Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Grzybek

Odp: Premiership

Post autor: Grzybek »

Zobaczcie sobie bramke Cruocha.

http://www.zshare.net/download/crouch_2-0-zip.html

Chudy, wysoki ale jaki bramki strzela, najpierw nożyce w lidze Mistrzów a teraz ... :]
Mka

Post autor: Mka »

Cruoch pokazuje że nie jest "drewniany" jak to niektórzy mówili.Chłopak potrafi grać i tyle.
A co najważniejsze strzela gole.
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

Kolejna porażka Newacestle Utd  :cry: ( tym razem z Sheffield u siebie 0-1),Mu bez problemu ogrywa Portsmouth 3-0,w tym sezonie zapowiada się zacięta walka o mistrzostwo między Mu a Chelsea....
Obrazek
Mka

w tym sezonie zapowiada się zacięta walka o mistrzostwo między Mu a Chelsea....
Wreszcie ! Ciekawie będzie :smile: ja oczywiście mam nadzieję że to ManU zdobędzie Mistrzostwo.

LFC również wygrywa,2-0 z Reading FC.
Jutro mecz Arsenalu z WHU.
Forza non mollare mai !

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ja też jestem ogromnie zadowolony, że w Anglii wreszcie nie ma odminacji Chelsea. Jak narazie zacięta walka z ManUtd już nie mogę się doczekac pojednyku tych 2 zespołów.
Jutro mecz Arsenalu z WHU
No mam nadzieję, że wreszcie Tevez i Mascherano pokarzą na co ich stać. Arsenal powinien wygrać ten mecz bez problemu, gdyż WHU nie mają formy, ale niespodzianka mile widziana.
Mka

Tottenham - Chelsea 2-1,w 72 minucie czerwoną kartkę zobaczył Terry.
Druga porażka CFC w tym sezonie.Do ManU mają stratę 3 punktów.Jak widać trener The Blues nie za bardzo może się pogodzić z porażką:

"Trener Chelsea Jose Mourinho skrytykował sędziego Grahama Polla po meczu z Tottenhamem, przegranym przez mistrzów Anglii 1:2 Nie umiem znaleźć żadnego wytłumaczenia dla decyzji sędziego, który wyrzucił z boiska Terry’ego. Pan Poll pójdzie sobie do domu i nikt go nie zapyta o powody jego decyzji. Po meczach powinny być konferencje prasowe dla sędziów, ale ci mogliby mieć problem z wytłumaczeniem się ze swoich boiskowych oszustw – powiedział trener „The Blues”.
- Arbiter dał drugą żółtą kartkę, a w konsekwencji czerwoną Terry'emu, a nie wyrzucił z boiska Hossama Ghaly’ego za uderzenie łokciem Essiena. Czy ktoś kiedyś widział, by sędzia po meczu przyznał się do błędu i powiedział „przepraszam”? Ja wiem jedno, w dwóch spotkaniach, w których sędziował nam pan Poll, straciliśmy pięć punktów – dodał Mourinho."

:lol2:

W derby Londynu Arsenal przegrał z WHU 1-0.Kryzys Kanonierów trwa,nie tylko w Premiership,ale też w LM.
Forza non mollare mai !

Obrazek
Grzybek

No i w kolejnej kolejce ekpiy Chelsea i MU znowu wygrały swoje mecze. Chelsea pewnie pokonała Watford 4-0, hat-tricka w tym meczu zdobył będący w fenomenalnej formie Didier Drogba, jedno trafienie zaliczył Shevcenko. Natomiast MU wygrał na wyjedzie z Blackburn 1-0 po golu Sahy. Jak widac obie druzyny nie zwalniają tempa i odnoszą kolejne zwycięstwa.
Mka

Dobra passa ManU trwa,skromne 1-0 ale 3 punkty są :smile:
Aston Villa wygrywa na wyjeździe z Evertonem 1-0,i awansuje na 3 miejsce w tabeli.Jak dla mnie pozytywne zaskoczenie,w poprzednim sezonie byli przeciętnym zespołem,natomiast w tym (jak narazie) przegrali tylko jedno spotkanie.

