Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
InterNH

Odp: Transfery w Europie

Post autor: InterNH »

dodo_IM pisze: Jeżeli chodzi o wzmocnienia w polskiej ekstraklasie to wg mnie rządzi Wisła. Żurawski to dla mnie lepsze wzmocnienie niż Smolarek czy Wichniarek. Do tego kilku innych ciekawych piłkarzy np. Argentyńczyk wychowanek River Plate. Mają na testach jakiegoś Włocha, obrońcę i jeszcze właściciel mówi że to nie koniec zakupów, ale nie ma co się dziwić bo mają siano po sprzedaży Marcelo.
No ja bym nie powiedział, że Żurawski się lepiej prezentuje od Smolarka.Oglądałem oba mecze Wisły jak i Lecha w pucharach i Żurawski nic nadzwyczajnego nie pokazał, a Wichniarek grał naprawdę dobrze.

Zapominacie o Legi.Transfer  Manu póki co jest najlepszym transferem.Poza tym zamiast tułać się i grać z jakimiś azerami, Legia w okresie przygotowawczym gra z Arsenalem,Renes,Bordeux,PSG czy Lorient.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

No i co z tego, że Legia gra z tak silnymi zespołami sparingi, skoro w lidze i tak dostaną od takiej Korony :p
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
mafiozo
Kontakt:

Post autor: mafiozo »

To się jeszcze okaże czy dostaną "od takiej Korony". Skorża ma łeb na karku i umie skleić bardzo solidną ekipę. Wg mnie bardzo ciekawie w czołowych polskich klubach jeśli chodzi o transfery. Zapowiada się ciekawy sezon.
puMba

Post autor: puMba »

Niemiecki obrońca Heiko Westermann przeniósł się z Schalke 04 do półfinalisty Ligi Europejskiej UEFA z zeszłego sezonu, drużyny HSV Hamburg.
HSV zapłaciło za 26-letniego Westermanna około 7,5 miliona euro. Piłkarz z nowym klubem podpisał czteroletni kontrakt i ma zastąpić na prawej obronie Jerome’a Boatenga, który przeszedł do Manchesteru City.

Były reprezentacyjny obrońca w kadrze Niemiec, Christoph Metzelder, odchodzi z Realu Madryt i w następnym sezonie grać będzie w Schalke 04 Gelsenkrichen. Ten 29-letni zawodnik podpisał trzyletni kontrakt.
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
glinek

Post autor: glinek »

InterNH pisze:
dodo_IM pisze: Jeżeli chodzi o wzmocnienia w polskiej ekstraklasie to wg mnie rządzi Wisła. Żurawski to dla mnie lepsze wzmocnienie niż Smolarek czy Wichniarek. Do tego kilku innych ciekawych piłkarzy np. Argentyńczyk wychowanek River Plate. Mają na testach jakiegoś Włocha, obrońcę i jeszcze właściciel mówi że to nie koniec zakupów, ale nie ma co się dziwić bo mają siano po sprzedaży Marcelo.
No ja bym nie powiedział, że Żurawski się lepiej prezentuje od Smolarka.Oglądałem oba mecze Wisły jak i Lecha w pucharach i Żurawski nic nadzwyczajnego nie pokazał, a Wichniarek grał naprawdę dobrze.

Zapominacie o Legi.Transfer  Manu póki co jest najlepszym transferem.Poza tym zamiast tułać się i grać z jakimiś azerami, Legia w okresie przygotowawczym gra z Arsenalem,Renes,Bordeux,PSG czy Lorient.

Na jakiej podstawie uważasz, że Manu jet najlepszym transferem w naszej lidze? że zagrał parę tam sparingów? Poczekajmy trochę... Ruszy ekstraklasa, parę meczy i wtedy będziemy mogli coś powiedzieć kto był największym wzmocnieniem w naszej lidze.
No i tak po za tym to Żurawski się na pewno lepiej prezentuje od Ebiego, który nie pokazuje nic wielkiego od momentu opuszczenia Bundesligi. Żurawski również słabo grał, ale na pewno pokazał się z lepszej strony od Smolarka.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

nie no, Smolarek pokazał dwie wielkie rzeczy od odejścia z Bundesligi: rajd w jednym ze spotkań Boltonu i ego. co nie zmienia faktu, że od Żurawskiego jest piłkarzem lepszym od pod względem umiejętności: ma znacznie lepszą technikę, ale także instynkt strzelecki. jest bardziej uniwersalny, szybszy, no i młodszy.
glinek

