w meczu z 3 druzyna ligi maltanskiej.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 02:18 przez VirusT, łącznie zmieniany 1 raz.
88mj

VirusT pisze:
88mj pisze: Siusiaczku, Widzew jest ost polska druzyna, ktora zaszla najdalej w Lidze Mistrzow. A poza tym naucz sie ortografii.
Siusiaczku, wstydzew nawet w grupy nie wyszedł, zajał ostatnie miejsce. 4! :lol2: i ty cos bredzisz o "najdalszym zajsciu"? :lol2:
Szczerze mysle, ze Slask z Lenczykiem na czele lepiej by sobie poradzili.
lenczyk pokazał swoj kunszt w dwumeczu z rapidem. Sztycha nawet jego slunsk nie zrobił :lol2:
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Stwierdzenie, ze Widzew jest ost polska druzyna, ktora zaszla najdalej w tych rozgrywkach znaczy tylko tyle, ze zadna inna polska ekipa nie przebila sie do tego etapu, tj. do fazy grupowej. Jesli tego nie rozumiesz, to znaczy, ze jestes glupi. Nie wiem komu tam kibicujesz, ale jestes malutki, jesli nie umiesz tego uznac. Ja za kazdym razem, kiedy polska druzyna gra w europejskich pucharach trzymam za nia kciuki - czy to Lech jak gral z juve czy ManCity, czy to Slask, Wisla czy nawet legla teraz ze Sportingiem. A tak poza tym, w gwoli scislosci, to Widzew zajal wtedy 3 miejsce w grupie.
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

VirusT pisze:
pabloos6 pisze:
VirusT pisze:
Virus takie to sportowe życie . A jak Ty się czułeś po 0:6 z Milanem gdzie Inter grał w roli gospodarza ? Widzew zapisał piękną kartę w pucharach  ale i był też ból takiej to porażki jak ta we Frankfurcie. Kto przeżył wiele takich bolejących porażek inaczej podchodzi do takiego triumfu jak ten w 2010 roku Interu w LM czy do tego,  że  mój  Śląsk teraz jest liderem i ma szanse na Mistrza a wcześniej zmagał się w III lidze z  takimi "potęgami" jak Swornica Czarnowąsy.
Zrozum, ja nie mam ochoty nikomu nic wytykac. Dzis wygra lepszy, jezeli Slask wygra ok i niech gra w tej LM. Ale wkurwia mnie gadanie takie jak pejsiatego ze Legia "pokazała" jak sie gra. Sory kibic wstydzewa powienien byc ostatnim ktory wytyka cokolwiek Legii. Nie urwali chocby punkta Legii od 10 lat, a jak zwykle maja najwiecej do powiedzenia w temacie Legii i ich kibiców i ich wyników. Mysle ze gdyby oni tak daleko zaszli jak Legia w tym roku w LE to by srali tak ze głowa mała. Zero obiektywizmu. ;) Zycze zeby Widzew wkoncu zagrał w LE(nie zanosi sie) i pokazał małej Legii jak gra wielki Widzew. Zeby sie nie skonczyło ze odpadną w meczu z 3 druzyna ligi maltanskiej.

VirusT nie chcesz wytykać a z całą świadomością to robisz. I co to jest ten wstydzew?  Teraz widzę że jesteś tu nowy więc naucz się pisać pełne  nazwy klubów i  z dużej litery i w ogóle zastanów się nad tym co piszesz w przyszłości.
Obrazek
VirusT

pabloos6 pisze:
VirusT pisze:
pabloos6 pisze:
VirusT pisze:

VirusT nie chcesz wytykać a z całą świadomością to robisz. I co to jest ten wstydzew?  Teraz widzę że jesteś tu nowy więc naucz się pisać pełne  nazwy klubów i  z dużej litery i w ogóle zastanów się nad tym co piszesz w przyszłości.
Ja tylko nie zostaje dłuzny "koledze" z Łodzi.

