Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Lamatico
Kontakt:

Odp: Transfery w Europie

Post autor: Lamatico »

Ten van der Vaart byłby idealnym rozwiązaniem/alternatywą dla F.Lamparda, ktory niewypalił. Obaj maja podobny styl gry, nie rozumiem dlaczego się nasi działacze nim nie zainteresowali ;/
Jeremy

Post autor: Jeremy »

No ale coz nasi zdecydowali sie na kupno Muntariego,czyli pomocnika defensywnego.
W dalszym ciągu brakuje nam takiego rozgrywającego no i na to wyglada ze poczekamy przynajmniej do stycznia.
A Van der Vaart jest kontuzjogenny wiec moze to i lepiej ze go nie pozyskalimy?Ale nie zmienia to faktu ze pilkarzem jest dobrym.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
TheF

Post autor: TheF »

Dla mnie Quaresma był by idealnym wzmocnieniem=)
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

TheF pisze: Dla mnie Quaresma był by idealnym wzmocnieniem=)
Stary, daruj, daruj i jeszcze raz daruj! Czytając tego typu komentarze coś mnie chwyta.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Byc moze bedziemy mieli drugiego polaka w angielskim Liverpoolu. Jak podają niemieckie gazety Liverpool ponoć zaoferował az 8mln euro!
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Jeremy

Zapomniales dodac ze chodzi o Blaszczykowskiego :P
Ale watpie w jego transfer.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 20:42 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Z całym szacunkiem dla Błaszczykowskiego, ale to jeszcze nie ten poziom, co najwyżej poziom Pennanta. To zdecydowanie za mało jak na zespół, który walczy o majstra i LM. Może kiedyś?
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Perkoz1908

Post autor: Perkoz1908 »

A czy Pennant prezentuje niski poziom?? Uwazam ze rzeczywiscie Błaszczykowskiego mozna porównac do Pennanta. Benitez ma to do siebie ze robi ze srednich piłkarzy ciut lepszych ale zespół na tym fantastycznie zyskuje. Popatrzmy na takiego Voronina, nie jest to gwiazda pierwszego formatu. Luis Garcia tez tez przecietny piłkarz a odnalazł sie w Anglii. Myśle ze jesli ktoryś z naszych piłkarzy ma robic taką prawdziwą karierę to jest to napewno Błaszczykowski. :))
Obrazek

Obrazek
Perkoz1908

Krwawy_eM pisze:
TheF pisze: Dla mnie Quaresma był by idealnym wzmocnieniem=)
Stary, daruj, daruj i jeszcze raz daruj! Czytając tego typu komentarze coś mnie chwyta.

Dlaczego... każdy ma prawo sie wypowiedziec. Wy admini czasem wydaje sie myślicie ze wszystkie rozumy pozjadaliście. :)

// Post pod postem... do regulaminu zaglądałeś? Pierwsze i ostatnie moje ostrzeżenie. Tak pozjadaliśmy wszystkie rozmowy i tyle w tym temacie. Nie mam zamiaru się przekomarzać na w/w temat, albowiem był on tysiąc razy poruszany.

By MiRas.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 22:22 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Tak niech Mourinho ściąga Błaszczykowskiego przecież on 100x lepszy niż wszystkie Kłarezmy razem wzięta... moim zdaniem niektórzy przesadzają z jego umiejętnościami.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jeremy

Blaszczykowski tak naprawde w Bundeslidze jeszcze nie zaprezentowal jakiejs wielkiej formy tak wiec nie ma sie co nim zachwycac.A porownanie do Pennanta?
Graja na tych samych pozycjach ale Anglik jest mimo wszystko lepszy.
Obrazek    
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Jesli Benitez ma glowe na karku i rozeznanie pilkarskie takie jakie mysle ze ma (czyli spore), to Blaszczykowski moze pomarzyc o grze w Liverpoolu. On, tak jak napisa Zlatan8, dopiero dorasta do gry w jednej z najlepszych lig Europy. Borussia jest typowym ligowym sredniakiem, a Liverpool walczy o najwyzsze laury rok w rok.

Jezeli dodac do tego podatnosc na kontuzje (w Anglii gra sie jeszcze ostrzej niz w Bundeslidze) to nie zdziwie sie jesli Premiership pozostanie dla Kuby w sferze marzen na zawsze.
Obrazek
sig by Orzeu
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Zawsze mi się wydawało że Pennant to Jamajczyk :P Jak przejdzie to strasznie tam skiśnie bo grać nie będzie... lepiej dla niego żeby się rozwinął w BvB.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Perkoz1908

Zlatan8 pisze: Blaszczykowski tak naprawde w Bundeslidze jeszcze nie zaprezentowal jakiejs wielkiej formy tak wiec nie ma sie co nim zachwycac.A porownanie do Pennanta?
Graja na tych samych pozycjach ale Anglik jest mimo wszystko lepszy.