Post autor: glinek »

No nie wiem czy to wszystko co napisałeś o Smolarku będzie prawdą. Jak dla mnie instynkt strzelecki ma lepszy Żuraw, który ma o wiele więcej strzelonych bramek. Uniwersalni to są obaj bo Ebi może grać ofensywnego pomocnika jak i napastnika, a Maciek może grać za napastnikami jak i napastnika, cofnie się po piłkę i ją rozegra. Czy Ebi będzie szybszy na dzień dzisiejszy to nie wiem, bo nie widziałem jak biega chyba już od 2 albo i więcej lat :P
Jedyne z czym się zgodzę to technika, no ale zobaczymy jak obu zawodnikom pójdzie w naszej lidze ;)
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

Ebi może jeszcze grać na obu skrzydłach, przypominam. Żurawski nigdy nie był sprinterem, zaś Smolarek pod względem szybkościowym wyglądał całkiem przyzwoicie nawet w Premier League.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Z Schalke kontrakt podpisał znany wszystkim fanom FM-a Kyriakos Papadopoluos - mlody grecki obronca. Inny talenciak z managera kolumbijczyk James Rodriguez w nastepnym sezonie bedzie biegał po portugalskich boiskach w koszulce Porto.
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
cor72z

Post autor: cor72z »

El Hamdaoui w Ajaksie, być może to oznacza zielone światło dla ewentualnego transferu Suareza.

No i Khedirę już wreszcie Real zakontraktował, chociaż nie sądzę by był on lepszy od Lassany Diarry, ale to już problem Mourinho.
fidel

Post autor: fidel »

Diarra chyba jest na coś poważnie chory ??? wydaje mi się, że to chyba u niego wykryto "coś" na zgrupowaniu rep. Francji przed MŚ 2010..choć mogę się mylić.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Lass ma anemie sierpowatą , dlatego na mundialu nie grał. Ale niewiem jak to wyglada , czy ma sezon z głowy czy jak.
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
BTB

Post autor: BTB »

Nie mylisz się Fidel, Diarra ma anemię sierpowatą. Jest to dosc poważna, dziedziczna choroba, ale na jego grę ma wpływ tylko w warunkach wysokogórskich, wtedy najsilniej się ona objawia i praktycznie uniemożliwia mu grę.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 17:38 przez BTB, łącznie zmieniany 1 raz.
s15

Post autor: s15 »

W piątek sfinalizowany został transfer Javiera Garrido z Manchesteru City do Lazio Rzym. Wcześniej włoskiego klubu do angielskiego trafił Aleksandar Kolarov.

Garrido ma zastąpić Kolarova w ekipie Lazio. Przez trzy lata pobytu w ekipie The Citizens Hiszpan rozegrał 62 spotkania.

- Garrido jest piłkarzem Lazio. On był naszym pierwszym kandydatem do zastąpienia Kolarova - wyjaśnił prezydent Lazio, Claudio Lotito.
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Miguel Veloso zmienił barwy klubowe. Ze Sportingu Lizbona przeszedł do Genoi.

Kwota transferu nie została ujawniona (nieoficjalnie mówi się o 7,5 miliona euro w gotówce). Wiadomo jednak, że elementem transakcji jest transfer w odwrotnym kierunku Alberto Zapatera
No proszę, a jednak sie Genui udało, a ostatnio mocno skrytykowałem newsa o podchodach Genui po Velos u nas na stronie, byłem pewny, że to kompletnie nie możliwa transakcja, no ale jak widać sie myliłem, bardzo wielkie wzmocnienie Genui.
Gratuluje  :pijaki:

źródło - transfery.info
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 19:32 przez SlimShady, łącznie zmieniany 1 raz.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
s15

Post autor: s15 »

