Primera Division

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
piotrek7

Odp: Primera Division

Post autor: piotrek7 »

Końcówki meczu nie będę komentował bo każdy widział co się działo. Powiem tylko tyle, że to przez bojaźliwość sędziów dochodzi do takich incydentów bo Marcelo i Pepe powinni wcześniej (i to zdecydowanie) wylecieć z boiska, a wtedy byłby względny spokój,  prócz jakichś głupich min i gestów Mourinho.

A wracając do meczu okazuje się że Barcelona nie musi mieć posiadania piki w granicach 70% by strzelać bramki, piękne bramki. Barcelona gołym okiem widać nie na swoim poziomie, nie przygotowana w 100% do sezonu.  Z tym że wcale nie jest powiedziane, że zacznie grać lepiej (jak większość twierdzi). Ekipa Guardioli  wyjątkowo fatalnie w defensywie. Jakieś na ślepo podania na własnej połowie wprost pod nogi przeciwnika (chwilami wręcz na poziomie polskiej ekstraklasy) z tym, że Real nie jest w stanie tego wykorzystać, zupełna anarchia przy obronie rzutów rożnych...

A Real jakoś słabo widzę te pojedynki z Barceloną bo z taką skuteczności, słabym napastnikiem, który często się gubi, razi nieskutecznością  i strzelającym z każdej pozycji, nie wygrywającym pojedynków 1 na 1 Ronaldo.
Ja nie wiem oni będą chyba musieli mieć 4x więcej strzałów niż rywal by wygrać.
Real niby wczoraj atakował, ale efektów z tego nie było żadnych, bo bramki strzelili nie z jakichś przemyślanych akcji tylko po bilardzie w polu karnym. Zresztą widać w poczynaniach ekipy Mou wielką nerwowość w rozgrywaniu piłki, jakieś szalone rajdy, próby stworzenia 100% sytuacji jednym błyskawicznym podaniem zamiast spokojnego rozegrania piłki. Czy piłkarze Realu to tacy drewniani zawodnicy, że grają jakby piłka ich parzyła?
MiRas. pisze: Zachowanie Mourinho? Pewnie dostanie banicję na parę meczy. Można powiedzieć, że było chamskie, karygodne... bo było, ale za to zachowanie będę bił mu brawo i to na stojąco.
To jest precedens i szczyt chamstwa, żeby trener zachowywał się niczym Balotelli, robił jakieś głupie, ironiczne miny, wdawał się w bójki. Czegoś takiego jeszcze nie było w wykonaniu trenerów tych na tym najwyższym poziome. Piłkarze to piłkarze, często to ludzie z ulicy bez porządnego wychowania, wykształcenia (co i tak ich nie usprawiedliwia), ale żeby trenerzy schodzili na ten poziom? Wstyd Panie Mourinho.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 15:21 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
Moldar

Post autor: Moldar »

Dzięki tym dwóm klubom liga hiszpańska powoli staje się tekstem o skandalach, wyzwiskach itp. I to nie tylko wina Realu, wina leży po obu stronach. Każdy prowokuje, nawet ten karzełek nie jest przecież Święty  :D

http://www.youtube.com/watch?v=EZ1otVpF ... r_embedded

Na szczęście z nami półtora roku temu nie miał nic do powiedzenia  :brawo:
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 00:04 przez Moldar, łącznie zmieniany 1 raz.
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Trochę się dzieje ostatnio w piłkarskiej Hiszpanii. to awantura podczas meczu o SuperPuchar, to znowu strajk zawodników. Ale jest coś co przykrywa swoją wspaniałością obie wyżej wymienione sprawy...... Chodzi mi dokładnie o spot reklamowy Getafe :-D :P

Mistrzostwo :-D Zobaczcie sami:

http://www.youtube.com/watch?v=rIi6BTzxWII
Obrazek
Szycha

Post autor: Szycha »

Kurde jakbym jeszcze rozumiał dokładnie o czym szprechają...Visca Getafe ! co do meczów Realu z farsą to mogę tylko napisać, że czekam z niecierpliwością na mecz w la liga bodajże 10-11 grudzień  :] Mou już jest bardzo blisko rozpracowania Pepa.porażka w Pucharze Króla wynikała z błedów obrony...Real daje takie siano za graczy ofensywnych, a jakby np. zaoferowali ze 20 baniek za Hummelsa
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Spot genialny! Fajnie się ogląda:D
piotrek7

