Football Manager
-
Re: Football Manager
Jak się gre rozpoczyna to jest taka opcja jak użyj prawdziwych nazwisk.
-
tak, zauważyłem, teraz śmiga wszystko 

-
PANOWIE. Kto ma tego FMa 15 i chce online zagrać?
Potrzeba nam przynajmniej 4 osoby. Ja i Czarson napewno. Silvinho? Ktoś jeszcze? Dawać dawać
Potrzeba nam przynajmniej 4 osoby. Ja i Czarson napewno. Silvinho? Ktoś jeszcze? Dawać dawać
-
Ja chętnie bym pograł, ale z czasem problem
-
Ja jestem,tylko mi musicie wytlumaczyc co i jak bo nie gralem nigdy przez neta:)
-
Ja również mógłbym pograć, ale tak jak Sylvinho też nigdy nie grałem przez neta. I nie wiem w jakie dni chcielibyście grać i w jakich godzinach. (jak coś to w weekendy niestety bym był raczej niedostępny ze względu na ukochaną ale od poniedziałku do piątku to ze 4 dni spokojnie po 16.30 do 23 mógłbym grać)
Ciekawi mnie również jaką ligę chcielibyście grać, i jak by się odbywało wybieranie zespołów? Dzisiaj niestety już nie będę raczej miał dostępu do kompa ale jutro od rana w pracy będę śledził ten temat.
Ciekawi mnie również jaką ligę chcielibyście grać, i jak by się odbywało wybieranie zespołów? Dzisiaj niestety już nie będę raczej miał dostępu do kompa ale jutro od rana w pracy będę śledził ten temat.
-
Na piracie da radę?
-
Na piracie nie da rady...
Jest jeden host co zakłada serwer i wy dołączacie do niego. Później save z gry uruchamia ponownie ten serwer. Ustawiamy, że wszyscy gramy w tych samych dniach żeby nie było tak że jeden gra a reszta czeka.
Jaka liga? Ja jestem za tym żeby grać zespołami z kasą bo dziadami średnio przyjemnie się gra. Z doświadczenia wiem. Zazwyczaj z Michellaga wybieraliśmy Angielską bo to jest równa liga z bogatymi zespołami ( Chelsea, MU, MC, Liverpool, Arsenal, Tottenham), lub Francuską ( PSG, Monaco, OL, OM). Ewentualnie można też niemiecką bo tam też kilka ciekawych klubów jest. Forma wyboru? Każdy bierze co chce, akurat to najmniejszy problem gdy są chętni do gry
Jest jeden host co zakłada serwer i wy dołączacie do niego. Później save z gry uruchamia ponownie ten serwer. Ustawiamy, że wszyscy gramy w tych samych dniach żeby nie było tak że jeden gra a reszta czeka.
Jaka liga? Ja jestem za tym żeby grać zespołami z kasą bo dziadami średnio przyjemnie się gra. Z doświadczenia wiem. Zazwyczaj z Michellaga wybieraliśmy Angielską bo to jest równa liga z bogatymi zespołami ( Chelsea, MU, MC, Liverpool, Arsenal, Tottenham), lub Francuską ( PSG, Monaco, OL, OM). Ewentualnie można też niemiecką bo tam też kilka ciekawych klubów jest. Forma wyboru? Każdy bierze co chce, akurat to najmniejszy problem gdy są chętni do gry

-
Mialem nadzieje,ze to wyglada tak jakbym szedl na urlop poprostu podczas gdy wy gracie a ja np nie moge w tej danej chwili i rozgrywka sie toczy...tak to ja niestety odpadam ze wzgledu na prace,ciezko mi bedzie znalezc wolny czas o stalych porach;/
-
Ja mogłbym spróbować z wami grac, ale nie wiem jak z czasem. Po pierwsze w jakie dni i godziny chcecie grac?
-
Jeżeli kogoś nie ma to grają pozostali a Ciebie klub wysyła na urlop więc to nie koliduje z grą.
Michał narazie sprawdzam kto by grał. Jeżeli będą chętni to dopiero się o terminie pogada. Muszę wiedzieć kto będzie grał i dopiero wtedy się będzie ogarniać.
Michał narazie sprawdzam kto by grał. Jeżeli będą chętni to dopiero się o terminie pogada. Muszę wiedzieć kto będzie grał i dopiero wtedy się będzie ogarniać.
-
Zawsze było tak że jak było wiecej niz 50% to graliśmy, nie czekaliśmy na resztę. Czyli jak graliśmy w 5 osób a były akurat 3 to graliśmy. Gdyby zawsze sie czekało na wszystkich to gra by do przodu nie szła.
-
O to chodzi. Popieram Michellaga.
To chętni są?
1. Adriano
2. Czarson
3. Silvinho?
4. Jimi?
5. Michellaga?
6. Always kupuj grę
Powiedz pannie, że na walentynki chcesz FMa 
To chętni są?
1. Adriano
2. Czarson
3. Silvinho?
4. Jimi?
5. Michellaga?
6. Always kupuj grę

