Serie A
-
Chuchu
- Kontakt:
Re: Serie A
Rozumiem, że szał zakupów ostatni spowodował euforię ale nie przesadzajmy. Głównym celem na ten sezon jest podium, jeśli włączymy się o walki o scudetto to by było fantastycznie. Nie ma jednak co się na to napalać, pierwszy skład został mocno przebudowany i zanim wszyscy się zgrają i zanim Strama odpowiednio ich poukłada to trochę punktów potracimy.
Generalnie jeśli Juventus wytrzyma trudy gry co 3 dni zamiast co tydzień to nie sądzę, żeby ktoś był w stanie im mistrza odebrać.
Generalnie jeśli Juventus wytrzyma trudy gry co 3 dni zamiast co tydzień to nie sądzę, żeby ktoś był w stanie im mistrza odebrać.
-
Klinsi64
nie zapominajmy że juve gra bez trenera,fakt że nie będzie Conte na ławce ma duże znaczenie według mnie...
-
hardluck
Conte będzie się jeszcze odwoływał, bo mówcie co chcecie, ale ten proces to była jawna kpina. Został skazany na podstawie zeznań jednego kryminalisty, przeciwko, któremu zaprzeczyło 23 piłkarzy Sieny. Sam ustawiał mecze i za oskarżenie jak największej liczby osób dostał śmieszną karę, a Conte za nie udowodnienie niczego skazali na 10 miesięcy. To jest jawna kpina.
-
Zzzz
I co, będzie Seria A w jakiejś polskiej tv?
bo kilka dni nie miałem dostępu do neta i nie wiem czy się coś wyklarowało
bo kilka dni nie miałem dostępu do neta i nie wiem czy się coś wyklarowało
-
Czarson
TVP Sport podobno negocjuje prawa do transmisji ale konkretów brak.
-
sampam
1 kolejki nie bedzie w tv, wiec zapewne reszty tez nie.
-
Piter
TVP sport negocjuje tak, że będziemy oglądać powtórki w Canal + Sport
-
Piekarz
Ciekawostka przed inauguracją: jeśli przewidywania LGdS się sprawdzą, aż osiem zespołów zagra w tej kolejce trójką środkowych obrońców.
(Mam nadzieję, że się jednak jak najbardziej pomylą, bo widzą w naszej jedenastce meczowej Nagatomo.)
(Mam nadzieję, że się jednak jak najbardziej pomylą, bo widzą w naszej jedenastce meczowej Nagatomo.)
-
Seba
Dla mnie Juventus nadal pozostaje zagadką i do momentu rozegrania kilku kolejek, nie przesadzałbym z ich wywyższaniem. Absencja Conte i mecze co 3 dni na pewno dadzą się we znaki.
-
Piter
Juventus nic nie ugra w tym sezonie, nawet ich kibice tak myślą że nie będzie takiej sielanki jak w tamtym roku. na solojuve wbiłem i letnie mercato, wszystko opisane który klub gdzie co robił i niektórzy piszą, że Inter może zaszkodzić juventusowi. Według mnie podium tabeli ligowej
1.Inter
2.Juventus/Roma
3.Milan/Napoli/Lazio
1.Inter
2.Juventus/Roma
3.Milan/Napoli/Lazio
-
Kebo
Hmm no ja nie jestem taki przekonany, my jako kibice Interu powinniśmy się cieszyć nawet z 2 miejsca, mimo tego całego cyrku z Conte moim zdaniem wciąż Juve jest kandydatem nr. 1 do Scudetto, ale obym się mylił 
-
hardluck
Według mnie podium tabeli ligowej
1.Inter
-
Piter
Jestem optymistą i kibicem więc stawiam na swój klub, jeżeli kibicujesz jakimś merdaczom to idź to robić gdzie indziej!
-
Piter
Oglądał ktoś mecz Fiorentina 2:1 Udinese?
-
sampam
Viola kontrolowala przebieg spotkania, albo inaczej, Udine przyjelo taka taktyke. Zasluzenie wygrali gospodarze. Ich sklad robi przyzwoite wrazenie!Piter9702 pisze:Oglądał ktoś mecz Fiorentina 2:1 Udinese?
-
Piter
Pisałem, że kupili dobrych zawodników za grosze i są w stanie walczyć o miejsce w lidze, aby grać w LE
-
sampam
Coz, trzeba miec tak obrotnego dyrektora sportowego...Piter9702 pisze:Pisałem, że kupili dobrych zawodników za grosze i są w stanie walczyć o miejsce w lidze, aby grać w LE
-
Chuchu
- Kontakt:
Ruszyli! Pierwszy dzień Serie A sezonu 2012/2013. Fiorentina pokonała Udinese 2-1 a Juventus wygrał z Parmą 2-0. Analiza pomeczowa wykazała, że gola Pirlo absolutnie nie było. Karny w pierwszej połowie niewykorzystany przez Vidala absolutnie nieprawidłowy (spalony, brak faulu). Miejmy nadzieję, że jeśli Juve wygra scudetto to nie dzięki takim wałkom.
-
hardluck
Nie wiem gdzie ty widziałeś jakieś potwierzenie, że gola nie było skoro był ewidentnie.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 7972_n.jpg
Ty lepszy dowód - analiza komputerowa.
http://www.youtube.com/watch?v=jQBPhNjBuUQ
-
Seba
Kwestia czasu kiedy Juventus znowu zostanie oskarżony o jakieś przekręty. Ten klub ma już to po prostu we krwi;)Chuchu pisze:Ruszyli! Pierwszy dzień Serie A sezonu 2012/2013. Fiorentina pokonała Udinese 2-1 a Juventus wygrał z Parmą 2-0. Analiza pomeczowa wykazała, że gola Pirlo absolutnie nie było. Karny w pierwszej połowie niewykorzystany przez Vidala absolutnie nieprawidłowy (spalony, brak faulu). Miejmy nadzieję, że jeśli Juve wygra scudetto to nie dzięki takim wałkom.
