Polska Ekstraklasa
-
Kusy
Odp: Polska Ekstraklasa
Jak się nie załapią na puchary, to pewnie Melikson zostanie sprzedany...
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Woo-cash
- Kontakt:
W ostatnim meczu 19 kolejki GKS Bełchatów zremisował z Górnikiem 1-1. Oczywiście ten mecz niczym szczególnym nie namieszał w tabeli.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
pewny
ładna akcja Nowaka... niczym Messiemaster_snake pisze: W ostatnim meczu 19 kolejki GKS Bełchatów zremisował z Górnikiem 1-1. Oczywiście ten mecz niczym szczególnym nie namieszał w tabeli.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Woo-cash
- Kontakt:
Za nami część meczy bodajże 20 kolejki T-Mobile ekstraklasy. Oczywiście osobiście jestem zadowolony ze zwycięstwa Legii nad ŁKS. Choć wygrana była z góry można rzec że przesądzona to ŁKS jednak stawiał opory i łatwo nie było. I dzięki temu przynajmniej do dzisiaj lider jest w Warszawie. Nie spodziewałem się że kiedykolwiek to napiszę ale dziś szczerze będę kibicował Widzewowi aby urwał punkty Śląskowi. Ozywiście chciałbym wygraną Łodzian jednak dobry remis nie będzie zły.
W pojedynków dwóch outsiderów ligi lepsze okazało się Zagłębie pokonując Cracovie na ich własnym terenie.
Polonia doznała 2 porażki z rzędu. tym razem pogromcami Czarnych Koszul okazali się piłkarze GKS Bełchatów. A Wojciechowski już coś tam kombinuje po cichu
Warto wspomnieć że Wisła rozstała się z Kazimierzem Moskalem. Następcą Moskala został polski Guardiola jakim nazywany jest Michał Probierz. Jako nowy szkoleniowiec Wiślaków odniósł zwycięstwo w debiucie nad ekipą Lechii Gdańsk.
W innym spotkaniu Korona pokonała Podbeskidzie 2-0.
W pojedynków dwóch outsiderów ligi lepsze okazało się Zagłębie pokonując Cracovie na ich własnym terenie.
Polonia doznała 2 porażki z rzędu. tym razem pogromcami Czarnych Koszul okazali się piłkarze GKS Bełchatów. A Wojciechowski już coś tam kombinuje po cichu
Warto wspomnieć że Wisła rozstała się z Kazimierzem Moskalem. Następcą Moskala został polski Guardiola jakim nazywany jest Michał Probierz. Jako nowy szkoleniowiec Wiślaków odniósł zwycięstwo w debiucie nad ekipą Lechii Gdańsk.
W innym spotkaniu Korona pokonała Podbeskidzie 2-0.
-
pewny
jeśli Widzew zagra taką piłkę jak w Warszawie, to dzisiaj dadzą rade 

-
Damiano
Oby Widzew cos urwał, bo Śląsk to nie jest ekipa na LM
-
IlCapitano
A to w Polsce jest jakaś ekipa na LM?Damiano pisze: Oby Widzew cos urwał, bo Śląsk to nie jest ekipa na LM
-
Kermitt
Ja tak jak Damiano, wolałbym oglądać Legię w kwalifikacjach. Wydaje mi się że z polskich drużyn są teraz zwyczajnie najsilniejsi i budują fajny projekt, starając się opierać na młodych, krajowych wychowankach. Szkoda tylko że w czasie tej przerwy trochę ich ubyło (Rybus, Komorowski, Borysiuk - jak jeszcze ktoś to proszę mnie poprawić
).
-
pewny
Widzew grał do końca i wywalczył remis... mecz nie był jakoś bardzo porywający, pierwsza połowa na plus dla obu ekip, w drugiej już mecz wyglądał przeciętnie...Damiano pisze: Oby Widzew cos urwał, bo Śląsk to nie jest ekipa na LM
swoją drogą... Śląsk grał bez pomysłu, bramkę na 2-1 zdobyli po fatalnym błędzie Widzewiaków, także ostatnio Śląsk przeciętnie...

-
Kusy
Klinsi64 pisze: Legiado pozbycia się Borysiuka,Komorowskiego i Rybusa...
