Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Joker

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Joker »

Siedemdziesięciu trzech nietrzeźwych kibiców - w tym jedenastu fanów "Białej Gwiazdy" - nie zostało wpuszczonych na mecz Lecha z Wisłą Kraków.

- Rekordzista miał w wydychanym powietrzu 2,47 prom. alkoholu - mówi Joanna Dzios, rzeczniczka prasowa "Kolejorza". O dmuchanie w alkomat zostały poproszone siedemdziesiąt trzy osoby. Żadna z nich nie została wpuszczona na trybuny. U wszystkich przebadanych kibiców poziom alkoholu przekraczał dopuszczalną normę 0,5 prom.

pijaki :-) w sumie sam nie jestem lepszy :P
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

A ja powiem że to gówno prawda! :)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Shady

Post autor: Shady »

Czytając forum Wisły mozna stwierdzic, że sporo wiary od nich miała mase szczęscia jak nie weszło ich tylko 11 :P
Sami sa podlamani zachowaniem sporej czesci wlasnych kibicow (tzn. alko, niszczenie wlasnego pociagu, itp).
Co do kibiców z Poznania, stali bywalcy na stadionie przy ul. Bułgarskiej wiedzą że te kilkadziesiąt osób wyłapanych to jest nawet nie połowa z tych co za duzo wypili przed meczem. Kontrole na meczach Lecha nigdy nie były za dobre i wniesienie flaszki czy wejscie "na fali" nie jest trudne. Ale tak chyba wszedzie jest, choc moge sie mylic :)
Kowal

Post autor: Kowal »

Wczoraj odbyły się dwa spotakania 22 kolejki Orange Ekstraklasy. Łks wygrał w Sosnowcu z tamtejszym Zagłębiem 3-1.
W drugim spotakniu w Bełchatowie zmierzyły się ekipy PGE i LECHA. Bełchatów na wiosne gra fatlanie,więc można było się spodziewać zwycięstwa Kolejorza :-).Tak też się stało- zwycięstwo 3-0 :] (bramki strzelali-Bosacki,Rengifo i Injac[jak dlamnie brama wiosny jak nie sezonu..]). Bardzo cieszy zwycięstwo na terenie rywala,chociaż z tak grającym Bełchatowem to raczej większość ligi wygra  :wink:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 12:14 przez Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Shady

No i Leńczyk po porażce z nami poleciał z GKSu.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

To było nieuniknione ... 0-11 na wiosnę ... coś jest nie tak. Nie ma kto bramek w GKS-ie strzelać... kibice sfrustrowani i wcale im się nie dziwię. Gdzie szukać przyczyny takich wyników? Ja nie mam pojęcia.
Shady

lamatico pisze: To było nieuniknione ... 0-11 na wiosnę ... coś jest nie tak. Nie ma kto bramek w GKS-ie strzelać... kibice sfrustrowani i wcale im się nie dziwię. Gdzie szukać przyczyny takich wyników? Ja nie mam pojęcia.
Wiadomo było, że wyniki z poprzedniego sezonu sie nie utrzymają (vide Zagłębie). Działaczom troche się w głowie poprzerwacało. Jeden sezon im wyszedł i myśleli, że tak już co roku będzie. A tak naprawdę to zwykły ligowy średniak. Kilka klubów z OE ma dużo większy potencjał sportowy i na dłuższą metę klub ten nie miał szans z nimi rywalizować.
Co do kibiców, coś mało się ich zrobiło gdy GKS jest w środku tabeli. Rok temu jak tam byłem - stadion pełny. Wczoraj - może w połowie wypełniony.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Wczoraj Wisła niespodziewanie straciła punkty bodajże z Odrą (byłem już trochę zamroczony %) uzyskując tylko bezbramkowy remis. Ja oczywiście najbardziej zadowolony jestem ze zwycięstwa warszawskiej Legii w klasyku Widzew - Legia. Bramkę na wagę 3 punktów strzelił Giza.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Co dziwnego jeśli bramke strzela Giza :P :P , do powtóki z rozrywki doszło w Krakowie na Meczu Wisła - Odra..
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,titl ... caid=1597a
Jak dla mnie stadion do zamknięcia..
Obrazek
Dzonyy