-
Ja Damian mam chęci do gry , tylko czas...
Już i tak śpie po 5h co będzie jak znowu zaczne w FM grać
Już i tak śpie po 5h co będzie jak znowu zaczne w FM grać
-
Ja jestem chętny 

-
Wiadomo, ze czas bedzie najwiekszym problemem ale mozna sie jakos zgadywac nawet nie zawsze na twardo ustalony termin ale bardziej elastycznie gdy bedziemy na stronie itd
-
a nie idzie tego jakoś przez Hamachi ogarnąć? Bo u mnie na kompie muli FM'a i nie opłaca mi się kupować czegoś, co będzie mi strasznie lagowało.:p A pograć ze znajomymi to nawet można wyłączyć wszelakie grafiki 3D itp.
Ale ok, pomyślimy.

-
To jak kiedy ruszamy z tematem wspólnej rozgrywki?
-
Jestem po 1 sezonem Interem. Na sam początek odpadłem w eliminacjach ligi europejskiej z Saint Etienne. W lidze było dobrze bo w 5 pierwszych meczach 13 pkt. Niestety później zaczął się spadek formy, w 6 meczach 5 przegranych. Rok 2014 skonczyłem na 12 pozycji i dostałem ultimatum. Na szczęście w nowym roku wyglądał to lepiej, 12 meczy bez przegranej w tym tylko 3 remisy i znaczny awans. Do końca z Romą walczyłem o 3 miejsce i się udało. Z 74 pkt byłem 3, Juve z 96 wygrało, 2 Napoli z 80. W letnim okienku sprowadziłem Balante, Peruzziego i Ibarbo. Wszystkie te transfery super, obrona złożona z Peruzzi Rano Jesus Balanta dawała radę. Po sezonie PSG za Balante dawało 200 mln zł ale odrzuciłem bo jest przekozakiem. W zimę kupiłem Thauvina, super na lewym skrzydle śmigał. Jednak przekoazkiem jak dla mnie jest Ibarbo, kupiony za 27 mln zł a miał 14 bramek, 22 asysty i 10 razy gracza meczu. Icardi niby 18 bramek ale 7 z karnych i bez szału, Bona fajnie jak wchodził. Kovacic super robotę w środku, Herniego sprzedałem po sezonie mimo 8 bramek i 10 asyst bo grał przeciętnie. Po sezonie z wolnego przychodzą Ben Arfa, Affelay, kupilem Tielemensa, Odegaarda i Doumbie bo Icardi stroi fochy i chce odejść wielka gwiazdeczka( jak w rzeczywistości
). Gram moją taktyką ulubioną w każdym fmie 4 obrońców, dpś, środkowy, ofensywny 2 skrzydłowych i napastnik.

-
Brawokrystianeczek pisze:Jestem po 1 sezonem Interem. Na sam początek odpadłem w eliminacjach ligi europejskiej z Saint Etienne. W lidze było dobrze bo w 5 pierwszych meczach 13 pkt. Niestety później zaczął się spadek formy, w 6 meczach 5 przegranych. Rok 2014 skonczyłem na 12 pozycji i dostałem ultimatum. Na szczęście w nowym roku wyglądał to lepiej, 12 meczy bez przegranej w tym tylko 3 remisy i znaczny awans. Do końca z Romą walczyłem o 3 miejsce i się udało. Z 74 pkt byłem 3, Juve z 96 wygrało, 2 Napoli z 80. W letnim okienku sprowadziłem Balante, Peruzziego i Ibarbo. Wszystkie te transfery super, obrona złożona z Peruzzi Rano Jesus Balanta dawała radę. Po sezonie PSG za Balante dawało 200 mln zł ale odrzuciłem bo jest przekozakiem. W zimę kupiłem Thauvina, super na lewym skrzydle śmigał. Jednak przekoazkiem jak dla mnie jest Ibarbo, kupiony za 27 mln zł a miał 14 bramek, 22 asysty i 10 razy gracza meczu. Icardi niby 18 bramek ale 7 z karnych i bez szału, Bona fajnie jak wchodził. Kovacic super robotę w środku, Herniego sprzedałem po sezonie mimo 8 bramek i 10 asyst bo grał przeciętnie. Po sezonie z wolnego przychodzą Ben Arfa, Affelay, kupilem Tielemensa, Odegaarda i Doumbie bo Icardi stroi fochy i chce odejść wielka gwiazdeczka( jak w rzeczywistości). Gram moją taktyką ulubioną w każdym fmie 4 obrońców, dpś, środkowy, ofensywny 2 skrzydłowych i napastnik.

