Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Piekarz

Odp: Serie A 2010/2011

Post autor: Piekarz »

Takie rozwiązanie jest pozytywne oprócz tego, że w Canal+ Serie A ma konkurencję nie do pobicia w postaci Premier League oraz Barcelona&Real League, nawet Ligue 1 potrafiła już parę razy namieszać, no i jeszcze jest ta zgraja amatorów z naszego kraju. Co z tego, że mają teraz prawa do wszystkich stadionów, skoro będą pokazywać tylko dwa mecze na tydzień. W gruncie rzeczy zmieni się tylko tyle, że mecze pokroju Parma-Inter czy Siena-Inter będę oglądał nie na PS, a na C+. Na spotkania bez udziału kogoś z czwórki Inter, Milan, Juve i Roma, jak derby Genui, w dalszym ciągu prawie bez szans. Oczywiście to lepsze rozwiązanie niż wszystkie prawa w rękach polszmatu, bo Serie A i tak byłaby z tyłu, tylko że nie za piłką z innych krajów, a za jakimś shitem jak siatkówka, boks czy piłka ręczna, że już nie mówię o wszelkiej maści wyścigach samochodowych. No i jakość transmisji jak i komentarza jest na C+ lepsza nieporównywalnie. Choć N-ka byłaby chyba najlepszym rozwiązaniem, to raczej ciężko było wierzyć, że powalczy o te prawa. Mam nadzieję, że te nędzne dwa mecze w tygodniu zostaną w niewielkim chociaż stopniu wynagrodzone porządnym magazynem, skoro wreszcie będą pokazywali wszystkie skróty. Cóż, żebym dostał satysfakcjonującą mnie obróbkę Serie A, musiałbym chyba wykupić pakiet SKY... a w Polsce to raczej niemożliwe.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2010, 17:18 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Mi tam to wisi. Na becie w dobrej jakości, choć w małym okienku, mam 5 meczy na kolejkę, w tym zawsze mecz Interu więc tylko czekać na rozpoczęcie sezonu. Co do Polsatu i ich stronniczych komentarzy, dobrze, że nie będę musiał ich słuchać. Mam N-Sport, więc LM w Polsacie też oglądać nie muszę i tego bełkotu Kowalczyka :D
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Minister

Post autor: Minister »

Na polsacie dało się oglądać jak komentował Borek,wiadomo,że jakąś sympatie do Interu ma..Kołtoń jak wiadomo to za miedzą wolałby polatać ale też jakoś źle nie komentował.

C+ oczywiście klasa sama w sobie,nic nie muszę dodawać.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Mietson

Post autor: Mietson »

Mam pytanie - czy na betclicu albo innych stronach z zakładami mecze można oglądać za darmo (tzn. od razu po rejestracji) czy jest wymagane zrobienie iluś zakładów albo coś w tym stylu?
Jak Wam nie pasuje mój podpis to co mam tutaj napisać? :P

Inter Merda, Forza Juve - teraz jest ok?
Minister

Darmo bracie,darmo :)
a geje do obozów pracy!"
Szycha

Post autor: Szycha »

Polsat zdecydowanie marnowal wykupione transmisje z paru włoskich stadionów. Teraz juz wszystko ok. c + ma wylacznosc. Polać im za to  :brawo:
Mietson

U bukmacherów (konkretnie Unibet) szanse na zwycięstwo wyglądają tak:

Inter - 2.00
AC Milan - 5.00
Juventus - 5.00
Roma - 5.00
Napoli - 100.0
Fiorentina - 150.0
Palermo - 250.0 
Sampdoria - 250.0

rudziol

Post autor: rudziol »

Ten konkuret jest głupi Viola ma mniejsze szanse niż Napoli kpina !
Dla mnie to powinno wyglądać tak :
Inter - 2.00
Ac Milam - 5.00
Roma - 5.00
Fiorentina - 50.00
Juventus - 50.00
Napoli - 100.00
Mietson

50 zł za Juventus? Rozumiem, że nie lubisz ale powtórki z zeszłego sezonu raczej nie będzie i sądzę, że Juve zajmie co najmniej miejsce premiowane grą w CL

dodo_IM

Kurs na Inter jest bardzo niski. Oznacza to, że będziemy mega faworytem i mnie to w ogóle nie dziwi. Inter będzie walczył o to by po raz pierwszy w historii we włoskiej piłce zdobyć 6 Scudetti z rzędu. Forza Internazionale!
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Mietson

@ dodo_IM

No jak od kilku lat Inter jest faworytem ale w zeszłym sezonie Roma była o krok od zwycięstwa. Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie bardziej zacięta walka o mistrza.