![]()
jak uda się im zdobyć tytuł mistrzowski, to na pewno się wzmocnią
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Woo-cash
- Kontakt:
Ładnie się Widzew postarał. Choć muszę przyznać że przy prowadzeniu Śląska już nie wierzyłem że uda im się wyciągnąć remis a tu proszę! W ostatnim niedzielnym meczu Ruch pokonał Jagiellonię i dzięki temu wskoczył na trzecie miejsce w tabeli. Jak wiadomo zaplanowany na poniedziałek mecz Lecha z Górnikiem został przełożony na inny termin z powodu żałoby narodowej.
-
Kermitt
Właśnie o tym pisałem, ale nie wolno zapominać że w zespole dalej ważne role grają zawodnicy jak np. Wolski, Kucharczyk czy Żyro. Wystarczy spojrzeć kto w ostatnim meczu dał Wojskowym zwycięstwoKlinsi64 pisze: Legiado pozbycia się Borysiuka,Komorowskiego i Rybusa...
![]()
-
Woo-cash
- Kontakt:
Racja. Taka kolej rzeczy w naszej rodzimej piłce. Jesteś dobry i się wypromowałeś to wygrywasz bilet do lepszego zespołu bądź zarobki biorą górę. Nie wydaje mi się zbytnio aby ktoś bardzo po nich płakał bo jak widać na ich miejsce są kolejni młodzi zdolni.
-
magneto86
Co do wzmocnień to nie sądzę, że kogoś jeszcze wartościowego sprowadzą, są Blanco i Novo, pytanie czy to tylko znane nazwiska, czy nadal wartościowi gracze.
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
-
pewny
na razie 21 kolejka przebiega praktycznie remisowo... mamy już 4 remisy i tylko jedną wygrana Legii, co daje jej utrzymanie na fotelu lidera...
dzisiaj ciekawie zapowiada się starcie Śląska z Koroną...
Korona idzie jak burza w tym roku kalendarzowym, 3 mecze i 3 wygrane... Śląsk natomiast zawodzi, pomijam wpadkę z Legią u siebie, ale z Widzewem tez nic ciekawego nie grali... wydaję się że złapali zadyszkę, ale dzisiejszy mecz rozjaśni wszystko.
Jeśli Polonia dzisiaj nie wygra z zespołem Hajty to Wojciechowski całkiem osiwieje... wygrali jedynie z słabym ŁKSem, a tak to przegrana z Widzewem, Koroną i Bełchatowem... mistrza mają raczej z głowy...
dzisiaj ciekawie zapowiada się starcie Śląska z Koroną...
Korona idzie jak burza w tym roku kalendarzowym, 3 mecze i 3 wygrane... Śląsk natomiast zawodzi, pomijam wpadkę z Legią u siebie, ale z Widzewem tez nic ciekawego nie grali... wydaję się że złapali zadyszkę, ale dzisiejszy mecz rozjaśni wszystko.
Jeśli Polonia dzisiaj nie wygra z zespołem Hajty to Wojciechowski całkiem osiwieje... wygrali jedynie z słabym ŁKSem, a tak to przegrana z Widzewem, Koroną i Bełchatowem... mistrza mają raczej z głowy...

-
Dominho
Zagłębie z Ruchem na remis, choć Niebiescy mieli szanse, by wygrać ten mecz. Najciekawsza była 55 minuta. Wszyscy wstaliśmy, by brawami uczcić pamięć śp. Smolarka, a Miedziowi strzelili gola
Moc braw od fanów Zagłębia się zdecydowanie wzmocniła 
A po meczu złapałem Niedzielana
Jeśli kogoś zainteresuje -> http://sportnewsy.pl/Newsy/1550
A po meczu złapałem Niedzielana
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
Woo-cash
- Kontakt:
Nie ukrywam że dla mnie zadawalające wyniki. Jakby wszystko się pod Legię ułożyło. Jeszcze tylko czekam z niecierpliwością na końcowy wynik z Wrocławia gdzie póki co mamy kolejny remis w tej kolejce. Oby Koronie udało sie dowieść remis do konca. A kto wie może jeszcze pokuszą się o zwycięstwo.
-
Lamatico
- Kontakt:
Wczoraj miałem okazję zasiąść na trybunach przy ulicy Reymonta i oglądać 'hit' Wisła vs. Lech. Mecz trzymał w napięciu, smaczku dodawały kolejne niewykorzystane sytuację oraz czerwona kartka dla Możdżenia. Wszystko wyglądało bardzo fajnie, tylko zabrakło goli. Mecz ożywili Melikson i Garguła. Dobrą zmianę w Lechu dał Krivets.
