Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Premiership

Post autor: Shady »

morgothbauglir pisze: Głupi pomysł z Celticiem i Rangersami w Premier League. W szkockiej jest im dobrze, wygrywają- po co mają tłuc się z ManU. Chyba tylko dla kasy...
Właśnie po to są organizowane wszelkie rozgrywki piłkarskie, dla kasy.
Jeżeli Rangers i Celtic będą występowali w PL to mogą zapomnieć o graniu w LM bo w lidze angielskiej powalczą co najwyżej o ligę europejską, a więc miejsca ok 5-7. W lidze szkockiej mają co roku zapewniony można powiedzieć, że z góry udział w LM. Nie sądzę, żeby im odpowiadało granie w Anglii.
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Koniec sezonu. Z ligą pożegnały się takie uznane firmy jak Newcastle i Middlesbrough. Jak widać można być dobrym piłkarzem i beznadziejnym trenerem. Chociaż Shearer miał tylko 8 meczów na pokazanie umiejętności i z Southgatem w bezpośrednim starciu wygrał. Suma sumarum podzielił jego los i Hull utrzymało się w lidze. Z przebiegu sezonu zasłużyli na to, po kilku kolejkach byli nawet na podium i charakteryzowali się wielkim charakterem grając na wyjeździe z silnymi rywalami. Niemniej brak Srok w przyszłym sezonie w gronie 20 najlepszych drużyn Anglii jest sporym zaskoczeniem.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

No to teraz zacznie się przywoływanie przez niektórych Martinsa ^^
Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

rdk pisze: No to teraz zacznie się przywoływanie przez niektórych Martinsa ^^
Dokładnie, już widzę "po co nam średniak Milito sprowadźmy młodego i perspektywicznego ogranego w Serie A Obe!!"
God protect me
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Newcastle United  :arrow: najlepszy przykład jak debile w zarządzie potrafią rozwalić klub mimo iż dysponuje dużymi pieniędzmi i dobrej klasy zawodnikami. Od kilku lat grali żenadę ale teraz przeszli samych siebie. Coś mi się zdaje, że posiedzą dłużej od Leeds na banicji.
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

Szkoda mi Newcastle, jeden z niewielu angielskich klubów, które darzę sympatią. Il Capitano masz rację, klub z wielkim potencjałem, a tu... ciekawe co dalej: masowa wyprzedaż, a co się z tym wiąże nie wrócą za szybko do Premier League.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 18:56 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Biały

Post autor: Biały »

Ja też bardzo lubie Newcastle, ale nieporadnośc zarządu tam jest niewiarygodna. Szczerze mówiąc, to oni mieli dobry skład ale na papierze. Niewielu jest tam zawodników, którzy mogą teraz trafic do naprawdę dobrych klubów. Tacy zawodnicy jak Viduka, Butt, Duff, Coloccini, Owen już dawno nie grają na wysokim poziomie. ciekawe, gdzie trafi Martins, bo nie wydaje mi się żeby chciał grac w Championship:)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
criminalofworld

Post autor: criminalofworld »

Szkoda mi Duffa i Owena.
Mogliby grać w lepszych klubach , takich jak Chelsea , MU , czy Liverpool
djqbaa

Post autor: djqbaa »

criminalofworld pisze: Szkoda mi Duffa i Owena.
Mogliby grać w lepszych klubach , takich jak Chelsea , MU , czy Liverpool
Przecież Owen jest już w MU.
IbraSR

Post autor: IbraSR »

Może Martins przejdzie do nas za pomoca wolnego transferu :D.
Nie wiem dla czego go sprzedali...Jeden z największych blędów w histori Interu....
Shady

IbraSR pisze: Może Martins przejdzie do nas za pomoca wolnego transferu :D.
Nie wiem dla czego go sprzedali...Jeden z największych blędów w histori Interu....
Z takimi zawodnikami to my w LM nie zawojujemy...
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Sezon się zaczął a na forum jakoś cicho... Jak myślicie? czy osłabiony Man Utd obroni tytuł? czy odbierze mu go wzmocniony lokalny rywal Man City, lub Arsenal czy Liverpool, a może Chelsea prowadząca z kompletem punktów po 5 kolejkach? Hm jestem za młodzieżą z Arsenalu, ale nie daję im zbyt wielu szans na Mistrzostwo... Sądzę że o tytuł walczyć będzie Man Utd i Chelsea...
Forza Inter:)
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