No i za nami 1 kolejka w tejże lidze. Tak z ciekawości zobaczyłem mecze Realu i Barcelony, no i muszę powiedzieć, że jeśli to w ogóle możliwe, to chyba jest gorzej niż w zeszłym sezonie. Gorzej oczywiście w dysproporcji między wymienioną dwójką, a resztą ligi, a tu dystans znowu się powiększył.
W sumie nie ma w tym nic dziwnego jak spojrzy się na budżety klubów i podział pieniędzy w lidze.
 Niepokoi mnie również inna kwestia, a mianowicie postawa reszty ligi w starciach z gigantami. Ja rozumiem: są zdecydowanie słabsi, biedniejsi, ale chociaż ambicją i determinacją powinni nadrabiać, a tu mamy sytuacje, w której owe drużyny wzięłyby walkower, bo to tylko 0-3...

Weźmy mecz Saragossa-Real. Co chcieli grać gospodarze, to do tej pory nie wiem i dochodzę do wniosku, że nie chcieli grać wcale... Oczywistym jest żeby coś ugrać z Realem trzeba się skupić na defensywie i liczyć na pojedynczą kontrę, bo rywal skutecznością nie grzeszy, a tutaj chyba nawet widziałem, ze gospodarze starali się grać 3 w obronie i na tym najlepiej dywagacje zakończyć...
Jedyne co mnie trzymało do końca meczu to taki bardzo słaby zawodnik Realu, niejaki Benzema, który nieco na wyrost nazywa się napastnikiem i drugi niewiele lepszy Higuain. Można się było trochę pośmiać, nie ma co...
 A drugi mecz? Tu muszę powiedzieć ostrzyłem sobie zęby na ciekawe widowisko (naiwnie jak się później okazało) bo gospodarze zdziesiątkowani w obroni, a rywal nie byle jaki. Nadal nie wiem jakim schematem Barcelona grała w obronie i kto tam miał jakie zadania, ale najgorsze jest, że rywal praktycznie tego "tworu" nie przetestował.
Barcelona grając na pół gwizdka, pół rezerwowym składem roznosi 4 drużynę poprzedniego sezonu. Bez komentarza.

I najgorsze w tym jest, że drużyny typu (Villareal, Saragossa) i pewnie większość ligi nie widzi w ogóle sensu podjęcia rywalizacji z dwójką liderów, a przecież wystarczy ustawić przysłowiowy autobus w bramce i od razu będzie ciekawiej. Jednak wychodzi na to, że to są zbyt wysokie taktyczne progi dla większości hiszpańskich "trenerów" jak również nikt specjalnie nie chce sobie wypruwać żył by zdobyć chociaż punkcik w tych 4 meczach w sezonie, bo przecież jest ich jeszcze 34...
 Zobaczymy jak ten sezon będzie wyglądał, ale jeśli tak będzie dalej, albo sytuacja będzie się pogłębiać to pozostanie z tej ligi tylko tyle: (*)(*)(*)...

Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 20:22 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
Serpente

Post autor: Serpente »

http://www.youtube.com/watch?v=DR5NAUms ... r_embedded

Zwróćcie uwagę na kolesia z nr. 17 zaraz na początku filmiku  :lol: :lol:
Obrazek
ferii

Post autor: ferii »

hahahahaa padłem:D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Mistrz drugiego planu znowu w akcji!
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Serpente

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Ta liga to jest po prostu cyrk na kółkach. Nie rozumiem tych, którzy się nią zachwycają. Widać Wyższa Szkoła Aktorska z Madrytu chce dorównać tej znanej na całej świecie barcelońskiej. Di Maria według mnie powinien zgarnąć nagrodę Busquetsa 2011. Piękny upadek, to złapanie się za twarz, nawet Victor Ortiz wczoraj padł mniej profesjonalnie, mimo, że zebrał dwa PRAWDZIWE strzały w twarz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
cor72z

Post autor: cor72z »

Wiadomo, że tam gdzie jadą barca czy real to robią od razu wiochę i przedstawienie. Na szczęście liderem po tej kolejce będzie albo Valencia albo... Betis, który dopiero co wrócił do Primery :D

Ja sobie z przyjemnością obejrzałem popis Falcao w meczu Atletico-Racing, szkoda zaś Osasuny, że takie baty od katalończyków zebrała ale każdego taka manita w Hiszpanii prędzej czy później czeka.
Serpente