Niestety... jestem bardzo zasmucony, zażenowany postawą kibiców Lecha Poznań. Rozumiem nienawiść, wyzwiska, to norma na stadionach nikogo tutaj nie chcę bronić ani obwiniać, ale... nie potrafić uczcić pamięci Włodzimierza Smolarka, minutą ciszy to dla mnie skandaliczne zachowanie. Chamstwo i tyle, brak wyczucia sytuacji, nie wiem jak to nazwać. WSTYD.
Niestety... jestem bardzo zasmucony, zażenowany postawą kibiców Lecha Poznań. Rozumiem nienawiść, wyzwiska, to norma na stadionach nikogo tutaj nie chcę bronić ani obwiniać, ale... nie potrafić uczcić pamięci Włodzimierza Smolarka, minutą ciszy to dla mnie skandaliczne zachowanie. Chamstwo i tyle, brak wyczucia sytuacji, nie wiem jak to nazwać. WSTYD.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Nie pierwszy raz kibice Lecha obnoszą się wszem i wobec ze swoim buractwem.Lamatico pisze: nie potrafić uczcić pamięci Włodzimierza Smolarka, minutą ciszy to dla mnie skandaliczne zachowanie. Chamstwo i tyle, brak wyczucia sytuacji, nie wiem jak to nazwać. WSTYD.
-
Kusy
Śląsk -Korona 1-2 
Śląsk jak tak dalej będzie grał, to na puchary się nie załapie
Śląsk jak tak dalej będzie grał, to na puchary się nie załapie
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Woo-cash
- Kontakt:
Świetnie! Nie ukrywam że czekałem na końcowy gwizdek z niecierpliwością. Owszem również się podpisuje pod tym że jak dalej będą grać taką padakę to będzie ciężko.kusy pisze: Śląsk -Korona 1-2
Śląsk jak tak dalej będzie grał, to na puchary się nie załapie![]()
-
WTF
Śląsk zaczął rundę rewanżową źle, jak nie bardzo źle. O mistrzostwie moim zdaniem mogą już zapomnieć i pozostaje im walka o miejsce w eliminacjach LE. Patrząc jednak na sytuację innych drużyn to śmiem twierdzić( może i mylnie), że prędzej Wisła mająca sporą stratę to miejsc pozwalających grać w pucharach się na takowym znajdzie niż Śląsk( o ile będzie dalej tak grał jak gra). Wiosna podobnie jak jesień( a przynajmniej jej początek) należy do Korony, która pokazuje, że grając twardą męską piłkę i opierając się w dużej mierze na przygotowaniu fizycznym można narobić zamieszania w naszej "ekstraklasie". Ja jednak przewiduję, że na koniec pierwsza trójka będzie następująca: Legia, Ruch, Wisła. O ile jestem prawie pewien, że Legia będzie mistrzem, o tyle wymienione drużyny na miejscach 2 i 3 mogą się tymi miejscami zamienić. Tuż za podium widzę Koronę, Śląsk i Polonię w dowolnej kolejności. Dalej Lech, Widzew i bardzo ambitni gracze Podbeskidzia. Następnie kilka drużyn, które o ligowy byt będą walczyć gdzieś tak do 25-26 kolejki. Z ligi spadną dwie drużyny z grupy czterech: Łks, Cracovia, Zagłębie i Lechia. Może nie jest to odkrywcze stwierdzenie, bo wymienione drużyny zajmują kolejno ostatnie 4 miejsca w lidze
Jeśli mam wytypować dwie do spadku to będą to Zagłębie i Łks. Jednak wszystko zweryfikuje boisko i tabela po 30 kolejce. Na koniec życzę sobie aby drużyny, które będą grać w eliminacjach do LM i LE zaprezentowały się z jak najlepszej strony i aby przynajmniej jedna z nich zagrała w fazie grupowej LE lub LM, choć to drugie jest mało realne.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
-
GULI
słowa te w ustach Twoich jako kibica/sympatyka Legii brzmią bynajmniej śmiesznie...spożywaj więcej "żęszenia" podobno pobudza pamięćmaster_snake pisze: Nie pierwszy raz kibice Lecha obnoszą się wszem i wobec ze swoim buractwem.