I wpuszczają taki motłoch na stadion :| Kara finansowa na klub pewnie zostanie nałożona i ochroniarze powinni bardzie trzepać przy wejściu.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Dzonyy pisze: ochroniarze powinni bardzie trzepać przy wejściu.
A najlepiej niech mecze Wisły zabezpieczają policjanci ,którzy skatowali kibiców GKS-u Katowice :/ Nie popieram tego ,co zrobili kibice Wisły ,ale gdyby ochroniarze zaczęli każdego DOKŁADNIE przeszukiwać ,to wejście na stadion zajęłoby przeciętnemu kibicowi kilka godzin.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Mora pisze:
Dzonyy pisze: ochroniarze powinni bardzie trzepać przy wejściu.
A najlepiej niech mecze Wisły zabezpieczają policjanci ,którzy skatowali kibiców GKS-u Katowice :/ Nie popieram tego ,co zrobili kibice Wisły ,ale gdyby ochroniarze zaczęli każdego DOKŁADNIE przeszukiwać ,to wejście na stadion zajęłoby przeciętnemu kibicowi kilka godzin.
Dokładnie... zasada jest prosta... stoisz na klepance, trzepiesz ludzi i masz coś wykryć, problem w tym, że raczej dokładnej rewizji nie zrobisz w ciągu hmm.. 10 sekund? Zresztą... na bramce od klepania stoją same leszcze, wiem coś o tym, bo sam byłem jednym z nich i przerabiałem ten shit, a szkolenie z tego to mi zrobili kumple w ciągu 30 sekund... i na drugi dzień jechałem sobie pomacać Legionistów...  ;D A nie ma to jak przełożeni mówią: dokładnie trzepać! A po chwili... ale szybko, szybko... no to albo rybka, albo akwarium...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Dzonyy

To prawda każą się obracać i 10 sekund poźniej już jesteś w drodze na sektor :)
pilson_bz

Post autor: pilson_bz »

Komisja Ligi ukarała Wisłę Kraków zamknięciem trybuny D na dwa mecze ligowe oraz karą finansową za zdarzenia podczas meczu ligowego z Odrą Wodzisław. Trybuna D zostanie zamknięta na najbliższe dwa mecze ligowe – z Ruchem Chorzów oraz Cracovią. Oprócz tej kary Wisła zapłaci 60 tysięcy złoty za zachowanie kibiców oraz piłkarzy  po tym, jak sędzia pokazał Cleberowi czerwoną kartke.
FORZA INTER
Dzonyy

No to pięknie :| coś czuje że biletu na derby nie dostane :(
Shady

To bylo na meczu u siebie, a "swoich" kibicow trzepie sie duzo bardziej poblazliwie niz kibicow gosci. Zreszta jak kolwiek by nie trzepali, jak ktos sie postara to i tak wniesie to co chce wniesc. Nie szukal bym tu winy w ochronie bo w tym wypadku winny jest tylko ten kibic. Trzeba miec ladnie naj3bane w glowie, zeby rzucac w kogos nozem.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 22:28 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Joker

"Gazeta Wyborcza" donosi, że Wydział Dyscypliny PZPN wystąpi do prokuratury we Wrocławiu o wszczęcie postępowania wyjaśniającego w sprawie ewentualnego ustawienia wyniku meczu ostatniej kolejki piłkarskiej Orange Ekstraklasy Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź.

Jak informuje "Wyborcza", członkowie WD PZPN wnikliwie oglądali mecz i przychylili się do wiadomości płynących z firm bukmacherskich, które sugerują, że mecz mógł być ustawiony.

Cała sytuacja może mieć związek z domniemaną grą przeciwko byłemu już trenerowi Zagłębia, Andrzejowi Orzeszkowi. Zespół w fatalnym stylu przegrał z Łódzkiem Klubem Sportowym 1:3. To sprawiło, że działacze zaczęli się zastanawiać, czy przypadkiem zawodnicy nie grają przeciwko szkoleniowcowi. Znamienna była też wypowiedź Rafała Berlińskiego, który stwierdził po meczu, że drużyna "gra tak, jak i trenuje". Trzy dni temu Orzeszka zastąpił Piotr Pierścionek.
dzielik

Post autor: dzielik »

W tej samej sprawie zatrzymany został pan Marcin W., który nie tak dawno przekręcił Polonie Bytom w meczu z Koroną Kielce (co ciekawe ludzie powiązani z Koroną również zostali zatrzymani) Wygląda więc na to, że deklaracje, jakoby panu W. było przykro, że podjął nie właściwą decyzję dyktując rzut karny dla Korony, były hmm... nieprawdziwe, choć uzyłbym innego słowa:)
Kiedy Polska liga stanie się normalna, nawet w tym sezonie jakieś przekręty...
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