Ja Balante zawsze daje na srodek obrony. A ty go ustawiasz na lewej stronie obrony? Daje sobie tam rade?
-
Nie jest tak rewelacyjny jak na środku ale też zbiera super noty. Jestem w połowie 2 sezonu i jak ktoś ma problem z bramkostrzelnym napastnikiem polecam kupić Doumbie. W 16 meczach ma 19 bramek. Kupuję go od fma 13 i zawsze strzela mnóstwo bramek, w fmie 13 jak dobrze pamiętam w 37 meczach miał 43 gole.
-
Ja zawsze kupuje Damiao i tez mi strzela bramek jak na zawolanie. Ale w fm15 jeszcze go nie mialem. Postaram sie kupic Doumbie bo Icardi za malo mi strzelakrystianeczek pisze:Nie jest tak rewelacyjny jak na środku ale też zbiera super noty. Jestem w połowie 2 sezonu i jak ktoś ma problem z bramkostrzelnym napastnikiem polecam kupić Doumbie. W 16 meczach ma 19 bramek. Kupuję go od fma 13 i zawsze strzela mnóstwo bramek, w fmie 13 jak dobrze pamiętam w 37 meczach miał 43 gole.
-
Zacząłem Villarreal, duża przyjemność z gry ^^
Formacja 4-1-3-2 (defensywny pomocnik, środkowy pomocnik, dwóch skrzydłowch), środek obrony Murillo-Balanta, nie do przejścia. Atak bardzo ciekawy Dybala-Vietto, świetnie współpracują, obaj strzelają dużo bramek i nawzajem asystują. Niestety Asenjo mi się połamał na kilka miesięcy i zostałem z jednym bramkarzem, a dopiero połowa października
Formacja 4-1-3-2 (defensywny pomocnik, środkowy pomocnik, dwóch skrzydłowch), środek obrony Murillo-Balanta, nie do przejścia. Atak bardzo ciekawy Dybala-Vietto, świetnie współpracują, obaj strzelają dużo bramek i nawzajem asystują. Niestety Asenjo mi się połamał na kilka miesięcy i zostałem z jednym bramkarzem, a dopiero połowa października

