Primera Division

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Primera Division

Post autor: Shady »

mati01000 pisze: Mancini niGdy nie zostanie trenerem realem może nie niGdy na teraz na 100% nie jest w stanie poprwadzić tego zespołu
Rozumie go ktoś?
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ten człowiek powoli staje się moim ulubieńcem, liczę że pojawi się na zlocie za jakieś 6-8 lat czyli jak będzie miał 16 ;)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
mati01000

Post autor: mati01000 »

Dobra źle to trochę napisałem :P chodziło mi że Mancini nigdy nie zostanie trenerem Realu. A gdyby miał zostać do za dobrych pare lat !!
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

To nigdy nie zostanie czy za parę lat ? Jak dla mnie jedno drugiemu przeczy.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Shady

Jestem hardkorem pisze: To nigdy nie zostanie czy za parę lat ? Jak dla mnie jedno drugiemu przeczy.
Czepiasz się go:P
Nen

Post autor: Nen »

Och, jesteście nad wyraz nierozumni, jeśli nie ogarniacie własnymi umysłami swoistego, podświadomego przesłania zawartego w  osądzie matiego. Otóż mati w swej wypowiedzi daje upust prawu prężenia czasoprzestrzeni stwarzając niejako dwa równoległe wszechświaty, w których symbioza Roberto Manciniego i Realu Madryt będzie przebiegać na zgoła odmiennych płaszczyznach.

:P
Ostatnio zmieniony 8 lis 2009, 00:02 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
mati01000

Dobra dobra Nen tylko ty na 5 meczy umisz 7 wygrać
mati01000

Do matury to mam 5 lat :D:D pisać umię a te "literówki" to wynik ogładania meczu Atletico-Real 0-1 (Kaka 5min)
Nen

Post autor: Nen »

mati01000 pisze: Dobra dobra Nen tylko ty na 5 meczy umisz 7 wygrać
A "umim"  :) Nie Ty jeden naginasz czasoprzestrzeń :)
Ostatnio zmieniony 8 lis 2009, 00:04 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
mati01000

Thx. już wiem że jest nas wielu :) :P  Jak mówisz Real wygra więcej niż 0-2 ?
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

I Barca znów lepsza w Gran Derbi Europy od realu Madryt... Nie sądzę, aby Barca oddała prowadzenie do końca rozgrywek, grają równo, a trzy remisy uznaje się u nich za kryzys :p Real się wzmocnił, ale w tym sezonie nie dogoni Barcy...
Forza Inter:)
mati01000

Nie Barca odda pierwsze miejsce reali w końcówce ! Choć walka na 100% będzie ciekawa przecież Sevilla DLC Valencja i Villarreal będą "grać na całego i walczyć do upadłego" i kto wie może któraś z tych drużyn pomiesza plan Barcy i realu :D
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Niechby pomieszały, będzie ciekawiej :) choć Villareal w tym sezonie poniżej oczekiwań. Liczyłem na Athletico Madryt troszkę, że coś ugrają, ale na razie również nisko...
Forza Inter:)
rudziol

Post autor: rudziol »

Villarreal I Atletico będą kończyć sezon na miejscach promowane awansem do europejskich pucharów choć Tomek racja narazie dużo poniżej oczekiwań :)
WTF

Post autor: WTF »

Kto się przed sezonem spodziewał, że na tym etapie rozgrywek Mallorca będzie aż tak wysoko, a Saragossa będzie walczyć o utrzymanie? Dodajmy do tego słaby początek Villarreal oraz Atletico i mamy bardzo ciekawe rozgrywki w tym roku. Gdyby jeszcze Valencia coś zamieszała w pierwszej dwójce( na co małe szanse) to już byłoby super.   
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Barcy już nikt chyba nie wyprzedzi, nawet Real. Katalończycy zdecydowanie dominują w Primera Division i nie sądzę aby Real wygryzł ich z pierwszego miejsca. Nie zdziwię się jak Barca wygra nie tylko Primere Division, ale i LM.
WTF

Primera Division zapewne wygra ale  LM jakoś wątpię. Już Chelsea w tamtym sezonie pokazał jak dobrze zagrać z Barcą i gdyby nie ta bramka w doliczonym czasie to Barca by się w półfinale pożegnała z pucharem. 
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Wtedy barcelonie pomógł sędzia. Moim zdaniem Barcelona jest nie do pokonania w tym sezonie. Chyba że zdarzy się jakiś cud, lub drużyna przeciwna będzia rozgrywala najlepszy mecz w historii :P Barcelona może formą ogolnie nie zachwyca, ale na spotkania z najlepszymi sie mobilizuja straszliwie. Wystarczy przypomnieć Gran Derbi czy mecz z Interem na camp nou
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
WTF

O tym, że sędzia "trochę" pomógł to wiadomo, nie chciałem o tym pisać bo to każdy wie :P
Uważam jednak, że jeśli jakaś drużyna zagra tak jak Chelsea to powinna dać rade. Puchar Króla pokazał, że Barce można pokonać.
Serpente