MiRas. pisze: Nie rozumiem tych, którzy się nią zachwycają.
Sama w sobie jest fajna,podoba mi się wysoki poziom techniki (nawet tych słabszych drużyn),dla oka jest bardzo przyjemna,choć nigdy nie będzie w stanie rywalizować z innymi jako całość dopóki Real i Barca będą okradać resztę z pieniędzy z praw TV (przecież tam jest niesamowite przebicie,aż nie jestem w stanie uwierzyć że tam dopuścili się takiego czegoś  :shocked: )
Obrazek
piotrek7

W tej całej szarpaninie w meczu Realu najbardziej rozbawiło mnie zachowanie Khediry. On chyba naprawdę myślał (a może tak świetnie udawał?), że Di Marii  stało się coś poważnego. Mówię tu o zachowaniu zawodnika po odepchnięciu rywala. Muszę powiedzieć, że nie zachowywał się jak zdrowy na umyśle człowiek.

I znowu Pepe dostał ataku wścieklizny, a później uciekał jak królik.
http://www.youtube.com/watch?v=uqrIgftsrU8
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

http://www.youtube.com/watch?v=xxLEXS60OUI

Myślałem, że dłuuugo jeszcze nikt nie przebije Torresa w tym sezonie tymczasem wystarczyło poczekać kilka dni. Warto dodać, że w drugiej połowie Soldado zmarnował jeszcze jedną bardzo dobrą okazję.
Serpente

Nie ma się specjalnie co czepiać,Valdes trochę zmienił tor lotu piłki,sam Soldado pewnie myślał że bramkarz Barcy ją zatrzyma. Torres z kolei miał pustą bramkę przed sobą i piłkę przy nodze a i tak nie trafił :P
Obrazek
Serpente

http://www.youtube.com/watch?v=QTBn9qixG88

Jezus....Przecież takie coś powinno się karać i tu surowo !! Na miejscu Aduriza to jeszcze wypłaciłbym mu parę sierpów,tej skaczącej małpie tak samo.
Jeżeli nie działa wam filmik to skopiujcie nazwę i wpiszcie na YT,na prawdę warto zobaczyć !!

BTW. Real zatwierdził modernizację Santiago Bernabeu -> http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=35959 Przyznam że robi wrażenie,do tego te hotele,parkingi,energia odnawialna ( :o ),szkoda że my to o takich rzeczach nawet pomarzyć nie możemy...
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Generalnie aktorstwo boiskowe powinno się karać. Ale póki co jest promowane bo jak Real zagra z Barceloną bardziej po męsku to są nazywani wielkimi brutalami a FC Zraszacze, które ciągle symulują są gloryfikowani we wszystkich mediach. Jakby nakładać na symulantów jakieś wysokie kary to może udałoby się pozbyć tej plagi z piłki nożnej.
cor72z

Chuchu pisze: jak Real zagra z Barceloną bardziej po męsku
Szczególnie Di Maria gra bardzo po męsku ;d
Chuchu
Kontakt:

Malaga 0-4 Real

Spodziewałem się, że szósta drużyna w tabeli stawi dużo większy opór Królewskim tymczasem już w pierwszej połowie Real zaaplikował 4 gole. W drugiej już wyraźnie odpuścili i wtedy dopiero gospodarze byli w stanie stworzyć kilka okazji. Być może panowie eksperci z Polsatu by mnie ukamienowali za te słowa ale moim zdaniem Real w tym sezonie jest mocniejszy od Barcelony. Gran Derbi zapowiadają się niezwykle ciekawie :)
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Odkąd mam pakiet kanałów sportowych w TV często mam możliwość oglądać mecze Realu.Mourinho juz ich tak mądrze poukładał,ze w meczu z Malaga mógł spokojnie siedzieć na ławce i zapalić cygaro.Każdy wie co ma robić.Świetnie gra Di Maria,Xabi i Higuain.Mnóstwo celnych podań,granie na małej przestrzeni,podwajanie,ściąganie obrońców.Uważam,ze są fenomenalni i są największymi kandydatami do wygrania LM i PD.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

