Primera Division
-
dodo_IM
Odp: Primera Division
Ale zważcie uwagę na to, że Maicon kocha Inter, jest tu szczęśliwy i wg mnie nie sława mu w głowie. Po za tym Inter nie jest w niczym gorszy od Realu. Maicon zostanie.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
morgothbauglir
Oby, po jest nam potrzebny, Chociaż z drugiej strony, jeśli pojawi się kosmiczna oferta to możnaby rozwarzyć wydanie na jakiegoś innego piłkarza, podobnej klasy, ale tańszego
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
-
forzaragazzi
Figo miał klauzulę odstepnego. Ronaldo popadł konflikt z trenerem. Za Beckhamem także nie płakano jakos specjalnie w Manchesterze. Zidane został najdrozszym piłkarzem świata wiec była to oferta "nie do odrzucenia". Maicona nikt za "marne" 30 mln nie wyciagnie.Nen pisze: Perez wyciągnął Bekhama Zidane i przede wszystkim Figo o naszym Il Fenomeno już nie wspominając. Więc w jego przypadku wszystko jest możliwe.
-
morgothbauglir
Ale kiedy za Maicona płaci się 30 mln euro, skoro w ostatnim okienku za Wayna Bridge'a dano 13 mln. Real będzie musiał się nieźle wybulić.
-
zimorodek
Moim zdaniem z każdym rokiem coraz mniej atrakcyjna liga ,mimo wszystko uważam ,że możemy w niej znależć naprawdę kapitalnych piłkarzy posiadających wspaniałe umięjętności. Szkoda, tylko ,że Polscy piłkarze coś w Hiszpanii zabardzo przebić się nie mogą... ,ale jestem przekonany ,że niebawem doczekamy się małej Polskiej gwiazdy w Primera Division;)
-
Shady
http://www.youtube.com/watch?v=LCr9_c4rRbU
idiota... dostał za to 10 meczy kary, ale jak dla mnie to i tak za mało.
idiota... dostał za to 10 meczy kary, ale jak dla mnie to i tak za mało.
-
Nen
Dobra, było niesportowe zachowanie i 10 meczy wystarczy. To nie sport dla panienek. Każdy, ma prawo wpaść w szał teraz Pepe odpokutuje, zaplaci kare i koniec. Nie robiłbym z niego jakiegoś bandyty, bo co tydzień w którejś lidze ktoś kogoś uderza.
Dodatkowo jak Zizu Matrixa uderzył w pamiętnym finale, to nikt nie go nie potępiał tylko każdy wyrażał współczucie, że w złym stylu koniec kariery, że nie pomógł drużynie itp..
Dodatkowo jak Zizu Matrixa uderzył w pamiętnym finale, to nikt nie go nie potępiał tylko każdy wyrażał współczucie, że w złym stylu koniec kariery, że nie pomógł drużynie itp..
God protect me
-
Adriano_forever
O kurde a tego to co napadło??
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
-
morgothbauglir
Chyba Portugalczyka poniosły nerwy. Nie rozumiem tego zachowania, zwykle nie sprawiał takich problemów. Ale rzeczywiście tamten chyba go sprowogował. Trudno nie zgodzić się z Nenem- Zidane'owi wszyscy mówili, że miał honor, że dobrze, że uderzył Materazziego. Teraz nikt tak do Pepe nie mówi
-
morgothbauglir
Odnośnie wczorajszych Gran Derbów- jestem załamany. Ilość błędów popełnionych przez Real można liczyć w dziesiątkach. Mogło być jeszcze więcej! Całą robotę, przez ostatnie 23 mecze szlag trafił. Chyba jednak Barca mistrzem 
-
MarcoPolo
- Kontakt:
W Hiszpanii dla Realu robi się coraz gorzej.
Od kiedy ekipa ze stolicy odpadła z Liverpoolem w lidze mistrzów gra sam piach,a wczorajsza porażka z Barceloną 6:2 oznacza iż Real nie jest w trakcie wyniszczania kryzysu tylko w samym środku tego stanu.
Oj czuję ,że posybią się obelgi w stronę piłkarzy i trenera orazcałego zarządu ,bo przecież na taki mecz kibice Realu czekają kilka miesięcy ,a tu dostają sromotne baty ...
Ibra do Realu ?Tak ,ale za 100 milionów ..no i Eto'o zagrał rewelacyjnie chce go w Interze.
Po tym meczu wierzyłem w Dume Katalonii i wiem ,że są w stanie wyeliminowac Chelsea z Ligi Mistrzów
Od kiedy ekipa ze stolicy odpadła z Liverpoolem w lidze mistrzów gra sam piach,a wczorajsza porażka z Barceloną 6:2 oznacza iż Real nie jest w trakcie wyniszczania kryzysu tylko w samym środku tego stanu.