zzz_v1

Post autor: zzz_v1 »

dodo_IM pisze: Inter będzie walczył o to by po raz pierwszy w historii we włoskiej piłce zdobyć 6 Scudetti z rzędu.
Zdobyć? :p

Inter 3:5
Roma, Juve, Milan 2:7
Napoli, Viola, Palermo, Sampdoria 1:35
Reszta 1:100
Izolator Boguchwała 1:10^10
Minister

Zozol
jak Real wykupi wam boskiego Amauriego wasze szanse automatycznie przesunął się na miejsce obok Violi i Napoli :)
a geje do obozów pracy!"
sdfrew
Kontakt:

Post autor: sdfrew »

Co powiecie na oddanie wyjatkowo mistrzistwa jakiemus Napoli itp? :> nasyceni juz jestesmy a smiesznie by bylo :D:D:
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

sdfrew pisze: Co powiecie na oddanie wyjatkowo mistrzistwa jakiemus Napoli itp? :> nasyceni juz jestesmy a smiesznie by bylo :D:D:
:ban:
bujasz w oblokach kolego,mistrz moze byc tylko jeden  :szal:
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
dodo_IM

Dla mnie Inter może do końca życia zdobywać Scudetto, a i tak nigdy mi się nie znudzi. Jak w minionym sezonie Roma była liderem przed meczem z Sampdorią, to mi się płakać chciało, każde mistrzostwo smakuje tak samo.
Znamy terminarz na sezon 2010/2011 i początek mamy ostry. 5 i 6 kolejka to mecze z Romą i Juventusem. Zobaczymy jak będzie prezentował się Inter Beniteza. Już się nie mogę doczekać!
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Cóż terminarz mamy ciężki. Początkowe mecze z wymagającymi rywalami mogą sprawić, że zgubimy kilka punktów ale ja wierzę w Inter i mam nadzieję na kolejne Scudetto bo teraz przy takich rywalach to jest podstawa i po prostu trzeba to wygrać i nie pozwolić Juve, Romie czy Milanowi powrócić na 1. miejsce w tabeli.
s15

Post autor: s15 »

Lepiej na początku zagrać z tymi lepszymi i mieć ich z głowy i spokojnie się przygotować na Derby z Milanem a potem skoncentrować się na pokonaniu ty teoretycznie słabszych rywali ;) a walke o scudetto w tym roku stoczymy z Juventusem i Milanem ;) bo według mnie Roma sprowadziła kilku ciekawych zawodników ale to nie wystarczy i będzie walczyła tylko o 4 miejsce ;)
s15

sdfrew pisze: Co powiecie na oddanie wyjatkowo mistrzistwa jakiemus Napoli itp? :> nasyceni juz jestesmy a smiesznie by bylo :D:D:
śmiesznie by było a przeliczyłeś ile kasy byśmy stracili ?
djqbaa

Post autor: djqbaa »

s15 pisze:a walke o scudetto w tym roku stoczymy z Juventusem i Milanem
Mam nadzieję, że z tym Milanem żartujesz. Milan, z całym szacunkiem dla tego klubu, ale nawet z Ronaldinho i Pato wygląda żałośnie. Piłkarze są coraz starsi i słabsi, kadra właściwie ta sama od kilku lat, a transfery Ameli, Yepesa, czy Sokratisa właściwie nic nie zmienią. W ekipie Rossonerich potrzeba bardziej zdecydowanych zmian, pora skończyć z sentymentami i piłkarzami typu Pirlo, Gattuso, Seedorf, Inzaghi, Khaladze, Oddo, Zambrotta, czy Jankulovski. A Berlusconi jeszcze przedłuża z nimi kontakty... Póki większość składu będzie opierało się na starej gwardii Milanu nie można traktować, jako ekipy, która zdobędzie Scudetto. Szkoda mi tylko trenera Allegriego, który objął Milan w bardzo nieciekawym okresie.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Milan już nic nie znaczy, Juventus nadal jest za słaby żeby nam zagrozić. Najtrudniejszym rywalem będzie Roma, dlatego dobrze byłoby pokonać ich w tej 5 kolejce żeby pokazać im miejsce w szeregu.
s15

dlatego w Milanie według mnie wiedzą ze to może być ostatni sezon w ich karierze i zrobią wszystko żeby pokazać się jak najlepiej ;)
djqbaa

