No wiesz. Przez ostatnie pare lat za nasze niepowodzenia dostawalo sie Manciniemu. Przyszedl Jose przez wielu uznawany za Boga i nie wypada go za nic winic wiec pora siadac na Morattim. Wiem, ze wszyscy tu czekaja na transfery ale nie przesadzajcie.Forza_eDi pisze: Więc twierdzisz, że Massimo nie ma pojęcia o piłce? Dobre![]()
Transfery Serie A
-
YoozeQ
Odp: Transfery Serie A
-
proba1
A ma bo jakos przez parenascie ostatnich lat nie zauwazylem takowego? Poza okresem kiedy prezesem byl GF
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
Ricardo Quaresma77
Jak zarząd znajdzie kasę na Cassano to ok niech będzie ale priorytet to rozgrywający jeśli miałbym wybierać między Cassano a rozgrywającym to wybieram tego drugiego!!
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

-
kibix
zalezy jaki rozgrywajacy. jak ma to byc Deco albo Nedved, to ja dziekuje. wole juz napastnika Cassano.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
Kermitt
Do Manciniego miałem zawsze szacunek i jeśli już to traktuje go na równi z Mourinho. A o Morattim myślę już tak od paru lat, ale to co dzieje się teraz to przesada.YoozeQ pisze:No wiesz. Przez ostatnie pare lat za nasze niepowodzenia dostawalo sie Manciniemu. Przyszedl Jose przez wielu uznawany za Boga i nie wypada go za nic winic wiec pora siadac na Morattim. Wiem, ze wszyscy tu czekaja na transfery ale nie przesadzajcie.Forza_eDi pisze: Więc twierdzisz, że Massimo nie ma pojęcia o piłce? Dobre![]()
A ma ? Pokaż mi coś co może o tym świadczyć ? Bo jeśli Ty, pytasz o moje argumenty, to musiałbym przedstawić Ci całe okienka transferowe, jakieś 5 lat wstecz.Forza_eDi pisze:Więc twierdzisz, że Massimo nie ma pojęcia o piłce? DobreKermitt pisze: niech odda ten klub komuś kto choć trochę ma pojęcie o piłce![]()
-
Ljarro
W tym przypadku chodzi raczej o to, czy ma pojęcie o zarządzaniu przedsiębiorstwem. A jak pokazuja jego poczynania biznesowe i klubowe, nie jest u niego z tym najlepiej.
-
Nen
-
ForzaeDi
Kolego, z Twojego postu wynika że Moratti nie ma wogóle pojęcia na temat piłki, a jakieś pojęcie zdecydowanie musi mieć i ma, może małe lub bardzo małe ale ma. Inną sytuacją są transfery, od tego Moratti ma odpowiednich ludziKermitt pisze: A ma ?
-
Kermitt
Ale czy widząc ewidentny brak rozgrywającego Moratti powinien to sobie olewać i wmawiać nam że mamy świetny skład, i Liga Mistrzów będzie nasza, jak zresztą zawsze. O czym więc to świadczy ?
Ljarro, to nie do końca sprawa biznesowa. Bo gdyby miał właśnie to pojęcie o piłce szukałby jakichś tańszych i młodszych alternatyw, a nie skupiamy się na Deco i jeszcze o niego się targujemy jakbyśmy mieli przynajmniej dwóch dobrych graczy na tę pozycję
Ljarro, to nie do końca sprawa biznesowa. Bo gdyby miał właśnie to pojęcie o piłce szukałby jakichś tańszych i młodszych alternatyw, a nie skupiamy się na Deco i jeszcze o niego się targujemy jakbyśmy mieli przynajmniej dwóch dobrych graczy na tę pozycję
-
jake7
Jeśli chcecie rozgrywającego to ja bardzo chętnie oddam Interowi w imieniu Juventusu Ch. Poulsena - co prawda to defensywny pomocnik, ale gdyby ustawić go właśnie na tej pozycji, a przesunac do przodu troche Muntariego czy Stankovicia, to Wasze klopoty bylyby rozwiązane ; p
Cena bardzo ugodowa - 8 milionów Euro : )
A piszac serio - to Cassano moze grac jako rozgrywający, ale ciężko go chyba bedzie wyciagnac. Juventus był bardzo, bardzo blisko w zeszłym okienku. Nie udało się. Nie wiem z jakich wzgledow, ale ciagle mowi sie o tym, ze to pilkarz nieokiełznany i trudno byloby mu sie dogadac z Del Piero. Ja na miejscu Mourinho zainteresowalbym sie kims z Realu. Moze i za grosze swoich pilkarzy nie oddadzą, ale pewnie bardziej do wyciagniecia są stamtąd niektorzy gracze, niz jeszcze pare miesiecy temu.