Oj czuję ,że posybią się obelgi w stronę piłkarzy i trenera orazcałego zarządu ,bo przecież na taki mecz kibice Realu czekają kilka miesięcy ,a tu dostają sromotne baty ...
Ibra do Realu ?Tak ,ale za 100 milionów ..no i Eto'o zagrał rewelacyjnie chce go w Interze.
Po tym meczu wierzyłem w Dume Katalonii i wiem ,że są w stanie wyeliminowac Chelsea z Ligi Mistrzów
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
morgothbauglir
Ja myślę, że mimo efektownej wygranej Chelsea nie da sobie wydrzeć awansu. Z całą pewnością mecz z Realem był dla Hiddinka jak horror, bo pokazał co potrafi Barca, jeśli zostawi się jej pewną swobodę. W związku ze środowym spotkaniem bardzo trafne były przypuszczenia pana Rafała Steca, że ogromną wagę będzie miał sędzia- jak pozwoli na dużo kontaktu między zawodnikami- wygrają gracze z Londynu, a jak uprze się na czystą grę- górą będzie Blaugrana
-
Andy
- Kontakt:
Liga się zaczęła...a tu taki przestój ;|..Nie da się ukryć że murowanym faworytem i w tym sezonie jest Fc Barcelona..ale także Real Madryt będzie chciał udowodnić po zakupie kilku piłkarzy, że nie należy ich lekceważyć !
Barcelona w letnim oknie transferowym pozyskała Zlatana Ibrahimovicia..Maxwella..i Czyhryńskiego..z klubu natomiast odszedł Samuel Eto'o..Hlieb (wypożyczenie)..Real Madryt na letnie transfery wydał grubo ponad 250 mln € !! Co jest rekordową sumą...kto by się spodziewał, że dojdzie do takich rewolucji w klubie z Madrytu...kilku piłkarzy przyszło..a kilku odeszło...Kibice z PD będą mogli podziwiać umiejętności takich piłkarzy jak Cristiano Ronaldo czy Kaki..nie należy jednak przekreślać takich uznanych marek jak Valencia czy też Sevilla..które na pewno będą walczyły o każdy punkt !
Ja zawsze uważałem że Primera Division zawsze opierała się na atakach zapominając przy okazji o obronie
..ale chyba ameryki nie odkryłem..hehe..liczę na bardzo dobre występy przede wszystkim drużyn które mogłyby pokrzyżować plany..i utrzeć nosa piłkarzom dumy Katalonii
..
Barcelona w letnim oknie transferowym pozyskała Zlatana Ibrahimovicia..Maxwella..i Czyhryńskiego..z klubu natomiast odszedł Samuel Eto'o..Hlieb (wypożyczenie)..Real Madryt na letnie transfery wydał grubo ponad 250 mln € !! Co jest rekordową sumą...kto by się spodziewał, że dojdzie do takich rewolucji w klubie z Madrytu...kilku piłkarzy przyszło..a kilku odeszło...Kibice z PD będą mogli podziwiać umiejętności takich piłkarzy jak Cristiano Ronaldo czy Kaki..nie należy jednak przekreślać takich uznanych marek jak Valencia czy też Sevilla..które na pewno będą walczyły o każdy punkt !
Ja zawsze uważałem że Primera Division zawsze opierała się na atakach zapominając przy okazji o obronie
-
Tomek8990
Ja akurat w Lidze Hiszpańskiej kibicuje Barcelonie, więc nie chciał bym aby ktoś piłkarzom dumy Katalonii nosa utarł hehe
tak czy inaczej ta liga ma najwięcej piłkarzy którzy mieszczą się w 10 najlepszych na świecie... Nie dawno pisali o tym w którejś gazecie, i wychodzi na to że liga ta może być najmocniejszą na świecie, po tego rocznych transferach...
Forza Inter:)
-
ZanettiCK
- Kontakt:
o poziomie ligi nie świadczy tylko to, ile warci są piłkarze. Wartością La Liga są teraz tylko i wyłącznie Real i Barcelona a to trochę mało, by nazwać ich ligą. Właśnie dlatego za mocniejszą uważam ligę angielską, bo tam cztery drużyny walczą o misrzostwo. W Serie A są trzy drużyny aspirujące do tytułu, ale jakoś ostatnio przestały się one wyróżniać w Champions League, mam nadzieję, że w tym roku się to zmieni.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
Tomek8990
Nie chodziło mi o cenę tych zawodników, tylko o umiejętności... ale ogólnie masz racje, że liga angielska jest mocniejsza itd... tu jest temat o lidze hiszpańskiej więc to do tej akurat ligi napisałem swe odczucia... tak czy inaczej Sevilla czy Villareal też mogą punkty Realowi i Barcelonie urwać, choć szans na tytuł raczej im nikt nie daje... coż zobaczymy...