A co do drugiej czesci. Jezeli pan wyzej przestanie pisac Legła to ja przestane pisac wstydzew :] I wcale taki nowy to ja tu nie jestem ;)
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

88mj pisze: Stwierdzenie, ze Widzew jest ost polska druzyna, ktora zaszla najdalej w tych rozgrywkach znaczy tylko tyle, ze zadna inna polska ekipa nie przebila sie do tego etapu, tj. do fazy grupowej.
Już się nie sraj tym Widzewem bo bzdury piszesz. Fakt grał jako ostatni polski zespół w fazie grupowej tylko najdalej zaszła właśnie Legia sezon wcześniej mierząc się w 1/4 z Panathinaikosem. Nie pamiętasz a może nie chcesz.
88mj pisze: Ja za kazdym razem, kiedy polska druzyna gra w europejskich pucharach trzymam za nia kciuki - czy to Lech jak gral z juve czy ManCity, czy to Slask, Wisla czy nawet legla teraz ze Sportingiem.
Ta już to widzę jak Legii kibicowałeś. I życzę sobie abyś poprawnie pisał nazwy klubów. Oczekujesz szacunku dla Widzewa to szanuj inne kluby bez wyjątków mimo że jakiegoś nie lubisz.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Jaka napinka zewsząd :lol2: Ja tam szanuje wszystkie polskie kluby (no, może poza Stalą Stalowa Wola :P ), tymbardziej że kibice czołowych zespołów bardzo dobrze reprezentują Polskę w europejskich pucharach: wyjazd Legii do Lizbony i Eindhoven, Wisły do Liege i Londynu, Śląska do Dundee i Bukaresztu, Lecha w zeszłym sezonie do Manchesteru...Piłkarsko też z każdym sezonem jest odrobinę lepiej :-)

Tymczasem we Wrocławiu Legia odprawiła Śląsk z bagażem 4 bramek. Fatalny mecz Pietrasiaka, który popełnił błąd już w 35 sekundzie, a później otrzymał czerwoną kartkę. Fantastyczny gol Ljuboji z wolnego oraz bramka powracającego po kontuzji Astiza dobiła wrocławian. Trzeba jednak pamiętać, że Śląsk nadal jest liderem, choć przewaga nad Legią stopniała do 2 pkt.

Niebawem rozpoczyna się mecz Wisły z Koroną. Dla krakowian to chyba ostatni dzwonek, by włączyć się do walki o czołowe pozycje w lidze. 
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Woo-cash
Kontakt:

Chciałem zakomunikować wszem i wobec że jestem dumny jak cholera! Dlaczego? Dlatego że Legia utarła nosa liderowi. Śląsk dostał ładne baty na swoim stadionie. Już w pierwszej minucie dał gol Gola ;-). Niecałe 15 minut później było już 2-0 po drugiej bramce Janka. Świetną bramką z rzutu wolnego popisał Danjel Ljuboja. Warto wspomnieć że Śląsk pierwszą połowę kończył w osłabieniu po czerwonej kartce bodajże w 35 minucie spotkania i schodził do szatni z bagażem trzech bramek. Po przerwie okazji dla Legionistów nie brakowało a ostateczny cios zadał Inaki Astiz. Mecz mógł się podobać ale niestety tylko w wykonaniu Legii bo nie ukrywam że Śląsk mnie rozczarował na całej linii. Spodziewałem się twardego wyrównanego spotkania oczywiście z wygraną Legii. Decydujące zapewne była bramka zaraz na początku spotkania która na wejściu pokrzyżowała plany Wrocławian dodatkowo czerwona kartka w końcówce pierwszej połowy i już wtedy dla Śląska było po meczu. Oczywiście niezmiernie cieszę się ze zwycięstwa i nie ukrywam że wynik mógł być dużo wyższy bo sytuacji na bramki nie brakowało. Warto jeszcze odnotować debiut Nacho Novo ale bez fajerwerków. Niczym nie zaskoczył ani nie rozczarował. Zagrał przyzwoicie. Tak więc po niepowodzeniu z poprzedniego tygodnia oraz odpadnięciu z LE Legioniści dali upust swojej sportowej złości nokautując Śląsk. I taką właśnie Legię chcę już widzieć do końca sezonu!
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Jedynym pozytywem meczu Śląsk - Legia z punktu widzenia kibica wrocławskiego klubu jest akcja w młynie z pewnym legionistą, któremu wydawało się, że jak schowa szalik Legiuni za kołnierz to uda mu się przetrwać 90 minut w paszczy lwa. Niestety dla niego, nie udało mu się to.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Hehe i co mu zrobiliście :?: Musiał biegać nago przed trybuną jak kiedyś jakiś chłopaczyna w Krakowie :?: :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Stałem dość blisko więc widziałem dokładnie całe zajście. Jak już mu rozpieli bluze i wyciągnęli szalik to nawet nie miał czasu się zastanowić co teraz z nim zrobią bo dostał pierwszego strzała w twarz. Potem kolejne, jeszcze kilka butów, i tak dalej. Przykre, że całe zdarzenie rozegrało się przy jego kobiecie, no ale za głupotę trzeba płacić. Nauczkę ma chyba na całe życie.
pewny