Kolega w ogóle wie, że piłka musi całym obwodem przekroczyć linię bramkową? Według tej analizy gola absolutnie nie było.hardluck pisze:Nie wiem gdzie ty widziałeś jakieś potwierzenie, że gola nie było skoro był ewidentnie.
-
sampam
Zachowajmy pewien umiar w ocenie. Gol Pirlo czy byl czy go nie bylo nie zmienilby raczej losow meczu, Parma byla po prostu slabsza od gospodarzy.
-
Piekarz
Jedno mnie mierzi: naprawdę tak trudno ustawić jedną kamerę dokładnie nad linią bramkową? Albo cholera chociaż na linii tej linii?
Pierwszy dzień za nami, sensacji brak. Fiorentina potwierdziła ambicje na czołówkę (w jaki sposób rozumianą, jeszcze zobaczymy). Dziwne, że nikt nie wyjął jeszcze Joveticia. Jak dla mnie największy talent tej ligi, gdybym mógł spośród wszystkich napastników Serie A wziąć jednego do nas, wziąłbym pewnie jego. Jedyną konkurencją byłby Cavani, ale chyba nawet nie on, myślę że Czarnogórzec może się stać znacznie lepszym piłkarzem.
Parma do niczego, jak zawsze gdy przyjeżdża do dużego rywala. Zero charakteru... a Juve zrobiło swoje.
Jutro ciekawiej, zobaczymy czy po fatalnym okienku Milan wygląda równie słabo na boisku, co na papierze. No i oczywiście my.
Pierwszy dzień za nami, sensacji brak. Fiorentina potwierdziła ambicje na czołówkę (w jaki sposób rozumianą, jeszcze zobaczymy). Dziwne, że nikt nie wyjął jeszcze Joveticia. Jak dla mnie największy talent tej ligi, gdybym mógł spośród wszystkich napastników Serie A wziąć jednego do nas, wziąłbym pewnie jego. Jedyną konkurencją byłby Cavani, ale chyba nawet nie on, myślę że Czarnogórzec może się stać znacznie lepszym piłkarzem.
Parma do niczego, jak zawsze gdy przyjeżdża do dużego rywala. Zero charakteru... a Juve zrobiło swoje.
Jutro ciekawiej, zobaczymy czy po fatalnym okienku Milan wygląda równie słabo na boisku, co na papierze. No i oczywiście my.
-
Seba
Lucio na piątkowym treningu uszkodził więzadła w kolanie i czeka go długa przerwa. Zapewne mecz o Superpuchar Włoch był jego jednym z ostatnich w barwach Starej Damy. Po powrocie do zdrowia zapewne będzie ostatnim obrońcą w hierarchii, bo kto będzie stawiał na emeryta po tak długiej przerwie?
-
miniu86
Hehe Juve wygrało w swoim starym dobrym stylu.
-
Kebo
W sumie to nieważne jak ważne, że wygrali. Mamy za przeciwnika słaby beniaminek, więc wykorzystajmy to i wygrajmy przynajmniej 2-0 
-
Chuchu
- Kontakt:
Komplet wyników pierwszej kolejki:
Fiorentina 2:1 Udinese
Juventus 2:0 Parma
Milan 0:1 Sampdoria
Roma 2:2 Catania
Atalanta 0:1 Lazio
Chievo 2:0 Bologna
Genoa 2:0 Cagliari
Palermo 0:3 Napoli
Pescara 0:3 Inter
Siena 0:0 Torino
Czyli Inter i Napoli ex-aequo liderami.
Fiorentina 2:1 Udinese
Juventus 2:0 Parma
Milan 0:1 Sampdoria
Roma 2:2 Catania
Atalanta 0:1 Lazio
Chievo 2:0 Bologna
Genoa 2:0 Cagliari
Palermo 0:3 Napoli
Pescara 0:3 Inter
Siena 0:0 Torino
Czyli Inter i Napoli ex-aequo liderami.
-
sampam
Mecz Romy byl szczegolnie ciekawy. Piekna bramka Osvaldo, fatalna obrona Romy, no i duzo emocji:)
-
pewny
beniaminek z Genui sprawił ładną niespodziankę... czyżby brak Zlatana i Silvy miał na to wpływ...
-
sampam
Raczej brak ducha zespolu, Milanowi na razie brakuje jakiegos charyzmatycznego przywodcy. Zobaczymy czy do piatku dokonaja spektakularnego transferu, czym mogliby poprawic sobie swoja niewesola sytuacje.pewny pisze:beniaminek z Genui sprawił ładną niespodziankę... czyżby brak Zlatana i Silvy miał na to wpływ...
-
pewny
Milan przegrywa drugie spotkanie w tym sezonie na San Siro (to mnie nie martwi
), ale dołożyć do tego naszą porażkę z Romą, to wychodzi 3 mecze rozegrane na Giuseppe Meazza i wszystkie porażki
o naszych pucharowych meczach nawet nie wspominam 
jakaś "klątwa"dotknęła SAN SIRO czy jak
jakaś "klątwa"dotknęła SAN SIRO czy jak