Jutro ciekawie zapowiada się mecz Arsenal - LFC
Kanonierzy dość słabo spisują się w lidze,ale Liverpool jeszcze gorzej.The Reds zawodzą na całej linii.Rafa Benitez chyba będzie musial sporowadzić jakiegoś hiszpana :lol2:
Forza non mollare mai !

Obrazek
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Może ostatnio zaniedbałem oglądalność i zainteresowanie tą ligą,ale ciągle staram się być na bieżąco i zaskakuje mnie postawa Czerwonych Diabłów :!: Co jak co,ale widać po odejściu Ruuda van Nistelrooya mentalność piłkarzy nieco się zmieniła, na dodatek wykorzystali ostatnie potknięcie piłkarzy The Blues i już mają nad nimi przewage 3 pkt :brawo: Ciekawe jak długo tak pociągną bez porażki...
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

W meczu kolejki angielskiej Premiership Aresnal Pokonal Liverpool na wlasnym stadionie. Co moze dziwic wszystkie 3 bramki dla druzyny z Londynu strzelali obroncy a mianowice: Flamini, Toure oraz Gallas. W innym spotkaniu Newcastle Utd - druzyna Oby zremisowala bezbramkowo na wyjezdzie z Manchesterem City :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Szycha

Post autor: Szycha »

Warta podkreślenia bramka Toure... Wybiegł na czystą pozycje, dostał prostopadłe podanie i zakładając kanała REinie w sytuacji sam na sam strzelił brame. Adebayor w podbnej sytuacji pod koniec meczu nie strzelił już bramki  :brawo:
Kowal

Nawet dobrze się stało,że Liverpool przegrał.Może nadszedł czas aby w bramce The Reeds stanął Dudek  ;-) :-)NIestety ponownie Newacestle niepotrafi wygrać, jak tak dalej pójdzie to jeszcze spadną do deugiej ligi  :-P
Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

Slaba forma Newcastle moze wrozyc jedno - do konca roku powinnismy spodziewac sie plot na temat ewentualnego powrotu Oby do Mediolanu :wink:.

Na Sir Alexie swego czasu postawilem juz krzyzyk, ale o dziwo, ManU radzi sobie swietnie.
Mka

W pełni zasłużone zwycięztwo Arsenalu.Gra Liverpoolu delikatnie mówiąc nie wygląda najlepiej,a Reina to w ogóle :lol2: wynik mówi sam za siebie.

Newcastle kolejny raz nie potrafi wygrać :roll:
Forza non mollare mai !

Obrazek
Grzybek

Kolejna kolejka sie kończy i kolejne zwycięstwa odnotowują MU i Chelsea.
MU pokonał na wyjezdzie Sheffield United 2-1, 2 bramki dla Czerwonych Diabłów strzelił  Rooney.
Chelsea pokonała West Ham United 1-0 po bardzo ładnym strzale z rzutu rożnego Geremiego.
Arsenal zremisował u siebie z Newcastle 1-1, gola dla Londyńczyków zdobył Henry.
Kowal

Wczoraj Newacestle przerwał zła passę i wygrał na własnym boisku 3-2 z Reading.Jedną z bramek strzelił Oba  oraz drugą dołorzył Emre :brawo::brawo: Może po tym zwycięstwie Sroki zaczną prezentować się lepiej i niebędą jużprzegrywać ;-)
Obrazek
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Ja sie ciesze z zwyciestwa Arsenalu nad tottenhamem 3-0. jak wiadomo derby pólnocnego londynu dla ludzi takich jak ja to najwazniejszy mecz w sezonie :D
Obrazek
Mka

A ja się cieszę że ManU  utrzymuje przewagę nad Chelsea,oby tak do końca sezonu :)
Chociaż myślę że walka o mistrzostwo będzie zacięta,strata CFC do Czerwonych Diabłów wynosi tylko 6 punktów.
Forza non mollare mai !

