Primera Division

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
bos

Odp: Primera Division

Post autor: bos »

I stało się Antonio Puerta piłkarz Sevilli nie żyje 22 letni piłkarz zasłabł w sobote w meczu z Getafe a dziś po południu zmarł niech spoczywa w pokoju.
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

We wczorajszych meczach Primiera Division rozegrano dwa mecze, w tym hit kolejki pomiędzy Barceloną a Sevillą. Mecz ten zakończył się wygraną gospodarzy 2-1. Bramki strzelili dla Barcelony 2x Messi, a dla Sevilli Frederic Kanoute. W drugim meczu Recreativo Huelva wygrało z Espanyolem Barcelona również 2-1, mimo że do przerwy przegrywało 0-1. Dla gospodarzy 2 bramki strzelił Vavi Guerrero, a dla Espanyolu Albert Riera.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Barcelona wygrała po raz kolejny dzięki wspaniałej pracy sędziego :!: Mam nadziej, że tak jak rok temu tak i teraz nic im się nie uda wygrać.Ciekawe co będą wtedy mówić :lol2: Już mam dość podniecania się grą Ronaldinho,wspaniałymi występami Puyola i tego wspaniałego bramkarza Valdesa :!:

Owszem Blaugrana jest wielkim klubem,ale nie żeby ciągle o nim wypisywać w superlatywach.Dziwne,że Interu tak się nie wychawala...zostawie to bez komentarza.Czekam na koniec sezonu.
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
bos

Myślę że Barca pomału się rozkręca i to nie jest zasługa Ronaldinho tylko Leo Messiego on gra teraz jak Roni kiedyś. Myśle że Rijkaard będzie coraz częściej wystawiał do składu Giovanniego a Ronaldinho będzie na ławce bo to teraz prezentuje Roni to jest żenada.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Andy pisze: Barcelona wygrała po raz kolejny dzięki wspaniałej pracy sędziego :!:
Swoją drogą ciekaw jestem czy Primera Division jest taka "czysta" za jaką ją się uważa.Wszak niemal co kolejkę arbitrzy mylą się na korzyść "wielkich" ,czyli Realu i Barcelony.O sędziowskich wyczynach najgłośniej było kilka lat temu ,gdy szansę na mistrza miał Real Sociedad.Ostatecznie koronę zgarnął Real ,ale ten z Madrytu i to przy duuuuuuużej pomocy arbitrów ,którzy niemiłosiernie robili w chuja Real SSS. :/
Andy pisze: Owszem Blaugrana jest wielkim klubem,ale nie żeby ciągle o nim wypisywać w superlatywach.Dziwne,że Interu tak się nie wychawala...
Przecież "Barcelona to więcej ,niż klub" :lol: Ale co to jest dokładnie ,to nie wiem  :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Andy
Kontakt:

Za nami już kolejna kolejka PD :!: Bardzo ciekawie prezentuje się tabela...liderem jest obecnie....VILLAREAL :!: Tak.Ten z którym to my odpadliśmy w Champions League.Zaskakująco dobrze gra drużyna Żółtej Łodzi Podwodnej, czyżby przyjście Giuseppe Rossiego coś zmieniło ?! Swój mecz wygrała także Katalońska Barcelona gromiąc rywala 4-1,duży udział w tym spotkaniu miał Lionel Messi.
Obrazek

1111111
Ulis

Post autor: Ulis »

Tak się składa, że oglądałem wczoraj mecz Barcy. Chociaż nie lubię tego klubu to musze stwierdzić, że Saragossa WOGÓLE nie istniała w tym meczu. Naprawdę to co gra obecnie Messi to jest mistrzostwo świata..
Coraz częście słyszymy o przenosinach R10 do Milanu lub Chelsea za 70mln. futnów :shocked:, powiem tak: Na miejscu Barcy nie zastanawiałbym się ani chwili gdyby oficjalna taka oferta trafiła do nich. R10 już nie jest potrzebny Barsie tak jak chociażby 2 lata temu. Co do Henryka to cóż... Gdy przechodził do Barcy to czułem, że on tam zginie, że to już końcówka Henrego. Wczoraj nie zagrał źle, ale jeszcze dużo brakuje mu do takiej formy jaką prezentował w Kanonierach. Miał wczoraj jedną 100% sytuację i kilka takich, których mógł strzelić - nie zrobił tego.

Dzisiaj kolejna uczta, bo zapowiada się również dobry mecz, Real - Betis. Królewscy chyba nie mają innej opcji niż zwycięstwo dzisiaj, no ale gdyby faworyci zawsze wygrywali.....