No to liga Angielska ładnie nam się zaczyna układać ;)..hehe..Chelsea..Manchester United..Arsenal..Liverpool..Manchester City czy Tottenham..oglądałem wczoraj spotkanie The Blues z L'Pool'em i powiem że drużyna prowadzona przez Carlo Ancelottiego zasłużenie wygrała..piłkarze Rafy Beniteza nie mieli żadnego mocnego argumentu aby mogli ten mecz wygrać..pierwsza połowa była strasznie nudna ! Jak nie powiedzieć że tragiczna..w drugiej już się bardziej ożywiło..i to mnie bardzo cieszy, bo myślałem że usne :P..co jak co ale Chelsea nie grała zbyt powalająco..a mimo to wygrali.

Co do spotkania Manchesteru United z Sunderlandem..hmm..widać że sędzia był po stronie Czerwonych Diabłów..a ta bramka zdobyta w ostatnich sekundach..hmm..jak to komentator powiedział, teraz liczy się w fergusominutach :cry:...?! Co to ma być ?! I kartka dla Richardsona..pfff...co do pierwszej się zgodze..ale druga ?! Nie wiem..dość kontrowersyjna..

Widać, że rozkręca się Arsenal Londyn - zwycięstwa odnoszone dość pewnie i bardzo wysoko (!) może mieli kilka wpadek..ale widać, że piłkarze chcą osiągnąć sukces..
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Tomek8990

Warto dodać, że Walcott strzelając bramkę na 5:2 okazał się piętnastym zawodnikiem, który wpisał się na listę strzelców w tym sezonie, w Arsenalu. Można więc stwierdzić, że Kanonierzy mogą zaskoczyć bramkarza z każdej pozycji, w dodatku środkowy obrońca Vermelen ma pięć trafień i jest...najskuteczniejszy w zespole jak na razie. 
Nen

No Arsenal dużo strzela dużo też traci. Wg mnie będzie jak zwykle czyli to co nadrobią jesienią stracą na wiosnę.
God protect me
Tomek8990

Arsenal pewnie wygrał w derby Londynu z mocnym Totenhamem, dobrze, że mają kontakt z czołówką, niech młodzi wreszcie coś ugrają :P choć Chelsea również mocna jest...a do tego jeszcze Man.U i kilka innych zespołów, będzie ciekawie...
Shady

http://www.youtube.com/watch?v=cwe5aZ2slZs

Z ostatniego meczu CFC-MU. Jak dla mnie koleś rządzi :P
Nen

Haha mocny kolo, higiena przede wszystkim :P
God protect me
WTF

Post autor: WTF »

Zdaniem „The People” władze The Citizens chcą wykorzystać problemy finansowe i sportowe Liverpoolu i wykupić z niego Torresa. Oferta szejków to 100 milionów euro dla klubu oraz 200 tysięcy euro tygodniowego wynagrodzenia dla samego zawodnika.
Wydaje mi się, że to już lekka przesada 100 milionów za zawodnika nie ważne jaki on nie jest to bardzo dużo. Jeszce kilka lat temu 50 czy 60 mln to był szczyt, a teraz dochodzimy do 100. Czekam tylko aż ktoś postanowi zapłacić za piłkarza 200 milionów bo czemu nie jak można 100 to i 200 da rade. Tylko jaki to ma sens? Dochodzimy do sytuacji gdy ktoś zapomina o piłce i radości z gry. Tworzy się armię najemników, którzy na każde skinienie są w stanie zmienić klub nie myśląc o kibicach czy lojalności. W tych czasach tym bardziej trzeba docenić takich graczy jak Zanetti, Totti, Maldini, Del Piero, Raul czy Puyol, kto wie może za jakiś czas będą to już przedstawiciele wyginionego gatunku piłkarzy, dla których kasa nie jest najważniejsza, oby tak się nie stało. Jeśli jednak do tego dojdzie będzie to początek końca piłki nożnej ;(    
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 19:45 przez WTF, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Łatwo jest być wiernym klubowi, który co roku gra o najwyższe trofea i zapewnia Ci wynagrodzenie o którym 99% piłkarzy z całego świata może jedynie pomarzyć :) Nie chce niczego sugerowac, ale niewielu jest takich którzy zgodziliby się zostać w dajmy na to Zniczu Pruszków zamiast przejść do drużyny pokroju Lazio/Palermo/Udinese. Piłka to po prostu praca i sentymenty nie grają tutaj znaczącej roli.