-
Paru
Byłem na meczu Wisła-Lech, w klatce gości i po 1, nie słychać w ogóle spikera, nikt nie wiedział o co chodzi. Po 2 K. gniazdowy w momencie początku minuty ciszy nic nie widział, bo stał tyłem (to raczej normalne). Także wszelaka napier.dalanka jest zbędna jak się "w du.pie było i gówno widziało".
-
Lamatico
- Kontakt:
No bez jaj. To co napisałeś świadczy... nie wiem o czym świadczy...Paru pisze: Byłem na meczu Wisła-Lech, w klatce gości i po 1, nie słychać w ogóle spikera, nikt nie wiedział o co chodzi. Po 2 K. gniazdowy w momencie początku minuty ciszy nic nie widział, bo stał tyłem (to raczej normalne). Także wszelaka napier.dalanka jest zbędna jak się "w du.pie było i gówno widziało".
1. Piłkarze stoją w kole, do minuty ciszy
2. Cały stadion (ok 20.000 !!!!!!!! ludzi) na stojąco milczy
3. Wszyscy wiedzą o śmierci Włodzimierza Smolarka, na każdym stadionie tak rozpoczynane były mecze.
... kibice Lecha? Drą japy ile wlezie. Tym co napisałeś tylko się ośmieszyłeś.
Takie słowa potwierdziły tylko moją wcześniejszą opinię!
-
Dominho
Nie chcę nikogo bronić ani atakować. Mecz Lecha z Wisłą był drugim w tej kolejce. Fani Lecha do Krakowa trochę mają, więc nie oglądali meczu ekstraklasy z godziny 18. Minuta, a raczej chwila ciszy była. Nie wiem kiedy spiker mówił o 54 minucie - na Zagłębiu w przerwie i chwilę przed. Ale jeśli powiedział na Lechu tylko chwilę przed to faktycznie mogli nie słyszeć. Przecież oni tam się drą i dopingują. Fakt beznadziejnie wyszło i jedyne czym mogą się usprawiedliwić to że nie wiedzieli. Bo to też była spontaniczna akcja "weszlo.com" o której w tv raczej nie mówili.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
pewny
to i ja się dołączę do dyskusji...
np na stadionie Widzewa wisiały flagi upamiętniające śp. Włodzimierza... minuta ciszy itd... szacun...
klub zastrzegł numer koszulki z jakim grał Smolarek (numer 11)
poza tym Widzew wygrał 1-0 z Bełchatowem i to mnie cieszy![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
np na stadionie Widzewa wisiały flagi upamiętniające śp. Włodzimierza... minuta ciszy itd... szacun...
klub zastrzegł numer koszulki z jakim grał Smolarek (numer 11)
poza tym Widzew wygrał 1-0 z Bełchatowem i to mnie cieszy

-
Paru
Zauważ, że nie bronię tego zachowania tylko po prostu piszę, jak to wyglądało z sektora gości. Wyszło, jak wyszło, nie dobrze, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Lamatico pisze:No bez jaj. To co napisałeś świadczy... nie wiem o czym świadczy...Paru pisze: Byłem na meczu Wisła-Lech, w klatce gości i po 1, nie słychać w ogóle spikera, nikt nie wiedział o co chodzi. Po 2 K. gniazdowy w momencie początku minuty ciszy nic nie widział, bo stał tyłem (to raczej normalne). Także wszelaka napier.dalanka jest zbędna jak się "w du.pie było i gówno widziało".
1. Piłkarze stoją w kole, do minuty ciszy
2. Cały stadion (ok 20.000 !!!!!!!! ludzi) na stojąco milczy
3. Wszyscy wiedzą o śmierci Włodzimierza Smolarka, na każdym stadionie tak rozpoczynane były mecze.
... kibice Lecha? Drą japy ile wlezie. Tym co napisałeś tylko się ośmieszyłeś.
Takie słowa potwierdziły tylko moją wcześniejszą opinię!
-
Woo-cash
- Kontakt:
Nie mam zamiaru się z Tobą dochodzić. Ty wiesz swoje ja wiem swoje i niech tak zostanie. A zdanie swoje podtrzymuje i bez żen szenia się obejdzieGULI pisze:słowa te w ustach Twoich jako kibica/sympatyka Legii brzmią bynajmniej śmiesznie...spożywaj więcej "żęszenia" podobno pobudza pamięćmaster_snake pisze: Nie pierwszy raz kibice Lecha obnoszą się wszem i wobec ze swoim buractwem.