5. kolejka Serie A: Empoli - Inter
-
5. kolejka Serie A: Empoli - Inter
24.09.2023 r., 12:30
Powoli, powoli do celu!
Kolejny mecz przed nami, A na koncie komplet punktów. Czy ktoś na to liczył?
Inzaghi ruszył niczym Spalletti i zmierza po wyznaczony w tym sezonie cel. Mam nadzieję że w tym meczu nie będzie kompromisów i kolejne 3 oczka zostaną dopisane. Osobiście czekam na bramkę Sancheza. Forza Inter!
Powoli, powoli do celu!
Kolejny mecz przed nami, A na koncie komplet punktów. Czy ktoś na to liczył?
Inzaghi ruszył niczym Spalletti i zmierza po wyznaczony w tym sezonie cel. Mam nadzieję że w tym meczu nie będzie kompromisów i kolejne 3 oczka zostaną dopisane. Osobiście czekam na bramkę Sancheza. Forza Inter!
-
Re: 5. kolejka Serie A: Empoli - Inter
Sommer
Darmian, Pavard, De Vrij, Acerbi, Dimarco
Frattesi, Asllani, Barella
Lautaro, Thuram
Tak to widzę, 3 punkty i kilka bramek.
Pozdr.
Darmian, Pavard, De Vrij, Acerbi, Dimarco
Frattesi, Asllani, Barella
Lautaro, Thuram
Tak to widzę, 3 punkty i kilka bramek.
Pozdr.
-
To muszą być pewne 3 pkt. mam nadzieję że Empoli nie odwali niczego zaskakującego. Liczę na kolejny przebłysk geniuszu Thurama, może nawet jakiś hattrick
-
Sommer
Pavard - Vrij - Acerbi
Darmian - Barella - Aslani - Miki - Dimarco
Thuram - Sanchez
Dałbym odpocząć Dumfriesowi , Lautaro oraz Bastoniemu.
Pavard - Vrij - Acerbi
Darmian - Barella - Aslani - Miki - Dimarco
Thuram - Sanchez
Dałbym odpocząć Dumfriesowi , Lautaro oraz Bastoniemu.
-
Dobry skład, tylko jedno pytanie....czemu Barella, a nie Frattesi?
Baruś ostatnio słabiutki meczyk na Sociedad i tylko fakt że żyjemy w erze VARu sprawił, iż nie zakończył meczu przedwcześnie. Chyba już starczy tego dobrego co...Czy on musi grać zawsze i wszędzie , w każdym meczu?
-
No i jeszcze życzę dobrego meczu Asllaniemu. Ja w tego chłopka wierze nadal, myślę że jeden dobry występ z bramka by go otworzył, choć znowu dziś przeciwko jego byłemu klubowi to nie wiem czy to jest ten dzień...osobiście w ogóle uważam że wyjdzie Hakan w podstawie, bo Szymon teraz pełna koncentracja na ligę.
-
Dajmy spoķój z tym Asllanim. Wszystkie kluby co dają szanse ogrywania się takim ogórkom patrzą na nas z dołu tabeli.
My też tak robimy w grupie LM właśnie dlatego że postanowiliśmy ogrywać cieniasa.
Mamy w kadrze zawodników których nie trzeba rozwijać tylko są gotowi do gry na wysokim poziomie już teraz i uważam że na nich mamy się skupić chcąc wygrać lige. Dlatego liczę na Frattesiego i Klaasena dzisiaj.
My też tak robimy w grupie LM właśnie dlatego że postanowiliśmy ogrywać cieniasa.
Mamy w kadrze zawodników których nie trzeba rozwijać tylko są gotowi do gry na wysokim poziomie już teraz i uważam że na nich mamy się skupić chcąc wygrać lige. Dlatego liczę na Frattesiego i Klaasena dzisiaj.
-
Speaker pisze: ↑24 wrz 2023, 10:12Dobry skład, tylko jedno pytanie....czemu Barella, a nie Frattesi?
Baruś ostatnio słabiutki meczyk na Sociedad i tylko fakt że żyjemy w erze VARu sprawił, iż nie zakończył meczu przedwcześnie. Chyba już starczy tego dobrego co...Czy on musi grać zawsze i wszędzie , w każdym meczu?