Juventus chyba w poniedzialek oficjalnie ogłosi pozyskanie F. Melo - za 21 milionów plus Marco Marchionni. Tym samym skład mamy prawie kompletny - prawie, bowiem przydałby się jeszcze jeden srodkowy obronca, ktory rowniez moglby grac na prawej stronie. Byla mowa o Santacroce - ale sa rowniez pewne watpliwosci, bo Napoli bardzo by chcialo od Nas De Ceglie - na co Secco się nie chce zgodzic (i slusznie). Barcelona tez zaproponowala Nam zakup Ceceresa - ale w gre wchodzi jedynie wypozyczenie z opcja pierwokupu. Tak czy inaczej, jak na razie na srodek mamy tylko 4 graczy: Chielliniego, Legro, Ariaudo i Cannavaro. W razie kontuzji, kartek, moze byc ciężko. Nalezy sie wiec spodziewac jeszcze jednego transferu tutaj i tyle. Mercato Juve raczej zakonczone - chyba, ze dojdzie do jakichs niespodzianek.
Na chwile obecna, to pewnie bedzie wygladało tak:
------------------buffon----------------
---zebina---canna----chiellini------------
-----------------------------de ceglie---
--------------sissoko--melo-------------
-----marchisio---------------------------
------------------diego------------------
---------amauri--------del piero----------
W rezerwie:
---------------manninger----------------
---grygera--legro----ariaudo--molinaro---
-----------------------------------------
--------------zanetti--tiago-------------
----camoranesi--------------------------
------------------giovinco----------------
---------trezeguet-----iaquinta-----------
Tak Juventus bedzie grał na 100% w przyszlym sezonie : ) Wiec juz wiecie, czego sie spodziewac. Mozliwe sa jedynie małe zmiany personalne w pomocy. Nie jest powiedziane, ze zamiast Del Piero nie bedzie grał Giovinco - a wtedy Amauri bedzie tylko wspomagany przez mlodego Wlocha. Nie jest takze powiedziane, ze Marchisio/Sissoko/Melo będą miec gwarantowane miejsce w 11. Jest przeciez jeszcze Camoranesi, a takze Zanetti, ktory zawsze naprawde bardzo solidnie się prezentował. Generalnie to skład jest dosc mlody, wielu pilkarzy dopiero rozpoczyna wielkie kariery (o ile beda te kariery naprawde "wielkie"). Jak np. Marchisio (23), Ariaudo (20), De Ceglie (22), Diego (24), Sissoko (24), Giovinco (22), a nawet Chiellini, ktory przeciez tez ma dopiero 24 lata. Miejmy nadzieje, ze wszystko wypali i w przyszlym sezonie zobaczymy ciekawa walke o scudetto.
Pozdrawiam : )
Cena bardzo ugodowa - 8 milionów Euro : )
A piszac serio - to Cassano moze grac jako rozgrywający, ale ciężko go chyba bedzie wyciagnac. Juventus był bardzo, bardzo blisko w zeszłym okienku. Nie udało się. Nie wiem z jakich wzgledow, ale ciagle mowi sie o tym, ze to pilkarz nieokiełznany i trudno byloby mu sie dogadac z Del Piero. Ja na miejscu Mourinho zainteresowalbym sie kims z Realu. Moze i za grosze swoich pilkarzy nie oddadzą, ale pewnie bardziej do wyciagniecia są stamtąd niektorzy gracze, niz jeszcze pare miesiecy temu.
Juventus chyba w poniedzialek oficjalnie ogłosi pozyskanie F. Melo - za 21 milionów plus Marco Marchionni. Tym samym skład mamy prawie kompletny - prawie, bowiem przydałby się jeszcze jeden srodkowy obronca, ktory rowniez moglby grac na prawej stronie. Byla mowa o Santacroce - ale sa rowniez pewne watpliwosci, bo Napoli bardzo by chcialo od Nas De Ceglie - na co Secco się nie chce zgodzic (i slusznie). Barcelona tez zaproponowala Nam zakup Ceceresa - ale w gre wchodzi jedynie wypozyczenie z opcja pierwokupu. Tak czy inaczej, jak na razie na srodek mamy tylko 4 graczy: Chielliniego, Legro, Ariaudo i Cannavaro. W razie kontuzji, kartek, moze byc ciężko. Nalezy sie wiec spodziewac jeszcze jednego transferu tutaj i tyle. Mercato Juve raczej zakonczone - chyba, ze dojdzie do jakichs niespodzianek.