Troszke sie uśmiałem jak to przeczytałem. Powiem tak, Błaszczykowski to jest jeden z nielicznych piłkarzy BVB na ktorych najbardziej licza w Dortmundzie.Pierwszy to Petric, jest Błaszczykowski. Błaszczykowski kiedy grał to gra bardzo dobrze. Asystował, dryblował, proponuje obejrzec ostatnią bramkę z Feyenooredem. Naprawde chłopaki, fcinter.pl to nie jedyna stronka na którą radze wchodzic. :))
Obrazek

Obrazek
Jeremy

Daruj sobie takie komentarze i nie pisz mi tu o meczu z Feynoordem bo ja pisalem o meczach w Bundeslidze a nie w sparingach.A nawet jesli licza na niego to nie znaczy ze jest jakims wielkim pilkarzem bo w Borussi raczej takich brakuje.Dobra powiedz mi ile asyst zaliczyl w barwach Borussi w Bundeslidze?
Radze ogladac Bundeslige a nie sparingi zeby stwierdzic ze Kubie jeszcze duzo brakuje do najleszych :roll:
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 19:18 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek    
Perkoz1908

Dobrze. A co do oficjalnych danych asyst miał ich 4. Ale miał tez bardzo duzy wpływ na gre. Dosc dodac ze wysteował na prawej obronie, na prawym skrzydle, za napastnikiem i na lewej pomocy. Jak mnie denerwuje mentalnosc polaków.
Obrazek

Obrazek
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Z Matusiaka tez wszyscy swego czasu wielka gwiazde robili. Blaszczykowski jest dobry ale na Liverpool? Moze go nie doceniam, ale ja uwazam, ze na chwile obecna najmocniejsze ligi w jakich moga grac Polacy to Niemcy i Francja. Anglia to poki co za wysokie progi dla naszych reprezentantow.
Jeremy

Jaka mentalnosc?Po prostu sadze ze go przeceniasz i tyle.
Na Borussie to dobry gracz ale go zwyczajnie przewyzszasz.
Do klasowych skrzydlowych wiele mu jeszcze brakuje.
Obrazek    
Pablusso

Perkoz1906 pisze: Dobrze. A co do oficjalnych danych asyst miał ich 4. Ale miał tez bardzo duzy wpływ na gre. Dosc dodac ze wysteował na prawej obronie, na prawym skrzydle, za napastnikiem i na lewej pomocy. Jak mnie denerwuje mentalnosc polaków.
O jakiej mentalnosci mowisz? Bo ja bym w to mentalnosci nie mieszal. Nazwalbym to raczej realizmem... To ze Kuba jest Twoim idolem, nie znaczy ze musisz tutaj nam sugerowac ze mamy klapki na oczach.

Typowa mentalnosc Polaka to raczej Ty wlasnie prezentujesz. Jeden dobry sezon w BvB (przeplatany kontuzjami) i juz uwazasz ze sprawdzi sie w jednym z najlepszych klubow na swiecie.

Kuba strzelil gola Bayernowi i juz niektorzy traktuja go jak bohatera i najlepszego polskiego pilkarza.

@down. A ja nie potrafie powiedziec kto jest najlepszym... zwlaszcza jesli nie liczymy bramkarzy. Dla mnie wszyscy, poza Borucem, sa zdecydowanie za slabi zeby reprezentowac barwy najsilniejszych klubow na swiecie.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 23:43 przez Pablusso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sig by Orzeu
Jaszczu91

Pablusso jak dla mnie to Błaszczykowski jest obecnie najlepszym polskim piłkarzem. Nie licząc oczywiście bramkarzy.
FORZA INTER!
Perkoz1908

Do Pablussa.

Przeplatany kontuzjami ale jednak w lidze 24 mecze zagrał.

Rozumiem ze irronizujesz z tym idolem. Powiem tak, Kuba nie jest moim idolem, co nie odnacza ze jest dobrym piłkarzem i gdyby ktos chciał mi "dac" jego umiejetnosci brałbym je w ciemno. Ty pewnie zresztą tez.
Obrazek

Obrazek
Pablusso

Dobra, stary, pewnie ze bralbym je w ciemno... I owszem z idolem ironizowalem. Bo smieszy mnie, ze tak sie gotujesz jak ktos ma inne zdanie niz Ty.