Speaker pomyliłem się tak zdecydowanie Fratessi , Barella ostatnio nie jest sobą i ławka mu się przyda.
Na szczęście Szymon z tego co już wiemy Nicolo dał odpocząć. Dobra decyzja.
Myślałem ze da odpocząć Lautaro ale chyba chce szybko zamknąć mecz. Oby.
-
A Frattesi dziś akurat słabiutko jakby sparaliżowany tym, że w końcu zastąpił w 1. składzie Interu wielkiego NICOLO...za bardzo chce chyba mieć takie zastępstwo jak przeciwko UkrainieSETE pisze: ↑24 wrz 2023, 12:20Speaker pisze: ↑24 wrz 2023, 10:12Dobry skład, tylko jedno pytanie....czemu Barella, a nie Frattesi?
Speaker pomyliłem się tak zdecydowanie Fratessi , Barella ostatnio nie jest sobą i ławka mu się przyda.
Na szczęście Szymon z tego co już wiemy Nicolo dał odpocząć. Dobra decyzja.
Myślałem ze da odpocząć Lautaro ale chyba chce szybko zamknąć mecz. Oby.
-
Przyda się taki meczyk bo już odlatywaliśmy w kosmos. Niektórzy pół składu chcieli wymieniać i grać rezerwami.
Kilka wniosków:
1.Zabrakło skuteczności bo szans było od groma.Jednak w poprzednim sezonie potrafiliśmy takie mecze nawet przegrać.
2.Hakan to serce drużyny. To jak rozprowadza, jak utrzymuje piłkę, odbiera itp. to najwyższa klasa. Asllani raczej nigdy się do połowy takiego poziomu nie zbliży. Podejrzewam, że z nim w składzie moglibyśmy ten mecz zremisować.
3.Potrzeba jeszcze trochę czasu by Frattesi się wkomponował. Dużo złych wyborów gdy miał świetnie ustawionych kolegów.
5 pierwszych meczy = 5 wygranych. Brawo. Historyczny wyczyn. Idziemy po rekord. Brawo drużyna.
Kilka wniosków:
1.Zabrakło skuteczności bo szans było od groma.Jednak w poprzednim sezonie potrafiliśmy takie mecze nawet przegrać.
2.Hakan to serce drużyny. To jak rozprowadza, jak utrzymuje piłkę, odbiera itp. to najwyższa klasa. Asllani raczej nigdy się do połowy takiego poziomu nie zbliży. Podejrzewam, że z nim w składzie moglibyśmy ten mecz zremisować.
3.Potrzeba jeszcze trochę czasu by Frattesi się wkomponował. Dużo złych wyborów gdy miał świetnie ustawionych kolegów.
5 pierwszych meczy = 5 wygranych. Brawo. Historyczny wyczyn. Idziemy po rekord. Brawo drużyna.
-
Brawa! Bardzo fajnie smakują te 3 pkt, bo mecz lekki nie był (i mam jutro urodziny ), ale idziemy po swoje! Forza Inter!
Wyjątkowe pochwały dla Dimarco, który jest już game changerem oraz dla pewnych Yanna Sommera i Benji Pavarda. Klasa światowa chłopaki.
Wyjątkowe pochwały dla Dimarco, który jest już game changerem oraz dla pewnych Yanna Sommera i Benji Pavarda. Klasa światowa chłopaki.
-
Ciężej niż się spodziewałem, ale najważniejsze, że 3 pkt jadą do Mediolanu.
Czas na Sassuolo! Forza Inter!
Czas na Sassuolo! Forza Inter!
-
- Kontakt:
NAsz przeciwnik z nowym trenerem, my po wyjeździe w Champions League gramy wyjazd o 12:30 i są męczymy. Spodziewane męczarnie, fajnie że są3 pkty
-
Dokładnie, w żadnym wypadku nie spodziewałem się na Empoli wielkiej strzelaniny. Oczywistym było, że zagrają bardzo nisko by zatamować ten wyciek bramek po swojej stronie, dlatego tak ważne jest, żebyśmy korzystali ze strzałów z dystansu. Niekiedy tylko w taki sposób będzie można napocząć rywala.
To czy będziemy się wiosną liczyć w walce o mistrzostwo zależeć będzie w dużej mierze od umiejętności właśnie takiego dowożenia wyniku jak wczoraj.