http://www.youtube.com/watch?v=1f-jlt6l0ls    polecam zobaczyć ! Nie posiadam wiedzy powiązań świata sędziowskiego,ale ktoś nakazuje sędziom grać pod Arcywielką,Grande,hiper,1000% oryginal barcelone. Nawet moja mama niezainteresowana futbolem stwierdziła że sędzia robi wszystko by oni strzelili bramkę.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Widzę, że na Kamp Noł znowu jaja jak berety, na których ludzie przychodzą by zobaczyć cyrk objazdowy, a nie futbol, tym razem zakończone happy endem. Sytuacja Kanoute - Fabregas znowu pokazuje, jak to łatwo zostać panienką przechodząc do Katalonii. Fabregas, gdy został odciągany na bok, został dotknięty przez swego kolegę klubowego w twarz i padł jak rażony piorunem... winny? Kanoute! Kanoute również podczas wykonywania karnego przez trzykrotnie habilitowanego Boga Wszechświata zachował się jak typowy gracz Barcelony, czyli jak klaun wywalając tą piłkę z "wapna". Ogólnie by oglądać tą błazenadę w Primera Division trzeba być bardzo obojętnym wobec piłki, bo osobiście, krew mnie zalewa oglądając takie szopki. Karny? Przy powtórce, gdzie Iniesta był przodem do kamery miałem pewne wątpliwości, ale przy drugiej, gdy akcja była pokazana z tyłu, nie mam żadnych wątpliwości, że sędzia chciał wydrukować wynik, na całe szczęście bramkarz mu na to nie pozwolił. Zresztą, który normalny sędzia daje karnego przy stanie 0:0 w +90 minucie meczu?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2011, 10:30 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ja z tej ligi lubię od czasu do czasu obejrzeć Real, z wiadomych względów... Kiedy widzę grę Realu odżywają mi wspomnienia. Zresztą do Realu zawsze słabość miałem, ze względu na Santiago Solariego i Raula Gonzaleza. Barcelona, no cóż, już od kilku lat piłkarze tego klubu robią z siebie pośmiewisko, a szkoda, bo faktycznie umiejętności mają. Według mnie komisje dyscyplinarne każdej ligi powinny analizować każdy mecz i dawać surowe kary za takie zachowania. Jeśli mówimy o błędach sędziowskich, które wypaczają wyniki meczów, to takie sytuacje działają podobnie.
Zastosowanie surowych kar, na pewno zakończyłoby temat symulacji.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

No niestety ta wielkość Barcelony rzuciła się jej piłkarzom na mózgi,dawniej czegoś takiego nie grali,może dlatego że mniej było w składzie wychowanków La Masi,aż strach pomyśleć czego nauczą się te biedne polskie dzieciaki w Warszawie.Wczoraj oglądałem fragment wywiadu z gośćmi
którzy stoją za tym projektem,mówili że przez 3 letni okres ich polscy podopieczni będą,ćwiczyli technikę i ogólnie bawili się piłką ,bez rywalizacji z innymi drużynami.Potem wyjdą na boisko przekonani o swojej wielkośći i będą zachowywali się jak panienki. ;)
Kusy

Post autor: Kusy »

Levante nie zmarnowało szansy i po wysokim zwycięstwie na wyjeździe z Villarreal 0-3 zostali liderem Primera Division. Szczerzę to wątpiłem w to że są wstanie wygrać na wyjeździe z żółtą łodzią podwodną  :D ale udało im się zatopić tą łódź i zostali liderem, oby jak najdłużej tam byli  :)
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 15:38 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
yoda79

Post autor: yoda79 »

Oby Kusy,ale to nierealne niestety. Dwa beznadziejne kluby mają tam taka przewage, że niedlugo Levante zobaczy tylko ich plecy. Nie wiem czemu tak sie skupiacie tylko na płaczkach z Barcy, zerknijcie czasami na płacze zawodników Realu... Dno. I ten klub i ten klub, a to, że trenuje ich Mou niewiele zmienia.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
cor72z

Jak będzie trzeba to barca z realem rozkupią Levante zimą i porozsadzają po trybunach i sen kopciuszka się skończy.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

cor72z pisze: Jak będzie trzeba to barca z realem rozkupią Levante zimą i porozsadzają po trybunach i sen kopciuszka się skończy.
Nie będzie trzeba. Betis też miał ładny początek , przyjechał Real i pokazał im miejsce w szeregu. W Hiszpani nie ma żadnych szans na to aby ktoś poza Realem i Barcą włączył się do walki o mistrzostwo.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Kusy

Post autor: Kusy »

Zdaję sobie z tego sprawę że Levante długo nie będzie liderowało. Levante pokazało Realowi gdzie ich miejsce w szeregu, pokonali Real 1-0 :P
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 21:03 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
ODPOWIEDZ