Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Kamikaze

Odp: Transfery w Europie

Post autor: Kamikaze »

Ciekawe czy Real z tym nowymi ''gwiazdami'' bedzie faktycznie galaktyczna w grze ;D  Wydali ponad 210 mln euro na 4 piłkarzy. A zapowiadaja nowe transfery  chca jeszcze Xabiego i Riberi. 
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
groch

Post autor: groch »

Będzie walka o Riberiego, Abramovic zapowiedział walke o niego. Ale watpie ze ktoras z druzyn pokusi sie wydac na niego 80 mln
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Marco Amelia w Genui

Bramkarz kadry reprezentacji Włoch - Marco Amelia podpisał 4-letni kontrakt z rewelacją ubiegłorocznych rozgrywek - FC Genoa. Zawodnik przeszedł z Palermo na zasadzie wymiany, w zamian za Rubinho, dotychczasowego goalkeepera granatowo-czerwonych.
Genua dalej szaleje, chyba chcą się doczepić do walki o Scudetto  :D
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Dotychczasowe wyniki Genui w letnich sparingach nie napawają optymizmem więc się nie dziwie ,ż tego doświadczonego gracza sprowadzili.
Walka o Scudetto?Wątpię mimo iż ekipa Gasperiniego w ostatnim sezonie wyciągnęła 5 lokatę to teraz czwarta będzie ogromnym sukcesem.
Moge się mylić, ale jest to bardziej prawdopodobne niż miejsce w pierwszej trójce.
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Real Madryt CF i Liverpool FC doszły do porozumienia w sprawie transferu Xabiego Alonso. Piłkarz przyjedzie jutro do Madrytu, by przejść testy medyczne - oświadczył klub wicemistrza Hiszpanii na swojej oficjalnej stronie internetowej. - lfc.pl

A co do Genoi to raczej o Scudetto walczyć nie będą ale jeśli Milan będzie się prezentował tak jak tego lata to o podium mogą powalczyć :)
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Real zdaje się kadrę ma już kompletną więc z łaski swojej mogliby już się odpierniczyc od Maicona :) czas na wyprzedaż, piłkarzy mają od groma w tym dwóch takich pomarańczowych co nie mają dużych szans na grę w przyszłym sezonie.
Z drugiej strony to jak potraktowali dzisiaj Slagado to żenada facet 10 lat harował dla tego klubu a oni wywalają go jak jakiegoś śmiecia
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Kamikaze

Rubinho i Amelia sa porownywalni. Faktycznie Genoa najbardziej szaleje na mercato  Acquafresca, Crespo, Criscito, Kharja, Tomovic i Floccari ;D    Milan tak samo jak Arsenal sypia sie ;P
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Biały

Post autor: Biały »

Acquafresca jest akurat wypożyczony do Atalanty, ale za to pozyskali też do ataku Palacio...Genoa będzie groźna bez dwóch zdań, ale dużo będzie zależało od tego, jak zniosą trudy gry w europejskich pucharach. Kadre mają dość szeroką i wyrównaną, ale były w minionych latach przypadki niezłych drużyn, które nie pogodziły gry w lidze i pucharach i nawet spadały z pierwszej ligi swojego kraju, chociażby Celta :) Jestem bardzo ciekaw, jak wypadnie zespól Gasperiniego.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y&nbsp; "Bassiamo i toni" ;D
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Ja jestem przekonany, ze najlepszym transferem Mecato w Włoszech nie będzie ani Eto czy Diego, ale właśnie Palacio, to najlepszy snajper ligi argentyńskiej, zbiera świetne noty, jest bardzo skuteczny, diabelnie szybki i dysponuje świetnym dryblingiem i techniką. Od paru lat go obserwuje i dziwie, ze dopiero teraz gra w Europejskiej Lidze i to na dodatek przeszedł za śmieszna sumę jak na jego umiejętności, no i do klubu który jest uważany pospolicie na średniaka. Cos misie zadaje, ze w przyszłym Mercato największe kulbu będą sie biły o tego napastnika.
Widać, ze Genua robi bardzo ciekawe transfery: Amelia, Criscito, Floccari i właśnie Palacio to nie zwykle utalentowani piłkarze i światowym poziomie. Natomiast kupienie od nas Aquafresce i Bolzoniego też im wyjdzie na dobre bo to niezwykle dobrze zapowiadających sie gracze, kupno Crespo też im da pewność jeśli chodzi o atak, będzie ich jokerem na pewno.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Nen

Post autor: Nen »

Ricardo Quaresma77 pisze: jak potraktowali dzisiaj Slagado to żenada facet 10 lat harował dla tego klubu a oni wywalają go jak jakiegoś śmiecia
Tyle warte są słitaśnie Reale i Barcelony.
God protect me
Chuchu
Kontakt:

Dokładnie. To tak samo jak my byśmy mieli nagle wywalić na zbity pysk Zanettiego, Cordobę czy też Matrixa :roll:
Ricardo Quaresma77