To czy będziemy się wiosną liczyć w walce o mistrzostwo zależeć będzie w dużej mierze od umiejętności właśnie takiego dowożenia wyniku jak wczoraj.
-
Mamy komplet zwycięstw w 5 pierwszych spotkaniach co cieszy. Przebieg meczu mnie nie zaskoczył bo spodziewałem się męczarni po ciężkim fizycznie meczu w lidze mistrzów. Empoli po laniu z Romą i zmianie trenera musiało się postawić i nawet przed meczem śmierdziało mi stratą punktów. Bramka Dimarco dała nam upragnione przełamanie obrony rywala i udało się zgarnąć komplet. Trzeba pochwalić Dimarco bo wyrósł nam nowy lider drużyny. Dla mnie dość nie oczekiwanie. Raczej większe oczekiwania miałem wobec Gosensa, on zawiódł, a tymczasem rozwój Fede przeszedł moje oczekiwania. Zaryzykuje stwierdzenie, że to jeden z najlepszych piłkarzy tego sezonu w lidze. Ciągnie Inter do przodu.
Z innych pozytywów trzeba podkreślić kolejne czyste konto. W poprzednim sezonie na początku rozgrywek traciliśmy dużo goli. Teraz jedna bramka na 5 spotkań. Tak właśnie wygrywa się w tej lidze mistrzostwo. Jesteśmy na dobrej drodze. Zwłaszcza patrząc na siłę naszych rywali.
Minusem jest oczywiście kontuzja Arnautovicia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znowu będzie trzeba piłować Lautaro a zmęczony Argentyńczyk to już nie ten sam piłkarz. Widać to było w poprzednim sezonie. Oby Arna szybko wrócił a Inzaghi się nie bał dawać szansę komuś z primavery ze słabeuszami w lidze.
Z innych pozytywów trzeba podkreślić kolejne czyste konto. W poprzednim sezonie na początku rozgrywek traciliśmy dużo goli. Teraz jedna bramka na 5 spotkań. Tak właśnie wygrywa się w tej lidze mistrzostwo. Jesteśmy na dobrej drodze. Zwłaszcza patrząc na siłę naszych rywali.
Minusem jest oczywiście kontuzja Arnautovicia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znowu będzie trzeba piłować Lautaro a zmęczony Argentyńczyk to już nie ten sam piłkarz. Widać to było w poprzednim sezonie. Oby Arna szybko wrócił a Inzaghi się nie bał dawać szansę komuś z primavery ze słabeuszami w lidze.
-
Męczące popołudnie w Empoli.
Rywal może z zerową liczbą punktów, ale wiadomo było, że Empoli to nie jest drużyna z przypadku i po kompromitacji z Romą będą mieli postawę zesraj się a nie daj się. Grali sensowne zawody, a my ciągle pokutujemy za trudy derbów. Świetnie, że dowieźliśmy.
Tracimy trzeciego napastnika - podobno na ponad dwa miesiące, moim zdaniem to może na zawsze, bo w tym wieku taka przerwa może nie pozwolić Arnie wrócić na poziom godny Interu, zwłaszcza że już i tak były duże wątpliwości, czy Austriak się na takim poziomie znajduje. Pozostaje się cieszyć, że to nie Lautaro ani Thuram i że jest Sanchez zamiast Correi. Kontuzje i tak w tym roku są dla nas łaskawe.
Rywal może z zerową liczbą punktów, ale wiadomo było, że Empoli to nie jest drużyna z przypadku i po kompromitacji z Romą będą mieli postawę zesraj się a nie daj się. Grali sensowne zawody, a my ciągle pokutujemy za trudy derbów. Świetnie, że dowieźliśmy.
Tracimy trzeciego napastnika - podobno na ponad dwa miesiące, moim zdaniem to może na zawsze, bo w tym wieku taka przerwa może nie pozwolić Arnie wrócić na poziom godny Interu, zwłaszcza że już i tak były duże wątpliwości, czy Austriak się na takim poziomie znajduje. Pozostaje się cieszyć, że to nie Lautaro ani Thuram i że jest Sanchez zamiast Correi. Kontuzje i tak w tym roku są dla nas łaskawe.
-
Mkhitaryan pewnie trochę pogra w ataku. Nie można wykluczyć scenariusza, że będziemy szukać napastnika w styczniu.