Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
FcDavids

Odp: Transfery w Europie

Post autor: FcDavids »

Milan się bardzo wzmocnił i Roma tak samo. Roma pozyskując Baptistę, Risse i Meneza jest w/g najbardziej kompletnym zespołem w Serie A- kupli tych których chcieli , na pozycje w których mieli luki. Przy transferach wymienionych klubów obawiam się tego że na koniec sezonu obudzimy się z ręką w nocniku- nie powiem że przespane mercato ale nie było też extra w naszym wykonaniu. Inter chciał rozgrywającego i go w końcu nie ma. Milan ma teraz mega offensywny zespół i dobrą obronę: Zambrotta- Senderos- Nesta - Jankulovski.
Ogólnie 3 drużyny które wygrały to mercato to w/g mnie- 1- Milan, 2- Roma, 3- Fiorentina
Jeremy

Post autor: Jeremy »

FcDavids pisze: dobrą obronę: Zambrotta- Senderos- Nesta - Jankulovski.
Czy dobra to sie jeszcze okaze bo forma Zambrotty jest wielka niewiadoma a Senderos to wg mnie przecietny obronca co nie zmienia faktu ze transfery Milanu sa bardzo dobre ale na razie tylko na papierze.

Natomiast co do transferu Pavlyuchenki to mozna juz byc w 100% przekonanym ze Dimitar Berbatov przejdzie w ostatnich dniach okienka transferowego do Manchesteru United.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Dominik

Post autor: Dominik »

Shaun Wright-Phillips wrócił do Manchesteru City, z którym podpisał czteroletni kontrakt. Suma odstępnego nie została ujawniona, ale powinna była wynieść około 9 milionów funtów.
FORZA INTER!!!
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

// jeszcze jedna taka wypowiedź i będzie mały dramat. MiRas
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 14:53 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

FcDavids pisze: Ogólnie 3 drużyny które wygrały to mercato to w/g mnie- 1- Milan,
nie rozśmieszaj mnie. Milan nakupował starych gwiazd, które maja tylko nazwiska ale umiejętności to już nie wielkie. Wenger opchnął im cienkiego Senderosa i nie mam pojęcia dlaczego tyle osób mówi że to super transfer :roll: Z ich nowych nabytków tylko Flamini może być jakimś wzmocnieniem.
FcDavids pisze: Milan ma teraz mega offensywny zespół
czy ja wiem.
Szewa- wielka niewiadoma. Równie dobrze może się odrodzić jak i grac tak samo jak w Londynia
Kaka- chyba ich najlepszy ofensywny zawodnik
Pato- cały czas mówi sie jako o wielkim talencie i wiąże sie z nim duże nadzieje. Nie zapominajmy że jest jeszcze bardzo młody i nie ma szans (przynajmniej na razie) na odgrywanie jakiejś znaczącej roli
Dinho- zawodnik według mnie wypalony który tak jak na olimpiadzie nic nie pokaże
Inzaghi - zawodnik na którego Milan nie ma co liczyć bo gra on juz nie wiele przez kontuzje, ale trzeba mu oddać że wie jak sie zachowac w polu karnym (tzn umiejetnie sie przewrócić)
Boriello- wraca do Milanu po świetnym sezonie i jest dla mnie duża nie wiadomą

no i chyba to wszystko
Marcopolo pisze:
Twoja wypowiedź daje mi dużo do myslenia :D
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Karpik

Post autor: Karpik »

Oficjalna strona Everton FC podała, że napastnik Manchesteru United, Luis Saha podpisze dwuletni kontrakt z klubem z Liverpoolu. Ceny nie podano. Ale mysle ze kolo 5 mln.
Obrazek

By Kropasz
Ulis

Post autor: Ulis »