Ogolnie się dobrze już wzmocnili ;) Widać że kasaa jest ;)
puMba

Panathinaikos pozyskał francuskiego środkowego obrońcę Jean-Alain Boumsonga za kwotę około 750 000 euro z Olympique Lyon, który podobnie jak grecki klub zagra w Lidze Mistrzów UEFA.
30-latek, który występował m.in. w Aj Auxerre, Rangers, Newcastle United i Juventusie, podpisał z Panathianikosem trzyletni kontrakt.
Obrazek
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

to dobrze ze przeszedl Veloso do Genoi, bardzo lubie tego zawodnika
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
puMba

Villarreal pozyskał z Valencii za około 2,5 miliona euro obrońcę reprezentacji Hiszpanii Carlosa Marchenę. Mogący grać na środku obrony lub jako defensywny pomocnik Marchena pomyślnie przeszedł testy medyczne i odchodzi z Mestalla do klubu z El Madrigal, z którym podpisał trzyletnią umowę. Marchena występował w Valencii przez dziewięć sezonów. Rozegrał 230 meczów w La Liga i zdobył pięć trofeów.
Obrazek
cor72z

puMba pisze: Villarreal pozyskał z Valencii za około 2,5 miliona euro obrońcę reprezentacji Hiszpanii Carlosa Marchenę. Mogący grać na środku obrony lub jako defensywny pomocnik Marchena pomyślnie przeszedł testy medyczne i odchodzi z Mestalla do klubu z El Madrigal, z którym podpisał trzyletnią umowę. Marchena występował w Valencii przez dziewięć sezonów. Rozegrał 230 meczów w La Liga i zdobył pięć trofeów.
Ten transfer przybliża przejście Godina do Atletico, które zostanie pewnie potwierdzone w przyszłym tygodniu.
snuffy

Post autor: snuffy »

Jak donosi angielska prasa, snajper Villarrealu, Giuseppe Rossi, może przejść do Manchesteru United. Włoch był już piłkarzem Czerwonych Diabłów w latach 2004-2007.

W ciągu trzech lat Rossi rozegrał w barwach United zaledwie pięć występów w pierwszej drużynie. Był również wypożyczany do Newcastle United i Parmy. Wobec braku większych szans na występy w pierwszym składzie Manchesteru postanowił zmienić klimat i trafił do zespołu Żółtej Łodzi Podwodnej. Menedżer Alex Ferguson dostał za niego 6,7 miliona funtów, a w kontrakcie zapisano klauzulę, wedle której urodzony w USA napastnik może wrócić na Old Trafford po obniżonej cenie, jeśli zdecyduje się opuścić Villarreal.
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Wydaje mi się że szanse na przyjście Rossiego do Interu są znikome. Jak United go chce to pewnie go kupią. Po za tym Rossi to ponoć Milanista, więc dziwnie by było jakby grał u nas.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
solo_nerazzurri

Niemieckie media informują, że Inter Mediolan jest zainteresowany kupnem piłkarza Hamburgera SV - Dennisa Aogo.

Gordon Stipic, agent piłkarza, pojawił się w niedzielę w Mediolanie i prawdopodobnie spotka się z włodarzami Interu, by omówić sprawę transferu swojego klienta do zespołu mistrza Włoch oraz przedstawić warunki ewentualnej umowy indywidualnej.

Reprezentant Niemiec jest tylko jednym z kilku piłkarzy na liście życzeń Rafaela Beniteza, ale jeżeli suma odstępnego nie będzie wysoka, to 23-letni zawodnik pochodzenia nigeryjskiego może zasilić włoską drużynę. Aogo może występować na pozycji pomocnika oraz skrajnego obrońcy.

Pierwsze słysze...
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

solo_nerazzurri pisze: Niemieckie media informują, że Inter Mediolan jest zainteresowany kupnem piłkarza Hamburgera SV - Dennisa Aogo.

Gordon Stipic, agent piłkarza, pojawił się w niedzielę w Mediolanie i prawdopodobnie spotka się z włodarzami Interu, by omówić sprawę transferu swojego klienta do zespołu mistrza Włoch oraz przedstawić warunki ewentualnej umowy indywidualnej.

Reprezentant Niemiec jest tylko jednym z kilku piłkarzy na liście życzeń Rafaela Beniteza, ale jeżeli suma odstępnego nie będzie wysoka, to 23-letni zawodnik pochodzenia nigeryjskiego może zasilić włoską drużynę. Aogo może występować na pozycji pomocnika oraz skrajnego obrońcy.