Post autor: djqbaa »

s15 pisze: dlatego w Milanie według mnie wiedzą ze to może być ostatni sezon w ich karierze i zrobią wszystko żeby pokazać się jak najlepiej ;)
I grupa dziadków, którzy wygrali już właściwie wszystko w klubowej piłce, a część z nich triumfowała także w piłce reprezentacyjnej, ma tylko i wyłącznie determinacją zdobyć Scudetto? Przecież pan premier przedłuża kontrakty starej gwardii i o nic Ci piłkarze nie muszą się martwić. W końcu mają ważne umowy. Nawet jeśli Berlusconi postanowi zrobić czystkę i pozbyć się wszystkich emerytów z Milanu, to zawsze znajdzie się spora ilość zespołów z Ameryki, czy Arabii, które mają mnóstwo pieniędzy i z chęcią zatrudnią Pirlo, Gattuso, czy innych kończących kariery piłkarzy. Wiadomo, że spędzając ponad dziesięć lat w jednym klubie odczuwa się do niego ogromne przywiązanie, jednak jak pokazuje przykład Raula, czy Gutiego można odejść z zespołu, w którym spędziło się całą swoją piłkarską karierę. Choć tutaj mam duże wątpliwości, czy Real Madryt jest odpowiednim przykładem, bo każdy wie, w jakich okolicznościach wielu piłkarzy żegnało się z Królewskimi. Według mnie Milan stać tylko na okresy dobrej gry. Mogą wygrać kilka meczy z rzędu, ale nie ma mowy, aby przez większość sezonu triumfowali. Uważam, że serie kilku dobrych spotkań będą przeplatane seriami beznadziejnych potyczek, w których Milan nie będzie potrafił postawić kropki nad i. W związku z tym Milan regularnie nie będzie zdobywał punktów, a jak wszyscy wiemy ilość punktów zdobytych w starciach z zespołami z dołu tabeli w końcowym rozrachunku może okazać się na wagę złota.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 12:50 przez djqbaa, łącznie zmieniany 1 raz.
snuffy

Post autor: snuffy »

s15 pisze: dlatego w Milanie według mnie wiedzą ze to może być ostatni sezon w ich karierze i zrobią wszystko żeby pokazać się jak najlepiej ;)
"nie pomogą dobre chęci, z gówna bata nie ukręcisz"
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
Akwarel

Post autor: Akwarel »

Według mnie Inter jest zdecydowanie najlepszy w serie A .Jedynie kto może zagrozić Interowi to Roma i Milan.Juventus może coś zdziałać ,ale nie sadzę ,że wygrają serie A.Mam nadzieje ,że wygra Inter ,ale chciałbym ,żeby najlepiej na drugim miejscu było Lazio Rzym,ale raczej to niemożliwe.W sumie kto wie.

:szal: Forza Inter :szal:
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

AC Milan wykazal sie w koncowce mercato nieszablonowymi rozwiazaniami. Po kilku sezonach przynoszacych zgnite owoce w serie a, sprowadzili lepsze okazy w postaci Zlatana Ibrahimovicia oraz Robinho. Atak maja wspanialy,ale czy trener Massimiliano Allegri bedzie w stanie poskladac ludzi, ktorzy na sam widok lawki dostaja czkawki?
Szwed to pilkarz,ktory lubi byc tym "najlepszym" i "najwazniejszym" nie tylko w wyjsciowej 11,ale i na calym stadionie przez wszystkie mecze w ciaglu calego roku. Trener nie bedzie miec innego wyboru jak wystawiac go w kazdym meczu. Nawet w tych arcywaznych ligi mistrzow - a tam Zlatan jak narazie mial tylko male niewiele znaczace epizody wykazania sie swoimi walorami pilkarskimi.
Robinho(oraz Ronaldinho) to kolejny egocentryk,ktory jak wiekszosc brazylijczykow, bardzo przewiewnie podchodzi do profesjonalnej pilki. Jesli kilka razy trener pominie go w wyjsciowym skladzie, czlowiek ten zacznie wyrazac swoje niezadowolenie i zacznie psuc atmosfere.
Madryt,Santos,Manchester. Mediolan to bedzie kolejny nieudany epizod w jego karierze.
Pato pewnie zaliczy kolejna kontuzje,i z calego sezonu pogra max. 3miesiace,reszte bedzie sie leczyc.
Milan moze i ma sklad,ale kibice jak i media chyba popadli w zbyt duzy optymizm wzgledem jeszcze niepoukladanego przez trenera skaldu,w ktorym najwazniejsze gwiazdy skaldaja sie z samolubow (warto tez napomknac o Boatengu)
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
dodo_IM