Interfun 3 pisze:
nie rozśmieszaj mnie. Milan nakupował starych gwiazd, które maja tylko nazwiska ale umiejętności to już nie wielkie. Wenger opchnął im cienkiego Senderosa i nie mam pojęcia dlaczego tyle osób mówi że to super transfer :roll: Z ich nowych nabytków tylko Flamini może być jakimś wzmocnieniem.
Ale zupełnie nie wiem o co się kłócisz. Co z tego, że 'opchnął im cienkiego Senderosa' ? Dla Milanu w dobie obecnej obrony to będzie znaczące wzmocnienie i tyle. Tak jak Ja nienawidze Milanu tak chyba bardziej się nie da ;p a i tak potrafie znaleść gdzieś w środku troche obiektywizmu i stwierdzić, że obok Romy to właśnie Milan zrobił najlepsze transfery - taka prawda i finito. Z resztą temat o transferach Calcio dział dalej.
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
Jeremy

Marcopolo pisze:
Ciekawe wypowiedz :lol2:

Co do transferow tych najlepszych klubow w Europie to wydaje mi sie ze najlepsze przynajmniej na papierze transfery zrobil Milan.Przeciez Zambrotta,Szewczenko i Ronaldinho do niedawna byli uznawani za njalepszych na swojej pozycji.Rome nalezy tez pochwalic za tegoroczne mercato.Podobaja mi sie rowniez wzmocnienia Barcelony,kupili naprawde swietnych pilkarzy.
Wiele klubow dokonalo ciekawych transferow i te mniejsze (Sunderland,Wolfsburg),srednie(Manchester City,Villareal) i te najwieksze(Milan,Barcelona).
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Dominik

Kenneth Perez, który w czwartek rozwiązał kontrakt z Ajaksem Amsterdam, znalazł nowego pracodawcę. 34-letni ofensywny pomocnik podpisał dwuletni kontrakt z Twente Enschede
FORZA INTER!!!
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Dominik pisze: Kenneth Perez, który w czwartek rozwiązał kontrakt z Ajaksem Amsterdam, znalazł nowego pracodawcę. 34-letni ofensywny pomocnik podpisał dwuletni kontrakt z Twente Enschede
już nie było ciekawszych transferów w Europie??

a co do tematu to też coś napisze:
Smolarek jest bardzo blisko przejścia do Boltonu i to może być dobry kierunek dla Ebiego. Najważniejsze jest żeby grał w pierwszej jedenastce

No i jeszcze Brocchi przechodzi z Milanu do Lazio.
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Interfun 3 pisze:
Dominik pisze: Kenneth Perez, który w czwartek rozwiązał kontrakt z Ajaksem Amsterdam, znalazł nowego pracodawcę. 34-letni ofensywny pomocnik podpisał dwuletni kontrakt z Twente Enschede
już nie było ciekawszych transferów w Europie??

Nigdzie nie pisze że mają to być hity transferowe. Transfer jak transfer.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
dani7

Post autor: dani7 »

Ibrahim Sonko przechodzi z Reading do Stoke City. Senegalczyk podpisał 3-letni kontrakt. Piłkarz ten występował w Reading od 2004 roku i był jednym z kluczowych zawodników tego zespołu. Sonko występuje na pozycji obrońcy. 
kibix

Post autor: kibix »

a Smolarek na rok wypożyczony do Boltonu... założę się że sobie nie poradzi
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
Dominik

Do niedawna wszystko wskazywało na to, że młody argentyński pomocnik przeniesie się z Boca Juniors Buenos Aires do niemieckiego Hamburgera SV. Nic z tego. Luciano Monzon, bo o nim mowa, właśnie podpisał kontrakt z Betisem Sewilla.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2008, 11:11 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER!!!
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Robinho w Man City !

"W informacji o transferze Robinho na Wyspy Brytyjskie nie byłoby zapewne nic zaskakującego, gdyby Brazylijczyk wylądował ostatecznie w Chelsea Londyn. Tymczasem okazało się, iż lepszą ofertę złożył... Manchester City!

Skąd tak zaskakująca dla wszystkich zmiana kontrahenta? Dziennik "Marca" donosi, jakoby dziś po południu klub z Manchesteru zyskał bardzo zamożnego inwestora z Emiratów Arabskich, który zdecydował się przebić najwyższą ofertę Chelsea i wyłożyć na 24-letniego piłkarza aż 42 miliony euro.