...To bym nie musiał co miesiąc wpłacać kolejnej kasy na konto w Bwin.com :D :P
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jak narazie to Henry jest na etapie udowadniania sobie że zrobił dobrze przechodząc i cienko mu to idzie. Mnie bardziej interesuje kto będzie większą gwiazdą tego sezonu Messi czy Aguero? Myśle ze o tego drugiego możemy się spokojnie postarac
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Mirek11

Post autor: Mirek11 »

Kto wiekszą gwiazdą Aguero czy Messi?? wydaje mi się ze Messi dlatego że wymiatajak siemasz. Jak narazie chyba nikt nie zaprzeczy że jest najlepszym piłkarzem w drużynie dumy Kataloni.
bos

Tak tak Messi gra wyśmienicie Henry pomału do chodzi do formy a o R10 nic nie będe lepiej pisał.
Mirek11

Post autor: Mirek11 »

Świetny mecz Henryego!!! Mój ulubieniec zdobył aż 3 bramki w meczu Levante UD - FC Barcelona. Wiem że to słaba drużyna ale zdobyć hattrica to jest coś. barsa wygrała 4-1. A tą czwartą bramke strzelił nie kto inny niż Lieon Messi.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Dzisiaj jest pojedynek Barca-Atletico  czyt Messi -Aguero myśle że dwóch najlepszych zawodników Ligi hiszpańskiej tego sezonu.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

miniu86 pisze: Dzisiaj jest pojedynek Barca-Atletico  czyt Messi -Aguero myśle że dwóch najlepszych zawodników Ligi hiszpańskiej tego sezonu.
Górą okazał się Messi, którego drużyna wygrała 3-0 a przy tym Messi strzelił bramkę. Oprócz niego gole zdobyli Deco i Xavi. W innych najciekawszych meczach Real wygrał 2-0 z Recreativo Huelva po bramkach RvN i Higuaina. Sevilla przegrała u siebie z Deportivo La Coruna 0-1 po golu Riki. Valencia poległa również u siebie 1-2 Espanyolwi.
bos

Barca chyba się odrodziła a Sevilla ma kryzysik Real w końcówce wygrał spotkanie z Recreativo.
Nasz Ebi zdobył bramkę z Realem Valladolid to była pierwsza bramka polaka od 10 lat.
IRT

Post autor: IRT »

Barca potknęła się z Villarealem. Przegrali 3-1. A Real natomiast przegrał z Espanyolem 2-1. Może jednak ten Villareal (2 miejsce; 18 pkt. jak do tej pory) i Espanyol (5 miejsce; 16pkt.) powalczą z tymi "wielkimi" klubami o mistrzostwo. Chociaż pewnie jak zwykle wygra ten Real, albo ta Barca... :P
IRT. :]
Forza Inter!
Andy
Kontakt:

I mamy kolejne potknięcie Barcelony tym razem z Realem Valladolid :lol2:.Kto by przypuszczał,że katalońska Barca zaledwie zremisuje 1-1,klub który jest naszpikowany gwiazdami nie potrafił pokonać beniaminka :!:

To potknięcie wykorzystał Madrycki Real,który powraca na właściwy tor...Królewscy rozgromili Valencię aż 5-1.Bardzo ciekawie zapowiada się hiszpańska PD,mam nadzieje, że końcowy układ tabeli będzie wyglądał podobnie z tym że Barcelone umieściłbym na 4-5 miejscu :P
Obrazek

1111111
Shady

Post autor: Shady »

Andy pisze: że końcowy układ tabeli będzie wyglądał podobnie z tym że Barcelone umieściłbym na 4-5 miejscu :P
Na 5, a nie na 4... po co Ci oni w Lidze Mistrzow :P
bos

W ostatniej kolejce Real przegrał 0:2 z Sevilla a BARCA wygrała 3:0 z Betisem i ma już jeden punkt straty w LM Real emis BARCA zwycięstwo Katalończycy mają coraz lepszą forme.
VAMOS BLUAGRANA!!!
Kowal

Post autor: Kowal »

Dziś znowu Barca wtopiła meczyk  :-D :brawo: :-D
przegrali z Getafe 2-0 :-D (bramki strzelali Manu i Albin a w ekipie Barcelony czerwienia został ukarany Zambrotta..) czy to jakis początek kryzysu w lidze  Barcelony  :?: :roll: miejmy nadzieje,że tak  :-D
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Oglądałem ten mecz. Barca próbowała ale nic im nie wychodziło. Na pochwały zasługuje Getafe. Zaimponował mi niejaki Uche ... czy to nie ten sam Uche, który wymiatał w Wiśle swego czasu w meczach z Lazio, Parmą czy Bordeaux ?? :P
RoB

Post autor: RoB »

Z Bordeaux ? W Bordeaux to on grał chyba jeden sezon. W każdym razie to nie on. Ten z Getafe to Ikechukwu Uche, a Kalu Uche niegdyś grający w Wiśle to jego brat.

btw. Barcelona gra równie słabo na wyjazdach w Hiszpanii, co Milan u siebie w Serie A.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2007, 01:23 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Andy
Kontakt:

Bardzo ciekawie zapowiada się sezon w tym sezonie w PD ! Jest bardzo wielki ścisk w czołówce tabeli...Real Madryt,Fc Barcelona,Fc Sevilla czy Villareal grają w kratke i nigdy nie wiadomo jakimi wynikami zakończą się mecze tych drużyn.