Na chwile obecna, to pewnie bedzie wygladało tak:
------------------buffon----------------
---zebina---canna----chiellini------------
-----------------------------de ceglie---
--------------sissoko--melo-------------
-----marchisio---------------------------
------------------diego------------------
---------amauri--------del piero----------
W rezerwie:
---------------manninger----------------
---grygera--legro----ariaudo--molinaro---
-----------------------------------------
--------------zanetti--tiago-------------
----camoranesi--------------------------
------------------giovinco----------------
---------trezeguet-----iaquinta-----------
Tak Juventus bedzie grał na 100% w przyszlym sezonie : ) Wiec juz wiecie, czego sie spodziewac. Mozliwe sa jedynie małe zmiany personalne w pomocy. Nie jest powiedziane, ze zamiast Del Piero nie bedzie grał Giovinco - a wtedy Amauri bedzie tylko wspomagany przez mlodego Wlocha. Nie jest takze powiedziane, ze Marchisio/Sissoko/Melo będą miec gwarantowane miejsce w 11. Jest przeciez jeszcze Camoranesi, a takze Zanetti, ktory zawsze naprawde bardzo solidnie się prezentował. Generalnie to skład jest dosc mlody, wielu pilkarzy dopiero rozpoczyna wielkie kariery (o ile beda te kariery naprawde "wielkie"). Jak np. Marchisio (23), Ariaudo (20), De Ceglie (22), Diego (24), Sissoko (24), Giovinco (22), a nawet Chiellini, ktory przeciez tez ma dopiero 24 lata. Miejmy nadzieje, ze wszystko wypali i w przyszlym sezonie zobaczymy ciekawa walke o scudetto.
Pozdrawiam : )
-
Ricardo Quaresma77
dopiero teraz to zauważyłem
Mario Frick wrócił do St. Gallen. W sumie nawet go lubiłem bo pokazywał że nawet pochodząc z tak małego i zacofanego piłkarsko kraju jak Liechtenstein można z powodzeniem grać w jednej z najlepszych lig Europy. Forza Mario
Mario Frick wrócił do St. Gallen. W sumie nawet go lubiłem bo pokazywał że nawet pochodząc z tak małego i zacofanego piłkarsko kraju jak Liechtenstein można z powodzeniem grać w jednej z najlepszych lig Europy. Forza Mario
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

-
Ricardo Quaresma77
Felipe Melo oficjalnie w Juventusie. Kwota: 20 mln euro + Marchionni
Tego chyba każdy się spodziewał.
Rodrigo Palacios w Genoi. Kwota: 3 mln euro
Nie wiem po cholerę tak długo siedział w Argentynie. Swego czasu był jednym z najlepiej zapowiadających się argentyńskich napastników. 4 lata temu miał nawet trafic do Barcy ale wolał zostac w Boca. Jak dla mnie transfer o 4 lata spóźniony. No ale w sumie dobrze że w końcu trafił do Europy.
Tego chyba każdy się spodziewał.
Rodrigo Palacios w Genoi. Kwota: 3 mln euro
Nie wiem po cholerę tak długo siedział w Argentynie. Swego czasu był jednym z najlepiej zapowiadających się argentyńskich napastników. 4 lata temu miał nawet trafic do Barcy ale wolał zostac w Boca. Jak dla mnie transfer o 4 lata spóźniony. No ale w sumie dobrze że w końcu trafił do Europy.