Post autor: Serpente »

Ligę mogą wygrać,ale w LM wątpię,oni na chwilę obecną są przejedzeni pucharami,brak im motywacji,bo przecież wygrali wszystko,oczywiście są jednym z głównych faworytów do zdobycia LM ale w wygraną jakoś nie wierzę !!!
Obrazek
WTF

Pierwsza porażka Barcy w tym sezonie w lidze stała się faktem. Jak można było się spodziewać katem Barcy zostało Atletico Madryt, które ma patent na wygrywanie meczów z dumą katalonii na własnym boisku. Tak jak sądziłem nic nie trwa wiecznie, a forma Barcy w ostatnim czasie słabsza. Skoro wiadomo, że można ich pokonać na krajowym podwórku (a i w LM doznali porażki) nie pozostaje nic innego jak czekać na słabszy mecz Barcy w fazie pucharowej LM. Może nie w tej rundzie ale w następnej kto wie. Przewaga w lidze to już tylko 2pkt nad Realem, który mimo średniej gry trzyma się blisko Barcy. Mam nadzieję, że taka różnica punktowa( na plus Barcy lub Realu) utrzyma się do Gran Derbi Europy, w których tytuł mistrza się rozstrzygnie.
Dzyl

Nie spodziewałem że się że Barca przegra z Atletico Madryt które ostatnio nie prezentuje formy, miejsce w tabeli ligowej mówi samo za siebie. Ale cieszę się że Barca przegrała. Lubię Atletico i mam nadzieję że jakoś się poprawią i uda im się wejść ponownie do LM w którym tym razem niestety zagrali słabo.
WTF

Atletico może być ciężko dostać się do LM ale w LE może zagrają. Cieszę się z porażki Barcy bo to pokazuje, że nie są wcale, aż tacy super, hiper, mega( i inne głupie słowa :P) i można spokojnie ich pokonać w każdych rozgrywkach. Wystarczy zagrać dobry mecz lub mieć na nich patent jak Atletico. Inną sprawą jest to, że Real coraz bliżej Barcy i jak to Królewscy zostaną mistrzem to płakać nie będę :-D
Dominik

Post autor: Dominik »

Warte odnotowania jest to, że Zlatan wreszcie strzelił bramkę. Ostatni raz dokonał tego w lidze 12 grudnia 2009 w meczu z Espanyolem Barcelona z rzutu karnego.
FORZA INTER!!!
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Jakoś teraz Zlatan mnie zaczyna wielkie g. obchodzić :) Nie jest ani nie był Interista, jest najemnikiem i tak go postrzegam. Zrobił swoje i uciekł paląc za sobą mosty w postaci swoich wypowiedzi juz z barcelony. Ciesze sie, że przegrali. Co innego Recoba, który bardzo często podkreśla ile dla niego znaczy Inter. Może real ścignie barcelone, jeśli przewga 2 pkt przetrwa do derbow w madrycie :D
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
WTF

Również traktuję Zlatana jak zwykłego najemnika. Płacili to grał w juve, płacili to grał w Interze, teraz Barca i zapewne jak zapłacą to i w Realu by zagrał.
Na potwierdzenie moich słów zapewne znany Wam cytat i obrazek:
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." - powiedział Eto'o.
http://img.interia.pl/sport/nimg/3/n/Zl ... 475621.jpg
Dzyl

Zlatan zagrałby nawet u największego rywala byle mu dobrze zapłacili. Nie zdziwiłbym się gdyby przeszedł z Barcy do Realu gdyby tylko Real chciał go pozyskać. Wolę aby Real był 1 w lidze a nie Barca.
Minister

Post autor: Minister »

A ja wolę,żeby pierwsza była Valencia :) Nienawidzę Realu okrutnie!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Shady

To już lepiej Ateltico :)

A co do meczu Atletico-Barca. Jeżeli ktoś śledził potyczki tych zespołów w poprzednich latach to mógł się spodziewać, że jeżeli Barca gdzieś przegra to właśnie w Madrycie z Atletico. Jedyne z czym odeszli od schematu to liczba goli, w ostatnich ich meczach średnio padało 6 bramek na mecz, wczoraj chłopaki mniej nastrzelały.
WTF

No właśnie, sam przyznam, że liczyłem na większą ilość bramek. Oglądałem tylko końcówkę meczu (bo wcześniej grał Inter :szal:) i jakaś porywająca to ona nie była, emocje były oczywiście, ale głównie takie czy Barca strzeli czy nie, bo na koniec usiedli na Atletico masakrycznie. Na szczęście kilka dobrych sytuacji zmarnowali i Atletico mogło się cieszyć z wygranej. Jeśli chodzi o moje sympatie i antypatie w Premiera Division to pasuje mi każdy poza Barcą i Sevillą. Nie wiem czemu ale tych dwóch drużyn nigdy nie trawiłem.     
ODPOWIEDZ