gdyby nie błąd już w 35 sekundzie to może i mecz by inaczej wyglądał, później czerwień i po zawodach było, ale to historia...

ale mecz się nawet dobrze oglądało, bo było sporo sytuacji...

no ale dzięki takiemu wynikowi u góry tabeli ciasno :).
Obrazek
Waldini

Post autor: Waldini »

Il Capitano pisze: Stałem dość blisko więc widziałem dokładnie całe zajście. Jak już mu rozpieli bluze i wyciągnęli szalik to nawet nie miał czasu się zastanowić co teraz z nim zrobią bo dostał pierwszego strzała w twarz. Potem kolejne, jeszcze kilka butów, i tak dalej. Przykre, że całe zdarzenie rozegrało się przy jego kobiecie, no ale za głupotę trzeba płacić. Nauczkę ma chyba na całe życie.
Trzeba być ultrakretynem, żeby w barwach iść na sektory, gdzie siedzą kibice klubu, z którym ma się kosę, w dodatku na młyn. A jak gość bierze jeszcze kobietę ze sobą, to już zupełnie brak słów. Słusznie zebrał oklep, głupotę trzeba piętnować. Tak zauważyłem, że kibice Legii to specjalizują się we wchodzeniu na dziko, tam gdzie nie są wpuszczani. W Bełchatowie takie krzywe akcje mogą przechodzić, u nas jak widać niekoniecznie.
FReeFonix

Post autor: FReeFonix »

Z jednej strony trochę go szkoda, ale z drugiej... Nie wiem co trzeba mieć na bani, aby brać ze sobą szalik Legii i usiąść w sektorze kibiców Śląska.
Cieszy, że Legia nie podłamała się po meczu ze Sportingiem i pokazała Wrocławianom, że jeszcze długa droga przed nimi do mistrzostwa. Bramka Ljuboji - cudo.
ObrazekObrazek

"Zesraj się, a nie daj się!"
Woo-cash
Kontakt:

Wisła wtopiła u siebie z Koroną. Kolejną czerwoną kartkę wyłapał Czekaj.
Kusy

Wisła oddala się od pucharów... szkoda, bo mają wysoki współczynnik i mieliby rozstawienie.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
pewny

każdy mimo wszystko liczył że do walki o mistrza włączy się Lech z Wisłą, ale oni nawet na puchary mogą się nie załapać... w kwestii Wisły, to przyzwyczailiśmy się w ostatnich latach że walczyli o mistrzostwo, ale czasy się zmieniają, wiecznie tego grać nie będą... jedynie wyróżniającą się postacią w Wiśle jest Melikson, reszta gra przeciętnie...
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

pewny pisze: jedynie wyróżniającą się postacią w Wiśle jest Melikson, reszta gra przeciętnie...
To sprzedadzą go po sezonie. I w takim układzie zostanie drużyna przeciętniaków.
ODPOWIEDZ