Obrazek
elvis
Kontakt:

no mam nadzieje, ze po niedzielnym meczu czelsi z Arsenalem ta strata bedzie wynosic 9 punktów a mistrza jakism cudem zdobędzie Arsenal :D
Obrazek
Kowal

Kolejne zwycięstwo Newacestle tym razem z Blackburn na wyjeżdzie 1-3 warto dodać,że dwie bramki strzelił OBA  :brawo: :brawo: (może będzie królem strzelców  ;-) ) W derbach Manchesteru lepsze okazało się United zwyciężając City 3-1 .W niedziele szlagier derby Londynu Chelsea vs Arsenal, wybieram się z ekipą na ten meczyk więc licze,że zobacze dobre widowisko ;-)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Warto dodac ze Rasiak znowu strzelil bramke na zapleczu Premeieship ale jego zespol Suthampton przegral 1-2 :) Rasiak jak narazie samodzielnym liderem klasyfikacji strzelcow z dorobkiem 14 bramek :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Mka

ManU wygrywa w derby Manchesteru z City 3-1 (Saha,Roo i C.Ronaldo):)
Trwa też dobra passa LFC,który pokonał na Anfield Road 4-0 Fulham Londyn.
Wygrywa też Newcastle,pokonując na wyjeździe Blackburn Rovers 3-1.
Grad bramek jak narazie w 17 kolejce :P

Jutro Aston Villa zagra z Sheffield United,no i mecz na szczycie,derby Londynu Chelsea - Arsenal.Mam nadzieję że wygra Arsenal,i T.Henry coś strzeli.
Forza non mollare mai !

Obrazek
elvis
Kontakt:

Henry nie zagra jutro a z tego co słyszałem to nie zobaczymy go na boisku do konca 2006. Jak dla mnie to dobra wiadomosc bo jak nie ma "Titiego" to Arsenal gra ciekawsza piłke a nie podaje ciagle do 1 zawodnika
Obrazek
Mka

Nie wiedziałam że ma jakąś kontuzję :/
jak nie ma "Titiego" to Arsenal gra ciekawsza piłke a nie podaje ciagle do 1 zawodnika
Heh,prawda ;)
Forza non mollare mai !

Obrazek
elvis
Kontakt:

dlatego sie cieszyłem jak cholera po tym jak sie dowiedzialem, że nie zagra z porto za kartki. mysle, że jak by odszedł latem do barcelony to Arsenal prezentowałby tak samo jak teraz bo w tym sezonie gra gorzej niż Robin Van Persie czy Emmanuel Adebayor
Obrazek
Mka

No Henry raczej nie odejdzie z Arsenalu,wiele razy mówił że jest przywiązany do tego klubu.
Fakt że obecnie nie jest w najwyższej formie,ale jest piłkarzem genialnnym jak dla mnie :) nie zapominajmy że to taki sam człowiek jak My i niemożliwe jest,żeby przez cały czas grał na najwyższym poziomie.Wierzę że już niedługo wróći do formy.
Forza non mollare mai !

Obrazek
elvis
Kontakt:

Teraz jest niby to w konflikcie z Wengerem. ja jestem zdania, że czasy swietnosci ma juz  za sobą. Ale to nie bedzie za duzym problemem dla klubu bo juz nie raz sie przekonaliusmy ze Arsene Wenger jest ja MacGuiver :D
Obrazek
Kowal

W derbach Londynu padł remis Chelsea vs Arsenal 1-1.Bramki strzelali odpowiednio Esien(berdzo ładna bramka troche przypomina tą którą strzelił Drago w meczu z Chievo) i Flamini. Mecz ciekawy ale dopiero po strzeleniu pierwszej bramki.
Obrazek
Grzybek

Czyli po remisie Chelsea z Arsenalem, Manchester United powiekszył swoją przewage nad "ruskami". Tyle tylko że Chelsea ma jeszcze mecz zaległy ...
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Kowal pisze: W derbach Londynu padł remis Chelsea vs Arsenal 1-1.Bramki strzelali odpowiednio Esien(berdzo ładna bramka troche przypomina tą którą strzelił Drago w meczu z Chievo) i Flamini.
chyba pierwszego gola strzelił flamini o ile mnie pamięć nie myli
ciesze sie że man.utd  prowadzi w tabeli (i to z niezłą zaliczką), mam nadzieje że nie trafimy na nich w 1/8 ale to już inny temat
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
ODPOWIEDZ