Suma ta ostatecznie przekonała działaczy z Bernabeu do pozwolenia Robinho na przeprowadzkę i grę w Premier League. Ot, i wyszła cała "magia" ostatnich godzin, a nawet minut otwarcia rynku transferowego..."

Chelsea zapowiadała wielkie transfery a sciągli raptem Deco , Bosingwe  i Piama przy czym pozbyli się 8 zawodników (Sheva,Pizarro,Sidwell,Boulahrouz ,Sahar,Makelele Ben-Haim i Shaun Wright-Phillips) :lol3:

Podobno Ci Arabscy inwestytorzy mają zamiar w tym sezonie zająć miejsce umożliwiające gre w el.LM a w przyszłym wygrać Lige Mistrzów :D Czyżby rodziła nam się nowa Chelsea ?? Zobaczymy :P
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2008, 08:44 przez ElPolako, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Zawodnik, o którego jeszcze z dwa lata temu bił się ostro Inter z Milanem, który był uznawany, za ogromny brazylkijski talent, czyli Rafael Sobis od przyszłego roku będzie grał w... Al Jazeera. Betis dostał za niego 10 mln dolarów.

Ukraiński snajper Andriy Voronin opuścił szeregi Liverpoolu na rzecz Herthy BSC Berlin.

Tak przeglądałem ten wątek i nikt nie napisał (co mie dziwi) o transferze Milana Barosa do Galatasaray Stambuł, który odbył się dobrych 10 dni temu.

Oprócz tego Steven Finnan z LFC przeszedł do Espanyolu Barcelona. A Berbatov jak wsze i wobec wiadomo jest nowym nabytkiem ManU.

A na marginesie... najdroższy transfer w Serie A wykonał Inter kupując Quaresme  :-D
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Jeremy

Krwawy_dorwie_BAGGIO! pisze:
Tak przeglądałem ten wątek i nikt nie napisał (co mie dziwi) o transferze Milana Barosa do Galatasaray Stambuł, który odbył się dobrych 10 dni temu.

Nie no ja o tym wspomnialem :D

http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=2289.195
Czwarty post od dolu.
Obrazek    
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

No tak... tak to jest jak człowiek przelatuje szybko forum ;P
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
miniu86

Post autor: miniu86 »

No to Robinho postawił na swoim  :lol2: Brazylijczyk musiał narobić niezłego kwasu w ekipie, że tak desperacko uciekał i to byle gdzie. Ciekawe jak sobie poradzi z tamtejszymi obrońcami. Na pewno najciekawszy transfer końcówki mercato.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Dominik

Liverpool FC sfinalizował transfer Alberto Riery z Espanyolu Barcelona. "The Reds" zapłacili Hiszpanom za skrzydłowego 8,5 miliona funtów.

Newcastle pozyskało z Deportivo La Coruna napastnika Francisco "Xisco" Jimeneza Tejadę. Reprezentant Hiszpanii U-21 podpisał ze „Srokami” 5-letni kontrakt.

George McCartney przeszedł z West Ham do Sunderland – dwa lata po transferze w odwrotnym kierunku. Lewy obrońca podpisał 5-letni kontrakt z „Czarnymi Kotami”, sumy transferu nie ujawniono.
FORZA INTER!!!
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Czyli nie tylko Inter z hitem transferowym czekał do ostatnich godzin okienka :P Teraz tylko przekonamy się kto zrobił najlepszy zakup. W sumie dziwię się Robinho, bo myślałem że ma większe ambicje. MC raczej nie powalczy o Ligę Mistrzów. Chyba że chciał za wszelką cenę opuścić Real i pójść gdziekolwiek. Zobaczymy jak sobie poradzi w Anglii.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Dzonyy

Mnie ciekawi jak Sunderland sobie poradzi w tym sezonie bo naprawdę wydali kupę kasy na transfery.
miniu86