-
paqao
Dla mnie hiszpańska, angielska i włoska są na podobnym poziomie. W Hiszpanii według mnie naprawdę liczą się 2 zespoły Real i Barca(dla mnie faworyt). Trochę za nimi Atletico,Valencia jak ma kase, Sevilla, Villareal. Te 4 drużyny czasem powalczą o 2 miejsce. Różnica pomiędzy 1 a 20 zespołem jest większa niż we Włoszech. Dla mnie obniża to poziom ligi, na mecze lidera ze średniakiem są łatwe do przewidzenia. Bardzo często pada wiele goli, ale to nie świadczy o poziomie ligi. Drużyny ofensywne ale Barca w Serie a zdobyłaby według mnie tylko 60 goli, "100" by nie zdobyli.
Do tego sezonu: 1. Barca 2. Real(pokłócą się w trakcie sezonu) 3. Atletico
Do tego sezonu: 1. Barca 2. Real(pokłócą się w trakcie sezonu) 3. Atletico
-
Andy
- Kontakt:
Nie da się ukryć, że o mistrza powalczą tylko dwa zespoły - Real i Barcelona..byłbym mile zaskoczony gdyby do tego grona dołączyna jakaś inna drużyna ! Bardzo bym chciał aby tak się stało..ale nie ukrywajmy tego, że nikt na dzień dzisiejszy nie dorówna tym dwóm drużynom..
Co do Serie A i ilości goli zdobytych przez Barce..hmm..no na pewno nie udałoby im się zdobyć powyżej 100...co do tego nie ma żadnych wątpliwości..tutaj drużyne buduje się od obrony
..hehe
..ale to nie ten temat..
Co do Serie A i ilości goli zdobytych przez Barce..hmm..no na pewno nie udałoby im się zdobyć powyżej 100...co do tego nie ma żadnych wątpliwości..tutaj drużyne buduje się od obrony
-
Andy
- Kontakt:
No i stało się..Barcelona zdeklasowała Atletico..Atletico, które to niby miało sposób na Katalończyków
..hehe..ale co tu dużo pisać, kto widział mecz ten wie jak było naprawde
. Piłkarze Guardioli jak zwykle klepali sobie piłką..a bramki zdobyte przez mistrzów Hiszpanii nie były ani efektywne...ani efektowne..to obrońcy z Madrytu dali ciała..dzieci na podwórku nie dają się już tak ogrywać...a Messi robił z nimi co chciał..tak jakby miał przed sobą pachołki poustawiane zamiast piłkarzy
..
Widać obrone w PD ! Ale nie powiem że czasami ładnie atakowali piłkarze z Madrytu i dziwne że nie udało im się strzelić więcej bramek
..ale taka jest piłka. Na razie Barcelona miażdzy..strzela kuuuuppe
bramek (jak w sezonie ubiegłym) i kto wie czy znowu nie uda im się powtórzyć wyczynu strzelenia 100 bramek..na pewno w CL nie będą mieli już tak łatwo
..
Widać obrone w PD ! Ale nie powiem że czasami ładnie atakowali piłkarze z Madrytu i dziwne że nie udało im się strzelić więcej bramek
-
Lamatico
- Kontakt:
Po tym meczu na szczycie PD jestem jeszcze bardziej zadowolony ze spotkanie na SS. Nasi zagrali znakomicie i pokazali najlepszą chyba obronę w Europie. Nie straciliśmy gola od meczu z Milanem, ta bramka z Bari to przez eksperymenty w defensywie itp itd.
Barcelona jest faworytem i chcąc zająć pierwsze miejsce w naszej grupie musimy wszystko wygrywać wysoko i co najmniej zremisować na CN.
Zapowiada się niezła walka o mistrza Hiszpanii. Real i Barcelona to jednak dwa różne zespoły. Piłkarze z Madrytu budują siłę, Barcelona ją udoskonala... Chciałbym mistrzostwo dla Realu...
Barcelona jest faworytem i chcąc zająć pierwsze miejsce w naszej grupie musimy wszystko wygrywać wysoko i co najmniej zremisować na CN.
Zapowiada się niezła walka o mistrza Hiszpanii. Real i Barcelona to jednak dwa różne zespoły. Piłkarze z Madrytu budują siłę, Barcelona ją udoskonala... Chciałbym mistrzostwo dla Realu...