SlimShady pisze: Ja jestem przekonany, ze najlepszym transferem Mecato w Włoszech nie będzie ani Eto czy Diego, ale właśnie Palacio, to najlepszy snajper ligi argentyńskiej, zbiera świetne noty, jest bardzo skuteczny, diabelnie szybki i dysponuje świetnym dryblingiem i techniką. Od paru lat go obserwuje i dziwie, ze dopiero teraz gra w Europejskiej Lidze i to na dodatek przeszedł za śmieszna sumę jak na jego umiejętności, no i do klubu który jest uważany pospolicie na średniaka. Cos misie zadaje, ze w przyszłym Mercato największe kulbu będą sie biły o tego napastnika.
nie ma co się podniecac tym Palacio. Facet przespał najlepszy okres na przeprowadzkę do Europy czyli jakieś 3, 4 lata temu. Swego czasu biły się o niego wielkie kluby w tym Barcelona ale on wolał pozostac w Boca gdzie miał status gwiazdy. Teraz jest 27-letnim wynalazkiem z Argentyny, który nie ma żadnego doświadczenia w Europie a w kadrze też rzadko korzystano z jego usług. Za graczy w tym wieku, którzy całą swoją karierę spędzili w Argentynie nikt nie da wielkiej kasy. Poszedł do Genui bo to ostatnia szansa na transfer do dobrego europejskiego klubu. Nie żebym go skreślał ale tak jak napisałem wcześniej nie ma czym się podniecac.

Z tym Salgado to może trochę się pośpieszyłem. Ponoc zrobią mu pożegnanie na Bernabeu więc jakieś pozory godności zostaną zachowane. Z drugiej strony nie wiem czemu nie pozwolili mu zostac chocby na ten sezon skoro miał jeszcze rok kontraktu. W Barcelonie był Sylvinho, 36-letni facet z małymi szansami na regularną gre ale jego nikt z klubu nie wyrzucał, w tym roku wypełnił swój kontrakt i wrócił do Brazylii. Ja tego w każdym razie nie rozumiem, ale przynajmniej dane mu będzie pożegnac się z kibicami, czego np. taki Hierro jeszcze większa gracz niż Salgado zrobic nie mógł..
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Chuchu pisze: Dokładnie. To tak samo jak my byśmy mieli nagle wywalić na zbity pysk Zanettiego, Cordobę czy też Matrixa :roll:
Zanettiego raczej nie, bo Raul jeszcze jest w kadrze. Ale porównanie do Cordoby, czy Matrixa jak najbardziej trafne. Swoją drogą podobnie chcemy pozbyć się Vieiry, jednak Pat nie gra w Interze od 10 lat, ma mega pensję, a w dodatku Salgado kilka lat temu grał naprawdę dobrze i przyniósł sporo korzyści grając na prawej obronie. Także zupełnie inna historia z Vieirą i Salgado.
Kamikaze

No ciekawe czy ten Real sie zgra z tyloma gwiazdami :D 
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Ricardo Quaresma77

Aquilani w Liverpoolu

Angielski klub piłkarski Liverpool FC ogłosił w środę, że do drużyny trafi pomocnik reprezentacji Włoch i AS Roma Alberto Aquilani. Przed podpisaniem umowy musi jeszcze przejść badania medyczne. Lokalne media oceniają, że 25-letni gracz będzie kosztował 20 milionów funtów (około 24 milionów euro).
- Alberto jest świetnym piłkarzem i jestem zachwycony, że udało się porozumieć z Romą w sprawie transferu. Ma mentalność zwycięzcy i wielkie doświadczenie w Serie A oraz Lidze Mistrzów. To jeden z największych talentów włoskiej piłki nożnej - swego czasu był kapitanem reprezentacji do lat 19 i 21 - powiedział trener Liverpoolu Rafael Benitez.

Aquilani ma zastąpić Xabiego Alonso, którzy przeszedł do Realu Madryt za około 30 milionów euro.

W sumie to mozna było spodziewac się tego transferu wraz z odejściem Alonso do Realu. Jakoś nie bardzo widzi mi się AA w Premiership no ale jeśli Benitez widzi w nim kogoś na miarę Hiszpana to już jego sprawa. No i Roma będzie trochę słabsza :-)

Obrazek
Ricardo Quaresma77

Huntelaar w Milanie

AC Milan oświadczył na oficjalnej stronie internetowej klubu, że na mocy porozumienia pomiędzy dwoma klubami, holenderski napastnik Klaas-Jan Huntelaar przeszedł z Realu Madryt do drużyny Rossonerich i podpisze z Milanem kontrakt do 30 czerwca 2013 roku. Jutro przejdzie testy medyczne we włoskim klubie.

Kilkanaście minut później komunikat oficjalny ukazał się na stronie internetowej Realu Madryt.

Do Madrytu Huntelaar trafił zimą tego roku z Ajaksu Amsterdam. Zagrał w dwudziestu spotkaniach, zdobył osiem bramek.