Ale w sumie sam napisales bardzo wazne zdanie. Zagral 24 mecze w Bundeslidze i myslisz, ze juz jest gotowy zeby grac z powodzeniem w Liverpoolu?

Blaszczykowski dobrym pilkarzem jest, ale nie przesadzajmy. Jest dobry i tyle. Nic wiecej. Nic ponad to. Niestety bo przydalby sie naszej reprezentacji klasowy skrzydlowy.
Obrazek
sig by Orzeu
Perkoz1908

Nieee, nie jest gotowy do gry w Liverpoolu. I nie gotuje się, tylko rozmawiamy. Ale moje zdanie jest takie ze oprocz Boruca to nasz najlepszy zawodnik.
Obrazek

Obrazek
Ulis

Post autor: Ulis »

Nie jest gotowy i nie będzie gotowy nigdy - jak każdy polski piłkarz - nie bramkarz. Ktoś wcześniej wymienił, że polscy piłkarze nadają się na Bundeslige i Ligue 1. Hmm napisze tak: Polscy piłkarze nadają się i owszem na budeslige i lige francuską, ale w szatni. Zamiatać szatnie po piłkarzach Vfb chociażby.
Niestety, taka przykra prawda - jesteśmy słabi jeśli chodzi o piłke nożną. Owszem zdarzają się wyjątki, które prezentują pewien europejski poziom. 'Pewien' - nie znaczy duży. Ale to są tylko wyjątki i zazwyczaj (...nie zazwyczaj tylko zawsze ;]) kończy się powrotem do polski, ewentualnie reprezentowanie słabego klubu niemieckiego bądź francuskiego.. O innych ligach - tych lepszych nie pisze, bo tam nawet do słabszych klubów się nie nadają i tyle.
Ostatnia rzecz na koniec. Najlepszy obecnie polski piłkarz? Boruc. I tylko tyle. Nie ma obok niego nikogo innego.
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
Jeremy

Nasz byly pilkarz zmienil klub.

http://kanonierzy.com/shownews_id-8158_ ... alu-.shtml

Jak dla mnie niespodziewany transfer,mowilo sie o tym od kilku dni ale bardziej spodziewalem sie ze zostanie w Manchesterze United albo ze odejdzie od Francji,no ale coz wybral Arsenal.I az sie zdziwilem ze Arsenal go kupil bo Wenger bardzo rzadko kupuje pilkarzy w tym wieku (31 lat ) a graczom w tym wieku ktorzy sa w klubie z Londynu daje tylko jednoroczne kontrakty a on podpisal dwuletni kontrakt.
A jeszcze wczoraj byla informacja ze Silvestre bedzie gral w Sunderlandzie...
Ostatnio zmieniony 20 sie 2008, 22:34 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek    
Dominik

Post autor: Dominik »

Mistrz Rosji i zdobywca Pucharu UEFA Zenit Sankt Petersburg ustanowił w poniedziałek nowy rekord transferowy. Klub trenowany przez Dicka Advocaata wyłożył aż 30 milionów euro za 25-letniego pomocnika rodem z Portugalii Danny'ego, który tym samym po trzech latach rozstał się z Dynamem Moskwa.
FORZA INTER!!!
Jeremy

Dla mnie transfer Danny'ego to jest szalenstwo :shocked:
Watpie aby ten pilkarz byl wart az 30 milionow.No ale coz,kto bogatemu zabroni.
A tak przy okazji kolejny ciekawy transfer - Milan Baros od przyszlego sezonu bedzie bronil barw Galatasaray Stambul.
Obrazek    
Dominik

Brazylijczyk Rivaldo przyznał, że opuszcza AEK Ateny i kolejny sezon spędzi, grając w... Uzbekistanie. Mistrz świata z 2002 będzie bronił barw Bunyodkoru.
FORZA INTER!!!
Jaszczu91

Byly napastnik Spartaka Moskwa Roman Pawliuczenko przechodzi do angielskiego Tottenhamu. Menadżer Chelsea powiedział ze Robinho w ciągu 48 godzin podpisze kontrakt z klubem i bedzie kosztował 36 mln euro.
FORZA INTER!
Dominik

Obrońca młodzieżowej reprezentacji Anglii Anton Ferdinand przeszedł z West Ham United do Sunderlandu.

Brazylijski napastnik, Ailton został nowym zawodnikiem austriackiego SCR Altach. 35-letni zawodnik złożył podpis na rocznym kontrakcie.
FORZA INTER!!!
ODPOWIEDZ