Post autor: miniu86 »

A oto 10 największych transferów tego lata:

1) 40 mln euro: ROBINHO (Real Madryt -  Manchester City).
2) 37 mln BERBATOV (Tottenham - Manchester United)
3) 32 mln ALVES (Sevilla - Barcelona)
4) 30 mln DANNY (Dinamo Moskwa - Zenit Sankt Petersburg)
5) 24,6 mln QUARESMA (Porto - Inter)
6) 24 mln JÔ (CSKA Mokwa - Manchester City)
7) 24 mln ROBBIE KEANE (Tottenham - Liverpool)
8 23 mln AMAURI (Palermo - Juventus)
9) 22,5 MASCHERANO (Corinthians - Liverpool).
10) 22 BENTLEY (Blackburn - Tottenham)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Ech, nie doczytałem z tym Mascherano ;). Widać, że Man City się zbroi, natomiast przerażają mnie kwoty w lidze rosyjskiej, za kilka, kilkanaście lat może wyrosnąć na silną ligę, co potwierdzają sukcesy CSKA i Zenitu chociażby.
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2008, 21:51 przez Kropasz, łącznie zmieniany 1 raz.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Dzonyy

W Rosjii to raczej tylko te dwa kluby otrzymują konkretne pieniądze... to im pozwala się pokazać w Europie choć w lidze pieniądze nie gwarantują sukcesu przykładem jest obecny sezon w którym Rubin Kazań lideruje.
Ulis

Post autor: Ulis »

tam to jest większa korupcja niż w polskiej lidze, zawsze omijam rosyjską lige jak gram w buka :-P
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
ZalewaDuzy

Post autor: ZalewaDuzy »

Jak widzicie gdzie kasa tam idą a że nowym właścicielem MC został multimiliarder to się nie ma co dziwić jak za samego ronaldo chcę dać pokaźną sumkę 135 mln funtów :P a w zimie podobno ma wydać około 612 mln na transfery więc czyżby MC stawało się nową siłą no ale zobaczymy jak to będzie :) :)
Obrazek
pct

Post autor: pct »

Dzonyy napalonyy pisze: W Rosjii to raczej tylko te dwa kluby otrzymują konkretne pieniądze... to im pozwala się pokazać w Europie choć w lidze pieniądze nie gwarantują sukcesu przykładem jest obecny sezon w którym Rubin Kazań lideruje.
Oj wcale nie. Liga rosyjska jest naprawde calkiem wyrownana pod wzgledem finansowym. Zenit ma budzet w wysokosci 75mln, CSKA 60mln, Spartak 55 mln, Dynamo 40mln (choc podobno w kazdej chwili moga miec kolejne 20). Drugoligowy Kuban ma budzet w wysokosci 24 mln. A podobno te liczby maja sie dalej wyrownywac.

Co do MC to troche mi ich szkoda. Wpada taki szejk z kieszenia bez dna i chce wywracac rynek transferowy do gory nogami dajac 150mln euro za Ronaldo czy 30mln za Buffona. Takiego tworu w Europie raczej nikt szanowac nie bedzie, mnie to martwi bo ze wzgledu na niechec do MU zawsze lubilem The Citizens.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Ta cała sytuacja z Manchesterem City trochę dziwna. Szejk pewnie dużo nagrał się w FM'a i teraz myśli że każdego piłkarza będzie mógł sobie kupić.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Ciekawe co wydarzy się w zbliżającym się, styczniowym okienku transferowym... Jest wiele spekulacji, zobaczymy ile z nich prawdy, a ile dziennikarskich plotek :p

Moim cichym transferem byłoby kupno Aguero do Interu, o którym co raz głośniej mowa, biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że D. Maradona jest skautem Interu, a Moratti powiedział, iż nie zawaha się wyłożyć ok 60 mln na utalentowanego napastnika z Argentyny, to ta informacja wydaje się być mocno prawdopodobna... 
Forza Inter:)
ODPOWIEDZ