-
IlCapitano
Patrząc na wczorajszy wynik Dumy Katalonii odczuwam jeszcze większy ubaw z ludzi na stronie, którzy marudzili jakim to katastrofalnym wynikiem jest 0-0 u siebie z Barceloną...
Nie interesuje mnie ta liga, jak zwykle o mistrza będą walczyć dwie drużyny, z tym, ze w tym sezonie Barcelona będzie się musiała o wiele bardziej wysilić, bo Real ze swoimi gwiazdeczkami może zamieszać.
Nie interesuje mnie ta liga, jak zwykle o mistrza będą walczyć dwie drużyny, z tym, ze w tym sezonie Barcelona będzie się musiała o wiele bardziej wysilić, bo Real ze swoimi gwiazdeczkami może zamieszać.
-
proba1
Ciekawe co bedziesz odczuwal jak zakwalifikujemy sie do LE bo patrzac na gre Rubina i Dynamo mamy na to spore szanse.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
IlCapitano
Zobaczymy co Ty napiszesz jak wyjdziemy z grupy z pierwszego miejsca.
-
Tomek8990
Real także gromi, dużo strzela, końcówka w wykonaniu królewskich bombowa, C. Ronaldo zaliczył podobno najlepszy występ... Barcelona również do przodu, nie ulega wątpliwości, że obie te ekipy są za zasięgiem pozostałych... Myślałem, że Athletico będzie zagrażać, Aguero, Forlan, i kilku innych świetnych świadczy o potencjale, ale jak na razie 1 punkt w 3 meczach mówi, że byłem w błędzie myśląc w ten sposób. Po cichu wierzę jeszcze w Sevillę, i Valencię, że będą walczyć, bo jeśli nie to za parę kolejek Katalończycy i Królewscy odjadą i pozostanie walka tylko o 3 miejsce...
-
Andy
- Kontakt:
Kolejna kolejka PD za nami..Barcelona swoją nieskuteczną grą zaledwie 1-0 wygrała z Almerią..pff..i dupsko ratuje im niejaki Pedro..szkoda, że my nie mamy takich młodych piłkarzy, którzy mogliby nam strzelać bramki i dawać punkty..Real grając z Sevillą przegrał 2-1 ! Trzeba dodać, że w tym meczu nie wystąpił Cristiano Ronaldo..i gra Królewskich była tragiczna
..Raul..on też już powinien sobie podziękować..jego straty...hehe..nie tylko my mamy taki problem.
W dole tabeli...dość słabo spisuje się Villareal, który albo przegrywa albo remisuje swoje spotkania i zajmuje obecnie 19 miejsce (!!) w tabeli z zaledwie 3 punktami..co się to stało z tą ŻÓŁTĄ ŁODZIĄ PODWODNĄ, która nas wyeliminowała z Champions League ? Albo która wygrywała w Primera Division z Fc Barceloną ?!..
W dole tabeli...dość słabo spisuje się Villareal, który albo przegrywa albo remisuje swoje spotkania i zajmuje obecnie 19 miejsce (!!) w tabeli z zaledwie 3 punktami..co się to stało z tą ŻÓŁTĄ ŁODZIĄ PODWODNĄ, która nas wyeliminowała z Champions League ? Albo która wygrywała w Primera Division z Fc Barceloną ?!..
-
proba1
Odeszli zawodnicy odeszli trenerzy. Skonczylo sie. Szkoda ze my nie wprowadzamy tak mlodziezy jak Barca
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
Tomek8990
Z tego co słyszałem, w Realu zrodził się konflikt, Benzema zły na trenera, że go zdjął z boiska. Mało tego, wkurzył się na weterana Raula, twierdząc, że nie chce z nim grać w ataku. Atak na trenera to jeszcze nic w porównaniu z atakiem na żywą ikonę i legendę klubu z Madrytu. Może to wywołać nie lada burzę jeśli młody atakuje starszego i utytułowanego gracza...ale jest jeszcze jedno ale...Ile w tym wszystkim jest prawdy?
-
mati01000
W konflikcie z Pellegrini byl Cris że go zdjoł w meczu bodajże z Getafe (nie na 100%) a on miał siły i chciał grać do końca
-
Nen
Pojawiały się plotki, że trenerem Realu ma zostać Mancini. Następstwem tych plotek było ostatecznie rozwiązanie kontraktu z tym pierwszym. Mancio jeżeli ma mocna pakę to z średniakami i ogórkami gra koncertowo. Jednak LM to już inna bajka dodatkowo Mancini nie ma mocnego charakteru i nie wiem czy poradziłby sobie z tymi szczekającymi gwiazdeczkami.
God protect me
-
mati01000
Mancini niGdy nie zostanie trenerem realem może nie niGdy na teraz na 100% nie jest w stanie poprwadzić tego zespołu