No to szykuje się niezła afera... jak tak dalej pójdzie to Koronę będziemy w następnym sezonie oglądali co najmniej w 2 lidze. We Włoszech potrafili z tym zrobić porządek, u nas tradycyjnie nie... 113 zatrzymanych ludzi i co to dało? Dalej korupcja, ustawianie, kupowanie... poza tym dzisiaj wyszła kolejna ciekawa sprawa odnośnie meczu Zagłębia Sosnowiec - ŁKS Łódź (1:3)... podobno ten mecz również był ustawiony, ponieważ u bukmacherów podejrzanie często na ten mecz dawano dokładny wynik 1:3 dla Łodzian...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Shady

We Włoszech było w to zamieszane chyba mniej niż 10 zespołów. U nas mecze kupowały zespoły od B klasy do Ekstraklasy.

PS. Korona przyznała sie do kupowania meczy w sezonie 2003/2004 gdy walczyli o awans do 2 ligi, a więc można się spodziewać, że scyzory najprawdopodobniej po sezonie popłyną z OE.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2008, 20:52 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Joker

Nie rozumiem tego dlaczego Wdowczykowi pozwolili jechać na mecz Polonii z Lechią i to jeszcze w roli trenera zwarzywszy na to że dzień wcześniej prowadzili go do prokuratury w bransoloetach.Mam do tego taki komentarz jak Jan Tomaszewski ''...to jest po prostu sku...syństwo...''
pilson_bz

Post autor: pilson_bz »

Eusébio pisze: Nie rozumiem tego dlaczego Wdowczykowi pozwolili jechać na mecz Polonii z Lechią i to jeszcze w roli trenera zwarzywszy na to że dzień wcześniej prowadzili go do prokuratury w bransoloetach.Mam do tego taki komentarz jak Jan Tomaszewski ''...to jest po prostu sku...syństwo...''
Ja tez tego nie rozumiem, ale ciesze sie z wygranej Lechii i mam nadzieje ze w tym sezonie awansuje do OE :-D
FORZA INTER
Joker

W godzinach przed popołudniowych Centralne Biuro Antykorupcyjne pojawiło się na obiektach Lecha w Poznaniu, gdzie aresztowało szkoleniowca bramkarzy - Andrzeja Woźniaka! Zatrzymanie byłego reprezentanta Polski spowodowane jest jego wcześniejszą pracą w kieleckim klubie, w którym był asystentem Dariusza Wdowczyka.

Nasza piłka tonie w korupcji aż żal się temu przyglądać ;(
Shady

Coś cicho w tym temacie ostatnio :]
A więc:
Wisła odniosła kolejne zwycięstwo, tym razem z Ruchem Chorzów i coraz bliżej jest zapewnienia sobie mistrzostwa na kilka kolejek przed końcem ligi. O ile sprawa mistrzostwa jest już praktycznie rozstrzygnięta, to walka o vice mistrza dającego miejsce w pucharze UEFA jest bardzo zacięta i ostatnie kilka kolejek zapowiada się bardzo ciekawie. W ostatniej kolejce zarówno Dyskobolia (0:0 w Zabrzu), jak i Legia (2:2 po bardzo dramatycznej końcówce - 3 bramki w samej końcówce) potraciły punkty, dzięki czemu Lech zbliżył się do tych zespołów kolejno na 2 oraz 3 punkty. Na końcowy układ tabeli duży wpływ na pewno będą miały wyniki bezpośrednich meczy tych zespołów, ponieważ zarówno Legia jak i Grodzisk mają przed sobą mecze z Lechem, a także mecze z Wisła, z którą bardzo ciężko się gra, więc jeszcze każdy ma szanse i można sie spodziewać (mam nadzieję :)) przetasowań w czołowej czwórce. W walce o drugie miejsce liczy się już tylko Legia, Grodzisk oraz Lech. Korona już raczej nie nawiąże walki z czołówką, tym bardziej po ostatnich informacjach łączących ten zespół z aferą korupcyjna. W następnej kolejce pierwszy z ważnych meczy dla układu czuba tabeli - w Warszawie Legia podejmnie zespół Kolejorza, tak więc zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie.
O dole tabeli nie ma co pisać. Pewne jest, że za korupcje spadnie Zagłębie Sosnowiec oraz Widzew, lecz (co według mnie jest chore) nie wiadomo jak będzie wyglądały spadki innych zespołów i awanse na ich miejsce zespołów z zaplecza Ekstraklasy. Mówi się nawet o zmniejszeniu liczby drużyn, więc na razie nie ma zbytniego sensu dyskutować kto ma szanse zostać w lidze, a kto spadnie.
Kowal