-
miniu86
Juve będzie silne w przyszłym sezonie. Melo i Diego to bezapelacyjnie świetne posunięcia. Dwóch bym bardzo chętnie widział w Interze.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Minister
Niestety najprawdopodobniej nigdy nie zobaczymy ich u nas.Niestety mamy taki a nie inny zarząd który oddał praktycznie Diego bez walki jeśli kiedykolwiek sie ogólnie starał o niego i wybrał niestety niepewnego Motte!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Jesli patrzec na sezon 08/09 to Motta jest "pewny". Bardzo dobry ruch wykonali dzialacze Interu kupujac go razem z Milito ponieważ dobrze sie rozumieją na boisku i myśle że będą hardkorami w lidze wloskiej:P. A nawet jakbysmy kupili Franka Ribery to i tak bedzie bardzo trudno wygrać LM

-
Minister
Ta Hardkorem:D.Żeby tylko kabla od internetu nie zerwał bo pani sie wkur**:) A tak na poważnie to jednego dnia jestem pewny Motty a drugiego mam wątpliwości.Jednak jednego jestem pewien,że z dwójki Diego/Melo-Motta/Milito więcej przemawia za pierwszą dwójką.Jak będzie zweryfikuje sezon.Jednak Juve z przodu się troche wzmocniło ale tył nadal mają ,,biedny''.Może poza Chiellinim.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
SlimShady
Najbardziej mnie zszokowało to, ze Palacio za takie gorsze (3 mln) przeszedł do Genui, to chyba najlepszy napastnik Ligi Argentyńskiej, niesamowicie szybki, to może być postach bramkarzy i obrońców w Serie A, chyba Genua zrobiła transfer życia. Coś mi sie zdaje, że da szybko zapomnieć o Milito, mam dziwne przeczucie ze ten Palacio naszczela sporo bud.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
-
Orzeu
- Kontakt:
ciekawe... z jednej strony 40 baniek, E2 i Hleb to dobra cena, ale z drugiej Ibra to jednak Ibra...Joan Laporta Txiki Begiristain i Raul Sanllehí, udali się do Mediolanu, gdzie negocjowali transfer Zlatan Ibrahimovica - informuje La Gazzetta dello Sport.
Radio Catalunya podało, że porozumienie między klubami zostało osiągnięte. Barcelona zapłaci za Szweda 40 mln euro, włączy do transakcji Samuela Eto'o i zgodzi się na roczne wypożyczenie Hleba. Według gazety Sport, Eto'o w Interze otrzyma gigantyczną pensję 13 mln euro rocznie.

-
Minister
Dla mnie to się nie podoba.Jeśli Zlatan a pewnie tak sie stanie rozegra kolejny dobry sezon będzie wart dużo dużo więcej.Już Prędzej widziałbym wymianę Zlatan/Iniesta chociaż to jest mało prawdopodobne.Wtedy rozgrywającego mielibyśmy z głowy a w miejsce Ibry mógłby przyjść Cassano:)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
ferii
Wymiana Zlatan za Inieste biorę z pocałowaniem ręki ale Eto wg mnie w ogóle nie pasuje do Serie A i jest o wiele słabszym graczem niż Ibra
Eto nie tworzy sobie sam sytuacji a w dodatku wiele marnuje !! znając nasz system gry nie mamy dużo sytuacji pod bramkowych a wieć trzeba być skutecznym a tu Eto nie błyszczy !!:/
Iba za Inieste mowie bardzo tak !!;)
Ibra za Eto mówie bardzo nie !!
P.S. nie mówcie mi tylko o drewniaku Hleb-ie bo na parwde ostatnio się drewniany zrobił i wg mnie jest nie wartościowym graczem teraz:/
P.S. nie mówcie mi tylko o drewniaku Hleb-ie bo na parwde ostatnio się drewniany zrobił i wg mnie jest nie wartościowym graczem teraz:/
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
-
Minister
Zgadza się,Hleb nie powinien byc wcale brany pod uwagę.Eto uzależniony jest od dobrych podań jakie dostaje od Xaviego i Iniesty.Oczywiście nie można powiedzieć,że sam sobie nie wypracowuje sytuacji bo to jest nie na miejscu ale większość okazji jakie miał to były idealne asysty rozgrywających a tych u nas brakuje tzn.NIE MA WCALE!!A bez dobrego rozgrywającego Eto jest praktycznie ,,nieużyteczny".
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Ricardo Quaresma77
No cóż jak zawodnik chce odejśc do Barcy to na siłę nie można go trzymac. Przynajmniej nie trzeba będzie szukac nowego napastnika gdyż automatycznie przyjdzie inny - Eto'o. Jak dla mnie obok Ibry jeden z najlepszych napastników na świecie. Za te dodatkowe 40 mln będzie można nieźle poszalec na rynku transferowym i kupic tego cholernego rozgrywającego bo Hleba na tej pozycji absolutnie nie widzę!!