-
Icardi jest gwarantem 30bramek w lidze na sezon a jesli on ci nie odpowiada to najlepszym ruchem jest postawic na Bonazzoliego.dolin123 pisze:Ja zawsze kupuje Damiao i tez mi strzela bramek jak na zawolanie. Ale w fm15 jeszcze go nie mialem. Postaram sie kupic Doumbie bo Icardi za malo mi strzelakrystianeczek pisze:Nie jest tak rewelacyjny jak na środku ale też zbiera super noty. Jestem w połowie 2 sezonu i jak ktoś ma problem z bramkostrzelnym napastnikiem polecam kupić Doumbie. W 16 meczach ma 19 bramek. Kupuję go od fma 13 i zawsze strzela mnóstwo bramek, w fmie 13 jak dobrze pamiętam w 37 meczach miał 43 gole.
-
No u mnie 4 sezon i jeszcze w żadnym nie strzelił więcej niż 20, jaką role ma przypisaną i jakie zaznaczone funkcje?To samo KOva, gra dobrze ale nie błyszczy jak powinien, wysunięty rozgrywający to odpowiednia rola?
-
Z BOnazzoli jest taki klopot ze zawsze przechodzi w pierwszym okienku na poczatku do barcy... nawet jak mu proponuje nowy kontrakt to zawsze barce wybieraCzarson pisze:Icardi jest gwarantem 30bramek w lidze na sezon a jesli on ci nie odpowiada to najlepszym ruchem jest postawic na Bonazzoliego.dolin123 pisze:Ja zawsze kupuje Damiao i tez mi strzela bramek jak na zawolanie. Ale w fm15 jeszcze go nie mialem. Postaram sie kupic Doumbie bo Icardi za malo mi strzelakrystianeczek pisze:Nie jest tak rewelacyjny jak na środku ale też zbiera super noty. Jestem w połowie 2 sezonu i jak ktoś ma problem z bramkostrzelnym napastnikiem polecam kupić Doumbie. W 16 meczach ma 19 bramek. Kupuję go od fma 13 i zawsze strzela mnóstwo bramek, w fmie 13 jak dobrze pamiętam w 37 meczach miał 43 gole.
-
Kova gra u mnie jako wysuniety rozgrywajacy(atak) i oceny ma kolo 8 rok co rok. Icardi nie lamie bariery 30bramek tylko gdy lapie kontuzje kilkumiesieczna, zazwyczaj srednia goli na mecz oscyluje w okolicach 1 na spotkanie. G ra jako kompletny napastnik wsparcie albo cofniety napasnik wsparcie choc z atrybutow wynika, ze o klase lepszy jest grajac jako lis pola karnego. Mimo to, te w funkcje lepiej wspolgraja ze skrzydlowymi grajacymi jako schodzacy napasnicy i srodkiem pola.rumcyk pisze:No u mnie 4 sezon i jeszcze w żadnym nie strzelił więcej niż 20, jaką role ma przypisaną i jakie zaznaczone funkcje?To samo KOva, gra dobrze ale nie błyszczy jak powinien, wysunięty rozgrywający to odpowiednia rola?
-
Kovacic u mnie tak samo a nie wyglada to tak samo, a jakies polecenia ma przypisane?
-
- Kontakt:
U mnie akurat Bonazzoli nie przeszedł od razu do Barcy. Udało mi się go zatrzymać i sprzedałem go dopiero w sezonie 2017/2018 do City za 70mln 
Jakby ktoś był zainteresowany jak to u mnie wyglądało odnośnie transferów to poniżej wrzucam podsumowanie 6 okienek + aktualny skład, którym gram. Ogólnie w początkowych latach najważniejsze jest kupowanie na raty, tak aby z niskim budżetem sprowadzić paru sensowych graczy. Potem jak już się wytrenuje juniorów i opchnie ich za dużą kasę, to można szaleć z zakupami.
2014/2015:
http://lukaszliszko.com/fm/14_15.jpg
2015/2016:
http://lukaszliszko.com/fm/15_16.jpg
2016/2017:
http://lukaszliszko.com/fm/16_17.jpg
2017/2018:
http://lukaszliszko.com/fm/17_18.jpg
2018/2019:
http://lukaszliszko.com/fm/18_19.jpg
2019/2020:
http://lukaszliszko.com/fm/19_20.jpg
Aktualny skład:
http://lukaszliszko.com/fm/inter.jpg
Osiągnięcia (w lidze udało mi się tylko raz wygrać - przeważnie jestem albo 2 albo 3, ale za to udało mi się dwa razy wygrać LM):
http://lukaszliszko.com/fm/inter2.jpg

Jakby ktoś był zainteresowany jak to u mnie wyglądało odnośnie transferów to poniżej wrzucam podsumowanie 6 okienek + aktualny skład, którym gram. Ogólnie w początkowych latach najważniejsze jest kupowanie na raty, tak aby z niskim budżetem sprowadzić paru sensowych graczy. Potem jak już się wytrenuje juniorów i opchnie ich za dużą kasę, to można szaleć z zakupami.
2014/2015:
http://lukaszliszko.com/fm/14_15.jpg
2015/2016:
http://lukaszliszko.com/fm/15_16.jpg
2016/2017:
http://lukaszliszko.com/fm/16_17.jpg
2017/2018:
http://lukaszliszko.com/fm/17_18.jpg
2018/2019:
http://lukaszliszko.com/fm/18_19.jpg
2019/2020:
http://lukaszliszko.com/fm/19_20.jpg
Aktualny skład:
http://lukaszliszko.com/fm/inter.jpg
Osiągnięcia (w lidze udało mi się tylko raz wygrać - przeważnie jestem albo 2 albo 3, ale za to udało mi się dwa razy wygrać LM):
http://lukaszliszko.com/fm/inter2.jpg
-
U mnie z Bonazzolim też nie ma problemu, już 2 razy przedłużył kontakt, zrobiłem z niego prawoskrzydłowego i strzela parę bramek schodząc na lewą nogę. Kova u mnie gra jako ofensywny pomocnik( wysunięty rozgrywający) i gra genialnie, mnóstwo asyst i goli. W 1 sezonie miałem go na środku pomocy jako swobodny rozgrywający i też miał chyba 11 asyst ale nie grał tego co na ofensywnym. U mnie Icardi nie gra źle ale nie strzela tyle bramek co Doumbia, ten jako wysunięty napastnik wali aż miło, mało marnuje i co najważniejsze sam sobie wypracowuje często czego o Icardim powiedzieć nie mogę.