Zgadza się, wszyscy podniecili się wzmocnieniami Milanu i już okrzyknęli ich faworytami w walce o Scudetto a nawet o LM. Czas pokarze jak mocny jest Milan. Mają niedoświadczonego trenera i kilku piłkarzy w pierwszej jedenastce co u nas by się nie łapali na ławkę. Jeden mecz z Lecce wiosny nie czyni. Nie mówię, że Milan nie ma szans na tytuł, ale to Inter pozostaje ZDECYDOWANYM faworytem.
Seba

Post autor: Seba »

dodo_IM pisze: Czas pokarze jak mocny jest Milan. Mają niedoświadczonego trenera i kilku piłkarzy w pierwszej jedenastce co u nas by się nie łapali na ławkę. Jeden mecz z Lecce wiosny nie czyni. Nie mówię, że Milan nie ma szans na tytuł, ale to Inter pozostaje ZDECYDOWANYM faworytem.
Ja osobiście bałbym się użyć słowa "zdecydowanym". Trener na pewno bardziej doświadczony niż debiutant Leonardo. Kadra zdecydowanie mocniejsza niż sezon temu. W pewnym okresie zeszłorocznych rozgrywek szli z Interem łeb w łeb niwelując straty do jednego punktu. Z tego względu, że Inter stoi w miejscu (a może nawet trochę się cofnął), to jednak za zdecydowanych faworytów bym nas nie uznał. Chyba, że faktycznie gwiazdy Milanu zapomną o drużynie, będą widziały tylko czubki swoich nosów i wszystko się rozsypie jak domek z kart.
Obrazek
Biały

Post autor: Biały »

Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Inter stoi w miejscu, a nawet się może cofnął? Po trzech dotychczasowych meczach, czy mało spektakularnym mercato? Wiem, ze magia nazwisk robi swoje, ale poczekajmy z takimi opiniami co najmniej do zakończenia pierwszej rundy rozgrywek, wtedy będzie można coś konstruktywnego powiedzieć i w na temat Interu, i Milanu oraz reszty stawki.

Dla mnie transfery nie są jedynym i kluczowym wyznacznikiem możliwości drużyny. Zgodziłbym się z tym, gdyby zmiany w kadrze nie były dokonywane przez dwa-trzy lata, wtedy z góry można ewentualnie mówić o kroku wstecz. W tym momencie wszelkie prognozy nie mają jednak większego sensu, tym bardziej, że do obu mediolańskich ekip dołączyli nowi trenerzy i też potrzeba czasu, aby zobaczyć, jak drużyny pod ich okiem będą się spisywać. Wypada więc jedynie zacisnąć kciuki i obserwować rozgrywki, zresztą już wrzesień da nam odpowiedzi na kilka pytań, bo czeka nas sporo ciężkich meczów w lidze, np. z Palermo, Romą czy Juve.
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2010, 13:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Seba

Post autor: Seba »

Biały pisze: Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Inter stoi w miejscu, a nawet się może cofnął? Po trzech dotychczasowych meczach, czy mało spektakularnym mercato? Wiem, ze magia nazwisk robi swoje, ale poczekajmy z takimi opiniami co najmniej do zakończenia pierwszej rundy rozgrywek, wtedy będzie można coś konstruktywnego powiedzieć i w na temat Interu, i Milanu oraz reszty stawki.
Już pisałem wielokrotnie na jakiej podstawie. Nie ma już z nami jednego z głównych ojców zeszłorocznego sukcesu czyli Mourinho. Chyba większość się zgodzi, ze jest to trener wyjątkowy i jego odejście mimo wszystko osłabiło zespół. Rafa co prawda także zdobył LM, ale jednak nie jest to poziom Portugalczyka.  Po drugie sprzedali Mario, a w jego miejsce nie kupili nikogo wartościowego. Nie wspominając już o ławce którą tworzą coraz słabsi Matrix, Cordoba i Deki. Do tego Mancini, Muntari, Suazo, czy nieopierzeni Coutinho z Biabianym, Jak dla mnie ławki to w ogóle nie mamy, co pokazały chociażby dwa ostatnie spotkania. Praktycznie nie było kogo wpuścić. Obojętnie kto by nie wszedł, to nie podniósłby zbytnio poziomu gry. To iż według mnie Inter stoi w miejscu (a nawet się trochę cofnął) nie oznacza przecież, że nie zdobędzie Scudetto. Obawy jednak jak najbardziej mogę mieć. Drużyna, która traci geniusza trenerskiego i zostaje praktycznie z tą samą kadrą nie może iść do przodu. Tak przynajmniej ja to widzę.
Obrazek
ODPOWIEDZ