Wkońcu doczekaliśmy się :], po 13 latach Lech wygrywa na Łazienkowskiej z Legią 0-1 po bramce Przema Pitrego.. :brawo: :brawo: :ave:. Pomimo,że mecz rozgrywały dwa zespoły z gornej półki to widowisko nie było aż tak atrakcyjne..
Już w pierwszej połowie Legia grała w 10 po czerwonej kartce dla Smolińskiego :D (Astiz też powinien wylecieć w drugiej polowie)
Na trybunach cały czas doping przyjezdnych :] :]
Wpozostałych meczach: Groclin po zwycięstwie 2-0 z Zagłębiem L odłożył koronacje Wisły do następnej kolejki,pomimo iz Wis ła wygrała w Białymstoku z Jagielonia 1-2, mam nadzieje że w następnej kolejce też nie będzie koronacji mistrza :P,jednak to tylko chyba marzenie :P, bo wątpie by Craxa coś ugrała na Reymonta.
W Sosnowcu tamtejsze Zagłębie przegrało z Górnikiem 0-2, w derbach Łodzi lepszy ŁKS od Widzewa- wynik 2-0, Craxa remisuje z Koroną 1-1(Craxa jeszcze nie przegrała meczu na wiosne :o), Bytom remisuje z Bełchatowem 0-0, Ruch wygrywa 3-2 z Odrą.
W następnej kolejce trzy bardzo ważne spotkania: Widzew gra z Bytomiem-mecz o wszystko w sprawie utrzymania.. Kolejnym spotkaniem są derby Krakowa- jestes wiadomo sercem za Craxa :wink:  Inajważniejszy mecz dlamnie- Lech vs Groclin, mecz o druga lokate w lidze.. jeśli Lech przegra-czego bym nie chciał :-) to straci już 5pkt do Groclinu.. ale wierze,że Lech poradzi sobie z Groclinem i wygra :] na stadionie powinien byc mały nadkomplet :wink:
Obrazek
Shady

Kowal pisze: Na trybunach cały czas doping przyjezdnych :] :]
Słychać było tylko nas dlatego, że Legia prowadzi protest (brak dopingu i brak flag).
Globus

Post autor: Globus »

ShadY pisze:
Kowal pisze: Na trybunach cały czas doping przyjezdnych :] :]
Słychać było tylko nas dlatego, że Legia prowadzi protest (brak dopingu i brak flag).
Miałem to właśnie napisać gdy po kolei czytałem kto co pisze :) Widzę że kolega Kowal od dawna nie w temacie :P Legia ma w dupie ITI i bardzo dobrze robi że protestuje przeciwko biznesmenom którzy nie znają się na zasadach piłki nożnej itd
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2008, 00:12 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Shady

Globusoteles pisze: Legia ma w dupie ITI i bardzo dobrze robi że protestuje przeciwko biznesmenom którzy nie znają się na zasadach piłki nożnej itd
Wspólnie pozdrawialiśmy Waltera :) Mam nadzieję, że włodarze Legii jak najszybciej zrozumieją, że ich polityka względem kibiców jest o dupę roztrzasł.
Kowal

Wyciągacie błędne wnioski.. myśląc,że niewiem że jest tam konflikt międzi kibicami a ITI..
Obrazek
dzielik

Post autor: dzielik »

Walka o utrzymanie rozpoczęła się na dobre. W "meczu o życie" Polonia Bytom pewnie pokonała Widzew Łódź 4-2. Przedłuża to szanse ta utrzymanie się drużyny z Bytomia, zwłaszcza w kontekście najbliższych meczów, które spokojnie z taką grą można wygrać ( z Ruchem i Odrą). Nie wiem czy oglądaliście mecz, ale zwłaszcza w pierwszej połowie Polonia masakrowała Widzew. Być może Łodzianie poczuli się zbyt pewnie po szybko strzelonej bramce. Z tego co pamiętam Polonii w tym sezonie nie udało się jeszcze wygrać meczu, w którym stracili gola jako pierwsi...aż do teraz :ave: Mnie osobiście bardzo to zwycięstwo cieszy, gdyż pokazuje ono, która drużyna zasługuje na utrzymanie. No ale jak się sprawa potoczy zobaczymy, to dopiero początek.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
ODPOWIEDZ