Długo oczekiwany transfer stał się faktem, Milan w końcu ma napastnika o którego zabiegał od dłuższego czasu. Wg mnie Huntelaar to lepsze wyjście niż Luis Fabiano, facet jest młodszy i jest typowym egzekutorem, zresztą w Milanie widzą w nim drugiego Van Bastena. Nie wiem ile na niego wydali ale pewnie coś koło 20 mln. I jeszcze drugi news z Milanu - Pirlo zostaje w klubie.

Obrazek
adriano:)

Post autor: adriano:) »

Czytałem gdzieś, że Milan zapłacił za Holendra 15 mln euro.
Biały

Milan zrobił całkiem ciekawy transfer, w Realu Huntelaar nie został doceniony. Podobno szukają jeszcze lewego obrońcy. Świetna wiadomość dla Milanistów, to również pozostanie Pirlo, tylko czy można wierzyć w takie zapewnienia...;p My dzięki naszemu Prezydentowi wiemy, że słowa działaczy nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością :P
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

Ricardo Quaresma77

bialy19 pisze:Świetna wiadomość dla Milanistów, to również pozostanie Pirlo, tylko czy można wierzyć w takie zapewnienia...;p
Andrea Pirlo:
"Dzisiejszy dzień jest dla mnie wyjątkowy. Jestem rozradowany tym, że zakończę swoją karierę tu, w Milanie. Dziękuję Adriano Gallianiemu i Leonardo."

jak dla mnie to można wierzyc w takie zapewnienia :P on już nigdzie nie odejdzie, ma 30 lat, w Milanie jest liderem, nic mu więcej nie potrzeba

Obrazek
Kamikaze

To dobrze, ze Pirlo  zostaje w Serie A bo juz  odeszli:  Aquilani, Kaka, Ibra  :P I nasza liga stracilaby kolejna gwiazde ;D
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
groch

Post autor: groch »

Wlasnie takiego gracza jak Huntelar im brakowalo... Nie lubie jego stylu gry ale musze przyznac jest niezly
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Biały

Miałem na myśli zapewnienia ze strony Berlusconiego ;p tych słów Pirlo nie widziałem, ale skoro sam tak powiedział, to rzeczywiście nie ma już tematu jego odejścia :)

M. ;**

Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Odkąd Huntelaar błyszczał w Ajaksie,to chciałem tego zawodnika w Interze.Jego wartość znacznie spadła po niezbyt udanym pobycie w Madrycie,ale jeszcze wszystko przed nim.Myślę,że Milan zrobił dobry transfer ,bo kwota 15 mln euro nie jest specjalnie wygórowana.Liczę na to ,że kolejnym zawodnikiem ,który opuści Real będzie Sneijder bądź van der Vaart.Wiadomo w jakim klubie chciałbym jednego z nich... :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Chuchu
Kontakt:

Liverpool chciał zastąpić Xabiego Alonso ale wydaje mi się, że Aquilani nie sprosta temu zadaniu :roll: Przede wszystkim nie jest on tak super słitaśny jak twierdzą Romaniści ;) Poza tym zbyt często łapie kontuzje. Raz na jakiś czas wychodzi mu strzał z dystansu i od razu zrobili z niego wielką gwiazdę :roll:
Minister

Post autor: Minister »

Gdyby ściągneli De Rossiego to wtedy mogliby załatać dziurę.A tak rzeczywiście transfer dla mnei bez wiekszego echa.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
mati01000

Post autor: mati01000 »

nasz rywal juve sruwe wzmocnil sie najpier za je bi sty Melo teraz Caceras choc na wypozyczeniu ale jak sie sprawdzi w juve to obrona bedzie solidna to zle dla nas :((
ale ETO z MILITTO ich wyklepia w stylu serie A !
Chuchu
Kontakt:

Ja coś tak czuję, że Owen strzeli bramkę Liverpool'owi po czym pocałuje koszulkę ManU :P
Ricardo Quaresma77

chyba jednak nie :P Owen nie mógłby tego zrobic chocby ze względu na szacunek dla kibiców Liverpoolu (chyba o czymś takim wspominał w którymś wywiadzie). Cieszyc się będzie na pewno, może nawet pobiegnie se koło Beniteza :-) ale całowac herbu raczej nie będzie

Obrazek
kibix

Post autor: kibix »

Ricardo Quaresma77 pisze: chyba jednak nie :P Owen nie mógłby tego zrobic chocby ze względu na szacunek dla kibiców Liverpoolu (chyba o czymś takim wspominał w którymś wywiadzie). Cieszyc się będzie na pewno, może nawet pobiegnie se koło Beniteza :-) ale całowac herbu raczej nie będzie
jakby miał szacunek do Liverpoolu, to by nie przechodził do Manchesteru. grzanka z czosnkiem, jakby pocałował herb United:D
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
Nen

Post autor: Nen »

Jest wychowankiem Lpoolu i tyle jakoś legenda tego klubu nigdy przecież nie był.
God protect me
ODPOWIEDZ