W ostatniej kolejce Real Madryt dosc pewnie pokonał Osasune 2-0 a bramki wówczas strzelali RvN i Sneijder. Także Fc Barcelona nie chciała byc w tyle i ograła 3-0 Valencie, która rozgrywa jeden z gorszych sezonów...kontuzji w tym meczu doznał Lionel Messi, który to w ostatnim czasie "ratował" Blaugrane przed przegraną.Także w Argentyńczyk na pewno nie wystąpi w arcy ważnym meczu z Realem Madryt.Po ostatnich niepowodzeniach wygranej doświadczyli także piłkarze Villarealu, którzy to ograli 1-3 Getafe.

Tabela na dzień dzisiejszy przedstawia się następująco:
1.Real Madryt - 38 pkt
2.Fc Barcelona - 34 pkt
3.Atletico Madryt - 31 pkt
4.Villareal - 31 pkt
5.Espanyol - 30 pkt.

Zaskakująco nisko znajduje się Sevilla, także Valencia nie prezentuje tego czego byśmy od nich oczekiwali...
Obrazek

1111111
szuli

Post autor: szuli »

w lidze hiszpanskiej bardzo mi sie podoba ze tam zawsze jest ścisk w czołówce  ;-)
jest masa fantastycznych druzyn ale mysle ze itak liga angielska jest lepsza
chcialbym zeby mistrza hiszpanii wygral ktos inny niz barca czy real - byloby ciekawiej w koncu bo tam zawsze albo real w ostatniej kolejce albo barca w przedostatniej jednak wygrywa

ja bym chciał zeby taki espanyol w koncu pokazał w katalonii ze jest lepszy
albo atletico w madrycie
Obrazek

Obrazek
Andy
Kontakt:

Tak.Zawsze drużyny walczą do ostatniej kolejki.Ja mam podobne zdanie,ale chciałbym aby po raz kolejny tytułu nie zdobyła Barcelona, wychwalana przez większośc ludzi :neutral: W sezonie ubiegłym zostali już skarceni przez Real Madryt ciekawe kto tym razem upokorzy i wyprzedzi dume Katalonii :D
Obrazek

1111111
Grajas

Post autor: Grajas »

Szkoda że Sevilla trochę zawodzi ale mam nadzieję że zaczną grać lepiej i wskocza do pierwszej czwórki :) I w lm tez mogą powalczyć.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 12:47 przez Grajas, łącznie zmieniany 1 raz.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

W Primiera Division cieszy mnie forma moich ulubieńców - "Zółtej łodzi podwodnej". Drużyna z El Madrigal czyli Villarreal po dośc słabym poprzednim roku teraz znów jest jedna z czołowych drużyn. Wszyscy chyba pamiętają klęską naszych z Hiszpanami. Byliśmy zaszokowani, ze nikomy wcześniej nie znany zespół, który w fazie grupowej praktycznie nie strzelał bramek i z problemami wyeliminował Glesgow Reengers pokonał wielki Inter.

Teraz byli półfinaliści CL poczynają sobie bardzo dobrze i liczę na ich wystep w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.
Inter Man

Post autor: Inter Man »

lamatico pisze: W Primiera Division cieszy mnie forma moich ulubieńców - "Zółtej łodzi podwodnej". Drużyna z El Madrigal czyli Villarreal po dośc słabym poprzednim roku teraz znów jest jedna z czołowych drużyn. Wszyscy chyba pamiętają klęską naszych z Hiszpanami. Byliśmy zaszokowani, ze nikomy wcześniej nie znany zespół, który w fazie grupowej praktycznie nie strzelał bramek i z problemami wyeliminował Glesgow Reengers pokonał wielki Inter.

Teraz byli półfinaliści CL poczynają sobie bardzo dobrze i liczę na ich wystep w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.
ostatnio jednak troche gorzej im idzie
C'E SOLO L'INTER, PER ME, SOLO INTER!!!
Andy
Kontakt:

Przeplatają dobre spotkania z tymi nieco gorszymi...Ale i tak jak do tej pory całkiem nieźle im się powodzi.
Obrazek

1111111
dani7

Post autor: dani7 »

druga liga swiata po angielskiej ,wielkie gwiazdy , swietna liga
Ibanez

Post autor: Ibanez »

No liga calkiem dobra, zgodze sie z poprzednikiem - druga po angielskiej. Panowie a gdzie te czasy kiedy to SerieA byla najsilniejsza??? Co sie z tym stalo??? Ale to chyba material na osobny temat........
FORZA NERAZZURRI!!!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
ODPOWIEDZ