-
jake7
Zgadzam się. Inter bez Ibry a z Eto'o to bedzie zupelnie inna druzyna. Sam Kamerunczyk, mimo tego, ze jest naprawde bardzo szybki i dobry technicznie, jest wlasnie uzalezniony bardzo od podan Messiego, Xaviego, Iniesty, Henry'ego, etc. W pojedynke nie potrafi nic zdzialac - Zlatan wrecz odwrotnie, to on byl tym najbardziej kreatywnym graczem Interu w zeszlym sezonie.ferii pisze: Wymiana Zlatan za Inieste biorę z pocałowaniem ręki ale Eto wg mnie w ogóle nie pasuje do Serie A i jest o wiele słabszym graczem niż IbraEto nie tworzy sobie sam sytuacji a w dodatku wiele marnuje !! znając nasz system gry nie mamy dużo sytuacji pod bramkowych a wieć trzeba być skutecznym a tu Eto nie błyszczy !!:/
No i popatrzcie na Wasz atak w tym momencie - Eto'o, Milito, Suazo (?). Wszyscy napastnicy o bardzo podobnej charakterystyce - typowi egzekutorzy. Wyjatkiem jest Balotelli - ale on bywa chimeryczny, nie do konca wiadomo, czego sie po Nim spodziewac.
Moim zdaniem, patrzac jeszcze na ewentualna pensje Eto'o w Interze (co najmniej 13 milionow...), to ta wymiana jest troche strzałem kolano dla Morattiego. Nie lepiej bylo wziac pieniadze? Te 80 czy chociaz 70 baniek i zrobic dwa, trzy porzadne transfery? Kreatywnego, szybkiego napastnika za Ibre i dwoch porzadnych pomocnikow?
Generalnie, to ja bym zupelnie inaczej na miejscu Interu rozegrał to okienko transferowe, no ale na pewno tam u Was w zarzadzie siedza madrzejsi ludzie ode mnie i stad to wszystko : )
-
Ricardo Quaresma77
taki tam mało wazny transfer który pradwopodobnie wyklucza odejście Poulsena z JuventusuCristiano Zanetti zagra w Fiorentinie
Działacze Juventusu Turyn doszli do porozumienia z włodarzami Fiorentiny odnośnie warunków sprzedaży Cristiano Zanettiego. Włoch trafi do ekipy z Florencji na zasadzie transferu definitywnego.
Zawodnik w poniedziałek przejdzie badania we Florencji, a następnie złoży podpis pod trzyletnim kontraktem. Fiołki za pełne prawa do karty piłkarza zapłacą 2 mln euro.
Cristiano Zanetti zostanie włączony do kadry Fiorentiny, która powalczy ze Sportingiem Lizbona o awans do Ligi Mistrzów.

-
zzz_v1
Niestety.Ricardo Quaresma77 pisze: wyklucza odejście Poulsena z Juventusu
-
Kamikaze
Musieli kupic jakiegos zastepce Melo to wzieli przecietnego Zanettiego
Oj to fani Violi sie uciszyli ..
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Może i były Interista jest przeciętny ,ale na pewno będzie to teraz jeden z najbardziej doświadczonych graczy Violi.
Już czwarty były gracz Mediolańskiego klubu w barwach fioletowych po Vierim,Freyu oraz Mutu, którzy prezentują się dość dobrze tak więc może i Cristiano pójdzie ich śladami...Jak dla mnie to jest wzmocnienie, które może dać Fiorentinie wiele kożyści.
Już czwarty były gracz Mediolańskiego klubu w barwach fioletowych po Vierim,Freyu oraz Mutu, którzy prezentują się dość dobrze tak więc może i Cristiano pójdzie ich śladami...Jak dla mnie to jest wzmocnienie, które może dać Fiorentinie wiele kożyści.
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Biały
Również uważam, że to jest spore wzmocnienie Violi. Gdyby Zanetti nie miał tylu problemów z kontuzjami, to spokojnie mógł się zadomowić również w Reprezentacji Włoch. Niestety należy do piłkarzy "ze szkła" i ciągle łapie jakieś urazy. Może we Florencji będzie miał więcej szczęścia.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
-
Nen
Złym piłkarzem, nie jest jednak patrząc przez pryzmat Melo kibice Violi maja prawo być niezadowoleni. Jednak dobrze, że Viola działa, mam nadzieję, że pozyskają jeszcze jakiś wartościowych grajków i wyjdą z grupy w LM.
God protect me
-
1+8
Coś mi się wydaje że Fiora przy odrobinie szczęścia zajmie miejsce w pierwszej trójce bo oprócz zakupu Zanettiego kupiła Drenthe i jeszcze kilka dobrych piłkarzy. Straciła Melo ale ja i tak Fiore nawet lubie i licze że wyprzedzi Milan i Rome no a co do transferów to Milan jest bliski pozyskania bramkarza Romy z AS Monaco 35 lat więc akurat dla nich