Co do astronomicznych cen za piłkarzy to kiedyś było tez kilka włoskich klubów, które nie stroniły od wydatków na najsławniejszych, niekoniecznie najlepszych piłkarzy Europy. Myśle, że wtedy nikt nie miał pretensji, gdyz liga podnosiła swoją range i atrakcyjność. Z biegiem czasu okazało sie jednak, że nie wszyscy na tym dobrze wyszli. Inter i tak nie zdobył Scudetto, Lazio natomiast po mistrzostwie w 2000roku kupiło takich graczy jak Mendieta za grubo ponad 40 milionów i wpadło w wielki kryzys z którego nie może wyjść do tej pory. Gdyby nie znienawidzony lotito nie widzielibysmy Derbów Rzymu w serie a.

Dąże do tego, że wszystko ma swoje dobre jak i złe strony. To co wydaje sie cudowne, potem może przynieść dramatyczne skutki. Finansowanie klubów przez Arabskich szejków i najbogatszych Amerykanów nie przemawia do mnie. Nie ukrywam swojego negatywnego nastawienia do takiej polityki. Klub powinien przynosic zyski - to jest istota tego biznesu i powód dla którego do tej pory inwestowano w zespoły. Teraz nikt nie liczy sie z kosztami wydając w miesiąc tyle pieniędzy ile klub zarobi przez caly rok.

Był już taki jeden Abramowicz, który po jakimś czasie sie opamiętał i nie wydaje milionow na pilkarzy. Mam nadzieje, że brak sukcesów w klubach podobnych do Man City szybko zniechęci tych arabow. A że to naród nieprzewidywalny nie zdziwiłbym sie gdyby z powodu frustracji księcia z dnia na dzień klub pozostał bez środków na funkcjonowanie.
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
WTF

Dąże do tego, że wszystko ma swoje dobre jak i złe strony. To co wydaje sie cudowne, potem może przynieść dramatyczne skutki. Finansowanie klubów przez Arabskich szejków i najbogatszych Amerykanów nie przemawia do mnie. Nie ukrywam swojego negatywnego nastawienia do takiej polityki. Klub powinien przynosic zyski - to jest istota tego biznesu i powód dla którego do tej pory inwestowano w zespoły. Teraz nikt nie liczy sie z kosztami wydając w miesiąc tyle pieniędzy ile klub zarobi przez caly rok.
Co do tego zgodzę się w 100%. Jeśli chodzi o to czy warto przejść ze Zniczu do Lazio to uważam, że warto. Pytanie czy warto przejść z powiedzmy ManU do Arsenalu czy z innego wielkiego klubu do innego aby zarobić więcej? Zauważ, że dla takich gwiazd jak wspomniany Torres różnica wysokości kontraktu indywidualnego pomiędzy Livpoolem a City nie będzie znacząca, gdyż już ma kasy jak lodu, więc po co cię pchać na siłę i tracić to co najważniejsze czyli szacunek fanów? Nie chodzi tutaj oczywiści tylko o Torresa i nie przesądzam czy odejdzie czy nie. Jeśli zaś chodzi o to czemu Livpool tak słabo gra to myślę, że spora w tym wina Beniteza 
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

No wiesz, już szejkowie zapewnią Torresowi godziwy argument na przejście do ich klubu. Nie zdziwie się jeśli będziemy mieli do czynienia z sytuacją w jakiej znalazł się niegdys Boniek. Otóż przyjechali do niego panowi w czarnych garniturach przedstawili podpisany kontrakt, w którym pole na roczną pensje zostawili niewypełnione. Kazali mu wpisać dowolną cyfre.

Do niedawna rownież sądziłem, że piłkarze mają pewien wstyd, badz chociaz szacunek do własnych kibiców. To wszystko do czasu, do czasu transferu ronaldo do milanu. Do czasu transferu Teveza do Man City. I nie obchodza mnie zapewnienia argentynczyka ze to wina szefow united, po prostu zdradzil klub i przeszedl do najwiekszego wroga.