Pierwsze słysze...
Jego agent był w Mediolanie ale na spotkaniu z działaczami Juventusu, bo tam ma grać od następnego sezonu.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Rudnevs od środy w Lechu

We wtorek w Poznaniu pojawił się Artjoms Rundevs. - Po wielu perypetiach i dzięki zaangażowaniu wielu osób zbliżamy się do finału - mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.

- Trwają ustalenia szczegółów indywidualnego czteroletniego kontraktu zawodnika. W środę nastąpi podpisanie kontraktu z Artjomsem. Mamy też uzgodnione warunki transferu definitywnego z Zalaegerszegi. Po podpisaniu umowy z zawodnikiem jego macierzysty klub prześle dokumenty transferowe oraz certyfikat. Cieszymy się, iż po półtoramiesięcznych negocjacjach z piłkarzem i klubem udaje się dokonać tego transferu. Jest to kolejny gracz, który wzmocni naszą linię ofensywną - mówi Pogorzelczyk.

Rudnevs w ostatnim sezonie był wicekrólem strzelców węgierskiej ekstraklasy.

źr. futbol.pl
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
solo_nerazzurri

Jak donosi niemiecka prasa, Genoa sprowadziła Rafinhę z Schalke 04 Gelsenkirchen. Brazylijski obrońca miał kosztować osiem milionów euro, a na Półwyspie Apenińskim będzie grał przez najbliższe cztery lata.

Rafinha był zawodnikiem Schalke 04 Gelsenkirchen od 2005 roku. W ciągu pięciu lat zaliczył ponad 150 oficjalnych spotkań w barwach drużyny z Zagłębia Ruhry. Jego kontrakt wygasał w lecie przyszłego roku i Brazylijczyk nie zdecydował się go przedłużyć.

Brazylijski prawy obrońca ma za sobą także występy w repreZentacji swojego kraju. W ekipie U-20 rozegrał osiem spotkań i strzelił dwa gole, natomiast w seniorskiej reprezentacji zadebiutował w 2008 roku meczem ze Szwecją i było to jak na razie jego jedyne spotkanie w koszulce Canarinhos.
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
puMba

cor72z pisze:
puMba pisze: Villarreal pozyskał z Valencii za około 2,5 miliona euro obrońcę reprezentacji Hiszpanii Carlosa Marchenę. Mogący grać na środku obrony lub jako defensywny pomocnik Marchena pomyślnie przeszedł testy medyczne i odchodzi z Mestalla do klubu z El Madrigal, z którym podpisał trzyletnią umowę. Marchena występował w Valencii przez dziewięć sezonów. Rozegrał 230 meczów w La Liga i zdobył pięć trofeów.
Ten transfer przybliża przejście Godina do Atletico, które zostanie pewnie potwierdzone w przyszłym tygodniu.
Tak też się stało.

Atletico Madryt nie przestaje się wzmacniać przed sezonem, w którym będzie bronić tytułu w Lidze Europejskiej UEFA. Klub z Vicente Calderón pozyskał z Villarreal obrońcę Diego Godina.
24-letni Urugwajczyk podpisał pięcioletni kontrakt, ale kwota transferu nie została ujawniona. Zawodnik wystąpił w pięciu meczach na tegorocznych mistrzostwach świata FIFA i pomógł swojej reprezentacji awansować do półfinału.
Obrazek
cor72z

Bruno Alves, jeden z najlepszych stoperów ubiegłego roku w Europie poszedł z FC Porto za 22 miliony do Zenitu Sankt Petersburg. Wiedziałem, że Porto taniej niż 20 go nie puści, bo oni zawsze upierają się przy wysokich cenach ale zaskoczyło mnie to gdzie odszedł Portugalczyk, nie spodziewałem się tego...
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Bruno Alves poleciał na kasę i tyle, mógł grać w Premier League a woli do rusków...
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

Szczerze mówiąc nie obchodzi mnie czy zawodnik idzie za kasą czy nie, skoro i tak i tak będzie grać, a liga rosyjska ma szanse stać się jedną z najlepszych w Europie.
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
ODPOWIEDZ