Czasy sie zmieniły, pilkarze gonią za pieniądzem. Cóż innego im zostaje, przecież apetyt rośnie w miare jedzenia. Tyczy sie to zarowno pensji jak i życia które prowadzą. Przecież niewielu z nich myśli o inwestycjach, z tego co widze kupują najdroższe domy, jeżdzą ferrari i mają wszystko oraz wszystkich w dupie :)
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
Shady

WTF pisze: Zauważ, że dla takich gwiazd jak wspomniany Torres różnica wysokości kontraktu indywidualnego pomiędzy Livpoolem a City nie będzie znacząca, gdyż już ma kasy jak lodu,
Różnica w kontrakcie kilkadziesiąt tyś funtów tygodniowo to dość spora sumka. Nawet jakby miał dostać 10tyś Ł tygodniowo więcej to i tak sporo. Pamiętaj, że taki piłkarz przez 20 lat kariery chce zarobić na całe życie, a grę w klubie traktuje tak jak my swoją pracę. Pracujemy tam gdzie więcej nam płacą. Mi też takie podejście wśród piłkarzy nie pasuje, ale od dłuższego czasu takie podejście oni mają i raczej nic już tego nie zmieni.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 22:45 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
WTF

Wiem, że chce zarobić na dalsze życie ale powinien się tez czasem zastanowić nad swoim zachowaniem. Jeśli nie będzie szastał forsą to na spokojne życie zarobi i jeszcze zostanie. Zdaję sobie sprawę, że czasy się zmieniły tylko czy na lepsze? Wracając do sprawy "zdrady" to ta istniała zanim pojawiły się Abramowicze i inne szejki:D wspomnę tylko Figo, którego lubię i szanuję, ale jego transfer z Barcy do Realu był średnio fair.
Shady

A co szejkowie i Abramowicz do tego mają? Zwykłe prawo rynku. Oni dają kasę, a że piłkarze na to lecą... Zanim oni się pojawili to też były duże transfery i wielkie zarobki piłkarzy.
WTF

Zgoda, były wielki transfery ale ludzie którzy je dokonywali mieli jakiś pomysł na drużynę i na grę, a Abramowicz i szejkowie mieli kaprys. Wstali pewnego dnia i postanowili kupić klub piłkarski:) no może nie dosłownie jednego dnia ale stawiam, że za długo się nie zastanawiali 
Shady

No transfery Lazio na przełomie wieku na pewno były przemyślane patrząc teraz z perspektywy czasu. Real wydawał miliony bo koszulki z Ronaldo i Zidane dobrze się sprzedawały, a nie bo mieli pomysł na grę. To tylko nie które przykłady. Wierz mi ludzie, którzy dorobili się takich pieniędzy na pewno o wydaniu kilkuset mln euro nie decydują pochopnie i jakiś cel w tym mają. Choć na pewno jest im łatwiej wydawać takie sumy bo bez większych problemów mogą sobie na to pozwolić.
Zresztą nawet jeśli, każdy ma inne hobby. Jedni zbierają kapsle bo stać ich na piwo, a inni bawią się w Football Managera bo stać ich na piłkarzy :P
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 22:56 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
WTF

Nie chodzi o to, że pochopnie postanowili zainwestować, tylko wydaje mi się, że traktują kub jako sposób reklamy siebie i swojego biznesu. Postanowili zainwestować na zachodzie i doszli do wniosku, że football to może być to. Co jak co ale posiadanie Chelsea była jedną z lepszych zagrywek marketingowych Abramowicza.
Shady

No to skoro uważasz, że robią to dla reklamy to w czym problem? Są jak każda inna firma reklamująca się np. na koszulkach różnych klubów.
Abramowicz poprzez Chelsea żadnej swojej firmy nie reklamował, co najwyżej stał się bardziej znany wśród zwykłych ludzi.
WTF

Reklama jest ok jeśli jest przemyślana, czasem śmieszna i zapadająca w pamięć. Nie chodzi o nią tylko o to, że coraz większe kwoty wydawane na piłkarzy mogą źle się dla piłki i samych graczy skończyć. Obym się mylił i wszystko pozostało tak jak jest.
ODPOWIEDZ